Hoe huur je betrouwbaar een auto in het buitenland?

Het is (bijna) vakantie en veel mensen trekken erop uit om elders in de wereld van het mooie weer en de omgeving te genieten. Sommige mensen kiezen ervoor om met de auto op pad te gaan. Op deze manier kunnen zij zelf bepalen hoe lang zij over hun reis doen en bovendien hebben zij op de plaats van bestemming alle vrijheid om te gaan en staan waar zij willen.

Dit is niet het geval wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat. Je wordt vanaf het vliegveld naar je accommodatie vervoert en vervolgens heb je geen auto om de omgeving mee in te trekken. Dit kun je oplossen door een auto te huren.

Er zijn vaak veel mogelijkheden om een auto te huren in het buitenland, maar het is niet verstandig om bij de eerste de beste autoverhuurder direct een auto te huren. Waar kun je dan wel het beste een auto huren in het buitenland? In onderstaande tekst worden enkele autoverhuurbedrijven genoemd die betrouwbaar zijn.

Europcar
Dit is een van de bekendste namen als het aankomt op autoverhuur. Dit autoverhuurbedrijf heeft niet alleen vestigingen in Nederland, want Europcar is in totaal in 130 verschillende landen ter wereld te vinden. In totaal gaat het dan om ongeveer 10.000 vestigingen. Je ziet dit verhuurbedrijf niet alleen op vliegvelden, maar ook op veel andere plekken in populaire vakantielanden. Het aanbod is groot en de prijzen zijn vaak gunstig.

Sixt
Net als Europcar is Sixt ook een bedrijf met vestigingen in meer dan 100 landen. Een grote naam dus in de wereld van autoverhuur en dat maakt ook dat je hier met een gerust hart je auto kunt huren wanneer je op vakantie bent in het buitenland. Het aanbod aan huurauto’s is divers, waardoor er voor jou vast en zeker ook een leuke auto tussen zit.

CarDelMar
Wil jij een goedkope auto huren op je vakantiebestemming? Dan ben je bij CarDelMar aan het juiste adres. Dit verhuurbedrijf heeft voor jou altijd een scherpe aanbieding, waardoor jij nooit te veel betaalt voor het huren van een auto. De prijzen zijn inclusief ongelimiteerde kilometers en je krijgt altijd de beste service.

Happycar
Sta jij op het punt om een auto te huren? Dan wil je hier natuurlijk niet te veel geld voor betalen. In dat geval is een bezoekje aan Happycar zeker de moeite waard. Je kunt hier namelijk eenvoudig de prijzen van huurauto’s met elkaar vergelijken. Happycar vergelijkt niet alleen de grote aanbieders in de wereld, maar vergeet ook de kleine aanbieders niet mee te nemen in de vergelijking. Op deze manier krijg jij dus een goed overzicht met de prijzen van verschillende huurauto’s.

HolidayCars
Wil jij snel en goedkoop een auto huren? Dan moet je echt eens een kijkje nemen bij HolidayCars. Je kunt hier eenvoudig zoeken op de locatie waar je verblijft en gedurende welke periode je daar bent. Op basis van deze gegevens kun je vervolgens de beschikbare auto’s met elkaar vergelijken. Op deze manier hoef je dus niet bang te zijn dat je teveel geld kwijt bent aan een huurauto.

Alamo
Wanneer jij 24 uur per dag een auto wilt huren, zit je bij Alamo goed. Je kunt hier dus altijd een auto huren en dat ook nog eens tegen een aantrekkelijk tarief. De genoemde prijzen bij Alamo zijn inclusief ongelimiteerde kilometers, verzekeringen, lokale toeslagen en belastingen. Wanneer je snel een auto wilt huren, ben je hier dus aan het juiste adres.

Zelf ervaringen met het huren van een auto in het buitenland bij een van deze óf andere bedrijven? Bezoek de desbetreffende pagina op NederlandReview en laat jouw review achter!

Foto: Land Rover MENA

Plaats een reactie!

  • EvaLensing 21-02-2018

    Ik huur eigenlijk altijd met Europcar - geen klachten hier, altijd netjes afgehandeld en mooie auto's.

  • Hans de Gier 21-02-2018

    Via CarDelMar een auto gehuurd met volledig all risc verzekeringspakket in Malaga (bij DelPasso autoverhuur). Bij het afhalen werd zeer sterk aangedrongen, incl. doem scenario's, om de auto nogmaals all risc te verzekerenen maar dan bij bij de verhuurder zelf. Omdat ik hier niet op in ging wilde ik de gebruikelijke deposito storting met mijn creditcard doen maar tot mijn verbazing werd mij verteld dat m'n pincode niet klopte (100% zeker dat deze wel juist was) en dat de creditcard hierdoor geblokkeerd was. De enige optie die geboden werd was toch de extra all risc verzekering af te sluiten waardoor er geen deposito storting nodig is met als resultaat dat de autohuur ruim 2x zo duur werd. Na met mijn bank gebeld te hebben bleek mijn creditcard helemaal niet geblokkeerd. Men zag in hun systeem dat mijn deposito stortingen tot tweemaal toe afgebroken waren voordat deze afgerond konden worden. Ik ben er dus met een simpele touristen truc bedonderd. CarDelMar neemt helaas geen enkele verantwoordelijkheid voor het voorval. Wanneer een broker als CarDelMar zo met klanten omgaat is het wel een erg makkelijk verdienmodel, wel de winst opstrijken maar geen enkele verantwoordelijkheid nemen voor de door hen geselecteerd autoverhuurbedrijven, ook niet als je aantoonbaar bedrogen bent door een louche lokale verhuurder. De mederwerkers van CarDeDelmar zijn zeer correct maar de bedrijfspolicy is ver benedenmaats.

Win een
Diner voor 2!