Hoe en waar vind je de beste online woonwinkels?

Heb je zin om jouw huis te voorzien van een nieuwe look? Online kun je veel shoppen in woonwinkels. Hoe weet je welke winkels betrouwbaar zijn?

Veel mensen zijn nu tijdens de corona aan het verbouwen en klussen geslagen, zo schreven we eerder al in deze blog. Als je toch thuis zit, dan kun je je maar beter nuttig maken! Nu al die huizen zo mooi zijn verbouwd en opnieuw ingericht, begint misschien wel het leukste onderdeel: de inrichting!  

Hoe kun je nu veilig shoppen?

Veel fysieke winkels zijn door de coronacrisis geruime tijd dicht geweest. Online winkels bleven echter vaak open. Dat de winkels in de winkelstraat bijna allemaal weer open zijn gegaan, betekent niet dat je hier altijd veilig kunt shoppen. De beroemde Amsterdamse winkelstraat, de Kalverstraat, moest zelfs al meerdere keren worden afgesloten, omdat er te veel mensen aan het shoppen waren en er niet genoeg afstand mogelijk was. Een veiligheidsrisico dus, zo berichten verschillende media.

Je kunt daarom vaak beter jouw aankopen online doen. Je hoeft dan immers de deur niet uit en kunt dus goed afstand houden van anderen. Wel is het belangrijk dat je weet waar je koopt en alleen betrouwbare online winkels bezoekt: zo kun je online veilig shoppen.

Hoe vind je de juiste online woonwinkel voor jouw inrichting?

Online vind je heel veel woonwinkels waar je allerlei leuke spulletjes voor jouw huis kunt vinden en zelfs al jouw meubilair met één muisklik kunt bestellen. Grote, bekende winkels, zoals HEMA, hebben een webshop waar je coronavrij terecht kunt, maar er zijn ook veel verschillende kleinere online winkels, zoals woonwinkel Woonenzo, waar je kunt shoppen. 

Lees van te voren altijd eerst reviews van klanten voordat je een bestelling in een (online) woonwinkel plaatst. Dat geldt natuurlijk voor winkels die je misschien nog niet kent; zo kom je erachter of die te vertrouwen zijn. Maar het geldt ook voor bekendere woonwinkels, want misschien is hun online service wel heel anders dan in een fysieke winkel. Lees dus altijd eerst reviews met ervaringen van klanten op NederlandReview!

Wat zijn goede redenen om te kiezen voor een bekende woonwinkel?

Misschien vind je door de bomen het bos niet meer. Sommige mensen kiezen gewoon maar voor die bekende woonwinkel. Gewoon, omdat ze die al kennen. En zo'n grote naam moet toch wel betrouwbaar zijn?

Een ander voordeel van bestellen bij een grote keten of bekende woonwinkel, is dat die vaak winkels heeft waar je een product kunt bekijken voordat je het koopt. Ook heb je zo vaak de gelegenheid om een product in een winkel op te halen of te retourneren, als je dat liever hebt dan thuis laten bezorgen.

Wat zijn goede redenen om te bestellen bij een kleine webwinkel?

Ook al kan het veiliger voelen om te bestellen bij een grote en bekende winkelketen, toch kan het soms fijner of beter zijn om bij een kleine webwinkel te kopen.

Zo blijken grote ketens soms een slechte service te bieden, aldus veel reviews van klanten op NederlandReview. Deze winkels krijgen toch wel genoeg klanten, dus waarom zouden ze hun best doen voor jou, die ene klant? Kleine webwinkels doen soms juist hun uiterste best om elke klant, hoe klein ook, tevreden te houden. Jij bent voor zo'n winkel namelijk veel bijzonderder!

Daarnaast vind je in een kleine webwinkel soms producten die je nergens anders tegenkomt. Wat je bestelt in dat ene kleine winkeltje met eigengemaakte spulletjes, bijvoorbeeld op Etsy, vind je niet zomaar in een ander interieur.

Aan jou de keuze waar je het liefste koopt, maar wees altijd goed voorbereid voordat je ergens bestelt. NederlandReview wil daar graag bij helpen en verzamelt daarom betrouwbare reviews van klanten.

Share