Waarom een online cursus of opleiding een goed idee is

Je hoort het steeds vaker in het nieuws… waarom moeten kinderen toch zo vroeg hun carrière kiezen? Ook in de nu zo populaire serie De Luizenmoeder zie je hoeveel druk er ligt op kinderen om zo goed mogelijk te presteren. Maar waarom eigenlijk? Het is toch niet zo dat je carrière dan al vast ligt? 


Tegenwoordig is niets meer zo vast als vroeger. Je trouwt niet meer voor het leven (getuige al die scheidingen) en je kiest ook niet meer een baan op je twintigste waar je vervolgens tot je pensioen blijft werken. Nee, flexibiliteit en veranderlijkheid is juist helemaal van deze tijd!


Carrièreswitch!

Dat verklaart ook waarom thuisopleidingen zo populair zijn tegenwoordig. Bijvoorbeeld bij NHA kun je kiezen voor een volledige beroepsopleiding of thuisstudie. Ben je het zat om te werken als winkelbediende? Laat je gewoon omscholen tot apothekersassistent! Wil je af van die lange avonddiensten met jouw horecafunctie? Voltooi een opleiding Nagelstudio Starten en werk alleen nog op je eigen tijden in jouw eigen praktijk! Klaar met jouw eenzame baan als solistisch schrijver? Volg een opleiding in de categorie Recht en ga mensen helpen! 


Vele onderzoeken tonen telkens weer aan hoe goed het voor je hersenen is om ze constant bezig te houden door te blijven leren. Roest dus niet vast in je oude vertrouwde baan en kies eens wat nieuws.


Cursus naast je vertrouwde baan

Is dit allemaal te rigoureus en ben je wel tevreden met jouw baan, maar wil je toch doorleren? Volg eens een interessante cursus om zo dingen bij te leren. De verschillende instellingen voor thuisonderwijs hebben keuze te over! Je kunt bijvoorbeeld een taal leren waar je op vakantie ook wat aan hebt, wat dacht je bijvoorbeeld van Italiaans of Spaans? Of verbeter de skills van jouw hobby en leer nog betere foto’s maken, doe een college Kunstgeschiedenis of steel de show op feestjes nadat je een cursus gitaar spelen hebt gedaan!


Kortom, er zijn eigenlijk genoeg goede redenen een cursus of opleiding te gaan volgen:

- Het is goed voor je hersenen om te blijven leren
- Je kunt je carrière boosten of zelfs volledig omgooien
- Werk aan jezelf en steel de show!
- En bovenal: lekker blijven leren is natuurlijk ook hartstikke leuk!


Zie voor de ervaringen van klanten van de verschillende thuisopleidingen onze categorie Studie en Onderwijs


Foto: VIA Agency


Share