NederlandReview

  Ervaringen Yellowbrick

  Het is en blijft een ergernis, betaald parkeren. Je koopt een kaartje en je denkt een kwartier nodig te zijn voor een boodschap, maar door drukte in de winkel kom je net wat later terug en dan heb je een parkeerboete te pakken. Of je betaalt voor een uur en bent na een kwartier al terug bij je auto, zonde van je geld. Daarom kun je nu gebruik maken van Yellowbrick, je betaalt met hun app alleen voor de tijd die je daadwerkelijk hebt geparkeerd, en komt nooit meer te laat. Hoe deze dienst werkt en wat de ervaringen van de klanten van Yellowbrick zijn, lees je hier.

  Over Yellowbrick


  Yellowbrick is door het moederbedrijf Waysis bedacht en gemaakt. De familie Waysis begon in 1927 als Taxameter Centrale en is inmiddels uitgegroeid tot een marktleider op het gebied van vernieuwende verkeers- en mobiliteitssystemen. Doordat het de laatste jaren normaal is geworden dat iedereen een mobiele telefoon op zak heeft en doordat er een steeds grotere behoefte was aan meer parkeergemak, zag Waysis een kans om mobiel parkeren mogelijk te maken. Zo ontstond in 2006 het merk Yellowbrick.


  Yellowbrick legt zelf uit hoe de app voor mobiel parkeren precies werkt

  Diensten


  Yellowbrick biedt een parkeerapp aan waarmee je mobiel kunt parkeren, ook wel kentekenparkeren genoemd. Je kunt deze overal in Nederland gebruiken, op straat, op P+R terreinen in Q-park parkeergarages en bij Schiphol. Het grote voordeel van deze app is dat je alleen betaalt voor de tijd die je daadwerkelijk geparkeerd staat. Het werkt als volgt:

  1. Meld je gratis aan als klant van Yellowbrick, binnen 1 dag krijg je je klantnummer en wachtwoord.

  2. Download de parkeerapp voor iPhone, Android of Windows en log in met je klantnummer.

  3. Parkeer de auto en start de parkeertijd met de app of telefonisch door de zone in te voeren.

  4. Wanneer je vertrekt, stop je het mobiel parkeren met de app of telefonisch.

  5. Je betaalt achteraf via je creditcard of bankrekening, hiervan krijg je een factuur via de e-mail.

  De kosten van Yellowbrick zijn € 0,34 per transactie. Omdat het geen abonnement betreft, kost het dus niets als je er geen gebruik van maakt. Wanneer je meer dan twee keer per week parkeert kun je een abonnement van € 0,75 per week aanschaffen, dan vervallen de transactiekosten en is een abonnement goedkoper.

  Extra opties


  De Yellowbrick app kan inloggegevens van meerdere accounts onthouden, zodat je kunt wisselen tussen zakelijk en privé bijvoorbeeld. Ook kun je wanneer je bezoek krijgt het kenteken van de bezoeker parkeren via de app. Bovendien kun je meerdere kentekens in de app invoeren, dit is vooral handig als je meer auto’s tot je beschikking hebt.

  Over mobiel parkeren bij Q-Park

  Metde P+ pass van Yellowbrick krijg je toegang tot de Q-Park garages, je steekt deze pas bij het in- en uitrijden in de opening voor de betaalkaart. Na het parkeren hoef je dus niet te wachten bij de betaalautomaat, ook nu betaal je weer achteraf. In de Q-Park parkeergarages betaal je per 15 minuten.

  Schrijf hier ook jouw mening over Yellowbrick!

  Gebruik jij de app en ben je er heel tevreden over of juist niet? En waarom dan? Vertel ons over jouw ervaringen zodat andere consumenten hier wat van op kunnen steken!

  Zijn de klanten van Yellowbrick tevreden omdat zij dankzij de app minder geld kwijt aan parkeren en boetes of valt het gebruik in de praktijk tegen?

  Yellowbrick
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (8)

  4,6
  50% Zou hier weer kopen!

  Bestellen

  5

  Service

  4,6

  Prijs

  4

  Leveren

  5

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  yellowbrick account

  Jarenlang lid geweest omdat ze de eerste waren. Honderden euro's extra betaald doordat er geen waarscguwingssysteem is om aan te geven dat er nog een parkeertransactie actief is. Nu ook nog flink op kosten gejaagd door incassobureau terwijl ik altijd correct betaald heb. Zeer slecht bedrijf. Overgestapt naar Parkmobile. Heel makkelijksnel met zeer vele voordelen zoals waarschuwing per sms bij actieve parkeertransactie. Invoering van meerdere kentekens mogelijk. Geen registatie gedoe. Echt heel fijn in grbruik. Een wereld van verschil. Yellowbrick doei!

  Door: Ed Wilts10-07-2019
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Parkeren

  Nooit doen! Wilde zaterdag de app installeren en een account aanmaken. Heb nu (maandagavond) nog steeds geen gegevens om te kunnen voltooien (registratienummer). Wel ontving ik inmiddels 16 email met daarin bedankt voor het registreren... er gaat iets duidelijk mis

  Door: Wil08-07-2019
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  afgemeld en toch betalen

  Ik heb netjes afgemeld na een transactie maar kreeg een rekening tot einde dag tijd.
  Na meer dan 3x getracht contact te zoeken heb ik tot op heden geen reactie mogen ontvangen.
  NOOIT meer yellow brick.
  Ga nu maar naar PARKMOBILE.

  Door: Radjinder14-06-2019
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Account zonder mij afgemeld

  Moest ik een keer parkeren; werkt hij niet! Account afgemeld ; ik weet daar niks van; ook niet meer te activeren; bagger!

  Door: G.kuijs01-11-2018
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  4

  Echt een flinke afrader

  Yellowbrick (NL) app werkte niet in België, bleek na inschrijven (ik had te weinig cash bij me en ik heb toen de URL overgenomen van de parkeermeter in België die me leidde naar de NL website).
  Ik kreeg een inschrijffactuur van € 10,-, waarna ik contact opnam om me weer uit te schrijven. Dat kon natuurlijk altijd!
  Kon dat ook gratis?
  "Voor het kosteloos opzeggen van uw account geldt de wettelijke termijn van twee weken. Omdat u buiten de wettelijk periode heeft gemeld kunnen wij u helaas niet meer vergoeden voor de registratiekosten wanneer u uw account opzegt."

  Door: E.A.06-09-2018
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  2,5

  App parkeren

  Werkt supergoed, ik gebruik het overal waar ik moet parkeren. Zelf moet ik anders de hele tijd rondjes rijden en dat vind ik de moeite niet.

  Ik heb een abonnement omdat ik de app veel gebruik

  Door: J. Kloenen17-10-2017
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8

  goede app maar parkeren is duur

  ik gebruik yellowbrick al een hele tijd

  helaas blijft parkeren maar duurder worden en dat vind ik echt niet eerlijk

  app werkt verder wel goed maar ik vind de kosten best hoog omdat ik er veel gebruik van maak

  Door: P. Vermeer09-10-2017
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  7,5

  Parkeerplaats in de hoofdstad

  enorm handig systeem

  ik moet regelmatig in de hoofdstad zijn voor afspraken en zaken en doe dat niet meer zonder Yellowbrick. Erg lastig anders om een parkeerplaats te vinden.

  Door: Bastiaan Reugers02-10-2017
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  9

  Schrijf zelf een review over Yellowbrick

  Uw beoordeling