NederlandReview

  Ervaringen Praxis

  Moet er in huis geklust worden, maar wil je eerst weten hoe het de consumenten bij deze bouwmarkt bevalt omdat je normaliter naar de concurrent ging? Dan is het prettig als klanten een review van hun ervaring hebben geschreven. Dankzij hun mening en beoordeling, heb jij een idee of dit filiaal of de webshop wel zo’n goed idee is. Wil je zelf ook graag consumenten helpen bij het maken van een keuze? Schrijf dan straks gerust een recensie!

  De verbouwing

  Zo af en toe moet er gewoon wat aan het huis gedaan worden. Dit kan iets kleins zijn, maar net zo goed iets groots. Wie weet ga je een muurtje uitbreken of juist plaatsen. Lekkage, isolatie, renovatie of eindelijk dat dakraam erin zetten? De tuin renoveren inclusief nieuwe bestrating en van een schuur voorzien misschien? Of de schutting vernieuwen met de buren? Scheelt wel in de kosten overigens. Maar wat er ook gedaan moet worden, het vereist meestal wel een ritje naar de bouwmarkt. Voor je het weet rij je met een volgeladen aanhanger die bijna door zijn voegen gaat van de zakken zand, cement, hout en bouwpakketten. Bij voorkeur ook dat luxe bad of die douchecabine, maar dat moet natuurlijk wel binnen het budget én de badkamer passen. Klustip: zorg in ieder geval voor het juiste gereedschap, want dat scheelt al veel ergernissen.

  Uit de oude verhuisdoos van 1988

  De afwerking en finishing touch

  Als het constructieve deel van de verbouwing af is, volgt het decoratievedeel. En dan komt weer de eeuwige vraag; gaan we gewapend met muurverf en verfroller die muur te lijf, of kiezen we voor behang? Voor beide is wat te zeggen. Al het houtwerk van de kozijnen moeten toch geschilderd worden met een lakverf en een kwast of roller. Net als die nieuwe tuinbank trouwens, want hoewel tuinhout doorgaans of hardhout is of geïmpregneerd vuren, is het wel raadzaam voor beits of olie te gaan. Afhankelijk van wat je wilt en of het mogelijk is natuurlijk. Die rolgordijnen zijn er in ieder geval zo ingezet met de bevestigingsmaterialen. Of met montagekit. En zo’n garderobekast is standaard een puzzel.  Praxis

  Een van de bouwmarktketens die ons land rijk is, is Praxis. Naast de webshop, zijn er tal van fysiekewinkels die je kunt bezoeken. Het is bij dit bedrijf dus mogelijk om op meerdere manieren te maken te hebben met de winkel. Je kunt hier terecht van ijzerwaren als spijkers en schroeven, tot elektra en riolering, en van opbergmeubelen tot tuingereedschap en verf. En alles wat er tussenin zit of erbij hoort.Of waar je het mee in elkaar moet lijmen.

  Iedere klus een Praxisklus, of volgende keer een ander?

  Recensies zijn een goede manier om meer te weten te komen over een bedrijf. Klanten geven daarin namelijk hun meningen en ervaringen weer, waardoor jij een indruk krijgt. Voldeed het product aan de verwachting? Was het personeel klantvriendelijk en behulpzaam? Hoe is het met de klantenservice gesteld? Is retourneren daar een makkie of een drama? Wil je zelf iemand helpen bij het maken van een keuze? Laat dan gerust een review met een beoordeling achter! Alvast bedankt!

  Praxis
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (190)

  4.2
  39% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  4.6
  Service
  rating
  3.2
  Prijs
  rating
  5.4
  Leveren
  rating
  3.6

  Schrijf nieuwe review

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over Praxis

  Uw beoordeling

  Vuurkorf gekocht bij de Praxis - superservice!!

  Heel goed geholpen vandaag bij de Praxis Westerpark Amsterdam!

  Op zoek naar een vuurkorf, want die had degene wiens lootje ik heb getrokken op zijn lijstje staan, maar waar haal je zo'n ding midden in de herfst? Stad en land afgezocht, maar overal met een levertijd van een paar dagen en ik ben zo dom geweest om pas dit weekend te gaan zoeken en heb morgen al nodig.

  Na tien andere opties te hebben uitgezocht en afgebeld riep mijn vriend ineens 'Praxis', nou daar hadden ze dus wel gewoon een vuurkorf op voorraad, dat was bovendien supermakkelijk te vinden in de webshop (daar kunnen andere bedrijven een voorbeeld aan nemen) en helemaal fantastisch:

  ze hebben een service dat ze het voor je klaarleggen en het al over een uur (in ons geval) kunt ophalen.

  Dus meteen besteld en het lag gewoon echt klaar daar. Je hoeft dus ook niet de hele winkel meer door maar kunt het gewoon zo ophalen en ter plekke betalen.

  Het was ook nog eens een aanbieding dus we hebben nu geld overgehouden voor extra cadeautjes :)

  Echt een hele goede service en mijn sinterklaas is weer gered, dus

  dank je wel Praxis!!

  Door: S.07-12-2019
  C . Kemmeren16-04-2020

  Vandaag bij praxis Utrecht noord geweest, wat viel het mij tegen dat er geen tafeltje stond met desinfectiemiddel om je kar en je je handen te reinigen hoeft voor mij niet met personeel erbij mensen kunnen dit zelf doen kleine moeite groot plezier bij gamma kan dit wel

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Topservice

  Ik heb op 30 juli 2018 een gas-barbecue besteld bij de vestiging in Veenendaal met een bevestigingsmail dat ik deze de volgende dag kon ophalen. Het betrof een BBQ & Friends Salta.
  Had al wel gezien dat er geen voorraad was in de overige filialen
  Was dan ook niet verbaasd dat ik de volgende ochtend ben gebeld dat er geen een in voorraad was. Een heel aardige vrouw stelde voor om voor 99 Euro een demomodel te leveren met wat kleine beschadigingen. Ben daar akkoord mee gegaan en heb deze gehaald. Stond keurig voor mij klaar. Niets mis mee
  Thuis gekomen en uitgepakt ontbraken er twee grote wielen en de bouwbeschrijving.
  Gebeld met het filiaal en werd daar uitermate goed geholpen, de leidinggevende (Ronald) gaf mij aan dat er geen onderdelen meer waren en dat ik uiteindelijk de bbq mocht houden, maar dat ik het betaalde geld terug kreeg.
  Aldus gebeurde vandaag en daar ben uiterst tevreden mee.

  Wat een topservice.

  Erg bedankt daarvoor.

  Door: Leo Hoogeland02-08-2018
  Khadija Jawad19-09-2020

  Ik heb een aantal weken terug 4 binnendeuren bij Praxis besteld, levertijd was 2 tot 3 weken. Na 2,5 weken werd mijn voicemail ingesproken met de mededeling dat de bestelling binnen was en ik kon de deuren bij het filiaal in Helmond ophalen. Wij hebben meteen de oude deuren verwijderd en naar de milieu straat gebracht om plaats te maken voor de nieuwe deuren en een timmerman gebeld om de deuren 1 cm korter te zagen, zodat ze diezelfde dag nog geplaatst konden worden. Bij Praxis aangekomen kregen we te horen dat ze ons per ongeluk gebeld hadden, de deuren waren nog niet binnen en dat we nog ca. 10 weken op de bestelling moesten wachten. Op de vraag waarom is ons dan verteld dat de bestelling binnen 2/3 weken binnen zou zijn, kregen we te horen dat het heel druk is op het moment. Er zit wel een heel groot verschil tussen 2/3 weken en 10 weken levertijd (inmiddels waren er al 3 weken verstreken, maar we moesten toch nog 10 weken wachten). Voor ons houdt dit in dat wij nog 10 weken zonder deuren zitten, waaronder een toiletdeur!! Hier moesten we het maar mee doen. We hebben ons aankoopbedrag terug gevraagd en zijn weggegaan. Wat een service!!

  Marc Zwanenberg24-12-2020

  Dit probleem heb ik nu dus ook. Mij maakt het niet uit wanneer mijn binnendeur binnenkomt. Maar ze moeten mij wel informeren wanneer. Nu hebben ze de order zo maar geannuleerd. Ga hier natuurlijk niet mee akkoord en verwacht dat dit netjes wordt opgelost.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Meng verf

  Gisteren zeer goed geholpen bij de Praxis in IJsselmuiden. We hebben verf laten mengen vanaf een kleur kaartje. Na het opbrengen van de eerste laag bleek deze toch wel erg af te wijken van de kleur op het kaartje. Dus wij terug naar de Praxis.

  Geen enkele discusie over de afwijking van de kleur. Poging gedaan de gemengde verf naar de juiste kleur te brengen. Ging niet goed. Dat was ook geen probleem en kreeg een alternatief, reeds gemengde kleur en een pot wit, die gemengd en zo alsnog de juiste kleur. Kind blij, wij blij.

  Dit alles kosteloos. Ging om een nieuw merk verf, waarbij het recept en de kaartjes nog niet helemaal met elkaar matchen.

  Top service.

  Door: M. Visscher05-08-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  heggenschaar (Praxis Amsterdam-Noord)

  Vriendelijk personeel bij Praxis Amsterdam-Noord

  fijn dat ze hier niet zo overdreven streng zijn als bij sommige andere bouwmarkten
  ik snap echt dat we afstand moeten houden maar als ik met mijn dochter even snel een heggenschaar wil ophalen dan vind ik het van de gekke dat ik dan niet even met haar samen naar binnen mag.
  bij de Praxis mocht dit gelukkig wel gewoon, ze keken er niet eens naar om.

  We hebben heel netjes afstand gehouden van iedereen en stonden ook zo weer buiten.

  Heggenschaar was nog in de aanbieding ook: nog geen 10 euro

  dus deze keer heel tevreden met de Praxis, zelf tijdens corona!

  Bedankt!

  Door: Janine28-04-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  2 emmertjes

  Na een maandje wachten krijg ik ongevraagd mijn geld terug van een bestelling met de mededeling: 'als je de verf nog wil, kan je die opnieuw bestellen.' Dat is fijn, maar ik heb helemaal geen verf besteld, maar 2 emmertjes. Gemakshalve heeft Praxis de verzendkosten in eigen zak gestoken. Praxis is niet in staat om1) 2 emmertjes te leveren 2) Via chat een antwoord te geven wanneer er geleverd gaat worden 3) Telefonisch enige duidelijkheid te geven ovcer de levering 4) Contact op te nemen om een order te annuleren (maar dit ongevraagd te doen) Zo fijn als de fysieke winkels van Praxis zijn, zo slecht en ongeïnteresseerd is de online afdeling. Eens maar nooit weer.

  Door: Bellie21-01-2022
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Divers

  Zeer slechte winken en asociaal personeel.
  Aan de kassa zijn de productenop op eens duurder geprijsd.
  "fout van printer" Ja ja, en vervolgens je in een lange wacht rij sturen om je geld terug te krijgen, inplaats van sorry.
  Ook zijn de produkten soms 3,4 keer zo duur als een andere andere boumarkt.; GEEN AANRADER!!!

  Door: Guido17-01-2022
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  AquaVive Douche gljistang

  Recent een AquaVive douche glijstang aangeschaft.
  Eergisteren (21-02-2021) merkte ik dat de houder waarin de douchekop zit, niet soepel op en neer beweegt. Daarover de klantenservice gebeld.
  De medewerkster begreep het probleem en zou daarmee aan de slag gaan. Enkele minuten later ontving ik een bevestigingsmail van die 'klacht'. Vandaag de 23e ontving ik bericht dat er een compleet nieuwe douche glijstang zou worden toegezonden. Nog dezelfde dag werd die bezorgd!
  Wat een super goede, maar vooral ook zéér snelle service!
  Adri Hopman - Zeist

  Door: Adri Hopman23-02-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Videofoon

  Ik kreeg bericht dat ik het gereserveerde artikel kon ophalen, wilde dat de volgende dag doen en heb 9 keer gebeld , geen gehoor.
  Volgende dag gebeld weer geen gehoor. Ben de volgende dag erheen gegaan, bang dat het artikel weg zou zijn.
  Vertelde mevr aan de balie dat ik 9 keer gebeld had. Tja zei ze dan weet je hoe druk het was. Als het zo druk is als nu in de winkel, dan nemen we de telefoon niet op. Daar kon ik het mee doen. Niet echt klantvriendelijk .

  Door: Louise Driessen 21-05-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  Praxis Amstelveen

  Vanochtend naar Praxis Amstelveen geweest om mijn spullen op te halen.
  Nou wat een slechte service van dat dame, zeer slecht behandeld.
  Er word normaal naar mijn ordernummer gevraagd, nou hier naar mijn naam. Ik zeg mijn naam, en dat verstond ze dus 3 x niet.
  Mocht ik het schrijven, en worden mijn spullen buiten op de natte grond neergezet.
  Heel slechte service van Praxis Amstelveen.

  Door: Shanant Jagroep16-02-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  super

  De overgang van Formido Burgh- Haamstede naar Praxis Renesse is een grote verademing, niet alleen vanwege de zeer overzichtelijke indeling, maar zeker ook voor het ruime assortiment. Er is veel meer keuze. Er loopt ook altijd voldoende personeel waar je wat aan kan vragen en die je nog goed en vriendelijk begeleiden ook. Prima ervaring. Ik kom hier graag nog eens terug.

  Door: Ro Koning26-02-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Online bestelling

  5 Jan besteld en betaald, kreeg een mail dat de betaling niet juist verwerkt was door hun fout en dat ik zo spoedig mogelijk me geld terug kreeg. Zit er nog steeds op te wachten. Levertijd duurt vele malen langer dan aamgege staat op de website. Geen aanrader online

  Door: M15-01-2022
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  Toggler hollewand pluggen

  Zojuist even wezen klussen met de hollewand pluggen van Toggler.
  Top pluggen, komt nooit meer los lekker hoor !

  Door: Edwun15-01-2022
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  7
  rating

  Opbergrek

  Op zondag een opbergrek besteld die wat ik een week later nodig had. Er stond bij 3 tot 5 dagen levertijd. Krijg je op woensdag een mailtje dat er een probleem is en dat het later wordt door corona. Heb die zelfde zondag een opberg rek besteld in Duitsland en die was op dinsdag al geleverd. Is daar dan geen corona of een beter bestel systeem.

  Door: Frank Troquet14-01-2022
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4.5
  rating

  Verf

  Slecht slecht slecht.
  De verf is na 5 dagen niet binnengkomen met de melding: 'er is iets fout gegaan in het betalingssysteem', terwijl 5 dagen daarvoor de betaling was bevestigd. Vervolgens de klantenservice gebeld waarbij een erg ongemotiveerde en verveelde mevrouw mij te woord stond en me vertelde dat het gewoon druk is en we hier niks aan kunnen doen. punt. Geen verdere hulp of nieuw aanbod of iets. Erg triest, ik ga hier nooit meer bestellen.

  Door: Sil14-01-2022
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3
  rating

  Structuurverf

  31 december 2021 besteld.
  Vandaag 14 januari en het is er nog niet.
  Contact gehad met klantenservice en meneer zei doodleuk.
  Ja de bezorging duurt gemiddeld 10 dagen.
  Belachelijk.
  Geen pluspunten

  Door: K. Scheper 14-01-2022
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  5
  rating

  Bewegingscamera

  Camera voldeed niet aan de verwachtingen. Flinke discussie ontstaan over terubrengen. Kon niet i.v.m. corona. Uiteindelijk gaven ze toe. Blijkt dat je niet bij ieder filiaal kunt retouneren. Alleen daar waar je het gekocht hebt. Werd door de telefoon niet gezegd. Voor niks op en neer gereden en aan de deur zeer corigerend toegesproken door een zeer jonge dame. Haar toon was compleet respectloos. Was in Sint Michielsgestel. Ik koop hier nooit meer iets.

  Door: Ron Smits13-01-2022
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4.5
  rating

  Is iets besteld maar nog niks geleverd

  Bijzonder slechte service. Ik heb mails gestuurd m.b.t. Een leveringsdatum. 5 januari besteld en nog niks gehoord. een aantal dagen geprobeerd te bellen, maar geen reactie. Je krijgt het bericht dat het druk is, maar dat is al de gehele dag.

  Door: Hans meijer12-01-2022
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2.5
  rating

  Bad

  Ligbad retour ivm schade. Ik heb inmiddels een ander ligbad aangeschaft omdat ik na 1 week nog niets had gehoord. Zit nu al bijna 3 weken te wachten op mijn geld van het ligbad. Op de site zeggen ze na 3 dagen hoort u van ons ....ik weet niet of u het verschil kent tussen 3 dagen en 3 weken ......

  Door: M.Bloks10-01-2022
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  5
  rating

  Verf en grondverf

  Verf en grondverf besteld. Levertijd 3 tot 5 dagen. Dus vorige week zaterdag besteld dan kan kan ik dit weekend verven. Woensdag kreeg ik een e-mail dat het wat vertraagd zou zijn maar de ze de bestelling aan het gereed maken zijn. Nu is het de zaterdag dat ik wilde gaan verven en heb ik geen verf zelfs nog geen track and trace. Gebeld met de klantenservice en die kunnen er ook niks van zeggen en nu moet ik maar wachten op een email van de klantenservice. Wat een super slechte service. Er wordt erg makkelijk omgegaan met gemaakte afspraken, die komen ze gewoonweg niet na. Druk of niet, zeg dan op de site dat de levering lang duurt en niet 3 tot 5 dagen (3 tot 5 dagen is trouwens al lang gezien de morderne technieken).

  Door: Marc wildschut08-01-2022
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  Niks omdat het niet mogelijk wordt gemaakt om meer bij te bestellen

  Slechte website waar je niet de mogelijkheid krijgt om bij te bestellen, voorraad is 1 daardoor mag je ook maar maximaal 1 bestellen en kan je niet bij bestellen. Ook al liggen op andere vestigingen de voorraden nog wel behalve het aantal wat ik moet hebben is 5, daardoor mag je het land door om het aantal te verzamelen die je nodig hebt. Nog nooit zoon slechte webshop gezien. Telefonisch kan je ook niks bestellen want deze persoon geeft aan dat het alleen via de webshop kan.

  Door: J08-01-2022
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3
  rating

  FAQ

  Is Praxis een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 190 ervaringen geplaatst over Praxis. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 4.2 gekregen, waarbij 39% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Praxis actief?

  Praxis is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Wonen

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Praxis gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.