Hoe kom je van die decemberkilo's af?

Januari is voor veel mensen de tijd om de balans te herstellen. Afvallen, detoxen, gewoon weer gezond leven. Hoe doe je dat?

Na een maand vol etentjes, drankjes en oliebollen is januari traditioneel de maand om weer extra op de kilo's te letten. Sommigen mensen kiezen ervoor om drastische dieetprogramma's te volgen, anderen sluiten aan bij Dry January: een maand geen alcohol. Hoe zorg jij ervoor dat je van die decemberkilo's afkomt?

Let op wat je eet

In december laten mensen zich vaak helemaal gaan. Letten op wat je eet is dan ook niet zo gemakkelijk: als je wordt uitgenodigd bij een kerstdiner, dan is het niet altijd gepast, wenselijk of ├╝berhaupt leuk om lekker eten te laten staan. Het gevolg is soms wel dat je veel meer eet dan nodig, en dat kun je gaan merken. 

Januari is dan de tijd om daar weer extra op te letten en jouw eetpatroon zorgvuldig bij te houden. Verschillende bedrijven kunnen daarbij helpen, zoals Fitchef, dat weekmenu's samenstelt op basis van jouw caloriebehoefte.

Ga hardlopen!

In januari nemen veel mensen het goede voornemen om lid te worden van een sportschool. Sportscholen hebben in deze tijd dan ook veel aanbiedingen. Helaas neemt het enthousiasme voor dit goede voornemen vaak na een paar weken al weer af, en dan zit je met zo'n duur sportschoolabonnement. Al kan dat ook werken als extra aanmoediging om er dan ook maar gewoon gebruik van te maken. 

Je kunt ook gewoon zelf gaan sporten, en de goedkoopste manier om dat te doen, is hardlopen. Niet voor niets al sinds mensheugenis een hele populaire manier om fit te worden en te blijven. Het is wel verstandig om te investeren in goed materiaal, want dat rent een stuk beter. Die kun je kopen in de betere sportwinkel, zoals Perry, maar ook bijvoorbeeld online in winkels zoals Hardloopshop.nl

Shakes, pillen en repen
Afvallen met eiwitshakes, afslankpillen en dieetrepen: voor veel mensen is dit ideaal. Het is een minder langdurige oplossing dan een heel voedselpatroon veranderen en dagelijks gaan sporten.

Maar een tijdelijke oplossing om snel wat kilo's te verliezen is voor veel mensen een fijne aanmoediging om daarna door te gaan en op een vast gewicht te blijven. Je bestelt deze producten bijvoorbeeld bij webwinkels als vitaePRO en Flinndal of gewoon bij de apotheek in de winkelstraat.

Hoe zorg jij ervoor dat jij jouw decemberkilo's verliest? En hoe zijn jouw ervaringen met de bedrijven die jou daarbij zeggen te willen helpen? Laat jouw ervaringen achter in een review op NederlandReview!

Share

Recent toegevoegd