Telefoon

Telefoon

Is de telefoon nog wel van deze tijd met alle mobiele telefoons tegenwoordig? Jazeker! Een telefoon thuis is nog altijd heel normaal. En vele telecomproviders bieden nog altijd zeer moderne telefoons voor thuis aan. En wilt u weten hoe Nederlanders hierover denkt? Lees dan alle recensies op Neder...

laat meer zien

Bedrijven

Caiway
83 reviews
3.6
Ben
58 reviews
7.8
Sloop de Crisis
21 reviews
6.8
UnitedConsumers
33 reviews
5.9
DELTA Energie
49 reviews
3.5
Miky
9 reviews
7.3
KPN
140 reviews
3.8
Simpel
30 reviews
5.3
Vodafone
53 reviews
4.1
Belsimpel
53 reviews
6.5
Youfone
41 reviews
4.4
Robin Mobile
21 reviews
8
Typhone
5 reviews
7.2
Belgoedkoper
4 reviews
8.6
Algebeld.nl
4 reviews
8
Internetdealer
7 reviews
5.7
Studentmobiel
5 reviews
8.3
Larsa Telecom
12 reviews
6.1
Telfort
31 reviews
6.5
Hollandsnieuwe
26 reviews
5.7
Tele2 (heet nu odido)
43 reviews
4.4
Leapp
83 reviews
4.1
iparts4u
8 reviews
6.3
The Phone House
10 reviews
8.8
Ziggo
169 reviews
4
Canal Digitaal
27 reviews
4.1
Zonzoo
14 reviews
3.6
Gsmweb.nl
71 reviews
4
2call
5 reviews
6.3
Phoneshop
8 reviews
8
Expert
20 reviews
5.8
Ritel telecom
8 reviews
5
88mobile
3 reviews
9
Simplesurance
62 reviews
5.7
GSMwijzer
4 reviews
8
Superdeal (niet meer actief)
5 reviews
4.5
DealDirect (niet meer actief)
5 reviews
6.6
Simyo.nl
13 reviews
6.1
Lycamobile
57 reviews
3.3
EasySwitch.nl
23 reviews
7.5
Breedbandwinkel
10 reviews
5.9
Prepaidoverzicht.com
3 reviews
8.3
Lebara
29 reviews
4.3
Castle Telecom
4 reviews
6.9
Modern.nl
3 reviews
7
Hoesjescases
6 reviews
8.5
Designskins
3 reviews
6.8
GSMLoket
16 reviews
5
Digiwise
2 reviews
8
Fiber
5 reviews
6.7
Stipte
8 reviews
6
TelefoonDiscounter
314 reviews
4.5
Geeektech.com
84 reviews
9
itZbcause
4 reviews
7.5
Sim-stunt.nl
8 reviews
9.5
GSMsale
7 reviews
6.9
Los-toestel.com
9 reviews
6.7
Recycle Michael
3 reviews
8
Consumind
26 reviews
2.9
ChatSim
3 reviews
6.2
KINQ
7 reviews
6.4
bliep
20 reviews
4.9
Ortel
1 reviews
9
DELTA TV & Internet (via breedbandwinkel)
49 reviews
4
Ziggo Zakelijk
25 reviews
3.5
Jonaz
17 reviews
4.3
Overstappen.nl
4 reviews
2.1
Easyvoice Telecom
9 reviews
7.9
Tele2 Zakelijk
6 reviews
4.3
Belwinkel.nl
2 reviews
6
Opwaarderen.nl
2 reviews
2
JoyBuy
0 reviews
10
USA SIM
0 reviews
10
DELTA Mobiel
13 reviews
4.2
Oxxio Telecom
5 reviews
6.2
Swapphone
2 reviews
7
Telefoonglaasje
0 reviews
10
mResell
0 reviews
10
Kabelmix
1 reviews
10
Repairmonkeys
0 reviews
10

Telefoon

Een doolhof is het tegenwoordig. En erg ondoorzichtig. Er zijn zoveel verschillende mobiele merken en telefoons. Nokia, Samsung, HTC, Microsoft en natuurlijk Apple. Maar er zijn zoveel nieuwe spelers uit onbekende markten zoals huawei en motorola. En deze worden allemaal aangeboden bij een mobiel abonnement door bedrijven als vodafone, kpn en ben.nl. Die allemaal weer op hun beurt weer met kortingen en acties roepen om aandacht met de beste aanbiedingen. Maar wat is de beste aanbieding en wat is de beste mobiele provider? Gaat het alleen maar om de nieuwste mobiele telefoon of is service ook wat waard? En hoe zijn de echte maandelijkse kosten, vooral als je over je bundel en belminuten heen gaat? Hoeveel MB is genoeg en betaal je anders niet teveel? En hoe vast is een 1 of 2 jarig contract en wat zijn de nadelen als mijn mobiel stuk gaat? Belangrijke vragen voor u, waar u maar moeilijk achter komt bij de provider zelf.

Wij hebben voor u alle mobiele providers op een rijtje gezet, met verhalen en ervaringen van mobiele gebruikers. Zij vertellen u hoe het echt zit, zodat u de juiste keuze maakt voordat u overstapt of een nieuw mobiel abonnement afsluit!

Mobiele abonnementen betreffen abonnementen die u voor een mobiele telefoon afsluit. Bij het afsluiten van een abonnement voor een mobiele telefoon, kunt u zelf kiezen welke producten en diensten u op deze mobiele telefoon wil gebruiken. Neemt u bijvoorbeeld een abonnement af met internet, dan kunt u gebruik maken van het internet op uw mobiele telefoon. Sluit u een abonnement af met belminuten en sms’jes, dan kunt u met uw mobiele telefoon naar vaste en mobiele nummers bellen en kunt u sms’jes versturen naar andere mobiele nummers. Afhankelijk van de producten en diensten die u afneemt in uw mobiele abonnement, betaalt u een vast bedrag per maand om het abonnement te bekostigen. Om u een duidelijk beeld te geven van de abonnementen die u kunt afsluiten voor uw mobiele telefoon, worden in onderstaande alinea’s de diverse mobiele abonnementen beschreven. 

Mobiele abonnementen met internet
Steeds meer mensen gebruiken internet op de mobiele telefoon om e-mails te openen en te versturen, te surfen op het internet en gebruik te maken van diverse social media netwerken. Sluit u een mobiel abonnement af met internet, dan kunt u gebruik maken van een internetverbinding voor uw telefoon. Dit betekent dat u niet alleen internet kan gebruiken door te verbinden met een Wi-Fi netwerk, maar dat u ook zonder openbare netwerken kunt internetten met uw toestel. Hoeveel internet u precies kunt gebruiken, is afhankelijk van het abonnement dat u afsluit. Zo kunt u een abonnement afsluiten met onbeperkt internet, maar zijn er ook abonnementen die wel grenzen stellen op het internet dat u kunt gebruiken op uw toestel.

Mobiele abonnementen zonder internet
Gebruikt u nooit internet op uw telefoon, dan kunt u een abonnement zonder internet afsluiten. In dit geval kunt u met uw toestel bellen en sms’en, maar kunt u zonder een Wi-Fi netwerk om te verbinden geen gebruik maken van het internet. Vindt u internetten op uw telefoon niet prettig of heeft u een ouder toestel die niet gemaakt is voor het internetten met de telefoon, dan is het afsluiten van een mobiel abonnement zonder internet met oog op de kostenbesparing interessanter dan het afsluiten van een abonnement met internet.

Mobiele abonnementen met toestel
Bij het afsluiten van een abonnement voor uw telefoon kunt u niet alleen kiezen of u een abonnement met of zonder internet af wil sluiten, maar kunt u bovendien zelf kiezen of u de prijs van het toestel wil doorberekenen in het abonnement. Kiest u voor een abonnement met toestel, dan krijgt u naast een abonnement ook een gloednieuwe telefoon om dit abonnement op te gebruiken. De kosten die hieraan verbonden zijn, worden maandelijks doorberekend in de prijs van het abonnement. 

Mobiele abonnementen zonder toestel
Een mobiel abonnement zonder toestel wordt ook wel een sim only abonnement genoemd. Sluit u dit abonnement af, dan krijgt u enkel een simkaart met de producten en diensten van het abonnement. Deze simkaart kunt u in uw huidige toestel gebruiken, zodat u goedkoper uit bent dan wanneer u ook moet betalen voor een nieuwe telefoon bij het mobiele abonnement. 

SIM only prepaid, of toch een sim-only abonnement van kpn of vodafone? En waarom zou ik een sim-only nemen en niet ook een mobiele telefoon direct erbij nemen? Sim only is vaak toch een slimme keuze. Bij mobiele abonnementen inclusief telefoon betaalt u vaak in het abonnement zelf de mobiel uiteindelijk toch. En wij zien vaak ook dat als een mobiel stuk gaat u nog altijd aan de maandelijkse kosten van het abonnement vast zit alsof de mobiel er nog bij zit. Dan moet u alsnog een losse telefoon gaan kopen. Want een abonnement sluit u meestal af voor 1 of 2 jaar en daar komt u dan echt niet vanaf. Daarnaast is het ook mogelijk om meer bij te kopen gedurende de vastgelegde periode, maar minder belminuten of mb's in uw bundel is dan niet meer mogelijk. Lastig en risicovol. Daarom is soms een sim-only een betere keuze. Maar wat écht de beste keuze is, dat laten we graag aan u over. Heeft u een ervaring met een sim-only (abonnement)? Schrijf dan een review en laat heel Nederland weten welk bedrijf een positieve beoordeling hoort te krijgen en welke een negatieve. Zo houden we samen met heel Nederland in de gaten wat de echt goede bedrijven zijn en kunt u, met een gerust hart, de juiste keuze maken!

Rezen de kosten de pan uit? Of geen zin in onvoorziene kosten voor uw mobiele abonnement? Schrikt u elke keer weer van uw afschrift omdat u over uw bunder, belminuten of mb's bent gegaan? Neem dan pre-paid. De meest simpele manier om uw kosten in de hand te houden. Want u betaalt vooraf een vast bedrag waarna uw telefoon er vanzelf mee ophoudt als u erover heen gaat. Zo komt u nooit voor onvoorziene kosten te staan. Maar hoe handig is het nu echt? En hoe laadt u de telefoon weer op met nieuwe beltegoed? Kunt u met credit card betalen, hoe ziet u wat uw saldo nog is en kun je dit op internet zien? Allemaal vragen waar Nederlanders die reeds met prepaid werken, antwoord voor u op geven. Wij hebben alle mobiele aanbieders die prepaid aanbieden voor u op een rijtje gezet. Zodat u kunt zien wat het écht betekent om voor prepaid te kiezen, voordat u daadwerkelijk tot een koop overgaat. Lees ervaringen op NederlandReview!