Hoe kun je in huis het beste van de zon genieten? #tips

We mogen weer voorzichtig naar buiten, maar ook in huis kun je van de zon en het mooie weer genieten. Hoe doe je dat?

NederlandReview geeft graag tips!

Zorg ervoor dat er veel licht naar binnen kan stromen

Dé bron van natuurlijk licht in huis zijn natuurlijk de ramen. Zorg er daarom voor dat die goed tot hun recht komen.

Dat doe je in de eerste plaats door daarbij rekening te houden met de inrichting. Zet geen meubilair half of zelfs helemaal voor de ramen, bijvoorbeeld. En zet de vensterbank liever ook niet vol met allerlei snuisterijen.

Ook aan de buitenkant kun je daar misschien verbetering brengen. Snoei die hoge struik voor het raam eens goed, of verplaats die parasol die het zonlicht uit jouw woonkamer kaapt.

Accentueer het licht met kleur

Heb je eenmaal veel licht dat jouw huis instroomt, dan is het slim om dat te accentueren. Dat doe je bijvoorbeeld door te kiezen voor lichte kleuren rond het raam.

Schilder de vensterbanken bijvoorbeeld in een zachte lichte kleur, Dat trekt meer licht aan dan een donkere kleur.

Let op de functie van de kamer

Voor ieder wat wils, en misschien zelfs voor iedere kamer wat anders. Want in een slaapkamer kunnen verduisterende en geluidswerende gordijnen bijvoorbeeld heel geschikt zijn, maar in een woonkamer zoek je eerder naar iets dat juist wel (een beetje) licht doorlaat of filtert.

Filter het licht met gordijnen of jaloezieën

Wie meer licht in huis wil, denkt misschien de gordijnen of jaloezieën te moeten verwijderen. Niets is minder waar! Raambekleding zorgt ervoor dat je met het licht kunt spelen.

Wil je dat felle zonlicht (de zomer komt er bijna aan!) een beetje filteren en zachter maken, dan kan een lichtdoorlatend gordijn bijvoorbeeld ideaal zijn. 

Kijk goed rond, laat je adviseren en lees reviews

Laat je goed adviseren bij de aanschaf van raambekleding, want er zijn vele soorten en maten beschikbaar, met telkens andere effecten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor verduisterende rolgordijnen van de Hema of raamdecoratie van Topjaloezieën.nl. Ook koopjessites als OneDayOnly bieden regelmatig gordijnen aan.

En natuurlijk geldt ook hier dat het altijd een goed idee is om vooraf reviews van eerdere klanten te lezen om zo de beste keuze te maken!

Share