Hoe vind je de ware online? Datingsites uitgelicht

Hoe vind je de ware online? Datingsites uitgelicht

Everybody just needs to be loved <3!

De vakantie is inmiddels lang en breed voorbij en verwerkt - voor diegenen die nog niet waren losgekomen van een zorgeloze zomer vol losse contacten. Daarnaast begint het weer kouder te worden - heerlijk natuurlijk om dan lekker knus tegen iemand aan te kunnen kruipen.

En sommigen moeten er misschien nog niet aan denken, maar met kouder wordend weer nadert ook langzaamaan het feestseizoen. Wil je niet alleen op dat grootse familiediner met kerst verschijnen of met iemand die je pas net kent? Dan is het verstandig om nu vast te beginnen met rondkijken en daten! Maar hoe doe je dat?

Je kunt natuurlijk eens anders kijken naar die collega's op je werk (het schijnt dat de meeste relaties op de werkvloer ontstaan), vragen of je vrienden nog leuke mensen kennen of beginnen aan een nieuwe hobby in de hoop daar de ware te treffen. Maar het kan ook gemakkelijk vanuit je luie stoel thuis. Internetdaten! 

Bij datingsite Pepper maak je een datingprofiel aan waar mensen op kunnen reageren. Pepper zegt alle profielen handmatig te controleren, dus geen fake profielen op deze site. Voor veel mensen is dat een grote ergernis aan online daten, dus goed dat dat hier wordt gecheckt!

Ook Relatieplanet is een site voor mensen die serieus op zoek zijn naar een relatie. Hier maak je gratis een profiel aan, voor het versturen van berichten betaal je wel. Ook bij Relatieplanet beloven ze profielen handmatig te controleren, dus ook hier geen last van nepaccounts.

Ben je hoogopgeleid en zoek je iemand met hetzelfde opleidingsniveau? Dan kun je kiezen voor Parship. Hier stuur je niet alleen berichten, maar kun je ook kiezen voor het zenden van een glimlach. Voor wie net iets minder spraakzaam is of digitaal wil flirten. 

Relatief nieuw op de datingmarkt en afkomstig uit Scandinavië is HappyPancake. Voor wie weer eens iets anders wil!

Dit is natuurlijk maar een tipje van de sluier: er zijn nog veel meer datingsites, voor singles in het algemeen, voor  senioren, voor alleenstaande moeders of vaders, voor korte mensen, voor lange mensen, et cetera! Zoek een site waar jij je het meest prettig bij voelt, kijk altijd uit met nepprofielen en bewaak je eigen grenzen!

Happy dating! En... vergeet niet een review achter te laten over de datingsite die jou goed of juist niet zo goed beviel!

Foto: Sean Molin

Gerelateerd