Vervoer

Vervoer

Lees ervaringen over alle fietsverzekeraars! Alleen al in amsterdam staan meer dan 2 miljoen fietsen en worden er dagelijks gemiddeld 26 fietsen gestolen. In heel Nederland zijn dat er 311. Reden genoeg om uw fiets goed te verzekeren tegen fietsendiefstal. Maar deze is dan ook gelijk verzekerd al...

laat meer zien

Bedrijven

OHRA
31 reviews
6.2
UnitedConsumers
33 reviews
5.9
Aon
17 reviews
4.4
Route Mobiel
9 reviews
7.6
Meeùs | AON IAK
11 reviews
5.7
Verzekeruzelf
14 reviews
6.5
HoyHoy
10 reviews
7.8
Delta lloyd
6 reviews
7.5
Witgeld.nl
6 reviews
7.1
Reaal verzekeringen
22 reviews
5.3
ANWB Wegenwacht
97 reviews
4.8
Simplesurance
62 reviews
5.7
Autoweekverzekering
4 reviews
8
EasySwitch.nl
23 reviews
7.5
HEMA Verzekeringen
17 reviews
8.2
Pricewise
65 reviews
5.7
Onna Onna
5 reviews
7.3
Independer
32 reviews
5.5
NKC
22 reviews
5.4
Netpolis
6 reviews
5.5
Blijdatikrij
4 reviews
6.4
Europeesche Verzekeringen
6 reviews
5.4
Fietsonline.com
12 reviews
5.5
Happy Ouwer
1 reviews
7
Interpolis
4 reviews
8.8
ABN AMRO Verzekeringen
15 reviews
4.8
Allianz Global Assistance
4 reviews
3.6
Zij Rijdt Beter
0 reviews
10
Zelf
2 reviews
9.3
nowGo
43 reviews
3.7
Centraal Beheer
10 reviews
3.6
Promovendum
8 reviews
5.5
Lancyr
2 reviews
3.3
FBTO
5 reviews
5.2
Reaal Dier & Zorg
3 reviews
3
Geld.nl
7 reviews
7
Overstappen.nl
4 reviews
2.1
Nationale Nederlanden Zorg
2 reviews
9.3
Scootmobiel Hulpdienst
2 reviews
6.3
Aegon
15 reviews
4.3
InShared
4 reviews
9
RentalCover.com
0 reviews
10
Diks Verzekeringen
8 reviews
3.8
Deck
0 reviews
10

Vervoer

De fiets is een populair vervoersmiddel in ons land. Veel mensen gebruiken de fiets dagelijks, maar denken er nooit aan om een goede verzekering voor de fiets af te sluiten. De auto, de bromfiets en de caravan worden wel verzekerd, maar de fiets blijft zonder verzekering achter. Wilt u dat u ook goed beschermd wordt tegen hoge kosten van grote schade of diefstal van uw fiets? Dan kunt u een fietsverzekering afsluiten om hoge kostenposten door schade aan uw fiets of diefstal van uw fiets te laten vergoeden door de verzekeringsmaatschappij. Waarom het afsluiten van een fietsverzekering verstandig is en welke soorten fietsverzekeringen u af kunt sluiten, leest u in onderstaande alinea’s. 

Het belang van een goede fietsverzekering
Een fietsverzekering dekt de schade waar u mee te maken krijgt door schade aan uw fiets of door diefstal van uw fiets. Zeker als u dagelijks met uw fiets op pad gaat, is de kans groot dat uw fiets op een bepaald moment beschadigd raakt of gestolen wordt. Om te voorkomen dat u zelf voor deze kosten op moet draaien door de fiets te laten repareren of een nieuwe fiets aan te schaffen, kunt u een fietsverzekering afsluiten.

Het afsluiten van een fietsverzekering is voornamelijk interessant voor mensen met een gloednieuwe fiets met een hoge aanschafprijs. Door deze fiets te verzekeren, voorkomt u dat u veel geld verliest door uw fiets na een beschadiging te laten repareren of een nieuwe fiets aan et moten schaffen na de diefstal van het dure voertuig. Heeft u een oudere en/of goedkopere fiets, dan is het afsluiten van een fietsverzekering vaak niet zo interessant. Het geldbedrag dat u in dit geval uitgekeerd krijgt bij schade aan het voertuig of diefstal, is namelijk te klein om de premie van de verzekering interessant te maken. 

Verschillende soorten fietsverzekeringen
Er zijn twee soorten fietsverzekeringen, namelijk de aflopende fietsverzekering en de doorlopende fietsverzekering. In onderstaande alinea’s worden beide soorten fietsverzekeringen beschreven, zodat u eenvoudig kunt kiezen welke verzekering het beste bij u en uw fiets past. 

De aflopende fietsverzekering
De aflopende fietsverzekering is een fietsverzekering die u voor bepaalde tijd afsluit. Vaak gaat het om een verzekering die u bij de aanschaf van een fiets afsluit voor een periode van drie tot vijf jaar en die na deze periode niet meer geldig is. De premie van de verzekering wordt niet maandelijks betaald, maar wordt eenmalig betaald bij het afsluiten van de fietsverzekering. De aflopende fietsverzekering vergoedt schade aan de fiets, maar geeft u ook geld terug als uw fiets gestolen wordt. Wat u precies terugkrijgt en in welke situaties u geld kunt krijgen, is afhankelijk van de verzekering die u afsluit en de dekking van deze verzekering. 

De doorlopende fietsverzekering
De doorlopende fietsverzekering heeft geen einddatum, maar heeft een onbepaalde looptijd. De premie wordt eens per maand doorberekend, maar kan indien gewenst ook per half jaar betaald worden. Over het algemeen is de doorlopende fietsverzekering interessanter dan de aflopende fietsverzekering, simpelweg omdat u bij deze verzekering meer uitgekeerd krijgt bij schade of diefstal. 
 

Honderdduizenden gaan elk jaar weer op reis richting Frankrijk, Spanje en Duitsland met de caravan, de zon op zoeken. Een windvlaag, een onoplettende mede-weggebruiker of spelende kinderen met een bal..en u heeft zo schade. Juist in het buitenland wil u dan weten waar u aan toe bent en zorgen dat u goed geholpen wordt. Lees daarom de meningen van Nederlanders die al ervaringen hebben opgedaan met deze verzekeraars. Zodat u caravanverzekeringen met elkaar kan vergelijken op klachten en hulpverlening, weet u wat de kosten zijn per maand en of u goed gedekt bent mocht het uiteindelijk fout gaan. Lees de beoordelingen en sluit de beste verzekering dan pas voor u af!

Een caravanverzekering is een verzekering die u afsluit om schade de dekken die u met uw caravan bij andere mensen bij andere voertuigen of bij bezittingen van andere mensen aanbrengt of om eventuele schade aan uw eigen caravan af te dekken met een vergoeding van de verzekeringsmaatschappij. In tegenstelling tot de autoverzekering, bent u niet verplicht om een caravanverzekering af te sluiten. Echter, gaat u ieder jaar met de caravan op pad en wilt u zeker weten dat het reizen met de caravan goed verloopt, dan wordt wel aangeraden om de caravanverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje en zeker als u met een grote caravan op pad gaat. 

Caravanverzekeringen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo kunnen caravanverzekeringen van elkaar onderscheiden worden door de af te dekken risico’s van de verzekeringen, maar ook door de verzekerde waarde van de verzekering en de aanvullende dekkingsmogelijkheden van de verzekering. Meer over de verschillende soorten caravanverzekeringen, leest u in onderstaande alinea’s. 

De af te dekken risico’s van een caravanverzekering
Ten eerste kunnen caravanverzekeringen van elkaar onderscheiden worden door te kijken naar de af te dekken risico’s van de verzekering. Bij een aantal verzekeringsmaatschappijen kunt u een verzekering afsluiten waarbij schade door één specifiek genoemde oorzaak wordt gedekt, maar bij de meeste verzekeringsmaatschappijen kunt u kiezen tussen een basispakket met een bepaald aantal risico’s en een uitgebreid pakket met meerdere afdekte risico’s. De meest gedekte risico’s van de caravanverzekering, zijn de volgende:

  • Het risico van brand, explosie, blikseminslag en zelfontbranding. 
     
  • Het risico van een verkeersongeval. Heeft u schade door botsen, omslaan, te water geraken of van de weg raken, dan krijgt u deze schade vergoed met deze risicodekking. 
     
  • Het risico van diefstal: niet alleen als de caravan inderdaad gestolen is, maar ook als er een poging tot diefstal is gedaan wordt de schade gedekt als u uw verzekering uitbreidt met dit risico. 

De verzekerde waarde van een caravanverzekering
Naast de af te dekken risico’s van een verzekering, kunnen caravanverzekeringen ook van elkaar verschillen op basis van de verzekerde waarde van de verzekering. Bij het afsluiten van een verzekering kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de dagwaarde regeling, maar u kunt ook een verzekering afsluiten die bij schade een vergoeding geeft op basis van de nieuwwaarde van de caravan. Het afsluiten van een verzekering op basis van de nieuwwaarde van een caravan, is enkel mogelijk bij relatief nieuwe caravans. 

De aanvullende dekkingsmogelijkheden van een caravanverzekering
Wat voor caravanverzekering u ook afsluit: u kunt uw verzekering altijd uitbreiden met aanvullende dekkingsmogelijkheden. Enkele voorbeelden van aanvullende dekkingsmogelijkheden die u bij uw verzekering af kunt sluiten, zijn de volgende:

  • Schade door hagel.
  • Schade aan de inboedel en de inventaris van de caravan. 
  • Schade aan de luifel, de voortent of de aanbouw van de caravan. 
  • Schade door particuliere verhuur van de caravan. 

En bent u in een juridisch conflict verzeild geraakt die direct met uw caravan te maken heeft? Dan kunt u het ontvangen van juridische bijstand ook laten dekken door de verzekeringsmaatschappij indien u een aanvullende dekking met rechtsbijstand afsluit. 

Op vakantie met de camper is één van de leukste manieren om te reizen. Heerlijk alle vrijheid en elke keer weer de keuze waar u heen gaat. Maar als u ergens ver weg in het buitenland een ongeluk berokkend, of aangedaan wordt, of uw camper staat door een verkeerde aansluiting van de gasflessen in brand, dan wilt u wel goed geholpen worden. En het zou handig zijn als u in het Nederlands geholpen wordt want Frans spreekt u niet heel erg goed. Een internationale (pech) hulp is dan natuurlijk heel erg welkom. Als u op dat moment niet kunt vertrouwen op uw verzekering, dan bent u pas echt in de aap gelogeerd. Wij hebben daarom alle camperverzekeringen op een rijtje gezet voor u. Zodat u voorbereid op weg gaat. Lees duizenden beoordelingen en ervaringen van camperrijders die hun verhaal vertellen hoe zij toen geholpen werden door hun verzekeraar. En ook de nasleep en papieren rompslomp? Hoe gingen ze daar mee om? Belangrijk om te weten dat u goed geholpen wordt in deze situaties!

De camperverzekering is een verzekering die u afsluit om in ieder geval de schade te vergoeden die u met uw camper bij andere mensen, bij andere voertuigen of bij bezittingen van andere mensen aanbrengt. Veroorzaakt u een aanrijding met uw camper en raakt er hierdoor iemand gewond, raakt u betrokken bij een ongeluk met uw camper door uw schuld of rijdt u met uw camper of de bezitting van iemand anders heen, dan wordt de financiële schade van deze situatie door de verzekeringsmaatschappij achter de camperverzekering gedekt. 

Wie een camperverzekering af wil sluiten, kan uit verschillende soorten camperverzekeringen kiezen. Om u een duidelijk beeld te geven van de verschillende soorten camperverzekeringen, worden de diverse verzekeringen voor de camper in onderstaande alinea’s beschreven. 

De WA-camperverzekering
De WA-camperverzekering is de minst uitgebreide camperverzekering die u af kunt sluiten. Sluit u deze camperverzekering af, dan vergoedt de verzekeringsmaatschappij enkel de schade die u met uw camper bij andere mensen, bij andere voertuigen of bij bezittingen van andere mensen aanbrengt. Heeft u zelf schade aan uw camper door een ongeluk die door uw fout veroorzaakt is, dan wordt deze schade niet door de WA-camperverzekering vergoedt. Deze verzekering is namelijk enkel in het leven geroepen om schade bij anderen te vergoeden en vergoedt niet de schade aan het eigen voertuig. 

De WA + beperkt casco camperverzekering
Wie de WA-camperverzekering niet uitgebreid genoeg vindt op het gebied van de dekking van de verzekering, kan een WA + beperkt casco camperverzekering afsluiten. Heeft u deze verzekering, dan krijgt u naast een vergoeding voor schade bij andere mensen, andere voertuigen en bezittingen van andere mensen ook een vergoeding voor schade aan uw eigen camper. Niet alle schade wordt vergoed, maar schade door bijvoorbeeld storm, brand en het toedoen van dieren (overstekend wild) wordt bijvoorbeeld wel vergoed. En wordt uw camper gestolen en niet meer teruggevonden, dan krijgt u deze schade ook terug van de verzekeringsmaatschappij als u een WA + beperkt casco camperverzekering heeft afgesloten. 

De WA + volledig casco camperverzekering
De meest uitgebreide camperverzekering die u af kunt sluiten, is de WA + volledig casco camperverzekering. Kiest u voor deze camperverzekering, dan wordt (bijna) alle schade aan uw eigen voertuig tevens vergoed door de verzekeringsmaatschappij. Veroorzaakt u bijvoorbeeld een botsing en heeft u hierdoor zelf ook schade, dan wordt deze schade ook door de verzekeringsmaatschappij vergoed. U krijgt dus niet alleen geld om de schadeposten van andere mensen te betalen, maar krijgt ook geld om uw eigen camper te laten repareren. 

Aanvullende dekkingen voor de camperverzekering
Bij het afsluiten van één van bovenstaande camperverzekeringen, kunt u uw verzekering eventueel nog uitbreiden met een aanvullende dekking. Deze aanvullende dekking kan bijvoorbeeld de inboedel van de camper dekken bij schade, maar kan ook schade aan de luifel van de camper dekken, letselschade bij de inzittenden van de camper bij een ongeval dekken of de kosten van rechtsbijstand betalen als u in een camper gerelateerd juridisch conflict verzeild bent geraakt. 

Velen Nederlanders kopen een bromfiest om zich goedkoop te kunnen verplaatsen. Daarom wilt u een bromfietsverzekering die goedkoop, maar ook goed is. Letselschade heeft u immers zo, want bromfietsers zijn een kwetsbare groep op de weg. Wij hebben voor u alle verzekeraars van bromfietsverzekeringen op een rijtje gezet. Veel Nederlanders hebben al ervaringen opgedaan en hebben deze verzekeraars nu beoordeeld op maandelijkse kosten, tarieven, klantenservice, klachtenafhandeling en uitbetaal-bereidheid. (Hoe moeilijk doen ze bij een aanrijding?) Zo kunt u de maningen van Nederlanders vergelijken en gaat u voorbereid de weg op.

Als u aan het verkeer deelneemt door een brommer te rijden, bent u verplicht om een bromfietsverzekering af te sluiten. Een bromfietsverzekering is een verzekering die u afsluit voor het rondrijden op uw brommer en die in ieder geval de schade dekt die u met uw brommer bij iemand anders, het voertuig van iemand anders of de eigendommen van iemand anders aanbrengt. 

Veel mensen denken dat alleen het afsluiten van een autoverzekering verplicht is in ons land, maar ook het afsluiten van een bromfietsverzekering of brommerverzekering is verplicht in ons land. De reden dat u altijd een bromfietsverzekering af moet sluiten, is omdat de bromfiets als volwaardig voertuig wordt gezien en er voor volwaardige voertuigen altijd een verzekering afgesloten moet worden. Welke verzekeringen u af kunt sluiten voor uw bromfiets, leest u in onderstaande alinea’s. 

De WA-bromfietsverzekering
De WA-bromfietsverzekering is de enige verplichte bromfietsverzekering, wat betekent dat u deze verzekering in ieder geval af moet sluiten als u met een bromfiets aan het verkeer gaat deelnemen. De WA-bromfietsverzekering wordt ook wel de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering genoemd en betreft een verzekering die schade aan andere mensen, aan andere voertuigen of aan bezittingen van andere mensen dekt als u deze schade met uw bromfiets heeft veroorzaakt. Rijdt u iemand aan met uw bromfiets, veroorzaakt u een ongeluk met een ander voertuig met uw bromfiets of beschadigt u iemands eigendom met uw brommer, dan dekt de verzekeringsmaatschappij de kosten van deze schade.

De WA + beperkt casco bromfietsverzekering
De WA + beperkt casco bromfietsverzekering is niet verplicht, maar kan afgesloten worden als de WA-bromfietsverzekering niet als uitgebreid genoeg wordt beschouwd. Heeft u deze bromfietsverzekering, dan wordt ook een deel van de schade aan uw eigen bromfiets door de verzekeringsmaatschappij vergoed. Hierbij gaat het vaak niet om schade door een ongeluk, maar schade door vandalisme of storm. 

De WA + volledig casco bromfietsverzekering
Wie echt uitgebreid verzekerd wil zijn voor zijn of haar bromfiets, kan de WA + volledig casco bromfietsverzekering afsluiten. Deze verzekering is beduidend duurder dan de andere bromfietsverzekeringen, maar dekt wel alle schade die u aan uw eigen bromfiets kunt krijgen. Dit kan schade zijn door storm of vandalisme, maar het kan ook om schade door een verkeersongeval gaan. Heeft u een gloednieuwe brommer, dan is het afsluiten van deze uitgebreide verzekering vaak erg interessant. 

De WA + diefstal bromfietsverzekering
Tot slot is er nog de WA + diefstal bromfietsverzekering. Heeft u deze verzekering en wordt uw bromfiets gestolen, dan wordt de schade van deze diefstal door de verzekeringsmaatschappij gedekt. En omdat bromfietsen relatief vaak gestolen worden, is het zeker interessant om deze uitgebreide verzekering af te sluiten als u een nieuwe en aantrekkelijke bromfiets rijdt. Rijdt u een ouder model die niet snel gestolen zal worden, dan is deze verzekering al minder interessant.

Eventuele aanvullende verzekeringen
Eventueel kunt u uw bromfietsverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen, zoals de ongevallenverzekering voor opzittenden of de rechtsbijstandsverzekering. Met de ongevallenverzekeringen voor opzittenden bent u verzekerd tegen het overlijden of de blijvende invaliditeit van de opzittenden van uw bromfiets en met de rechtsbijstandsverzekering kunt u rechtsbijstand krijgen als u in een bromfiets gerelateerd conflict betrokken bent. 

Mooi weer? Er lekker op uit met de motor! Maar wees wel goed verzekerd! Motorrijders blijven een kwetsbare groep in het verkeer en het allerbeste dat u kunt doen is goed uitkijken. Zo voorkomt u een ongeluk. Maar als het dan toch gebeurt, dan wilt u goed verzekerd zijn. Vooral omdat bij 30% van alle motorongelukken ook nog een persoonlijk letsel is. Hoe wordt u geholpen bij een ongeluk door uw verzekeraar, hoe en wat is gedekt? Is een goedkope verzekering genoeg of is er verschil in service en kwaliteit? Welke vormen van motorverzekeringen zijn er? Dat leest u bij NederlandReview! Lees ervaringen van motorrijders zodat u echt weet wat u aan een bepaalde verzekering heeft. 

Als u op een motor deelneemt aan het verkeer, bent u verplicht om een motorverzekering af te sluiten. Een motorverzekering is een verzekering die u afsluit om schade af te dekken die u met uw motor bij anderen veroorzaakt en/of schade aan het eigen voertuig te laten dekken door de verzekeringsmaatschappij achter de motorverzekering. Afhankelijk van de verzekering die u kiest bij het afsluiten van een motorverzekering, wordt enkel schade bij anderen gedekt of krijgt u ook de kosten van schade aan het eigen voertuig terug van de verzekeringsmaatschappij. Om u een duidelijk beeld te geven van de verschillende motorverzekeringen die u af kunt sluiten bij het kiezen van een verzekering voor de motor, worden de verschillende motorverzekeringen in onderstaande alinea’s beschreven. 

De WA-motorverzekering
De WA-motorverzekering wordt ook wel de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering genoemd en dit betreft de minst uitgebreide en de goedkoopste motorverzekering. Sluit u deze verzekering af, dan dekt de verzekeringsmaatschappij alle schade die u met uw motor veroorzaakt bij andere mensen, andere voertuigen of bezittingen van andere mensen. Alleen de schade waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent, wordt vergoed. 

De WA-motorverzekering is verplicht in ons land. De reden dat deze verzekering verplicht is, heeft te maken met het feit dat op deze manier voorkomen kan worden dat mensen met schade de kosten van deze schade zelf moeten betalen, simpelweg omdat de veroorzaker van de schade niet wil of kan bijdragen. 

De WA + diefstal motorverzekering
Sluit u de WA + diefstal motorverzekering af, dan wordt schade gedekt waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent en krijgt u bovendien de schade vergoedt die ontstaat bij diefstal van de motor. Vaak geldt wel dat er specifieke eisen gesteld worden in verband met diefstalpreventie in de vorm van bijvoorbeeld een alarm en/of slot, maar in de meeste gevallen wordt de schade door diefstal met deze verzekering gewoon gedekt. 

Een iets uitgebreidere variant van de WA + diefstal motorverzekering, is de WA + diefstal- en aanrijdingsverzekering. Met deze verzekering wordt niet alleen de schade door diefstal vergoed, maar krijgt u ook de schade van een aanrijding vergoed. 

De WA + beperkt casco motorverzekering
Kiest u voor het afsluiten van een WA + beperkt casco motorverzekering, dan krijgt u naast de WA-dekking ook dekking tegen schade uit een aantal in de voorwaarden genoemde gebeurtenissen. Hierbij kunt u denken aan diefstal, maar ook aan brand, schade door hagel of storm en schade bij transport. 

De WA + volledig casco motorverzekering
Tot slot is er nog de WA + volledig casco motorverzekering. Deze verzekering wordt ook wel de Allrisk motorverzekering genoemd en betreft een verzekering met een zeer uitgebreide dekking. Neemt u deze verzekering, dan wordt de schade aan de eigen motor in de meeste situaties volledig of voor een groot deel gedekt. 

Het afsluiten van een WA + volledig casco verzekering of een Allrisk verzekering voor de motor, is voornamelijk interessant als u een gloednieuwe motor rijdt. Door deze verzekering af te sluiten, voorkomt u dat u met hoge kostenposten te maken krijgt als u schade aan uw gloednieuwe motor krijgt. 

Lees ervaringen van echte mensen in Nederland over alle autoverzekeringen. Bekijk welke goedkoop maar toch goed is, of dat u toch beter een duurdere kunt afsluiten maar wel goed gedekt bent. Welke valkuilen bestaan er en welke ervaringen (als er echt iets gebeurt) hebben verzekerden met hun verzekeraars op het moment dat ze moeten uitbetalen? Let op! sommige autoverzekeringen geven korting, kijk op onze autoverzekering korting pagina voor alle acties!

Bij Nederlandland review brengen wij graag in kaart welke ervaringen U heeft met autoverzekeraars. Ervaringen, beoordelingen en reviews die u met ons deelt, zorgen er weer voor dat anderen de juiste keuze maken, waardoor ook verzekeraars moeten gaan nadenken over de hoogte van premies en vooral, de klantenservice en dekkingen die u kunt verwachten. Wat is de service die u mag verwachten bij de verschillende aanbieders en soms kunnen voorgestelde dekkingen nogal bedrogen uitkomen door de kleine lettertjes. Weet dus wat u kunt verwachten!

Een autoverzekering is een verzekering die een autobezitter af moet sluiten om in ieder geval alle schade die (de bestuurder van) zijn of haar auto in het verkeer aan andere personen of andere voertuigen veroorzaakt, af te dekken. Of u nu een gloednieuwe auto rijdt of een auto heeft die al vele jaren oud is: u heeft altijd een autoverzekering nodig. Heeft u een auto op uw naam staan, dan bent u namelijk verplicht om hier een verzekering voor af te sluiten. Zelfs als u uw auto nooit gebruikt en de auto al jaren in de garage staat, moet u hier een verzekering voor afsluiten en de maandelijkse premie van deze verzekering iedere keer weer betalen. 

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen. Om u een duidelijk beeld te geven van de verzekeringen die u kunt afsluiten voor uw auto, worden de diverse in onderstaande alinea’s beschreven. 

Welke verschillende autoverzekeringen bestaan er?

WA (Wettelijke aansprakelijkheid)
Deze autoverzekering dient u minimaal af te sluiten als u in het bezig bent van een auto. Deze wettelijke aansprakelijkheidsverzekering dekt u voor andermans zaken. Indien u een ongeluk veroorzaakt dekt deze de kosten die gemaakt worden die u de ander bezorgd heeft. Deze verzekering dekt niet de schade en kosten die bij u zelf onstaan zijn en zult u dus persoonlijk moeten dragen.

De afkorting ‘WA’ van WA-autoverzekering staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Heeft u een auto op uw naam staan, dan bent u verplicht om hier in ieder geval een WA-autoverzekering voor af te sluiten. Heeft u een WA-autoverzekering voor uw auto afgesloten, dan wordt alle schade die (u als bestuurder van) de auto in het verkeer aan andere personen of andere voertuigen veroorzaakt, afgedekt door de verzekeringsmaatschappij. Rijdt u met uw auto tegen een andere auto aan bij het inparkeren, maakt u een verkeerde inschatting bij het inhalen en rijdt u de spiegel van een andere auto kapot of rijdt u iemand aan omdat u niet goed oplet, dan worden de kosten van deze schadeposten door de verzekeringsmaatschappij gedekt. 

De WA-autoverzekering is verplicht gesteld in ons land omdat op deze manier voorkomen wordt dat slachtoffers van een ongeluk zelf voor de schade op moeten draaien, simpelweg omdat de veroorzaker van het ongeluk geen geld heeft om de schadeposten zelf af te dekken. 

WA+ beperkt casco autoverzekering
De WA+ ofwel beperkt casco, dekt alle schade die u veroorzaakt heeft aan de andere partij, inclusief sommige eventuele schade aan uw eigen auto. U moet dan denken aan bijvoorbeeld ruitschade en diefstal. Ook sommige natuurfenomenen worden gedekt, zoals brand, aanrijding met loslopende dieren, aardbevingen, schade bij transport (na pech) en inbraak of joyriding.

beperkt casco autoverzekeringNaast de WA-autoverzekering, is er ook de WA + beperkt casco autoverzekering. Sluit u deze verzekering af, dan wordt ook een deel van de schade aan uw eigen voertuig afgedekt door de verzekeringsmaatschappij. U krijgt niet alleen geld om andere mensen te betalen voor de schade, maar kunt ook geld ontvangen als u zelf een beschadigde auto heeft. Hierbij kunt u denken aan beschadigingen door inbraak, brand, storm en ruitschade. Heeft u schade door een ongeluk die door uw eigen fout ontstaan is, dan krijgt u vaak geen geld terug van de verzekeringsmaatschappij. 

De WA + volledig casco autoverzekering
Tot slot is er nog de WA + volledig casco autoverzekering. Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die u niet alleen afsluit om schade bij andere mensen te vergoeden, maar ook alle schade aan uw eigen auto terug te krijgen van de verzekeringsmaatschappij. Het afsluiten van een WA + volledig casco autoverzekering is uiteraard duurder dan het afsluiten van een WA-autoverzekering of een WA + beperkt casco autoverzekering, dus het is niet voor iedereen interessant om deze verzekering af te sluiten. Heeft u een gloednieuwe auto, dan is het afsluiten van deze uitgebreide autoverzekering wel een aanrader.

All risk
De naam zegt het al: alle risicos! Zo bent u verzekerd voor de schade die u iemand anders berokkent, maar ook uw eigen schade. U bent compleet gedekt. Uiteraard kost deze verzekering ook een stuk meer, maar u heeft geen risico meer. Let wel, zodra uw auto total-loss wordt verklaard, dan krijgt u vaak de dagwaarde van uw auto terug. Dit kan vaak een stuk lager uitkomen dan de daadwerkelijke waarde van uw auto. Tip! Onderhandelen met de autoverzekeraar over de hoogte van het bedrag werkt altijd. Het is geen vast bedrag dat de verzekeraar bepaald, u staat in uw recht om dit aan te vechten. Vaak gaan verzekeraars hier een heel stuk in mee. Voor deze verzekeringsvorm bestaan wel vaak verschillende varianten. (all risk budget, plus en optimaal zoals bij unive bijvoorbeeld) waarbij de ene optie wel een nieuwwaarde garantie geeft en een andere all-risc optie weer niet. 

Wat is er gedekt bij all risc
Let op dat er altijd veel voorwaarden bij all risc verzekeringen zijn. Dit goed doorlezen is altijd de moeite waard. Er worden vaak ook verschillende varianten op all-risc aangeboden. Kijk dus goed wat wel / en niet meeverzekerd is. Zo is het niet altijd nodig dat er vervangend vervoer in uw pakket zit of rechtshulp bij pech of ongeluk. 

No claim
Wat is een no claim korting en wanneer kom je hier voor in aamerking? Een no claim heeft te maken met het aantal schadevrije jaren dat u reeds gehad heeft tijdens het bezitten van een autoverzekering. Hoe meer jaren u heeft opgebouwd, hoe meer korting u krijgt op uw verzekering. De hoogte van de korting wordt bepaald aan de hand van de zogehete bonus/malus ladder. Als u een schade "claimed" (ofwel verhaalt) bij de verzekeraar dan verdwijnt uw no-claim korting of wordt deze weer verminderd. Het kan zelfs zo zijn dat de no-claim negatief wordt, dit gebeurt indien u in één jaar meerdere schades claimed of veroorzaakt. De no-claim die u opgebouwd heeft kunt u meenemen indien u overstap van verzekeraar. Daarnaast kunt u ook een no-claim beschermer opnemen in uw pakket. Veelal wordt gedacht dat u dan beschermt bent voor alle schades en dat u no-claim niet kan vervallen. Dat is echter niet zo. U bent enkel beschermd bij uw huidige verzekeraar. Uw schadevrije jaren zijn namelijk wel vervallen bij het claimen van deze schades, echter beschermt u enkel uw jaren bij de huidige verzekeraar waar u deze bescherming heeft afgesloten.


 

Welke bootverzekeringen zijn er zoal in Nederland? Veel Nederlanders kopen een boot en komen voor het eerst in aanraking met een boot-verzekering. Net als een auto een grote investering voor ons is, is een boot dit vaak ook. Daar wilt u dus een goede verzekering voor afsluiten. Omdat deze verzekeringen relatief onbekend zijn, besteden wij hier aandacht aan. Hoe heeft u de afhandeling ervaren na een "aanvaring" met een verzekering? Werd u goed geholpen en werd er tijdig uitbetaald? Wat bent u maandelijks echt kwijt aan een bootverzekering? Op al dit soort vragen krijgt u antwoord door echte ervaringsdeskundigen. Laat u niet verrassen, lees ervaringen en weet met welke verzekeraar u in zee gaat!

Voor veel Nederlanders is varen op de eigen boot het toppunt van ontspanning. Niet voor alle boten is het verplicht, maar voor veel boten is de eigenaar van het vaartuig verplicht om een zogeheten bootverzekering af te sluiten. De bootverzekering wordt ook wel de pleziervaartuigverzekering of watersportverzekering genoemd en betreft een speciale verzekering voor mensen met een eigen boot. Wat de verzekering precies dekt en welke soorten bootverzekeringen er worden aangeboden in ons land, leest u op deze pagina. 

De dekking van de bootverzekering
Wat een bootverzekering precies dekt, is afhankelijk van de specifieke dekking van de bootverzekering. Iedere bootverzekering heeft een andere dekking, dus er kan niet algemeen beschreven worden wat de bootverzekering wel of niet dekt. Wat wel beschreven kan worden, is de minimale dekking van de bootverzekering. Dit betreft de dekking van de schade die u met uw boot aanbrengt bij andere mensen, de boten van andere mensen of de spullen van andere mensen, bijvoorbeeld in een ongeluk. Bij alle bootverzekeringen die u afsluit, zit in ieder geval deze algemene dekking inbegrepen. 

De verschillende soorten bootverzekeringen
Bij het afsluiten van een bootverzekering, kunt u uit verschillende soorten bootverzekeringen kiezen. De minst uitgebreide bootverzekering die u voor uw vaartuig af kunt sluiten, is de WA-bootverzekering. De WA-bootverzekering wordt ook wel de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering genoemd en betreft een verzekering die enkel de schade dekt die u met uw boot bij andere mensen, andere boten of spullen van andere mensen aanbrengt. Vaart u bijvoorbeeld met uw boot tegen een andere boot aan en ontstaat er hierdoor schade aan het andere vaartuig, dan wordt de WA-bootverzekering ervoor dat deze schade door de verzekeringsmaatschappij vergoed wordt.

Zeker als u een dure boot heeft, wordt aangeraden om de WA-bootverzekering uit te breiden met diverse aanvullende dekkingen. Dit kan een dekking zijn voor de schade door storm en/of hagel, maar ook een dekking voor schade door inbraak, vandalisme of andere vormen van schade. Door een of meerdere aanvullende dekkingen af te sluiten, kunt u uw boot ook goed beschermen tegen eventuele schade. Hoe meer aanvullende dekkingen u kiest, hoe hoger de premie van de bootverzekering wordt.  

De premie van de bootverzekering
De premie die u moet betalen voor de bootverzekering die u voor uw vaartuig heeft afgesloten, is afhankelijk van diverse factoren. Ten eerste is de premie afhankelijk van de tarieven die de verzekeringsmaatschappij achter de bootverzekering hanteert. Iedere verzekeringsmaatschappij hanteert weer andere tarieven, dus een verzekering kan bij de ene aanbieder veel duurder zijn dan bij de andere verzekeringsmaatschappij. Daarnaast is de premie afhankelijk van de dekking die u ontvangt, de leeftijd van de boot, het aantal schadevrije jaren dat u op uw naam heeft staan en andere persoonlijke gegevens. De beste manier om de premie voor uw bootverzekering te achterhalen, is door de premie te berekenen met een online rekentool. 

Wilt u de goedkoopste bootverzekering afsluiten, dan wordt aangeraden om de tarieven van diverse verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken en op deze manier in aanraking te komen met de partij met de laagste tarieven. 

Het is niet de meest gewone verzekering; een woonbootverzekering. Toch, als u in de grachten van Amsterdam, Utrecht of Leiden gaan kijken, zult u zien dat er meer mensen in een woonboot wonen dan u dacht! Een woonboot is een huis dat aan strikte en andere voorwaarden moet voldoen dan een normaal woonhuis. Vandaar dat er ook een heuze woonboot verzekering is. Maar als u in een woonboot gaat wonen, waar haalt u dan de informatie vandaan? Wie verzekert een woonboot en hoeveel kost dat? Dat kunt u het beste horen van ervaringsdeskundigen; ofwel mensen die al op een woonboot wonen en alle ins-en-outs kennen van de problemen en kosten die kunnen ontstaan. Wij hebben voor u alle woonbootverzekeraars op een rijtje gezet. Woonboot eigenaren vertellen op hun beurd weer over hun ervaringen!

Voor uw plezierjacht heeft u meestal lang voor gespaard. Een trots bezit dus! Maar wat als uw boot of sloep wordt gestolen? Of u berokkend schade op het water? Wat dan? Heeft u een polis afgesloten die alles dekt en ook voldoende dekt om weer dezelfde boot aan te kunnen schaffen? Dat is natuurlijk moeilijk te bepalen op basis van de mooie verhalen op de site van verzekeraars of u moet echt de hele kleine lettertjes in duiken om erachter te komen waar u precies aan toe bent. Daarom hebben wij voor u alle jachtverzekeringen op een rijtje gezet. Nederlanders vertellen u ervaringen die zij opgedaan hebben met deze verzekeraars toen het echt nodig was. Wie heeft de beste service? Is goedkoop ook duurkoop? Lees alle ervaringen & beoordelingen bij NederlandReview!

U bent al jaren gek van die volkswagen kever, amerikaanse cadillac of heeft net eindelijk die echte ford mustang weten te bemachtigen? Dat zijn geen goedkope autos en wilt u natuurlijk goed verzekerd hebben. Vaak is het bij old timers enigzins onduidelijk wat nu precies de waarde van die auto is, dus ook moeilijk te bepalen wat u terug hoort te krijgen van de verzekering als uw auto total loss is. Dat kunt u slecht weten als u een verzekering afsluit dus daarom hebben wij alle old-timer verzekeraars op een rijtje voor u gezet. Omdat er weinig verzekeraars zijn die een een goede verzekering aanbieden, willen wij ervoor zorgen dat er een plek is waar old-timer liefhebbers verhalen en ervaringen kunnen uitwisselen over de service of problemen die zij tegenkwamen toen het echt zo ver kwam. Lees de ervaringen en weet waar u het beste deze verzekering kunt afsluiten!

Scooterrijders worden gezien als zwakke groep bestuurders in het verkeer. Dat houdt in dat de materiele schade of persoonlijk letsel vaak groot is bij een ongeluk. Verzekeringen zijn daarom vaak duur voor deze groep. Dus kunt u het beste naar fbto, anwb of unive? Het best is om deze verzekeringen eerst te vergelijken. Maar hoe doet u dat? Op prijs? of is goedkoop niet altijd duurkoop en komt u voor verrassingen te staan als het ongeluk al gebeurd is. Wij hebben voor u alle scooterverzekeringen op een rijtje gezet waarbij consumenten vertellen hoe de service was, de prijs/kwaliteit verhouding en hoe de papierwinkel eromheen was. Zo hoeft u dus niet alleen af te gaan op vergelijkingsites, of mooie praatjes op de website van de aanbieder. Lees beoordelingen van consumenten die u voorgingen, zodat u een echt goede keuze kunt maken voor uw scooterverzekering. 

Heeft u een kat? Verzeker deze dan! Zo komt u niet voor onvoorziene uitgaven te staan! Maar wat kost een kattenverzekering per maand? En wat is er wel en niet gedekt? Kunt u alles lezen in de voorwaarden en kleine lettertjes of ziet u dan iets over het hoofd? Lees daarom ervaringen van Nederlandse consumenten die al te maken gehad hebben met onvoorziene ziekte of operatie of een ongelukje waar u kat bij betrokken was. Unive, ohra maar ook kruitvat en hema hebben tegenwoordig kattenverzekeringen. Dus welke is de beste? Lees het hier!

Wat is de beste hondenverzekering? U kunt op basis van vergelijken natuurlijk de goedkoopste vinden. Maar is dit ook de beste? Wij hebben voor u alle hondenverzekeraars op een rijtje gezet. Lees ervaringen van hondenbezitters over wat gedekt is bij ziekte of operatie en bij ongevallen waar u hond bij betrokken was. Wees voorbereid en lees beoordelingen van Nederlandse consumenten!

Uw zoontje is met uw buurjongen in de tuin aan het spelen en PATS een bal door de ruit. Dat kan u voor grote onvoorziene kosten komen te staan. Dus welke verzekering dekt deze schade? En bent u ook verzekerd bij zogehete noodweer zoals hagel die schade aan uw ruit maakt? Dus bent u het best af bij unive, interpolis of anwb? En hoe werkt het met ruitschade bij de auto? Dat zijn lastige zaken om goed te begrijpen als u een ruitverzekering afsluit. Lees daarom ervaringen van mensen die al weten hoe u echt geholpen wordt als het zover komt, bij NederlandReview!