NederlandReview

  Ervaringen KLM

  KLM, ofwel Koninklijke Luchtvaart Maatschappij of met de officiële Engelse naam KLM Royal Dutch Airlines, is misschien wel de bekendste luchtvaartmaatschappij van Nederland. Het bedrijf is zelfs de op twee na grootste werkgever van Nederland. Maar wat betekent dat eigenlijk voor klanten van dit megabedrijf? Zijn die tevreden? Hoe ervaren en beoordelen mensen die weleens met KLM hebben gevlogen, de service, de klantvriendelijkheid, de prijzen, de bestemmingen, het vliegtuig-eten, de beenruimte en wat al niet meer? Lees vooral eerst even de reviews en beoordelingen van echte klanten van KLM om goed te kunnen inschatten wat je te wachten staat als ook jij een vlucht boekt bij deze nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland!

  Over KLM

  KLM werd opgericht op 7 oktober 1919 als de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij voor Nederland en Koloniën (het predicaat ‘koninklijk’ werd al bij de oprichting door Koningin Wilhelmina toegekend) en de eerste vlucht vond plaats op 17 mei 1920, van Londen naar Schiphol. In de geschiedenis van KLM zijn er heel wat ‘eerste keren’ in de vlieggeschiedenis, voor een trots overzicht kun je hier een kijkje nemen.

  Tegenwoordig is KLM een grote wereldwijde speler in de vliegbranche. Het neemt deel aan de KLM Groep, waarvan ook KLM Cityhopper, Martinair en Transavia deel uitmaken. In 2004 is KLM gefuseerd met Air France, waarmee ze de grootste Europese luchtvaartgroep werden. Daarnaast kent KLM allerlei soorten samenwerkingsverbanden, zoals met luchtvaartalliantie SkyTeam en een joint-venture met Delta en Alitalia op de Noord-Atlantische route.

  De iconische reclame van KLM met de zwaan

  Diensten van KLM

  KLM doet er natuurlijk van alles aan om zoveel mogelijk mensen te laten vliegen met hun maatschappij. Veel vluchten zijn direct (dus onder tijdrovende overstap), vluchten vertrekken en landen vaak op gunstige tijden en KLM scoort hoog op punctualiteit.

  Via de website kun je eenvoudig vliegtickets zoeken, vergelijken en boeken. Ook is de website een goede bron voor actuele vluchtinformatie en kun je hier alvast inchecken. Wil je alles in één keer helemaal regelen? Dan kun je kiezen voor een KLM Package Deal, waarmee je ook een hotel en/of een auto toevoegt aan jouw boeking. Ook kun je online (alvast) taxfree shoppen. En wie een World Business Class 3 maanden van te voren boekt, is er een aantrekkelijke vroegboekkorting tot 60%.

  Ben je een frequent flyer, met andere woorden: vlieg je regelmatig met KLM, dan kun je veel voordeel behalen als deelnemer aan het Flying Blue-programma. Hier spaar je (gratis!) Flying Blue Miles, die je weer kunt besteden aan vluchten, hotelovernachtingen, autohuur en meer.

  Klachten, problemen, tips en complimenten voor KLM

  Is er iets mis gegaan, voor, tijdens of na een vlucht met KLM? Er zijn allerlei manieren waarop je contact kunt zoeken met de luchtvaartmaatschappij, afhankelijk van het type probleem of klacht. Waar mogelijk is het vaak het efficiëntst om direct personeel aan te spreken, zoals een stewardess of een lid van het grondpersoneel. Het hoofdkantoor van KLM bevindt zich op Schiphol, het bezoekadres is in Amstelveen. Costumer support kan op allerlei manieren: via sociale media Facebook, Twitter, LinkedIn of gewoon telefonisch. Bovendien vind je online een behoorlijke hoeveelheid informatie voor ieder type mogelijk probleem, variërend van teruggaven en vergoedingen tot actuele vluchtinformatie, speciale assistentie en bagage.

  Wel eens gevlogen met KLM? Laat hier met een review weten hoe jouw ervaringen zijn met deze grote luchtvaartmaatschappij!

  Hoe beoordelen klanten van KLM de diensten, prijzen en vluchten van de luchtvaartmaatschappij? Hoeveel beenruimte heb je in het vliegtuig? Lees de reviews!

  KLM
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (9)

  6.8
  67% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  8
  Service
  rating
  5.8
  Prijs
  rating
  5.8
  Leveren
  rating
  7.4

  Schrijf nieuwe review

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over KLM

  Uw beoordeling

  Veel service, vooral op langere vluchten is KLM eerste keus

  Zeker voor langere vluchten kies ik eigenlijk altijd voor KLM. Ik vind het een goede airline, tot nu toe vond ik de service telkens erg goed, zeker in vergelijking met veel andere luchtvaartmaatschappijen. Ook vind ik het zelf vaak wel fijn om met een Nederlandse maatschappij te vliegen, dat is gewoon handiger in de communicatie.

  Ik ben met KLM oa een paar keer naar New York gevlogen. We kregen telkens meermaals te eten, zowel hapjes als volledige maaltijden. En wat ik ook heel aangenaam vond, is dat we constant werden voorzien van glaasjes water. Zeker op zo'n lange vlucht is het goed om flink veel te drinken, dat scheelt enorm in de jetlag. Dus echt een maatschappij waar service voorop staat, daarom kies ik steeds voor KLM waar dat kan. En vooral op langere vluchten, waar ik service nog veel belangrijker vind.

  Door: Leonas28-02-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  ticket Australie Sydney

  Pluspunten zijn absoluut de betrouwbaarheid en levering van tickets. Duidelijk allemaal!
  Minpunt. Helaas moet ik concluderen dat als het er écht op aankomt KLM niet veel buffer heeft. Hiermee bedoel ik dat in mijn geval binnen 2 dagen een overboeking moet plaats vinden ivm Corona ik na 20 (!) keer bellen stomweg niemand aan de lijn krijg. Dit valt mij zwaar tegen. Ook via KLM's WhatsApp service lijn geprobeerd. Dit is nog frustrerender. Na 2 dagen krijg ik bericht dat ze me niet kunnen helpen op die manier. Uiteindelijk maar wat anders geboekt, ik moest tenslotte weg uit Sydney, dag er na zou er een lockdown zijn......Gemiste kans en grote frustratie opgeleverd. Ik begrijp echt wel dat het ook bij KLM crisis is, maar op deze manier afhandelen is een dikke MIN.

  Door: Erik Reuter19-03-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  7.5
  rating

  Comfortabel reizen voor goede prijs

  Veel mensen zeggen altijd dat KLM hartstikke duur is, maar dat is mij honderd procent meegevallen. Onlangs een tripje met deze luchtvaartmaatschappij gemaakt naar Engeland en ben er zeer over te spreken. Was voor mij de eerste keer dat ik met KLM vloog, maar vast en zeker niet de laatste keer. Ik vlieg regelmatig, maar in de meeste vliegtuigen heb je tegenwoordig niet al te veel comfort meer. Ik ben zelf nogal lang van stuk, waardoor het lastig is met de beenruimte. Hier heb ik bij KLM totaal geen last van gehad. Kon mijn benen makkelijk kwijt. Ook de service van de stewards en stewardessen was heel erg goed. Kortom: ik heb een zeer prettige reis gehad!

  Door: Frans van Someren20-02-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Vlucht Hato Amsterdam

  Op 15 november vloog onze zoon met vlucht 736 naar Amsterdam vanaf Curacao, hij is langere tijd op dit eiland geweest.Tijdens deze vlucht raakte hij aan de praat met een van de stewardessen en vertelde haar dat hij naar naar huis komt omdat ik, zijn moeder, ziek ben. Na enige tijd kreeg hij van de crew een handgeschreven kaartje met daarop beterschapswensen van de hele crew en verpakt in een mooi doosje een attentie die liefde en geluk symboliseert. Wat een mooi en meevoelend gebaar van KLM, heel erg bedankt!

  Door: H. van der Heijden17-11-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Plane ticket

  My flight was canceled the next day after buying the ticket and I was never informed about this, I had to notice it myself on the app. After seeing the cancelation I requested a refund and bought a ticket with a different airline to reach my destination. A few weeks later I received an email updating me about "my flight" which had a changed time and a stopover which I was not informed about and which I have not agreed to. At this point, I reached out to your support and asked if my refund will be processed anyway in addition to how this is even possible without my agreement. I was assured multiple times that there's nothing to worry about. After more than 10 weeks of waiting, I received an email saying "We are sorry to inform you that we are unable to handle your refund request mentioned in the subject, as the ticket submitted for refund has been exchanged in the meantime into a new document". What does that even mean!?!?
  At the end of this, I am left with no flight, no money (160 EU is big money for a student going to visit family), lost 3 hours filling in forms you keep on directing me to, 20 mins + the phone bill for calling your customer service with no result, and the Facebook support is still not taking me seriously and asking to wait for something more.
  Horrible experience, do not recommend this airline. Even Ryanair and Wizzair are more transparent about their flight changes.

  Door: Ieva12-10-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  Tickets Amsterdam-Curaçao maart 2020

  Oud vliegtuig dat nu aan de grond zal blijven. Entertainmentsysteem werkte de hele vlucht niet, ook niet bij onze buur. Meerder keren een poging gedaan om systeem te resetten. Tevergeefs. Leuk als je weet dat je vrouw vliegangst heeft en enkel deze vlucht 'ondergaat' om dochterlief te bezoeken die een jaar in Curaçao werkt. Ook armleuning kon niet ingeklapt en stoelen enkele cm achteruit. Klacht ingediend en om een compensatie gevraagd. Vlug antwoord, maar de aangehaalde (non)argumenten slaan werkelijk alles. Eerste antwoord: "U vraagt om een compesnatie voor het geleden ongemak. Vanuit economisch belang en om de voorwaarden voor al onze passagiers duidelijk en transparant te houden zijn wij, gezien de huidige situatie met de coronaviruspandemie, niet in staat positief te reageren op uw verzoek een compensatie aan te bieden." Ik reageer dat ik niet akkoord ga. Weer antwoord: "Hartelijk dank voor uw bericht, het spijt mij te lezen dat u niet eens bent met mijn besluit. Ik heb uw verzoek om een compensatie te geven heroverwogen, en moet u helaas meedelen dat ik bij mijn besluit blijf. Graag geef ik u meer uitleg. KLM moet, om als commerciële onderneming te overleven, op dit moment een streng beleid voeren." In een reactie wijs ik erop dat dit niet terzake doet en vraag een compensatie van 50 euro (5% van twee tickets). Nieuw antwoord: "Harteljk dank voor uw reactie, ik kan mij goed voorstellen dat u op moment erg teleurgesteld bent in KLM, ik moet u echter meedelen dat wij niet zullen meegaan in uw verzoek en bij ons standpunt blijven. Wij informeren u hierbij dat wij uw bericht hebben toegevoegd in uw dossier en dat KLM niet meer zal ingaan op verdere correspondentie over dit onderwerp." Mijn laatste reactie: "Ik stel voor dat u uw info over 'Entertainment tijdens uw vlucht' aanvult als volgt, zodat de klant duidelijk weet dat hij niet op een compensatie hoeft te rekenen als dat Entertainment niet functioneert. Bovendien spaart u op deze manier - zeker bij een commerciële onderneming die moet overleven - veel tijd die u nuttiger kunt besteden dan klanten te weigeren waar ze gewoon aanspraak op moeten maken:
  Als de techniek het laat afweten tijdens uw vlucht, dan beschouwen wij dit als overmacht en kunt u op geen enkele manier aanspraak maken op een compensatie, van welke aard ook." Voegt u dit ook maar toe aan mijn dossier, waar u toch niets mee aanvangt. Ik schaam mij in uw plaats." Ik zal nu bezwaar maken via Test-Aankoop omdat de website van KLM duidelijk vermeldt m.b.t. Entertainment: "U geniet van dit alles op een persoonlijk interactief beeldscherm ..." Lekker niet, dus. Nog dit: cabin crew gaf aan dat er vaak problemen mee zijn, maar dat er niets aan gedaan wordt, temeer omdat veel te weinig mensen een klacht formuleren. Bij deze een warme oproep dat wél te doen.

  Door: BRA Vermeulen24-03-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  6
  rating

  Paar keer gevlogen met KLM

  Ik heb zelf een paar keer gevlogen met KLM. Je merkt wel echt verschil met van die budget luchtvaartmaatschappijen als RyanAir. Bij KLM is het personeel gewoon veel professioneler en is het vliegtuig veel netter ingericht. Niet overal reclame en gewoon nette service. Daar betaal je ook wel iets meer voor. Vooral als ik een lange vlucht maak, kies ik heel bewust voor KLM, want dat vliegt gewoon een stuk comfortabeler en dan kom je minder gebroken aan op je bestemming.

  Door: Jacqueline Kramers17-02-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  Tickets KLM  Mijn vader en 3 vrienden zouden een week geleden terug vliegen vanaf El Salvador (hebben mijn broer 2 weken bezocht). Ze zouden vanaf El Salvador via Amerika naar Amsterdam reizen. Deze vlucht was gecancelled vanwege het in/uitreis verbod van Amerika. Een dag later zouden ze via Panama vliegen. Weer gecancelled. Nu zouden ze 29 maart gaan vliegen via een tussenstop in Panama, weer gecancelled.

  KLM is onbereikbaar. Ik snap dat het druk is maar in een week tijd nog 0 medewerkers gesproken. Belachelijk!!! Verbinding wordt elke keer automatisch verbroken. Wat moeten we doen? HELP HELP HELP om ze hierheen te halen!

  Op KLM reken ik niet meer. Ze zijn alle vier 65+, een er van Parkinson, een een te hoog cholesterol, dus ik vrees voor hun levens!!!!
  Meerdere keren geprobeerd te bellen/mailen/appen maar tevergeefs. Buitenlandse Zaken blijft steeds zeggen dat we contact moeten opnemen met de reisorganisatie maar hoe doe je dat als ze onbereikbaar zijn?!

  Door: Millenaar 20-03-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  Vluchten San Diego

  Zeer slechte service van KLM, geen goede klachtafhandeling. Dit is mijn laatste vlucht met KLM. Klacht afhandeling via telefoon, email en ticket service achteraf verliep zeer moeizaam. KLM onwaardig.

  Door: Linden13-01-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  3
  rating

  FAQ

  Is KLM een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 9 ervaringen geplaatst over KLM. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 6.8 gekregen, waarbij 67% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is KLM actief?

  KLM is vooral actief in de categorie Vakantie en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en)

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van KLM gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.