NederlandReview

  Ervaringen Alitalia

  Heerlijk, lekker een vlucht boeken voor uw vakantie. De voorpret kan beginnen. Of moet u voor uw werk vliegen? Dan kunt u uit vele aanbieders kiezen. Een grote speler op de markt is Etihad Airways, een luchtvaartmaatschappij waaronder meerdere partners vallen waaronder Alitalia. Inderdaad, een specialist in vluchten naar Italië. Maar u kunt bij hen vluchten boeken naar bestemmingen over de hele wereld. Hier bij NederlandReview leest u de ervaringen van anderen met deze luchtvaartmaatschappij.

  Over Alitalia

  Alitalia, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Italië. Sinds 2009 was Alitalia, na een doorstart van het oude Alitalia-Linee Aeree Italiane, eigendom van de Compagnia Aerea Italiana en Air France-KLM. De Italiaanse Nationale luchtvaartmaatschappij Alitalia, formeel Alitalia - Compagnia Aerea Italiana S.p.A., is opgericht in 1947 en sinds 2009 gedeeltelijk in bezit geweest van Air France-KLM. In 2013 kende het Duitse instituut voor kwaliteit en financiën Alitalia de gouden medaille toe voor de beste luchtvaartmaatschappij op het gebied van klantenservice. In 2014 gaat Alitalia gaat 49% van het bedrijf naar Etihad Airways. Dit is een relatief jonge luchtvaartmaatschappij die in 2004 nog slechts 340.000 passagiers vervoerde. In 2011 werd voor het eerst een bescheiden winst gerealiseerd van 14 miljoen dollar. Het grootste deel van de omzet wordt behaald met het vervoer van passagiers. Etihad Airways ontving de prijs als beste luchtvaartmaatschappij ter wereld in 2009, 2010 en 2011 tijdens de World Travel Awards, gebaseerd op de kwaliteit van de dienstverlening, creativiteit en innovatie.


  Italiaanse muziek bij een Italiaanse luchtvaartmaatschappij

  Diensten

  Alitalia is nu aangesloten bij Etihad Airways, dit is een samenwerking die bestaat uit acht partners namelijk: Alitalia, Etihad Airways, Airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Etihad Regional, Jet Airways en NIKI. Hierdoor kunt u nu kiezen uit meer dan 400 bestemmingen op zes continenten kiezen met hubs in Abu Dhabi, Berlijn, de Seychellen, Mumbai, Belgrado en Rome. Voordelen van de samenwerking in Etihad Airways:

  • Het gemak van één boeking en één ticket, ook als u met meerdere partnermaatschappijen reist.
  • Een gezamenlijk beleid voor ingecheckte koffers op code-share-routes met partnermaatschappijen.
  • Op langeafstandsvluchten kunt u in de Businessclass gebruik maken van een volledig vlak bed en op elk gewenst moment dineren. Ook hebben de partnermaatschappijen een gezamenlijke selectie van films beschikbaar aan boord op de langeafstandsvluchten. Heeft u uw film net niet helemaal tot het einde bekijken, dan kijkt u na uw overstap gewoon weer verder.
  • Als MilleMiglia-, Etihad Guest-, topbonus- en JetPrivilege-lid kunt u met het loyaliteitsprogramma Miles sparen en inwisselen voor reizen met alle Etihad Airways Partners.
  • Silver-, Gold- en Platinum-leden kunnen daarbij ook gebruik maken van voordelen als voorrang bij inchecken en instappen, toegang tot de lounge en extra bagagevrijstelling, ongeacht de klasse waarin u reist.

  Bij Alitalia kunt u uit een aantal tarieven kiezen, hoe uitgebreider de mogelijkheden, hoe duurder de vlucht. Economy Promo, Economy Classic, Economy Flex en Premium Economy. U krijgt de verschillende keuzes overzichtelijk op een rij te zien wanneer u uw vlucht en datum gekozen hebt.

  Klachten

  U kunt op vele manieren in contact treden met Alitalia. Voor klachten wordt u verwezen naar het e-mailadres voor Nederland:customer.relationsnl@alitalia.it of schrijf naar:
  Alitalia – Società Aerea Italiana S.p.A. t.a.v. Cusotmers Relations Department
  Toren A, 7e verdieping
  Laan van Langerhuize 1
  1186 DS Amstelveen
  Vanuit Italië belt u (+39) 06 656 402
  Neem vanuit andere landen contact op met de dichtstbijzijnde klantenservice.

  Beoordelingen van Alitalia door reizigers: lees ze hier online! Hoe is de service, het eten, de beenruimte en prijs in een vliegtuig van Alitalia?

  Alitalia
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (1)

  7.6
  100% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  6
  Service
  rating
  8
  Prijs
  rating
  6
  Leveren
  rating
  10

  Schrijf nieuwe review

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over Alitalia

  Uw beoordeling

  Lekker relaxed gevlogen naar Italië

  Pas geleden een midweekje naar Florence geweest. Wat een prachtige stad is dat. We hebben ons verblijf en de vliegtickets apart geboekt, want daardoor waren we een stuk goedkoper uit. We vlogen uiteindelijk met Alitalia. Nooit eerder mee gevlogen, maar ik ben er zeer over te spreken. De stewardessen waren zeer vriendelijk en spraken goed Engels. Hierdoor was het niet lastig om met ze te communiceren. De reis verliep ook heel ontspannen en er was genoeg beenruimte aanwezig op onze plekken. Ook de terugvlucht verliep zonder verdere problemen. Ik zou de volgende keer graag weer met Alitalia vliegen.

  Door: Floor van Remp12-04-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  7.5
  rating

  FAQ

  Is Alitalia een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 1 ervaringen geplaatst over Alitalia. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 7.6 gekregen, waarbij 100% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Alitalia actief?

  Alitalia is vooral actief in de categorie Vakantie en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Zonvakanties & All-Inclusive, Bijzondere reizen, Luchtvaartmaatschappijen

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Alitalia gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.