Zilveren Kruis

6.9

Bestellen

7.2

Service

6.8

Prijs

7.4

Levering

70%

Zou hier weer kopen

Zilveren Kruis

Lees hier het oordeel van consumenten over de zorgverzekering van Zilveren Kruis. Bepaal uw keuze op basis van de mening van anderen. Een zorgverzekering kiezen kan soms erg lastig zijn. Er zijn heel veel aanbieders en veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. Ieder jaar in november is het weer tijd om te beslissen: blijf ik bij mijn huidige zorgverzekeraar of stap ik over naar een andere? U kunt uw keuze natuurlijk bepalen aan de hand van de premie voor de basisverzekering en de aanvullende pakketten. Maar er zijn meer aspecten die de keuze voor een zorgverzekeraar bepalen, en deze zijn ook zeker belangrijk om bij uw beslissing te laten meewegen. Wij helpen u met de informatie op deze pagina graag verder op weg.


Over Zilveren Kruis 

Zilveren Kruis is een bekende zorgverzekeraar die al vele jaren bestaat. Evenals andere zorgverzekeraars opereert Zilveren Kruis al enige jaren onder de vlag van Achmea, dat naast zorgverzekeraars ook andere verzekeringsmaatschappijen onder zijn vleugels heeft, zoals Centraal Beheer, Interpolis en FBTO. Voorheen werd Achmea ook in de naam gevoerd, dus Zilveren Kruis Achmea; tegenwoordig is de naam verkort tot Zilveren Kruis.


Pakketten van Zilveren Kruis en ZieZo

Zilveren Kruis biedt diverse pakketten van zorgverzekeringen aan. ZieZo is de voordeligere tak van verzekeringen van Zilveren Kruis: daarbinnen kunnen klanten bijvoorbeeld kiezen voor een basisverzekering, ZieZo Aanvullend en ZieZo Tand. Daarnaast is er een keuze tussen ZieZo Selectief en ZieZo Basis. 


Basisverzekering

De basisverzekering die wordt aangeboden is standaard, want de inhoud van het basispakket is immers vastgesteld door het Rijk. Wat er via de aanvullende pakketten wordt vergoed aan bij voorbeeld tandartskosten, hulpmiddelen zoals brillen en hoortoestellen, hangt af van het pakket dat u kiest. Ieder jaar in november maken de zorgverzekeraars hun premie voor het basispakket bekend en de premies en inhoud van de aanvullende pakketten. U moet uiterlijk op 31 december van het lopende jaar beslissen bij wie u het jaar daarop verzekerd wilt zijn. 


Alles regelen via internet

De ontwikkelingen hebben ook bij de zorgverzekeringen niet stil gestaan. Tegenwoordig kunt u bij Zilveren Kruis veel zaken online regelen. U kunt de zorgverzekering online afsluiten en u kunt uw declaraties online doorgeven. Ook kunt u wijzigingen in uw persoonlijke situatie zoals een verhuizing, de geboorte van een kind of wijziging van huisarts of tandarts online doorgeven. Dit is natuurlijk een stuk gemakkelijker dan dat dit allemaal per post moet zoals dat enkele jaren geleden nog gebeurde. Op deze manier kunnen uw declaraties ook sneller worden verwerkt en heeft u in de meeste gevallen snel uw vergoeding op uw rekening bijgeschreven. U kunt bij Zilveren Kruis ook online terecht om een zorgverlener te vinden die is aangesloten bij Zilveren Kruis. Het is tegenwoordig zo dat zorgverleners zoals een psycholoog of fysiotherapeut een contract met de zorgverzekeraar moeten hebben als u voor vergoeding in aanmerking wilt komen. Het is dan ook belangrijk om vooraf te checken of de zorgverlener van uw keuze een contract heeft met Zilveren Kruis zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.


Overige verzekeringen

Zilveren Kruis is vooral bekend van de zorgverzekering. Maar deze maatschappij biedt daarnaast ook nog andere verzekeringen aan. Deze kunt u apart afsluiten, het is dus niet zo dat u een zorgverzekering bij Zilveren Kruis moet hebben om een reisverzekering of een woonverzekering te kunnen afsluiten. Zilveren Kruis biedt ook een rechtsbijstandsverzekering en een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers aan.


 


Klachten

Ook over een zorgverzekeraar kunt u natuurlijk een klacht hebben. Als een bepaalde behandeling niet wordt vergoed of als de vergoeding lager is dan u had verwacht. Op de website kunt u uitgebreide informatie vinden over de klachtenprocedure. Hiervoor zijn speciale brochures te downloaden, waarin wordt uitgelegd hoe u een klacht kunt indienen. Ook wordt uitgelegd wat u kunt doen als uw klacht ongegrond wordt verklaard. U kunt om een herbeoordeling verzoeken. Als ook dit niet het gewenste resultaat oplevert, kunt u zich wenden tot de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ). U kunt hier alleen terecht met klachten en geschillen die nog niet bij de rechter zijn voorgelegd, als u deze stap inmiddels heeft gezet kan de SKGZ u niet meer van dienst zijn.


Bent u klant van Zilveren Kruis of bent u hier in het verleden klant geweest?

Deel dan uw mening over dit bedrijf op onze website! Uw mening kan andere bezoekers helpen om een keuze te maken als zij op zoek zijn naar een goede zorgverzekeraar. Uw mening wordt dan ook zeer op prijs gesteld, ongeacht of deze positief of negatief is. Aarzel dus niet en geef uw mening over Zilveren Kruis en deel deze met de bezoekers van NederlandReview.


Hoe beoordelen klanten Zilveren Kruis? Hoe werkt declareren? Wat zijn de vergoedingen? Hoe leg je contact? Hoe hoog is of wordt de zorgpremie? Lees het hier!

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 5000 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (20)

Zorgverzekering

VERZEKER HIER NIET! Veel problemen. Slechte service. Wordt goedkoopste materiaal geleverd.

A

Alexander

08-02-2022

0

Verzekering jaar 2019

Torenhoge kosten door slechte uitleg verzekeraar. Wat een walgelijke verzekeraar dit. Onverhoop 3 grote ingrepen moeten doen buj ziekenhuis in mijn stad. Bleek deze niet aangesloten bij ziezo. Thanks for the heads up suckers. VERZEKER HIER NIET!!!

Z

Ziezo hater

10-04-2020

0

Zorgverzekering via werk

Hun uitschrijven verwerken en het niet afschuiven op de ander zorgmaatschappij alles belt. Alles je uitschrijf! Dan niet in december januari premies laten betalen door klant!!!!!! (ps doe zo ie zo gewoon in januari) wanneer je premie die december aftrok in december. eerst nakijken of die niet gestortneerd is. na alle deze fouten. niet iemand die later ontdekt een 10,00 laten betalen omdat dan 2de herindering krijgt. Vergoeding en declaren prima

B

Bianca gilbert

06-02-2020

0

Zorgverzekering volgend jaar

Paar jaar verzekerd geweest bij Zilveren Kruis. 1 keer overgestapt naar een andere maar dat was echt crisis Nu dus terug naar Zilveren Kruis. Ze hadden een goede aanbieding. Overstappen snel geregeld.

J

Jacqueline

31-12-2019

0

Toch wel de beste

Veel geprobeerd, maar dit blijft naar mijn mening uiteindelijk toch wel de beste zorgpartij.

V

V. Vink

28-12-2019

1

Zorgverzekering

Het Zaans Medisch Centrum blijkt door Zilveren Kruis nog niet te zijn gecontracteerd op 18 december 2019. De indruk die bij ons bestaat is dat dat komt door het gegraai van de directie van Zilveren Kruis dat daarvoor de lat extreem hoog heeft gelegd. Daarom moet ik als klant dus mijn verzekering opzeggen in december, zonder duidelijkheid wanneer ik de goedkoopste basisverzekering zal vinden, terwijl ik 5 min. van dit ziekenhuis afwoon? Wanneer wordt er nu eens geregeld dat contracten voor 15 november geregeld zijn, desnoods onder dwang. Het zijn elke keer weer de verzekerden die hier van de dupe zijn.

T

T. van Raaphorst

18-12-2019

0

Prijzen omhoog

Ik ben tevreden over Zilveren Kruis het loopt allemaal prima hier en ik ben goed verzekerd maar ik vind het vervelend dat de prijzen telkens hoger worden want het is erg veel geld iedere maand

G

Gerda Koch

10-12-2018

0

goed inzicht in zorgkosten online

Zilveren kruis is voor mij een goede zorgverzekeraar. Ik zat voorheen bij een andere, daar had ik nauweliks inzichten in min zorgkosten. Bij Zilveren Kruis kun je gewoon inloggen met je DigiD en daar tot meerdere jaren terug al je kotsen terugzien, en ik vind het een duidelijk overzicht met wat je wel en niet zelf moet betalen. Heel helder. Ik vind het belangrik om dat goed te kunnen bihouden en of het klopt en dergelijke. Mijn huisarts schrijft namelijks wel eens wat voor, maar dan weet je eigenlijk de kosten nog niet. Gelukkig is Zilveren Kruis daar duidelijjker in.

M

Marieke Tellinga

28-12-2017

0

Aantal jaar verzekerd zorgverzekering

Met mijn partner al een aantal jaar verzekerd bij de zorgverzekering van Zilveren Kruis Achmea. Het afgelopen jaar hebben we helaas veel onvoorziene zorgkosten moeten maken. Toen gemerkt dat alles heel netjes wordt geregeld bij Zilveren Kruis, gelukkig. Alles klopt gewoon en van de meeste zorgkosten zie ik helemaal niets. We maken beide nog altijd gebruik van een korting en daardoor blijft deze verzekering de goedkoopste. Ik raad het ook familie en vrienden aan. De dekking is goed en de service ook.

S

Sylvia Kranendijk

12-12-2017

0

Heel slechte serviceafdeling, klantenafdeling hetzelde.

Vanaf begin tot het einde van 2017, was de communicatie en de bereikbaarheid heel slecht. Mailberichten krijgen automatisch teruggemeld dat er antwoord komt binnen 3 werkdagen. Klopt niet in 6 gevallen hoorde ik NOOIT meer iets.Voor klachtbehandeling is er een apart telefoonnummer,. Helaas je komt gewoon bij het KCC. Medewerkers van het KCC weten op geen enkele vraag een antwoord telkens moeten ze navragen bij een collega en ga jij dus weer in de wacht. Ook van klachtbehandeling verneem je verder niets meer. Mensen blijf weg bij Zilveren Kruis; het is doffe ellende daar.

P

Pieter de Zeeuw

30-11-2017

0

goedkoopste zorgverzekering

al jaren verzekerd bij zilveren kruis, simpelweg omdat ze de goedkoopste zorgverzekering zijn voor mij. overstappen vind ik dus zinloos ik kreeg pas de rekening voor het afgelopen jaar, 5 euro voor een crème alleen haha, valt kennelijk buiten de eigen risico.

M

Manders

20-11-2017

0

collectiviteitskorting

Door collectiviteitskorting die ik ooit had ben ik geloof ik nog steeds goedkoper uit bij Zilveren Kruis Achmea. Ik heb redelijk wat te declareren gehad vorig jaar en gelukkig heb ik daar geen problemen mee gehad, ik heb vrijwel nergens naar hoeven omzien en heb ze niet op fouten kunnen betrappen. Volgens mij verlies ik mijn collectiviteitskorting als ik overstap naar een andere zorgverzekeraar dus ik blijf dit jaar zitten waar ik zit.

C

Chantal Heuze

14-11-2017

0

Klachtenafdeling niet bereikbaar

AK zou een klachtenafdeling hebben. Als je het klachtentelefoonnummer belt wordt je gewoon doorverbonden met klantenservice. Doorverbinden kunnen de medewerkers klantenservice niet. Ook weten de telefoonmedewerkers van klantenservice niets , telkens moet er aan een collega worden gevraag. Na een paar uur bellen en ca 6 verschillende klantenservice-nono's te hebben gesproken geef ik het op. Dan maar een klacht op dit beoordelingsforum.

P

Pieter de Zeeuw

04-11-2017

0

al jaren verzekerd goedkoopste

Ik zit al jaren bij zilveren kruis Achmea. ze waren de goedkoopste toen ik destijds klant werd, dat heb ik toen uitgerekend met zo'n vergelijker (Independer geloof ik). alles prima, ik heb geen zorgkosten dus hoeft niets in te dienen. je merkt dan weinig van ze en dat vind ik wel prima communicatie is verder netjes, geen prijsstijgingen verder of andere rare dingen met zorgtoeslag is het ook weer goedkoper.

M

Mariies Laurens

22-06-2017

0

Aanvulling Tandverzekering nog tot 31 januari

Ik had dit jaar helemaal niet gedacht aan overstappen van zorgverzekeraar - was gewoon te druk met andere dingen! Dus ik zit nog steeds bij Zilveren Kruis Achmea. Op zich niet erg hoor, volgens mij zit ik best wel goedkoop met mijn verzekering en de communicatie is altijd best wel prima hier. Maar nu kreeg ik dus alsnog een aanbieding voor aanvulling van mijn tandverzekering. Best wel relax, want daar zat ik al over te twijfelen, maar door tijdgebrek niks meer mee gedaan. En vooral relax dat het nog tot en met eind januari kan gewoon. Ik was bang dat ik mis had gegrepen en te laat was!

N

Nina uit Amsterdam

13-01-2017

0

Prima verzekeraar en goedkoop - wij zijn al een tijdje hier verzekerd

Zeker een prima verzekeraar. Wij zitten al een tijdje bij Zilverenkruis. Vooral voor de prijs, want ze zitten altijd bij de goedkoopste verzekeraars, maar voor ons vaak met een betere dekking dan andere. Communicatie verloopt goed en verder hebben we ze weinig nodig gehad eigenlijk.

A

Anneke Janssen

08-12-2016

0

grote zorgverzekeraar

Zilveren Kruis is een van de bekendere en grotere zorgverzekeraars en daarom kozen wij ook voor ze. Dat voelt toch beter toch? Niks op aan te merken eigenlijk. Het blijft wel duur, maar volgens mij zijn ze allemaal best wel duur. En dat iedere maand! Dekking is verder overal hetzelfde dacht ik, dus wat maakt het dan ui? Ik ben nu gewoon goed verzekerd en daar gaat het om.

L

L. Ritsen

05-12-2016

0

Ieder jaar de goedkoopste bij zorgvergelijker

Blijkt ieder jaar de goedkoopste als ik die zorgvergelijkers doe. Soms is er eentje een paar cent goedkoper, maar dan zijn de voorwaarden weer niet goed. Verder heb ik niet veel met ze te maken, heb nooit zorgkosten

D

Dominique F

03-12-2016

0

Goedkope Zorgverzekering goede voorwaarden!

Wij zitten al jaren bij Zilveren Kruis Achmea met het hele gezin. Ieder jaar vergelijken we trouw de verschillende aanbieders van zorgverzekeraars, en vroeger stapten we ook wel een over. Agis gehad en CZ. Maar nu is al een aantal keer op rij Zilveren Kruis gewoon de goedkoopste voor ons, vooral als je naar de voorwaarden kijkt. Verder gaat de communicatie ook gewoon prima hier, we hoeven gelukkig niet vaak iets te declareren.

F

Fam. Gerards

02-12-2016

0

Al jaren bij Zilveren Kruis Achmea.met collectiviteitskorting

Wij zitten al jaren bij Zilveren Kruis Achmea. We hebben collectiviteitskorting, ik via een studentenregeling en mijn vriend via een ZZP-regeling. Daardoor zijn wij al jaren het goedkoopst uit hier: ieder jaar in december kijken we toch even of we nog goed (=goedkoop) zitten. Verder maken we eigenlijk nooit zorgkosten (we zijn nog jong ;), dus we hebben niet zoveel te maken met Zilveren Kruis. We betalen gewoon de rekening, krijgen af en toe post, maar zeker niet vaak gelukkig. Dus ja, prima verder.

A

Annelies en Stefan

15-10-2016

0