Sinterklaasavond vieren met de familie? Tips!

Sinterklaas is aangekomen! Het is toch elk jaar weer spannend. Overal in Nederland worden de schoenen gezet. De kinderen zingen elke avond de longen uit hun lijf om er zeker van te zijn dat Sinterklaas ze kan horen. Voor de volwassenen is eigenlijk niets veranderd. Voor hen wordt Sinterklaas pas op 5 december gevierd. Of moeten we eigenlijk 3 december zeggen? Sinterklaasavond valt dit jaar namelijk op een dinsdag en dan heeft niemand tijd voor Sinterklaas. Er moet namelijk ook nog gewoon gewerkt worden. Ondanks dat Sinterklaasavond pas over twee weken gevierd wordt, worden de voorbereidingen wel al volop in gang gezet. De surprises worden gemaakt, de regels van het dobbelspel worden besproken en de gedichten worden met bloed, zweet en tranen op papier gezet. Jij bent toch ook al begonnen? De tijd gaat sneller dan je denkt! Maar, maak je geen zorgen. Voor iedereen die is vergeten dat Sinterklaas weer in het land is, hebben wij een aantal handige tips.


Tip 1: Verander het gezellige familiefeest in een gezellige familieruzie met een ouderwetse spellenavond (dan hoef je volgend jaar Sinterklaas niet eens te vieren)!

De echte Hollanders houden wel van een ouderwetse spellenavond. De hele familie doet mee met 30 Seconds-Everyday Life, Party & Co, UNO of Cards Against Humanity (wij raden aan om voor dit spel opa en oma thuis te laten). Het duurt meestal al 45 minuten voordat de teams eindelijk gemaakt zijn en dan is meestal al duidelijk welk team gaat winnen. Toch begint iedereen enthousiast aan het eerste spel. Alles is nog mogelijk. Aan het einde van de avond praat niemand meer tegen elkaar, hebben zelfs de mensen die in hetzelfde team zaten een hekel aan elkaar en gaat iedereen zonder gedag te zeggen weer naar huis. De spellenavond is daarom een echte aanrader voor iedereen die het kerstdiner met Sinterklaas al wil verpesten. Bestel al je bordspellen nu vast bij Spellenrijk en je bent er helemaal klaar voor.


Tip 2: Speel het dobbelspel en ga aan het einde van de avond naar huis met nog stommere cadeaus dan waar je mee aankwam!

Het dobbelspel is al jaren een favoriet bij veel families. Je hoeft niet veel geld uit te geven en hebt toch de hele avond plezier. Het enige wat je nodig hebt, zijn twee grote dobbelstenen! Iedereen mag drie cadeautjes kopen die samen niet meer dan 10 euro waard zijn; je geeft elk getal dat je met de twee dobbelstenen kunt gooien een regel en het spel kan beginnen. Dat is dus trouwens van 2 tot 12. Je kunt met twee dobbelstenen namelijk geen 1 gooien! Je hebt de hele avond lol en aangezien de cadeautjes toch niets waard zijn, maakt het niet uit of je wint of verliest. Kijk bij Sinterklaaswebwinkel.nl voor de perfecte cadeaus voor het dobbelspel.


Tip 3: Werk weken aan een surprise die binnen 5 seconden gesloopt wordt!

Kijkt jouw familie altijd uit naar het maken van de surprises, terwijl jij het zo lang mogelijk uitstelt. Maak je geen zorgen, dat hebben wij ook altijd. We hebben de oplossing voor je gevonden. Wist je namelijk dat je bij Sinterklaas-feestwinkel.nl gewoon online een surprise kunt bestellen? De surprise wordt als een soort bouwpakket, dat zelfs je kleine nichtje in elkaar kan zetten, geleverd en je bent helemaal klaar. Makkelijker kan het bijna niet. Je hoeft trouwens ook niet meer uren te ploeteren om een Sinterklaasgedicht te schrijven. Je kunt op Sinterklaasgedichten.com gratis een gedicht laten samenstellen waar zelfs je literaire tante van onder de indruk zal zijn. 


Tip 4: Ga in de zak van Sinterklaas mee naar Spanje en sla het feest een jaartje over!

Je zult vast denken: Hoe krijg ik dat nu weer voor elkaar? Heel simpel! Stuur gewoon een SMSvandeSint naar je vader of moeder op Sinterklaasavond. Je kunt het bericht helemaal zelf schrijven en je familie denkt dat het bericht van Sinterklaas komt. Schrijf bijvoorbeeld: “(Jouw naam) mag dit jaar geen Sinterklaasavond vieren, omdat hij stout is geweest. Hij is op dit moment op de stoomboot en zal met ons meegaan naar Spanje. Feestelijke Groeten, Sinterklaas.” Probleem opgelost.


Tip 5: Geniet van een heerlijke avond met familie en vrienden!

We maken natuurlijk maar een grapje! Sinterklaasavond is elk jaar weer een groot feest en moet daarom ook groot gevierd worden. Wij wensen iedereen vast een fijne Sinterklaasavond toe en hopen dat iedereen kan genieten van een gezellige avond met familie en vrienden.


Foto: Colleen Kelly


Share