PLUS

5.4

Bestellen

5

Service

5

Prijs

4.9

Levering

51.4%

Zou hier weer kopen

PLUS

PLUS is één van de bekendste supermarkten op de Nederlandse markt. Wat maakt deze supermarkt anders dan bijvoorbeeld Albert Heijn, COOP of de Jumbo? Waarom zou je je boodschappen doen bij de PLUS? Zijn er speciale aanbiedingen die een bezoekje aan deze supermarkt extra de moeite waard maken? Wat zit er precies in hun assortiment? Hoe werkt het online bestellen bij de PLUS? Wat zijn hiervan de bezorgkosten, hoe snel leveren ze je jouw boodschappen en hoe makkelijk is het om online een boodschappenmandje te vullen? Lees ervaringen en beoordelingen van klanten van de PLUS die jou voor gingen in het bestellen in hun webshop of in de winkel en kom er zo achter of jij hier wel of juist beter niet je boodschappen moet gaan doen!


Over PLUS

PLUS heeft inmiddels al 262 supermarkten in Nederland. Het servicekantoor bevindt zich in Utrecht, daarnaast beschikt de supermarkt over drie regionale distributiecentra en drie landelijke distributiecentra. Naar eigen zeggen ligt de focus van PLUS op een duurzame bedrijfsvoering waarbij de klant en goed eten centraal staan. 


PLUS kent een lange geschiedenis, met verschillende bedrijfsnamen. In de jaren twintig van de twintigste eeuw zochten tientallen coöperaties van kruideniers naar een landelijk inkoopverband en een eigen handelsmark dat ze tevens konden gebruiken als artikelmerk. Dat werd Sperwer, opgericht in 1928. Het bleek een succes: steeds meer winkeleigenaren sloten zich bij de onderneming aan, waardoor de organisatie groeide en bloeide. In de jaren zestig werd gekozen voor de nieuwe naam 4=6, in 1987 werd het Plusmarkt en in 2001 kreeg de supermarkt haar huidige naam: PLUS.


Nog altijd is de PLUS een organisatie van en voor samenwerkende zelfstandige supermarktondernemers in Nederland, 221 zelfstandige ondernemers in totaal. Over 2016 behaalde PLUS een consumentenomzet van 2,26 miljard en een marktaandeel van 6,24 procent, aldus gegevens van PLUS zelf.


 


Diensten van PLUS

Bij PLUS kun je boodschappen doen in allerlei segmenten. PLUS beschikt over een groot assortiment A-merken en voert daarnaast het PLUS Huismerk, GIJS streekproducten, Bio+ met biologische producten, het goedkopere OK€ met basisproducten en PLUS Moment met verrassendere producten voor feestdagen en andere bijzondere gelegenheden. 


Boodschappen bij PLUS kun je doen in een van de vele supermarkten verspreid over Nederland of online via hun website. Bezorging en je boodschappen thuis laten brengen kan vanaf 25 euro. Wil je nog iets bijbestellen, dan kan dat makkelijk online. Via de website kun je een account aanmaken en inloggen op je PLUS account. Met dit account kun je van alles doen, zoals boodschappenlijstjes opslaan, hergebruiken en delen; online boodschappen doen en eerder gekochte producten bekijken; je inschrijven voor de nieuwsbrief en op de hoogte blijven van aanbiedingen en acties. 


Op de website van PLUS vind je verder allerlei recepten, informatie over de herkomst van producten, acties en aanbiedingen. Ook kun je via de website gemakkelijk een winkel van PLUS vinden.


Heb jij wel eens iets besteld of boodschappen gedaan bij de PLUS? Laat hier je ervaringen achter!


Hoe beoordelen klanten van PLUS deze supermarkt? Wat zijn hun ervaringen en beoordelingen met boodschappen doen, online of in de winkel? Lees reviews!

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 500 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

starstarstarstarstar

Service

starstarstarstarstar

Prijs

starstarstarstarstar

Levering

starstarstarstarstar

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (37)

Verschillende

Een bedrag van €124,80 betaald met een briefje van 100, 20 en 1 van 5, nagenoeg gepast dus en dat werd geweigerd omdat een briefje van 100 niet werd geaccepteerd! Echt BELACHELIJK! Het is gewoon een wettig betaalmiddel en het is niet dat we 3 euro betalen met een briefje van 100! Wij doen onze grote boodschappen dus bij een andere winkel voortaan.

A

Arie

26-08-2023

0forum

wat een beroerde vestiging hier in Waddinxveen zeg, constant lege schappen, producten uitverkocht en niet verkrijgbaar, dagen achtereen geen voorraad. Regelmatig iets van gezegd, er wordt blijkbar niet naar geluisterd, echt heel erg slecht

J

Jeroen Lak

17-08-2023

0forum

Die er niet zijn

Goedemiddag vanmiddag ben ik met mijn vrouw boodschappen gaan doen bij de plus voor heen coop, deze week hebben ze weer verschillende aanbiedingen en wat denk je de aardbeien, de patat voor mijn klein kinderen zijn er niet enz enz de coop is overgenomen in juni en vanaf die tijd zijn de vakken niet of slecht gevuld. Waarom zijn blij de Lidl, Aldi en AH wel de vakken vol ? Niemand in de winkel kan mij daar antwoord op geven dus bij deze de PLUS laat ik nu maar links liggen wij gaan wel naar een van de drie andere winkels.

07-08-2023

0forum

Verse soep en bami kruiden

Deze producten gekocht bij plus in Nieuwerkerk ad IJssel de soep 2dagen overde datum en de kruiden 1 maand . Denk nog wel twee keer na voor ik hier weer wat koopt..

A

AH

11-07-2023

0forum

Plus knackebrod goudbruin doos 375 gram

Een slogan, die je maar met een flinke korrel zout moet nemen! Zo claimt Plus, net als zoveel supermarkten, met hun eigen slogans, het onderstaande, ik citeer, Laagblijvers zijn onze populairste producten blijvend laag geprijsd. Niet alleen vandaag maar voortaan elke dag! Einde citaat. Dus staat in de winkel op het kaartje, Plus Knäckebröd goudbruin, doos 375 gram, € 1,29, dan scan je dus het product met je handscanner, en staat er vervolgens, € 1,39. En omdat me dat wel eens vaker opvalt bij een product, trek ik nu de stoute schoenen aan en spreek een medewerker aan. De medewerkster, overlegd met bedrijfsleider en komt terug met het verhaal, is de nieuwe prijs. Alleen het bordje is nog niet veranderd. Nadat ik laat blijken dit wel vaker mee te maken en het nu toch wel eens correct vind, om er iets over te melden, gezien de levensmiddelen prijzen, ze is het met me eens, dit kan niet en ze gaat weer na de bedrijfsleider, komt terug en mag het product, nu meenemen voor de prijs op het schapskaartje, maar moet wel even zelf de korting van € 0,10 eurocent, regelen met een medewerker, bij de scan afreken kassa, heel vriendelijk bedankt ik voor deze service, crediteer de aankoop op de scanner en leg het terug in het schap. U begrijpt het al, de slogan, verbergt zich heel slim, achter de kleine letters van bijvoorbeeld, gestegen grondstof, productie, verpakkings – vervoerskosten enz., prijsstijgingen voorbehouden. Dus wat de consumentenbond ook al melde, controleer uw kassabon, of de prijs op uw scanner, het blijft helaas nodig. En laten we respectvol afsluiten met, waar gewerkt word, worden fouten gemaakt, het is ze vergeven, maar leer me nu wel aan, schap-prijs en kassa/scan prijs met elkaar te vergelijken.

E

Eric

06-07-2023

0forum

Plus houdbare melk.

Niet vrijwel half-volle Plus melk verkopen als vol svp. Ik had een tip voor u geschreven, maar er was wat met een veldje niet ingevuld. Tekst weg. Niet prettig. Kan ik weer opnieuw beginnen. Nu kort. Vriendelijke groet, G.J. Reitsma

G

G.J. Reitsma

04-07-2023

0forum

Online bestelling van mantelzorg cliënt

Sinds eens aantal jaar ben ik mantelzorger van een meneer die inmiddels 86 is. Elke week wordt er voor hem online besteld, en dit wordt op vrijdag bezorgt. Meerdere malen terug geweest omdat de rekening niet klopte en/of er boodschappen ontbraken terwijl deze wel in rekening gebracht waren. Vandaag wéderom boodschappen bezorgd, waarvan 6 producten ruim over de datum waren. Na gebelt te hebben zijn ze met nieuwe producten komen brengen en gaven ze excuses voor het ongemak. Ik vind dit meer dan erg slecht. Gelukkig is deze meneer nog zo fief dat hij t zelf gezien had, maar er zijn genoeg mensen die dat niet meer in de gaten hebben en/of kunnen zien.....

A

Angélique

19-05-2023

0forum

Bon in spaaractie PLUS Cadeautje bloemen

In pakket zat mooie bon met 10 euro korting bij aanschaffen bos bloemen. Kan enkel via webshop, bloemen hartstikke duur en je moet ook nog eens verzend kosten betalen. Aanschaf standaard bioeketje komt neer op rond de 32.00 euro. @PLUS, zo kom ik ook snel aan een zogenaamd pakket ter waarde van 50 euro. Hier zal bijna niemand gebruik van maken. In winkel zag ik meerdere klanten die zich ergerden over deze actie.

A

Arno

04-04-2023

0forum

2 liter biologische halfvolle melk van plus.Een ontzettende plastic smaak.Wie schenkt er nu biologische melk in een kan van plastic? Het is eht vies om te drinken.Bah wat is dit nu jammer

L

Lijntje

02-02-2023

0forum

klantenservice

Klacht ingediend over Plus,beloven van alles komen niks na. Einde klant en het interesseert ze niks.

P

PL

18-01-2023

0forum

Rotiplaat

Wat een droge meuk. Dat je dit durft te verkopen getuigt van lef of onnozelheid. En dan vragen ze er gewoon €1,25 voor....Eens, maar nooiiiit meer...??

D

Djoeka Mazarov

14-01-2023

0forum

Biologisch rundergehakt 500 gram

De prijs van de 300gram verpakking is 3,49 dus 1,13 per 100gr. De 500gram verpakking is 5,99 dus 1,20 per 100gram. Vindt dit erg vreemd , zal voortaan extra opletten vindt dit niet netjes.

F

F.vd.wielen

10-03-2022

0forum

Online

Ik begin te balen van producten die niet geleverd worden. Gewone alledaagse dingen zijn niet bij de online boodschap. Dus moeten we toch nog naar de winkel om alles te krijgen.

M

Maureen

20-02-2022

0forum

vlees

Plusmarkt Colmschate, een drama, al diverse malen aangegeven. Maar oud vlees is ook ingevroren. Beheerder neemt je niet serieus. Denkt dat ze god zijn !! Klant is Koning, nou niet bij deze Plus !!!

I

i Huisman

07-01-2022

0forum

Van alles en nog wat

Ik kom hier graag voor de goede aanbiedingen en bosje bloemen voor een(!) Euro welke de lunch in Wijkcentrum op moeten fleuren...soms staan ze tot week erop!!! Maar vandaag minder gelukkig.Had mondkapje thuis vergeten en moest pak van 50(!!) Stuk lopen voor ik mocht winkelen.Jammer dat ze deze niet (bijna) gratis weggeven aan klanten...nou ik kan op elk geval vooruit ( als ik ze niet vergeet)

E

Eva Kroon

06-12-2021

0forum

Schimmelkaas. Zalmsalade. Cocosmakroon.

onderwerp: Gastheer Virgil. volledig en geheel minpunt. Sedert enige tijd loopt er een jongeman rond bij de Plusmarkt de Bongerd in Amsterdam-noord. Ik kwam al jaren bij de Plus-Vreeswijk en later Plus-de Bongerd, woon immers letterlijk om de hoek aan de Klinkerweg. Deze jongeman riep naar mij al meerdere malen bijdehande en respectloze opmerkingen in het voorbijlopen, zonder zich bekend te maken, laat staan, zich voor te stellen. Ik sloeg daar meestal geen acht op. Totdat vandaag omstreeks 17.15uur, hij mij sommeerde, zonder wederom zich bekend te maken, om mijn motorfietshelm (open model, geen integraal) af te zetten. Ik vroeg hem naar de reden en hij weigerde die te geven, dus gaf ik geen gehoor aan zijn verzoek. Vervolgens dreigde hij met een verbod tot afrekenen aan de kassa, wat hij ook later duidelijk uit voerde. Er werd mij de bovenstaande aankoop geweigerd omdat ik mijn helm ophield. Spoorslags ben ik naar de Albert Hein vestiging gereden aan de van Riemsdijjkweg, alwaar ik probleemloos mijn boodschappen, met mijn helm op het hoofd, heb gedaan. En nog voor een lagere prijs ook. Letterlijk heeft deze klantonvriendelijke gastheer Virgil, mij de winkel uit gestuurd naar de concurrent/collega AH.

C

Corné Vooys

28-08-2021

0forum

online bestelling ,willen ze vanwege ongegronde en onbekende reden niet meer bezorgen..

Vandaag ben ik om nog onbekende redenen geweigerd voor bezorging van de Plus supermarkt, na mijn weten heb ik zelf niks fout gedaan of verkeerd gedaan, en nu moet ik in feite boeten voor de fouten die ze zelf maken daar bij Plus! Ben lichamelijk afhankelijk van de bezorging, ik ben in zoverre gehandicapt dat ik vanwege mijn lichamelijke toestand niet fietsend of lopend naar de winkel kan in 9 van de 10 keer en de keer dat het wel lukt dan is het maar heel beperkt van korte duur! Dit komt o.a. doordat ze mij de laatste jaren inclusief de laatste corona tijd mij in de kou hebben laten staan ,maar dat is dus de reden waarom ik afhankelijk van bezorging ben van de Supermarkt o.a. van de Plus omdat dit een van de weinigen zijn die nog te betalen zijn voor mij en gratis bezorging doen. De Plus kan dus niet tegen kritiek of klachten over hun vaak slechte kwaliteit producten en dat staat dan nog even los van de vele fouten die ze maken zowel met bezorgen als met de producten etc en vooral ook zoals ze je behandelen wat soms echt te bont is. Wil dit toch even delen met iedereen, deze taferelen zouden eigenlijk niet moeten kunnen en of mogen in een land als Nederland! ☹️ het is niet mogelijk met de Plus een fatsoenlijk gesprek te voeren en ze sturen alleen maar anonieme email! Nog maar even te zwijgen over het feit dat hun geen mondkapjes gebruiken vanaf begin corona al niet of nauwelijks! Nogmaals kopen wel JA omdat ik afhankelijk ben van bezorging vanwege mijn medische toestand!moreel gezien niet als je niet afhankelijk bent van hun zou ik naar andere gaan!

D

DPC Schippers

23-08-2021

0forum

Online bestellen en bezorgen

Een aantal maanden heb ik vanwege een ongeval gebruik gemaakt van Plus Online geleverd vanuit filiaal Amersfoort De producten van Plus zijn wat duurder dan gemiddeld, maar de goede kwaliteit viel me ook op. Plus de enige supermarkt is die vanaf 25 euro per bestelling komt bezorgen. Fijn voor kleinere huishoudens! Bestellen is makkelijk en er was bijna altijd een bezorgmoment beschikbaar op de dag van mijn keus. De bezorgers kwamen altijd binnen het tijdsslot en waren erg behulpzaam. De boodschappen werden door alle bezorgers zónder gemor maar met een glimlach naar binnengedragen en zelfs uitgepakt Hulp vanwege het ongeval maar wel in Coronatijd! Een enkele keer ging de bezorging niet goed maar kwam er de dag erna een bosje bloemen mee. Rond de Kerst zat er een kerstster bij de boodschappen. Aardig gebaar van Plus. Wil je, of moet je, boodschappen laten bezorgen raad ik PlusOnline in Amersfoort aan. Bedankt bezorgers voor jullie hulp, geduld en vriendelijkeid de afgelopen maanden! Top.

J

Jolanda v D

06-03-2021

0forum

niets

Plus Post in Leidschendam heeft 2 uurtjes gereserveerd voor kwetsbare groepen: van 8 tot 10 's morgens!! Maar: om 8 uur staan er 15 mensen voor de deur, dus ik kan weer gaan i.v.m. mijn gezondheid. En denken ze bij de Plus nou echt dat niet-kwetsbare mensen pas na 10 uur komen? Denk dat de bedrijfsleider niet helemaal begrepen heeft waarom het supermarktprotocol vraagt om 2 maal 1 uur voor kwetsbare groepen.... Erg dom.

H

H. Heilman

21-11-2020

0forum

Alledaagse boodschappen, al heel lang

Spaar kaartjes voor de kleinkinderen. Laatst had ik 40,40,met koopzegels. Kreeg maar 3 kaartjes, koopzegels tellen niet mee,zei ze. Erg kinderachtig hoor om er geen 4 te geven. Terwijl een man voor mij bv niks neemt. Ik kom hier al zolang ik hier woon, maar denk dat ik ergens anders ga kijken

J

J. Nieuwstraten

07-10-2020

0forum