NederlandReview

    Ervaringen Coop

    Coop hoort misschien niet bij het rijtje meest bekende supermarkten in Nederland zoals Albert Heijn, Aldi of Jumbo, maar als het aan de keten ligt, komt daar natuurlijk gauw verandering in! De afgelopen jaren is het bedrijf aan een stille opmars bezig, maar waar staat deze supermarkt eigenlijk voor? Wat onderscheidt Coop van andere supermarkten? Lees reviews en ervaringen van mensen die al klant zijn bij deze supermarkt!

    Over Coop

    Coop werd al opgericht in 1891 en is daarmee ongeveer even oud als Albert Heijn. In de negentiende eeuw waren de onlusten onder fabrieksarbeiders overal ter wereld steeds meer toegenomen wat betreft lage lonen, hoge prijzen en slechte kwaliteit van levensmiddelen. Een van de vele initiatieven in dat kader was de oprichting van een winkeltje, waar levensmiddelen werden verkocht aan leden tegen redelijke prijzen: de Coöperatieve Verbruiksvereniging Werkmansbelang, opgericht op 30 juni 1891 in Arnhem. Later veranderde het bedrijf en ook de naam naar Co-op ’82 U.A. en in 1999 naar Coop Nederland U.A. om in 2001 te fuseren met groothandelscoöperatie Codis en dientengevolge CoopCodis te gaan heten. In 2010 werd het weer Coop Nederland U.A. Trots op hun lange geschiedenis werd het 125-jarig jubileum groots gevierd met een Coop in Concert in het Arnhemse Gelredome. Inmiddels is Coop weer groeiende; in 2015 opende de keten de 250e supermarktwinkel.


    Reclame-boodschap van Coop. 'Wij zijn niet uit op eigen voordeel, maar vooral op dat van jou', is dat waar?

    Samenwerking en concurrentie

    Zoals de naam al suggereert (coop staat natuurlijk voor ‘co-operatie’ - oftewel: samenwerking), is samenwerking nog altijd één van de peilers van het bedrijf. Zo maken ze dankbaar gebruik van klantenpanels en zijn er geldinzamelacties voor goede doelen of lokale verenigingen. Huismerken g’woon en budgetmerk Ok€ moeten ervoor zorgen dat klanten goedkoop uit zijn, of ‘goedcoop’ zoals Coop het zelf noemt.

    Uit marktonderzoek van Nielsen, onder andere gepubliceerd in het NRC, wordt aan Coop een marktaandeel van 3,1% toegekend in 2016 ten opzichte van andere supermarktketens. Albert Heijn neemt hierin nog altijd het voortouw met 35,2%, gevolgd door Jumbo met 18,4%. Coop valt samen met onder meer de Spar, Plus, Dirk, Dekamarkt, Deen, Hoogvliet, Vomar, Nettorama, Sligro en Boni onder inkooporganisatie Superunie, dat goed is voor een marktaandeel van 29,1%. Daarnaast heeft Coop een aantal keer samengewerkt met Jumbo, onder andere bij (potentiële) overnames. Zo werd een aantal winkels van Super de Boer, overgenomen door Jumbo, doorverkocht aan Coop.

    Online boodschappen

    Je kunt tegenwoordig ook online bestellen bij Coop, net als bij veel andere supermarkten tegenwoordig. Via de website selecteer je dan jouw Coop winkel, vult een virtueel boodschappenmandje met producten en kiest vervolgens voor bezorging in een filiaal van Coop of voor bezorging aan huis. Ze zeggen: voor 11 uur besteld is een eerstvolgend bezorg- op ophaalmoment de volgende dag. Vooraf niet heel duidelijk wanneer dat dan precies is, maar wellicht is dat variabel en afhankelijk van de besetlling en locatie. Na je bestelling worden de boodschappen op het afgesproken moment geleverd of klaargezet in de Coop-winkel van jouw keuze. Je kunt betalen per mobiele pin bij bezorgen of gewoon in de winkel als je voor ophalen hebt gekozen.

    Heb jij wel eens iets besteld bij Coop?

    Of ben je gewoon klant bij een van hun supermarkten? Deel je ervaringen en laat een review achter op NederlandReview! Wij zijn benieuwd hoe jij de service, levering, klantvriendelijkheid, prijzen en bestelgemak beoordeelt!

    Lees hier de ervaringen van klanten van Coop! Hoe beoordelen zij online bestellen? Zijn de prijzen echt laag? Lees en schrijf reviews!

    Coop
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (23)

    4,8
    57% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    4,8
    Service
    rating
    5,2
    Prijs
    rating
    4,6
    Leveren
    rating
    4,8

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    altijd wat mis

    min punten nooit is een bestelling compleet. Zou zeggen lever het dan later als nog. weten ze het dagen van te voren is het er niet. koekjes liggen dan weer zware dingen bovenop. Koeken die nog twee dagen houdbaar zijn of yoghurt en vla moet dan binnen twee dagen op. Heb altijd wat op voorraad maar nu is soms een drama. ze doen er niks mee als ik dat bij bezorger meld.

    Door: zwaag 04-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    2,5
    rating

    Algemeen

    Sinds de nieuwe eigenaar er op zit is hij peperduur geworden.
    De coop is al alles behalve goedkoop maar ik haal daar mijn boodschappen niet meer weg. De prijzen rijzen daar de pan uit momenteel.

    Door: j migchels 02-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    5
    rating

    Boodschappen bezorgen

    Gisteren voor het eerst boodschappen besteld. Ze zouden bezorgd weiden tussen 12-15 uur. Krijg ik om 14.55 uur en berichtje dat ze tussen 15-16 uur komen. Uiteindelijk zijn mijn boodschappen in 15.45uur bezorgd. Na het uitpakken blijken er 5 producten niet in te zitten, dit is tijdens het bezorgen ook niet gemeld.
    Dus voor mij 1keer en nooit meer hier bestellen.

    Door: W 29-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    3
    rating

    Niks

    Ik kwam de winkel in Harmelen binnen en pakte een kinderkarretje, maar toen zei *ik wil geen namen noemen maar het was MIRIAM* dat ik er te oud voor was, maar ik vond van niet, ik vind dit echt niet kunnen en ik mag zelf weten of ik er te oud voor ben.

    Door: Privé 24-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Dagelijkse boodschappen

    Ben vandaag nogal geschrokken van de prijsverhoging van de potjes G'woon pastasaus: vorige week nog € 1,86 per potje en nu ineens
    € 2,25 dus gewoon even een verhoging van € 0,41! Lekker hoor, als je al weinig te besteden hebt en ieder dubbeltje om moet draaien!
    Ik ben vaste klant van de Coop (er zijn in mijn dorp helaas maar twee supermarkten waar je uit kunt kiezen en daarvan is de Coop verreweg de beste) maar als dit zo doorgaat zie ik me toch gedwongen elders mijn boodschappen te gaan doen! Echt niet normaal dit!

    Door: H.M. Lubach 22-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8
    rating

    niet gekregen

    heb bij twee verschillende winkels van coop besteld. Te weinig of diepvries zit er niet bij. Veel leveren ze niet af. Heb hoofdkantoor gebeld hoor ik ook niks meer van. Ze nemen het niet serieus . Wel dom dan maar een andere supermarkt.

    Door: annie Zwaag 02-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    boodschappen

    Voor sigaretten, batterijen, scheermesjes, post, pakketjes, motorvoertuigen overschrijven op naam, slijterij 1 balie met meestal 1 persoon daarachter. Als je dus een pakje batterijen nodig hebt en iemand voor je wil een pakketje retourneren of een auto op naam zetten sta je een half uur te wachten.
    Blikken met deuken erin liggen gewoon in de schappen, HACCP onverantwoord en potentieel ziekmakend door pathogenen. Groente en fruit van inferieure kwaliteit (prei met pinnen erin, spullen die de volgende dag al rot zijn) Als je tot 18u moet werken en je naar de winkel haast, heb je geen brood meer. Etc. etc. Personeel kan er ook niks aan doen en dat er kostenbesparend en efficiënt gewerkt moet worden is mij helder, maar adverteer dan !$%@#!#% niet met klantvriendelijkheid! Zeg dan gewoon, wij werken efficiënt, besparen zo geld en daarom heeft u goedkope boodschappen, maar geen onzin kletsen over klantvriendelijkheid want die is nihil.

    Door: Andries 28-05-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    3
    rating

    Aanbiedingen

    Vandaag D-E koffie van de aanbieding gekocht, na 3 keer vragen...want de aanbieding stond niet aangegeven in het koffievak, 6 pakken gekocht die bij de kassa goed met korting berekend zijn maar de D-E Dolce Gusto cups waren voor de volle prijs berekend zonder korting, weer terug de winkel in, na excuses geld terug gekregen maar dit is zoooo vervelend en kost zoveel extra tijd!
    Helaas is dit niet de eerste keer dat de prijs met korting niet goed berekend is en fout in de kassa staat, zo jammer!

    Door: Corrie 13-05-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    6
    rating

    Cooop

    Ik vind dat het coop met 3 o's moet zijn anders klopt het niet.
    Want dan zeg je coop maar het is co op, maar als je 3 o's hebt klopt het wel, of je moet er een spatie tussen

    Door: Pony1988 21-04-2019
    Truus 22-07-2019

    Waar je je al niet druk over kunt maken zeg!

    Jolanda 24-07-2019

    Nog niet veel gekocht hier. Deze week kippenlevertjes meegenomen. Vandaag klaargemaakt en heb nog een portie over. Teleurstellend. De kippenlevers worden mooi gedresseerd in het pakket, maar in werkelijkheid zijn ze zeer slecht uitgesneden c.q. aan gort gesneden. Dat betekent dat is bij voorbaat al geen vertrouwen meer heb in hun producten. Als Coop kwaliteitscontrole zou doen, zou dit niet in een vak liggen!!! Daarnaast zijn zij net zo vaag/misleidend als alle andere supermarkten. Je vindt een langzamer gegroeide kip, de nieuwe kip, en bij Coop kip met pluimveegarantie. We zijn jullie supermarkten gewoon zat. Kom nu gewoon eens na 30 jaar strijd met een verantwoord product en niet met vage benamingen!!!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    5
    rating

    Zielige Supermarkt

    Net als andere vele klachten maar in plaats van dat legt men een winkelverbod op.

    Door: Wessel 26-03-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Wat een waardeloze winkel!

    Aanbiedingen in Oosterhout zijn bijna altijd op! Ik scan, maar sta langer te wachten op een medewerker die mijn tas of leeftijd moet controleren. Controle snap ik, maar zo lang op een medewerker te moeten wachten niet. En het is er erg duur! Ik ga er niet meer heen.

    Door: Mieke Schroder 25-03-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    gratis bezorgen vanaf 70 euro? of toch niet

    opgetogen bestelde ik voor het eerst alle boodschappen bij Coop, want het bezorgen was vanaf 70,- euro gratis. Dat is leuk. ik toch een hele tijd aan het zoeken geweest alles voor een week te vinden en had net iets over de 100 euro besteld. Tot ik bij het afronden ontdekte dat er toch ineens 4,99 euro bijkwam?? wat was dat dan?? bleek voor de SERVICEKOSTEN te zijn!! wat voelde ik me genept. Daaaag Coop deze klant ben je nu kwijt.

    Door: Jan van Walsem 18-03-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Aanbod

    Het is een fijne dorpswinkel.
    Maar helaas ben ik genoodzaakt regelmatig naar een andere supermarkt te gaan.
    Als de folder binnenkomt, kijk ik naar de aanbiedingen.
    Dit zijn goede aanbiedingen.
    Helaas is het vaak niet in de winkel,vooral groente en vleesaanbiedingen.
    Dan krijg je te horen aan het aan van de middag of morgen.
    Het kan niet de bedoeling zijn dan weer te komen.
    Ook aan het eind van de week zijn deze aanbiedingen weer op.

    Door: G Witting 15-03-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    5,5
    rating

    Niet functionerende klantenservice. Enorme prijsverhogingen

    Tien jaar klant bij COOP. De Pijp, Amsterdam. Met in mijn achterhoofd nog steeds dat sympathieke solidariteitsimago waar ooit de wortels lagen.
    Eind 2018, de 50% korting op artikelen die tegen de houdbaarheidsdatum zitten wordt plotseling voor alle artikelen 35%. Die 50% was nu juist een van die onderscheidende, sympathieke prijslokkers. Weg dus.
    Januari 2019. Als er één super misbruik heeft gemaakt van de btw-verhoging verwarring is het de COOP.
    Een voorbeeld uit vele: Wasa Knäckebröd. Van €0,98 via 1,04 via 1,08, via 1,19 naar 1,25 vandaag. Kassa!
    Een COOP klantenservice bestaat met de afschaffing van een telefoonnummer in feite niet meer. "Wat kunnen we voor u doen?" zegt de COOP site met een foto van een aardige klantenservicemevrouw met een telefoon aan haar oor. Welke telefoon? Je kunt een tweet sturen of naar facebook gaan en verder maar afwachten. Maar in principe moet je eerst kontakt opnemen met de producent, (in Zweden dus) of met het filiaal (die ook alleen maar de prijs-oekazes uit Velp opvolgt).Uiteindelijk een antwoord via een nummer van het hoofdkantoor. Een non-antwoord over vergelijkende supermarktprijzen, bla,bla. Dus niks over inkoopprijzen plus noodzakelijke, redelijke verkoopprijs-opslag. Geen verduidelijking van een prijsstijging van 30%.
    COOP is een onaangenaam bedrijf geworden zonder enige klantenservice, met non-verklaringen voor schandalige prijsverhogingen. !Radar! Kassa!
    "Wat kunnen we voor u doen?" Respect tonen voor je klanten, en dus even de bezem halen door Velp.

    Door: Rudolf Rijpma 13-03-2019
    H.M. Lubach 03-10-2019

    Ik heb de truc van Coop door: alle oude merken zoals Oke en Markant worden vervangen door het huismerk G'woon, dan houden ze de oude prijs ook nog even aan en van de ene op de andere dag worden de prijzen asociaal verhoogd! Ook is het blijkbaar een nieuwe trend om de aanbiedingen niet meer zichtbaar te maken op de schappen dus als je niet eerst thuis de folder met weekaanbiedingen uit je hoofd hebt geleerd kun je helemaal niet zien wat er in de aanbieding is! Lekker klantvriendelijk, maar niet heus!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3
    rating

    geen aanbieding op voorraad

    Afgelopen week was er een aanbieding bij Coop te Oss van Grimbergen bier. Echter na 3 keer de winkel te hebben bezocht was er NUL voorraad. Navraag gedaan het zou donderdag opnieuw binnen komen, echter weer tevergeefs!! Dat is naar mijn idee klanten lokken met aanbiedingen en niet te krijgen!!! Ook is er geen mogelijkheid een bon of i.d. verkrijgbaar waardoor je op een later tijdstip de misgelopen artikelen alsnog voordelig kunt krijgen. Slecht service en verlakkerij.

    Door: Gerard 26-02-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    2
    rating

    Eieren ver iver de datum

    11 februari opening Coop breugel. Bij de opening doosje eieren gekocht. Bij thuiskomst blijken deze ver over da houdbaarheidsdatum. De volgende dag teruggebracht. Hoor aan de servicebalie dat er inmiddels al meerdere doosjes waren geretourneerd door klanten. Verbazingwekkender is dan dat op dat moment in het verkooprek nog steeds eierdoosjes staan met dezelfde houdbaarheidsdatum!!!! En dat voor een nieuwe supermarkt. Ronduit schandalig.

    Door: N Jongeneelen 12-02-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    3
    rating

    Hoe slecht kan een app gemaakt wordem.

    De functionaliteit van de app is schrikbarend slecht. Je zult je boodschappen zelf bij elkaar moeten 'appen' want de zoek functie is nog uit de tijd van de 'kaartenbak'. Boodschappenmandje in de app en de online versie zijn niet dezelfde. Geplaatste bestelling kan niet aangepast worden. De lijst is oneindig land . Ik geloof graaf dat Incentro (ontwikkelaar) z'n best heeft gedaan maar hier gaat ook hun naam van naar de knoppen.
    COOP is een gewone supermarkt, goed personeel, service etc. Investeren in informatievoorziening is niet hun sterkste punt.

    Door: leo Zandvliet 04-02-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    7
    rating

    Niet leuk meer.

    Vanaf dat Coop in Amstelveen zit kom ik daar regelmatig. Nu opeens, en dus voor het eerst, moest ik een klantenkaart hebben voor een aanbieding. Sorry zei hij. Ook bij de kassa, gehakt 2x voor 5,- en 35 procent geldt niet zoals het op de verpakking staat. Nee, meneer, of 2 voor 5,- of 2 voor 6,- en 35 pct eraf. Haal het er dan af ofzo. Ik ging al minder naar Coop vanwege de hoge prijzen maar het is over nu! Wat een uitzuigerij.... Bah!

    Door: Rene 02-02-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3
    rating

    prettige vriendelijke supermarkt

    Prettige vriendelijke supermarkt
    Ik kwam soms in de winkel, maar bestel nu vooral online
    Heb wel eens mijn tas laten klaarzetten, want ik vind bezorgen niet zo handig. Maar soms ook laten bezorgen.
    Erg handig voor als je weinig tijd hebt of zoals ik gewoon geen zin om uitgebreid boodschappen te moeten doen.
    Bestellingen kloppen tot nu toe altijd prima en keurig op tijd met goede producten. tevreden klant hier!

    Door: Karen Witte 09-11-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    Aardbeien/aanbieding deze week

    Over het algemeen best tevreden over Coop. Wat mij betreft is de aanbieding van deze week vwb aardbeien een uitglijder. Zelden zulke flauwe, dus niet- zoete en waterige aardbeien gehad. Beter geen aanbieding dan een van deze zeer matige kwaliteit. Land van herkomst nb Nederland! In het verleden kwam deze "kwaliteit"doorgaans uit Spanje.

    Door: Eddy Beijer 03-05-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    8
    rating

    Schrijf zelf een review over Coop

    Uw beoordeling