De feestdagen zijn voorbij: Vier de uitverkoop!

Wat doen mensen als een nieuw jaar begint? Ze gaan opruimen! Niet verwonderlijk dat het traditioneel grote uitverkoop is in januari, want deze opruimwoede geldt ook voor winkels, zowel online als in de winkelstraat. Begon deze sale vroeger meestal pas eind januari, tegenwoordig kun je steeds eerder in de eerste maand van het jaar losgaan met het scoren van goede dealtjes. 


Bespaar alvast voor volgend jaar

Heb jij ook teveel uitgegeven met de feestdagen? Veel te grote Sinterklaascadeaus voor de kinderen ingeslagen, tóch dat spectaculaire jurkje voor de kerstdagen bij je schoonouders gekocht en te dure champagne weggetikt tijdens Oud & Nieuw? Je kunt het wellicht enigzins goedmaken door nu vast in te slaan voor de rest van het jaar en misschien zelfs alvast de kerstversiering voor volgend jaar te kopen. Klinkt wat voorbarig, zeker, maar bedenk wel dat die winkels absoluut van die kerstspullen af willen en kortingen van 90% (bijvoorbeeld bij De Bijenkorf nu, dat hebben we gisteren gespot!) geen uizondering zijn.


Populaire kledingwinkels

Verschillende kledingwinkels proberen elkaar te overtroeven met kortingen - typisch januari. Urban Outfitters, normaal toch niet de goedkoopste winkel maar misschien wel de coolste, had vorige week nog 50% korting, maar dat is inmiddels opgelopen naar 75%. Dus was jij nog aan het wachten om dat boek over die eenhoorn te kopen? Nu is je kans!


Boohoo is normaal al goedkoop en ook aanbiedingen zijn hier niet schaars, maar dat betekent niet dat ze januari overslaan. Heb je genoeg bij elkaar gesprokkeld om aan de veertig euro te komen, dan krijg je de verzendkosten cadeau.


Sluitende winkels

Forever 21 geeft zelfs 80% korting en dat op het hele assortiment, maar dat heeft een andere reden: hun enorme winkel aan de Kalverstraat gaat sluiten. Of je daar nog snel genoeg voor bent, is de vraag: de winkel is bijna leeg en slechts de begane grond is nog geopend. Maar niet getreurd: ook op hun website is het sale. Ook de aloude Blokker sluit winkels en gebruikt dat als reden voor extra kortingen. Ze noemen het opheffingsuitverkoop, maar wij vinden kortingen van 10% dan toch wat magertjes. Al geven ze grotere afprijzingen op bijvoorbeeld Senseo-apparaten. Voor de liefhebber.


Heb jij gebruik gemaakt van een van de uitverkopen? Welke deals heb je gescoord, vielen de kortingen in goede aarde of vond je het tegenvallen? En krijg je goede service op afgeprijsde artikelen, mag je deze bijvoorbeeld wel retourneren? Deel je ervaringen met reviews!


Beeld: Elliot Stokes 


 


Share