NederlandReview

    Ervaringen Yellowbrick

    Het is en blijft een ergernis, betaald parkeren. Je koopt een kaartje en je denkt een kwartier nodig te zijn voor een boodschap, maar door drukte in de winkel kom je net wat later terug en dan heb je een parkeerboete te pakken. Of je betaalt voor een uur en bent na een kwartier al terug bij je auto, zonde van je geld. Daarom kun je nu gebruik maken van Yellowbrick, je betaalt met hun app alleen voor de tijd die je daadwerkelijk hebt geparkeerd, en komt nooit meer te laat. Hoe deze dienst werkt en wat de ervaringen van de klanten van Yellowbrick zijn, lees je hier.

    Over Yellowbrick


    Yellowbrick is door het moederbedrijf Waysis bedacht en gemaakt. De familie Waysis begon in 1927 als Taxameter Centrale en is inmiddels uitgegroeid tot een marktleider op het gebied van vernieuwende verkeers- en mobiliteitssystemen. Doordat het de laatste jaren normaal is geworden dat iedereen een mobiele telefoon op zak heeft en doordat er een steeds grotere behoefte was aan meer parkeergemak, zag Waysis een kans om mobiel parkeren mogelijk te maken. Zo ontstond in 2006 het merk Yellowbrick.


    Yellowbrick legt zelf uit hoe de app voor mobiel parkeren precies werkt

    Diensten


    Yellowbrick biedt een parkeerapp aan waarmee je mobiel kunt parkeren, ook wel kentekenparkeren genoemd. Je kunt deze overal in Nederland gebruiken, op straat, op P+R terreinen in Q-park parkeergarages en bij Schiphol. Het grote voordeel van deze app is dat je alleen betaalt voor de tijd die je daadwerkelijk geparkeerd staat. Het werkt als volgt:

    1. Meld je gratis aan als klant van Yellowbrick, binnen 1 dag krijg je je klantnummer en wachtwoord.

    2. Download de parkeerapp voor iPhone, Android of Windows en log in met je klantnummer.

    3. Parkeer de auto en start de parkeertijd met de app of telefonisch door de zone in te voeren.

    4. Wanneer je vertrekt, stop je het mobiel parkeren met de app of telefonisch.

    5. Je betaalt achteraf via je creditcard of bankrekening, hiervan krijg je een factuur via de e-mail.

    De kosten van Yellowbrick zijn € 0,34 per transactie. Omdat het geen abonnement betreft, kost het dus niets als je er geen gebruik van maakt. Wanneer je meer dan twee keer per week parkeert kun je een abonnement van € 0,75 per week aanschaffen, dan vervallen de transactiekosten en is een abonnement goedkoper.

    Extra opties


    De Yellowbrick app kan inloggegevens van meerdere accounts onthouden, zodat je kunt wisselen tussen zakelijk en privé bijvoorbeeld. Ook kun je wanneer je bezoek krijgt het kenteken van de bezoeker parkeren via de app. Bovendien kun je meerdere kentekens in de app invoeren, dit is vooral handig als je meer auto’s tot je beschikking hebt.

    Over mobiel parkeren bij Q-Park

    Metde P+ pass van Yellowbrick krijg je toegang tot de Q-Park garages, je steekt deze pas bij het in- en uitrijden in de opening voor de betaalkaart. Na het parkeren hoef je dus niet te wachten bij de betaalautomaat, ook nu betaal je weer achteraf. In de Q-Park parkeergarages betaal je per 15 minuten.

    Schrijf hier ook jouw mening over Yellowbrick!

    Gebruik jij de app en ben je er heel tevreden over of juist niet? En waarom dan? Vertel ons over jouw ervaringen zodat andere consumenten hier wat van op kunnen steken!

    Zijn de klanten van Yellowbrick tevreden omdat zij dankzij de app minder geld kwijt aan parkeren en boetes of valt het gebruik in de praktijk tegen?

    Yellowbrick
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (15)

    4,2
    53% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    4,6
    Service
    rating
    3,4
    Prijs
    rating
    3,8
    Leveren
    rating
    4,6

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Teveel

    App werkt niet

    Door: Alexander19-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    2
    rating

    Yellowbrick

    Klant onvriendelijk bedrijf!!!!!!!!!

    Door: Esther20-09-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    betaald parkeren

    Meestal gaat het aanmelden goed. Alleen beetje jammer als er geen duidelijke parkeer zonecode aanwezig is die dan niet te vinden is ket straatnaam op yellowbrick waardoor het in sommige regio's heel onduidelijk word

    Door: tamara16-09-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    6
    rating

    Factuur niet betaald

    Wat een onvriendelijk bedrijf is Yellowbrick. Door het door het vervangen van de ANWB creditcard kon men niet incasseren. Vervolgens gelijk aangepast na de 1e email. Door een fout op de website was dat niet verwerkt. Vervolgens krijg je een schijtmail dat je geen gebruik meer jan maken van Yellowbrick. Nou en ? Of mij dat interesseert, niet bepaald. Yellowbrick je mag blij zijn met klanten via de ANWB ! Binnenkort snel opzeggen, vaag bedrijf waar ik geen zaken mee wil doen !

    Door: Ad08-09-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Lijppp

    Krijg hele hoge rekeningen voor niets dan krijg ik te horen sorry het word geregeld. Moet me auto kwijt ben bezig met me dingen doet die account et niet meer heeft inene nooit bestaan!

    Door: Houssine 15-08-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    4
    rating

    Incasso

    Ze beweren drie weken achter elkaar een herinnering te hebben gestuurd van 11,28 nooit iets ontvangen wel direct van het incasso bureau de volgende dag binnen. Geen discussie mogelijk omdat de niet bereikbaar zijn en gen reactie op een mail. Zal nooit meer met dit bedrijf in zee gaan.

    Door: Ingrid08-08-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2,5
    rating

    Facturatie

    Yellowbrick stuurde mij vandaag 24 juli 2019 een factuur van 10 mei 2017 over een kenteken wat pas 8 februari 2019 door het RDW is uitgegeven. Telefonisch contact gehad, de dame vertelde mij dat ik het kenteken mag vergeten????. Zij geven aan dat er door q-park een facturatie is vergeten. Hiermee worden zij ook geconfronteerd, en deze wordt doorbelast naar de klant. Yellowbrick gaf aan dat zij eerst een mail hebben gestuurd over dit probleem. Echt niet!!!.
    Ik betaal de factuur, want ik heb daar idd geparkeerd. Echter ruim twee jaar na dato koud met een factuur komen, dan is je servicelevel niet bijster hoog. Slechte ervaring dus, vandaar deze review

    Door: H.J De Bruijn25-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    6
    rating

    yellowbrick account

    Jarenlang lid geweest omdat ze de eerste waren. Honderden euro's extra betaald doordat er geen waarscguwingssysteem is om aan te geven dat er nog een parkeertransactie actief is. Nu ook nog flink op kosten gejaagd door incassobureau terwijl ik altijd correct betaald heb. Zeer slecht bedrijf. Overgestapt naar Parkmobile. Heel makkelijksnel met zeer vele voordelen zoals waarschuwing per sms bij actieve parkeertransactie. Invoering van meerdere kentekens mogelijk. Geen registatie gedoe. Echt heel fijn in grbruik. Een wereld van verschil. Yellowbrick doei!

    Door: Ed Wilts10-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Parkeren

    Nooit doen! Wilde zaterdag de app installeren en een account aanmaken. Heb nu (maandagavond) nog steeds geen gegevens om te kunnen voltooien (registratienummer). Wel ontving ik inmiddels 16 email met daarin bedankt voor het registreren... er gaat iets duidelijk mis

    Door: Wil08-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    afgemeld en toch betalen

    Ik heb netjes afgemeld na een transactie maar kreeg een rekening tot einde dag tijd.
    Na meer dan 3x getracht contact te zoeken heb ik tot op heden geen reactie mogen ontvangen.
    NOOIT meer yellow brick.
    Ga nu maar naar PARKMOBILE.

    Door: Radjinder14-06-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Account zonder mij afgemeld

    Moest ik een keer parkeren; werkt hij niet! Account afgemeld ; ik weet daar niks van; ook niet meer te activeren; bagger!

    Door: G.kuijs01-11-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4
    rating

    Echt een flinke afrader

    Yellowbrick (NL) app werkte niet in België, bleek na inschrijven (ik had te weinig cash bij me en ik heb toen de URL overgenomen van de parkeermeter in België die me leidde naar de NL website).
    Ik kreeg een inschrijffactuur van € 10,-, waarna ik contact opnam om me weer uit te schrijven. Dat kon natuurlijk altijd!
    Kon dat ook gratis?
    "Voor het kosteloos opzeggen van uw account geldt de wettelijke termijn van twee weken. Omdat u buiten de wettelijk periode heeft gemeld kunnen wij u helaas niet meer vergoeden voor de registratiekosten wanneer u uw account opzegt."

    Door: E.A.06-09-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    2,5
    rating

    App parkeren

    Werkt supergoed, ik gebruik het overal waar ik moet parkeren. Zelf moet ik anders de hele tijd rondjes rijden en dat vind ik de moeite niet.

    Ik heb een abonnement omdat ik de app veel gebruik

    Door: J. Kloenen17-10-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8
    rating

    goede app maar parkeren is duur

    ik gebruik yellowbrick al een hele tijd

    helaas blijft parkeren maar duurder worden en dat vind ik echt niet eerlijk

    app werkt verder wel goed maar ik vind de kosten best hoog omdat ik er veel gebruik van maak

    Door: P. Vermeer09-10-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    7,5
    rating

    Parkeerplaats in de hoofdstad

    enorm handig systeem

    ik moet regelmatig in de hoofdstad zijn voor afspraken en zaken en doe dat niet meer zonder Yellowbrick. Erg lastig anders om een parkeerplaats te vinden.

    Door: Bastiaan Reugers02-10-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    Schrijf zelf een review over Yellowbrick

    Uw beoordeling