Ervaringen > Hoe kies je een mobiel internet bundel?

Mobiel internet is de perfecte oplossing voor iedereen die veel buiten de deur werkt, veel op reis is of simpelweg altijd gebruik wil kunnen maken van de smartphone apps die internet nodig hebben. Een hele generatie weet niet beter dan dat mobiel internet er altijd is geweest maar dat is natuurlijk niet zo. Tien jaar geleden had niemand kunnen bedenken dat we nu dagelijks meer tijd besteden op de smartphone dan op de laptop. Je hoeft niet meer de laptop te openen of de computer in te schakelen als je je e-mail wilt lezen of video’s wilt bekijken op YouTube. Hoewel dit nog steeds veel gebeurt doen de meeste mensen dit vanaf de smartphone of tablet. Met mobiel internet kun je altijd en overal verbinding maken met het mobiele netwerk waardoor je op de smartphone of tablet kunt internetten.


Hoeveel kost mobiel internet?

Het bedrag dat je wilt betalen aan mobiel internet ligt aan jezelf. Je bepaalt immers zelf welke databundel je neemt of hoeveel MB je verbruikt met een prepaid kaart. De kosten bepaal je ook zelf door een mobiel abonnement met internet te vergelijken. Mobiel internet via een databundel wordt vooraf betaald. Je betaalt een vast bedrag per maand voor een vast aantal MB’s. De kosten worden bij een prepaid kaart berekend aan de hand van het aantal verbruikte MB’s. Je betaalt dan voor iedere MB die je verbruikt.


Buiten-de-bundel internetten

Als je het aantal MB’s dat je krijgt in de databundel overschrijdt dan kunnen de kosten snel oplopen als het niet automatisch gestopt wordt. Als de databundel op is dan zijn de kosten hoger. Dit worden de buiten-de-bundel kosten genoemd. De provider brengt dan een bedrag per extra MB in rekening. De tarieven voor een MB die buiten-de-bundel verbruikt wordt zijn hoger zijn dan de tarieven per MB binnen de bundel.


Onbeperkt internet voor een vast bedrag per maand

Mobiel internet is essentieel voor veel Nederlanders maar bij de gemiddelde databundel is de limiet al vaak voor het einde van de maand bereikt. Hoe kun je dit voorkomen? Natuurlijk kun je simpelweg minder data verbruiken zodat je meer MB’s aan het einde van de maand overhoudt. Er is echter nog een andere optie en dat is een onbeperkte databundel. Het is mogelijk om een onbeperkt internetbundel tegen een vast bedrag per maand af te sluiten. Deze databundel is op dit moment nog niet standaard verkrijgbaar bij de Nederlandse provider. Alleen Robin Mobile biedt op dit moment een onbeperkte databundel aan waarbij je niet te maken krijgt met een lastige datalimiet. Het abonnement zorgt ervoor dat je ongelimiteerd kunt internetten en je geen zorgen hoeft te maken over hoeveel je verbruikt hebt.


Share