NederlandReview

    Ervaringen Coop

    Coop hoort misschien niet bij het rijtje meest bekende supermarkten in Nederland zoals Albert Heijn, Aldi of Jumbo, maar als het aan de keten ligt, komt daar natuurlijk gauw verandering in! De afgelopen jaren is het bedrijf aan een stille opmars bezig, maar waar staat deze supermarkt eigenlijk voor? Wat onderscheidt Coop van andere supermarkten? Lees reviews en ervaringen van mensen die al klant zijn bij deze supermarkt!

    Over Coop

    Coop werd al opgericht in 1891 en is daarmee ongeveer even oud als Albert Heijn. In de negentiende eeuw waren de onlusten onder fabrieksarbeiders overal ter wereld steeds meer toegenomen wat betreft lage lonen, hoge prijzen en slechte kwaliteit van levensmiddelen. Een van de vele initiatieven in dat kader was de oprichting van een winkeltje, waar levensmiddelen werden verkocht aan leden tegen redelijke prijzen: de Coöperatieve Verbruiksvereniging Werkmansbelang, opgericht op 30 juni 1891 in Arnhem. Later veranderde het bedrijf en ook de naam naar Co-op ’82 U.A. en in 1999 naar Coop Nederland U.A. om in 2001 te fuseren met groothandelscoöperatie Codis en dientengevolge CoopCodis te gaan heten. In 2010 werd het weer Coop Nederland U.A. Trots op hun lange geschiedenis werd het 125-jarig jubileum groots gevierd met een Coop in Concert in het Arnhemse Gelredome. Inmiddels is Coop weer groeiende; in 2015 opende de keten de 250e supermarktwinkel.


    Reclame-boodschap van Coop. 'Wij zijn niet uit op eigen voordeel, maar vooral op dat van jou', is dat waar?

    Samenwerking en concurrentie

    Zoals de naam al suggereert (coop staat natuurlijk voor ‘co-operatie’ - oftewel: samenwerking), is samenwerking nog altijd één van de peilers van het bedrijf. Zo maken ze dankbaar gebruik van klantenpanels en zijn er geldinzamelacties voor goede doelen of lokale verenigingen. Huismerken g’woon en budgetmerk Ok€ moeten ervoor zorgen dat klanten goedkoop uit zijn, of ‘goedcoop’ zoals Coop het zelf noemt.

    Uit marktonderzoek van Nielsen, onder andere gepubliceerd in het NRC, wordt aan Coop een marktaandeel van 3,1% toegekend in 2016 ten opzichte van andere supermarktketens. Albert Heijn neemt hierin nog altijd het voortouw met 35,2%, gevolgd door Jumbo met 18,4%. Coop valt samen met onder meer de Spar, Plus, Dirk, Dekamarkt, Deen, Hoogvliet, Vomar, Nettorama, Sligro en Boni onder inkooporganisatie Superunie, dat goed is voor een marktaandeel van 29,1%. Daarnaast heeft Coop een aantal keer samengewerkt met Jumbo, onder andere bij (potentiële) overnames. Zo werd een aantal winkels van Super de Boer, overgenomen door Jumbo, doorverkocht aan Coop.

    Online boodschappen

    Je kunt tegenwoordig ook online bestellen bij Coop, net als bij veel andere supermarkten tegenwoordig. Via de website selecteer je dan jouw Coop winkel, vult een virtueel boodschappenmandje met producten en kiest vervolgens voor bezorging in een filiaal van Coop of voor bezorging aan huis. Ze zeggen: voor 11 uur besteld is een eerstvolgend bezorg- op ophaalmoment de volgende dag. Vooraf niet heel duidelijk wanneer dat dan precies is, maar wellicht is dat variabel en afhankelijk van de besetlling en locatie. Na je bestelling worden de boodschappen op het afgesproken moment geleverd of klaargezet in de Coop-winkel van jouw keuze. Je kunt betalen per mobiele pin bij bezorgen of gewoon in de winkel als je voor ophalen hebt gekozen.

    Heb jij wel eens iets besteld bij Coop?

    Of ben je gewoon klant bij een van hun supermarkten? Deel je ervaringen en laat een review achter op NederlandReview! Wij zijn benieuwd hoe jij de service, levering, klantvriendelijkheid, prijzen en bestelgemak beoordeelt!

    Lees hier de ervaringen van klanten van Coop! Hoe beoordelen zij online bestellen? Zijn de prijzen echt laag? Lees en schrijf reviews!

    Coop
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (18)

    5
    56% Zou hier weer kopen!

    Bestellen

    5

    Service

    5,4

    Prijs

    4,8

    Leveren

    5,2

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    niet gekregen

    heb bij twee verschillende winkels van coop besteld. Te weinig of diepvries zit er niet bij. Veel leveren ze niet af. Heb hoofdkantoor gebeld hoor ik ook niks meer van. Ze nemen het niet serieus . Wel dom dan maar een andere supermarkt.

    Door: annie Zwaag02-07-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    boodschappen

    Voor sigaretten, batterijen, scheermesjes, post, pakketjes, motorvoertuigen overschrijven op naam, slijterij 1 balie met meestal 1 persoon daarachter. Als je dus een pakje batterijen nodig hebt en iemand voor je wil een pakketje retourneren of een auto op naam zetten sta je een half uur te wachten.
    Blikken met deuken erin liggen gewoon in de schappen, HACCP onverantwoord en potentieel ziekmakend door pathogenen. Groente en fruit van inferieure kwaliteit (prei met pinnen erin, spullen die de volgende dag al rot zijn) Als je tot 18u moet werken en je naar de winkel haast, heb je geen brood meer. Etc. etc. Personeel kan er ook niks aan doen en dat er kostenbesparend en efficiënt gewerkt moet worden is mij helder, maar adverteer dan !$%@#!#% niet met klantvriendelijkheid! Zeg dan gewoon, wij werken efficiënt, besparen zo geld en daarom heeft u goedkope boodschappen, maar geen onzin kletsen over klantvriendelijkheid want die is nihil.

    Door: Andries28-05-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    3

    Aanbiedingen

    Vandaag D-E koffie van de aanbieding gekocht, na 3 keer vragen...want de aanbieding stond niet aangegeven in het koffievak, 6 pakken gekocht die bij de kassa goed met korting berekend zijn maar de D-E Dolce Gusto cups waren voor de volle prijs berekend zonder korting, weer terug de winkel in, na excuses geld terug gekregen maar dit is zoooo vervelend en kost zoveel extra tijd!
    Helaas is dit niet de eerste keer dat de prijs met korting niet goed berekend is en fout in de kassa staat, zo jammer!

    Door: Corrie13-05-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    6

    Cooop

    Ik vind dat het coop met 3 o's moet zijn anders klopt het niet.
    Want dan zeg je coop maar het is co op, maar als je 3 o's hebt klopt het wel, of je moet er een spatie tussen

    Door: Pony198821-04-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    5

    Zielige Supermarkt

    Net als andere vele klachten maar in plaats van dat legt men een winkelverbod op.

    Door: Wessel26-03-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    Wat een waardeloze winkel!

    Aanbiedingen in Oosterhout zijn bijna altijd op! Ik scan, maar sta langer te wachten op een medewerker die mijn tas of leeftijd moet controleren. Controle snap ik, maar zo lang op een medewerker te moeten wachten niet. En het is er erg duur! Ik ga er niet meer heen.

    Door: Mieke Schroder25-03-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    gratis bezorgen vanaf 70 euro? of toch niet

    opgetogen bestelde ik voor het eerst alle boodschappen bij Coop, want het bezorgen was vanaf 70,- euro gratis. Dat is leuk. ik toch een hele tijd aan het zoeken geweest alles voor een week te vinden en had net iets over de 100 euro besteld. Tot ik bij het afronden ontdekte dat er toch ineens 4,99 euro bijkwam?? wat was dat dan?? bleek voor de SERVICEKOSTEN te zijn!! wat voelde ik me genept. Daaaag Coop deze klant ben je nu kwijt.

    Door: Jan van Walsem18-03-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    Aanbod

    Het is een fijne dorpswinkel.
    Maar helaas ben ik genoodzaakt regelmatig naar een andere supermarkt te gaan.
    Als de folder binnenkomt, kijk ik naar de aanbiedingen.
    Dit zijn goede aanbiedingen.
    Helaas is het vaak niet in de winkel,vooral groente en vleesaanbiedingen.
    Dan krijg je te horen aan het aan van de middag of morgen.
    Het kan niet de bedoeling zijn dan weer te komen.
    Ook aan het eind van de week zijn deze aanbiedingen weer op.

    Door: G Witting15-03-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    5,5

    Niet functionerende klantenservice. Enorme prijsverhogingen

    Tien jaar klant bij COOP. De Pijp, Amsterdam. Met in mijn achterhoofd nog steeds dat sympathieke solidariteitsimago waar ooit de wortels lagen.
    Eind 2018, de 50% korting op artikelen die tegen de houdbaarheidsdatum zitten wordt plotseling voor alle artikelen 35%. Die 50% was nu juist een van die onderscheidende, sympathieke prijslokkers. Weg dus.
    Januari 2019. Als er één super misbruik heeft gemaakt van de btw-verhoging verwarring is het de COOP.
    Een voorbeeld uit vele: Wasa Knäckebröd. Van €0,98 via 1,04 via 1,08, via 1,19 naar 1,25 vandaag. Kassa!
    Een COOP klantenservice bestaat met de afschaffing van een telefoonnummer in feite niet meer. "Wat kunnen we voor u doen?" zegt de COOP site met een foto van een aardige klantenservicemevrouw met een telefoon aan haar oor. Welke telefoon? Je kunt een tweet sturen of naar facebook gaan en verder maar afwachten. Maar in principe moet je eerst kontakt opnemen met de producent, (in Zweden dus) of met het filiaal (die ook alleen maar de prijs-oekazes uit Velp opvolgt).Uiteindelijk een antwoord via een nummer van het hoofdkantoor. Een non-antwoord over vergelijkende supermarktprijzen, bla,bla. Dus niks over inkoopprijzen plus noodzakelijke, redelijke verkoopprijs-opslag. Geen verduidelijking van een prijsstijging van 30%.
    COOP is een onaangenaam bedrijf geworden zonder enige klantenservice, met non-verklaringen voor schandalige prijsverhogingen. !Radar! Kassa!
    "Wat kunnen we voor u doen?" Respect tonen voor je klanten, en dus even de bezem halen door Velp.

    Door: Rudolf Rijpma13-03-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3

    geen aanbieding op voorraad

    Afgelopen week was er een aanbieding bij Coop te Oss van Grimbergen bier. Echter na 3 keer de winkel te hebben bezocht was er NUL voorraad. Navraag gedaan het zou donderdag opnieuw binnen komen, echter weer tevergeefs!! Dat is naar mijn idee klanten lokken met aanbiedingen en niet te krijgen!!! Ook is er geen mogelijkheid een bon of i.d. verkrijgbaar waardoor je op een later tijdstip de misgelopen artikelen alsnog voordelig kunt krijgen. Slecht service en verlakkerij.

    Door: Gerard 26-02-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    2

    Eieren ver iver de datum

    11 februari opening Coop breugel. Bij de opening doosje eieren gekocht. Bij thuiskomst blijken deze ver over da houdbaarheidsdatum. De volgende dag teruggebracht. Hoor aan de servicebalie dat er inmiddels al meerdere doosjes waren geretourneerd door klanten. Verbazingwekkender is dan dat op dat moment in het verkooprek nog steeds eierdoosjes staan met dezelfde houdbaarheidsdatum!!!! En dat voor een nieuwe supermarkt. Ronduit schandalig.

    Door: N Jongeneelen12-02-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    3

    Hoe slecht kan een app gemaakt wordem.

    De functionaliteit van de app is schrikbarend slecht. Je zult je boodschappen zelf bij elkaar moeten 'appen' want de zoek functie is nog uit de tijd van de 'kaartenbak'. Boodschappenmandje in de app en de online versie zijn niet dezelfde. Geplaatste bestelling kan niet aangepast worden. De lijst is oneindig land . Ik geloof graaf dat Incentro (ontwikkelaar) z'n best heeft gedaan maar hier gaat ook hun naam van naar de knoppen.
    COOP is een gewone supermarkt, goed personeel, service etc. Investeren in informatievoorziening is niet hun sterkste punt.

    Door: leo Zandvliet04-02-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    7

    Niet leuk meer.

    Vanaf dat Coop in Amstelveen zit kom ik daar regelmatig. Nu opeens, en dus voor het eerst, moest ik een klantenkaart hebben voor een aanbieding. Sorry zei hij. Ook bij de kassa, gehakt 2x voor 5,- en 35 procent geldt niet zoals het op de verpakking staat. Nee, meneer, of 2 voor 5,- of 2 voor 6,- en 35 pct eraf. Haal het er dan af ofzo. Ik ging al minder naar Coop vanwege de hoge prijzen maar het is over nu! Wat een uitzuigerij.... Bah!

    Door: Rene02-02-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3

    prettige vriendelijke supermarkt

    Prettige vriendelijke supermarkt
    Ik kwam soms in de winkel, maar bestel nu vooral online
    Heb wel eens mijn tas laten klaarzetten, want ik vind bezorgen niet zo handig. Maar soms ook laten bezorgen.
    Erg handig voor als je weinig tijd hebt of zoals ik gewoon geen zin om uitgebreid boodschappen te moeten doen.
    Bestellingen kloppen tot nu toe altijd prima en keurig op tijd met goede producten. tevreden klant hier!

    Door: Karen Witte09-11-2018
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    Aardbeien/aanbieding deze week

    Over het algemeen best tevreden over Coop. Wat mij betreft is de aanbieding van deze week vwb aardbeien een uitglijder. Zelden zulke flauwe, dus niet- zoete en waterige aardbeien gehad. Beter geen aanbieding dan een van deze zeer matige kwaliteit. Land van herkomst nb Nederland! In het verleden kwam deze "kwaliteit"doorgaans uit Spanje.

    Door: Eddy Beijer03-05-2018
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    8

    Boodschappentas online bestellen

    Ik heb vorige week voor het eerst gebruik gemaakt van het laten klaarzetten van de boodschappentas in de winkel en dat je dan online bestelt. Voor het gemak en om eens te proberen. Het werkt goed! Wel een beetje raar ofzo om niet de winkel in te gaan en zelf uit te kiezen, maar dat iemand anders dat al voor je gedaan heeft.

    Vooral handig als je haast hebt. Ik doe vaak boodschappen direct door uit mijn werk en dan kan het best druk zijn in de winkel.
    Ik ga het zeker eens gebruiken voor als ik uit mijn werk kom en eigenlijk snel door naar huis. Even die boodschappentas oppikken en door, handig!

    Door: Mariëlle Beverkamp24-08-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    fijne supermarkt goed fruit

    ze zijn iets duurder dan de dirk volgens mij maar ik kom er veel liever omdat ze er vriendelijk zijn en het fruit is een stuk mooier en beter!

    groetjes gerdie

    Door: gerdie15-08-2017
    van Veen15-08-2017

    Onvriendelijk personeel,aanbiedingen zijn van af het begin zogenaamd uitverkocht of komen een dag later en zijn er dan ook niet. Duur met een gemiddelde van 20 Euro cent per product. Een zogenaamde COOP,slaat nergens op,ver lebberde groente,zuivel te duur en bijna op ex -datum,kort om een uitgebluste supermarkt die achterloopt bij de anderen in Nederland.

    eva24-08-2017

    aan van Veen: welke supermarkt ga jij heen dan (welk dorp/stad)? De mijne is wel goed en aardig!

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5

    Coop is mijn favoriete supermarkt

    De Coop is mijn favoriete supermarkt, eentje waarvoor ik met genoegen een stukkie om fiets vanuit mijn werk. De Dirk zit dichterbij huis, maar vind ik nou eenmaal minder prettig winkelen, ook al zijn ze misschien wel wat goedkoper.

    Vooral het personeel is bij Coop gewoon een stuk vriendelijker dan bij veel andere supermarkten. Ook vind ik het assortiment gewoon beter. Ze hebben er veel en het eigen huismerk is altijd goed.

    Door: Marianne Zevenaar07-08-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Schrijf zelf een review over Coop

    Uw beoordeling