Alitalia

Alle reviews

Alitalia

100% Zou hier weer kopen

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews Schrijf een review

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Alle reviews (1)

 • Nog geen reviews!

  Ga op zoek naar bedrijven waar je ervaring mee hebt en schrijf er reviews over! Je reviews dragen bij aan een transparantere markt en zorgt voor betere betrouwbaarheid van bedrijven

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Lekker relaxed gevlogen naar Italië

  Pas geleden een midweekje naar Florence geweest. Wat een prachtige stad is dat. We hebben ons verblijf en de vliegtickets apart geboekt, want daardoor waren we een stuk goedkoper uit. We vlogen uiteindelijk met Alitalia. Nooit eerder mee gevlogen, maar ik ben er zeer over te spreken. De stewardessen waren zeer vriendelijk en spraken goed Engels. Hierdoor was het niet lastig om met ze te communiceren. De reis verliep ook heel ontspannen en er was genoeg beenruimte aanwezig op onze plekken. Ook de terugvlucht verliep zonder verdere problemen. Ik zou de volgende keer graag weer met Alitalia vliegen.

Anderen bekeken ook

La Casita
23 reviews

La Casita: Ervaringen Olijfbomen zover het oog kan zien, typisch Spaanse avonden met tapas en flamenco, de comfort van een eigen huisje zonder bur...

Golfreizen.nu
4 reviews

Lees nu! De ervaringen van dit bedrijf? Golfreizen is een bureau welke groepsreizen en cursussen organiseert waarbij mensen kunnen golfen en vakant...

Dagboek reizen
5 reviews

Tussen alle grote reisorganisaties die Nederland rijk is, is daar Dagboekreizen.nl, een kleine en intieme reisorganisatie die schitterende reizen b...

Worldwide Campers
7 reviews

Worldwide Campers: Ervaringen Hou jij van avontuurlijke vakanties en bind jij je op reis niet graag aan één locatie? Wellicht reis j...

Alitalia

Heerlijk, lekker een vlucht boeken voor uw vakantie. De voorpret kan beginnen. Of moet u voor uw werk vliegen? Dan kunt u uit vele aanbieders kiezen. Een grote speler op de markt is Etihad Airways, een luchtvaartmaatschappij waaronder meerdere partners vallen waaronder Alitalia. Inderdaad, een specialist in vluchten naar Italië. Maar u kunt bij hen vluchten boeken naar bestemmingen over de hele wereld. Hier bij NederlandReview leest u de ervaringen van anderen met deze luchtvaartmaatschappij.

Over Alitalia
Alitalia, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Italië. Sinds 2009 was Alitalia, na een doorstart van het oude Alitalia-Linee Aeree Italiane, eigendom van de Compagnia Aerea Italiana en Air France-KLM. De Italiaanse Nationale luchtvaartmaatschappij Alitalia, formeel Alitalia - Compagnia Aerea Italiana S.p.A., is opgericht in 1947 en sinds 2009 gedeeltelijk in bezit geweest van Air France-KLM. In 2013 kende het Duitse instituut voor kwaliteit en financiën Alitalia de gouden medaille toe voor de beste luchtvaartmaatschappij op het gebied van klantenservice. In 2014 gaat Alitalia gaat 49% van het bedrijf naar Etihad Airways. Dit is een relatief jonge luchtvaartmaatschappij die in 2004 nog slechts 340.000 passagiers vervoerde. In 2011 werd voor het eerst een bescheiden winst gerealiseerd van 14 miljoen dollar. Het grootste deel van de omzet wordt behaald met het vervoer van passagiers.  Etihad Airways ontving de prijs als beste luchtvaartmaatschappij ter wereld in 2009, 2010 en 2011 tijdens de World Travel Awards, gebaseerd op de kwaliteit van de dienstverlening, creativiteit en innovatie.


Diensten
Alitalia is nu aangesloten bij Etihad Airways, dit is een samenwerking die bestaat uit acht partners namelijk: Alitalia, Etihad Airways, Airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Etihad Regional, Jet Airways en NIKI. Hierdoor kunt u nu kiezen uit meer dan 400 bestemmingen op zes continenten kiezen met hubs in Abu Dhabi, Berlijn, de Seychellen, Mumbai, Belgrado en Rome. Voordelen van de samenwerking in Etihad Airways:

 • Het gemak van één boeking en één ticket, ook als u met meerdere partnermaatschappijen reist. 
 • Een gezamenlijk beleid voor ingecheckte koffers op code-share-routes met partnermaatschappijen.
 • Op langeafstandsvluchten kunt u in de Businessclass gebruik maken van een volledig vlak bed en op elk gewenst moment dineren. Ook hebben de partnermaatschappijen een gezamenlijke selectie van films beschikbaar aan boord op de langeafstandsvluchten. Heeft u uw film net niet helemaal tot het einde bekijken, dan kijkt u na uw overstap gewoon weer verder.  
 • Als MilleMiglia-, Etihad Guest-, topbonus- en JetPrivilege-lid kunt u met het loyaliteitsprogramma Miles sparen en inwisselen voor reizen met alle Etihad Airways Partners.
 • Silver-, Gold- en Platinum-leden kunnen daarbij ook gebruik maken van voordelen als voorrang bij inchecken en instappen, toegang tot de lounge en extra bagagevrijstelling, ongeacht de klasse waarin u reist.

Bij Alitalia kunt u uit een aantal tarieven kiezen, hoe uitgebreider de mogelijkheden, hoe duurder de vlucht. Economy Promo, Economy Classic, Economy Flex en Premium Economy. U krijgt de verschillende keuzes overzichtelijk op een rij te zien wanneer u uw vlucht en datum gekozen hebt.

Klachten
U kunt op vele manieren in contact treden met Alitalia. Voor klachten wordt u verwezen naar het e-mailadres voor Nederland:customer.relationsnl@alitalia.it  of schrijf naar:
Alitalia – Società Aerea Italiana S.p.A. t.a.v. Cusotmers Relations Department
Toren A, 7e verdieping
Laan van Langerhuize 1
1186 DS Amstelveen
Vanuit Italië belt u (+39) 06 656 402
Neem vanuit andere landen contact op met de dichtstbijzijnde klantenservice.

Beoordelingen van Alitalia door reizigers: lees ze hier online! Hoe is de service, het eten, de beenruimte en prijs in een vliegtuig van Alitalia?

}