Handige klussen om te doen nu je toch thuis zit #corona

Door corona zitten veel mensen nu lang thuis. Wat doe je daar, behalve thuis werken? Nou, genoeg! Fix nu bijvoorbeeld jouw abonnementen!

De grappigste filmpjes over thuisquarantaine door corona worden volop rondgestuurd. Mensen vervelen zich kennelijk zo erg, dat ze gaan dj'en met een gasfornuis, schaatsen op olijfolie en zwemmen op een skatebord. Tja. Je kunt deze extra tijd thuis ook besteden aan nuttige zaken. Wij geven graag een aantal tips!

1. Regel jouw energiecontract

Je zou er misschien zelf niet gauw aan denken, maar dit is een goed moment om jouw energiecontract eens onder de loep te nemen. Want misschien betaal jij wel te veel per maand. Anders dan veel mensen denken, hoef je niet per 1 januari over te stappen, zoals voor zorgverzekeringen, maar kan dat het hele jaar. Regel dus nu jouw energiecontract.

Op NederlandReview verzamelen we reviews over energieleveranciers: laat je leiden door de ervaringen van anderen en maak een gedegen keuze! Met de speciale NederlandReview Energievergelijker kun je makkelijk alle energieleveranciers vergelijken.

2. Regel jouw hostingpakket

Ook een handig klusje als je toch thuis zit: regel jouw hosting! Handig voor wie al jaren een vaste hostingpartner heeft en misschien eens wil kijken of dat beter geregeld kan worden. Maar ook voor wie al jaren met een fantastisch idee rondloopt om een website te beginnen.

Door al dat thuis zitten borrelen creatieve ideeën bij veel mensen alleen nog maar meer op, dus dit is het moment om die creatieve ideeën te gaan benutten! Registreer dus als stap 1 die coole domeinnaam die je had bedacht en ga aan de slag.

3. Neem jouw verzekeringen onder de loep

Ook echt zo'n klusje dat je wellicht al vaak voor je uit hebt geschoven of waar je simpelweg geen tijd voor (over) hebt: het regelen van jouw verzekeringen. Dat kan zowel gelden voor het afsluiten van een nieuwe verzekering, bijvoorbeeld voor arbeidsongeschiktheid, of voor het controleren van jouw bestaande verzekering, bijvoorbeeld jouw autoverzekering

Gebruik die extra tijd thuis dus bijvoorbeeld om eens goed te bekijken of jouw verzekeringen jouw huidige situatie nog wel voldoende dekken. Lees daarvoor op NederlandReview reviews over verzekeringen.

4. Ruim je huis eens lekker op

De voorjaarsschoonmaak kun je nu wat eerder uitvoeren, nu je toch thuis zit. Extra voordeel is dat je daarna in een lekker opgeruimd huis zit. Win-win!

Het overtollige afval kun je, zolang in Nederland nog geen lockdown geldt, dan mooi inleveren bij de milieustraat. Let wel: doe dat niet op een drukke dag, want buiten geldt nog altijd dat je ruim afstand moet houden van andere mensen. Afgelopen weekend maanden milieustraten mensen daarom om thuis te blijven.

Wees voorzichtig en maak wat van deze thuisquarantaine!

Share