Geld besparen op energie? Gauw overstappen!

Je hebt vast wel eens iemand horen zeggen dat je alleen in december kunt overstappen van energiemaatschappij. Veel mensen verwarren de energiemaatschappij nog wel eens met de zorgverzekering. Je kunt één keer paar jaar wisselen van zorgverzekeraar en in december worden de nieuwe premies bekend gemaakt en is het beste moment om over te stappen. Bij energie werkt het echter heel anders. Je sluit een contract af bij een energiemaatschappij en zodra dit contract afloopt, kun je ervoor kiezen om de overstap te maken. Soms kan het echter ook voordeliger zijn om de opzegkosten te betalen en toch over te stappen naar een andere maatschappij, ondanks dat je contract nog niet afgelopen is. Wil jij weten of je geld kunt besparen? Lees dan verder!


Gebruik een prijsvergelijker

Misschien heb je al honderd keer gehoord dat je een prijsvergelijk moet gebruiken. Veel Nederlanders zitten al jaren bij dezelfde energiemaatschappij en vinden het te veel moeite om over te stappen. Zo ingewikkeld is het echter tegenwoordig niet meer. Met EasySwitch kun je binnen seconden de prijzen van alle verschillende energiemaatschappijen vergelijken. Bekijk de kosten van je huidige energiemaatschappij en vergelijk deze kosten met de prijzen van andere maatschappijen. Betaal jij al jaren te veel? Bel dan met jouw energiemaatschappij en vraag informatie over jouw contract. Vragen kan nooit kwaad!


De verrassende energiemaatschappijen op NederlandReview

Wees ook niet bang om de minder bekende maatschappijen te bekijken. De grote namen zijn bij iedereen bekend, maar zijn vaak ook duurder. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij BudgetEnergie of Vandebron. Beide maatschappijen hechten veel waarden aan groene energie en willen klanten altijd de beste service bieden. Vandebron is trots op hun geitenwollen sokken status en BudgetEnergie wil hun kosten altijd zo laag mogelijk houden. Verder heeft United Consumers ook een hoge waardering op NederlandReview. Ook zij bieden klanten groene energie voor een scherpe prijs. Het bedrijf biedt klanten naast energie overigens ook verzekeringen en telecomdiensten. Wil jij weten of deze maatschappijen echt goedkoper zijn? Neem dan een kijkje op hun website. Houd dus ook de kleinere bedrijven in de gaten!


Geld besparen zonder over te stappen

Voor iedereen die overstappen echt te veel moeite vindt, heeft 50five de oplossing. Met hun slimme snufjes krijg je direct inzicht in je verbruik en kosten. Hun slimme technologie helpt je om geld te besparen op je energierekening. Ze hebben bijvoorbeeld een slimme thermostaat waarmee je de verwarming per kamer kunt regelen. Je hebt met je telefoon altijd controle over de thermostaat en kunt zonder problemen de temperatuur in huis aanpassen. We hebben vaak geen idee hoeveel energie we verbruiken, maar met de slimme producten van 50five heb jij de touwtjes in handen.


Ga jij overstappen? Of kies je voor de producten van 50five om geld te besparen? Waar je ook voor kiest, schrijf altijd een review over jouw ervaringen met de energiemaatschappijen en help andere klanten in hun keuze!


Foto: JWPhotography2012


Share