Een dagje uit in Amsterdam: alle bezienswaardigheden!

Een dagje uit in Amsterdam: alle bezienswaardigheden!

“Al die Amsterdamse mensen, al die lichtjes ‘s avonds laat op ‘t plein, niemand kan zich beter wensen, dan een Amsterdammer te zijn.”
-Wim Sonneveld 

Wil je weten wie de echte Amsterdammer is in een groep mensen? Zing dan de eerste regels van het lied Aan de Amsterdamse Grachten van Wim Sonneveld en de Amsterdammer zal altijd uit volle borst meezingen. Het zijn trotse mensen, die Amsterdammers. Tegenwoordig is Amsterdam eigenlijk niet meer van de Mokummers, maar dat kun je beter niet hardop zeggen als er één in de buurt is. De stad is namelijk veranderd in een paradijs voor toeristen. Jaarlijks komen er 17 miljoen bezoekers naar Amsterdam. De helft hiervan zijn toeristen uit ons eigen kikkerlandje. De overige 8,5 miljoen mensen zijn toeristen van over de hele wereld. Heb je de stad altijd al willen bezoeken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Maak je geen zorgen, wij hebben de dag al helemaal voor je gepland.

Begin met een ochtendje cultuur opsnuiven
De stad Amsterdam heeft een rijke en fascinerende geschiedenis. Maak een wandeling door Oud Amsterdam en je waant je weer terug in de 17de eeuw. Attenoje, het is er echt prachtig. Na een heerlijke wandeling ga je meteen richting het Museumplein. Hier vind je het Rijksmuseum. Leer hier alles over de kunstwerken van Nederlandse grootheden als Rembrandt, Vermeer, Frans Hals en Karel Appel. Nadat je ondergedompeld bent in deze meesterwerken, kun je ook bij het Van Gogh Museum langsgaan. Wil je liever wat meer over de geschiedenis van de stad leren? Dan is het Anne Frank Huis natuurlijk een Must-See!

Een middag vol avontuur
Al die geschiedenis en cultuur maakt natuurlijk een grote indruk, daarom is het in de middag tijd voor een leuke afleiding. Voor iedereen die wel van een uitdaging houdt, is een escaperoom natuurlijk helemaal geweldig. Ga naar de Escape Factory en help je vriend, die vastzit voor een misdaad die hij niet begaan heeft, ontsnappen uit de gevangenis. Dat zul je echt niet op z'n janboerenfluitjes kunnen! Of ga langs bij TimeTrip in de Jordaan en reis terug in de tijd naar de Middeleeuwen en bewijs jezelf als een ridder van koning Arthur. Bij Groupon vind je altijd interessante aanbiedingen.

Is een escaperoom voor jou niet spannend genoeg? Ga dan langs bij the Amsterdam Dungeon. Nu de Halloweenmaand begonnen is, heeft the Amsterdam Dungeon nog meer spektakels voor bezoekers. Al je nachtmerries worden bij the Amsterdam Dungeon een realiteit. Durf jij het aan?

Heb je nog een uurtje over?
Heb je, nadat je bij de escaperoom geweest bent of na je bezoek bij the Amsterdam Dungeon, nog wat tijd over? Neem dan eerst even een bakkie leut en een spikkeloasie, dan heb je daarna weer genoeg energie om met al je favoriete sterren op de foto te gaan bij Madame Tussauds. Neem een foto met Enzo Knol, doe je beste Superhero Pose met de Avengers, ontmoet wereldleider Angela Merkel of laat je droom uitkomen en kus George Clooney. Maak al je vrienden jaloers met de geweldige foto’s. 

Tijd voor wat eten
In Nederland houden we van onze aardappels, groenten en een stukje vlees. Het hoeft voor ons kaaskoppen niet zo chique. Amsterdam, daarentegen, houdt wel van wat luxe en avontuur als het om eten gaat. Je vindt in de stad restaurants met gerechten van over de hele wereld. Of je nu zin hebt in een snelle snack of liever kiest voor een uitgebreid drie gangen diner. In Amsterdam heb je altijd de gelegenheid om heerlijk te nasjen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij VakantieVeilingen.nl voor kortingsbonnen voor de leukste restaurants in Amsterdam. 

Nog even nagenieten
Je hebt net genoten van een heerlijke maaltijd en wilt eigenlijk nog niet naar huis. Dat is natuurlijk geen probleem. Er is namelijk nog één ding wat iedereen die Amsterdam bezoekt, gedaan moet hebben. We hebben het natuurlijk over een rondvaart door de Amsterdamse grachten. Er is geen betere manier om Amsterdam te zien en te ontdekken. Kies altijd voor een rondvaart in de avond, want zodra in Amsterdam de zon ondergaat, gaan alle lichtjes op straat aan. Je zult tijdens de rondvaart verrast worden door de wonderlijke wereld van Amsterdam by Night. Kijk voor de mooiste rondvaarten altijd bij Dagtickets. Want als Amsterdammers ergens niet van houden, dan is het wel te veel betalen. Ze sein gekke Gerrit niet.

Heb jij Amsterdam laatst bezocht? Vertel anderen dan over jouw ervaringen op NederlandReview. We horen graag van je! 

Foto: Bert Kaufmann

Gerelateerd