Recycle Michael

6.7

Bestellen

9.3

Service

8

Prijs

8

Levering

100%

Zou hier weer kopen

Recycle Michael

Het recyclen van elektrische apparaten is goed voor het milieu. Lees hier de reviews van Recycle Michael, een website waar u uw oude smartphone of tablet kunt verkopen. Het hergebruiken of op verantwoorde wijze vernietigen van gebruikte smartphones en tablets is een goede zaak. Zo komt er minder afval in het milieu terecht. Als u een smartphone die u niet meer gebruikt omdat hij defect is of gewoon te oud om nog goed mee te kunnen werken, gewoon in de vuilnisbak bij het restafval gooit, dan kan het jaren en jaren duren voordat de telefoon is vernietigd. Bepaalde onderdelen zullen nooit “vergaan” en dus altijd in het milieu blijven ronddwalen. Daarom is het verstandig om een gebruikt apparaat in te leveren of te verkopen als u er afstand van wilt doen.


Over Recycle Michael

Bij het online bedrijf Recycle Michael kunt u uw gebruikte smartphone of tablet aanbieden om te verkopen. De prijs wordt bepaald aan de hand van de leeftijd van het apparaat en de staat waar het in verkeert. Heeft u een nog vrij nieuwe smartphone of tablet dan kunt u daar nog een redelijke vergoeding voor krijgen. Wel moet u er rekening mee houden dat het bedrijf er zelf natuurlijk ook nog wat aan wil verdienen. De vergoeding zal dus vrijwel altijd lager zijn dan wanneer u probeert  om uw tablet of smartphone via een verkoopwebsite te verkopen. Maar als u dat teveel rompslomp vindt dan is het een goed alternatief om uw apparaat bij RecycleMichael aan te bieden. U kunt op de website aangeven wat u wilt verkopen, in welke staat het apparaat is, variërend van vrijwel nieuw tot zwaar gebruikt. Daarnaast kunt u een optie aanvinken voor het verwijderen van uw persoonlijke data. U betaalt hier een vergoeding van vijf euro voor, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de prijs die voor uw apparaat wordt geboden. Zodra u uw apparaat heeft opgestuurd wordt het beoordeeld en wordt de definitieve prijs bepaald. Als u daarmee akkoord gaat krijgt u het bedrag op uw rekening gestort. Als u het bod te laag vindt wordt uw apparaat kosteloos terug gestuurd. 
Krijg ik een goede prijs voor mijn smartphone of tablet?

Of u een goede prijs krijgt voor uw tweedehands tablet of smartphone hangt af van een aantal factoren. Allereerst is de leeftijd van het apparaat van belang. Smartphones en tablets verouderen snel en dus moet u er rekening mee houden dat u geen grote bedragen terug krijgt voor een telefoon die drie jaar oud is, ook als deze nog goed werkt en weinig is gebruikt. De afschrijving is nu eenmaal fors omdat de fabrikanten in hoog tempo nieuwe toestellen op de markt brengen. Dit maakt oudere  toestellen al snel gedateerd. U moet dus niet al te hoge verwachtingen hebben als u uw smartphone of tablet wilt verkopen. Maar als u een nieuwe telefoon koopt en de oude vervolgens ongebruikt in de kast legt, brengt deze sowieso niets meer op.


Wat gebeurt er met mijn ingeleverde apparaat?

Wanneer een apparaat nog goed werkt wordt het meestal verscheept naar een Derde Wereldland. De mensen daar hebben niet veel te besteden en voor hen is een oude smartphone een heel bezit. Als het apparaat niet meer werkt wordt het op de meest verantwoorde wijze gedemonteerd en voor zover mogelijk gerecycled. Zo wordt zoveel mogelijk voorkomen dat uw afgedankte apparaat het milieu schaadt. U kunt als u dat wilt de vergoeding die u krijgt ook direct schenken aan een goed doel. U kunt bij dit bedrijf geen tweedehands apparaten kopen, zij richten zich uitsluitend op de inkoop.


Klachten

Klachten zullen bij dit bedrijf niet heel snel voorkomen. U kunt immers uw apparaat terug laten sturen als de geboden prijs naar uw mening te laag is. Maar stel dat er toch een conflict ontstaat dan moet u dit uiteraard direct aan het bedrijf melden. Zij zijn de eerst aangewezene om op uw klacht te reageren. U kunt een e-mail sturen of bellen, ook het postadres van Recycle Michael staat vermeld op de website.


Heeft u ervaring met Recycle Michael?

Heeft u er wel eens een apparaat aan verkocht en hoe was uw oordeel over dit bedrijf? Wanneer bezoekers van NederlandReview overwegen hun afgedankte tablet of smartphone te verkopen, hebben zij veel baat bij uw beoordeling van RecycleMichael. Wij nodigen u dan ook van harte uit om uw ervaringen met dit bedrijf met ons te delen en een review achter te laten. U kunt uw mening over RecycleMichael direct op onze website achterlaten.


Lees hier ervaringen van klanten die via Recycle Michael hun telefoon of tablet hebben verkocht. Is deze partij betrouwbaar? Krijg je een goede prijs? Hoe werkt het?

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 500 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (3)

Leuk bedrag gekregen voor oude telefoon

Doorgaans gooi ik mijn oude telefoon in de kast zodra ik een nieuwe heb gekocht, maar dit keer heb ik hem ingeleverd bij Recycle Michael. Ik vind dit een hartstikke mooi initiatief, want je telefoon wordt gerecycled. Hij wordt niet weggegooid of iets dergelijks, maar opnieuw gebruikt. Bij Recycle Michael zetten ze er nieuwe software op en gooien ze alle oude rommel eraf, zodat de telefoon weer prima te gebruiken is. Daarnaast was ik blij verrast over het geldbedrag dat er geboden werd voor mijn oude toestel. Dit maakt mijn nieuwe telefoon (die ik los gekocht heb) toch een behoorlijk stuk goedkoper en dat is natuurlijk altijd prettig. Nogmaals: goed initiatief!

J

Jan Jaap Kluif

19-04-2017

0

oude iPhone recyclen voor het milieu

Supergoed initiatief Ik kreeg niet echt veel meer voor mijn oude iPhone, maar daarom wilde ik hem ook niet inleveren Ik hoor altijd dat er speciale metalen in die smartphones zitten, nou dan vind ik het dus echt zonde om die gewoon bij het oud vuil te gooien of tot in de eeuwigheid te gaan zitten bewaren. Daarom heb ik het aangeboden aan Recycle Michael, dan weet ik dat er tenminste weer nieuwe telefoons mee worden gemaakt. Ik denk veel na over het milieu en vind het echt superbelangrijk dat we daar een beetje netjes mee omgaan. Maar ja ik wil wel gewoon een echte smartphone net als iedereen, dan moet je tenminste wel recyclen want dat is beter voor het milieu!

M

Marianne vd wees

29-12-2016

0

Duurzame bedoeling bij Recyle Michael

Bij Recycle Michael zijn ze echt goed bezig. Ik ben iemand die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan en dat heeft deze organisatie ook. Je kunt hier namelijk je gebruikt elektronica inleveren en je krijgt er ook nog eens geld voor terug. Voorheen bewaarde ik altijd alles ergens in een kast, maar nu heb ik alles van de hand gedaan. Goed voor het milieu en ook nog eens goed voor je portemonnee. Wat wil een mens nog meer? Ben verder met name te spreken over de service. Je krijgt snel antwoord en ze helpen je goed. Ook de prijs die je voor de elektronische apparaten krijgt is goed.

M

Mike Knars

23-11-2016

0