Tips: bespaar op je zorgverzekering en stap over!

Besparen op je maandlasten: dat wil natuurlijk iedereen wel. Uitzoeken welke zorgverzekering voor jou de voordeligste is, is dus zeker een goed idee. Dat klinkt als een heel gedoe en veel uitzoekwerk, maar dat hoeft niet zo te zijn: wij helpen je op weg met een aantal nuttige tips om te besparen op jouw zorgverzekering!


Vergelijken, vergelijken, vergelijken!
De ene zorgverzekering is de andere niet; er zijn grote verschillen tussen maandbedragen en pakketten. Dat kan tientjes per maand schelen! Vergelijk de verschillende zorgverzekeraars bijvoorbeeld op onze speciale pagina voor zorgverzekeringen of bij Zorgkiezer. En vergelijk reviews op onze site, want er zijn grote verschillen tussen aanbieders. Op dit moment staat bijvoorbeeld Just (van CZ) bovenaan, met een dikke 9,6.


Kortingen

Hou eventuele kortingen goed in de gaten. Sommige vergelijkingssites tonen deze kortingen automatisch. Zo kun je bij Independer tot 8 procent korting krijgen op een basisverzekering en zelfs tot 10 procent op collectieve verzekeringen. En neem je een zorgverzekering bij de HEMA, dan krijg je korting in de winkel.


Aanvullende verzekeringen

Veel mensen kijken niet eens naar aanvullende verzekeringen, of sluiten deze juist automatisch af. Maar kijk hier toch eens wat beter naar. Het kan veel geld schelen, namelijk! Ga je slechts een keer per jaar naar de tandarts voor een simpele controle? Dan heb je die aanvullende tandartsverzekering wellicht niet nodig, en kan je die stopzetten. Maar verwacht je een grote operatie, of wil je een aantal keer langs de mondhygiënist? Dan kan het voordelig zijn om je wel extra te verzekeren met een aanvullende verzekering voor tandzorg. Kijk goed naar de voorwaarden en oordeel waar jij behoefte aan denkt te gaan krijgen in 2019!


Verhoog je eigen risico

Verwacht je volgend jaar geen zorgkosten te maken? Dan kan het slim zijn om jouw eigen risico te verhogen. Let wel op: dit kan er ook voor zorgen, dat je volgend jaar juist duurder uit bent. Bijvoorbeeld als je ineens je knie breekt, om maar wat te noemen. Hou dus altijd een potje beschikbaar voor onvoorziene kosten. Maar het verhogen van je eigen risico kan jouw maandelijkse zorgpremie wel een stuk lager maken!


Budgetpolis
Het kan vele euro's per maand schelen: een budgetpolis. Maar er is niet voor niks veel discussie over, want sommige mensen zijn juist veel duurder uit geweest, omdat ze kozen voor deze goedkopere zorgverzekering. Je kunt namelijk niet terecht bij alle ziekenhuizen, dus soms moet je daardoor langer op een behandeling wachten of veel meer meebetalen aan jouw zorg. Hou hier dus rekening mee!


Succes bij het overstappen naar een nieuwe zorgverzekering. Laat je ons en heel Nederland nog even weten hoe het overstappen is bevallen? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen, beoordelingen en reviews! 


Foto: City of Minneapolis Archives


Share