NederlandReview

  Ervaringen PLUS

  PLUS is één van de bekendste supermarkten op de Nederlandse markt. Wat maakt deze supermarkt anders dan bijvoorbeeld Albert Heijn, COOP of de Jumbo? Waarom zou je je boodschappen doen bij de PLUS? Zijn er speciale aanbiedingen die een bezoekje aan deze supermarkt extra de moeite waard maken? Wat zit er precies in hun assortiment? Hoe werkt het online bestellen bij de PLUS? Wat zijn hiervan de bezorgkosten, hoe snel leveren ze je jouw boodschappen en hoe makkelijk is het om online een boodschappenmandje te vullen? Lees ervaringen en beoordelingen van klanten van de PLUS die jou voor gingen in het bestellen in hun webshop of in de winkel en kom er zo achter of jij hier wel of juist beter niet je boodschappen moet gaan doen!

  Over PLUS

  PLUS heeft inmiddels al 262 supermarkten in Nederland. Het servicekantoor bevindt zich in Utrecht, daarnaast beschikt de supermarkt over drie regionale distributiecentra en drie landelijke distributiecentra. Naar eigen zeggen ligt de focus van PLUS op een duurzame bedrijfsvoering waarbij de klant en goed eten centraal staan.

  PLUS kent een lange geschiedenis, met verschillende bedrijfsnamen. In de jaren twintig van de twintigste eeuw zochten tientallen coöperaties van kruideniers naar een landelijk inkoopverband en een eigen handelsmark dat ze tevens konden gebruiken als artikelmerk. Dat werd Sperwer, opgericht in 1928. Het bleek een succes: steeds meer winkeleigenaren sloten zich bij de onderneming aan, waardoor de organisatie groeide en bloeide. In de jaren zestig werd gekozen voor de nieuwe naam 4=6, in 1987 werd het Plusmarkt en in 2001 kreeg de supermarkt haar huidige naam: PLUS.

  Nog altijd is de PLUS een organisatie van en voor samenwerkende zelfstandige supermarktondernemers in Nederland, 221 zelfstandige ondernemers in totaal. Over 2016 behaalde PLUS een consumentenomzet van 2,26 miljard en een marktaandeel van 6,24 procent, aldus gegevens van PLUS zelf.


  Ontbijttip van PLUS: eierbootjes

  Diensten van PLUS

  Bij PLUS kun je boodschappen doen in allerlei segmenten. PLUS beschikt over een groot assortiment A-merken en voert daarnaast het PLUS Huismerk, GIJS streekproducten, Bio+ met biologische producten, het goedkopere OK€ met basisproducten en PLUS Moment met verrassendere producten voor feestdagen en andere bijzondere gelegenheden.

  Boodschappen bij PLUS kun je doen in een van de vele supermarkten verspreid over Nederland of online via hun website. Bezorging en je boodschappen thuis laten brengen kan vanaf 25 euro. Wil je nog iets bijbestellen, dan kan dat makkelijk online. Via de website kun je een account aanmaken en inloggen op je PLUS account. Met dit account kun je van alles doen, zoals boodschappenlijstjes opslaan, hergebruiken en delen; online boodschappen doen en eerder gekochte producten bekijken; je inschrijven voor de nieuwsbrief en op de hoogte blijven van aanbiedingen en acties.

  Op de website van PLUS vind je verder allerlei recepten, informatie over de herkomst van producten, acties en aanbiedingen. Ook kun je via de website gemakkelijk een winkel van PLUS vinden.

  Heb jij wel eens iets besteld of boodschappen gedaan bij de PLUS? Laat hier je ervaringen achter!

  Hoe beoordelen klanten van PLUS deze supermarkt? Wat zijn hun ervaringen en beoordelingen met boodschappen doen, online of in de winkel? Lees reviews!

  PLUS
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (22)

  5.6
  55% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  6
  Service
  rating
  5.6
  Prijs
  rating
  5.6
  Leveren
  rating
  5

  Schrijf nieuwe review

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over PLUS

  Uw beoordeling

  Online bestellen en bezorgen

  Een aantal maanden heb ik vanwege een ongeval gebruik gemaakt van Plus Online geleverd vanuit filiaal Amersfoort
  De producten van Plus zijn wat duurder dan gemiddeld, maar de goede kwaliteit viel me ook op.
  Plus de enige supermarkt is die vanaf 25 euro per bestelling komt bezorgen. Fijn voor kleinere huishoudens!
  Bestellen is makkelijk en er was bijna altijd een bezorgmoment beschikbaar op de dag van mijn keus. De bezorgers kwamen altijd binnen het tijdsslot en waren erg behulpzaam. De boodschappen werden door alle bezorgers zónder gemor maar met een glimlach naar binnengedragen en zelfs uitgepakt
  Hulp vanwege het ongeval maar wel in Coronatijd!
  Een enkele keer ging de bezorging niet goed maar kwam er de dag erna een bosje bloemen mee. Rond de Kerst zat er een kerstster bij de boodschappen. Aardig gebaar van Plus.
  Wil je, of moet je, boodschappen laten bezorgen raad ik PlusOnline in Amersfoort aan.
  Bedankt bezorgers voor jullie hulp, geduld en vriendelijkeid de afgelopen maanden! Top.


  Door: Jolanda v D06-03-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9.5
  rating

  boodschappen van de plus online met corona

  Ik moest afgelopen week iets langer op mijn boodschappen wachten dan normaal, maar kreeg alsnog alles wat ik had besteld keurig netjes aan huis bezorgd. Dus daar ben ik zeker tevreden mee.

  Ik bestelde al langer online bij de plus, maar in deze week vreesde ik dat dat mis zou lopen door alle omstandigheden met corona.

  Maar gelukkig heb ik mijn boodschappen gewoon mogen ontvangen, dus bedankt meneer van de plus!

  Door: Joke17-03-2020
  Henk28-03-2020

  Had, in deze lastige tijd,besloten om een kratje voedsel online te bestellen. Ingevuld dat ik het op zou halen. Volgende dag bij de achterdeur van de Plus: Helft van mijn bestelling was er niet. Vijf jongens liepen op een kluitje door de bestelruimte. Heb een kwartier in de drukte gewacht tot ze mijn bestelling konden vinden. En verder: Een klein kratje boodschappen voor 35 Euro. Ik merkte dat men alles door de drukte niet goed aankon, het was een grote wanorde. Nu besloten om, met alle voorzichtigheid, weer zelf boodschappen te gaan doen. Dit schiet echt niet op beste Plus.! (met enig begrip voor alle druktel EN: Personeel houdt helemaal geen afstand voor elkaar, dat kan toch niet!!

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9.5
  rating

  Ontbrekend producten

  Ontbreken producten, geen melding daarvoor zodat de klant dat al weet en een oplossing ergens anders gaat zoeken. Vervangende product ontvangen waarvoor er specifiek was gezegd dat er geen alternatief gewenst was.

  Slordig dienstverlening zonder klantgerichtheid.

  Door: José Tavares11-04-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  7.5
  rating

  boodschappen

  Ik vind het personeel niet altijd even vriendelijk in Utrecht. maar het is er wel meestal rustiger dan in de Albert Heijn aan de overkant daarom ga ik soms toch naar de Plus. Ze hebben er weer net andere producten. maar soms is wat ik nodig heb net op. Brood is wel goed!

  Door: Machteld vdB10-12-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  Schimmelkaas. Zalmsalade. Cocosmakroon.

  onderwerp: Gastheer Virgil.
  volledig en geheel minpunt.

  Sedert enige tijd loopt er een jongeman rond bij de Plusmarkt de Bongerd in Amsterdam-noord. Ik kwam al jaren bij de Plus-Vreeswijk en later Plus-de Bongerd, woon immers letterlijk om de hoek aan de Klinkerweg. Deze jongeman riep naar mij al meerdere malen bijdehande en respectloze opmerkingen in het voorbijlopen, zonder zich bekend te maken, laat staan, zich voor te stellen. Ik sloeg daar meestal geen acht op. Totdat vandaag omstreeks 17.15uur, hij mij sommeerde, zonder wederom zich bekend te maken, om mijn motorfietshelm (open model, geen integraal) af te zetten. Ik vroeg hem naar de reden en hij weigerde die te geven, dus gaf ik geen gehoor aan zijn verzoek. Vervolgens dreigde hij met een verbod tot afrekenen aan de kassa, wat hij ook later duidelijk uit voerde. Er werd mij de bovenstaande aankoop geweigerd omdat ik mijn helm ophield. Spoorslags ben ik naar de Albert Hein vestiging gereden aan de van Riemsdijjkweg, alwaar ik probleemloos mijn boodschappen, met mijn helm op het hoofd, heb gedaan. En nog voor een lagere prijs ook. Letterlijk heeft deze klantonvriendelijke gastheer Virgil, mij de winkel uit gestuurd naar de concurrent/collega AH.

  Door: Corné Vooys28-08-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  3.5
  rating

  online bestelling ,willen ze vanwege ongegronde en onbekende reden niet meer bezorgen..

  Vandaag ben ik om nog onbekende redenen geweigerd voor bezorging van de Plus supermarkt, na mijn weten heb ik zelf niks fout gedaan of verkeerd gedaan, en nu moet ik in feite boeten voor de fouten die ze zelf maken daar bij Plus!
  Ben lichamelijk afhankelijk van de bezorging, ik ben in zoverre gehandicapt dat ik vanwege mijn lichamelijke toestand niet fietsend of lopend naar de winkel kan in 9 van de 10 keer en de keer dat het wel lukt dan is het maar heel beperkt van korte duur!
  Dit komt o.a. doordat ze mij de laatste jaren inclusief de laatste corona tijd mij in de kou hebben laten staan ,maar dat is dus de reden waarom ik afhankelijk van bezorging ben van de Supermarkt o.a. van de Plus omdat dit een van de weinigen zijn die nog te betalen zijn voor mij en gratis bezorging doen.
  De Plus kan dus niet tegen kritiek of klachten over hun vaak slechte kwaliteit producten en dat staat dan nog even los van de vele fouten die ze maken zowel met bezorgen als met de producten etc en vooral ook zoals ze je behandelen wat soms echt te bont is.
  Wil dit toch even delen met iedereen, deze taferelen zouden eigenlijk niet moeten kunnen en of mogen in een land als Nederland! ☹️

  het is niet mogelijk met de Plus een fatsoenlijk gesprek te voeren en ze sturen alleen maar anonieme email!
  Nog maar even te zwijgen over het feit dat hun geen mondkapjes gebruiken vanaf begin corona al niet of nauwelijks!

  Nogmaals kopen wel JA omdat ik afhankelijk ben van bezorging vanwege mijn medische toestand!moreel gezien niet als je niet afhankelijk bent van hun zou ik naar andere gaan!

  Door: DPC Schippers23-08-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  3.5
  rating

  prima supermarkt

  prima supermarkt, ik kom er heel graag!
  had van het jaar gespaard voor het boodschappenpakket en dat was een harstikke leuke verrassing, ik hoop dat er gauw weer zo'n actie komt

  Door: Rina Dijkhuizen18-12-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  goede supermarkt

  Kom al jaren bij de Plus. rustiger dan bij de concurrent. en het fruit is beter.

  goede supermarkt wat mij betreft

  Door: Else de Wit29-10-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  boodschappen

  Leuke supermarkt maar beetje irritant dat sommige dingen steeds op zijn in mijn winkel...

  Door: Jacqueline van Manen05-02-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  7.5
  rating

  niets

  Plus Post in Leidschendam heeft 2 uurtjes gereserveerd voor kwetsbare groepen: van 8 tot 10 's morgens!!
  Maar: om 8 uur staan er 15 mensen voor de deur, dus ik kan weer gaan i.v.m. mijn gezondheid.
  En denken ze bij de Plus nou echt dat niet-kwetsbare mensen pas na 10 uur komen?
  Denk dat de bedrijfsleider niet helemaal begrepen heeft waarom het supermarktprotocol vraagt om 2 maal 1 uur voor kwetsbare groepen.... Erg dom.

  Door: H. Heilman21-11-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Alledaagse boodschappen, al heel lang

  Spaar kaartjes voor de kleinkinderen. Laatst had ik 40,40,met koopzegels. Kreeg maar 3 kaartjes, koopzegels tellen niet mee,zei ze. Erg kinderachtig hoor om er geen 4 te geven. Terwijl een man voor mij bv niks neemt. Ik kom hier al zolang ik hier woon, maar denk dat ik ergens anders ga kijken

  Door: J. Nieuwstraten07-10-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  bestellen

  Ik bestelde wat eten voor de week en vervolgens kwam minder dan de helft aan! dit kan echt niet

  Door: hans02-10-2020
  Juan02-10-2020

  Echt tering kut is bij mij ook gebeurd zou dit nooit meer doen ga naar de AH

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4.5
  rating

  diverse

  Vandaag bij de plus in Hoensbroek geweest waar ik vaak kwam.
  Kwam want sinds ongeveer 4 jaar dat er een nieuwe beheerder zit is het er niet echt gezellig winkelen.
  Er was maar een kassa open terwijl er ongeveer 8 of 9 mensen in de rij stonden.
  Mijn vraag of er nog een kassa open kon geen werd met een grote en brutale mond afgewend.
  Zelfs een discussie met de beheerder gehad en gaf de dames aan de kassa ook nog gelijk.
  Vind er de laatste tijd ook vaak ongeprijsde artikelen en artikelen met verlopen datum aan.
  Ga vervolgens maar naar een andere supermarkt of misschien naar een andere plus.
  De winkelwagens worden ook niet meer gereinigd.
  Je kunt buiten een gebruikte (besmette) wagen pakken en binnen eventueel ontsmetten.
  Je hebt hem inmiddels wel al vast gepakt.
  Toen ik dit tegen een medewerker vertelde kreeg ik als antwoord dat je maar niet met je handen in je gezicht moet gaan.
  Heb maar niet gevraagd hoe zij corona wil voorkomen.

  Door: winand15-08-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  Van alles en nognway

  Stond aan de kassa 34 wekej zwanger en kreeg steken en krampen. Heb gevraagd of ik naar het toilet mocht maar de baas heeft dit niet toegelaten respectloos en geen begrip. Schandalig zal daar nooit meer heen gaan ben met pijn en moeite naar huis gegaan!

  Door: Ipek29-06-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Boodschappen

  We zitten al vanaf 10 uur Op de bezorger te wachten het is nu bijna 1:45 uur. Ik snap helemaal niet waar die man blijft. Wij hebben zelf een hele dag vol met afspraken gezet maar we moesten wachten van de plus want hij was onderweg. Bezorging zou zijn tussen 10 en 12 met

  Door: M24-04-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  5.5
  rating

  Gijs rookworst

  Het is jammer dat de plusmarkt, de Gijs rookworst nu door een andere leverancier laat maken. De smaak is nu een verschil van dag en nacht, jammer de rookworst smaakte mij altijd goed van Gijs. Nu maar op zoek naar een andere worst, Gijs komt er niet meer in bij mij, velen staan achter mij.

  Door: Jan17-02-2020
  Dirk J. Barreveld30-03-2020

  Ik ben een 80-jarige man en slecht ter been. Ik kom al jaren in de Plus supermarkt op het Pieter de Vreedeplein in Tilburg. Een prachtige winkel. Vanwege de corona problematiek besloot ik afgelopen week om mijn boodschhappen te bestellen en te laten bezorgen. Op 24 maart deed ik mijn bestelling bij Plus, de boodschappen werden bezorgd op 27 maart. De chauffeur had geen tijd om te weachten, als er een probleem was moest ik de winkel maar bellen. Toen ik de boodschappen controleerde zag ik dat ttwee artikelen ontbraken. Ik belde de winkel en men beloofde de artikelen te brengen. Er gebeurde niets. Ik belde uiteindelijk vier of vijf maal, iedere keer beloofgde men gouden bergen maar er gebeurde niets. Ik vind het schandalig dat een winkle op zo'n manier eigenlijk een oude man besteeld, want dat is het. Ik had betaald en kreeg niets, dat is oplichting. Ik zou dan ook iedereen afraden in deze winkel te kopen. Ze belazeren je.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  6
  rating

  Kaassoufle's

  Verkeerd vakken gevuld.
  Brutaal personeel.

  Door: Yvonne03-01-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Boodschappen doen bij Plus winkelcentrum Keurmeestersdreef Maastricht

  Geachte Heer/ mevrouw,

  Maandag 11 november rond 11.25u heb ik bloemen gekocht in uw Plus winkel. Mijn auto had ik ivm parkeer probleem voor de plus, geparkeerd in een parkeervak in de zijstraat aan de kant van de SNS bank. Toen ik mijn kleindochter, van 1 jaar, in de auto had geplaatst en wilde wegrijden stond een vrachtwagen van de Plus achter mijn auto, zodat ik niet kon wegrijden. Ik heb na 15 min. gevraagd of wagen niet verplaatst kon worden ivm andere afspraken.
  Er werd toen tegen mij gezegd dat iemand me zou helpen met uitrijden en dat ze maar ff nodig hadden om te laden en lossen.
  Ivm krappe parkeerplaatsen en trekhaak aan mijn auto kon ik geen kant op en heb uiteindelijk bijna 40 minuten in auto gezeten, voordat ik weg kon rijden.
  Ik was hels en mijn kleinkind over haar toeren.
  Wanneer hij vrachtwagen 2 meter verplaatst had, had ik zo kunnen wegrijden.
  Hoop dat u mijn frustratie begrijpt.
  Mvg
  Jolanda Leenders.

  Door: Jolanda Leenders02-12-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3
  rating

  Reclame / citystore

  Kwam deze week voor de zesde maal voor de Plus ijs-aanbiedingen van afgelopen week met een tegoedbon. Ook deze keer,geen ijs(zit niet in het assortiment). Dan haal ik de normale reclame-boodschappen, Venz chocoladepasta (zit niet in het assortiment), Heinz sandwichspread (alleen naturel en tomaat, de rest zit niet in het assortiment), Abrikozen, niet aanwezig.
  Plus Arnhem: leuke winkel maar niet voor de folderaanbiedingen, of niet aanwezig of niet in het assortiment. "U kunt het wel krijgen bij de Plus in Renkum (15km), dat is een zaak van de Plus zelf".

  Door: Boukema28-06-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  FAQ

  Is PLUS een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 22 ervaringen geplaatst over PLUS. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5.6 gekregen, waarbij 55% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is PLUS actief?

  PLUS is vooral actief in de categorie Eten & Drinken en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Levensmiddelen

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van PLUS gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.