NederlandReview

  Ervaringen HEMA

  HEMA: wie kent deze winkel niet? De HEMA is een van de bekendste warenhuisketens en verkoopt zowel food als non-food producten.

  Over HEMA

  Ooit wel eens nagedacht over wat HEMA eigenlijk betekent? Het is eigenlijk een afkorting en het staat voor: Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam. En ja, het is inderdaad een bedrijf met een geschiedenis, zoals deze naam al suggereert. De eerste winkel van HEMA werd geopend in Amsterdam op 4 november 1926 door Leo Meyer en Arthur Isaac. Ze wilden een warenhuis voor de gewone man beginnen. Een unicum in die tijd: de meeste warenhuizen richtten zich destijds op de rijke klant en de voertaal in deze winkels was doorgaans Frans! Totaal iets anders dan de HEMA, waar er waren te koop waren voor slechts 10 cent! Maar het was zeker niet de bedoeling een armoedige en goedkope uitstraling te hebben; vanaf het begin werd ingezet op optimistisme, toegankelijkheid en typisch Hollands. Nog steeds is dat duidelijk terug te zien in de winkels van de HEMA, zowel online als in de winkelstraat. Heldere kleuren en taal, veel licht en wit. HEMA groeit nog steeds flink en na die ene winkel in Amsterdam in 1926 zijn er inmiddels ruim 700 HEMA-winkels in zeven landen met meer dan 10.000 werknemers die per week ruim zes miljoen klanten helpen.


  Echt Hema - het overbekende fluitje van de reclame

  Diensten van HEMA

  Vanaf het begin van de geschiedenis van de HEMA verkoopt het warenhuis betaalbare maar toch ook kwalitatieve artikelen. Alle producten worden in eigen fabrieken gemaakt. Je vindt hier dus alleen maar het HEMA-merk. Maar dat betekent niet dat er weinig producten zijn… Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt het kopen bij de HEMA. Of dat nu een nieuw jurkje is, lampen, speelgoed, kantoorartikelen, een braadpan, een fles Jip & Janneke bubbel champagne, bh of taart.

  Alle steden van Nederland beschikken tegenwoordig wel over een of meerdere HEMA’s, en in de online webshop kun je zelfs 24/7 terecht. Hier kun je ook de folders altijd lezen en dus hoef je nooit een aanbieding van de HEMA te missen. Online kun je trouwens makkelijk betalen met iDeal, Mastercard, VISA en Paypal. En is dat niet genoeg allemaal, dan kun je de HEMA ook nog volgen op alle sociale media.

  Klachten, tips en complimenten over HEMA

  Is er bij jou wel eens iets mis gegaan bij de HEMA? Paste het jurkje toch niet, was die lippenstift niet helemaal je kleur, zat er iets vies in de Jip & Janneke bubbel champagne? Heb je wel eens iets moeten retourneren of terugbrengen? Hoe gaat HEMA met klanten om? Zijn de producten wel echt zo kwalitatief als ze zelf zeggen? Laat het weten op NederlandReview! Voor alle fans van de HEMA die graag hun favoriete bedrijf nog even in het zonnetje willen zetten, maar ook voor de mensen die kritiek- of verbeterpuntjes zien voor dit overbekende Nederlandse warenhuis is hier NederlandReview om Nederland te laten weten hoe de HEMA nou echt is!

  Iedereen kent de HEMA, maar hoe is het om hier (online) te shoppen? Waar kun je terecht met klachten, retouren en problemen? Goede aanbiedingen in de folder?

  HEMA
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (37)

  6.8
  73% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  6.8
  Service
  rating
  6.2
  Prijs
  rating
  7.8
  Leveren
  rating
  6.4

  Schrijf nieuwe review

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over HEMA

  Uw beoordeling

  Hema fotoservice

  om een hema fotoboek samen te stellen gaat vrij gemakkelijk programma downloaden en aan de slag.
  ben er zelf paar dagen mee bezig geweest , je kan het makkelijk tussentijds opslaan. wat me wel op viel dat sommige foto s waren gedraaid na het opnieuw laden in het foto boek dus controleer dit altijd! betaling en bestelling zelf is gemakkelijk en snel, net zoals de levering zelf was snel. heb gekozen voor simpele fotoboek mat afgerukt wat me wel opviel dat er aardig wat foto s korrelig waren en best spijtig want dit was niet te zien bij het samen stellen soms kreeg je waarschuwing dat men het te vergroot had en risico bestond dat..... maar dan maak je de foto weer kleiner en dan moest het weer goed zijn.....
  kortom zal ik weer bestelen 50/50 denk ik zelf

  Door: P KOOREVAAR30-07-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  fotoboek bestellen bij de HEMA

  ik heb vorige week een fotoboek gemaakt bij de HEMA
  ze hadden een aanbieding met 20% korting dus fijn

  maar wat een verschrikkelijk programma om het mee te maken, het liep telkens vast en dan was het maar deels opgeslagen. Ik had gekozen voor online maken in de browser, niet voor het te installeren programma, dat had ik misschien beter kunnen doen en zal ik volgende keer doen.

  Maar wat wel heel positief is, is dat ze zeiden een week levertijd, maar dat ik met 3 werkdagen al een mailtje kreeg om het op te komen halen!
  Heel leuk want het is een cadeautje voor mijn schoonmoeder en die zie ik dit weekend met de Pasen
  Ik dacht dat ik daarvoor te laat was maar het is nu op tijd.

  Door: Leonie Bremer31-03-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  Leuke winkel maar soms is het assortiment anders

  Hele leuke winkel, ik kom er veel. Wel jammer dat ze het assortiment van mijn eigen Hema filiaal hebben aangepast en nu moet ik telkens langer zoeken naar waar het ligt en soms hebben ze het niet meer omdat het niet zo verkocht werd, maar ik kocht het dan wel. Zoals die zwarte deurmatten die ze vroeger hadden, ik wilde een nieuwe en die hebben ze niet meer. Dat vind ik jammer.
  Maar ik vind het wel altijd leuk om naar de Hema te gaan, want ze zijn er altijd vriendelijk en ze hebben leuke dingen en ze zijn natuurlijk ook goedkoop.

  Door: P. Jonge09-08-2017
  Jon05-11-2019

  Even online kijken?

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  extra aanbiedingen op de webshop

  De Hema is al altijd al mijn favoriete winkel. En op de website in de webshop hebben ze altijd nog weer extra aanbiedingen, dus daar ga ik ook vaak kijken.

  En ik had een keer een leuk setje handdoekjes gezien, maar toen ik ze wilde kopen, waren ze op in mijn winkel van de Hema om de hoek. Maar op de website zag ik ze nog wel staan, dus die heb ik toen meteen besteld.

  Levering is heel snel en bestellen gaat makkelijk!

  Door: Annelies Fortuin12-01-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Tompouse

  Foto zat gewoon scheef erop

  Door: Willem Drost12-06-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  6.5
  rating

  Dripcake

  Jammer, zaten geen dripranden aan, bestelling kreeg ik geen afhaalmail van en de onderdelen die ik als versiering erbij besteld had en ook had betaald zaten er niet bij! Niet leuk om hiermee het diplomafeestje van mijn zoon te vieren. EEN DOMPER HEMA!!!!

  Door: Jose Van Schaik10-06-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Meisjesjurkjes retourneren

  Aantal jurkjes voor onze kleine meid besteld bij de Hema, online.
  Bij levering bleken deze echt een maat te klein. Te groot was niet eens zo erg geweest, want daar groeit ze wel in. Maar nu hebben we deze moeten retourneren.

  Hema deed er helemaal niet moeilijk over en we kregen direct nieuwe toegestuurd, die gelukkig wel gewoon goed passen en heel leuk staan bij ons meisje!

  Door: Annelie Bremer02-07-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  fietsbel!

  Vooral handig, nog altijd, voor de fietsspullen.
  Bij mij in de stad zijn er nergens meer fietswinkels zoals vroeger, maar gelukkig hebben ze bij de HEMA altijd nog wat ik nodig heb.
  Je moest eens weten hoe vaak mijn fietsbel al gestolen is! Gelukkig zijn die dingen maar een paar euro bij de HEMA, dat scheelt. En ze zijn ook altijd met een leuk kleurtje of patroontje.

  Door: Hester Karels12-06-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Klantvriendelijkheid achteruit

  Ik moet zeggen dat de klantvriendelijkheid niet in elk filiaal van de HEMA gewaarborgd. Soms zijn ze erg vriendelijk hoor, maar zeker niet altijd. Er zitten een paar hele zure dames achter sommige kassa's. Dat was vroeger wel anders! Toch kom ik wel graag in de HEMA, maar soms neem ik een ander filiaal. De spullen bevallen me wel en vooral ook de prijzen.

  Door: Herman Timassen28-03-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  Gebak beste van Nederland

  We hebben dit jaar gekozen voor de tompoucenactie bij de HEMA.


  ~Ik vind de gebakafdeling van de HEMA nog altijd de beste van Nederland! En bovendien zeer betaalbaar!
  Slagroom is vers en het deeg lekker kruimig en ze hebben veel keus.
  Voor mij geen chique dure gebakzaak, ik ga gewoon lekker naar de HEMA.

  Door: Herman Loos26-04-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Aardbeienvlaai met slagroom

  Gisteren vlaai gekocht. Helaas vond ik tijdens het snijden in de room een lange bruine haar . Ik zit in chemotherapie en heb nu geen haar en de verkoper had heel kort geknipt haar, dus moet dit van iemand uit de bakkerij zijn. Zin in vlaai was wel over. Normaal tevreden over de winkel.

  Door: Mw Krijnen29-05-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  6.5
  rating

  Foto album

  Geweldig mooi foto album precies wat ik wilde hebben

  Door: Ria05-04-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Hema is kut

  Hema is kut en hun personeel is zuur.

  Door: LJ05-04-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Te klein schrijfblok

  Deze prutsers bakken er niks van. Geven je een bestelling zonder bon, en willen hem vervolgens niet retourneren omdat je geen bon hebt. Waar is je hoofd? Nooit meer hema voor mij.

  Door: TG03-04-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Oa schaaltjes

  Ik had o.a. zes papschaaltjes/soepkommen besteld. 1 ervan werd gebroken geleverd. Meteen een foto gemaakt. Maar een e-mailadres is nergens te vinden op de HEMA-site. Je hebt de keuze uit telefonisch contact, Twitter of Facebook. Ehhh social-mediakanalen voor een klantenservice...?! Ik heb beide niet dus moest bellen. Maar natuurlijk was de foto nodig, dus kreeg ik (na 10 minuten in de wacht te hebben gehangen) wél een e-mailadres... voor iedereen die de HEMA-klantenservice liever meteen mailt: hemaklantenservice@hema.nl. Foto gestuurd en gezegd dat ik een nieuw bakje wil. En wat schetst mijn verbazing... DAT KON NIET...!!! Ik kreeg 1,75 teruggestort en een code voor gratis verzending bij een nieuwe bestelling. Maarrrrr die was pas geldig vanaf een bestelling van min. 5 euro...!!! PARDON HEMA...?!!! Weer gebeld. Was nu eenmaal het "beleid" en daar kon de (overigens redelijk begripvolle) jongedame aan de telefoon ook niks aan veranderen. Ik kon een klacht indienen via het inmiddels bekende mailadres en daar zou iig antwoord op komen... nou inmiddels zijn we 3 dagen verder maar ik heb niks gehoord. NEVER AGAIN online bestellen bij HEMA dus...!!!

  Door: Mier01-03-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  5
  rating

  Bombons

  Het is nooit aangekomen na bestellen. Ze gebruiken DHL.

  Door: Emily Kroezen08-12-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2.5
  rating

  Taart

  We hadden een chocolade taart besteld voor de verjaardag van mijn zoon.
  En kwamen later op de dag erachter dat we een regenboog taart hadden gekregen.
  Die ook nog eens niet lekker was.
  We hebben via mail een klacht ingediend niks van gehoord . De volgende dag weer een mail gestuurd ,weer niks van gehoord, toen met klantenservice gebeld.
  En dan schepen ze je af met een kadobon van 5 euro. Terwijl de taart 15 euro heeft gekost.

  Door: H25-11-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  Wegwerpcamera

  Hele goede producten, maar echt heel erg slecht, onaardig en onervaren personeel

  Door: Lonneke 08-10-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  Diverse produkten,

  Bestellen en betalen gaat allemaal prima, maar dan.
  DHL levert niet op juiste adres af en klant heeft wel betaald maar niks ontvangen. En nu?

  Door: Rijswijk10-08-2020
  Rijswijk10-08-2020

  Slechte bezorging dmv DHL

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  5.5
  rating

  Jurk en badpak

  Bestelling betaald, maar nooit geleverd!
  Ik had een jurk en badpak besteld. Mijn bestelling is helaas nooit aangekomen.

  Ik was op de afgesproken dag en tijd speciaal thuis gebleven en extra alert op de bel. Niks gehoord, niks bezorgd. Aan het einde van de aangegeven bezorgperiode (15.15 uur) zag ik dat DHL door had gegeven dat het pakketje al om 14.05 op mijn adres is bezorgd. Hoe durven ze!

  Zij klikken op hun schermpje op "bezorgd" en ik heb niks ontvangen, betaald voor niks.

  Hoe is zoiets mogelijk? Ook mijn buren hebben niks in ontvangst genomen voor mij (hoefde ook niet, want ik was gewoon thuis).

  Ik baal ervan. En zal een volgende keer niet meer bij HEMA / een andere webshop bestellen als ik weet dat ze met DHL samenwerken. Dit is niet mijn eerste slechte ervaring.

  En wat zei de HEMA klantenservice: we laten DHL onderzoek doen en: u kunt de producten opnieuw bestellen. Ze zijn nog op voorraad (m.a.w. ook weer opnieuw betalen). En bedankt!

  Nooit meer dus!

  Zo gaat HEMA echt failliet.

  Outlook voor Android downloaden

  Door: Barbara01-08-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  3
  rating

  FAQ

  Is HEMA een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 37 ervaringen geplaatst over HEMA. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 6.8 gekregen, waarbij 73% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is HEMA actief?

  HEMA is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Mode, Kinderen & baby, Persoonlijke verzorging, Sport & Outdoor, Wonen, Elektronica, Multimedia & Bladen, Kantoor, hobby, feest & merch, Vitamines & Voedingssupplementen, Foto en Canvas

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van HEMA gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.