NederlandReview

  Ervaringen KLM

  KLM, ofwel Koninklijke Luchtvaart Maatschappij of met de officiële Engelse naam KLM Royal Dutch Airlines, is misschien wel de bekendste luchtvaartmaatschappij van Nederland. Het bedrijf is zelfs de op twee na grootste werkgever van Nederland. Maar wat betekent dat eigenlijk voor klanten van dit megabedrijf? Zijn die tevreden? Hoe ervaren en beoordelen mensen die weleens met KLM hebben gevlogen, de service, de klantvriendelijkheid, de prijzen, de bestemmingen, het vliegtuig-eten, de beenruimte en wat al niet meer? Lees vooral eerst even de reviews en beoordelingen van echte klanten van KLM om goed te kunnen inschatten wat je te wachten staat als ook jij een vlucht boekt bij deze nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland!

  Over KLM

  KLM werd opgericht op 7 oktober 1919 als de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij voor Nederland en Koloniën (het predicaat ‘koninklijk’ werd al bij de oprichting door Koningin Wilhelmina toegekend) en de eerste vlucht vond plaats op 17 mei 1920, van Londen naar Schiphol. In de geschiedenis van KLM zijn er heel wat ‘eerste keren’ in de vlieggeschiedenis, voor een trots overzicht kun je hier een kijkje nemen.

  Tegenwoordig is KLM een grote wereldwijde speler in de vliegbranche. Het neemt deel aan de KLM Groep, waarvan ook KLM Cityhopper, Martinair en Transavia deel uitmaken. In 2004 is KLM gefuseerd met Air France, waarmee ze de grootste Europese luchtvaartgroep werden. Daarnaast kent KLM allerlei soorten samenwerkingsverbanden, zoals met luchtvaartalliantie SkyTeam en een joint-venture met Delta en Alitalia op de Noord-Atlantische route.


  De iconische reclame van KLM met de zwaan

  Diensten van KLM

  KLM doet er natuurlijk van alles aan om zoveel mogelijk mensen te laten vliegen met hun maatschappij. Veel vluchten zijn direct (dus onder tijdrovende overstap), vluchten vertrekken en landen vaak op gunstige tijden en KLM scoort hoog op punctualiteit.

  Via de website kun je eenvoudig vliegtickets zoeken, vergelijken en boeken. Ook is de website een goede bron voor actuele vluchtinformatie en kun je hier alvast inchecken. Wil je alles in één keer helemaal regelen? Dan kun je kiezen voor een KLM Package Deal, waarmee je ook een hotel en/of een auto toevoegt aan jouw boeking. Ook kun je online (alvast) taxfree shoppen. En wie een World Business Class 3 maanden van te voren boekt, is er een aantrekkelijke vroegboekkorting tot 60%.

  Ben je een frequent flyer, met andere woorden: vlieg je regelmatig met KLM, dan kun je veel voordeel behalen als deelnemer aan het Flying Blue-programma. Hier spaar je (gratis!) Flying Blue Miles, die je weer kunt besteden aan vluchten, hotelovernachtingen, autohuur en meer.

  Klachten, problemen, tips en complimenten voor KLM

  Is er iets mis gegaan, voor, tijdens of na een vlucht met KLM? Er zijn allerlei manieren waarop je contact kunt zoeken met de luchtvaartmaatschappij, afhankelijk van het type probleem of klacht. Waar mogelijk is het vaak het efficiëntst om direct personeel aan te spreken, zoals een stewardess of een lid van het grondpersoneel. Het hoofdkantoor van KLM bevindt zich op Schiphol, het bezoekadres is in Amstelveen. Costumer support kan op allerlei manieren: via sociale media Facebook, Twitter, LinkedIn of gewoon telefonisch. Bovendien vind je online een behoorlijke hoeveelheid informatie voor ieder type mogelijk probleem, variërend van teruggaven en vergoedingen tot actuele vluchtinformatie, speciale assistentie en bagage.

  Wel eens gevlogen met KLM? Laat hier met een review weten hoe jouw ervaringen zijn met deze grote luchtvaartmaatschappij!

  Hoe beoordelen klanten van KLM de diensten, prijzen en vluchten van de luchtvaartmaatschappij? Hoeveel beenruimte heb je in het vliegtuig? Lees de reviews!

  KLM
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (5)

  8
  100% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  7,2
  Service
  rating
  8,4
  Prijs
  rating
  6,8
  Leveren
  rating
  9,2

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Vluchten San Diego

  Zeer slechte service van KLM, geen goede klachtafhandeling. Dit is mijn laatste vlucht met KLM. Klacht afhandeling via telefoon, email en ticket service achteraf verliep zeer moeizaam. KLM onwaardig.

  Door: Linden 13-01-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  3
  rating

  Vlucht Hato Amsterdam

  Op 15 november vloog onze zoon met vlucht 736 naar Amsterdam vanaf Curacao, hij is langere tijd op dit eiland geweest.Tijdens deze vlucht raakte hij aan de praat met een van de stewardessen en vertelde haar dat hij naar naar huis komt omdat ik, zijn moeder, ziek ben. Na enige tijd kreeg hij van de crew een handgeschreven kaartje met daarop beterschapswensen van de hele crew en verpakt in een mooi doosje een attentie die liefde en geluk symboliseert. Wat een mooi en meevoelend gebaar van KLM, heel erg bedankt!

  Door: H. van der Heijden 17-11-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  10
  rating

  Veel service, vooral op langere vluchten is KLM eerste keus

  Zeker voor langere vluchten kies ik eigenlijk altijd voor KLM. Ik vind het een goede airline, tot nu toe vond ik de service telkens erg goed, zeker in vergelijking met veel andere luchtvaartmaatschappijen. Ook vind ik het zelf vaak wel fijn om met een Nederlandse maatschappij te vliegen, dat is gewoon handiger in de communicatie.

  Ik ben met KLM oa een paar keer naar New York gevlogen. We kregen telkens meermaals te eten, zowel hapjes als volledige maaltijden. En wat ik ook heel aangenaam vond, is dat we constant werden voorzien van glaasjes water. Zeker op zo'n lange vlucht is het goed om flink veel te drinken, dat scheelt enorm in de jetlag. Dus echt een maatschappij waar service voorop staat, daarom kies ik steeds voor KLM waar dat kan. En vooral op langere vluchten, waar ik service nog veel belangrijker vind.

  Door: Leonas 28-02-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9
  rating

  Comfortabel reizen voor goede prijs

  Veel mensen zeggen altijd dat KLM hartstikke duur is, maar dat is mij honderd procent meegevallen. Onlangs een tripje met deze luchtvaartmaatschappij gemaakt naar Engeland en ben er zeer over te spreken. Was voor mij de eerste keer dat ik met KLM vloog, maar vast en zeker niet de laatste keer. Ik vlieg regelmatig, maar in de meeste vliegtuigen heb je tegenwoordig niet al te veel comfort meer. Ik ben zelf nogal lang van stuk, waardoor het lastig is met de beenruimte. Hier heb ik bij KLM totaal geen last van gehad. Kon mijn benen makkelijk kwijt. Ook de service van de stewards en stewardessen was heel erg goed. Kortom: ik heb een zeer prettige reis gehad!

  Door: Frans van Someren 20-02-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9
  rating

  Paar keer gevlogen met KLM

  Ik heb zelf een paar keer gevlogen met KLM. Je merkt wel echt verschil met van die budget luchtvaartmaatschappijen als RyanAir. Bij KLM is het personeel gewoon veel professioneler en is het vliegtuig veel netter ingericht. Niet overal reclame en gewoon nette service. Daar betaal je ook wel iets meer voor. Vooral als ik een lange vlucht maak, kies ik heel bewust voor KLM, want dat vliegt gewoon een stuk comfortabeler en dan kom je minder gebroken aan op je bestemming.

  Door: Jacqueline Kramers 17-02-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5
  rating

  Schrijf zelf een review over KLM

  Uw beoordeling