NederlandReview

  Mobiel

  Een doolhof is het tegenwoordig. En erg ondoorzichtig. Er zijn zoveel verschillende mobiele merken en telefoons. Nokia, Samsung, HTC, Microsoft en natuurlijk Apple. Maar er zijn zoveel nieuwe spelers uit onbekende markten zoals huawei en motorola. En deze worden allemaal aangeboden bij een mobiel abonnement door bedrijven als vodafone, kpn en ben.nl. Die allemaal weer op hun beurt weer met kortingen en acties roepen om aandacht met de beste aanbiedingen. Maar wat is de beste aanbieding en wat is de beste mobiele provider? Gaat het alleen maar om de nieuwste mobiele telefoon of is service ook wat waard? En hoe zijn de echte maandelijkse kosten, vooral als je over je bundel en belminuten heen gaat? Hoeveel MB is genoeg en betaal je anders niet teveel? En hoe vast is een 1 of 2 jarig contract en wat zijn de nadelen als mijn mobiel stuk gaat? Belangrijke vragen voor u, waar u maar moeilijk achter komt bij de provider zelf.

  Wij hebben voor u alle mobiele providers op een rijtje gezet, met verhalen en ervaringen van mobiele gebruikers. Zij vertellen u hoe het echt zit, zodat u de juiste keuze maakt voordat u overstapt of een nieuw mobiel abonnement afsluit!

  Alle Mobiel bedrijven (64)

  Meer info over Mobiel bedrijven

  Mobiele abonnementen betreffen abonnementen die u voor een mobiele telefoon afsluit. Bij het afsluiten van een abonnement voor een mobiele telefoon, kunt u zelf kiezen welke producten en diensten u op deze mobiele telefoon wil gebruiken. Neemt u bijvoorbeeld een abonnement af met internet, dan kunt u gebruik maken van het internet op uw mobiele telefoon. Sluit u een abonnement af met belminuten en sms’jes, dan kunt u met uw mobiele telefoon naar vaste en mobiele nummers bellen en kunt u sms’jes versturen naar andere mobiele nummers. Afhankelijk van de producten en diensten die u afneemt in uw mobiele abonnement, betaalt u een vast bedrag per maand om het abonnement te bekostigen. Om u een duidelijk beeld te geven van de abonnementen die u kunt afsluiten voor uw mobiele telefoon, worden in onderstaande alinea’s de diverse mobiele abonnementen beschreven. 

  Mobiele abonnementen met internet
  Steeds meer mensen gebruiken internet op de mobiele telefoon om e-mails te openen en te versturen, te surfen op het internet en gebruik te maken van diverse social media netwerken. Sluit u een mobiel abonnement af met internet, dan kunt u gebruik maken van een internetverbinding voor uw telefoon. Dit betekent dat u niet alleen internet kan gebruiken door te verbinden met een Wi-Fi netwerk, maar dat u ook zonder openbare netwerken kunt internetten met uw toestel. Hoeveel internet u precies kunt gebruiken, is afhankelijk van het abonnement dat u afsluit. Zo kunt u een abonnement afsluiten met onbeperkt internet, maar zijn er ook abonnementen die wel grenzen stellen op het internet dat u kunt gebruiken op uw toestel.

  Mobiele abonnementen zonder internet
  Gebruikt u nooit internet op uw telefoon, dan kunt u een abonnement zonder internet afsluiten. In dit geval kunt u met uw toestel bellen en sms’en, maar kunt u zonder een Wi-Fi netwerk om te verbinden geen gebruik maken van het internet. Vindt u internetten op uw telefoon niet prettig of heeft u een ouder toestel die niet gemaakt is voor het internetten met de telefoon, dan is het afsluiten van een mobiel abonnement zonder internet met oog op de kostenbesparing interessanter dan het afsluiten van een abonnement met internet.

  Mobiele abonnementen met toestel
  Bij het afsluiten van een abonnement voor uw telefoon kunt u niet alleen kiezen of u een abonnement met of zonder internet af wil sluiten, maar kunt u bovendien zelf kiezen of u de prijs van het toestel wil doorberekenen in het abonnement. Kiest u voor een abonnement met toestel, dan krijgt u naast een abonnement ook een gloednieuwe telefoon om dit abonnement op te gebruiken. De kosten die hieraan verbonden zijn, worden maandelijks doorberekend in de prijs van het abonnement. 

  Mobiele abonnementen zonder toestel
  Een mobiel abonnement zonder toestel wordt ook wel een sim only abonnement genoemd. Sluit u dit abonnement af, dan krijgt u enkel een simkaart met de producten en diensten van het abonnement. Deze simkaart kunt u in uw huidige toestel gebruiken, zodat u goedkoper uit bent dan wanneer u ook moet betalen voor een nieuwe telefoon bij het mobiele abonnement.