NederlandReview

  Ervaringen Kwik Fit

  Waarom je auto laten repareren bij een Kwikfit garage? Als je een auto hebt dan is het belangrijk om hier goed voor te zorgen. Een auto is belangrijk om je iedere dag van A naar B te brengen. Dit kan voor je werk zijn of om bijvoorbeeld je kinderen naar school te brengen. Je wilt natuurlijk niet dat je auto het onderweg een keer begeeft. Ook is het belangrijk om de juiste banden onder je auto te hebben en om ieder jaar de APK (auto periodieke keuring) op tijd te laten doen. Hiervoor kun je naar een garage op de hoek gaan, maar natuurlijk ook naar een autogarage als Kwikfit. Het heeft een bekende en betrouwbare naam en kan je helpen om je auto in een goede conditie te houden. Om je te helpen heeft NederlandReview deze pagina gemaakt om de verschillende Kwikfit locaties en Kwikfit zelf te beoordelen. Je weet dan snel waar je aan toe bent en je kunt zien hoe goed de service is bij een van de vestigingen. 

  Over Kwikfit
  Kwikfit is in Engeland opgericht in 1971. In 1981 is de eerste vestiging in Nederland geopend. Ze waren toen vooral actief met het vervangen van banden, schokdempers, accu’s, remmen en uitlaten. Door deze focus op deze delen was het mogelijk voor hun om dit goedkoper en sneller te doen dan andere garages. Klaar terwijl u wacht was het sterke punt van Kwikfit in die jaren.  
  Dertig jaar nadat de Kwikfit is opgericht is het een van de grootste auto service bedrijven in Europa geworden. In Nederland zijn er maar liefst 180 kwikfit bedrijven. Het aantal blijft hier nog steeds verder toenemen. Tegenwoordig kun je bij de kwikfit ook terecht voor de kleine en grote onderhoudsbeurten, het laten bijvullen van de airco of het laten vervangen van een ruit. Kwikfit is een full service autogarage geworden.  

  Kwik fit car rip-off in Engeland door het programma Watch-dog, bent u het eens? Of heeft u andere ervaringen?

  Diensten van Kwikfit
  Waarvoor kun je nu precies terecht bij de kwikfit? Graag sommen we voor je op waarvoor je terecht kunt bij deze snelle autogarage:

  -    Het vervangen van je schokbrekers
  -    Het laten vervangen van je banden (zomerbanden en winterbanden)
  -    Een APK controle
  -    Trekhaken
  -    Het laten vervangen of repareren van je autoruit
  -    Een kleine beurt van de auto
  -    Een grote beurt van de auto
  -    Een nieuwe accu plaatsen
  -    Het laten bijvullen of repareren van de airco in je auto
  -    Tal van kleine en grote reparaties van je auto

  Eigenlijk kun je voor volop zaken terecht bij de Kwikfit. Het is dan ook niet vreemd dat een merkdealer vaak wordt overgeslagen. De prijzen zijn vaak net iets aantrekkelijker.

  Klachten Kwikfit
  Het kan voorkomen dat zaken soms niet worden gemaakt, zoals je zelf graag zou zien.  Het is dan belangrijk om dit kenbaar te maken. Via de website kun je een klacht indienen over de gang van zaken. Natuurlijk is het beter om eerst bij de vestiging zelf je te gaan bezwaren om zo te kijken of je klacht opgelost kan worden. 
  Het is goed om te weten dat de Kwikfit met verschillende garanties werkt. Het is dus mogelijk dat de klacht onder een garantie valt en hierdoor goed en snel op te lossen is door de betreffende Kwikfit vestiging. 
  Wat vind jij van Kwikfit? Laat het hieronder weten!

   

  Van plan iets te kopen bij Kwik fit? Autobanden, onderhoud of APK keuring? Lees eerst ervaringen van iedereen die al iets kocht bij kwik fit!

  Kwik Fit
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (48)

  4,4
  35% Zou hier weer kopen!

  Bestellen

  4,6

  Service

  4,2

  Prijs

  4,2

  Leveren

  4,6

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  twijfels

  h van leeuwen02-03-2019

  In Schiedam wordt nieuwe accu aangeraden. Nu 3 jaar later is deze accu nog steeds prima.
  In Vlaardingen: APK keuring ziet sluimerend lek in achterband over het hoofd. Pas na herhaalde verzoeken wordt een klein spijkertje ontdekt waardoor de band heel langzaam leegliep. Wordt nu wel gratis gerepareerd.
  Ik ben nu gaan twijfelen aan de beloofde prima services van Kwikfit.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  7

  Oplichterij

  Florien28-02-2019

  Bij de kwifit in Purmerend geweest voor APK. Auto (Toyota AYGO) werd afgekeurd: remmen moesten vervangen worden en nog een aantal andere zaken. Kosten 980 euro!
  Ik vertrouwde het niet, dus heb het niet laten repareren en ben naar de Toyota Dealer in purmerend gegaan voor een second opinion. Wat bleek: remmen waren prima! Wel wat andere kleine reparaties van in totaal nog geen 200 euro! Bijna 800 euro verschil!!

  Florien28-02-2019

  Ik weet niet waar ik het kon wijzigen maar vanzelfsprekend: zou ik hier weer kopen: NEE

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  3

  Slechtste service OOIT!

  Mick21-02-2019

  Na een aankoopkeuring kreeg ik zonder pardon een blanco keuringsrapport in mijn handen gedrukt, terwijl de auto (mondeling besproken) grote gebreken had. Oftewel: een miskoop in het echt maar op papier een droomauto. Klantenservice heeft niks voor mij gedaan. Belachelijke service en ik raad iedereen af om naar Kwikfit te gaan - verspil niet je tijd.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2,5

  Slechte garage

  Axel17-02-2019

  Onbeschoft en van te voren geen prijs opgave gehad en reparatie niet volledig uitgevoerd

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2,5

  Kwik Fit Zaandam oplichters

  Simon13-02-2019

  Afspraak gemaakt voor een Daewoo Matiz voor apk+groot onderhoud.Autodagwaarde op dat moment zon 750EUR.Na controle was autozogenaamd afgekeurd en moest ik 680 euro betalen.Auto niet laten maken, elders naar een gerennomeerde garage gebracht.Uiteindelijk 200 euro betaalt.

  Wat ook belagrijk is om te weten.
  De vestigingsmanager is een onbeschoft mens.
  Heeft totaal geen interesse in de klant.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  vriendelijke oplichters

  Martin27-01-2019

  ieder jaar als ik mijn auto laat keuren met onderhoudsbeurt is het standaard het proberen om extra geld binnen te harken.
  1. Uitlijnen van de wielen, voor een paar minuten werk 80euro rekenen terwijl uitlijnen niet nodig is, de werkplaatschef deelt mee dat dat er uitgelijnd moet worden (zonder dat er auto op de uitlijnbrug is geweest en geen slijtage van de banden. dit al vele malen gehoord tijds keuren van de auto, iedere keer niet mee akkoord gaan, ook wegens het niet hebben van afgesleten banden.
  2. lampjes achterkant auto die die "uitstralen" en vervangen moeten worden. uiteraard niet mee akkoord gegaan omdat dit BS is.
  3. verleden jaar werd er gezegd dat mijn remblokken "binnenkort"vervangen zouden moeten worden. dit uiteraard niet laten doen.......en dit jaar is het tijdens de apk en beurt niet vermeld (dus onzin om dit te laten doen.
  Zo kan ik nog wel vele punten vermelden, maar langdradig is ook niet nodig.

  TIP: vraag aan de werkplaatschef om te laten zien wat een eventueel probleem is en gebruik je gezond verstand en hou in het achterhoofd dat je bedonderd gaat worden, nu heb ik zelf de hogere monteurs opleiding gedaan en weet dus redelijk wanneer de BS begint.

  Ik ga zelf meestal naar kwikfit en dit kan hoeft geen probleem te zijn als je gewoon nee zegt tegen BS.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  4,5

  neiging tot oplichterij KWIKFIT UITHOORN

  Jurgen18-01-2019

  ik was al 3 jaren klant bij de vesteging kwikfit in UITHOORN. Altijd vriendelijk geweest maar had vorig maand mijn Auto (bouwjaar 2013) ter APK aangeboden.
  Werd afgekeurd op diverse punten ( 2 banden met 2 mm profiel en een licht lekkende schokdemper) De aangeboden reparaties moesten ruim € 600,= kosten. ik heb die auto toen gebracht naar een ander garage en die garage heeft mij toen gezegd dat het geen punten zijn om afgekeurd te worden maar advies punten en werd natuurlijk zonder probleem goed gekeurd.

  Advies, gewoon een goede locale Bovag garage voor eerlijke APK inschakelen, dat scheelt in dit geval ruim € 600

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Uw klacht interesseert mij niet!

  J Bakkum 16-01-2019

  Gister een afspraak gehad in filiaal Gouda om mijn klacht te bespreken die ik via de site had ingediend. Dit omdat ik 4 keer ben terugkomen om een schade te herstellen die ontstaan is tijdens de laatste APK. Wordt mij door de manager letterlijk gezegd; 'uw klacht interesseert mij niet '!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  2

  wan praktijken

  johan08-01-2019

  vernieuwen dingen die niet nodig zijn als je een klacht indient latten ze niks van zich horen

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  7

  wel goed

  andre25-12-2018

  ondanks alle negatieve reacties ben ik erg tevreden over Kwik Fit.
  goede service en vriendelijk personeel.
  vraag me wel af waarom mensen eerst naar kwikfit gaan en als het niet goed naar hun eigen garage.
  waarom niet gelijk naar die eigen garage???

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5

  Apk

  D03-12-2018

  In april langs geweest voor apk omdat me eigen garage te druk was en ik te laat met inplannen was. Bekende verhaal ruitenwissers vervangen, uitlaat, nieuwe banden totaal alles bij elkaar 450 euro uitgegeven. Ben ik begin december langs me garage gegaan voor grote beurt stuurt hij me een foto van de uitlaat met zwarte plekken. Hij lekt + hij is niet goed gemonteerd. Ga ik terug naar kwik fit gaan ze hem maken bellen ze op, je hebt een roest plek zitten waardoor we hem moeten maken kosten 279 euro! Me bloed begon te koken heb me eigen garage gebeld op de brug gezet wat denk je zelf? Grootste onzin.. heb diagnose laten stellen ga ze aanklagen want dit is niet de 1e keer! Ga nooit maar dan ook nooit naar kwik fit en zeker niet in spijkenisse. De gozer die me toen had geholpen heet ryan die heeft net 3 balharen dus dan weetje dat!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  4

  de duistere werkwijze van Kwikfit

  Gerard Smit01-11-2018

  Grote beurt plus apk keuring bij Kwikfit was een regelrechte oplichting.
  Auto gebracht in Haarlem (Surinameweg , is inmiddels verhuisd naar elders in Haarlem).ging zelf naar huis maar na een kwartier werd ik gebeld over mijn banden , zouden vervangen moeten worden maar ik wist dat mijn banden prima waren dus ging ik hier niet mee akkoord.
  Even later weer telefoon , mijn uitlaat moest vervangen worden ,ook dat was niet nodig , de uitlaat was prima in orde dus ging ik hier ook niet mee akkoord. later die middag weer gebeld ,mijn koplamp was op 1 van de ophangingpunten afgebroken en reparatie zou rond de 300 euro gaan kosten.
  IK WEET ZEKER DAT ZIJ DIT UIT WRAAK ZELF HEBBEN GESLOOPT!! maar dit kan ik niet bewijzen.
  Volgende dag naar een andere garage gegaan , die heeft de koplampsteun gerepareerd (50 euro) en zonder problemen door de apk , heb nog jaren door kunnen rijden met mijn banden en uitlaat van toen. alle zogenaamde monteurtjes waren zeer jonge jongens waarbij ik twijfel over hun vakmanschap.
  Mijn advies , laat je niet verleiden door een lage prijs voor de keuring , eenmaal binnen willen ze je knippen en scheren...

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Kwik Fit Castricum - Neigt naar oplichterij!

  E. Hoogland25-09-2018

  Auto ter APK aangeboden op 14 augustus 2018, een Toyota Aygo 2007.
  Werd afgekeurd op diverse punten. De aangeboden reparaties moesten ruim € 700,= kosten. Dat leek mij erg veel voor een rubber hoes aandrijfas, achterwiel lager en 2 voorbanden, een stadslichtje en een achterklepslot.
  Deze reparaties zijn na terugname auto verholpen door een erkende Bovag garage voor € 426,=.
  Daarna is de auto wederom bij Kwik Fit aangeboden voor de APK.
  Met grote verbazing weer afgekeurd, de nieuwe reparatiekosten moesten € 325,= bedragen voor nog eens 2 nieuwe banden, uitlijnen en ruitenwissers voor en achter.
  Weer terug naar mijn eigen garage, die verhielpen de nieuwe problemen voor € 160,= en de auto werd aldaar APK afgemeld/goedgekeurd.
  Ik begrijp heel goed dat Kwik Fit geld moet verdienen, maar even
  € 1.000,= repareren om de klant een poot uit te trekken gaat mij veel te ver.
  De keuring zelf is spotgoedkoop, echter het verdienmodel zit hem in het vervolg.
  Tot slot: uitlijnen (€ 90,=) en achterruitenwisser (€ 30,=) zijn helemaal geen APK keuringszaken.

  Advies, gewoon een goede locale Bovag garage voor eerlijke APK inschakelen, dat scheelt in dit geval ruim € 450,=


  Kwik Fit, nooit meer!!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  2

  Nooit meer APK bij Kwikfit

  Nelissen20-09-2018

  De auto die ik aanbood om te keuren werd terecht afgekeurd op een defecte stof hoes. Zelf heb ik niet alleen de stofhoes maar de hele aandrijfas vervangen omdat de homokineet ook een tik gekregen had. De prijs was 160euro, nog altijd 10 euro minder dan de offerte van Kwikfit om alleen de stofhoes te vervangen!!! 170 euro, incl uitlijnen dat volgens mij absoluut overbodig is. Met het de- en monteren van een stuur en fusee kogel wordt de sporing niet versteld !!! Zelf repareren daar verdient Kwikfit niets aan dus dat was tegen het zere been van de betreffende manager ( volgens mij is hij in Sittard een lokale godheid) Deze godheid heb ik verteld dat hij mij 3 x belogen heeft mbt de afspraken, Ieder keer werd er een nieuw verhaal opgedisd. Lof voor de keurmeester er alles aan deed om mij wel te kunnen helpen. De herkeuring leide weer tot afkeur. Tja iets over het hoofd gezien? Herkeuring bij een normale garage leverde geen enkel probleem op.
  Alle goede reclame van Kwikfit ten spijt, ik heb me opgelicht gevoeld. Ing JWM Nelissen

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Een goed gevoel bij een lekke band van onze Mini!

  Michel Kroesen10-09-2018

  Ik ben zeer goed geholpen. De monteur is met mij mee gereden naar huis (binnen 5 minuten afstand) en heeft mij geholpen met het verwijderen van het wiel. Daarna heeft hij de band geplakt en heb ik thuis de band gemonteerd. Daarna langs bij de Kwik-fit om na te lopen. Prima job Kwik-fit!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  10

  Belabberd

  Sophieke 23-08-2018

  Vorige week autoband laten vervangen, helaas na 4 maanden lek gereden, eigen schuld. Band is er door kwikfit om gezet en band is gebalanceerd. Helaas begon de auto te trillen en trok deze naar rechts. Dus gebeld, opnieuw langs waarbij blijkt dat de balanceergewichtjes niet goed vast zaten waardoor ze los waren getrild, vervolgens wordt ik gebeld dat de auto uitgelijnd dient te worden a €65 omdat deze naar rechts trok, moet dan maar. Vervolgens naar huis gereden trekt de auto nog steeds naar rechts. Wéér terug (3de keer inmiddels voor een nieuwe band), wordt me aan het einde van de dag verteld dat het eigenlijk alleen nieuwe de band was die andersom om de velg gelegd moest worden. Gesprek aangegaan met de monteur dat de kosten dan toch niet voor mij waren, niet uit kunnen komen. Oftewel; probleem niet door mij veroorzaakt maar wel door mij betaald, zeer slechte service, ik kom niet nogmaals helaas. Daarnaast lid van de anwb en geen korting gekregen. Tot slot staat er aan het einde van de dag 30 km meer op de teller lijkt mij vrij buitensporig voor een proefritje. Al met al zeer teleurstellend te noemen.

  Bauke Haarsma, Kwik-Fit Nederland23-08-2018

  Beste Sophieke, Wat vervelend dat u dit gevoel hebt over gehouden aan de bezoeken aan onze vestiging. Graag komen we met u in contact. Is het mogelijk dat u een uw klacht meld via ons e-mailadres: klanten@kwik-fit.nl zodat we uw klacht in behandeling kunnen nemen. Alvast bedankt. Groet Bauke Haarsma

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  APK: ten onrechte afgekeurd

  Ph de Bok09-08-2018

  Mijn VW Passat Naar Kwik Fit centrum Nijmegen gebracht voor APK.
  Werd gebeld dat remschijven achter vervangen moesten worden.
  Bevreemde me omdat de auto (ij rijd weinig kilometers) enkele maanden eerder eerder grote beurt bij VW garage had gehad. O.a. specialistische DSG bak oliewissel.
  Afgekeurde auto naar ander gerenommeerde andere garage gebracht voor nieuwe APK.
  Remschijven waren geen punt van afkeuring !
  Klacht bij Kwik Fit ingediend.
  Niets meer van Kwik Fit gehoord.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Onbeleefd en klantonvriendelijk gedrag fliaalmanager -woerden

  S Ghavam25-07-2018

  Beste lezers,
  Mijn auto breng ik al geruime tijd voor onderhoud naar Kwik fit aan Jaap Bijzerweg 17, 3446CR Woerden.
  Sinds de filiaal manager de heer Alain Santifort de admistratieve afhandeling doet van de onderhoud, ervaar ik dat hij, mij niet gelijkwaardig met een blanke Nederlander behandelt. Dat heb ik keer op keer opgemerkt en vergeleken in zijn houding en gedrag tegen de andere klanten die ook voor dezelfde afhandeling van de onder houd langskomen.

  Hij weigert al vaak uitleg te geven wat er eigenlijk aan de onderhoud op de auto gedaan is. Zelfs overhandigen van een kopie van de aangevinkte actielijst bij het onderhoud aan mij lijkt hem moeilijke opgave en onnodig.
  De laatste keer 2 weken geleden dat ik de auto voor een zomercheck had gebracht heeft hij mij zo proberen te negeren en te ontzien met zijn gedrag dat het voor mij de maat vol was.
  Toen ik hem met zijn onbeleefd en afwijzend gedrag confronteerde meldde hij: Actie - reactie! Ik wist niet eens waar hij het over gehad en kreeg ik er ook geen uitleg wat hij daarmee bedoelde! Ik heb deze man ten alle tijden met respect aangesproken en benaderd. Maar hij is niet in staat zelfs dat uit te leggen.
  Nu weet ik eigenlijk zeker dat hij mij en misschien vele andere niet Europees uitziende klanten, op een zeer discriminerende wijze behandelt.

  Naast het feit dat deze meneer geen normale omgangsvormen zoals begroeten en in ontvangstnemen van een klant (althans in mijn geval) in acht neemt, weigert hij uitleg te geven over de onderhoudsacties die men in zijn filiaal op mijn auto hebben uitgevoerd. Pas bij expliciet verzoek reageert hij, op een nonchalante wijze, "appel happend en met volle mond pratend" en zeer onbeleefd gooit een kopie van het werkplaatsformulier voor mij met de mededeling dat er alles op staat wat gedaan is.

  Dit is niet alleen beneden elke maat en menselijke omgangsvormen maar bevindt zich aan de rand van discriminerend gedrag. Ik heb tot op heden geen stappen genomen richting landelijke meldpunt discriminatie tegen deze filiaal manager en zijn werkgever Kwik-Fit. Ik vind het hem niet waard mijn schaarse tijd erin te spenderen. Maar doe ik hier wel mijn zegge om de andere klanten van Kwik-Fit en met name deze filiaal erop te attenderen dat ze dergelijke onbeschoft gedrag van deze filiaal manager niet mogen accepteren. Ik hoop dat Kwik-Fit deze review niet verwijdert maar er wat aan doet.
  Ik zal voortaan mijn auto niet meer naar deze filiaal voor onderhoud brengen. Ik wil wel melden dat ik bij dezelfde filiaal vaker op een respectvolle wijze behandeld ben door een Marokkaanse voorman van wie ik de naam niet meer ken. Alleen om aan te geven dat het niet direct aan Kwik-Fit ligt waarom ik met onheust bejegend voel maar aan het gedrag van de filiaal manager Alian Santifort.
  Met vriendelijke groet,
  Ghavam


  I. Dixon27-07-2018

  Heel erg herkenbaar. Helaas is dit bij meerdere vestigingen het geval. Ik ben zelf een blanke man van Britse afkomst en kan het verschil in behandeling beamen. Ik schaam mij elke keer weer om te zien en horen hoe onbeschoft gekleurde klanten bij sommige kwikfit filialen worden behandeld.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  3

  Bar en boos

  Dennis van der Kolk17-07-2018

  Dikke nul voor alles behalve de koffie een 3....ik heb op mn fb pagina en via revieuws gereageerd (met onderbouwing )dat op de op zn minst gezegd dit een bedrijf is ( Kwik Fit) waar dan ook , waar je ver uit de buurt moet blijven ....al doe je het niet voor de portomonnee...dan voor het behoud van uw 4 of 2 wieler....

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Apk keuring deels onterecht afgekeurd op gordel

  Dennis van der Kolk17-07-2018

  Nooit weer..beschamend voor échte automonteurs.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2,5

  De laatste keer naar deze grage

  Jacob13-07-2018

  slechte communicatie en zeer klantonvriendelijk. Het is maar met wie je te maken hebt in de vestiging. Ik breng nooit meer mijn auto bij deze garage voor wat voor reden dan ook..

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Nooit meer deze garage

  Gino ates11-07-2018

  1 jaar geleden een nieuwe uitlaat op mijn auto laten zetten, ondertussen al 4 x langs geweest om hem opnieuw vast laten zetten, ik kom daar aan en ze zeggen maak maar een afspraak of kom volgende week maar terug voor een fout wat hun hebben gemaakt, een uitlaat vast zetten is dat nou zo moeilijk voor de mensen van kwik fit uithoorn blijkbaar wel! Nu is die voor de 5e x losgegaan ik heb me auto maar naar een andre garage gebracht waar ze wel een beetje verstand hebben. 1 tip breng nooit je auto naar kwik fit in Uithoorn

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Apk

  Ilias 07-07-2018

  Zeker minus punt .
  8 jaar oud auto ik had nooit probleem met apk .Ik ga vaak naar de garage voor controle en onderhoud en gisteren apk afgekeurd omdat mijn verkeerslichten was wit en niet oranje .zo heb ik de auto gekocht vriend ik zei !!!nee os afgekeurd .plus wielgeleidingselement hij zei ondeugdelijk en na controle bij 2 garages was er geen probleem .prijs voor vervangen 1000. Euro .Dieven .ik ga nooit meer naar kwijt fit

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  4

  Onbetrouwbaar

  Bart14-05-2018

  Reageren niet op aanvraag prijsopgave

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Klantonvriendelijke afhandeling klacht

  Fred Klein11-05-2018  Bij Kwik-Fit filiaal Uithoorn mijn auto gebracht voor merken beurt en tevens wisselen van de wielen.
  Ik kwam dagen later tot de ontdekking dat de lichtmetalen velgen beschadigd waren en heb mij tot een medewerker van dit filiaal gewend.
  Daar er zich ook kleur op de beschadiging bevond heb ik gevraagd welke kleur de werkvloer was en na enig aandringen kreeg ik een geïrriteerd antwoord: stoffig! vervolgens gezegd dat ik langs zou komen om de beschadiging te laten zien maar daar hadden ze geen tijd voor en ook de volgende dag was het te druk om even te kijken.
  Ik heb gezegd dat ik mij dan wel tot het hoofdkantoor zou wenden en het antwoord was al even klant vriendelijk: Ja doe dat en veel succes!
  Vervolgens per mail mijn grieven aan een medewerksters op het hoofd kantoor kenbaar gemaakt.
  Enige dagen later kreeg ik de reactie van het hoofdkantoor en het laat zich al raden wat het antwoord was, de schuld lag uiteraard bij mijzelf en kon niet bewijzen dat dit door onvakkundig handelen van een medewerker was gekomen - de wielen worden nooit neergelegd maar blijven altijd staan , ik had ze zelf in de opslag dus de beschadigingen konden alleen bij mijzelf ontstaan zijn en de kleur van de vloer was asgrijs en niet zoals ik gezegd zou hebben: groen! ik heb echter de kleur groen nooit uitgesproken en was ook dit weer een poging om de eventuele verantwoordelijkheid af te schuiven.
  De vestigingsmanager en regio manager hebben zo hun eigen verklaringen over het voorval die beslist niet overeen komen met mijn oordeel.
  De eindconclusie van Kwik-Fit : Op basis van onze kijk op het gebeurde kunnen wij concluderen dat de schade niet bij ons is veroorzaakt en derhalve de claim moet afwijzen [ ik had het echter nog niet over een claim gehad maar alleen gevraagd of er een klantvriendelijke oplossing gevonden kon worden maar zelfs dat was blijkbaar al teveel moeite ]
  Het zal Kwik-Fit niet al te veel pijn doen als ik zeg geen gebruik meer te maken van hun diensten maar is mijn reactie misschien een wijze les voor anderen!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  4,5

  Nooit tijd

  v. Uden29-03-2018

  Ik heb nu al een paar keer met kwik-fit gebeld over een service. De eerste keer over het bijvullen van een airco. Omdat ik een Chevrolet heb ging dat niet. Nu sta ik met een lekke band, en krijg je als antwoord geen tijd omdat ze winterbanden aant het wisselen zijn.. Is dit nu de top service waar ze zo trots opzijn?

  Kwik fit is een waardeloos bedrijf!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Nooit meer laten uitlijnen

  Mario15-03-2018

  Ik heb 20 mei 2017 mijn auto laten uitlijnen door omstandigheden over en weer afgelopen zaterdag geweest voor controlle en ja banden helemaal kaal aan de binnenkant . Hij stuurde mij naar de honda garage want hij kon niets uitlijnen ik ben bij een andere garage geweest en die zagen het ook en hebben alles uitgelijnd ik met het rapport gelijk weer naar kwik fit en liet het zien ze boden mij 30 euro . Heb het niet aangenomen dus ik heb nu 2 michelin banden die op zijn . Mijn advies is ga nooit naar kwik fit beter meer betalen aan mensen die er verstand van hebben maar vaak is kwik fit duurder te arrogant gedrag nieuwe naam voor kwik fit is kwik shit !!!!

  Petra24-06-2018

  heb je 100% gelijk

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2,5

  Bellen ivm snaar en remmen

  Theo Steenbrink19-02-2018

  Multisnaar toonde haarscheurtjes bij controle van een onafhankelijke garage waar ik mijn distributie heb laten vervangen, niets van haarscheurtjes, dus vervelende opmerking.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  3,5

  Klantonvriendelijk

  Petra08-02-2018

  Auto bij kwikfit Woerden laten keuren. Auto afgekeurd, kosten reparatie 1300 euro. Een mmedewerker van de betreffende vestiging wilde de auto wel kopen voor 2000 euro. Auto bij een andere garage laten repareren, kosten 900 euro. De auto voor herkeuring weer naar kwikfit Woerden gebracht. Helaas weer afgekeurd. Bij het ophalen doorgevraagd tot uiteindelijk de manager kwam. Ik wilde het keuringsrapport zien. Dat haalde hij uit een mapje tevoorschijn. Gezien een oogoperatie heb ik een leesbril nodig. “ ja, ja zet de bril er maar bij op” werd er gezegd op een neer uigende toon. Zo goed en kwaad probeerde hij uit te leggen waarom de auto nu op twee andere punten werd afgekeurd. Ondertussen zuchtend dat het tijd was om naar huis te gaan. Na deze discussie vroeg ik wat de kosten waren om het te laten maken. Het antwoord van de manager was:” Ik zet de auto buiten, neem maar mee”. Tegen zijn medewerker zei hij dat er geen bon gemaakt hoefde te worden. En weg was hij.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Remschijven en grote onderhoud

  Dennis broer31-01-2018

  Zeer slecht

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  3

  Bandenaktie, nep aktie....

  Cor Vooys23-01-2018

  Ik ben al jaten geen KwikfikFan, nadat ze mij letterlijk in kou lieten staan met een vast gevroren handremkabel. Nabij de Klaproosweg, h/k Draaierweg in A'dam-N. Stond ik met vastgevroren achterremmen. Toen ze geringschattend mijn VW transporter busje van 15jaar zagen, kon ik het al raden, weinig aan te verdienen blikken. Één nachtje binnen staan, was genoeg geweest. Een crick onder de achteras was genoeg geweest om naar binnen te rijden. Ik heb mij noodgedwongen door een hergingsbedrijf, op laten halen en naar mijn kleine Marokkaanse garage laten brengen.
  Nu hebben

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  5,5

  Nooit meer

  De With28-12-2017

  Men rookt in de werkplaats

  Ongelooflijk maar waar, een medewerker stond te roken in de werkplaats op een 2 meter van de deur. Nu weten we allemaal dat roken erg slecht is en je er aan dood gaat, maar dat moet ieder voor zich weten.

  Dat hij zijn collega's bloot stelt aan deze troep, is ook niet aan mij echter het is wetgeving dat iedereen werknemer recht heeft op een rookvrije werkplek.

  Wat erger is dat de rook in mijn auto komt gaat veel te ver, je zou maar astma hebben of lang willen leven.

  Het lijkt mijn niet de instelling van kwik fit om hun klanten jong aan kanker te willen laten doodgaan. Ik heb de jonge (± 19) medewerker er op aangesproken en merkte eigenlijk dat hij zich er nog nooit over druk gemaakt had dat hij andere vergiftigt en ging ook lekker door.

  Na nog een keer op aangesproken te hebben ging hij eindelijk buiten staan, ik heb me beklacht gedaan bij de dame aan de balie die aangaf dat ze roken niet kon verbieden. Natuurlijk een rare reactie.

  Op een email heeft kwikfit nooit gereageerd, blijkbaar interesseert hun het niets.

  john 29-12-2017

  ik kom al jaren niet bij kwik fit ook daar vooral niet heen gaan .ben er in 1992 is geweest in hoorn op de van dr.cjk van aalstweg asociaal personeel . ook rokend ,negeerd je totaal . bij vragen draaien hun hoofd weg . was daar voor mijn auto verkoop met klanten met een autocoach . hij had daar een brug gehuurd . als ik zulk asociaal personeel had trapte ik ze persoonlijk de tent uit . ga daar niet heen alles wat gezegd wordt is waar . alle positieve reviex zijn fake ,

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  3

  Service

  Lilian van Santen16-10-2017

  Zaterdag 7 okt kwamen wij op de valreep aan bij Kwikfit zoetermeerLansinghage omdat ik een andere auto hadden gekocht waar wij een wreemd geluid bij hoorde! Gelijk werden wij geholpen gerust gesteld en ontzettend fijn geholpen van medewerker balie tot monteur en manager. De service verschilt wel per filiaal dus wij blijven komen in Zoetermeer!! Ga zo door!!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  10

  lekke band

  Klaas13-07-2017

  Lekke band laten repareren bij kwik fit in Zaandam. Volgens de website kost dat 25,95 en langskomen kan zonder afspraak. En dit is precies zoals het gaat. Afhandeling conform opgave, vriendelijk personeel, bakkie koffie, garantierapport en klaar terwijl u (kort) wacht. Als extra service nog de bandenspanning van de overige banden op peil gebracht. Alle lof!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  10

  NOOIT meer APK bij KwikFit Huizen

  Harrie23-06-2017

  Ik kan echt niet achterblijven om mijn kritiek te uiten. Kwik Fit Huizen..... ik zeg nooit iets laten doen. Die jongens hebben zelfs geen verstand van banden of denken iedereen te kunnen bedonderen, want ze "zeggen" dat ze je auto niet goed kunnen keuren, voordat je goedkeuring hebt gegeven om maar nieuwe banden bij hun te kopen, terwijl dat echt niet nodig is als de auto nog net geen 4 jaar oud is en nog geen 28.000 km heeft gereden. Ga voor APK naar een garage met echte automonteurs en voor je banden naar een bandenspecialist zoals Viteco maar rij svp Kwik Fit voorbij. Sorry, maar ik geef onderstaande klagers allemaal gelijk, dus je bent gewaarschuwd.

  PAS OP voor praktijken van Kwik Fit Huizen13-07-2017

  Helemaal eens met onderstaande reviews. Kwik Fit Huizen, daar zit een luchtje aan. Gebakken lucht wat je geld gaat kosten. Op hun eigen site van Kwik Fit zie je toevallig alleen tienen bij de beoordeling, maar TRAP DAAR NIET IN. Kwik Fit Huizen en met name de heer XX (naam verwijderd ADMIN) proberen je op kosten te jagen door elk jaar opnieuw te beginnen bij de koplampen. Dimlicht moet afgesteld worden, of lampje stuk etc . Ook het profiel van de banden is een goede vangst voor hun. Te weinig profiel en toen ik zei dat dat onmogelijk was bij het aantal gereden kilometers, begonnen ze over een snee in de band waarop hij echt moest worden afgekeurd, want ze wilden hun keuringscertificaat niet kwijt;-( Mensen trap er niet in. Het beste is om bij echte automonteurs uw auto te laten keuren. Ik heb 25 euro moeten betalen en heb mijn auto met gierende banden naar mijn eigen garage gebracht om opnieuw te laten keuren en wat denk je; GEEN vast lopende achterrem, GEEN beschadigde band of te weinig profiel en GEEN dimlichten die moeten worden afgesteld. Wel was ik bij mijn eigen garage weer APK kosten kwijt en die zijn 5 euro hoger dan die van de Kwik Fit, maar nu weet ik zeker dat ik weer een jaar vooruit kan met mijn auto. Dussssss nogmaals, trap niet in de reviews van Kwik Fit Huizen op hun eigen site en rij hun zaak op de Centuurbaan in Huizen voorbij en ga naar uw eigen garage. O ja, voor twee nieuwe voorbanden vragen ze maar liefst het dubbele als waar ze mee adverteren in deze week, dus ze denken nog alles te kunnen vragen ook als ze je bellen dat ze je auto moeten afkeuren ..... Je denk, al snel ik moet wel toegeven, want ik kan niet met een afgekeurde auto de weg op, maar denk na voordat je voor een Kwik Fit garage kiest en trap niet in hun telefoontjes, van je auto kan niet worden goedgekeurd. Bah, smerige praktijken! [verplaatst van nieuwe review naar reactie op eerdere review, want ingediend door zelfde persoon - Admin NederlandReview]

  Barry25-07-2017

  Voor mij geheel onherkenbaar, ik kom hier al jaren en niet dan lof voor dit filiaal

  Willy17-09-2017

  Ik heb een zelfde negatieve ervaring met kwik Fit. Ik wilde mijn ongenoegen op de site van kwik Fit plaatsen, maar dat gaat dus niet. Alleen als je een 9 of een 10 wilt of kunt geen dan komt je revieuw op hun eigen site. Ik zeg dus ook NEE tegen Kwik Fit Huizen. Ze maken reclame voor gratis APK in hun folder van aankomende week, maar trap er niet in. Ze keuren je auto af op banden of 1 band die zogenaamd niet door de keuring komt en adviseren je gelijk 2 nieuwe banden. Ja, ze willen niets gratis weggeven natuurlijk, want hun bandenjongens moeten ook betaald worden. Slechte ervaring is van juli 2017, u bent dus gewaarschuwd. Een dikke 1-

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Vieze smaak

  Hugo09-06-2017

  Vorige week een spijker in mijn band. Kwikfit garage in Purmerend gaf aan dat de spijker teveel aan de buitenkant zat en er dus twee nieuwe banden op moeste. Ik was verbaasd omdat de spijker in het profiel van de band zat en niet aan de zijkant.
  Verder moesten de remblokken achter en remschijven/remblokken voor vervangen worden. Kosten bijna 550 euro.

  Ik ben naar een andere garage gegaan. Deze gaf aan dat de band geplakt had kunnen worden. De remblokken achter kunnen nog 10000 km mee. De kosten voor vervanging remschijven/blokken voor waren 220 Euro.
  Kortom alles bij elkaar een verschil van 500 euro.

  Verder werd een medewerker waar ik bij stond afgezeken. Het enige positieve was dat ik kon wachten op de reparatie van mijn banden.

  Kortom vieze smaak

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2,5

  APK goedkoop blijkt duurkoop

  Marc04-03-2017

  Ik breng de Volvo voor een APK beurt naar KWIKFIT Amersfoort aan de Maanlander.
  Ik krijg einde van de middag een belletje dat er toch wel wat problemen zijn. Teweten: de ruitensproeier doet het niet (nooit gemerkt:) alles geprobeerd maar hij is echt kappot, Er zit speling op de achterwiel en hij geeft een foutcode. Op de vraag welke foutcode wordt geantwoord "ja dat weten we niet...hij geeft een foutmelding.....dusss hij is afgekeurd. Auto opgehaald, geen rapport van de meldingen... Dat doen we nooit.... De auto naar een specialist gebracht. Onderweg prettig gebruik gemaakt van een uitstekend werkende ruitensproeier (waarschijnlijk getest met het contact in de 0 stand:) Foutmelding bleken de gloeibougies te zijn. Er zit geen speling op het achterwiel...Kwikfit gebeld. uhhhhhh volvo zegt u? nee we bewaren de uitslagen nooit. "Ja maar wilt u dan toch even kijken op kenteken om te zien of er iets staat? o wacht hier heb ik wat... Er zit speling op de draagarm recht-achter.... Dus het gaat om de draagarm en niet om het wiel? correct. Welke draagarm is het? "Rechtsachter onderste draagarm."
  Draagarm vervangen. Bij terugkomst bij Kwikfit. U heeft de verkeerde draagarm vervangen... Wat zegt u? U vertelde mij dat het om de onderste draagarm gaat. Volvo heeft 4 draagarmen. betreft de korte middelse... Ja jammer....En nu?.... ja ik kan er niets aan doen...... Geen excuus geen "hoe kunnen we dit oplossen?" Klantvriendelijkheid 0, empathisch vermogen 0. kortom een zeer arrogante zelfingenomen bedrijfsleider en dito organisatie. Mij zien ze bij kwikfit nooit meer. Zoals velen inmiddels met mij.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Koppelverkoop

  P Geijtenbeek06-01-2017

  Ga niet bij Kwik Fit je eigen banden laten vervangen, ze laten je € 20,- per band extra betalen omdat je niet bij hen een band aanschaft. M.a.w. voor hetzelfde werk betaal je gewoon extra !! Smerige praktijken die je nergens op hun site kan lezen.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  4

  onvriendelijke behandeling

  Kempen04-01-2017

  Kwik Fit Amsterdamse weg Amstelveen.

  Personeel weigert, ondanks mondeling verzoek, even mee te lopen naar de auto om de winterbanden in de kofferbak te plaatsen. Hierdoor hebben 2 kleine kinderen onnodig lang alleen in de auto moeten zitten en heeft de moeder de 4 toch redelijk onhandig zware banden moeten verplaatsen naar de auto.

  Pascal05-01-2017

  Wow..wat heb jij een zwaar leven ;-)

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Grote onderhoudsbeurt

  Hoven17-12-2016

  Grote onderhoudsbeurt viel duurder uit dan gehoopt, we hebben een oude Peogeot. Maar hier is vooraf netjes overleg over gepleegd, waardoor wij voorbereid waren.

  Auto rijdt weer naar behoren.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5

  Snelle goedkope APK

  Jafar van Wijngaarden06-12-2016

  APK snel geregeld en goedkoper dan onze oude garage

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  9

  goedkoopste APK en betrouwbaar

  Arjan Debonne02-10-2016

  Ik doe ieder jaar mijn APK bij de Kwikfit. Ze zijn de goedkoopste van wat ik tegenkom en doen geen gekke dingen met je auto.

  Heb zelf echt slechte ervaringen met een garage waar ik voorheen wel eens heen ging, tot bleek dat die vent allemaal dingen bedacht en dan ook ging zitten repareren voor die APK, met een vette rekening als gevolg!

  Dat soort geintjes heb ik bij de Kwikfit nooit meegemaakt, die maken gewoon je auto weer netjes en APK en verder geen gezeik.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  10

  Service?

  M04-05-2016

  Kwik Fit Sneek,

  Ga je om 6 uur op weg naar je werk, vervelend platte/lekke band.
  Wat is de dichtstbijzijnde banden man...Kwik Fit.
  Nou de band met de compressor even snel flink hard oppompen en snel naar de Kwik Fit daar kunnen ze me vast wel helpen.

  Stap 5 over acht de zaak binnen met 2 mensen voor mij, na 10 min wachten wordt ik opgemerkt.
  "Hallo ik heb een band die leegloopt, kun u me misschien helpen?"
  "Nou ik heb nu geen tijd/interesse kom vanmiddag maar terug"

  Sta je daar met je platte band voor de deur, wat een top service zeg!

  Gelukkig was 100 meter verder nog een garage (Pheifer), 15 min later kon ik weer lekker op weg met een gerepareerde band en zo hoort het!

  KWIK FIT Sneek echt geen aanrader!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  trekhaak

  rene 01-04-2016

  Na montage trekhaak is de bedrading doorgebrand door verkeerde aansluiting en ook de computer is totaal van slag gegaan gevolg is dat de auto total loss is . Klacht ingediend bij kwikit maar die geven niet thuis.dit wordt een rechtzaak ,
  Wordt vervolgd

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  3

  Goede monteurs

  Arno12-01-2016

  Goede monteurs, ik ga altijd naar die op de Wibautstraat in Amsterdam. Ze zijn snel, efficiënt en volgens mij valt die prijs ook wel mee. Tevreden, dus

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5

  Niet zo goedkoop als gedacht

  George05-11-2015

  Dacht dat ze zo goedkoop waren, maar dat viel eigenlijk best wel tegen.
  De garage bij mij om de hoek, was in ieder geval èn sneller èn voordeliger...

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  6,5

  Makkelijk binnenlopen!

  Andre Keulen11-09-2015

  Ik hoorde iets tikken aan mijn rechterband en reed toevallig 2 minuten later langs een kwik-fit waar ik nog nooit geweest was. Dus gelijk naar binnen gereden en werd direct geholpen. Bleek een gewichtje los te zitten. Die gefixed, band uitgelijnd en ik was weer op weg. En dan voor 15 euro! Ik ga hier vaker langsrijden. Had het gevoel dat je een keer niet beduveld werd bij een autogarage!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5

  Kwikfit is top!

  Sven Uiterwaard08-08-2015

  ik was eerst altijd met mijn mondeo bij de ford dealer. ik had in een spijker gereden en mijn band liep (gelukkig) maar langzaam leeg. Dus direct naar mijn ford dealer gereden die mij toen direct vertelde dat mijn band van binnen was verbrand omdat ik er 5 kilometer op een zachte band had gereden. Dat konden ze al op afstand zien, zonder naar de band te kijken. Nou lekker..nieuwe band van 150 euro erop. Gelukkig moest ik nog eerst iets doen in haarlem voor 5 uur, dus band opgepompt en toen eerst naar haarlem gereden. Daar maar even de kwikfut gepakt voor een second opinion. En je raad het nooit, maar deze man kon direct zeggen (ook op afstand) dat de band nog gewoon prima moest zijn. Dus band geplakt en binnen een kwartiertje was ik weer op weg. En nog gratis ook! Bedankt kwik fit. Ik ben nog wel even verhaal wezen halen bij de ford dealer die toen aangaf dat ze dit niet gezegd hadden. Nou..daar kom ik dus nooit meer!

  heb je geluik gehad.23-06-2018

  heb je geluk gehad.

  Scheckner29-12-2018

  Ik had de vorige dag gebeld om te vragen of de auto uitgelijnd kon worden. Mij werd gezegd dat ik op zaterdagmorgen de auto tussen 8 en 9 uur kon brengen en hem in de middag kon ophalen. Toen ik hem bracht kreeg ik een slecht gevoel door de negatieve houding van de man. Hij zei dat uitlijnen misschien niet het probleem was in plaats van ernaar te kijken. Het gevoel dat ik kreeg was dat het hem niets kon schelen. Ik ben weggegaan zonder de auto daar te laten. Geen Kwikfit Hogeweg Amersfoort meer.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  10

  Schrijf zelf een review over Kwik Fit

  Uw beoordeling