NederlandReview

    Ervaringen Praxis

    Moet er in huis geklust worden, maar wil je eerst weten hoe het de consumenten bij deze bouwmarkt bevalt omdat je normaliter naar de concurrent ging? Dan is het prettig als klanten een review van hun ervaring hebben geschreven. Dankzij hun mening en beoordeling, heb jij een idee of dit filiaal of de webshop wel zo’n goed idee is. Wil je zelf ook graag consumenten helpen bij het maken van een keuze? Schrijf dan straks gerust een recensie!

    De verbouwing

    Zo af en toe moet er gewoon wat aan het huis gedaan worden. Dit kan iets kleins zijn, maar net zo goed iets groots. Wie weet ga je een muurtje uitbreken of juist plaatsen. Lekkage, isolatie, renovatie of eindelijk dat dakraam erin zetten? De tuin renoveren inclusief nieuwe bestrating en van een schuur voorzien misschien? Of de schutting vernieuwen met de buren? Scheelt wel in de kosten overigens. Maar wat er ook gedaan moet worden, het vereist meestal wel een ritje naar de bouwmarkt. Voor je het weet rij je met een volgeladen aanhanger die bijna door zijn voegen gaat van de zakken zand, cement, hout en bouwpakketten. Bij voorkeur ook dat luxe bad of die douchecabine, maar dat moet natuurlijk wel binnen het budget én de badkamer passen. Klustip: zorg in ieder geval voor het juiste gereedschap, want dat scheelt al veel ergernissen.

    Uit de oude verhuisdoos van 1988

    De afwerking en finishing touch

    Als het constructieve deel van de verbouwing af is, volgt het decoratievedeel. En dan komt weer de eeuwige vraag; gaan we gewapend met muurverf en verfroller die muur te lijf, of kiezen we voor behang? Voor beide is wat te zeggen. Al het houtwerk van de kozijnen moeten toch geschilderd worden met een lakverf en een kwast of roller. Net als die nieuwe tuinbank trouwens, want hoewel tuinhout doorgaans of hardhout is of geïmpregneerd vuren, is het wel raadzaam voor beits of olie te gaan. Afhankelijk van wat je wilt en of het mogelijk is natuurlijk. Die rolgordijnen zijn er in ieder geval zo ingezet met de bevestigingsmaterialen. Of met montagekit. En zo’n garderobekast is standaard een puzzel.



    Praxis

    Een van de bouwmarktketens die ons land rijk is, is Praxis. Naast de webshop, zijn er tal van fysiekewinkels die je kunt bezoeken. Het is bij dit bedrijf dus mogelijk om op meerdere manieren te maken te hebben met de winkel. Je kunt hier terecht van ijzerwaren als spijkers en schroeven, tot elektra en riolering, en van opbergmeubelen tot tuingereedschap en verf. En alles wat er tussenin zit of erbij hoort.Of waar je het mee in elkaar moet lijmen.

    Iedere klus een Praxisklus, of volgende keer een ander?

    Recensies zijn een goede manier om meer te weten te komen over een bedrijf. Klanten geven daarin namelijk hun meningen en ervaringen weer, waardoor jij een indruk krijgt. Voldeed het product aan de verwachting? Was het personeel klantvriendelijk en behulpzaam? Hoe is het met de klantenservice gesteld? Is retourneren daar een makkie of een drama? Wil je zelf iemand helpen bij het maken van een keuze? Laat dan gerust een review met een beoordeling achter! Alvast bedankt!

    Praxis
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (86)

    4.6
    45% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    5
    Service
    rating
    3.6
    Prijs
    rating
    5.6
    Leveren
    rating
    4

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Vuurkorf gekocht bij de Praxis - superservice!!

    Heel goed geholpen vandaag bij de Praxis Westerpark Amsterdam!

    Op zoek naar een vuurkorf, want die had degene wiens lootje ik heb getrokken op zijn lijstje staan, maar waar haal je zo'n ding midden in de herfst? Stad en land afgezocht, maar overal met een levertijd van een paar dagen en ik ben zo dom geweest om pas dit weekend te gaan zoeken en heb morgen al nodig.

    Na tien andere opties te hebben uitgezocht en afgebeld riep mijn vriend ineens 'Praxis', nou daar hadden ze dus wel gewoon een vuurkorf op voorraad, dat was bovendien supermakkelijk te vinden in de webshop (daar kunnen andere bedrijven een voorbeeld aan nemen) en helemaal fantastisch:

    ze hebben een service dat ze het voor je klaarleggen en het al over een uur (in ons geval) kunt ophalen.

    Dus meteen besteld en het lag gewoon echt klaar daar. Je hoeft dus ook niet de hele winkel meer door maar kunt het gewoon zo ophalen en ter plekke betalen.

    Het was ook nog eens een aanbieding dus we hebben nu geld overgehouden voor extra cadeautjes :)

    Echt een hele goede service en mijn sinterklaas is weer gered, dus

    dank je wel Praxis!!

    Door: S.07-12-2019
    C . Kemmeren16-04-2020

    Vandaag bij praxis Utrecht noord geweest, wat viel het mij tegen dat er geen tafeltje stond met desinfectiemiddel om je kar en je je handen te reinigen hoeft voor mij niet met personeel erbij mensen kunnen dit zelf doen kleine moeite groot plezier bij gamma kan dit wel

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Topservice

    Ik heb op 30 juli 2018 een gas-barbecue besteld bij de vestiging in Veenendaal met een bevestigingsmail dat ik deze de volgende dag kon ophalen. Het betrof een BBQ & Friends Salta.
    Had al wel gezien dat er geen voorraad was in de overige filialen
    Was dan ook niet verbaasd dat ik de volgende ochtend ben gebeld dat er geen een in voorraad was. Een heel aardige vrouw stelde voor om voor 99 Euro een demomodel te leveren met wat kleine beschadigingen. Ben daar akkoord mee gegaan en heb deze gehaald. Stond keurig voor mij klaar. Niets mis mee
    Thuis gekomen en uitgepakt ontbraken er twee grote wielen en de bouwbeschrijving.
    Gebeld met het filiaal en werd daar uitermate goed geholpen, de leidinggevende (Ronald) gaf mij aan dat er geen onderdelen meer waren en dat ik uiteindelijk de bbq mocht houden, maar dat ik het betaalde geld terug kreeg.
    Aldus gebeurde vandaag en daar ben uiterst tevreden mee.

    Wat een topservice.

    Erg bedankt daarvoor.

    Door: Leo Hoogeland02-08-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    heggenschaar (Praxis Amsterdam-Noord)

    Vriendelijk personeel bij Praxis Amsterdam-Noord

    fijn dat ze hier niet zo overdreven streng zijn als bij sommige andere bouwmarkten
    ik snap echt dat we afstand moeten houden maar als ik met mijn dochter even snel een heggenschaar wil ophalen dan vind ik het van de gekke dat ik dan niet even met haar samen naar binnen mag.
    bij de Praxis mocht dit gelukkig wel gewoon, ze keken er niet eens naar om.

    We hebben heel netjes afstand gehouden van iedereen en stonden ook zo weer buiten.

    Heggenschaar was nog in de aanbieding ook: nog geen 10 euro

    dus deze keer heel tevreden met de Praxis, zelf tijdens corona!

    Bedankt!

    Door: Janine28-04-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Videofoon

    Ik kreeg bericht dat ik het gereserveerde artikel kon ophalen, wilde dat de volgende dag doen en heb 9 keer gebeld , geen gehoor.
    Volgende dag gebeld weer geen gehoor. Ben de volgende dag erheen gegaan, bang dat het artikel weg zou zijn.
    Vertelde mevr aan de balie dat ik 9 keer gebeld had. Tja zei ze dan weet je hoe druk het was. Als het zo druk is als nu in de winkel, dan nemen we de telefoon niet op. Daar kon ik het mee doen. Niet echt klantvriendelijk .

    Door: Louise Driessen 21-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Batavia ladder

    Ladder werkte niet naar behoren maar prima opgelost door praxis apeldoorn altrex ladder gekocht met een ruimhartige korting toppie geregeld

    Door: Sjacco Wesseling13-08-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    manager

    super slechte manager bij praxis vianen. Personeel word als stront behandeld, klanten worden de grond in getrapt als ze iets niet begrijpen. En dan nog niet eens over de service gesproken, die ze voorheen wel hadden in vianen.

    Super slechte zaak geworden, ik raad ook iedereen af nog naar deze winkel te gaan.

    Door: Bas13-08-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    super

    De overgang van Formido Burgh- Haamstede naar Praxis Renesse is een grote verademing, niet alleen vanwege de zeer overzichtelijke indeling, maar zeker ook voor het ruime assortiment. Er is veel meer keuze. Er loopt ook altijd voldoende personeel waar je wat aan kan vragen en die je nog goed en vriendelijk begeleiden ook. Prima ervaring. Ik kom hier graag nog eens terug.

    Door: Ro Koning26-02-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Zweef parasol

    Vandaag mijn zweefparasol kapot gewaaid, helaas geen bon meer van. Met parasol en zonder bon terug naar de winkel. In de computer via de pinafschrijving de bon opgezocht en mocht ‘m zo omruilen, sterker nog; was in de aanbieding en kreeg nog geld toe. Super service Praxis Roosendaal!

    Door: Alex23-06-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    gordijnen

    wel moeten wachten ivm Corona, maar wat zijn de gordijnen mooi afgeleverd! Het fijne van Praxis: niet tientallen rekken met keuze maar genoeg keuze voor elk wat wils. En deze- luna wit- zijn nog mooier dan verwacht. En zeer netjes gemaakt. Ben er heel blij mee. En dat voor die prijs.

    Door: miedema17-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    zeer behulpzaam en vriendelijk

    Praxis Maastricht zijn wij zeer vriendelijk en behulpzaam geholpen door Edie deze meneer werk op de afdeling parket en laminaat eindelijk iemand die verstand van zaken heeft een echte vakman die een eerlijk advies geeft. Hier mag praxis trots op zijn .

    Door: john15-10-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Boels Rental verhuur

    Praxis selectief in haar klandizie!

    Ondernemend Nederland vecht in deze tijd voor elk dubbeltje. Praxis kan blijkbaar service vragende klanten missen.

    Ik wil hier melding van maken!

    De zeer onvriendelijke bedrijfsleider van Praxis Nieuw Vennep, heet Patrick. Zijn achternaam wilde hij niet geven. Hoe laf.

    Het volgende is niet oke
    Boels Rental BV is de verhurende partij van apparatuur binnen Praxis.
    Verhuur van een behangtafel is 22,50€ voor een week. Ik heb de tafel totaal 9,5 dag gehuurd. Voor de 2,5 dag meer werd een bedrag van 22,50€ bijgerekend. Totaal 45€ voor 9,5 dag.
    Toen ik daar mijn beklag over deed, toonde de jonge medewerker begrip. De bedrijfsleider echter ‘Patrick zonder achternaam’ zegt doodleuk; dan had u het maar niet zo lang moeten huren!!! Toonde geen enkel begrip voor de situatie. Als ik wil klagen moest ik bij Boels Rental wezen. En ik mocht gerust mijn beklag over Boels Rental op social media posten!

    Om thuis de verfklus te laten afmaken was er nog meer Flexa verf nodig. In mijn frustratie van zijn eerdere onvriendelijke gedrag vroeg ik of er iemand naar de verf balie kon toekomen omdat ik niet te lang wilde wachten. Deze zeer onbekwame bedrijfsleider ‘zonder achternaam’ riep me toe; joh, ga lekker huis!!!

    Omdat ik chronisch ziek ben was ik gedoemd om toch de ontbrekende Flexa verf daar mee te nemen.

    In dit verhaal zijn drie ondernemingen betrokken. Boels Rental, Flexa en Praxis.
    Naar mijn mening is Praxis hier de eindverantwoordelijke. Zij is ook verantwoordelijk voor haar personeel en leidinggevenden.

    Door: Sandra I. Jong09-08-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Verf

    Wij hebben 3 verf emmers besteld bij Praxis, keurig betaald. Worden er 2 geleverd waarvan 1 nog zelfs lekte. Dit aangegeven via de telefoon op een zaterdag, maandag zouden er 2 nieuwe besteld worden. Helaas is dit niet gebeurt. Nu loop ik al een aantal dagen met ze te bellen en ze willen niet tot een redelijke oplossing komen waarbij de gelekte emmer vervangen wordt aan de deur. Ik moet zelf met de gelekte emmer op eigen risico naar de filiaal rijden om deze on te ruilen. Nou ik weet het wel, voortaan Praxis online mijden!!!

    Door: Rachid06-08-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    verf producten

    Had aan de kassa gevraagd om een gratis tuitje omdat de tuit van de 2 weken eerder aangeschafte kit verstopt was.

    Ik kreeg van de medewerkster te verstaan dat ik geen tuitje kon krijgen omdat ik nu alleen verfspullen had gekocht en geen kit.
    Ik had geen zin om terug te komen met de kassabon van de kit die ik eerder had gekocht.

    Dit betreft de Praxis vestiging in Goes.

    Dit was dan ook de laatste keer dat ik bij deze Praxis ben geweest, bij de Gamma zijn ze toch een tikkeltje vriendelijker en behulpzamer.

    Door: edwin01-08-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4.5
    rating

    Bandschuurmachine

    Nooit iets bestellen bij Praxis!!! Je bestelt wel bij praxis maar het loopt via leverancier dus als het mis gaat heb je niks aan de "service" van praxis. Schuurmachine besteld eind mei, deze was stuk, teruggestuurd begin juni, nu, augustus, nog steeds geen geld terug! Terugsturen omslachtig, moet dus naar leverancier, dan bewijs mailen naar praxis en vervolgens hoor je niks meer. Meerdere mails gestuurd, gebeld maar of geen reactie, of onbeschofte reactie of weliswaar toezegging het op te lossen maar er gebeurd dus niks. Je kan nog beter iets bij Chinese webshop bestellen dan bij Praxis

    Door: Susan31-07-2020
    Bruggeman01-08-2020

    Spullen besteld bij Praxis je hoort gewoon niks zou vrijdag geleverd worden nou mooi niet dus.Nou maar afwachten wanneer het geleverd wordt erg vreemd dit

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5.5
    rating

    tuinslanghaspel

    We hadden een tuinslanghaspel willen kopen, maar bij nader inzien toch niet gedaan. Mijn dochter en ik hadden twee van deze haspels gekocht maar kregen geen korting van 15% van onze welkomstkorting van de PraxisPlus app. Want daar stond dat we korting kregen op elk artikel naar keuze. Wij zo'n app op onze telefoon geïnstalleerd voor deze korting maar wat blijkt...als je toevallig een artikel met vaste lage prijs pakt geld dit ineens niet meer. Dit artikel is bij meerdere winkels voor de zelfde prijs te koop dus deukje nou dan gaan we naar Praxis die zijn blij met nieuwe klanten. Nou dan kom je bedrogen uit. daarom hebben wij direct de twee haspels weer ingeleverd en zijn naar de concurrent gegaan. wat mij betreft moeten ze de zin welkomst korting op een artikel naar keuze snel veranderen want dit is dus absoluut niet waar.
    Ik ben zeer teleur gesteld in deze misleidende app.

    Door: Ton de Jager27-07-2020
    Hendrik28-07-2020

    In de algemene voorwaarden van de app staat duidelijk 'Met uitzondering van vaste lage prijs etc. etc.' bij het downloaden van de app gaat u akkoord met deze voorwaarden dus lijkt me niks meer dan logisch.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Laminaat met legservice

    Laminaat laten leggen door een gespecialiseerd bedrijf Fa Holthuijsen.

    Na het leggen is geblekek dat de lamellen op de kopse kanten ni et goed op elkaar aansluiten. Gevolg: opstaande randjes en na kort gebruik daardoor beschadigingen van de toplaag.

    Probeer nu al weken verhaal te halen bij Praxis.
    Ik wordt door de klantenservice verwezen naar de montageservice technische dienst. Ik kan echter nergens een telefoonnummer of emailadres vinden op de website.

    Door: Bj Rooseboom22-07-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5.5
    rating

    Een tuinkist

    Alleen maar min punten.
    Komen afspraken niet na
    Ik besteld bij praxis en zou binnen 2 weken geleverd worden, na 2 weken ik bellen en mailen maar niks geen antwoorden.
    Na 3 weken nog maar eens bellen maar het is niet leverbaar en ik krijg mijn geld terug.
    Die hufters bij praxis hebben blijkbaar niet door dat ik nu problemen heb, ik heb het niet voor niks besteld.
    ZEER ZEER ZEER SLECHT PRAXIS

    We zijn weer een week verder en nog geen geld overgemaakt.

    We zijn weer een dag verder en nog steeds geen retour betaling.
    Eerst niet leveren en dan kan je leuren om je geld terug te krijgen. En dan denk je ach praxis is een groot en betrouwbaar bedrijf
    NIET DUS😡

    Door: Cor14-07-2020
    Cor15-07-2020

    Eerst verkopen ze iets wat ze niet kunnen leveren. Dan zelf bellen en mailen en er achter komen dat ze niet GAAN leveren. En nu zit ik achter mijn eigen geld aan dat ik maar niet retour gestort krijg. En nog steeds wacht ik vandaag WEER gebeld maar weer een lul verhaal aangehoord.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Tarasverwarmer

    Word gewoon niet geleverd en nog minder gecommuniceerd naar 6 klant

    Door: Erwin Geurts12-07-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Tuinkist

    Ik besteld bij praxis en zou binnen 2 weken geleverd worden, na 2 weken ik bellen en mailen maar niks geen antwoorden.
    Na 3 weken nog maar eens bellen maar het is niet leverbaar en ik krijg mijn geld terug.
    Die hufters bij praxis hebben blijkbaar niet door dat ik nu problemen heb, ik heb het niet voor niks besteld

    Door: Cor09-07-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2.5
    rating

    Elektrische gastrijder van Black & Dekker

    apparaat werkt niet goed maar, Praxis Cruqius neemt enkel daar gekochte goederen retour. Wij hebben deze tijdens weekend weg in Nunspeet gekocht. Praxis Cruqius hanteert eigen regels en Praxis Nederland geeft aan hier geen actie tegen te (kunnen) ondernemen. Dus wordt rit richting Nunspeet met bijkomende kosten. Ofwel volgende keer maar weer naar de Gamma.

    Door: Hillegom05-07-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    6
    rating

    Schrijf zelf een review over Praxis

    Uw beoordeling

    FAQ

    Is Praxis een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 86 ervaringen geplaatst over Praxis. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 4.6 gekregen, waarbij 45% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Praxis actief?

    Praxis is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Wonen

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Praxis gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.