Hoe bespaar je op jouw energierekening?

In november en december wisselen veel mensen van zorgverzekering en van energiemaatschappij.  Zowel voor de duurzaamheid als voor de portomonnee is het slim om jouw energierekening goed in de gaten te houden.

Hoe kun je besparen op jouw energiekosten? NederlandReview geeft tips en uitleg!

1. Stap over van energiemaatschappij

Veel mensen zijn in 2020 duurder uit voor hun zorgkosten, zo schreven we eerder in onze blog. Overstappen loont voor maar liefst 72 tot 90 procent van de verzekerden.


Waarom zou je overstappen van energiemaatschappij?

Dat geldt ook voor het overstappen van energiemaatschappij. Dat koppelen veel mensen aan het overstappen van zorgverzekeraar, daarom vind je nu veel aanbiedingen als je overstapt van energiemaatschappij

Maak daar dus gebruik van, en stap juist nu over naar een andere energiemaatschappij en bespaar op energiekosten.

2. Vergelijk energiemaatschappijen

Vergelijk energiemaatschappijen om zo de laagste premie te vinden. Want energiemaatschappijen rekenen vaak heel verschillende maandelijkse energiekosten voor hun stroom. 


Hoe kun je energiemaatschappijen vergelijken?

Met de energievergelijker van NederlandReview

kun je gemakkelijk zien welke energiemaatschappij de goedkoopste energie levert: bijvoorbeeld Essent of UnitedConsumers, met collectiviteitskorting.

Op de afzonderlijke pagina's van energiemaatschappijen op NederlandReview kun je zien hoe hun klanten hun diensten, prijs en service ervaren. Zo weet je welke energiemaatschappijen het beste worden beoordeeld!

3. Investeer in duurzame apparatuur

Ook al betaal je zo min mogelijk voor jouw energie, als je dan alsnog te veel verbruikt, is de rekening achteraf nog steeds hoger dan nodig. Daarom is het verstandig om te investeren in duurzame apparatuur. Dat is bovendien ook beter voor het milieu. Het klimaat is tegenwoordig niet voor niets volop in het nieuws, onder andere dankzij Extinction Rebellion en Greta Thunberg. Dus doe die vervuilende apparaten de deur uit!


Wat is een duurzaam alternatief voor een gaskachel?

Vervang bijvoorbeeld jouw gaskachel, als je die nog hebt. Gashaarden zijn berucht om de hoge CO²-uitstoot, al zijn daar wel oplossingen voor te bedenken; handig voor wie niet zomaar een nieuwe kachel kan of wil installeren. 

Een pelletkachel, bijvoorbeeld van Delangebv.nl, is een alternatief voor een gaskachel. Pelletkachels branden op houtpellets; dat zijn samengeperste houtkorrels. Deze kachels verbranden meer met minder hout, bovendien kun je ze nauwkeurig bedienen, waardoor minder warmte verloren gaat.

Investeren in een pelletkachel kan zorgen voor een flinke besparing op jouw energiekosten. En, goed om te weten, want zo kun je extra besparen: in sommige gevallen zijn er subsidies beschikbaar om jouw energieverbruik te verduurzamen!


Hoe vervang je huishoudelijke apparatuur voor duurzamere varianten?

Veel mensen denken goedkoop uit te zijn door lang met bijvoorbeeld een koelkast te doen. Een koelkast is immers een grote uitgave, dus als je die slechts eenmaal in twintig jaar koopt, dan scheelt dat geld toch? Niet bepaald!

De techniek van koelkasten is in de laatste jaren hard vooruit gegaan. Een koelkast van een aantal jaar oud is daarom veel minder zuinig dan een nieuwe koelkast. Die nieuwe hippe koelkast heb je dan ook snel terugverdiend, als je tenminste kiest voor een extra zuinig model. Kies voor het zuinigste energielabel, namelijk A+++, dan heb je de allerzuinigste koelkast, en zo bespaar je dus het meest. Op bijvoorbeeld Coolblue kun je hier speciaal op zoeken.

Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor andere huishoudelijke apparaten, zoals wasmachines, ovens en vaatwassers. Hoe zuiniger, hoe beter!

Wij wensen jou veel plezier met het besparen op energiekosten: beter voor jouw portomonnee én voor de natuur! Dus stap over naar een goedkope energieleverancier en koop die gezellige nieuwe pelletkachel of die hippe nieuwe koelkast!

 

Share