5 bestemmingen om heen te gaan met enkel handbagage

Je kent het vast wel: je vindt een enorm goedkoop vliegticket en kan niet wachten om te vertrekken. Bij de meeste maatschappijen neem je deze gratis mee. Maar dan komt er bij het invullen van je gegevens ineens een hoog bedrag bij voor je in te checken ruimbagage. Soms is je vliegticket zelfs bijna twee keer zo duur geworden. Dit zijn de beste bestemmingen waar je genoeg hebt aan een klein koffertje in de bagagebakken.


 

1. Porto, Portugal

In de Portugese stad Porto vind je talloze smeedijzeren balkons met kleurige bloemen en duizenden blauwwitte tegeltjes (azulejos) in het oude centrum. Maak een indrukwekkende wandeling door het historische stadsdeel Barredo. De stad is niet mega groot en daarom een perfecte bestemming voor een aantal dagen weg. Veel bezienswaardigheden ontdek je te voet. Vanaf Schiphol en Eindhoven vind je diverse directe vluchten naar de luchthaven van Porto. Pak je reiskoffer in voor een korte trip en geniet van de Portugese sferen.

 

2. Praag, Tsjechië

Het historische centrum van Praag is een absolute must om te bezoeken. De stad zal ongetwijfeld een verpletterende indruk bij je achterlaten. Zowel tijdens de zonnige zomerdagen als tijdens de witte winters, is de stad prachtig om te zien. Neem een kijkje bij het astronomische uurwerk aan de zuidelijke muur van het Oudestadsraadhuis op het Oudestadsplein in Praag. Je handbagage koffer is genoeg voor een paar dagen naar de stad. Let wel goed op de afmetingen handbagage. De voorwaarden voor je trolley handbagage kunnen per luchtvaartmaatschappij verschillend zijn. 

 

3. Milaan, Italië

Milaan is al jaren een van de populairste steden voor een citytrip van 3 of 4 dagen. Natuurlijk kan een bezoek aan Duomo di Milano, de gotische kathedraal, niet ontbreken. Dit waanzinnige gebouw, welke letterlijk het middelpunt van Milaan is, is niet voor niets ontzettend populair bij toeristen. De bouw van de kathedraal duurde maar liefst 500 jaar. Wat mag mee in handbagage naar Milaan? De regels zijn in grote lijnen overal hetzelfde. Vloeistoffen handbagage is toegestaan tot een grootte van maximaal 100ml per flesje. Een laptop of tablet mag je meenemen in je Handbagage trolley. Bij de douane Schiphol leg je deze apart in een bak zodat je bagage voldoet aan de regels. 

 

4. Málaga, Spanje

De Spaanse stad is momenteel weer enorm in trek bij Nederlandse reizigers. Niet zo gek want het is er bijna altijd mooi weer, ook tijdens de winter. De stad ligt aan de kust en dus kan je een paar dagen heerlijk uitwaaien op het stand. Maar de stad heeft veel meer te bieden dan alleen strand. Málaga ligt redelijk zuidelijk en dus eet je er heerlijke tapas typisch Spaanse gerechten die je niet moet overslaan tijdens je bezoek. KLM vliegt sinds een aantal jaar weer naar de Spaanse stad. Je handbagage klm pak je in inclusief bikini. Wil je een eigen strandlaken meenemen? Kies dan voor een hammam handdoek. Deze zijn lekker dun en nemen niet veel plek in in je trolley. 

 

5. Kopenhagen, Denemarken

Kopenhagen is de perfecte stad voor een leuke stedentrip. De stad heeft de perfecte combinatie van nieuw en oud. Je vindt er vele oude kastelen en authentieke kleurrijke panden, maar ook heel veel hippe eettentjes. Wil je veel van de stad zien tijdens een kort bezoek? Huur een fiets en ontdek zoveel mogelijk van de stad. Tijdens de wintermaanden kan het best koud zijn in de Deense stad. Zorg dat je je handschoenen en sjaal al draagt, zodat deze niet onnodig je kostbare plek in je koffertje in beslag nemen.


Share