Binaire opties & geld verdienen

Alles of niets

Het eerste wat opvalt aan binaire opties is dat het alles of niets iets. Of je maakt een mooi rendement of je bent je gehele inleg kwijt. Er is geen tussen weg. Het is de bedoeling dat je voorspelt of een koers omhoog of omlaag gaat. Als je voorspelling verkeerd is dan verlies je je gehele inleg. Als je het goed hebt dan verdubbel je je inleg echter niet. Doorgaans krijg je 80 tot 90% bovenop je inleg uitgekeerd als je voorspelling correct is. Door niet je gehele inleg te verdubbelen maken de brokers van de binaire opties hun winst. Daar staat tegenover dat je geen transactiekosten betaald voor het handelen in binaire opties. 

Onderliggende waarden

Bij het handelen in binaire opties kan je voorspellen of de koers van een aandeel omhoog of omlaag gaat. Daarnaast kan je ook handelen op onderliggende waarden van grondstoffen, valuta en indicies. Bij grondstoffen kan je denken aan goud, zilver en olie, bij valuta aan de euro-dollar en de euro-pond en bij indicies de AEX index, de DAX index en de Dow Jones index. 

Slechts een kleine uitslag van de onderliggende waarde nodig

Opvallend kenmerk van binaire opties is dat het niet uitmaakt hoeveel de onderliggende waarde in prijs stijgt of daalt. Als je bijvoorbeeld voorspelt dat de prijs van de aandelen Apple omhoog gaan dan maakt het niet uit hoeveel Apple in prijs stijgt. Als Apple slechts 1 cent in prijs stijgt dan is je voorspelling goed en verdien je 80% tot 90% bovenop je inleg. Daar staat natuurlijk wel tegenover dat je je gehele inleg kwijt bent als Apple slechts 1 cent in prijs daalt. Door dit karakter van binaire opties kan je toch veel rendement maken als de financiële markten rustig zijn en slechts kleine uitslagen maken. 

Alleen het moment van het aflopen van de binaire optie telt

Een ander kenmerk van binaire opties is dat pas wordt gekeken of je voorspelling klopt op het moment dat de binaire optie afloopt. Wat er in de tijd gebeurt tussen het afsluiten van de opties tot het moment van aflopen maakt niet uit. Om een voorbeeld te geven: je voorspelt dat de koers van Apple omhoog zal gaan. Het aandeel Apple noteert op dat moment precies 100 USD. Na het afsluiten van je binaire opties daalt de koers van Apple naar 99 USD maar vlak voordat de opties afloopt stijgt Apple naar 100,10 USD. Precies op het moment dat je optie afloopt noteert Apple 100,10 USD, de koers is dus gestegen sinds het moment van het afsluiten van de binaire opties. Je voorspelling is goed en je krijgt 80 tot 90% uitgekeerd. Andersom kan dit natuurlijk ook in je nadeel werken. Apple kan na het afsluiten van de positie naar 102 USD stijgen om op het moment van het aflopen van de optie te dalen naar 99,95 USD. Je bent dan je gehele inleg kwijt, ook al leek het er even op dat het de goede kant op zou gaan. 

Korte looptijd

Binaire opties hebben een korte looptijd. Zeker als je gewend bent om in ‘normale’ opties te handelen op de beurs zal dit even wennen zijn. Binaire opties hebben doorgaans een looptijd van slechts 1 uur! Hier zijn wel enkele uitzonderingen op. Er zijn enkele brokers welke ook binaire opties aanbieden met een looptijd van een dag of een week. Meestal betreft het hier dan binaire opties op een beperkt aantal onderliggende waarden. De korte looptijd van binaire opties zorgt ervoor dat je met een andere benadering zal moeten handelen in binaire opties dan je normaal gesproken zou dan bij normale opties welke een veel langere looptijd hebben. Op de hoofdfondsen in de AEX index kan je opties kopen welke een looptijd hebben welke varieert van een week tot zelfs 5 jaar. Door te handelen met opties welke een looptijd hebben van een jaar, of enkele jaren kan je beleggen met een lange termijn visie over een bepaald aandeel. Doorgaans is een lange termijn visie op een aandeel gebaseerd op fundamentele zaken van het fonds. Zo kan je op basis van fundamentele zaken beslissen dat je Apple een goed aandeel vindt, je verwacht bijvoorbeeld dat er veel vraag zal blijven bestaan naar iPhones. Als je handelt in binaire opties dan kan je niet handelen op basis van een fundamentele analyse van een fonds. De koers van Apple over een uur wordt niet bepaald door het aantal iPhones welke ze dit jaar gaan verkopen maar eerder door de vraag en aanbod naar de aandelen Apple op dit moment. 

Waar binaire opties zich wel goed voor lenen is het inspelen op kwartaal- en jaarcijfers. Als je verwacht dat de kwartaalcijfers van Apple goed zullen zijn dan koop je vlak voor het bekend maken van de kwartaalcijfers een binaire call optie op Apple. Als de kwartaalcijfers van Apple inderdaad goed zijn dat zal Apple direct gaan stijgen na het bekend maken van de kwartaalcijfers waardoor je winst zal maken op je binaire optie. 

Technische analyse

Zoals hierboven al beschreven kan je met een fundamentele analyse van beursfondsen niet uit de voeten als je gaat handelen in binaire opties. Het is zaak om de richting van de koers op de zeer korte termijn te voorspellen. Technische analyse is hiervoor het meest geschikte middel. Op basis van trends in de koers en het onderliggende volume is de richting van een aandelenkoers enigszins te voorspellen. Dit vergt wel speciale software welke aankoop en verkoopsignalen geven op basis van koersbewegingen. Het vergt tevens veel kennis en ervaring om de betrouwbaarheid van deze signalen op waarde te kunnen beoordelen. 

Risico’s van binaire opties

Binaire opties hebben een hoog risicoprofiel, je kunt tenslotte in een uur tijd je volledige inleg kwijt raken. Bij de handel in binaire opties zal het risico dan ook gespreid moeten worden door te handelen in verschillende onderliggende waarden met steeds een klein deel van de totaal beschikbare middelen voor het handelen in binaire opties. Omdat je bij verlies 100% kwijt bent en bij winst 80% tot 90% wint zal meer dan de helft van de transacties winstgevend moeten zijn. Dit is een element wat het moeilijk maakt om winstgevend te kunnen handelen in binaire opties. 

Wil je meer weten hoe anderen denken over bedrijven met beleggen en vermogen mogelijkheden? Kijk dan op onze beleggen & vermogen ervaringenpagina. Zie hoe anderen denken over bedrijven zoals optie24, IG markets, Today's groep of Lendico.

Share

Recent toegevoegd