NederlandReview

    Ervaringen Mobico

    Ben je op zoek naar een vrijwel nieuwe mobiel die bovendien goedkoper is dan een nieuwe? Dan zou je misschien eens bij MOBICO kunnen kijken. MOBICO levert online refurbished iPhones en iPads. Wat is refurbished ? Refurbished betekent: vrijwel nieuwe, nagekeken en indien nodig verbeterde mobiele telefoons. Bij MOBICO betekent dat het gaat om iPhones en iPads.


    Met de introductie van een nieuw type Apple iPhone is er altijd een toename van refurbished apparatuur op de markt. Veel mensen ruilen namelijk hun ineens verouderde apparaat in voor de nieuwste editie, waardoor er veel extra oude apparaten op de markt komen die nog prima werken. 

    Diensten en services van Mobico
    Zo hebben ze de refurbished iPhone in verschillende uitvoeringen: van iPhone 5 S tot IPhone 7 plus. Ze hebben ze in verschillende kleuren en het geheugen varieert tussen de 16GB en 256 GB. Welke ze precies hebben hangt af van wat ze in voorraad hebben uiteraard. Dat kan je het best even online checken of even bellen.

    Ze worden eerst getest op 30 punten en, heel belangrijk: ze worden allemaal voorzien van een nieuwe accu, zodat ze allemaal weer fris en fruitig de deur uitgaan. Dat geldt uiteraard ook voor de IPads. Niet onbelangrijk: bij elke nieuwe bestelling leveren ze ook nog een gratis screenprotector. Dat scheelt toch al gauw 29,95 Euro.

    Ze werken met een sterrenclassificatie: 
    5 sterren: als nieuw, 
    4 sterren: lichte gebruikssporen, en
    3 sterren: zichtbare gebruikssporen (lichte krasjes op scherm bijvoorbeeld, nooit ernstig)

    Doordat ze hergebruikt zijn is het bovendien beter voor het milieu! Dan doe je daar ook nog aan! Het is bovendien mooi meegenomen dat het aanzienlijk goedkoper is dan een nieuwe mobiele telefoon. Maakt de beslissing weer wat makkelijker. Toch?

    Garantie, klachten, verzending en contact
    Er zit 2 jaar garantie op elk toestel. Dat geldt ook voor de iPads natuurlijk. Eventuele klachten worden behandeld door de afdeling klantencontact: support@mobico.nl. Ze zijn ook per telefoon te bereiken: 033 – 46691000

    Je hebt 14 dagen bedenktijd en er zijn geen verzendkosten. Je kunt ook op de fiets springen en naar hun winkel rijden, want die hebben ze ook, en wel in Amersfoort die 7 dagen in de week open is.

    Inkoop van oude toestellen
    Ook niet onbelangrijk: je kunt je oude toestel door MOBICO laten inkopen  Via een makkelijk calculatie systeem dat je zo ingevuld hebt, krijg je precies te zien hoeveel je kunt terugkrijgen voor je oude toestel. Dat oude toestel kan je opsturen of je kunt hem langsbrengen bij die winkel in Amersfoort.  Dat hoeft niet op de fiets. 

    Heb jij ervaring met het bestellen van een refurbished apparaat bij Mobico?
    Laat dan hier je review achter en vertel Nederland hoe goed deze aanbieder van refurbished Apple-apparatuur nou eigenlijk echt is! We zijn op zoek naar iedereens mening, zowel de positieve als de negatieve ervaringen.
     

    Hoe beoordelen klanten van Mobico deze verkoper van refurbished iPhones en iPads? Is het betrouwbaar? Lees hun reviews!

    Mobico
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (23)

    7
    61% Zou hier weer kopen!

    Bestellen

    7

    Service

    6,8

    Prijs

    7,4

    Leveren

    6,6

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Onbetrouwbaar

    Maurice Smeets14-03-2019

    Mobile (I-phone) gekocht na 1 dag moet ik al kiezen uit 3 opties aangezien mijn keuze niet beschikbaar was (fout in hun ordersysteem). Nieuwe keuze gemaakt, deze zou DIREKT gestuurd worden, echter na 2 dagen staat de status bij Post.nl nog steeds op "pakket niet aangebode". Afgelopen dagen meerdere keren gebeld voor de status maar iedere keer was er weer een ander verhaal (moet nog gestuurd worden, is net weg, wordt nu werk van gemaakt....enz). Vandaag nogmaals gebeld blijkt dat het pakketje naar t verkeerde adres is gestuurd !? of ik een ander mobiel wil kiezen, die wordt dan direkt gestuurd..... Mijn keuze is echter dat ik VANDAAG het geld terug wil.....nou eerst moet de order geannuleerd worden en dan ! dan staat binnen 1 á 2 dagen het geld terug op mijn bank rekening...... ik moet 't nog zien. Hoe kan het dat je binnen een minuut €500,- hebt overgemaakt via I-deal maar het 1 á 2 dagen duurt eer het teruggeboekt kan worden. Deze webshop onbetrouwbaar

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    3,5

    Oplichters!

    Cindy22-02-2019

    iPhone se gekocht. Bij het installeren viel hij steeds uit. Terug gestuurd voor herstel. Nadien meteen zelfde probleem. Via mail gemeld dat ik een ander toestel wou of mijn geld terug. Ze beloofden me een ander op te sturen zodra ze de oude hadden ontvangen. Dus stuurde ik hem terug. Na een week nog maar eens gemaild omdat ik niks hoorde. Het antwoord was dat de iPhone schade heeft die niet onder de garantie valt! We hebben die telefoon niet eens kunnen gebruiken omdat hij vanaf dag 1 meer uit stond dan aan. Koop nooit iets bij deze oplichters!

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    Erg tevreden

    Barry23-01-2019

    Zeer tevreden klant hier. Ben onlangs langs geweest voor een scherm reparatie van mijn iPhone en ik ben uitstekend geholpen.
    Alles werkt prima. Vriendelijke personeel daar en behulpzaam. Superblij!

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Goeie iPhone

    Peter18-01-2019

    na 1 werkdag geleverd, toestel zag er goed uit, doet het verder ook goed.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    Goede service, telefoon niet beschikbaar

    Michiel08-01-2019

    Ik heb een iphone 6s besteld, maar deze bleek toch niet voorradig. Afgaande op de reviews hier was ik even bang dat het veel moeite zou gaan kosten om mijn geld terug te krijgen, dat bleek echter ongegrond. Ik ben goed geholpen en kon snel weer over mijn geld beschikken (al duurde het wel een kwartier voordat ik telefonisch te woord werd gestaan).

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8

    Fake reviews

    Maarten Simpelveld05-01-2019

    Een oproep aan de consument:

    TRAP NIET IN DE DOOR MOBICO ZELF GESCHREVEN REVIEWS!!

    Als u goed leest en kijkt naar de schrijfstijl dan zult u snel zien dat de reviews allemaal in dezelfde stijl geschreven zijn. Opvallend is ook dat dagelijks meerdere reviews geschreven worden en dat gebeurt nooit bij echte reviews. Kijk maar op de sites van Wehkamp bijvoorbeeld. Daar zie je soms maar een review per week bij een bepaald product. Ik snap Mobico ook wel weer. De Consumentenbond kwam met een vernietigend onderzoek waaruit blijkt dat dik 80 % van de onderzochte refurbished iPhone aanbieders een ' no deal ' is omdat ze zo slecht ' gerefurbished' zijn.

    Beste consument, doe een paar tientjes bij de prijs van refurbished en je hebt een splinternieuw toestel, met fabrieksgarantie ( 2 jaar ) en geen inferieur scherm met stof er onder, krasjes, butsen en een accu met een conditie van 70 % of minder. Ook dat blijkt namelijk uit de test van de Consumentenbond, van geen enkel gerefurbished toestel dat onderzocht is, is de accu vervangen. En dit wordt wel als zodanig verkocht op de sites van deze 2e hands telefoons.

    Goed voornemen voor het nieuwe jaar: Spaar iets langer door en koop een nieuwe telefoon. Scheelt u een hoop frustratie en een slechte klantenservice.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    4,5

    Onacceptabel slecht

    Stan30-12-2018

    Hier een lijst met alles wat is misgegaan:

    -Telefoon niet op voorraad na een week wachten zelf moeten bellen voor meer informatie. En zelf gevraagd voor een ander model.
    -1ste telefoon kwam defect binnen
    -2de telefoon kwam ZEER zwaar bekrast binnen (diepe krassen in het lcd)
    -Verpakking van telefoon was vies, zaten al overal vinger afdrukken op.
    -Klantenservice is sloom en slecht getraint. 45 minuten in de wacht staan met 0 wachtende voor u is geen uitzondering. Ook wordt er niet met je mee gedacht naar een oplossing.
    -In totaal 15 keer gebeld en tientallen mails (mail wordt niet altijd geantwoord)
    - 45 dagen bezig geweest met dit bedrijf, heb nu gelukkig me geld terug.

    Als jij het risico wil lopen anderhalve maand bezig te zijn voor een nieuwe telefoon ben je hier aan het juiste adres. Ik zou zelf gewoon een nieuwe kopen of een ander bedrijf zoeken.

    In heel mijn leven nog nooit zulke slechte ervaring gehad met een bedrijf, diep teleurgesteld.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    5

    research voor aankoop

    Hermina28-12-2018

    Voordat ik de refurbished iphone aan wilde schaffen dacht ik, laat me de klantenservice eens proberen te bellen. Onderhand al 20 minuten aan de lijn gehangen, terwijl de automatische stem ook al precies 20 minuten zegt 'de eerste lijn is voor u gereserveerd'....jaaaa ja...

    Ik heb mijn online winkelmandje maar weer leeggegooid. Ondanks alles nogmaals geprobeerd de klantenservice te bereiken maar nu 4 wachtenden voor mij ...

    Het zal misschien wel goed zijn, maar geeft niet een vertrouwd gevoel.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3

    Iphone 7 nooit aangekomen

    Anoniem11-12-2018

    Ik heb een Iphone 7 besteld inmiddels 2 weken geleden. Deze is echter niet aangekomen en betwijfel zelf of deze ooit zal aankome,... Koop niet bij Mobico. Te mooi om waar te zijn !

    Op hun site merk je zelf ook dat de positieve reviews EXACT op dezelfde manier zijn geschreven. Met komma's, uitroeptekens

    Deze site is niet betrouwbaar en het wordt tijd dat iedereen daar eens wat tegen aan kan doen !

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    Opvallende reviews

    Joey van den Belt08-12-2018

    Grappig om ook weer bij deze ( web ) winkel te zien dat de reviews op de eigen site opvallend positief zijn en in een bepaalde stijl geschreven zijn ( door eigen personeel ??? ) en als je even goed verder zoekt, kom je ook veel meer kritische ( teleurgestelde klanten ) ervaringen tegen over slechte laders, oordopjes en levering. Advies aan potentiele kopers: Als je het geld hebt, voor een paar tientjes meer koop je een nieuwe telefoon. Dan weet je zeker dat je een goed toestel hebt voor de komende jaren. Een 2e hands IPhone 6s kost bij Mobico en vergelijkbare zaken bijna 300,- euro terwijl je voor 359,- een splinternieuwe iPhone 6S hebt. Wel compleet in doos met alle originele onderdelen aanwezig, fabrieksgarantie enz.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    6

    Mobico oplichters

    Nadia05-12-2018

    Geen antwoord via mail. Via tel krijg je steeds het antwoordapparaat te horen met 4 of 5 wachtende voor u. Na 35 min wordt de verbinding verbroken. Mobico heeft mij belazert voor bijna 400 euro. Koop niet bij Mobico. Wij gaan hulp inroepen via de media.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4

    Kapotte oortjes + Oplader!

    Jelle20-11-2018

    Na aankoop van mijn ‘nieuwe’ iphone 7 de oortjes getest waarvan maar 1 kant het deed en na 2 weken begaf mijn oplader het ook.

    Hiernaast zeer tevreden over het bedrijf maar voornhet bestellen van een ‘nieuwe’ mag je ook verwachten dat de rest ook zou kloppen..

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    8

    Goede telefoon, goede prijs, mindere levering

    Bas20-08-2018

    Ik heb een aantal dagen geleden de iPhone 8 bestelt op mobico en ik heb meteen een bevestiging gekregen. Ik bestelde op zondag dus er stom dat de telefoon dinsdag geleverd zou worden maar ik kreeg geen track en tracé code dus werd het uiteindelijk donderdag voor dat ik mijn toestel kreeg

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5

    Zo hoort t

    Edwin vd B27-07-2018

    Om 23:30 gebeld dat ik morgen een iPhone 7plus nodig had om mooie foto’s op vakantie te nemen. Werd goed telefonisch geholpen. Waarna ik m nog net voor 12 uur kon bestellen. En ik kon m de volgende dag meenemen. Vakantiefoto’s kan ik helaas niet delen, maar mijn review wel. Geweldig!

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Zeer ontevreden

    Edwin 07-07-2018

    Bij deze firma een iPhone 6s rosé besteld, was volgens site voorradig dus zou hem de volgende dag binnen krijgen....super dacht ik. Diezelfde avond rond 24.00 uur kreeg ik een mail dat de iPhone toch niet op voorraad was. Ik kreeg 3 keuzes, of wachten op de iPhone dat hij weer op voorraad is ( prognose 1-5 werkdagen) andere bestellen met bijbetaling. Of mijn geld terug. Ik zou de telefoon aan mijn dochter geven op haar verjaardag dus koos voor geld terug, anders een treurig meisje. Heb nog telefonisch kontakt gezocht met Mobico zodat ik mijn geld met spoed terug wilde krijgen, dus of dezelfde dag of uiterlijk een dag later. Ik had per slot van rekening ook direct betaald. Zijn nu 3 dagen verder en geen geld terug en dus ook geen iPhone voor mijn dochter. Dus zeker niet te spreken over Mobico

    Jan Knol29-08-2018

    Ik heb precies dezelfde ervaring. Medewerkers geven zelf aan dat er sprake is van misleiding. Het is bekend dat het toestel niet op voorraad is. Er is geen sprake van een systeemfout.

    thijs 14-11-2018

    Heb precies hetzelfde gehad en mij werd verteld dat ik binnen 3 dagen zou krijgen. vervolgens heb ik meer dan 2 weken moeten wachten en nu een telefoon waar ook nog problemen mee zijn

    thijs 14-11-2018

    Heb precies hetzelfde gehad en mij werd verteld dat ik binnen 3 dagen zou krijgen. vervolgens heb ik meer dan 2 weken moeten wachten en nu een telefoon waar ook nog problemen mee zijn

    thijs 14-11-2018

    Heb precies hetzelfde gehad en mij werd verteld dat ik binnen 3 dagen zou krijgen. vervolgens heb ik meer dan 2 weken moeten wachten en nu een telefoon waar ook nog problemen mee zijn

    van der sommen30-01-2019

    een waardeloos bedrijf koop daar geen telefoon opligters

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4,5

    Toestel ziet er als nieuw uit

    Joris Spinhoven25-04-2018

    Elders een iPhone gekocht, ook refurbished. Maar qua kwaliteit en hoe het eruit ziet is dit toch echt ongeëvenaard!

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    De prijs/kwaliteit verhouding is ongeëvenaard

    Marit23-04-2018

    Ik kocht bij Mobico een iPhone 7 refurbished en moet zeggen dat het een geweldig goed toestel is voor de prijs die ik er voor betaald heb. Goede producten en service.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Top kwaliteit

    Rachel van Zaden19-04-2018

    De toestellen die ze verkopen zijn van top kwaliteit en de prijzen voor hun inkoop zijn meer dan redelijk!

    Jan Knol29-08-2018

    Toestellen? Hoeveel heb je er gekocht?

    Anoniem17-12-2018

    Ook al een met lichte gebruikssporen?

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Goede service en kwalitatieve iPhones

    Sanne16-04-2018

    Ik word telefonisch en in de winkel uitstekend en deskundig geholpen. De iPhone 7 die ik hier heb aangeschaft is een geweldig apparaatje en ik kon er amper een spoortje op vinden terwijl deze onder de 'lichte gebruikssporen' viel.

    Linda19-12-2018

    Is er een winkel? Die zie ik niet op het adres van Mobico. Verder lukt het mij al twee dagen niet telefonisch of via de mail contact te krijgen met Mobico.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Goede aankoop!

    Lisa Vermeulen02-04-2018

    Ik ben echt erg tevreden over de geboden service van Mobico bij de aanschaf van mijn iPhone 7. Deze werd mij netjes gepresenteerd in de winkel en ik kon het verschil tussen lichte gebruikssporen en als nieuw niet eens bemerken! Wat een fijne zaak, kan het zeker aanbevelen.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Betrouwbaar!

    Janneke20-03-2018

    goede ervaring , goede service en snelle levering bedankt!

    Jan Knol29-08-2018

    Dan heb je het beter getroffen dan ons. Het door ons bestelde toestel was op voorraad, oh nee toch niet! Automatische antwoordmail geeft een systeemfout aan. Medewerkers bevestigen misleiding omdat het systeem precies weet welk tiestel is op voorraad en welk niet. Bah!!

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Erg tevreden

    Hendrik de Boer02-03-2018

    Ik heb onlangs een iPhone 6s gekocht bij Mobico en ben erg te spreken over de service en kwaliteit van het toestel, dank jullie wel

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Geen geld voor oude telefoon!

    harrie vermeulen03-01-2018

    Op 4 November mijn Iphone 5S opgestuurd (incl. ontvangstbevestiging) tot op hede (4 Jan) nog niks van ze gehoord en/of geld terug ontvangen. Er wordt niet gereageerd op emails en telefoon, app, FB etc.

    Peter17-01-2018

    Ik heb nu hetzelfde. Een complete en puntgave telefoon opgestuurd, een goed bedrag via de site en daarna twee weken niks na bellen en mailen. Nu blijken er ineens krasjes op te zitten. Nu telefonisch een lager bedrag overeengekomen en daar maar mee akkoord gegaan. Dit zijn geen praktijken en er zullen vast meer slachtoffers zijn. Als ik een tip mag geven:ik heb meerdere telefoons verkocht via [verwijderd], nooit geen problemen gehad en een vlotte communicatie en afwikkeling!

    Jan18-01-2018

    Betwijfel de echtheid van de recensie en de reactie erop. Een bedrijf zwart maken en vervolgens verwijzen naar / reclame maken voor een ander bedrijf. Een ouwe klassiekert. Jammer dat dit gebeurt ik ben juist erg tevreden dat er zulke bedrijven zijn. want op marktplaats is het een ramp de laatste tijd. Wil je een goede beeld krijgen van een bedrijf lees dan op 'echte' review sites hoe goed iemand scoort of bel ze zelf even op. Ik heb ze tot nu toe altijd kunnen bereiken. Nu voor de tweede maal een toestel naar mobico gestuurd. Ze hebben me een hoger bedrag overgemaakt dan bij [verwijderd - red. NederlandReview]. De eerste keer duurde t een dag voordat ik me geld had de tweede keer 2 dagen toen stond t op me rekening

    Peter19-01-2018

    Goed bezig Jan! Even iets rechtzetten vanaf mijn kant. Ik heb totaal geen belang bij het andere bedrijf en ervaringen delen is juist een plus, i.p.v. jou minachtende reactie op mijn ervaring. Je hebt zeker ook geen praktisch nieuwe telefoon laten inkopen, want dat is juist waar het misgaat. Oudere smartphones laten inkopen gaan ook wel goed, evenals de verkoop van refurbished smartphones. Lees je eerst zelf eens goed in op internet en je ziet toch meerdere ervaringen zoals die van Harrie en mij. Dus niet bij de verkoop, die ervaringen zijn wel goed. Maar op de inkoop is toch wel wat aan te merken. De doorlooptijd van ruim twee weken was te lang en er was ook geen communicatie, nadat we dit wel telefonisch hadden afgesproken. Ik heb ze overigens in die periode 3x aan de telefoon gehad. En het kan zeker geen kwaad om jezelf eerst eens te verbeteren in plaats van een ander. Begin maar eerst eens goed Nederlands te leren schrijven. Voorbeeld: "Wil je een goede beeld", "een oude klassiekert" en het ontbreken van leestekens in je tekst. Zoals je nu schrijft.... tja.

    Peter20-01-2018

    Keyboard Warrior Peter weet het beter. Leestekens + correct schrijven en mij verbeteren geeft je geen gelijk, want je hebt t op meerdere punten fout. Heb zowel een nieuwe als een oude telefoon opgestuurd voor verkoop. Heb me eerst goed ingelezen / meerdere (echte) reviews bekeken, voordat ik mijn peperdure iPhone had opgestuurd. Los van mijn verkeerd taalgebruik, heb ik ervaring met beide websites. Maar goed, als je een beeld wilt krijgen over een shop, moet je een reviewsite opzoeken met meer dan 1 review van een zogenaamde Harry en Peter Vermeulen en zeker niet naar mij luisteren, want ik ken geen eens Nederlands schrijven. En nou niet zo zuur doen knul. Je reacties van 'ik ga s iedereen op z’n ABN wijzen en dat gebruiken om me (on)gelijk te bewijzen', in de klaslokaal houden… want klassiekert = lol.

    Van dersommen29-01-2019

    Ook een iPhone 5S besteld andere niet geleverd e-mail gestuurd niks op gehoord geen goede zaak

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    Schrijf zelf een review over Mobico

    Uw beoordeling