NederlandReview

    Ervaringen Praxis

    Moet er in huis geklust worden, maar wil je eerst weten hoe het de consumenten bij deze bouwmarkt bevalt omdat je normaliter naar de concurrent ging? Dan is het prettig als klanten een review van hun ervaring hebben geschreven. Dankzij hun mening en beoordeling, heb jij een idee of dit filiaal of de webshop wel zo’n goed idee is. Wil je zelf ook graag consumenten helpen bij het maken van een keuze? Schrijf dan straks gerust een recensie!

    De verbouwing

    Zo af en toe moet er gewoon wat aan het huis gedaan worden. Dit kan iets kleins zijn, maar net zo goed iets groots. Wie weet ga je een muurtje uitbreken of juist plaatsen. Lekkage, isolatie, renovatie of eindelijk dat dakraam erin zetten? De tuin renoveren inclusief nieuwe bestrating en van een schuur voorzien misschien? Of de schutting vernieuwen met de buren? Scheelt wel in de kosten overigens. Maar wat er ook gedaan moet worden, het vereist meestal wel een ritje naar de bouwmarkt. Voor je het weet rij je met een volgeladen aanhanger die bijna door zijn voegen gaat van de zakken zand, cement, hout en bouwpakketten. Bij voorkeur ook dat luxe bad of die douchecabine, maar dat moet natuurlijk wel binnen het budget én de badkamer passen. Klustip: zorg in ieder geval voor het juiste gereedschap, want dat scheelt al veel ergernissen.

    Uit de oude verhuisdoos van 1988

    De afwerking en finishing touch

    Als het constructieve deel van de verbouwing af is, volgt het decoratievedeel. En dan komt weer de eeuwige vraag; gaan we gewapend met muurverf en verfroller die muur te lijf, of kiezen we voor behang? Voor beide is wat te zeggen. Al het houtwerk van de kozijnen moeten toch geschilderd worden met een lakverf en een kwast of roller. Net als die nieuwe tuinbank trouwens, want hoewel tuinhout doorgaans of hardhout is of geïmpregneerd vuren, is het wel raadzaam voor beits of olie te gaan. Afhankelijk van wat je wilt en of het mogelijk is natuurlijk. Die rolgordijnen zijn er in ieder geval zo ingezet met de bevestigingsmaterialen. Of met montagekit. En zo’n garderobekast is standaard een puzzel.



    Praxis

    Een van de bouwmarktketens die ons land rijk is, is Praxis. Naast de webshop, zijn er tal van fysiekewinkels die je kunt bezoeken. Het is bij dit bedrijf dus mogelijk om op meerdere manieren te maken te hebben met de winkel. Je kunt hier terecht van ijzerwaren als spijkers en schroeven, tot elektra en riolering, en van opbergmeubelen tot tuingereedschap en verf. En alles wat er tussenin zit of erbij hoort.Of waar je het mee in elkaar moet lijmen.

    Iedere klus een Praxisklus, of volgende keer een ander?

    Recensies zijn een goede manier om meer te weten te komen over een bedrijf. Klanten geven daarin namelijk hun meningen en ervaringen weer, waardoor jij een indruk krijgt. Voldeed het product aan de verwachting? Was het personeel klantvriendelijk en behulpzaam? Hoe is het met de klantenservice gesteld? Is retourneren daar een makkie of een drama? Wil je zelf iemand helpen bij het maken van een keuze? Laat dan gerust een review met een beoordeling achter! Alvast bedankt!

    Praxis
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (163)

    4.2
    100% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    4.6
    Service
    rating
    3.4
    Prijs
    rating
    5.4
    Leveren
    rating
    3.6

    Schrijf nieuwe review

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Schrijf zelf een review over Praxis

    Uw beoordeling

    Vuurkorf gekocht bij de Praxis - superservice!!

    Heel goed geholpen vandaag bij de Praxis Westerpark Amsterdam!

    Op zoek naar een vuurkorf, want die had degene wiens lootje ik heb getrokken op zijn lijstje staan, maar waar haal je zo'n ding midden in de herfst? Stad en land afgezocht, maar overal met een levertijd van een paar dagen en ik ben zo dom geweest om pas dit weekend te gaan zoeken en heb morgen al nodig.

    Na tien andere opties te hebben uitgezocht en afgebeld riep mijn vriend ineens 'Praxis', nou daar hadden ze dus wel gewoon een vuurkorf op voorraad, dat was bovendien supermakkelijk te vinden in de webshop (daar kunnen andere bedrijven een voorbeeld aan nemen) en helemaal fantastisch:

    ze hebben een service dat ze het voor je klaarleggen en het al over een uur (in ons geval) kunt ophalen.

    Dus meteen besteld en het lag gewoon echt klaar daar. Je hoeft dus ook niet de hele winkel meer door maar kunt het gewoon zo ophalen en ter plekke betalen.

    Het was ook nog eens een aanbieding dus we hebben nu geld overgehouden voor extra cadeautjes :)

    Echt een hele goede service en mijn sinterklaas is weer gered, dus

    dank je wel Praxis!!

    Door: S.07-12-2019
    C . Kemmeren16-04-2020

    Vandaag bij praxis Utrecht noord geweest, wat viel het mij tegen dat er geen tafeltje stond met desinfectiemiddel om je kar en je je handen te reinigen hoeft voor mij niet met personeel erbij mensen kunnen dit zelf doen kleine moeite groot plezier bij gamma kan dit wel

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Topservice

    Ik heb op 30 juli 2018 een gas-barbecue besteld bij de vestiging in Veenendaal met een bevestigingsmail dat ik deze de volgende dag kon ophalen. Het betrof een BBQ & Friends Salta.
    Had al wel gezien dat er geen voorraad was in de overige filialen
    Was dan ook niet verbaasd dat ik de volgende ochtend ben gebeld dat er geen een in voorraad was. Een heel aardige vrouw stelde voor om voor 99 Euro een demomodel te leveren met wat kleine beschadigingen. Ben daar akkoord mee gegaan en heb deze gehaald. Stond keurig voor mij klaar. Niets mis mee
    Thuis gekomen en uitgepakt ontbraken er twee grote wielen en de bouwbeschrijving.
    Gebeld met het filiaal en werd daar uitermate goed geholpen, de leidinggevende (Ronald) gaf mij aan dat er geen onderdelen meer waren en dat ik uiteindelijk de bbq mocht houden, maar dat ik het betaalde geld terug kreeg.
    Aldus gebeurde vandaag en daar ben uiterst tevreden mee.

    Wat een topservice.

    Erg bedankt daarvoor.

    Door: Leo Hoogeland02-08-2018
    Khadija Jawad19-09-2020

    Ik heb een aantal weken terug 4 binnendeuren bij Praxis besteld, levertijd was 2 tot 3 weken. Na 2,5 weken werd mijn voicemail ingesproken met de mededeling dat de bestelling binnen was en ik kon de deuren bij het filiaal in Helmond ophalen. Wij hebben meteen de oude deuren verwijderd en naar de milieu straat gebracht om plaats te maken voor de nieuwe deuren en een timmerman gebeld om de deuren 1 cm korter te zagen, zodat ze diezelfde dag nog geplaatst konden worden. Bij Praxis aangekomen kregen we te horen dat ze ons per ongeluk gebeld hadden, de deuren waren nog niet binnen en dat we nog ca. 10 weken op de bestelling moesten wachten. Op de vraag waarom is ons dan verteld dat de bestelling binnen 2/3 weken binnen zou zijn, kregen we te horen dat het heel druk is op het moment. Er zit wel een heel groot verschil tussen 2/3 weken en 10 weken levertijd (inmiddels waren er al 3 weken verstreken, maar we moesten toch nog 10 weken wachten). Voor ons houdt dit in dat wij nog 10 weken zonder deuren zitten, waaronder een toiletdeur!! Hier moesten we het maar mee doen. We hebben ons aankoopbedrag terug gevraagd en zijn weggegaan. Wat een service!!

    Marc Zwanenberg24-12-2020

    Dit probleem heb ik nu dus ook. Mij maakt het niet uit wanneer mijn binnendeur binnenkomt. Maar ze moeten mij wel informeren wanneer. Nu hebben ze de order zo maar geannuleerd. Ga hier natuurlijk niet mee akkoord en verwacht dat dit netjes wordt opgelost.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Meng verf

    Gisteren zeer goed geholpen bij de Praxis in IJsselmuiden. We hebben verf laten mengen vanaf een kleur kaartje. Na het opbrengen van de eerste laag bleek deze toch wel erg af te wijken van de kleur op het kaartje. Dus wij terug naar de Praxis.

    Geen enkele discusie over de afwijking van de kleur. Poging gedaan de gemengde verf naar de juiste kleur te brengen. Ging niet goed. Dat was ook geen probleem en kreeg een alternatief, reeds gemengde kleur en een pot wit, die gemengd en zo alsnog de juiste kleur. Kind blij, wij blij.

    Dit alles kosteloos. Ging om een nieuw merk verf, waarbij het recept en de kaartjes nog niet helemaal met elkaar matchen.

    Top service.

    Door: M. Visscher05-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    heggenschaar (Praxis Amsterdam-Noord)

    Vriendelijk personeel bij Praxis Amsterdam-Noord

    fijn dat ze hier niet zo overdreven streng zijn als bij sommige andere bouwmarkten
    ik snap echt dat we afstand moeten houden maar als ik met mijn dochter even snel een heggenschaar wil ophalen dan vind ik het van de gekke dat ik dan niet even met haar samen naar binnen mag.
    bij de Praxis mocht dit gelukkig wel gewoon, ze keken er niet eens naar om.

    We hebben heel netjes afstand gehouden van iedereen en stonden ook zo weer buiten.

    Heggenschaar was nog in de aanbieding ook: nog geen 10 euro

    dus deze keer heel tevreden met de Praxis, zelf tijdens corona!

    Bedankt!

    Door: Janine28-04-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    schroefjes

    Ik had maandag een klacht over een medewerker Vandaag een leuk en mooi gesprekje gehad Alles netjes opgelost Top bedankt praxis Ussen Oss

    Door: Annie Smits14-10-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    5
    rating

    stellingkast

    Heb 2 houten stellingkasten besteld. Er is maar één geleverd, en bij de kast die geleverd was ontbraken 4 schroeven. Gebeld, maar nee dan moest ik óf naar een filiaal op 45 min afstand van mij om de schroeven gratis op te halen (daar was dezelfde kast op voorraad), of ik moest de schroeven zelf kopen in de filiaal in mijn stad. De kast zelf was overigens van zeer slechte kwaliteit met gespleten hout en schroefgaten die verkeerd zaten.

    Door: Olga Teutler04-09-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2.5
    rating

    AquaVive Douche gljistang

    Recent een AquaVive douche glijstang aangeschaft.
    Eergisteren (21-02-2021) merkte ik dat de houder waarin de douchekop zit, niet soepel op en neer beweegt. Daarover de klantenservice gebeld.
    De medewerkster begreep het probleem en zou daarmee aan de slag gaan. Enkele minuten later ontving ik een bevestigingsmail van die 'klacht'. Vandaag de 23e ontving ik bericht dat er een compleet nieuwe douche glijstang zou worden toegezonden. Nog dezelfde dag werd die bezorgd!
    Wat een super goede, maar vooral ook zéér snelle service!
    Adri Hopman - Zeist

    Door: Adri Hopman23-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Videofoon

    Ik kreeg bericht dat ik het gereserveerde artikel kon ophalen, wilde dat de volgende dag doen en heb 9 keer gebeld , geen gehoor.
    Volgende dag gebeld weer geen gehoor. Ben de volgende dag erheen gegaan, bang dat het artikel weg zou zijn.
    Vertelde mevr aan de balie dat ik 9 keer gebeld had. Tja zei ze dan weet je hoe druk het was. Als het zo druk is als nu in de winkel, dan nemen we de telefoon niet op. Daar kon ik het mee doen. Niet echt klantvriendelijk .

    Door: Louise Driessen 21-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Praxis Amstelveen

    Vanochtend naar Praxis Amstelveen geweest om mijn spullen op te halen.
    Nou wat een slechte service van dat dame, zeer slecht behandeld.
    Er word normaal naar mijn ordernummer gevraagd, nou hier naar mijn naam. Ik zeg mijn naam, en dat verstond ze dus 3 x niet.
    Mocht ik het schrijven, en worden mijn spullen buiten op de natte grond neergezet.
    Heel slechte service van Praxis Amstelveen.

    Door: Shanant Jagroep16-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    super

    De overgang van Formido Burgh- Haamstede naar Praxis Renesse is een grote verademing, niet alleen vanwege de zeer overzichtelijke indeling, maar zeker ook voor het ruime assortiment. Er is veel meer keuze. Er loopt ook altijd voldoende personeel waar je wat aan kan vragen en die je nog goed en vriendelijk begeleiden ook. Prima ervaring. Ik kom hier graag nog eens terug.

    Door: Ro Koning26-02-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Badkamermeubel

    De helft van de bestelling werd geleverd en de andere helft niet en blijven vol houden dat hun voorraad wel klopt!!! Zo ga je niet met je klanten op

    Door: Julia 12-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Deuren

    Pluspunten: prijs
    Minpunten ; het personeel. Denken niet mee-weten alles beter-arrogantie ten top.

    Door: Hagelaar12-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    6
    rating

    Lekkende radiator

    Een radiator gekocht bij filiaal Sliedrecht. Na plaatsen blijkt deze lek te zijn. Er zit een piepklein schuurtje bij een bevestigingspunt, duidelijk een constructie fout.
    Teruggebracht naar het filiaal en daar krijgen we te horen dat deze eerst retour moet naar de fabrikant voor beoordeling. Dit is de omgekeerde wereld, zij verkopen een defect product en moeten dit bij retour vergoeden.
    De manier waarop de medewerker sprak en de lachende filiaalmanager waren echt belachelijk.
    Als ik de radiator retour had gebracht met de mededeling dat hij niet past, had ik gewoon mijn geld terug gehad. Nu ben ik eerlijk en wordt ik gestraft.
    Klantenservice gebeld, maar deze kunnen niet helpen, is een filiaal aangelegenheid.............. Wel gaf ze toe dat het filiaal gewoon mijn geld terug had moeten geven. Blijkbaar handhaaft filiaal Sliedrecht zijn eigen regels.
    Er is wel een klachtmelding van gemaakt, maar na een week nog steeds geen reactie.
    De klachten afhandeling bij zowel filiaal Sliedrecht en de klantenservice is belachelijk.


    Door: William11-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    laminaat

    Bij Praxis Veghel een lamiinaatvloer gekocht. Bleek wat pakken tekort te hebben en deze reeds uit de collectie was. Na wat telefoontjes hebben ze toch nog wat pakketten kunnen leveren. Geweldige service. En trouwens ook een goede sfeer onder het personeel!!!!

    Door: Jeanette10-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Deuren

    Alle vragen hierboven doen er niet toe maar schijnen nodig om dit te schrijven. Praxis Alkmaar doe eens wat aan je klantonvriendelijke personeel. Na meerdere keren Alkmaar bezocht te hebben en ervaren hoe klantonvriendelijke. Wij wijken uit naar Heerhugowaard. Zeer vriendelijk en behulpzaam. Alkmaar 1 ster Heerhugowaard 5 sterren.

    Door: Dubbeldam 31-07-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    6
    rating

    Gaat gewoon anderen helpen terwijl ik al tien minuten sta te wachten.

    Helpen eerst anderen aan de kassa terwijl ik al tien minuten stond te wachten voor spullen terug leveren. Super onvriendelijk praxis kampen.echt niet eens haar verontschuldigen aanbieden.

    Door: W Dijk19-07-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    Tuinscherm

    Tuinscherm viel ontzettend tegen maar wat nog meer tegen viel is de manier om dit retour te zenden. Een week lang krijg ik alleen te horen dat ik zo spoedig mogelijk een reactie krijg over hoe dit te retourneren is. Slechte zaak!!
    inmiddels weet ik nog steeds niet wanneer het wordt opgehaald en hoe ik mijn geld terug krijg.
    En dan moet ik nog één ster geven voor de service omdat het formulier anders niet wordt verzonden. maar die ene ster is dus niet verdiend!

    Door: Saskia Scholte01-07-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    Rechthoekig multiplex plank

    3 weken voor een plank is echt te lang en nog steeds niets ontvangen. Wel €41 aan bezorgkosten moeten betalen belachelijk!

    Door: S. Nistro 23-06-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    Klimrek

    Vreselijke service bij Praxis Tilburg Ringbaan Zuid. Gisteren op de site een klimrek besteld aangezien er nog 2 voorradig waren. Vanmorgen een telefoontje dat ze er niet meer zijn en geen uitleg hoe dit kan (zelfs nu op de site nog 1 voorradig). Vrouw zegt gewoon goedendag en hangt op.
    Ik ga vanaf nu alleen nog maar naar Karwei, Hornbach en Gamma

    Door: Peter Verzijl21-06-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    Spuitbus

    1 spuitbus gekocht was,niet goed .kreeg nieuwe ook niet goed kreeg weer niuwe goed 1.5 uur verder....2week later koop spuitbus zelfde als voorheen haal dop eraf is het verdomme de zelfde die ik ingeleverd heb en nu zijn jullie dicht en sta ik weer... naar wie mag ik die factuur versturen van het onnodig heen en weer rijden .die klant van mij doet dat in ieder geval niet...als compensatie van de ergenis en de verloren tijd lijkt het mij niet meer dan redelijk dan de oude terug te nemen en WEG TE GOOIEN ipv terug te zetten en 2 nieuwe kosteloos aan te bieden.mvg r.vos

    Door: Bonnema19-06-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    FAQ

    Is Praxis een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 163 ervaringen geplaatst over Praxis. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 4.2 gekregen, waarbij 100% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Praxis actief?

    Praxis is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Wonen

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Praxis gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.