NederlandReview

    Ervaringen Praxis

    Moet er in huis geklust worden, maar wil je eerst weten hoe het de consumenten bij deze bouwmarkt bevalt omdat je normaliter naar de concurrent ging? Dan is het prettig als klanten een review van hun ervaring hebben geschreven. Dankzij hun mening en beoordeling, heb jij een idee of dit filiaal of de webshop wel zo’n goed idee is. Wil je zelf ook graag consumenten helpen bij het maken van een keuze? Schrijf dan straks gerust een recensie!

    De verbouwing

    Zo af en toe moet er gewoon wat aan het huis gedaan worden. Dit kan iets kleins zijn, maar net zo goed iets groots. Wie weet ga je een muurtje uitbreken of juist plaatsen. Lekkage, isolatie, renovatie of eindelijk dat dakraam erin zetten? De tuin renoveren inclusief nieuwe bestrating en van een schuur voorzien misschien? Of de schutting vernieuwen met de buren? Scheelt wel in de kosten overigens. Maar wat er ook gedaan moet worden, het vereist meestal wel een ritje naar de bouwmarkt. Voor je het weet rij je met een volgeladen aanhanger die bijna door zijn voegen gaat van de zakken zand, cement, hout en bouwpakketten. Bij voorkeur ook dat luxe bad of die douchecabine, maar dat moet natuurlijk wel binnen het budget én de badkamer passen. Klustip: zorg in ieder geval voor het juiste gereedschap, want dat scheelt al veel ergernissen.

    De afwerking en finishing touch

    Als het constructieve deel van de verbouwing af is, volgt het decoratieve deel. En dan komt weer de eeuwige vraag; gaan we gewapend met muurverf en verfroller die muur te lijf, of kiezen we voor behang? Voor beide is wat te zeggen. Al het houtwerk van de kozijnen moeten toch geschilderd worden met een lakverf en een kwast of roller. Net als die nieuwe tuinbank trouwens, want hoewel tuinhout doorgaans of hardhout is of geïmpregneerd vuren, is het wel raadzaam voor beits of olie te gaan. Afhankelijk van wat je wilt en of het mogelijk is natuurlijk. Die rolgordijnen zijn er in ieder geval zo ingezet met de bevestigingsmaterialen. Of met montagekit. En zo’n garderobekast is standaard een puzzel.


    Uit de oude verhuisdoos van 1988

    Praxis

    Een van de bouwmarktketens die ons land rijk is, is Praxis. Naast de webshop, zijn er tal van fysieke winkels die je kunt bezoeken. Het is bij dit bedrijf dus mogelijk om op meerdere manieren te maken te hebben met de winkel. Je kunt hier terecht van ijzerwaren als spijkers en schroeven, tot elektra en riolering, en van opbergmeubelen tot tuingereedschap en verf. En alles wat er tussenin zit of erbij hoort.Of waar je het mee in elkaar moet lijmen.

    Iedere klus een Praxisklus, of volgende keer een ander?

    Recensies zijn een goede manier om meer te weten te komen over een bedrijf. Klanten geven daarin namelijk hun meningen en ervaringen weer, waardoor jij een indruk krijgt. Voldeed het product aan de verwachting? Was het personeel klantvriendelijk en behulpzaam? Hoe is het met de klantenservice gesteld? Is retourneren daar een makkie of een drama? Wil je zelf iemand helpen bij het maken van een keuze? Laat dan gerust een review met een beoordeling achter! Alvast bedankt!

    Praxis
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (42)

    4,6
    50% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    4,8
    Service
    rating
    4
    Prijs
    rating
    5,6
    Leveren
    rating
    4,2

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Vuurkorf gekocht bij de Praxis - superservice!!

    Heel goed geholpen vandaag bij de Praxis Westerpark Amsterdam!

    Op zoek naar een vuurkorf, want die had degene wiens lootje ik heb getrokken op zijn lijstje staan, maar waar haal je zo'n ding midden in de herfst? Stad en land afgezocht, maar overal met een levertijd van een paar dagen en ik ben zo dom geweest om pas dit weekend te gaan zoeken en heb morgen al nodig.

    Na tien andere opties te hebben uitgezocht en afgebeld riep mijn vriend ineens 'Praxis', nou daar hadden ze dus wel gewoon een vuurkorf op voorraad, dat was bovendien supermakkelijk te vinden in de webshop (daar kunnen andere bedrijven een voorbeeld aan nemen) en helemaal fantastisch:

    ze hebben een service dat ze het voor je klaarleggen en het al over een uur (in ons geval) kunt ophalen.

    Dus meteen besteld en het lag gewoon echt klaar daar. Je hoeft dus ook niet de hele winkel meer door maar kunt het gewoon zo ophalen en ter plekke betalen.

    Het was ook nog eens een aanbieding dus we hebben nu geld overgehouden voor extra cadeautjes :)

    Echt een hele goede service en mijn sinterklaas is weer gered, dus

    dank je wel Praxis!!

    Door: S. 07-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    Dimbare ledlampen

    Waren 3traps dimbaar. Gevraagd of het met een dimknop kon. Ja hoor mevrouw. Blijkt toch niet te kunnen. Doosjes al weg, dus terug mag niet. Zoek het maar uit. Voor 500 euro besteed en alles behalve trevreden.

    Door: Kim Heymen 07-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    4
    rating

    Binnendeuren

    Koop nooit binnendeuren bij Praxis.... ze doen voor alsof je een korting krijgt terwijl je bij andere bedrijven zelfde prijs krijgt om nog maar te zwijgen over de levering ben nu al 13 weken aan het wachten of een bestelling van 15 binnendeuren en moet nu door 2 maal een fout van hun nogmaals 8-10 weken wachten... en dan heel moelilijk en onredelijk doen over het annuleren van de order!!! Ronduit respectloos.... na heel veel gedoe kunnen annuleren maar koopt echt NOOIT meer iets bij de praxis!!

    Door: Fleur 28-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3,5
    rating

    speedcomfort radiator ventilator

    Folder aanbieding,niet voorradig in de winkel dus maar besteld met minimale aankoop voorschot.Ik vertrouw dat dus niet meer.En de uitleg van,ja wij zijn maar een kleine praxis,deugt ook niet.
    Als je iets aanbiedt in een folder dien je dat in de winkel te hebben en anders duidelijk aan te geven dat het mogelijk niet in de winkel voorradig is.\
    Klote zaak ik kom er niet meer.En dan nog sterretjes aanvinken anders kan je review niet verstuurd worden 0 sterren staan er niet bij he.

    Door: Kees Moeskops 04-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Geen.

    Praxis Spijkenisse. Aanbieding. Rolgordijnen en jaloezieën. 30% korting. Moest 4 roljouzieen hebben. Mooie korting. Maar bij praxis toch geen korting. Rol- jaloezieën zijn geen jaloezieën. Korting alleen op jaloezieën. Dus niet op roljaloezieen. Dus bij praxis zijn roljaloezieen geen jaloezieën. Misleiding ten top. Dus de hele zooi die ik nodig had neergepleurd en naar de concurrent gegaan. Praxis Nooit nooit nooit heengaan dus. Misleiding om je binnen te lokken. Schande.

    Door: Monstel 24-08-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    frees online

    Pakket zoek geraakt door vervoerder DPD. Voor twee uur besteld; nooit in huis service. Na een paar dagen toch maar gebeld, maar pakket zou eraan komen. Toen nog maar eens gebeld: ze gingen het uitzoeken. Toen nog maar eens gemaild: nog even geduld: Na 12 dagen komen ze eindelijk tot de conclusie dat het pakket toch echt zoek is geraakt. Oh echt? Ze hadden dit veel sneller kunnen afhandelen. Gewoon meteen geld terug of opnieuw verzenden. Ik weet niet wie daar verantwoordelijk is voor zowel de klantenservice en de gehele webwinkel, maar dit kan zo niet langer: zo veel klachten. Of stop ermee of verander daar alles. Slechte zaak, koop niks online.

    Door: M.Broek 13-08-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3
    rating

    Benodigdheden schilderen trap

    Door een of andere "storing" al dagen niet mogelijk om online iets te bestellen. Zowel op telefoon, tablet en laptop. Klantenservice gebeld, geven aan dat ik even een mailtje moet sturen met bijbehorende screenshots. Heb ik gedaan, krijg ik een antwoord terug dat het inmiddels is verholpen. Nou fijn, probeer ik het vandaag nog een keer (lees 10x) geen resultaat, krijg ik van de klantenservice de opdracht het via chrome te proberen en de cookies te verwijderen, dus ik als een deus achter die laptop, allerlei trucen uit de trucendoos om een lullig pakketje van 5 spulletjes bij de praxis te bestellen, en helaas! Niks. Weer een foutmelding. Na 3 uur!! Achter die klote laptop besloten dan maar het pakket te laten klaarleggen bij de lokale praxis, zodat ik gebruik kan maken van het plus account en mijn man deze vanuit het werk mee kan nemen, dus ik geef de optie "ophalen in winkel" aan, en hoppa weer een foutmelding! 20x de plaatsnaam aangeklikt maar slaat het niet op.. klantenservice doet geen moer, ik ben er klaar mee!

    Praxis wat een vergane glorie

    Door: Onlinebestelling 08-08-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4
    rating

    Div

    Ik heb 2 kleine dingetjes besteld.in 1 x.maar moet 2x verzendkosten betalen omdat praxis n tube kit niet zelf verzend.ik vind het belachelijk

    Door: A. 23-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    3,5
    rating

    Bosch bandschuurmachine

    Gemakkelijk zoek- en bestelproces. Levering echter niet op de afgesproken dag maar een paar dagen later zonder hierover vanuit Praxis melding werd gedaan. Dus hele dag voor niets zitten wachten. Driemaal klantenservice gebeld. De eerste en derde zeer zeer behulpzaam, de tweede lauw en ongeïnteresseerd. Probleem had te maken met niet geheel juiste voorraadadministratie. Wij staan altijd positief tegenover de Praxis omdat ze zich toch wel onderscheiden van andere bouwmarkten maar online bestellingen moeten per definitie altijd zonder haperingen worden uitgevoerd en daaraan schort het blijkens de reviews nog wel eens aan.

    Door: J. Wieger 14-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    7
    rating

    Uiteindelijk niets

    Voorraad informatie online is zeer onbetrouwbaar ! Gisteravond online twee regentonnen besteld in Spijkenisse, want daar zouden er zes zijn. Per mail een bevestiging gekregen dat de bestelling vanaf 10uur kan worden afgehaald. Maar de tonnen blijken er niet te zijn ! Ik wil wel bestellen en vraag om gratis bezorging als tegemoetkoming. Ik ben tenslotte vanuit Rotterdam komen rijden met een grote auto. De medewerker kan dit niet toezeggen en de chef is onbereikbaar. Dan maar niet. Thuis blijkt men mij om 5 voor 10 een mail te hebben gestuurd dat de tonnen niet zijn. Praxis: dit moet beter kunnen !

    Door: Theo de Man 10-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    4,5
    rating

    brand beveiliging-middelen

    Bestellingen doen via de site Praxis,doe het niet want de voorraden kloppen helemaal niet,van wat er opgegeven is wat er moet zijn per vestiging daar klopt totaal niks van en weer later gebeld worden dat het niet volledig op voorraad is en bij besteld moet worden en dat je dan bijna 10 dagen moet wachten op iets wat er eigenlijk volgens de site zou moeten zijn. personeel is jong en onervaren en op zijn tijd onbeschoft,hebben meer tijd om met meerdere bij elkaar een praatje te maken dan door de winkel te lopen en de klant te vragen of ze geholpen willen worden. Vooral op zondag onervaren jong personeel wat er ook ongeïnteresseerd bij staat. wil je een klacht neerleggen bij de info balie waarom je bijna een kwartier op een bestelling moet wachten bij het magazijn en waarom er niemand komt terwijl er vier staan te praten over privé dingen dan krijg je ook al een grote mond van degene achter de balie die trouwens ook totaal geen respect heeft naar de klant toe.Dit gebeurde trouwens bij de praxis Alphen aan den Rijn....waar ze de winkel willen laten draaien door onervaren jongeren die totaal geen verstand hebben ergens van en hoe om te gaan met een klant. Dus Praxis Alphen aan den Rijn doe eens iets aan dit probleem..

    Door: M.J vd Berg 08-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Tuinhuis

    Wat een bagger winkel is dit zeg. Ik bestel een tuinhuis wat binnen 2/3 weken binnen moet komen. Ik regel alle zaken volgens deze 2/3 weken. Halverwege 2,5 week bel ik voor informatie, praxis mag de leverancier pas bellen wanneer de tijd is verlopen. De tijd is verlopen en nu word ik niet fatsoenlijk geholpen en is de weekend er tussen gekomen. Alle geregelde zaken gaan niet door omdat ik de tuinhuis nu mis. Bedankt praxis. Ik bestel noooooit meer iets van jullie!

    Door: Umit Sasma 05-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4
    rating

    Niet gelukt

    Bij binnenkomst vanmiddag om 2 uur in Oostvoorne stond er een dame aan de balie maar die heeft ons waarschijnlijk niet gezien.(geen klant in de winkel). Na even zoeken vonden we een persoon die een shirt aan had met " we helpen u graag". Helaas was deze man doof dus opgeschreven wat we wilden ,maar hij begreep het niet. Intussen reden er 2 stagiaires met karretjes en hadden alleen maar lol. Wij vroegen hen om hulp ,helaas konden ze alleen maar zeggen dat ze hier stage liepen. Op onze vraag of ze dan hulp konden vragen werd wat lacherig gedaan. Wij weer naar de kassa met de zelfde vraag. Die dame heeft 2 of 3 keer gevraagd of er iemand naar beneden wilde komen,maar na 15 min zijn we maar vertrokken zonder spullen. Wat een waardeloos ongeïnteresseerd personeel. Hier komen we nooit meer. Gelukkig zijn ze in Vierpolders wel behulpzaam en vriendelijk. Ik wilde dit toch even kwijt


    Door: Arie Mijderwijk 03-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    2
    rating

    Bijna een huishoudtrap

    Een huishoudtrap van het merk Altrex 8 treden willen kopen met een mooie korting van 30% echter: de originele prijs van deze trap is bij de Praxis 189,- euro en bij de Gamma (50mtr) verder 149,- euro. Ik heb de Praxis gevraagd waarom er zoveel prijsverschil in de basisprijs zit maar krijg hierop geen antwoord. Weer wordt de consument bij de neus genomen. Ok, 30% korting is nog altijd minder dan de 149,- van de gamma maar ik voel me dusdanig bedonderd dat ik toch voor de gamma heb gekozen ondanks die 15 euro verschil!

    Door: John 01-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Keter opberg kast aanbieding 269,--

    Ff gekeken waar er een in voorraad was, Ja in Ede, kom je daar en ff vervoer geregeld vanwege de grootte, geen kast te vinden in Ede, terwijl er 2 op voorraad zouden zijn. En in Tiel hetzelde geval, 1 op voorraad maar nee dus, het personeel kan daar niets aan doen denk ik maar die figuren die de voorraad bij houd liggen lekker te slapen. Zeeeeeer slechte service van de Praxis.

    Door: Martin 27-06-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    douche hoekinstap

    Praxis biedt montageservice voor alle klussen, zeggen ze. Behalve als het een douche hoekinstap betreft, dan is niemand bereid de klus te klaren. Dan wordt het een lange zoektocht op internet. Als je met een vakman begint over het monteren van een douche hoekinstap van een bouwmarkt, haken ze af. Het risico dat het mis gaat is te groot.

    Door: Leo Nolen 25-06-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3,5
    rating

    opzet zwembad rond 3 meter

    Praxis is een drama!
    2 weken terug een zwembad besteld in de aanbieding. Was op voorraad vlg's website. Kreeg keurig orderbevestiging met ons juiste adres met de nummertoevoeging. 1 week later maar eens gebeld waar het zwembad bleef. Was onderweg en zou dinsdag bezorgd worden. Volgende dag geen zwembad.....en die hele week ook niet. In de tussen tijd eens een track&trace-code gevraagd maar die was niet beschikbaar??? Na lang bellen werd er gezegd dat het op nummer 24 zonder teovoeging bezorgd was maar daar werd niet open gedaan......klopt dat pand staat leeg. Het moet naar 24d zoals op de orderbevestiging! .....Ik moest de transporteur zelf maar bellen........ok.....half uur in de wacht bij Transmission en toen ik eindelijk iemand aan de lijn had meldde die dat er niets bezorgd was op onze postcode en huisnummer 24 of 24d. Niets van bekend. Bij PRAXIS melding gedaan en krijg een poosje later een mail dat ik het zelf maar met de transporteur moest oplossen of met hun leverancier AQUAFUN. Ik was er toen echt helemaal klaar mee en heb mijn geld terug gevraagd.......ben benieuwd hoe lang dat gaat duren.

    Door: Tim 24-06-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Zweef parasol

    Vandaag mijn zweefparasol kapot gewaaid, helaas geen bon meer van. Met parasol en zonder bon terug naar de winkel. In de computer via de pinafschrijving de bon opgezocht en mocht ‘m zo omruilen, sterker nog; was in de aanbieding en kreeg nog geld toe. Super service Praxis Roosendaal!

    Door: Alex 23-06-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    Sencys hoge kunststof kasten

    Okay, ik heb een fout begaan. Ik heb namelijk 3 Sencys hoge kunststof kasten besteld uit de folder. Totaal voor €. 209.00 Was een aanbiedings actie.
    Wat blijkt, Praxis adverteerd met aanbiedingen die ze helemaal niet in voorraad hebben. Gekocht en helaas ook gelijk betaald 5 juni en nu 17 juni heb ik nog steeds geen kasten en hoor ook niets meer. Dat zou bij Kees Smit bevoorberld nooit gebeuren. Verder werd ik ook aan de informatie balie van de vestiging in Huizen heel onbeschoft geholpen.
    Mijn advies? Voorzichtig met de aankopen bij Praxis.
    Ik ben er al helemaal klaar mee, mij zien ze niet meer!

    Door: Rijnders 17-06-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3
    rating

    brand beveiliging-middelen

    Voorraden die niet kloppend zijn via de site praxis,winkel in Alphen aan den rijn. terugkerende klachten. je rijd naar de winkel denkende dat het aantal artikelen er zijn moet dan weer bijbesteld worden duurt 10 dagen terwijl je ervan uit gaat volgens de site dat het er is.... zeer weinig kundig personeel,heel jong en onervaren, goed ervaren leidinggevende is er niet op zondag, magazijn iets ophalen bellen tot je wortel schiet, personeel staat in groep verband te praten maar door de winkel lopen en klanten aanspreken doen ze niet. jong personeel zet een grote mond op als je ze ergens terecht op wijst....zelfs als je de klacht neer legt bij de info balie omdat je dan een grote mond heb gehad en die beantwoord met een grote mond terug, krijg je wederom bij de info balie een grote mond omdat ze niet gediend is dat je als klant een grote mond terug geeft . Ben klusser die vrij regelmatig mijn spullen haalde bij de praxis en daar mee stop,tevens heb ik mijn brand beveiliging middelen ter waarde van ruim 200 euro ook geannuleerd. Praxis Alphen aan den Rijn instrueer je personeel eens goed,zet meer ervaren personeel op de werkvloer...enige jaren kom/kwam ik in de winkel maar jullie zaak gaat zeer snel achteruit

    Door: M.J vd Berg 16-06-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3
    rating

    Schrijf zelf een review over Praxis

    Uw beoordeling