NederlandReview

    Ervaringen HEMA

    HEMA: wie kent deze winkel niet? De HEMA is een van de bekendste warenhuisketens en verkoopt zowel food als non-food producten.

    Over HEMA

    Ooit wel eens nagedacht over wat HEMA eigenlijk betekent? Het is eigenlijk een afkorting en het staat voor: Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam. En ja, het is inderdaad een bedrijf met een geschiedenis, zoals deze naam al suggereert. De eerste winkel van HEMA werd geopend in Amsterdam op 4 november 1926 door Leo Meyer en Arthur Isaac. Ze wilden een warenhuis voor de gewone man beginnen. Een unicum in die tijd: de meeste warenhuizen richtten zich destijds op de rijke klant en de voertaal in deze winkels was doorgaans Frans! Totaal iets anders dan de HEMA, waar er waren te koop waren voor slechts 10 cent! Maar het was zeker niet de bedoeling een armoedige en goedkope uitstraling te hebben; vanaf het begin werd ingezet op optimistisme, toegankelijkheid en typisch Hollands. Nog steeds is dat duidelijk terug te zien in de winkels van de HEMA, zowel online als in de winkelstraat. Heldere kleuren en taal, veel licht en wit. HEMA groeit nog steeds flink en na die ene winkel in Amsterdam in 1926 zijn er inmiddels ruim 700 HEMA-winkels in zeven landen met meer dan 10.000 werknemers die per week ruim zes miljoen klanten helpen.


    Echt Hema - het overbekende fluitje van de reclame

    Diensten van HEMA

    Vanaf het begin van de geschiedenis van de HEMA verkoopt het warenhuis betaalbare maar toch ook kwalitatieve artikelen. Alle producten worden in eigen fabrieken gemaakt. Je vindt hier dus alleen maar het HEMA-merk. Maar dat betekent niet dat er weinig producten zijn… Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt het kopen bij de HEMA. Of dat nu een nieuw jurkje is, lampen, speelgoed, kantoorartikelen, een braadpan, een fles Jip & Janneke bubbel champagne, bh of taart.

    Alle steden van Nederland beschikken tegenwoordig wel over een of meerdere HEMA’s, en in de online webshop kun je zelfs 24/7 terecht. Hier kun je ook de folders altijd lezen en dus hoef je nooit een aanbieding van de HEMA te missen. Online kun je trouwens makkelijk betalen met iDeal, Mastercard, VISA en Paypal. En is dat niet genoeg allemaal, dan kun je de HEMA ook nog volgen op alle sociale media.

    Klachten, tips en complimenten over HEMA

    Is er bij jou wel eens iets mis gegaan bij de HEMA? Paste het jurkje toch niet, was die lippenstift niet helemaal je kleur, zat er iets vies in de Jip & Janneke bubbel champagne? Heb je wel eens iets moeten retourneren of terugbrengen? Hoe gaat HEMA met klanten om? Zijn de producten wel echt zo kwalitatief als ze zelf zeggen? Laat het weten op NederlandReview! Voor alle fans van de HEMA die graag hun favoriete bedrijf nog even in het zonnetje willen zetten, maar ook voor de mensen die kritiek- of verbeterpuntjes zien voor dit overbekende Nederlandse warenhuis is hier NederlandReview om Nederland te laten weten hoe de HEMA nou echt is!

    Iedereen kent de HEMA, maar hoe is het om hier (online) te shoppen? Waar kun je terecht met klachten, retouren en problemen? Goede aanbiedingen in de folder?

    HEMA
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (46)

    6.4
    70% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    6.4
    Service
    rating
    5.8
    Prijs
    rating
    7.4
    Leveren
    rating
    5.8

    Schrijf nieuwe review

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Schrijf zelf een review over HEMA

    Uw beoordeling

    Hema fotoservice

    om een hema fotoboek samen te stellen gaat vrij gemakkelijk programma downloaden en aan de slag.
    ben er zelf paar dagen mee bezig geweest , je kan het makkelijk tussentijds opslaan. wat me wel op viel dat sommige foto s waren gedraaid na het opnieuw laden in het foto boek dus controleer dit altijd! betaling en bestelling zelf is gemakkelijk en snel, net zoals de levering zelf was snel. heb gekozen voor simpele fotoboek mat afgerukt wat me wel opviel dat er aardig wat foto s korrelig waren en best spijtig want dit was niet te zien bij het samen stellen soms kreeg je waarschuwing dat men het te vergroot had en risico bestond dat..... maar dan maak je de foto weer kleiner en dan moest het weer goed zijn.....
    kortom zal ik weer bestelen 50/50 denk ik zelf

    Door: P KOOREVAAR30-07-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    fotoboek bestellen bij de HEMA

    ik heb vorige week een fotoboek gemaakt bij de HEMA
    ze hadden een aanbieding met 20% korting dus fijn

    maar wat een verschrikkelijk programma om het mee te maken, het liep telkens vast en dan was het maar deels opgeslagen. Ik had gekozen voor online maken in de browser, niet voor het te installeren programma, dat had ik misschien beter kunnen doen en zal ik volgende keer doen.

    Maar wat wel heel positief is, is dat ze zeiden een week levertijd, maar dat ik met 3 werkdagen al een mailtje kreeg om het op te komen halen!
    Heel leuk want het is een cadeautje voor mijn schoonmoeder en die zie ik dit weekend met de Pasen
    Ik dacht dat ik daarvoor te laat was maar het is nu op tijd.

    Door: Leonie Bremer31-03-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Leuke winkel maar soms is het assortiment anders

    Hele leuke winkel, ik kom er veel. Wel jammer dat ze het assortiment van mijn eigen Hema filiaal hebben aangepast en nu moet ik telkens langer zoeken naar waar het ligt en soms hebben ze het niet meer omdat het niet zo verkocht werd, maar ik kocht het dan wel. Zoals die zwarte deurmatten die ze vroeger hadden, ik wilde een nieuwe en die hebben ze niet meer. Dat vind ik jammer.
    Maar ik vind het wel altijd leuk om naar de Hema te gaan, want ze zijn er altijd vriendelijk en ze hebben leuke dingen en ze zijn natuurlijk ook goedkoop.

    Door: P. Jonge09-08-2017
    Jon05-11-2019

    Even online kijken?

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    extra aanbiedingen op de webshop

    De Hema is al altijd al mijn favoriete winkel. En op de website in de webshop hebben ze altijd nog weer extra aanbiedingen, dus daar ga ik ook vaak kijken.

    En ik had een keer een leuk setje handdoekjes gezien, maar toen ik ze wilde kopen, waren ze op in mijn winkel van de Hema om de hoek. Maar op de website zag ik ze nog wel staan, dus die heb ik toen meteen besteld.

    Levering is heel snel en bestellen gaat makkelijk!

    Door: Annelies Fortuin12-01-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    allerlei

    Ik ben licht teleurgesteld in Hema. Ik ben enorm enthousiast over het aanbod en ook de prijzen die daarmee gepaard gaan. Alleen had ik een iets betere service verwacht. Nadat ik een bestelling had geplaatst, wachtte ik op mijn bestelbevestiging. Deze heb ik nooit ontvangen. Ik stuurde hierover een mail, waar ik tot op heden nog geen antwoord op heb gekregen. Ook dat de verzending 1-2 dagen duurt, klopt helaas niet aangezien ik al 5 dagen wacht. Alle begrip dat dit langer duurt omwille van omstandigheden, maar dan zou ik dit niet zo promoten op de website. Zo schep je alleen maar foute verwachtingen. Ik ben zeker niet anti-Hema, maar ik raad toch aan om naar de winkel zelf te gaan ipv online te bestellen. Zo ga ik het toch alvast in de toekomst doen :)

    Door: Kato 29-11-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    5
    rating

    Nieuwe rijstevlaai

    Onlangs de ‘vernieuwde’ rijstevlaai met slagroom met chocolade vlokken gekocht. (Deze komt van de Jumbo bakkerij). Tot mijn grote spijt heeft deze vlaai niets te maken met de originele Limburgse rijstevlaai!! Die van HEMA zelf was nog wel redelijk, maar deze is ronduit vies. Verkeerde rijst gebruikt, waterig, niet romig, heel vochtige bodem, waardoor de textuur heel raar is. Zo zonde, nu is het helemaal moeilijk om in de rest van Nederland een goede rijstevlaai te kopen (en van 10/12 porties nu naar 6).

    Door: Stuurman Mirjam24-11-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    6.5
    rating

    Meisjesjurkjes retourneren

    Aantal jurkjes voor onze kleine meid besteld bij de Hema, online.
    Bij levering bleken deze echt een maat te klein. Te groot was niet eens zo erg geweest, want daar groeit ze wel in. Maar nu hebben we deze moeten retourneren.

    Hema deed er helemaal niet moeilijk over en we kregen direct nieuwe toegestuurd, die gelukkig wel gewoon goed passen en heel leuk staan bij ons meisje!

    Door: Annelie Bremer02-07-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    fietsbel!

    Vooral handig, nog altijd, voor de fietsspullen.
    Bij mij in de stad zijn er nergens meer fietswinkels zoals vroeger, maar gelukkig hebben ze bij de HEMA altijd nog wat ik nodig heb.
    Je moest eens weten hoe vaak mijn fietsbel al gestolen is! Gelukkig zijn die dingen maar een paar euro bij de HEMA, dat scheelt. En ze zijn ook altijd met een leuk kleurtje of patroontje.

    Door: Hester Karels12-06-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Chocolade taart

    Heb 3 taarten gekocht, 2 slaroom/mokka en 1 chocolade taartje, en daar gaat het nu om, die waren vroeger heerlijk, nu vond ik ze een stuk minder, het is dat er chocolade overheen zat, maar voor de rest smaakte het negens naar, sorry, deze zal ik dan ook niet meer kopen, beetje bruinig cake, dat nergens naar smaakte en wat jam, de andere taarten waren wel heerlijk

    Door: M v wanrooy 08-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Klantvriendelijkheid achteruit

    Ik moet zeggen dat de klantvriendelijkheid niet in elk filiaal van de HEMA gewaarborgd. Soms zijn ze erg vriendelijk hoor, maar zeker niet altijd. Er zitten een paar hele zure dames achter sommige kassa's. Dat was vroeger wel anders! Toch kom ik wel graag in de HEMA, maar soms neem ik een ander filiaal. De spullen bevallen me wel en vooral ook de prijzen.

    Door: Herman Timassen28-03-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Brownie-Pretzel taartje

    Enige weken terug een brownie pretzel taartje gekocht. Bij thuiskomst was de bovenlaag losgekomen van de onderlaag. Het taartje smaakte niet vers en was niet lekker. Alle 4 niet verder opgegeten en weggegooid. Melding gemaakt bij Hema. Terugkoppeling; jammer dat u de smaak niet lekker vond, Hoezo de smaakniet lekker vond? Het had niet te maken met smaak maar met versheid. Kortom ik kon een cadeaukaart ontvangen voor de helft van de prijs, waar ik voor bedankt heb. Het is een principe kwestie. Ik voelde mij niet serieus genomen, ook omdat een reactie uitbleef en pas na een week kwam vanwege drukte.

    Door: Pam11-11-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    5
    rating

    Niets

    Had via actie met Jumbo theedoeken besteld. Echter door fout op jullie site kon ik de verkeerde theedoeken bestellen (prijs hetzelfde als diegene die schijnbaar wel in de actie zaten alleen maat wijkt af) Samen met verkoopster nogmaals site bekeken en het stond er echt niet op dat deze uitgesloten waren kreeg ook geen waarschuwing tijdens aangeven dat ik ze via Jumbo voucher bestelde. Verkoopster en maand geleden hoofdkantoor gecontact dat het echt een fout van Hema/Jumbo is maar tot op heden zowel zij als ik niets gehoord. Het gaat over drie setjes theedoeken met dezelfde prijs hoe serieus neem je je klanten dan als Hema??? Niet dus en nu is mijn geduld op.

    Door: Eleonore van Rij11-11-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Geen

    Wij kunnen onze account niet verwijderen. Krijgen steeds maar ongevraagde e mails van de HEMA.

    Door: Piet van Nieff19-10-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Folieballon

    Een online bestelling gedaan, hierbij per ongeluk een folieballon besteld in het verkeerde cijfer van 1 euro per stuk. Netjes direct contact opgenomen met de klantenservice of deze bestelling aangepast kan worden. Via Facebook reageren ze niet. Hun reactie via de telefoon is dat ik opnieuw een bestelling moet plaatsen juiste cijfer, zelf opdraai voor de kosten en ze geen korting kunnen geven op de verzendkosten. Waardeloze service, in de toekomst dus geen bestellingen meer hier. En dat voor zo'n kleine vraag

    Door: Janine19-10-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    Hoeslakens

    Hoeslakens zijn nooit geleverd. Hema is telefonisch of via fb onbereikbaar. Via mail krijg je zoethoudmailtjes dat je klacht in behandeling is. Maar er gebeurt niets. Laatste keer Hema.

    Door: Annet Britzel07-10-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    Een fokking mok

    3 uur bezig geweest om een simpele mok te bestellen omdat werknemers te incapabel zijn om website deftig te laten werken.

    Door: hema is shit27-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Tompouse

    Foto zat gewoon scheef erop

    Door: Willem Drost12-06-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    6.5
    rating

    Dripcake

    Jammer, zaten geen dripranden aan, bestelling kreeg ik geen afhaalmail van en de onderdelen die ik als versiering erbij besteld had en ook had betaald zaten er niet bij! Niet leuk om hiermee het diplomafeestje van mijn zoon te vieren. EEN DOMPER HEMA!!!!

    Door: Jose Van Schaik10-06-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Aardbeienvlaai met slagroom

    Gisteren vlaai gekocht. Helaas vond ik tijdens het snijden in de room een lange bruine haar . Ik zit in chemotherapie en heb nu geen haar en de verkoper had heel kort geknipt haar, dus moet dit van iemand uit de bakkerij zijn. Zin in vlaai was wel over. Normaal tevreden over de winkel.

    Door: Mw Krijnen29-05-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    6.5
    rating

    Foto album

    Geweldig mooi foto album precies wat ik wilde hebben

    Door: Ria05-04-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    FAQ

    Is HEMA een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 46 ervaringen geplaatst over HEMA. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 6.4 gekregen, waarbij 70% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is HEMA actief?

    HEMA is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Mode, Kinderen & baby, Persoonlijke verzorging, Sport & Outdoor, Wonen, Elektronica, Multimedia & Bladen, Kantoor, hobby, feest & merch, Vitamines & Voedingssupplementen, Foto en Canvas

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van HEMA gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.