Moco Museum

10

Bestellen

10

Service

10

Prijs

10

Levering

100%

Zou hier weer kopen

Moco Museum

Wil je een museum bezoeken? Heb je weleens een bezoekje gebracht aan het Moco Museum in Amsterdam? Bekijk hier welke ervaringen er over dit museum bekend zijn. Je leest hier alleen objectieve en onafhankelijke reviews.


Wat is Moco Museum?


Het Moco Museum is een museum in Amsterdam. Ze hebben ook een vestiging in Barcelona. De focus bij dit museum ligt op bewezen kunstenaars die een eigen visie hebben. Deze culturele organisatie is onafhankelijk. Binnen zie je hedendaags en moderne kunst. Ze willen het werk graag toegankelijk maken voor een jong en breed publiek. In de collectie exposeren bekende en minder bekende kunstenaars. De stukken moeten mensen laten nadenken over de huidige moderne samenleving. Moco Amsterdam is gevestigd aan een pand op het Museumplein. Dit plein ligt in het Amsterdamse Museumkwartier. Eduard Cuypers is de ontwerper van het gebouw. Tot 1939 werd het gebouw gebruikt als gezinswoning. Voordat het een museum werd deed het dienst als school en advocatenkantoor. Deze culturele trekpleister werd in de historie al door meer dan 2 miljoen mensen bezocht. Zij waren afkomstig uit 120 verschillende landen.


Geschiedenis


Het museum is opgericht door Lionel en Kim Logchies, twee ondernemers. De werken die worden getoond zijn in bruikleen. De expositie is tot stand gekomen door een internationaal netwerk bestaande uit verzamelaars en kunstliefhebbers. Er wordt ingezet op een inclusief museummodel. De shows en exposities worden omschreven als toegankelijke shows. Het moet de inwoners van de stad versterken, verlichten en inspireren. In het gebouw is ook plek voor rijzende sterren. Er worden diverse straatkunst werken getoond. Het Moco Museum biedt ondersteuning aan goede doelen zoals het Aidsfonds, Metakids, Earth Today en Movement On The Ground.


Exposities


In het museum is onder andere expositie Banksy Laugh Now te bezoeken. In deze tentoonstelling worden 50 unieke werken getoond welke afkomstig zijn uit privécollecties. Beanfield is hier het werk dat centraal staat. Deze kunstenaar is bekend geworden vanwege zijn bekende straatkunst. In het Moco Museum zie je ook werken van Banksy die zijn gemaakt op hout, papier en canvas. Deze zijn in de wereld niet zo bekend. De Moco Masters tentoonstelling brengt een ode aan kunstenaars die bijzondere bijdragen leveren aan kunst en cultuur. In de exposities zijn iconische creaties te zien en speelt talent en innovatie een belangrijke rol. Het werk is tijdloos en afkomstig van kunstenaars met een visie. Studio Irma x Moco Museum zoomen met Reflecting Forward in op een nieuwe bewuste manier van leven. Deze digitale tentoonstelling showt hoe toekomst kan worden vormgegeven door middel van eindeloze verbindingen.


Bezoekersinformatie


Er zijn verschillende tickets verkrijgbaar. Hiermee kun je het museum vereren met een bezoekje. Op de website zie je welke kaarten er verkrijgbaar zijn. Kom je met de auto naar het Museumplein? Dan is het goed om te weten dat er parkeermogelijkheden zijn. Parkeren kan in een parkeergarage onder het Museumplein. Vanaf daar is het een klein stukje lopen naar het Moco Museum. Op het Museumkwartier zijn nog meer musea te bezoeken. Zo is het wellicht een idee om je museumbezoek te combineren. Het museum is zeven dagen in de week geopend.


Klantervaringen


Heb je het Moco Museum al bezocht? Dan horen we graag wat jouw ervaringen zijn. Vind je dit een leuk museum om te bezoeken? Zou je andere mensen aanbevelen hier een bezoekje aan te brengen? Deel het via een review op deze pagina.


 


 

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 5000 karakters

Verstuur uw review

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (0)