Zilveren Kruis

7.1
6.9

Bestellen

7.2

Service

6.8

Prijs

7.4

Levering

70%

Zou hier weer kopen

Zilveren Kruis

Lees hier het oordeel van consumenten over de zorgverzekering van Zilveren Kruis. Bepaal uw keuze op basis van de mening van anderen. Een zorgverzekering kiezen kan soms erg lastig zijn. Er zijn heel veel aanbieders en veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. Ieder jaar in november is het weer tijd om te beslissen: blijf ik bij mijn huidige zorgverzekeraar of stap ik over naar een andere? U kunt uw keuze natuurlijk bepalen aan de hand van de premie voor de basisverzekering en de aanvullende pakketten. Maar er zijn meer aspecten die de keuze voor een zorgverzekeraar bepalen, en deze zijn ook zeker belangrijk om bij uw beslissing te laten meewegen. Wij helpen u met de informatie op deze pagina graag verder op weg.

Over Zilveren Kruis 

Zilveren Kruis is een bekende zorgverzekeraar die al vele jaren bestaat. Evenals andere zorgverzekeraars opereert Zilveren Kruis al enige jaren onder de vlag van Achmea, dat naast zorgverzekeraars ook andere verzekeringsmaatschappijen onder zijn vleugels heeft, zoals Centraal Beheer, Interpolis en FBTO. Voorheen werd Achmea ook in de naam gevoerd, dus Zilveren Kruis Achmea; tegenwoordig is de naam verkort tot Zilveren Kruis.

Pakketten van Zilveren Kruis en ZieZo

Zilveren Kruis biedt diverse pakketten van zorgverzekeringen aan. ZieZo is de voordeligere tak van verzekeringen van Zilveren Kruis: daarbinnen kunnen klanten bijvoorbeeld kiezen voor een basisverzekering, ZieZo Aanvullend en ZieZo Tand. Daarnaast is er een keuze tussen ZieZo Selectief en ZieZo Basis. 

Basisverzekering

De basisverzekering die wordt aangeboden is standaard, want de inhoud van het basispakket is immers vastgesteld door het Rijk. Wat er via de aanvullende pakketten wordt vergoed aan bij voorbeeld tandartskosten, hulpmiddelen zoals brillen en hoortoestellen, hangt af van het pakket dat u kiest. Ieder jaar in november maken de zorgverzekeraars hun premie voor het basispakket bekend en de premies en inhoud van de aanvullende pakketten. U moet uiterlijk op 31 december van het lopende jaar beslissen bij wie u het jaar daarop verzekerd wilt zijn. 

Alles regelen via internet

De ontwikkelingen hebben ook bij de zorgverzekeringen niet stil gestaan. Tegenwoordig kunt u bij Zilveren Kruis veel zaken online regelen. U kunt de zorgverzekering online afsluiten en u kunt uw declaraties online doorgeven. Ook kunt u wijzigingen in uw persoonlijke situatie zoals een verhuizing, de geboorte van een kind of wijziging van huisarts of tandarts online doorgeven. Dit is natuurlijk een stuk gemakkelijker dan dat dit allemaal per post moet zoals dat enkele jaren geleden nog gebeurde. Op deze manier kunnen uw declaraties ook sneller worden verwerkt en heeft u in de meeste gevallen snel uw vergoeding op uw rekening bijgeschreven. U kunt bij Zilveren Kruis ook online terecht om een zorgverlener te vinden die is aangesloten bij Zilveren Kruis. Het is tegenwoordig zo dat zorgverleners zoals een psycholoog of fysiotherapeut een contract met de zorgverzekeraar moeten hebben als u voor vergoeding in aanmerking wilt komen. Het is dan ook belangrijk om vooraf te checken of de zorgverlener van uw keuze een contract heeft met Zilveren Kruis zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Overige verzekeringen

Zilveren Kruis is vooral bekend van de zorgverzekering. Maar deze maatschappij biedt daarnaast ook nog andere verzekeringen aan. Deze kunt u apart afsluiten, het is dus niet zo dat u een zorgverzekering bij Zilveren Kruis moet hebben om een reisverzekering of een woonverzekering te kunnen afsluiten. Zilveren Kruis biedt ook een rechtsbijstandsverzekering en een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers aan.

 

Klachten

Ook over een zorgverzekeraar kunt u natuurlijk een klacht hebben. Als een bepaalde behandeling niet wordt vergoed of als de vergoeding lager is dan u had verwacht. Op de website kunt u uitgebreide informatie vinden over de klachtenprocedure. Hiervoor zijn speciale brochures te downloaden, waarin wordt uitgelegd hoe u een klacht kunt indienen. Ook wordt uitgelegd wat u kunt doen als uw klacht ongegrond wordt verklaard. U kunt om een herbeoordeling verzoeken. Als ook dit niet het gewenste resultaat oplevert, kunt u zich wenden tot de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ). U kunt hier alleen terecht met klachten en geschillen die nog niet bij de rechter zijn voorgelegd, als u deze stap inmiddels heeft gezet kan de SKGZ u niet meer van dienst zijn.

Bent u klant van Zilveren Kruis of bent u hier in het verleden klant geweest?

Deel dan uw mening over dit bedrijf op onze website! Uw mening kan andere bezoekers helpen om een keuze te maken als zij op zoek zijn naar een goede zorgverzekeraar. Uw mening wordt dan ook zeer op prijs gesteld, ongeacht of deze positief of negatief is. Aarzel dus niet en geef uw mening over Zilveren Kruis en deel deze met de bezoekers van NederlandReview.

Hoe beoordelen klanten Zilveren Kruis? Hoe werkt declareren? Wat zijn de vergoedingen? Hoe leg je contact? Hoe hoog is of wordt de zorgpremie? Lees het hier!

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 500 karakters

Bestellen

starstarstarstarstar

Service

starstarstarstarstar

Prijs

starstarstarstarstar

Levering

starstarstarstarstar

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (20)

Anderen bekeken ook