NederlandReview

  Ervaringen NHA

  Bent u op zoek naar een opleidingsinstituut voor het volgen van een thuiscursus? Lees dan eerst hier de beoordelingen over NHA. Zo kunt u zich een goed beeld vormen van dit particuliere opleidingsinstituut dat een groot scala aan opleidingen aanbiedt, zowel voor hobby als op HBO-bachelor niveau. Het volgen van een cursus of een opleiding kan u helpen bij het vinden van werk of als u hogerop wilt komen in uw huidige functie of een geheel andere richting op wilt. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om via een opleidingsinstituut voor thuisonderwijs een opleiding te volgen en daarom kiezen veel mensen voor deze mogelijkheid. Een thuiscursus is ook vaak goed te combineren met een baan of een gezin. U kunt immers studeren wanneer u wilt

  Over NHA

  De Nationale Handels Academie (NHA) werd in 1930 opgericht door een onderwijzer uit het Limburgse Panningen. Hij was van mening dat onderwijs voor iedereen toegankelijk moest zijn en daarnaast ook betaalbaar. In de loop der jaren groeide de NHA uit tot één van de bekendste opleidingsinstituten voor afstandsonderwijs in Nederland. Er worden opleidingen aangeboden op HBO bachelor niveau en MBO niveau. Daarnaast kunt u via de NHA een breed scala aan cursussen volgen om uw kennis over uw hobby te verkrijgen of te verdiepen. Welke opleiding u gaat volgen hangt natuurlijk af van het doel dat u nastreeft. Als u een betere baan wilt krijgen dan kiest u voor een opleiding waarmee u uw kennis op uw vakgebied vergroot. Als u een andere richting op wilt met uw maatschappelijke loopbaan dan kunt u naast uw werk een opleiding volgen om zodra u deze heeft afgerond de door u gewenste carrièreswitch te maken.

  Ook de opleiding Nederlande Gebarentaal (NGT) is bij de NHA te volgen

  Thuis studeren vraagt om discipline

  Als u ervoor kiest om via thuisstudie een opleiding te gaan volgen dan vraagt dat om meer discipline dan wanneer u klassikaal onderwijs volgt. Als u naar school gaat, dan is dat immers de stok achter de deur. U moet uw lesstof tijdig bestuderen, opdrachten inleveren en u voorbereiden op het examen. Als u thuis studeert is die noodzaak er een stuk minder. Als u een paar weken geen huiswerk inlevert, zult u geen commentaar krijgen van uw docent. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om wel of niet te studeren. Dit maakt deze manier van studeren niet voor iedereen geschikt. Het is belangrijk dat u voor uzelf een vast moment van studeren plant en zich daar zo veel mogelijk aan houdt. Een studie vergt een aantal uren per week studietijd, meestal wordt dit bij de opleiding vermeld. Houd hier dan ook rekening mee als u uw planning maakt. Het is heel zonde als u aan een opleiding begint en al na een paar maanden afhaakt omdat u de tijd niet kunt vinden om te studeren. Ondanks dat de NHA ernaar streeft om betaalbare opleidingen en cursussen aan te bieden is studeren natuurlijk niet gratis. En het is heel jammer om een opleiding van enkele honderden euro’s niet af te maken.


  Erkende opleidingen

  Voor alle opleidingen waarvoor dat mogelijk is kunt u bij de NHA een erkend diploma behalen. Het instituut is door het Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen erkend als betrouwbaar opleidingsinstituut. De diploma’s die u behaalt via de NHA zijn dan ook officieel erkend. Als u later een vervolgopleiding gaat doen kunt u deze inbrengen als vrijstelling of als bewijs dat u de opleiding daadwerkelijk met succes heeft afgerond. Een vermelding van een officieel erkend diploma op uw CV is altijd een waardevolle aanvulling en zal uw kansen op et vinden van een baan zeker vergroten.

  Klachten

  Natuurlijk kan het gebeuren dat u niet tevreden bent over de NHA. Het kan zijn dat een opleiding of cursus niet aan uw verwachtingen voldoet. Het kan ook zijn dat u het idee heeft dat de opleiding niet goed aansluit bij het examen. Daarnaast kunt u een klacht hebben over de begeleiding door uw docent of over een betaling die niet goed is gegaan. Wanneer u een klacht heeft dient u deze altijd eerst bij de NHA zelf in te dienen. Zij moeten immers de kans krijgen om uw klacht op te lossen voordat u verdere stappen onderneemt. Als u zich direct tot bij voorbeeld een consumentenorganisatie wendt zult u altijd het advies krijgen om zich eerst tot het desbetreffende bedrijf te wenden.

  Heeft u een opleiding gevolgd bij de NHA?

  En hoe waren uw ervaringen? Wij willen het graag weten en met ons de bezoekers van NederlandReview. Want door uw beoordeling over NHA achter te laten op onze site kunt u onze bezoekers helpen met het beoordelen van de NHA als mogelijke kandidaat waar zij hun volgende opleiding of cursus willen gaan volgen. Uw bijdrage wordt dan ook zeer op prijs gesteld. U kunt uw beoordeling direct invullen op de website en posten.

  NHA
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (8)

  6.4
  75% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  7.2
  Service
  rating
  5.8
  Prijs
  rating
  5.8
  Leveren
  rating
  7

  Schrijf nieuwe review

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over NHA

  Uw beoordeling

  Cursus gitaar voor mijn verjaardag

  Voor mijn verjaardag had ik een cursus Gitaar gevraagd bij de NHA. Want kon het zelf niet betalen en het krijgen is natuurlijk leuker!

  Erg leuk om te doen. Ik moest wel echt tijd vrijmaken want het kostte toch wel meer tijd dan ik had gedacht.
  Maar het was leuk om te doen en er was veel begeleiding en veel oefenen.

  De gitaar die ik erbij kreeg vind ik heel mooi en ik speel er nog steeds op.

  Ben natuurlijk geen fantastische gitarist ineens, maar ik kan toch best wel veel nu en daar ben ik heel blij mee! Ik kan een aantal liedjes en akkoorden en mezelf begeleiden als ik zing en dat wilde ik ook.

  Door: Sanneke Slager24-10-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  veel geleerd, wel goed plannen

  Veel geleerd van de opleiding die ik heb gevolgd hier. Het was niet moeilijk en je moet wel goed opletten dat je je werk op orde hebt en niet gaat achterlopen. Ik had zelf een vaste dag per week ervoor gereserveerd, dat ging goed.
  De prijs werd vergoed door mijn werkgever gelukkig

  Door: Jolande de Bruin22-09-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  Opleiding Nha goed op cv voor baankansen

  een opleiding gevolgd bij de Nha. vooral om mijn baankansen te vergroten. Ik heb gemerkt dat het echt goed staat op mijn cv, heb er al meerdere positieve opmerkingen over gehad.

  Opleiding goed te doen. Er wordt wel veel eigen verantwoordelijkheid verwacht.

  Door: Bernard Ommer14-02-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  7.5
  rating

  Zelfverrijking met hobbycursussen

  Al een aantal keer een zogenaamde hobbycursus gevolgd via NHA.
  Telkens weer erg informatief en goed te doen in eigen tijd.
  Kwaliteit is goed, begeleiding ook. Niet te veel, niet te weinig. Zelfverrijking1

  Door: Eelco28-12-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Thuisstudie online marketing

  Grote aanfluiting! Eerst de cursus webdesign degaan, erg leuk alhoewel iets verouderd. Hierna de cursus online marketing gestart. Wat een oplichting, je krijgt een boek(niet van NHA, te koop voor een paar tientjes) en elke module is ‘lees hoofdstuk ‘x’ uit het boek. Inmiddels op de helft en zit alleen maar uit het boek te lezen. Zelfs de huiswerkopdrachten zijn vragen die letterlijk in dat boek staan. Contact opgenomen met NHA klachtenafdeling want de training is zwaar ondermaats en wel gewoon netjes de 8x €45 euro betaald. Gevraagd de cursus te mogen switchen ter compensatie en de tip om de cursus wat uit te breiden. Want een paar honderd euro voor een boek van een paar tientjes is niet oké. Vandaag bericht terug; Antwoord: ze blijven bij het standpunt dat de cursus voldoet aan kwaliteitseisen en somden een paar reviews op van andere cursisten. Weet niet of ik het nou grappig of gewoon triest moet vinden. Klantenservice is ook zwaar ondermaats, nee hoor voor mij nooit meer NHA!

  Door: Kimberly de Leeuw25-08-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  3.5
  rating

  Reisadviseur

  Wij wachten al 1,5 maand op de € 25 aanbrengpremie. Daarvoor hebben wij het kaartje (dat in het studiepakket van mijn vrouw zat) op 6 november jl. ingevuld en opgestuurd (aangezien zij een nieuwe cursist had aangebracht en aan de voorwaarden is voldaan). Helemaal wrang is dat mijn vrouw onderhand iedere week wel mail ontvangt om zich op te geven voor een nieuwe cursus, maar als het op uitbetaling van de € 25 premie komt dan is NHA niet thuis. Waardeloos......

  Door: Nicky23-12-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  5.5
  rating

  nederlands

  echt slecht geen fedback van docent .ik betald veel geld voor niks ..Volgens mij zijn ze dieven

  Door: Piotr Popielarz10-02-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  5.5
  rating

  Geen aanrader

  Het cursusmateriaal ziet er op het eerste gezicht gelikt uit. Inhoudelijk is het echter vrij droevig. Bij de zelfstudiecursus zijn de antwoorden van de vragen niet verkrijgbaar. Het enige wat inhoudelijk goed is hebben ze niet zelf in elkaar gezet, namelijk het bijgeleverde studieboek. Elke klacht wijst NHA van de hand "aangezien de klant namelijk 15 dagen bedenktijd heeft".

  Door: M Kalma02-05-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3
  rating

  FAQ

  Is NHA een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 8 ervaringen geplaatst over NHA. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 6.4 gekregen, waarbij 75% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is NHA actief?

  NHA is vooral actief in de categorie Algemeen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Studie en Onderwijs

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van NHA gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.