Hoe bereid je je auto goed voor op de herfst en winter?

De pepernoten liggen al weer in de winkel, dat kan maar één ding betekenen: de koude maanden komen er weer aan! Vorige week berichtten we al over hoe je jouw tuin winterklaar kunt maken, maar er is meer wat je kunt doen om alles op orde te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan jouw auto. Zorg ervoor dat je veilig blijft rijden! 


Controleer jouw auto
Laat je auto APK-keuren of loop zelf alles eens goed na. Vervang bijvoorbeeld dat stukke achterlichtje, of als je wat technischer bent: kijk eens onder de motorkap en contoleer of alles nog goed is daar. Vooral van belang als je rondrijdt in een gezellige oldtimer, zoals een Eend, maar eigenlijk altijd de moeite waard om te controleren. Moet je iets vervangen? Bestel dan jouw volkswagen onderdelen online, bijvoorbeeld bij MijnAutoOnderdelen.nl of laat je auto professioneel nakijken, bijvoorbeeld bij KwikFit


Bestel winterbanden 

Een aantal jaar terug was het plotseling erg koud in Nederland. Gevolg: een run op winterbanden, die daardoor al gauw overal uitverkocht waren... Het is dus slim om niet af te wachten tot je ze echt nodig hebt, maar ze gewoon alvast in huis te halen, bijvoorbeeld bij bandenjager.nl of Euromaster.


Een veilige, goed op het weer voorbereide auto is een must voor wie verstandig wil autorijden! Daar hoort ook bij dat je goed weet waar je het beste terecht kunt voor die verantwoorde auto-onderdelen. Bezoek onze pagina voor Autodiensten en laat reviews achter over bovenstaande en andere bedrijven! 


Foto: Serjio Zenkov


Share