Milieu en refurbished: het gaat goed samen

Heb je wat nieuwe items nodig maar wil je toch aan het milieu denken? Dat hoeft elkaar helemaal niet uit te sluiten. Je kunt bijvoorbeeld bij Telefoondiscounter een gebruikte telefoon halen waar je nog aardig veel plezier van kunt hebben. Maar er is nog veel meer elektronica en andere dingen die tweedehands te krijgen zijn. Hier wat voorbeelden van dingen die niet per se nieuw gekocht hoeven te worden en toe zijn aan een tweede leven.


Je mobiele telefoon

Veel mensen nemen ieder jaar of om het jaar een nieuwe mobiel als het abonnement afloopt. Eigenlijk heel zonde omdat je jouw huidige mobieltje dan net hebt afbetaald en hij nutteloos ergens in een kast of lade ligt terwijl hij nog prima een ronde mee kan gaan. Deze mobiels zijn vaak voor een gereduceerde prijs te koop en je hebt er vaak nog maanden zo niet jaren plezier aan mits je niet geeft om de allernieuwste foefjes of een nóg betere beeldkwaliteit of geluidskwaliteit. Als je gewoon een degelijke mobiel wilt waarmee je kunt bellen en waarop je wat apps kunt downloaden dan is een zogenoemde refurbished telefoon wel wat voor jou. Die nieuwe “interessante” mobiels zijn immers ook maar tijdelijk zo interessant. En het is nog goed voor het milieu ook omdat je een mobiele telefoon gebruikt die anders gewoon zou worden weggegooid. Vergeet alleen niet om hem zelf ook weer te laten recyclen als hij echt aan zijn eindje is. Als je trouwens specifiek op zoek bent naar een Apple product dan kun je eens kijken bij Refurbished-iphone.shop. Daar vind je tweedehands iPhones, iPads en de accessoires die erbij hoort, zoals de refurbished iPhone 7 plus.


Andere gadgets

Behalve je telefoon zijn er nog wel andere gadgets die prima nog door kunnen gaan met een tweede leven. Denk hierbij aan een laptop, camera, computer of tablet. Of je nou een Windows desktop zoekt of juist een Macbook, het is allemaal tweedehands te koop. Refurbo is één van de winkels waar je eens kunt kijken. Behalve gehele laptops zijn er ook onderdelen te koop. Hieronder valt een monitor voor je computer of een sleeve for je laptop. Ook toetsenborden, laptoptassen, wifi adapters en muizen hoeven allemaal niet per se nieuw te zijn en die lens of filter voor je camera kan er ook nog zo goed als nieuw uitzien. Je zult misschien niet eens merken dat je beeldscherm al een eigenaar heeft gehad. Er hoeft voor jou dan niet helemaal speciaal een nieuwe desktop of laptop gemaakt te worden en wie weet komen de onderdelen die gebruikt zijn om je tablet op te knappen wel weer uit een andere tablet die niet meer op te knappen was maar nog prima onderdelen had.


Refurbishes meubelen

Als je een oude bank of stoel ziet waarvan de stof zo’n beetje uit elkaar valt dan ben je misschien geneigd om er vanuit te gaan dat dat meubelstuk niet meer te redden is, maar niets is minder waar. Haal de bekleding eraf en vaak zie je dan nog een aardig mooi frame daaronder vandaan komen. Je zult misschien even voor een nieuw stofje en nieuwe vulling moeten zorgen, en die leuning kan een likje verf gebruiken, maar dan ziet hij er wie weet nog wel prima uit. Hetzelfde geldt eigenlijk voor houten meubelen zoals kasten, tafels en dressoirs, die er na even schuren en beitsen gelijk weer heel anders uitzien. Zo heb je een meubelstuk dat er als nieuw uitziet maar toch al jaren oud is.


Share