NederlandReview

    Ervaringen Praxis

    Moet er in huis geklust worden, maar wil je eerst weten hoe het de consumenten bij deze bouwmarkt bevalt omdat je normaliter naar de concurrent ging? Dan is het prettig als klanten een review van hun ervaring hebben geschreven. Dankzij hun mening en beoordeling, heb jij een idee of dit filiaal of de webshop wel zo’n goed idee is. Wil je zelf ook graag consumenten helpen bij het maken van een keuze? Schrijf dan straks gerust een recensie!

    De verbouwing

    Zo af en toe moet er gewoon wat aan het huis gedaan worden. Dit kan iets kleins zijn, maar net zo goed iets groots. Wie weet ga je een muurtje uitbreken of juist plaatsen. Lekkage, isolatie, renovatie of eindelijk dat dakraam erin zetten? De tuin renoveren inclusief nieuwe bestrating en van een schuur voorzien misschien? Of de schutting vernieuwen met de buren? Scheelt wel in de kosten overigens. Maar wat er ook gedaan moet worden, het vereist meestal wel een ritje naar de bouwmarkt. Voor je het weet rij je met een volgeladen aanhanger die bijna door zijn voegen gaat van de zakken zand, cement, hout en bouwpakketten. Bij voorkeur ook dat luxe bad of die douchecabine, maar dat moet natuurlijk wel binnen het budget én de badkamer passen. Klustip: zorg in ieder geval voor het juiste gereedschap, want dat scheelt al veel ergernissen.

    Uit de oude verhuisdoos van 1988

    De afwerking en finishing touch

    Als het constructieve deel van de verbouwing af is, volgt het decoratievedeel. En dan komt weer de eeuwige vraag; gaan we gewapend met muurverf en verfroller die muur te lijf, of kiezen we voor behang? Voor beide is wat te zeggen. Al het houtwerk van de kozijnen moeten toch geschilderd worden met een lakverf en een kwast of roller. Net als die nieuwe tuinbank trouwens, want hoewel tuinhout doorgaans of hardhout is of geïmpregneerd vuren, is het wel raadzaam voor beits of olie te gaan. Afhankelijk van wat je wilt en of het mogelijk is natuurlijk. Die rolgordijnen zijn er in ieder geval zo ingezet met de bevestigingsmaterialen. Of met montagekit. En zo’n garderobekast is standaard een puzzel.



    Praxis

    Een van de bouwmarktketens die ons land rijk is, is Praxis. Naast de webshop, zijn er tal van fysiekewinkels die je kunt bezoeken. Het is bij dit bedrijf dus mogelijk om op meerdere manieren te maken te hebben met de winkel. Je kunt hier terecht van ijzerwaren als spijkers en schroeven, tot elektra en riolering, en van opbergmeubelen tot tuingereedschap en verf. En alles wat er tussenin zit of erbij hoort.Of waar je het mee in elkaar moet lijmen.

    Iedere klus een Praxisklus, of volgende keer een ander?

    Recensies zijn een goede manier om meer te weten te komen over een bedrijf. Klanten geven daarin namelijk hun meningen en ervaringen weer, waardoor jij een indruk krijgt. Voldeed het product aan de verwachting? Was het personeel klantvriendelijk en behulpzaam? Hoe is het met de klantenservice gesteld? Is retourneren daar een makkie of een drama? Wil je zelf iemand helpen bij het maken van een keuze? Laat dan gerust een review met een beoordeling achter! Alvast bedankt!

    Praxis
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (121)

    4.4
    100% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    4.8
    Service
    rating
    3.4
    Prijs
    rating
    5.6
    Leveren
    rating
    3.8

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Vuurkorf gekocht bij de Praxis - superservice!!

    Heel goed geholpen vandaag bij de Praxis Westerpark Amsterdam!

    Op zoek naar een vuurkorf, want die had degene wiens lootje ik heb getrokken op zijn lijstje staan, maar waar haal je zo'n ding midden in de herfst? Stad en land afgezocht, maar overal met een levertijd van een paar dagen en ik ben zo dom geweest om pas dit weekend te gaan zoeken en heb morgen al nodig.

    Na tien andere opties te hebben uitgezocht en afgebeld riep mijn vriend ineens 'Praxis', nou daar hadden ze dus wel gewoon een vuurkorf op voorraad, dat was bovendien supermakkelijk te vinden in de webshop (daar kunnen andere bedrijven een voorbeeld aan nemen) en helemaal fantastisch:

    ze hebben een service dat ze het voor je klaarleggen en het al over een uur (in ons geval) kunt ophalen.

    Dus meteen besteld en het lag gewoon echt klaar daar. Je hoeft dus ook niet de hele winkel meer door maar kunt het gewoon zo ophalen en ter plekke betalen.

    Het was ook nog eens een aanbieding dus we hebben nu geld overgehouden voor extra cadeautjes :)

    Echt een hele goede service en mijn sinterklaas is weer gered, dus

    dank je wel Praxis!!

    Door: S.07-12-2019
    C . Kemmeren16-04-2020

    Vandaag bij praxis Utrecht noord geweest, wat viel het mij tegen dat er geen tafeltje stond met desinfectiemiddel om je kar en je je handen te reinigen hoeft voor mij niet met personeel erbij mensen kunnen dit zelf doen kleine moeite groot plezier bij gamma kan dit wel

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Topservice

    Ik heb op 30 juli 2018 een gas-barbecue besteld bij de vestiging in Veenendaal met een bevestigingsmail dat ik deze de volgende dag kon ophalen. Het betrof een BBQ & Friends Salta.
    Had al wel gezien dat er geen voorraad was in de overige filialen
    Was dan ook niet verbaasd dat ik de volgende ochtend ben gebeld dat er geen een in voorraad was. Een heel aardige vrouw stelde voor om voor 99 Euro een demomodel te leveren met wat kleine beschadigingen. Ben daar akkoord mee gegaan en heb deze gehaald. Stond keurig voor mij klaar. Niets mis mee
    Thuis gekomen en uitgepakt ontbraken er twee grote wielen en de bouwbeschrijving.
    Gebeld met het filiaal en werd daar uitermate goed geholpen, de leidinggevende (Ronald) gaf mij aan dat er geen onderdelen meer waren en dat ik uiteindelijk de bbq mocht houden, maar dat ik het betaalde geld terug kreeg.
    Aldus gebeurde vandaag en daar ben uiterst tevreden mee.

    Wat een topservice.

    Erg bedankt daarvoor.

    Door: Leo Hoogeland02-08-2018
    Khadija Jawad19-09-2020

    Ik heb een aantal weken terug 4 binnendeuren bij Praxis besteld, levertijd was 2 tot 3 weken. Na 2,5 weken werd mijn voicemail ingesproken met de mededeling dat de bestelling binnen was en ik kon de deuren bij het filiaal in Helmond ophalen. Wij hebben meteen de oude deuren verwijderd en naar de milieu straat gebracht om plaats te maken voor de nieuwe deuren en een timmerman gebeld om de deuren 1 cm korter te zagen, zodat ze diezelfde dag nog geplaatst konden worden. Bij Praxis aangekomen kregen we te horen dat ze ons per ongeluk gebeld hadden, de deuren waren nog niet binnen en dat we nog ca. 10 weken op de bestelling moesten wachten. Op de vraag waarom is ons dan verteld dat de bestelling binnen 2/3 weken binnen zou zijn, kregen we te horen dat het heel druk is op het moment. Er zit wel een heel groot verschil tussen 2/3 weken en 10 weken levertijd (inmiddels waren er al 3 weken verstreken, maar we moesten toch nog 10 weken wachten). Voor ons houdt dit in dat wij nog 10 weken zonder deuren zitten, waaronder een toiletdeur!! Hier moesten we het maar mee doen. We hebben ons aankoopbedrag terug gevraagd en zijn weggegaan. Wat een service!!

    Marc Zwanenberg24-12-2020

    Dit probleem heb ik nu dus ook. Mij maakt het niet uit wanneer mijn binnendeur binnenkomt. Maar ze moeten mij wel informeren wanneer. Nu hebben ze de order zo maar geannuleerd. Ga hier natuurlijk niet mee akkoord en verwacht dat dit netjes wordt opgelost.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    heggenschaar (Praxis Amsterdam-Noord)

    Vriendelijk personeel bij Praxis Amsterdam-Noord

    fijn dat ze hier niet zo overdreven streng zijn als bij sommige andere bouwmarkten
    ik snap echt dat we afstand moeten houden maar als ik met mijn dochter even snel een heggenschaar wil ophalen dan vind ik het van de gekke dat ik dan niet even met haar samen naar binnen mag.
    bij de Praxis mocht dit gelukkig wel gewoon, ze keken er niet eens naar om.

    We hebben heel netjes afstand gehouden van iedereen en stonden ook zo weer buiten.

    Heggenschaar was nog in de aanbieding ook: nog geen 10 euro

    dus deze keer heel tevreden met de Praxis, zelf tijdens corona!

    Bedankt!

    Door: Janine28-04-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    AquaVive Douche gljistang

    Recent een AquaVive douche glijstang aangeschaft.
    Eergisteren (21-02-2021) merkte ik dat de houder waarin de douchekop zit, niet soepel op en neer beweegt. Daarover de klantenservice gebeld.
    De medewerkster begreep het probleem en zou daarmee aan de slag gaan. Enkele minuten later ontving ik een bevestigingsmail van die 'klacht'. Vandaag de 23e ontving ik bericht dat er een compleet nieuwe douche glijstang zou worden toegezonden. Nog dezelfde dag werd die bezorgd!
    Wat een super goede, maar vooral ook zéér snelle service!
    Adri Hopman - Zeist

    Door: Adri Hopman23-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    afgezegd

    Ik bestel 1. latten 1,8x4,5x 210 2. balkjes 3 4x7x 210 3. 1 pak isolatie materiaal 4. 8 gips platen 40x 200 5, gipsschroeven 1 pak 200 stuks. Dit wil ik laten bezorgen. Maar dan wordt er 5 maal bezorgkosten in rekening gebracht 200 euro bezorgkosten - AFZETTERIJ - Schandalig . Waardeloos - diefstal.

    Door: robbert schaefers28-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Niet gelukt

    Artikel plaatselijk niet op voorraad. Moet zelf naar ander filiaal rijden om artikel te halen. Kan niet besteld worden. Andere filialen hebben van het artikel 1of 2 op voorraad. Heb er 5 nodig. Moet dus diverse filialen afrijden. Waarom kan je niet gewoon het gewenste aantal bij 1 filiaal bestellen. Zo waardeloos dit. Koop of bestel het wel bij de concurrent. Prutsers

    Door: Tjeerd Peters27-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    Videofoon

    Ik kreeg bericht dat ik het gereserveerde artikel kon ophalen, wilde dat de volgende dag doen en heb 9 keer gebeld , geen gehoor.
    Volgende dag gebeld weer geen gehoor. Ben de volgende dag erheen gegaan, bang dat het artikel weg zou zijn.
    Vertelde mevr aan de balie dat ik 9 keer gebeld had. Tja zei ze dan weet je hoe druk het was. Als het zo druk is als nu in de winkel, dan nemen we de telefoon niet op. Daar kon ik het mee doen. Niet echt klantvriendelijk .

    Door: Louise Driessen 21-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Praxis Amstelveen

    Vanochtend naar Praxis Amstelveen geweest om mijn spullen op te halen.
    Nou wat een slechte service van dat dame, zeer slecht behandeld.
    Er word normaal naar mijn ordernummer gevraagd, nou hier naar mijn naam. Ik zeg mijn naam, en dat verstond ze dus 3 x niet.
    Mocht ik het schrijven, en worden mijn spullen buiten op de natte grond neergezet.
    Heel slechte service van Praxis Amstelveen.

    Door: Shanant Jagroep16-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    super

    De overgang van Formido Burgh- Haamstede naar Praxis Renesse is een grote verademing, niet alleen vanwege de zeer overzichtelijke indeling, maar zeker ook voor het ruime assortiment. Er is veel meer keuze. Er loopt ook altijd voldoende personeel waar je wat aan kan vragen en die je nog goed en vriendelijk begeleiden ook. Prima ervaring. Ik kom hier graag nog eens terug.

    Door: Ro Koning26-02-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Woonkamer

    Er was een klein probleempje met de levering althans dat dacht ik.
    Ik had contact opgenomen met de klantenservice van Praxis.
    Het was dus vanuit mijn kant een verwarring, en tot mijn verbazing was ik super goed geholpen.
    Bedankt voor uw hulp Basia!
    Hier komen ik en me gezin vaker.

    Door: Gerda18-11-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Badkamermeubel

    Ik bestel badkamermeubel thuis bezorgd ik kan kiezen voor en bezorgdag 5 dagen later is het er nog niet!
    Iedere dag gebeld nimand weet waar het is en ze zeggen iedere dag mijn colega neemt contact op.

    Echt slecht
    Nooit meer

    Door: Sabrina Klein26-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4
    rating

    Tiger toiletzitting Vegas duroplast wit

    Eind december 2 stuks Tiger toiletzitting Vegas duroplast wit aangeschaft. Een van de twee toiletzitting is gebroken, spontaan. Tot twee maal toe gereclameerd bij Praxis. Helaas geen enkele reactie. Ivm veiligheid hebben wij een nieuwe aangeschaft.

    Door: S.A. Schut-Tol24-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    5.5
    rating

    online bestelling

    Per ongeluk product laten opsturen in plaats van volgende dag ophalen in filiaal. Klantenservice gebeld. Bestelling kon niet worden gewijzigd in ophalen. Moest een nieuwe bestelling doen omdat het artikel snel nodig was in verband met verhuizing. Moest verzonden bestelling niet accepteren bij de bezorger. Terwijl ik al voor een filiaal gekozen had tijden bestelproces.
    Het enige voordeel is dat je bijna alle artikelen snel kan ophalen. Bij de GAMMA kan je maar een beperkte artikelen snel ophalen in de winkel. Lees duurdere artikelen. Bijvoorbeeld alleen de dure soort gloeilampen. Goedkopere artikelen duren langer.....

    Door: anoniem19-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3
    rating

    haardhout

    Bij de Praxis aan de Europalaan 34, Utrecht 20 zakken haardhout gekocht. De zakken waarin het haardhout zat waren voor een kwart open of gescheurd. Delen van het hout eruit, soms tot bijna de helft verdwenen. Personeel was niet meer te vinden. Bellen bleek onmogelijk. Foto's genomen in de auto om duidelijk te maken hoe het eruit zag en verzonden aan Praxis. Het antwoord van Praxis was; de mail sturen we niet door omdat ze het te druk hebben, probeer maar te bellen. Dat is geen handige manier om met klanten om te gaan. Onfatsoenlijk en onbetrouwbaar als je niets meer kan doen als consument. Niet bestellen bij de Praxis je krijgt de overgebleven troep. Onaanvaardbaar, overgebleven rommel te geven en vervolgens zijn ze niet van plan iets met de klacht te doen.

    Door: Fred Hooft16-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Bestelling niet geleverd

    Op 24 januari 2021 een huishoudtrapje besteld bij praxis en betaald.
    Vanuit track en tracé blijkt dat het pakket is teruggestuurd naar de verzender. Geprobeerd om de servicedesk te bellen. Dan wordt je in de wacht gezet en wordt je nooit geholpen..30 minuten in de wacht zonder respons. Dan maar het formulier ingevuld...ook na 3 werkdagen hier geen reactie op terugontvangen...
    Een Service van niks dus...ben ik nu mijn geld kwijt????

    Door: Rutten05-02-2021
    Ja dat heb ik dus ook 26-02-2021

    Sabrinajoosten@live.nl

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3
    rating

    Geen

    Had een tijd geleden de praxis plus app geïnstalleerd en een account aangemaakt om iets te kunnen bestellen. Vervolgens word je gestalked met wekelijkse e-mails, dus wilde ik mijn account weer verwijderen. Dat bleek ik niet zelf vanuit mijn account te kunnen, dus het klantcontact formulier ingevuld met het verzoek de account en al mijn gegevens te verwijderen. Na een aantal weken nog geen reactie, dus nogmaals gemaild. Vervolgens krijg je een reactie met het verzoek om een e-mail naar een ander praxis e-mailadres te sturen onder vermelding van naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer etc. Kortom, ze willen nog meer gegevens van je! Waardeloze service en zoiets simpels als het verwijderen van een account kost ontzettend veel moeite en tijd. Hier koop ik niets meer.

    Door: Dirk05-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Niet gelukt

    Via online bamboestokken gekocht. Er waren er nog 5 op voorraad. Alles besteld, afgerekend, tijdsblok voor ophalen gekozen, agenda afgestemd. Krijg ik de volgende dag bericht dat ze Niet op voorraad waren. Daarop gebeld met het filiaal, kreeg ik een vaag verhaal te horen over dat het buitenmateriaal was dus niet helemaal in het zicht..toen ik mijn ongenoegen kenbaar maakte wilde de dame aan de telefoon de verbinding verbreken... dit is al het zoveelste incident, voor mij geen praxis

    Door: Helga Goedendorp31-01-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    order 2173502415/5403903746/0086190782

    Ben zo kwaad, ik bestelde een aantal zaken die ik voor verbouwing nodig heb. Kreeg te horen dat het binnen 2x dagen verzonden zou worden. Volgende dag een email dat er vertraging is. Ik stuurde email terug om te vragen wannneer dan wel, geen antwoord. 2x dagen later weer gemaild, weer geen antwoord. Nu de klantenservice gebeld, ben al 47 minuten in de wacht!!
    Hoe kan dit? Alle winkels zijn dicht, er kunnen toch wel een paaar mensen aan de telefoon gezet worden....
    Wat een slechte service, hoe wil je aan klantenbindingdoen? Alle andere bedrijven hebben zich na al die maanden goed aangepast en verzorgen efficient de bestellingen. Als Praxis dit niet kan in ieder geval duidelijkheid hierover bij de bestelling.
    NOOIT MEEER BIJ PRAXIS

    Door: p mcmahon27-01-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    uiteindelijk geen..

    Ruim 2 weken geleden een bestelling geplaatst van een spoelbak en 3 raamuitzetters. Ik krijg een mail terug met een levertijd van 2 werkdagen. Mooi, kan ik in het weekend er mee bezig. Daarna werd het stil... ook nadat ik al 2x contact had opgenomen met de klantenservice. Tot vandaag! Echter met het bericht dat alles niet op voorraad was.
    Praxis, waar ben je dan mee bezig? Hoe is het met jullie voorraadbeheer? En jullie klantenservice? Die had mij dit toch 2 weken geleden ook al kunnen vertellen? (of uberhaupt een antwoord kunnen geven?)

    Door: Jansen26-01-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    Drie stelling kasten

    Pas een gekregen de rest zijn ze kwijt en Praxis kan het niet oplossen ze vragen elke keer om foto's maar hoe kan ik een foto maken als ik geen kast heb er hebben er tot nu toe zeven man naar gekeken en nog begrijpen ze het niet

    Door: Henk Schluter26-01-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3
    rating

    Schrijf zelf een review over Praxis

    Uw beoordeling

    FAQ

    Is Praxis een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 121 ervaringen geplaatst over Praxis. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 4.4 gekregen, waarbij 100% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Praxis actief?

    Praxis is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Wonen

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Praxis gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.