Ga je verbouwen? Laat je altijd goed informeren!

Wie aan de vooravond staat van een verbouwing, doet er verstandig aan zich vooraf goed te laten informeren. Zoek een expert die jou kan adviseren, bezoek een bouwmarkt, duik in de wetgeving en zet altijd veiligheid op de eerste plaats.


Ervaringen van anderen kunnen helpen om jou zo goed mogelijk op weg te helpen: zo sta je er nooit alleen voor. Wij geven alvast wat tips waar je rekening mee kunt houden!


Bezoek een bouwmarkt


Start met het bezoeken van een bouwmarkt, bijvoorbeeld de Praxis, de Gamma of de Karwei. Die winkels zitten vaak dicht bij elkaar met hun winkels, daarnaast kun je ze natuurlijk online bezoeken. Weet je niet welke bouwmarkt de beste is en welke dus het beste advies geeft? Vergelijk dan de reviews van hun klanten op NederlandReview om dat te beoordelen!


Zoek een expert die jou kan adviseren


Ben je al een stap verder en heb je bijvoorbeeld al advies ingewonnen in een bouwmarkt en daar zelfs al materiaal ingeslagen? Zoek dan een expert die jou gedetailleerder kan adviseren. Op NederlandReview verzamelen we reviews over bedrijven die diensten aanbieden voor huis & tuin, zo kun je die goed vergelijken.


Duik in de wet- en regelgeving


Voordat je gaat verbouwen, is het verstandig om je te verdiepen in de relevante wet- en regelgeving. Zo kan je onverwacht een vergunning nodig hebben voor die nieuwe dakkapel. Ben je die vergeten, dan kun je achteraf verplicht worden om al het werk ongedaan te maken, en dat wil je natuurlijk niet!


Ook bijvoorbeeld aan kooiladders worden verschillende vereisten gesteld door wet- en regelgeving. Zo moet een vaste ladder een kooi hebben beginnende tussen de 2,2 – 3 meter van de grond (EN-ISO 14122-4). Daarnaast moet een kooiladder doorlopen tot minimaal een meter boven het aankomstniveau. Je moet het maar weten!


Zet veiligheid op de eerste plaats


Heb je bijvoorbeeld een prachtig dakterras aangelegd, zorg dan ook voor een goede dakrandbeveiliging. Misschien zorgt een stevige rand rond het dak niet voor het mooiste uitzicht, maar wel voor extra veiligheid. En wat is nou belangrijker?


Succes met jouw verbouwing! Heb je je laten adviseren door een van de bedrijven op NederlandReview? Laat dan een review achter met jouw ervaringen; die lezen we graag!


Share