Hoe bespaar je op jouw energierekening?

NederlandReview geeft tips: hoe houd je jouw huishoudpot zo vol mogelijk? Kort gezegd: wees kritisch, duurzaam en vergelijk!

Besparen op allerlei vaste kosten is niet alleen iets wat je kunt doen in december en januari. Overstappen naar een nieuwe zorgverzekering kan nu echt niet meer, nu januari is geeïndigd. Maar overstappen van energieleverancier kan zeker nog wel, al weten veel mensen dat niet.

En zo zijn er nog meer tips om te besparen op jouw energierekening. NederlandReview licht er een aantal voor je uit.

Bijkomend voordeel van besparen op jouw energiekosten is dat je meestal dan ook nog duurzaam bezig bent. Logisch, want hoe minder energie je nodig hebt, hoe minder je betaalt!

 

1. Vergelijk energieleveranciers en stap over

Overstappen van zorgverzekering mag alleen binnen een wettelijke periode, maar overstappen van energieleverancier kan het hele jaar door.

Soms zit je wel vast aan het contract van jouw huidige energievoorziener, maar een nieuwe energieleverancier neemt die vaak graag over. Immers, die krijgt er dan een klant bij.

Dus het loont altijd de moeite om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Op NederlandReview kun je de ervaringen van klanten met energieleveranciers in de categorie Energie lezen en zo energieleveranciers vergelijken. 

 

2. Kies voor duurzame energiebronnen

Sinds de gloeilamp is afgeschaft, zijn mensen op zoek naar alternatieve lichtbronnen, zoals halogeenlampen. Maar ook de halogeenlamp kun je beter weggooien, zo adviseert bijvoorbeeld het NRC. Het beste blijkt telkens weer ledlicht, ook al zijn er nóg zuinigere lichtbronnen in de maak.

Ledlicht heeft echter de naam hard licht te verspreiden, maar dat is lang niet altijd meer waar. Er zijn tegenwoordig zelfs ledlampen in de vorm van gloeilampen verkrijgbaar! Daarnaast kun je met LED spots een ruimte gelijkmatig verlichten. Genoeg mogelijkheden om over te stappen op ledlicht dus.

Zo verlaag je bovendien niet alleen de energierekening, want ledlampen verbruiken nu eenmaal veel minder stroom, maar weet je ook dat je jouw ruimte zo duurzaam mogelijk verlicht.

 

3. Beperk het gebruik van energie
Het is misschien een dooddoener, maar daardoor niet minder waar: wanneer je simpelweg jouw energiegebruik beperkt, bespaar je niet alleen energie, maar ook geld.

Zet dus die lamp uit als je de deur uitloopt, zet niet een halfvolle vaatwasser aan en kies voor apparaten die weinig stroom verbruiken. Een oude koelkast vervangen levert bijvoorbeeld al gauw veel besparing op, zo schreven we al eerder in onze eerdere blog over energiebesparing.

Share

Recent toegevoegd