NederlandReview

  Ervaringen Etsy

  Verkoopfora kunnen leuk zijn, maar dan wil je wel zeker weten dat de verkopers betrouwbaar zijn en de spullen die ze verkopen deugen. Maar als verkoper die een eigen online winkeltje wilt aanbieden, wil je natuurlijk ook weten of het wat is. Hoe zit het bijvoorbeeld met de veiligheid van beide partijen, om de kans op oplichting te verminderen? Welke maatregelen biedt Etsy? Wat voor betaalmogelijkheden zijn er mogelijk? Werkt hun app naar behoren? Deel jouw ervaring en mening vandaag nog in een review, of lees gerust de recensies van consumenten voor je.

  Zoektocht naar dat ene speciale item

  Soms vind je in de gewone winkels gewoon niet wat je zoekt. Dat kan, zeker als je qua smaak of stijl afwijkt van het gangbare, zoals met bijvoorbeeld tweedehands, antiek of curiosa uit een bepaalde tijd. Wellicht dat je graag de kleine ondernemers steunt en bijvoorbeeld liever je custom sieraden bij een kleinere goudsmid laat maken. Als je een liefhebber bent van one of a kind (ookwel OOAK) of exclusieve producten, is de kans groot dat je al meerdere uren hebt speuren op het Internet er op hebt zitten. Maar ook als je stiekem liever lui dan moe bent, is een online verkooppunt interessant.

  Uit de hand gelopen creatieve hobby

  Online verkoopsites waar je als particulier laagdrempelig een winkeltje kan open, zijn ideaal voor de momenten waarop je nog te klein bent voor een geheel eigen shop, of dat helemaal niet ambieert. Vaak rekent zo’n site daar welk een bepaald percentage als vergoeding voor. Ook is het mogelijk om binnen de pagina te adverteren voor jouw verkoophoekje. Best handig als je iets nog naast je huidige werk doet of nog voornamelijk vanuit hobby of passie doet/maakt. Een ander voordeel is dat klanten je kunnen vinden aan de hand van de eisen die ze stellen aan wat ze precies zoeken. Ze vinden dus eerst jouw aanbod, en daarmee automatisch jouw verkooppagina ook. Het feit dat je onderdeel bent van een soort overkoepelend of collectief geheel, maakt het ook laagdrempeliger voor de consument om tot aanschaf over te gaan, want het idee van het beleid en de regels van de website geven een idee van veiligheid. Zeker als jouw shopje al goede recensies heeft. En voor je het weet, staat er een unboxing video op YouTube over een creatie van jouw hand!


  In geval van teveel online aankopen

  Etsy

  Dit is zo’n online plek waar online gekocht en verkocht kan worden, zowel nationaal als internationaal. Etsy profileert zich als een plek voor creatief handgemaakt of vintage, maar de ervaring leert, dat er ook winkels en groothandels op te vinden zijn. Afhankelijk van de voorkeur van de verkoper, kan hier betaald worden met onder andere PayPal, iDeal en creditcards. De verzendkosten zijn afhankelijk van de manier waarop iets verzonden zal worden. Sommige verkopers kiezen bijvoorbeeld standaard voor verzekerd, wat extra kosten met zich meebrengt. Na afloop van iedere aankoop, kan de koper een beoordeling achterlaten. Daarbij kunnen dingen als de communicatie met de verkoper, de kwaliteit van het gekochte item, en eventuele problemen aangekaart worden. Uiteraard is het wel zo vriendelijk een verkoper eerst op de hoogte te stellen als er problemen met een product zijn, in plaats van gelijk een negatief review te schrijven.

  Recensies voor en door gebruikers

  Op Etsy kun je verkooptransacties beoordelen, hier mag je Etsy beoordelen. Kwam je er terecht als koper of verkoper? Hoe je jouw ervaring verlopen? Als er problemen waren tijden de aankoop/verkoop, waar je zelf niet meer uit kwam met de andere partij, hoe ging Etsy hiermee om? Wat wordt er met klachten gedaan? Ben je tevreden? Zou je het andere mensen aanraden hier te kopen of te verkopen? Laat ons jouw mening weten, en schrijf vandaag nog een review. Daarmee help je ook geïnteresseerden bij het maken van een keuze. Alvast bedankt!

  Etsy
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (8)

  5,2
  63% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  5,2
  Service
  rating
  5
  Prijs
  rating
  5,8
  Leveren
  rating
  4,8

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Kimono

  23 september bericht ontvangen dat artikel uit India is verstuurd. 7 oktober en nog steeds niets. Geen bericht, geen feedback, niets. Eerste en laatste keer.

  Door: Paul Koppers07-10-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2
  rating

  Heel tevreden

  Ik heb al meerdere producten via Etsy besteld en ik ben heel tevreden over mijn aankopen.

  Omdat Etsy bestaat uit allemaal kleine winkeltjes, kan het zijn dat het soms wat langer duurt, voordat je iets ontvangt (omdat het winkeltje waar je iets gekocht hebt bijv. in de VS gevestigd is).

  Ik bestel meestal bij Nederlandse shops en ik krijg altijd alles snel in huis.

  Je moet wel even opletten of de shop waar je besteld binnen de EU gevestigd is, zodat je geen invoerrechten hoeft te betalen (wanneer de waarde van jouw zending uit een land buiten de EU hoger is dan €22, dan moet je invoerrechten betalen).

  Door: Nikki02-04-2019
  Jcj Jolanda Van reeuwijk22-05-2019

  He nikki ik heb iets gezien bij etsy maar woord gemaak in rusland heb jij ervaring daar mee enkan ik het vertrouwen en hoelang heb jij op je parketje moeten wachten ik zou het graag van je willen horen groette jolanda

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  10
  rating

  Koop niet via Etsy!!

  Heb bestelling geplaatst voor een zoetwaterparelketting en een paar oorbellen voor $50,00!! Verkoper geeft aan dat het pakketje is verzonden maar het is nooit bezorgd op mijn adres! Bij Etsy en verkoper gereclameerd! Resultaat: Etsy is van mening dat verkoper pakketje heeft gestuurd... daarom: $50,00 geld weg!!!
  DUS; VERTROUW NIET OP ETSY!! JE HEBT GEEN ENKELE ZEKERHEID BIJ ETSY!!

  Door: Herma Fitzgerald13-03-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2
  rating

  Super en snel met voorbericht. Waterpijpen is in Spanje gemaakt en verstuurd.plus

  Plus: levering relatief snel. Het is niet zo voor 23.00 besteld en morgen geleverd.
  Plus: een bericht van Etsy dat het pakje in Spanje op de post is gegaan.
  prijs: vind maar eens een waterpijpje 1:12 in Nederland.
  Mijn moeder zou zeggen: wat je ver haalt..,......

  Door: Kitty de Roos22-02-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  8
  rating

  teleurgesteld

  Op 15 januari hebben wij een rooster painted clock besteld en betaald.
  Tot op heden nog niets ontvangen. Kunnen wij nog hopen dat de klok wordt geleverd of zijn we ons geld kwijt. We hopen niet op het laatste maar het zou heel klantvriendelijk zijn om te reageren hoe of wat. We wachten maar af maar hebben er nog weinig vertrouwen in dat de klok wordt geleverd.
  Het nummer van onze bestelling: 1404730736.

  Door: J.J. Wijk11-02-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  4
  rating

  Na een maand nog niet binnen

  Mijn bestelling is na een maand nog niet binnen. De eerste keer was het geld afgeschreven maar was er iets mis gegaan net de bestelling. Gelukkig mijn geld terug gekregen. Maar nu wacht ik al een maand op een pakje uit Duitsland. Dit is de eerste en laatste keer dat ik iets bij Eddy gekocht heb.

  Door: Mirjam05-02-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  4,5
  rating

  Betaling

  Ik ging naar mijn winkelwagen en toen ik mijn visa nummer had ingetikt verdween alles. Raar ...Ik maak mij ongerust. Ik vind er ook niks meer van terug. Dit heb ik nog nooit meegemaakt.

  Door: Kristina De Herdt04-02-2019
  Kimberley Thakoer04-03-2019

  Ik heb dit nu dus ook. Ik heb gekozen om via ideal te betalen. Het geld is afgeschreven. Maar niets bevestigd. Ook was de bestelling niet bij de shop terecht gekomen. Met heel veel moeite support mail kunnen sturen. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat aflopen :(

  Esmé05-05-2019

  Ik heb dit ook er is geld afgeschreven maar ik kan nergens terug vinden dat ik mijn bestelling heb geplaatst ik ben bijna 40 euro kwijt!:(

  Catharina17-05-2019

  Zelfde meegemaakt, voor 85 dollar reliefrollers in Amerika besteld, weken niks gehoord, toen mailde ze dat ze zwanger was, toen was ze bevallen, toen moest ze de achterstand inlopen, kortom niks ontvangen en geld kwijt!

  Jolanda 12-09-2019

  Ik heb dat dus ook Wat hebben jullie daar aan gedaan ???

  Esther24-09-2019

  Kan je via ideal betalen? Want als ik wil betalen komt alleen die visa te voorschijn en andere dingen

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  2
  rating

  mooi cadeau voor mijn moeder

  fantastisch mooi beeldje gevonden op Etsy voor mijn moeders verjaardag
  echt heel mooi en uniek want zelfgemaakt door iemand
  duurde wel een week voor het binnen was, want het moest van ver komen
  maar het was gelukkig op tijd
  en erg mooi en stevig verpakt

  ik bestel zeker nog wel eens iets op Etsy

  Door: Sandra22-09-2018
  Jcj Jolanda Van reeuwijk22-05-2019

  Hoi sandra Heb jij goede ervaring met het beatellen bij etsy als het uit rusland komt ik zou het graag van ju willen horen alvast bedankt jolanda

  Patricia22-09-2019

  Heb een oorbel bij

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9
  rating

  Schrijf zelf een review over Etsy

  Uw beoordeling