NederlandReview

    Ervaringen Coop

    Coop hoort misschien niet bij het rijtje meest bekende supermarkten in Nederland zoals Albert Heijn, Aldi of Jumbo, maar als het aan de keten ligt, komt daar natuurlijk gauw verandering in! De afgelopen jaren is het bedrijf aan een stille opmars bezig, maar waar staat deze supermarkt eigenlijk voor? Wat onderscheidt Coop van andere supermarkten? Lees reviews en ervaringen van mensen die al klant zijn bij deze supermarkt!

    Over Coop

    Coop werd al opgericht in 1891 en is daarmee ongeveer even oud als Albert Heijn. In de negentiende eeuw waren de onlusten onder fabrieksarbeiders overal ter wereld steeds meer toegenomen wat betreft lage lonen, hoge prijzen en slechte kwaliteit van levensmiddelen. Een van de vele initiatieven in dat kader was de oprichting van een winkeltje, waar levensmiddelen werden verkocht aan leden tegen redelijke prijzen: de Coöperatieve Verbruiksvereniging Werkmansbelang, opgericht op 30 juni 1891 in Arnhem. Later veranderde het bedrijf en ook de naam naar Co-op ’82 U.A. en in 1999 naar Coop Nederland U.A. om in 2001 te fuseren met groothandelscoöperatie Codis en dientengevolge CoopCodis te gaan heten. In 2010 werd het weer Coop Nederland U.A. Trots op hun lange geschiedenis werd het 125-jarig jubileum groots gevierd met een Coop in Concert in het Arnhemse Gelredome. Inmiddels is Coop weer groeiende; in 2015 opende de keten de 250e supermarktwinkel.


    Reclame-boodschap van Coop. 'Wij zijn niet uit op eigen voordeel, maar vooral op dat van jou', is dat waar?

    Samenwerking en concurrentie

    Zoals de naam al suggereert (coop staat natuurlijk voor ‘co-operatie’ - oftewel: samenwerking), is samenwerking nog altijd één van de peilers van het bedrijf. Zo maken ze dankbaar gebruik van klantenpanels en zijn er geldinzamelacties voor goede doelen of lokale verenigingen. Huismerken g’woon en budgetmerk Ok€ moeten ervoor zorgen dat klanten goedkoop uit zijn, of ‘goedcoop’ zoals Coop het zelf noemt.

    Uit marktonderzoek van Nielsen, onder andere gepubliceerd in het NRC, wordt aan Coop een marktaandeel van 3,1% toegekend in 2016 ten opzichte van andere supermarktketens. Albert Heijn neemt hierin nog altijd het voortouw met 35,2%, gevolgd door Jumbo met 18,4%. Coop valt samen met onder meer de Spar, Plus, Dirk, Dekamarkt, Deen, Hoogvliet, Vomar, Nettorama, Sligro en Boni onder inkooporganisatie Superunie, dat goed is voor een marktaandeel van 29,1%. Daarnaast heeft Coop een aantal keer samengewerkt met Jumbo, onder andere bij (potentiële) overnames. Zo werd een aantal winkels van Super de Boer, overgenomen door Jumbo, doorverkocht aan Coop.

    Online boodschappen

    Je kunt tegenwoordig ook online bestellen bij Coop, net als bij veel andere supermarkten tegenwoordig. Via de website selecteer je dan jouw Coop winkel, vult een virtueel boodschappenmandje met producten en kiest vervolgens voor bezorging in een filiaal van Coop of voor bezorging aan huis. Ze zeggen: voor 11 uur besteld is een eerstvolgend bezorg- op ophaalmoment de volgende dag. Vooraf niet heel duidelijk wanneer dat dan precies is, maar wellicht is dat variabel en afhankelijk van de besetlling en locatie. Na je bestelling worden de boodschappen op het afgesproken moment geleverd of klaargezet in de Coop-winkel van jouw keuze. Je kunt betalen per mobiele pin bij bezorgen of gewoon in de winkel als je voor ophalen hebt gekozen.

    Heb jij wel eens iets besteld bij Coop?

    Of ben je gewoon klant bij een van hun supermarkten? Deel je ervaringen en laat een review achter op NederlandReview! Wij zijn benieuwd hoe jij de service, levering, klantvriendelijkheid, prijzen en bestelgemak beoordeelt!

    Lees hier de ervaringen van klanten van Coop! Hoe beoordelen zij online bestellen? Zijn de prijzen echt laag? Lees en schrijf reviews!

    Coop
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (59)

    4
    41% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    4
    Service
    rating
    4
    Prijs
    rating
    4.2
    Leveren
    rating
    3.8

    Schrijf nieuwe review

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Schrijf zelf een review over Coop

    Uw beoordeling

    verse aardappelpuree

    LEVERING EN SERVICE VAN DE BEZORGER WAS PRIMA.
    Maar van de PRODUCTEN NIET Ik heb verder geen plus punten want toen ik naar de datum keek van het bezorgde produkt namelijk De verse AARDAPPELPUREE waar ik er 2 van heb gekocht WAREN AL 10 DAGEN OVER DATUM, !!!!!!10 DAGEN OVER DATUM Normaal worden deze producten na de houdbaarheidsdatum weggegooid maar het lijkt er op dat ze er nog geld mee willen verdienen en dat niet alleen ook de HUZARE SALADE WAS OOK OVER DATUM. Heb gebeld naar de winkel el werd niet niet netjes behandeld.Geen EXUSES EN AROGANT het enige wat ze wilden doen was het bij de volgende bestelling er van afrekenen. Maar dat hebben ze vorig jaar ook beloofd en niet gedaan en het exuses was; dat ze er toen niet werkte. Dus vond ze het niet haar werk om een oplossing hiervoor te zoeken En mijn respons was na deze 2e slechte ervarig dat ik geen bestellingen meer bij Koop ga doen, Dus kwam ik met een oplossing aangezien zij niets wou doen.. Laat het opnieuw bezorgen en dan kunnen jullie de produkten over datum menemen. Dus nu maar afwachten. IK BEN HEEL ERG TELEURGESTELD IN JULLIE KLANT VRIENDELIJKHEID EN HET BEZORGEN VAN MEERDERE PRODUKTEN DIE 10 DAGEN OVER DATUM ZIJN EN DAT DIT DAGELIJKS VOORKOMT DAAR ZOU DE EIGENAAR ZICH VOOR MOETEN SCHAMEN.

    Door: Danielle van Deuveren12-03-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    7.5
    rating

    Boodschappentas online bestellen

    Ik heb vorige week voor het eerst gebruik gemaakt van het laten klaarzetten van de boodschappentas in de winkel en dat je dan online bestelt. Voor het gemak en om eens te proberen. Het werkt goed! Wel een beetje raar ofzo om niet de winkel in te gaan en zelf uit te kiezen, maar dat iemand anders dat al voor je gedaan heeft.

    Vooral handig als je haast hebt. Ik doe vaak boodschappen direct door uit mijn werk en dan kan het best druk zijn in de winkel.
    Ik ga het zeker eens gebruiken voor als ik uit mijn werk kom en eigenlijk snel door naar huis. Even die boodschappentas oppikken en door, handig!

    Door: Mariëlle Beverkamp24-08-2017
    lotte de wagt29-06-2020

    Er zat een blauw stuk plastic in mijn koek!!! 2 cm lang en 1 cm breed! Hele slechte ervaring!?

    B.Parr10-07-2020

    Kreeg bij coop op de Lindelaan te Amstelveen te horen dat ik een boodschappenmandje moest gebruiken wat mij verbaasde omdat deze zo intens goor zijn dat ik daar geen zin in had net als mijn voorganger,deze coop is trouwens volgens mij een afval bak van de coop op de van der Hooplaan,alles is oud en tegen de verkoop datum aan,meisjes bij de kassa zijn zeer vriendelijk maar het oudere personeel heeft er duidelijk geen zin in.Maak eerst maar eens de boel schoon en laat dat corona geriedel op het bandje in deze vieze tent voorlopig maar achterwege,mij hier niet meer gezien.

    arts07-10-2020

    Omdat ik bij de Coop Cuijk goede ervaringen had, heb ik voor het eerst online boodschappen besteld. Deze zouden 1 dag voor de verjaardag geleverd worden. Omdat de bezorging wat later werd, werd ik hierover netjes gebeld door Coop Cuijk. Helaas werd er helemaal niets bezorgd die avond. De volgende dag gebeld naar de online coop. Er werd mij verteld dat de chauffeur het niet kon vinden en dat er niets meer nageleverd werd en dat ik alles maar weer opnieuw moest bestellen. Voor mij geen Coop meer.

    Jan Neijts 19-11-2020

    Zeer slechte supermarkt en nog duur ook ik kom er niet meer.

    gejah22-03-2021

    Helaas zijn de groenten/fruit bij de coop 2e keus of zo. Slechte kwaliteit. Dan het merk g'woon. Net melkchocoladeeitjes gekocht. Waterige chocolade. Het smaakt niet eens naar chocolade. Koop nooit meer merk G'woon. Is echt minder.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Dagelijkse boodschappen

    Ben vandaag nogal geschrokken van de prijsverhoging van de potjes G'woon pastasaus: vorige week nog € 1,86 per potje en nu ineens
    € 2,25 dus gewoon even een verhoging van € 0,41! Lekker hoor, als je al weinig te besteden hebt en ieder dubbeltje om moet draaien!
    Ik ben vaste klant van de Coop (er zijn in mijn dorp helaas maar twee supermarkten waar je uit kunt kiezen en daarvan is de Coop verreweg de beste) maar als dit zo doorgaat zie ik me toch gedwongen elders mijn boodschappen te gaan doen! Echt niet normaal dit!

    Door: H.M. Lubach22-07-2019
    Marianne den Ouden 19-03-2020

    Fijne supermarkt, weinig hulp voor ouderen in invaliden helaas. Houden hun voorraad niet bij t.a.v. de corona crisis. Toiletpapier op, koffie op, handzeep op. Doe daar svp iets aan!

    Wim05-03-2021

    Schandalig dat er niet gecontroleerd op mondkapjes in gróót ammers.ze halen ze gewoon van internet

    Wim05-03-2021

    Schandalig dat er niet gecontroleerd op mondkapjes in gróót ammers.ze halen ze gewoon van internet

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Coop is mijn favoriete supermarkt

    De Coop is mijn favoriete supermarkt, eentje waarvoor ik met genoegen een stukkie om fiets vanuit mijn werk. De Dirk zit dichterbij huis, maar vind ik nou eenmaal minder prettig winkelen, ook al zijn ze misschien wel wat goedkoper.

    Vooral het personeel is bij Coop gewoon een stuk vriendelijker dan bij veel andere supermarkten. Ook vind ik het assortiment gewoon beter. Ze hebben er veel en het eigen huismerk is altijd goed.

    Door: Marianne Zevenaar07-08-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Te duur

    Waardeloze service. Nemen gewoon biertjes terug omdat ik met m'n zoon aan de kassa sta. Heb gewoon legitematie laten zien maar m'n zoon is nog maar 16 en ze zeggen dat ze niet weten of ik het bier aan m'n zoon geef!! Wat een bullshit gezeik. Als ik zeg van natuurlijk geef ik hem geen alcohol geloven ze me niet eens. Had nog een paar kleine boodschappen op de band liggen en alles afgerekend met pin. Laat het bonnetje maar zitten. Door dat ik met stomheid verbaasd sta na te denken en er niet eens bij stil stond wat het bedrag was heb ik gewoon gepint en had nooit verwacht dat ze me wel heeft laten betalen voor de biertjes die ze achtergehouden had. Zie ik naderhand op de raboapp dat ze die er wel bij heeft geteld want die kosten waren 24 euro voor 3x ijsbergsla en 2x kip gamba en 1x slagroom chokolade bollen . Wat een waardeloze tent die coop in haaften!!dieven zijn het!!

    Door: Marcel 03-11-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Keukenrol

    Keukenrol van gwoon is bij koop 1.99
    Dezelfde keukenrol is bij nettorama 0.99.
    1 euro duurder voor een zelfde product en zelfde merk.
    Zo zijn er meerdere producten die twee keer zo duur zijn. Ik was er erg van geschrokken.

    Door: JM Schrik05-10-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    prettige vriendelijke supermarkt

    Prettige vriendelijke supermarkt
    Ik kwam soms in de winkel, maar bestel nu vooral online
    Heb wel eens mijn tas laten klaarzetten, want ik vind bezorgen niet zo handig. Maar soms ook laten bezorgen.
    Erg handig voor als je weinig tijd hebt of zoals ik gewoon geen zin om uitgebreid boodschappen te moeten doen.
    Bestellingen kloppen tot nu toe altijd prima en keurig op tijd met goede producten. tevreden klant hier!

    Door: Karen Witte09-11-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Aardbeien/aanbieding deze week

    Over het algemeen best tevreden over Coop. Wat mij betreft is de aanbieding van deze week vwb aardbeien een uitglijder. Zelden zulke flauwe, dus niet- zoete en waterige aardbeien gehad. Beter geen aanbieding dan een van deze zeer matige kwaliteit. Land van herkomst nb Nederland! In het verleden kwam deze "kwaliteit"doorgaans uit Spanje.

    Door: Eddy Beijer03-05-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    8
    rating

    fijne supermarkt goed fruit

    ze zijn iets duurder dan de dirk volgens mij maar ik kom er veel liever omdat ze er vriendelijk zijn en het fruit is een stuk mooier en beter!

    groetjes gerdie

    Door: gerdie15-08-2017
    van Veen15-08-2017

    Onvriendelijk personeel,aanbiedingen zijn van af het begin zogenaamd uitverkocht of komen een dag later en zijn er dan ook niet. Duur met een gemiddelde van 20 Euro cent per product. Een zogenaamde COOP,slaat nergens op,ver lebberde groente,zuivel te duur en bijna op ex -datum,kort om een uitgebluste supermarkt die achterloopt bij de anderen in Nederland.

    eva24-08-2017

    aan van Veen: welke supermarkt ga jij heen dan (welk dorp/stad)? De mijne is wel goed en aardig!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Superbedankt bezorger van de COOP

    Superbedankt bezorger van de COOP dat je elke week gewoon nog mijn boodschappen levert!!

    Door: Liza01-04-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Pampers

    Online een bestelling geplaatst op vrijdag. Eerst mogelijke bezorgdatum was de dinsdag erop. Prima, akkoord gegaan. Een factuur ontvangen op de email. Eenmaal dinsdag aan de deur met onze bestelling, moesten we het dubbele betalen als we de producten wilden hebben, het was niet meer mogelijk om voor op vrijdag bestelde prijs te kopen.

    Waarom bieden jullie een product en prijs aan als je het niet voor de vermelde prijs kunt leveren? Jongeman aan de klantenservice nog doodleuk 'had u maar eerder moeten bestellen', Man Man man wat een falers.. nooit meer!

    Door: fatih31-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Div boodschappen laten bezorgen

    Wij zullen nooit meer online bestellen en bezorgen later bezorgen door coop.

    Bij levering waren de boodschappen bijna 2x zo duur. Wij hadden een bestelling met bijna alleen maar 1+1 gratis producten o.a. drinken en wasmiddel. Op een zondag besteld en de vrijdag er op laten bezorgen geen probleem zou je denken. Factuur in de mail met de kosten. Maar ja dan komt de bezorger aan de deur en dan moet je even grof weg 75 euro meer betalen. Nou ja dat doe je dan maar die arme gozer laat je ook niet al dat spul weer mee
    naar de auto sjouwen. We nemen wel even contact op met coop. Dat was snel en lekker duidelijk. Het waren biedingen die week en de week er op van levering niet meer en ja... je hebt ook al betaald en afgenomen dus... vette pech! Nou bedankt coop :) eens en nooit meer albert hein zal blij zijn.

    Door: Dion kuiper21-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Geen.

    Ik wilde samen met mijn kleindochter een boodschap doen bij Coöp aan de Meeuwerderweg in Groningen. Mijn kleindochter is gehandicapt en zit in een wandelwagen. Omdat mij het niet lukt om met de ene hand een wandelwagen te duwen en met de andere hand mij een winkelmandje achter mij aan te trekken, heb ik het winkelmandje achterwege gelaten. Dit heeft ook te maken met eerdere ervaringen in deze winkel, het is er klein en smal het is nagenoeg onmogelijk om met een wandelwagen en een winkelmandje door de gangpaden te manoeuvreren, ik heb het geprobeerd. Ik werd door een van de medewerkers aangesproken dat ik geen winkelmandje had, ik probeerde de situatie uit te leggen, maar kreeg totaal geen begrip. Mijn voorstel om het winkelpand dan maar te verlaten, leek haar ook het beste! Over service gesproken, welke service?! Voor mij geen Coop meer.

    Door: Reina Weima18-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Online boodschappen

    Online boodschappen gedaan voor een totaal bedrag van 49 euro.
    De boodschappen kunnen pas dinsdag bezorgd worden, dus de week erna.
    Prijs veranderd niet, dus ga akkoord.
    De boodschappen worden bezorgd en blijken opeens 17 euro duurder te zijn.
    De bezorger weet het het niet en zegt dat ik kan bellen.
    De boodschappen betaald en ga daarna bellen.
    De medewerker zegt mij, dat waren de aanbiedingen van vorige week, en u hebt betaald dus geaccepteerd.
    Ik kan de bezorger hier toch niet mee opzadelen?
    Als de boodschappen niet eerder bezorgd kunnen worden zullen de prijzen ook online aangepast moeten worden.
    Wat een slechte service, voor mij geen Online boodschappen van de coop meer.

    Door: I17-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    Shoarma

    Shoarma ruikt en smaakt naar poep. Niet tevreden

    Door: Thijs s13-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    Rode peper

    Vandaag een rode peper gekocht bij Coop. Verpakt in een plastic bakje! ☹️Niet meer van deze tijd en nergens voor nodig. Zou fijn zijn als dit soort onnodige verpakkingen uit het assortiment gingen!

    Door: Marjon Bergsma01-07-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4
    rating

    pizza,s

    Twee pizza,s gekocht. Inde reclame.
    VERS in de reclame.
    Een teleurstelling.
    Een product zonder enige smaak of reuk.
    Dat men dit verkoopt.

    Door: J.van der Steenhoven15-06-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    6
    rating

    Diverse boodschappen

    Ik koop wekelijks boodschappen, maar het gaat me steeds meer tegen staan, nu al 3 x verkeerd en teveel bij de kassa aangeslagen, maar dat blijkt heel gewoon te zijn en zeker geen excuus of in de vorm van sorry, antwoord wat je krijgt, kan gebeuren? U moet wel opletten op de kassabon....?? Natuurlijk maken we allemaal fouten, maar geef toe.

    Door: Dirk21-05-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    Vanalles in Oosterhout

    Dichtbij als je wat vergeten bent, verder moet je er niet zijn! Onbeschoft personeel dat jong sprut aan de kassa. En dan die vakkenvullers die staan te boeren, te gillen, of wie er een meisje 'gedaan' heeft. Serieus.. zoiets heb ik nog nooit gehoord behalve daar bij de Coop! Altijd de rolcontainers in de pad, en te beroert om te helpen. Al staan ze met 5 man in 1 pad! En ik ben niet de enige in de wijk..! Em-te daarin tegen.. keurig behulpzaam personeel..! Ronduit een kinderspeelzaal daar man!

    Door: Myranda15-05-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2.5
    rating

    divers

    producten goed, winkel schoon en netjes, maar veelal een drama bij de kassa's bij COOP te Amstelveen, van der Hooplaan. Te weinig personeel, te weinig reguliere kassa's open, dus opstoppingen bij de zelf bediening kassa's en servicebalie, dat kan elke manager in 1 oogopslag zien

    Door: Eric van Heijningen04-05-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    6.5
    rating

    FAQ

    Is Coop een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 59 ervaringen geplaatst over Coop. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 4 gekregen, waarbij 41% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Coop actief?

    Coop is vooral actief in de categorie Eten & Drinken en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Levensmiddelen

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Coop gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.