NederlandReview

    Ervaringen Etsy

    Verkoopfora kunnen leuk zijn, maar dan wil je wel zeker weten dat de verkopers betrouwbaar zijn en de spullen die ze verkopen deugen. Maar als verkoper die een eigen online winkeltje wilt aanbieden, wil je natuurlijk ook weten of het wat is. Hoe zit het bijvoorbeeld met de veiligheid van beide partijen, om de kans op oplichting te verminderen? Welke maatregelen biedt Etsy? Wat voor betaalmogelijkheden zijn er mogelijk? Werkt hun app naar behoren? Deel jouw ervaring en mening vandaag nog in een review, of lees gerust de recensies van consumenten voor je.

    Zoektocht naar dat ene speciale item

    Soms vind je in de gewone winkels gewoon niet wat je zoekt. Dat kan, zeker als je qua smaak of stijl afwijkt van het gangbare, zoals met bijvoorbeeld tweedehands, antiek of curiosa uit een bepaalde tijd. Wellicht dat je graag de kleine ondernemers steunt en bijvoorbeeld liever je custom sieraden bij een kleinere goudsmid laat maken. Als je een liefhebber bent van one of a kind (ookwel OOAK) of exclusieve producten, is de kans groot dat je al meerdere uren hebt speuren op het Internet er op hebt zitten. Maar ook als je stiekem liever lui dan moe bent, is een online verkooppunt interessant.

    Etsy

    Uit de hand gelopen creatieve hobby

    Online verkoopsites waar je als particulier laagdrempelig een winkeltje kan open, zijn ideaal voor de momenten waarop je nog te klein bent voor een geheel eigen shop, of dat helemaal niet ambieert. Vaak rekent zo’n site daar welk een bepaald percentage als vergoeding voor. Ook is het mogelijk om binnen de pagina te adverteren voor jouw verkoophoekje. Best handig als je iets nog naast je huidige werk doet of nog voornamelijk vanuit hobby of passie doet/maakt. Een ander voordeel is dat klanten je kunnen vinden aan de hand van de eisen die ze stellen aan wat ze precies zoeken. Ze vinden dus eerst jouw aanbod, en daarmee automatisch jouw verkooppagina ook. Het feit dat je onderdeel bent van een soort overkoepelend of collectief geheel, maakt het ook laagdrempeliger voor de consument om tot aanschaf over te gaan, want het idee van het beleid en de regels van de website geven een idee van veiligheid. Zeker als jouw shopje al goede recensies heeft. En voor je het weet, staat er een unboxing video op YouTube over een creatie van jouw hand!


    In geval van teveel online aankopen


    Dit is zo’n online plek waar online gekocht en verkocht kan worden, zowel nationaal als internationaal. Etsy profileert zich als een plek voor creatief handgemaakt of vintage, maar de ervaring leert, dat er ook winkels en groothandels op te vinden zijn. Afhankelijk van de voorkeur van de verkoper, kan hier betaald worden met onder andere PayPal, iDeal en creditcards. De verzendkosten zijn afhankelijk van de manier waarop iets verzonden zal worden. Sommige verkopers kiezen bijvoorbeeld standaard voor verzekerd, wat extra kosten met zich meebrengt. Na afloop van iedere aankoop, kan de koper een beoordeling achterlaten. Daarbij kunnen dingen als de communicatie met de verkoper, de kwaliteit van het gekochte item, en eventuele problemen aangekaart worden. Uiteraard is het wel zo vriendelijk een verkoper eerst op de hoogte te stellen als er problemen met een product zijn, in plaats van gelijk een negatief review te schrijven.

    Recensies voor en door gebruikers

    Op Etsy kun je verkooptransacties beoordelen, hier mag je Etsy beoordelen. Kwam je er terecht als koper of verkoper? Hoe je jouw ervaring verlopen? Als er problemen waren tijden de aankoop/verkoop, waar je zelf niet meer uit kwam met de andere partij, hoe ging Etsy hiermee om? Wat wordt er met klachten gedaan? Ben je tevreden? Zou je het andere mensen aanraden hier te kopen of te verkopen? Laat ons jouw mening weten, en schrijf vandaag nog een review. Daarmee help je ook geïnteresseerden bij het maken van een keuze. Alvast bedankt!

    Etsy
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (22)

    6.4
    68% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    7.8
    Service
    rating
    5.8
    Prijs
    rating
    6.8
    Leveren
    rating
    5.6

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    T shirt via Etsy bij TexasEZApparel

    Omdat er redelijke haast was bij het cadeau gekozen voor verzending via USPS Priority (nogal kostbaar voor een relatief goedkoop T-shirt). Bestelling op 10 juni geplaatst. Vervolgens een verzendbevestiging ontvangen met een track&trace-link. Pakket is nu sinds 14 dagen in Chicago International Distribution Center. Bedrijf (EZ Apparel) reageert niet op emails, etc.

    #fail

    Door: Monique Kessels 01-07-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    5
    rating

    Huwelijkscadeau voor mijn ouders

    Wij hebben pas met mijn twee zussen een huwelijkscadeau voor mijn ouders bij Etsy gekocht. Die mensen hebben alles al, dus wat moet je dan.... Op Etsy zagen we een winkeltje van iemand die dus hele mooie groene Ierse knopen verkocht als mozaïek, staat symbool voor verbinding enzo. Heel mooi als huwelijkscadeau! Hele aardige mensen, we hebben een beetje over en weer gemaild want we wilden het natuurlijk wel op tijd ontvangen voor het huwelijksfeest en ook dat het mooi zou zijn. Maar we hadden het al met een week binnen. Het moest uit Ierland komen. Het was echt overdreven goed verpakt in karton en met plastic, dus het was helemaal netjes aangekomen. Dat vond ik vooraf nog wat spannend, omdat het dus om een mozaïek in glas gaat... Hij was in het echt ook heel mooi en trouwens niet eens zo duur: in totaal met verzendkosten maar iets van 25 euro voor betaald.
    Mijn ouders waren er heel blij mee, ze hebben het meteen voor het raam gehangen, dus alle buren kunnen het ook mooi zien.

    Etsy vind ik dus een hele leuke winkel en ik kan dit Ierse winkeltje ook zeker aanbevelen, hele lieve mensen en ze hadden er zelfs nog een extra cadeautje bijgedaan!

    Door: Suzan 12-12-2019
    Edwin 17-05-2020

    Iemand ervaring met het kopen van een Mickey Mouse mascotte pak via Eysy?

    Ruud Heintjes 03-06-2020

    Iemand ervaring met het kopen van een buitenboordmotor stickerset ? Krijg geen reactie van etsy terug op mijn mail

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Heel tevreden

    Ik heb al meerdere producten via Etsy besteld en ik ben heel tevreden over mijn aankopen.

    Omdat Etsy bestaat uit allemaal kleine winkeltjes, kan het zijn dat het soms wat langer duurt, voordat je iets ontvangt (omdat het winkeltje waar je iets gekocht hebt bijv. in de VS gevestigd is).

    Ik bestel meestal bij Nederlandse shops en ik krijg altijd alles snel in huis.

    Je moet wel even opletten of de shop waar je besteld binnen de EU gevestigd is, zodat je geen invoerrechten hoeft te betalen (wanneer de waarde van jouw zending uit een land buiten de EU hoger is dan €22, dan moet je invoerrechten betalen).

    Door: Nikki 02-04-2019
    Jcj Jolanda Van reeuwijk 22-05-2019

    He nikki ik heb iets gezien bij etsy maar woord gemaak in rusland heb jij ervaring daar mee enkan ik het vertrouwen en hoelang heb jij op je parketje moeten wachten ik zou het graag van je willen horen groette jolanda

    Bianca V 30-01-2020

    14 dagen moeten wachten op bestelling. Lipgloss plumping kaneel olie besteld, kreeg een eye dipuffer toegestuurd, dit product niet besteld, waardeloze site, bestel hier niks , eerst twee weken op product moeten wachten, dan geven ze je nog iets wat je niet besteld hebt. Waardeloos dus. Onbetrouwbaar site Nooit meer

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    afhankelijk van de verkoper

    Het is sterk afhankelijk van de verkoper hoe goed deze shop is. Etsy zelf is alleen maar het platform en daar ben ik echt fan van.

    Van een verkoper in Italië heb ik al veel dingen gekocht: haar vertrouw ik gewoon en daarom kan ik hier blijven bestellen.

    Meestal begin ik met een kleine aankoop en als dat bevalt dan koop ik misschien meer. Maar soms bieden ze geen kleine dingen aan, dan kan dat niet.

    Heel leuk initiatief dat je zo allerlei leuke originele dingen kunt kopen en de grote winkels kan vermijden.

    Ik hoop hier vaak cadeaus want die zijn origineel dan.

    Door: Hannelore 12-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    breiwerkjes (verkopen)

    Ik heb een eigen winkeltje op Etsy want ik maak leuke breiwerkjes als cadeautjes. Had het eerst via een webshop geprobeerd te verkopen maar ik had toen helemaal geen bestellingen. Met Etsy gaat het veel beter en heb ik al een paar keer wat verkocht. Heel leuk. Als ik alleen voor mijzelf brei dan weet ik niet meer wat ik moet maken maar als andere mensen het willen bestellen dan heb ik weer een leuke reden om dingen te maken. veel sjaals en dekentjes maar ook poppetjes enzo, en die verkopen nog het beste! Ik vind Etsy echt leuk en bestel er zelf ook wel eens wat, want anderen verkopen ook leuke dingetjes vind ik.

    Door: Natasja 07-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    T shirt via Etsy bij TexasEZApparel

    Omdat er redelijke haast was bij het cadeau gekozen voor verzending via USPS Priority (nogal kostbaar voor een relatief goedkoop T-shirt). Bestelling op 10 juni geplaatst. Vervolgens een verzendbevestiging ontvangen met een track&trace-link. Pakket is nu sinds 14 dagen in Chicago International Distribution Center. Bedrijf (EZ Apparel) reageert niet op emails, etc.

    #fail

    Door: Monique Kessels 01-07-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    5
    rating

    hoed stretcher

    Wat een slechte ervaring!

    Had voor mijn hoed een stretcher besteld (zodat hij bij opbergen door de warmte niet kleiner wordt). Direct betaald en na 5 weken contact gezocht omdat ik nog niets had gehoord.
    Blijkbaar is geprobeerd om het te leveren, maar ik heb daar niets van gemerkt, terwijl ik de laatste weken nagenoeg volledig thuiswerk. Geen mailtje, geen berichtje in de brievenbus of seintje dat ik het ergens af kon halen. Helemaal niets.
    Het producet was weer teruggestuurd. Ik heb nog even gecontroleerd of het adres goed stond, maar dat was prima in orde.
    Toen ik meldde dat ik dat vreemd vond en vroeg hoe nu verder, kreeg ik het verwijt dat ze wereldwijd bestellingen verzorgen en dat ik het bedrijf daarin niets kan verwijten dat er iets verkeerd is gegaan (????).
    Het geld is snel en netjes terug overgemaakt. Natuurlijk kan er eens iets fout gaan, maar het mailcontact was zeer onprettig. Geen berichtje dat ze het jammer vonden dat het niet gelukt was, geen aanbod iets te herstelen of te helpen, alleen een vervelende toon.

    Ik heb mijn account gedeactiveerd en vind het geen aanrader. Denk verder wel betrouwbaar, want geld werd snel teruggestort, maar van klantvriendelijkheid hebben ze in mijn geval nog niet van gehoord.

    Door: lex 26-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4.5
    rating

    meerdere bestellingen gedaan bij Etsy

    Ik heb best vaak besteld bij Etsy. Ik vind het een erg leuk idee. Soms is de kwaliteit minder dan je van de foto's had afgeleid. Maar soms is het juist vele malen mooier dan je had gedacht. Dus wisselende ervaringen. Ik bestel meestal kleine dingetjes hoor, zoals oorbelletjes of leuke decoratie dingetjes voor in huis. Meestal uit Europa want dat vind ik betrouwbaarder en dan heb je het eerder in huis. Leuke winkel vind ik!

    Door: G. uit Abcoude 05-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    een paar oorbellen van BTS

    ik heb een paar oorbellen van BTS gekocht op Etsy bij een ander meisje dat fan is en zelf oorbellen maakt. Ik heb ze vandaag ontvangen en ze zijn heel erg mooi! En veel goedkoper dan de officiële merch, want die is van BTS echt heel duur.
    Ook leuk dat ik nu de enige ben met deze oorbellen, want deze vind je niet in de winkel.

    Heeel blij mee!!

    Door: Marisha 10-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Nooit teleurgesteld

    Ik bestel heel vaak bij Etsy en ben serieus nog nooit teleurgesteld. Ik bekijk een shop altijd wel heel goed eerst, misschien dat dat helpt.

    Vind het persoonlijk een ontzettend leuk initiatief om persoonlijke knutselwerkjes te stimuleren.

    Was ik zelf wat handiger, had ik zelf ook dingetjes verkocht op Etsy.
    Heel leuk concept.

    Door: AnneMaria 22-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    mooi cadeau voor mijn moeder

    fantastisch mooi beeldje gevonden op Etsy voor mijn moeders verjaardag
    echt heel mooi en uniek want zelfgemaakt door iemand
    duurde wel een week voor het binnen was, want het moest van ver komen
    maar het was gelukkig op tijd
    en erg mooi en stevig verpakt

    ik bestel zeker nog wel eens iets op Etsy

    Door: Sandra 22-09-2018
    Jcj Jolanda Van reeuwijk 22-05-2019

    Hoi sandra Heb jij goede ervaring met het beatellen bij etsy als het uit rusland komt ik zou het graag van ju willen horen alvast bedankt jolanda

    Patricia 22-09-2019

    Heb een oorbel bij

    W.Oosting 14-11-2019

    Besteld een sleutelhanger met afbeelding vaneen Bij. Allereerst langer dan aangegeven moeten wachten op levering. M.b.t. het product: Prijs en kwaliteit staan niet in verhouding, zeker gelet op de omschrijving. Product past prima in een kauwgomballen automaat met altijd prijs. Alleen hier betaal ik er dan €0.50 voor. Maar niet weer bestellen bij deze firma.

    L. Willems 29-11-2019

    Ik heb een klok van lord of the rings besteld vanuit kiev. Binnen 2 weken bestellen had ik het in huis en vanaf dat het verstuurd was 3 dagen

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Mondmaskers.

    Ik koop mondmaskers bij Etsy.
    12,69€ per stuk
    11,19€ per stuk vervoerskosten
    Na weken wachten, bestelling 28 april, levering 2 juni via Bpost met de vraag nog eens 13,77€ per stuk invoerrechten te betalen.
    Een schande dat Etsy dit artikel verkoopt. Puur bedrog !
    Een masker dat 12,68€ kost waarvoor je uiteindelijk 37,65€ betaalt. Dit is een schande.
    Kwalitatief zijn ze niet wat je er van mag verwachten.
    Tenminste mag Etsy duidelijk vermelden wie de leverancier is, zodat kopers vooraf weten dat het product van de andere kant van de wereld komt.
    Milieuvriendelijk, ver te zoeken.
    Dus NOOIT MEER ETSY.

    Door: Rita Van Beek 18-06-2020
    Hendrik 18-06-2020

    Wil een Epilepsie ketting bestellen voor mijn broer. Geprobeerd op Ipad en Win10 PC. Beide leiden je dadelijk naar betalen zonder te vragen naar verzendadres enz. Is dit wel een vertrouwde website ???

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    Handtas

    Betaald maar nooit ontvangen.gereclameerd bij Etsy. Wacht al 3maande op restitutie.
    Nog niet ontvangen. Ik bestel er nooit meer iets

    Door: Fitz-Jim 25-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    had ik maar een aankoop

    Geld is afgeschreven en mijn artikel (een muursticker) bevindt zich nog steeds in mijn winkelmand!! Etsy is niet te bereiken en via twitter, of via klachtenformulier, ze reageren nergens op... Ik mag denk ik blij zijn dat ik maar iets van € 17,- heb besteld...
    Zeer zeer slecht dit!

    Door: Ireen 10-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Wollen geborduurde shawl uit india (akka creations)

    Snel geleverd (1 week) goed verpakt en precies zoals op de foto,dus prachtig!ben er zeer blij mee en kan etsy en dus ook akka creations van harte aanbevelen.

    Door: Paula Joosse 06-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    9.5
    rating

    Armband

    Armbandjes niet dezelfde maat wat ik voor heb besteld

    Door: Gonet 30-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    7
    rating

    Haakgaren

    Garen besteld en kreeg een mail van de verkoper dat ze niet meer met Etsy samenwerken. Wel al betaald aan Etsy en ondanks meerdere emails nog steeds mijn geld niet terug. Via creditcard betaald dus ga contact opnemen met de bank. Ik bestel hier nooit meer !!

    Door: Annelies Gaillard 29-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Borduurpatronen

    Ik dacht een boek te bestellen voor 36 euro, maar kraag 9 kopieën in een enveloppe???? de prijs/kwaliteit is volledig uit balans. Goede les; nooit weer bestel ik via Etsy, contact kun je ook niet krijgen. Nee ronduit slechte ervaring terwijl het er zo mooi uit ziet.

    Door: Roelie kraima 17-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    5.5
    rating

    Plints

    5 september heb ik een bestelling gedaan. Was ineens door de verkoper geannuleerd. Mail gestuurd werd 7dagen later pas op gereageerd.
    Nu heb ik nog steeds geen product en ook het geld niet terug gekregen. Dit is een zeer slecht order bedrijf hier doe ik geen zaken meer mee, je wordt gewoon bedonderd

    Door: E c 23-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    Super en snel met voorbericht. Waterpijpen is in Spanje gemaakt en verstuurd.plus

    Plus: levering relatief snel. Het is niet zo voor 23.00 besteld en morgen geleverd.
    Plus: een bericht van Etsy dat het pakje in Spanje op de post is gegaan.
    prijs: vind maar eens een waterpijpje 1:12 in Nederland.
    Mijn moeder zou zeggen: wat je ver haalt..,......

    Door: Kitty de Roos 22-02-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    teleurgesteld

    Op 15 januari hebben wij een rooster painted clock besteld en betaald.
    Tot op heden nog niets ontvangen. Kunnen wij nog hopen dat de klok wordt geleverd of zijn we ons geld kwijt. We hopen niet op het laatste maar het zou heel klantvriendelijk zijn om te reageren hoe of wat. We wachten maar af maar hebben er nog weinig vertrouwen in dat de klok wordt geleverd.
    Het nummer van onze bestelling: 1404730736.

    Door: J.J. Wijk 11-02-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4
    rating

    Schrijf zelf een review over Etsy

    Uw beoordeling

    FAQ

    Is Etsy een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 22 ervaringen geplaatst over Etsy. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 6.4 gekregen, waarbij 68% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Etsy actief?

    Etsy is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Kantoor, hobby, feest & merch, Overige diensten

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Etsy gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.