NederlandReview

    Ervaringen Mobico

    Ben je op zoek naar een vrijwel nieuwe mobiel die bovendien goedkoper is dan een nieuwe? Dan zou je misschien eens bij MOBICO kunnen kijken. MOBICO levert online refurbished iPhones en iPads. Wat is refurbished ? Refurbished betekent: vrijwel nieuwe, nagekeken en indien nodig verbeterde mobiele telefoons. Bij MOBICO betekent dat het gaat om iPhones en iPads.


    Met de introductie van een nieuw type Apple iPhone is er altijd een toename van refurbished apparatuur op de markt. Veel mensen ruilen namelijk hun ineens verouderde apparaat in voor de nieuwste editie, waardoor er veel extra oude apparaten op de markt komen die nog prima werken. 

    Diensten en services van Mobico
    Zo hebben ze de refurbished iPhone in verschillende uitvoeringen: van iPhone 5 S tot IPhone 7 plus. Ze hebben ze in verschillende kleuren en het geheugen varieert tussen de 16GB en 256 GB. Welke ze precies hebben hangt af van wat ze in voorraad hebben uiteraard. Dat kan je het best even online checken of even bellen.

    Ze worden eerst getest op 30 punten en, heel belangrijk: ze worden allemaal voorzien van een nieuwe accu, zodat ze allemaal weer fris en fruitig de deur uitgaan. Dat geldt uiteraard ook voor de IPads. Niet onbelangrijk: bij elke nieuwe bestelling leveren ze ook nog een gratis screenprotector. Dat scheelt toch al gauw 29,95 Euro.

    Ze werken met een sterrenclassificatie: 
    5 sterren: als nieuw, 
    4 sterren: lichte gebruikssporen, en
    3 sterren: zichtbare gebruikssporen (lichte krasjes op scherm bijvoorbeeld, nooit ernstig)

    Doordat ze hergebruikt zijn is het bovendien beter voor het milieu! Dan doe je daar ook nog aan! Het is bovendien mooi meegenomen dat het aanzienlijk goedkoper is dan een nieuwe mobiele telefoon. Maakt de beslissing weer wat makkelijker. Toch?

    Garantie, klachten, verzending en contact
    Er zit 2 jaar garantie op elk toestel. Dat geldt ook voor de iPads natuurlijk. Eventuele klachten worden behandeld door de afdeling klantencontact: support@mobico.nl. Ze zijn ook per telefoon te bereiken: 033 – 46691000

    Je hebt 14 dagen bedenktijd en er zijn geen verzendkosten. Je kunt ook op de fiets springen en naar hun winkel rijden, want die hebben ze ook, en wel in Amersfoort die 7 dagen in de week open is.

    Inkoop van oude toestellen
    Ook niet onbelangrijk: je kunt je oude toestel door MOBICO laten inkopen  Via een makkelijk calculatie systeem dat je zo ingevuld hebt, krijg je precies te zien hoeveel je kunt terugkrijgen voor je oude toestel. Dat oude toestel kan je opsturen of je kunt hem langsbrengen bij die winkel in Amersfoort.  Dat hoeft niet op de fiets. 

    Heb jij ervaring met het bestellen van een refurbished apparaat bij Mobico?
    Laat dan hier je review achter en vertel Nederland hoe goed deze aanbieder van refurbished Apple-apparatuur nou eigenlijk echt is! We zijn op zoek naar iedereens mening, zowel de positieve als de negatieve ervaringen.
     

    Hoe beoordelen klanten van Mobico deze verkoper van refurbished iPhones en iPads? Is het betrouwbaar? Lees hun reviews!

    Mobico
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (11)

    8,6
    82% Zou hier weer kopen!

    Bestellen

    9

    Service

    9

    Prijs

    8,6

    Leveren

    8,2

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Goede telefoon, goede prijs, mindere levering

    Bas20-08-2018

    Ik heb een aantal dagen geleden de iPhone 8 bestelt op mobico en ik heb meteen een bevestiging gekregen. Ik bestelde op zondag dus er stom dat de telefoon dinsdag geleverd zou worden maar ik kreeg geen track en tracé code dus werd het uiteindelijk donderdag voor dat ik mijn toestel kreeg

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5

    Zo hoort t

    Edwin vd B27-07-2018

    Om 23:30 gebeld dat ik morgen een iPhone 7plus nodig had om mooie foto’s op vakantie te nemen. Werd goed telefonisch geholpen. Waarna ik m nog net voor 12 uur kon bestellen. En ik kon m de volgende dag meenemen. Vakantiefoto’s kan ik helaas niet delen, maar mijn review wel. Geweldig!

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Zeer ontevreden

    Edwin 07-07-2018

    Bij deze firma een iPhone 6s rosé besteld, was volgens site voorradig dus zou hem de volgende dag binnen krijgen....super dacht ik. Diezelfde avond rond 24.00 uur kreeg ik een mail dat de iPhone toch niet op voorraad was. Ik kreeg 3 keuzes, of wachten op de iPhone dat hij weer op voorraad is ( prognose 1-5 werkdagen) andere bestellen met bijbetaling. Of mijn geld terug. Ik zou de telefoon aan mijn dochter geven op haar verjaardag dus koos voor geld terug, anders een treurig meisje. Heb nog telefonisch kontakt gezocht met Mobico zodat ik mijn geld met spoed terug wilde krijgen, dus of dezelfde dag of uiterlijk een dag later. Ik had per slot van rekening ook direct betaald. Zijn nu 3 dagen verder en geen geld terug en dus ook geen iPhone voor mijn dochter. Dus zeker niet te spreken over Mobico

    Jan Knol29-08-2018

    Ik heb precies dezelfde ervaring. Medewerkers geven zelf aan dat er sprake is van misleiding. Het is bekend dat het toestel niet op voorraad is. Er is geen sprake van een systeemfout.

    thijs 14-11-2018

    Heb precies hetzelfde gehad en mij werd verteld dat ik binnen 3 dagen zou krijgen. vervolgens heb ik meer dan 2 weken moeten wachten en nu een telefoon waar ook nog problemen mee zijn

    thijs 14-11-2018

    Heb precies hetzelfde gehad en mij werd verteld dat ik binnen 3 dagen zou krijgen. vervolgens heb ik meer dan 2 weken moeten wachten en nu een telefoon waar ook nog problemen mee zijn

    thijs 14-11-2018

    Heb precies hetzelfde gehad en mij werd verteld dat ik binnen 3 dagen zou krijgen. vervolgens heb ik meer dan 2 weken moeten wachten en nu een telefoon waar ook nog problemen mee zijn

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4,5

    Toestel ziet er als nieuw uit

    Joris Spinhoven25-04-2018

    Elders een iPhone gekocht, ook refurbished. Maar qua kwaliteit en hoe het eruit ziet is dit toch echt ongeëvenaard!

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    De prijs/kwaliteit verhouding is ongeëvenaard

    Marit23-04-2018

    Ik kocht bij Mobico een iPhone 7 refurbished en moet zeggen dat het een geweldig goed toestel is voor de prijs die ik er voor betaald heb. Goede producten en service.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Top kwaliteit

    Rachel van Zaden19-04-2018

    De toestellen die ze verkopen zijn van top kwaliteit en de prijzen voor hun inkoop zijn meer dan redelijk!

    Jan Knol29-08-2018

    Toestellen? Hoeveel heb je er gekocht?

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Goede service en kwalitatieve iPhones

    Sanne16-04-2018

    Ik word telefonisch en in de winkel uitstekend en deskundig geholpen. De iPhone 7 die ik hier heb aangeschaft is een geweldig apparaatje en ik kon er amper een spoortje op vinden terwijl deze onder de 'lichte gebruikssporen' viel.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Goede aankoop!

    Lisa Vermeulen02-04-2018

    Ik ben echt erg tevreden over de geboden service van Mobico bij de aanschaf van mijn iPhone 7. Deze werd mij netjes gepresenteerd in de winkel en ik kon het verschil tussen lichte gebruikssporen en als nieuw niet eens bemerken! Wat een fijne zaak, kan het zeker aanbevelen.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Betrouwbaar!

    Janneke20-03-2018

    goede ervaring , goede service en snelle levering bedankt!

    Jan Knol29-08-2018

    Dan heb je het beter getroffen dan ons. Het door ons bestelde toestel was op voorraad, oh nee toch niet! Automatische antwoordmail geeft een systeemfout aan. Medewerkers bevestigen misleiding omdat het systeem precies weet welk tiestel is op voorraad en welk niet. Bah!!

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Erg tevreden

    Hendrik de Boer02-03-2018

    Ik heb onlangs een iPhone 6s gekocht bij Mobico en ben erg te spreken over de service en kwaliteit van het toestel, dank jullie wel

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Geen geld voor oude telefoon!

    harrie vermeulen03-01-2018

    Op 4 November mijn Iphone 5S opgestuurd (incl. ontvangstbevestiging) tot op hede (4 Jan) nog niks van ze gehoord en/of geld terug ontvangen. Er wordt niet gereageerd op emails en telefoon, app, FB etc.

    Peter17-01-2018

    Ik heb nu hetzelfde. Een complete en puntgave telefoon opgestuurd, een goed bedrag via de site en daarna twee weken niks na bellen en mailen. Nu blijken er ineens krasjes op te zitten. Nu telefonisch een lager bedrag overeengekomen en daar maar mee akkoord gegaan. Dit zijn geen praktijken en er zullen vast meer slachtoffers zijn. Als ik een tip mag geven:ik heb meerdere telefoons verkocht via [verwijderd], nooit geen problemen gehad en een vlotte communicatie en afwikkeling!

    Jan18-01-2018

    Betwijfel de echtheid van de recensie en de reactie erop. Een bedrijf zwart maken en vervolgens verwijzen naar / reclame maken voor een ander bedrijf. Een ouwe klassiekert. Jammer dat dit gebeurt ik ben juist erg tevreden dat er zulke bedrijven zijn. want op marktplaats is het een ramp de laatste tijd. Wil je een goede beeld krijgen van een bedrijf lees dan op 'echte' review sites hoe goed iemand scoort of bel ze zelf even op. Ik heb ze tot nu toe altijd kunnen bereiken. Nu voor de tweede maal een toestel naar mobico gestuurd. Ze hebben me een hoger bedrag overgemaakt dan bij [verwijderd - red. NederlandReview]. De eerste keer duurde t een dag voordat ik me geld had de tweede keer 2 dagen toen stond t op me rekening

    Peter19-01-2018

    Goed bezig Jan! Even iets rechtzetten vanaf mijn kant. Ik heb totaal geen belang bij het andere bedrijf en ervaringen delen is juist een plus, i.p.v. jou minachtende reactie op mijn ervaring. Je hebt zeker ook geen praktisch nieuwe telefoon laten inkopen, want dat is juist waar het misgaat. Oudere smartphones laten inkopen gaan ook wel goed, evenals de verkoop van refurbished smartphones. Lees je eerst zelf eens goed in op internet en je ziet toch meerdere ervaringen zoals die van Harrie en mij. Dus niet bij de verkoop, die ervaringen zijn wel goed. Maar op de inkoop is toch wel wat aan te merken. De doorlooptijd van ruim twee weken was te lang en er was ook geen communicatie, nadat we dit wel telefonisch hadden afgesproken. Ik heb ze overigens in die periode 3x aan de telefoon gehad. En het kan zeker geen kwaad om jezelf eerst eens te verbeteren in plaats van een ander. Begin maar eerst eens goed Nederlands te leren schrijven. Voorbeeld: "Wil je een goede beeld", "een oude klassiekert" en het ontbreken van leestekens in je tekst. Zoals je nu schrijft.... tja.

    Peter20-01-2018

    Keyboard Warrior Peter weet het beter. Leestekens + correct schrijven en mij verbeteren geeft je geen gelijk, want je hebt t op meerdere punten fout. Heb zowel een nieuwe als een oude telefoon opgestuurd voor verkoop. Heb me eerst goed ingelezen / meerdere (echte) reviews bekeken, voordat ik mijn peperdure iPhone had opgestuurd. Los van mijn verkeerd taalgebruik, heb ik ervaring met beide websites. Maar goed, als je een beeld wilt krijgen over een shop, moet je een reviewsite opzoeken met meer dan 1 review van een zogenaamde Harry en Peter Vermeulen en zeker niet naar mij luisteren, want ik ken geen eens Nederlands schrijven. En nou niet zo zuur doen knul. Je reacties van 'ik ga s iedereen op z’n ABN wijzen en dat gebruiken om me (on)gelijk te bewijzen', in de klaslokaal houden… want klassiekert = lol.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    Schrijf zelf een review over Mobico

    Uw beoordeling