NederlandReview

    Ervaringen Coop

    Coop hoort misschien niet bij het rijtje meest bekende supermarkten in Nederland zoals Albert Heijn, Aldi of Jumbo, maar als het aan de keten ligt, komt daar natuurlijk gauw verandering in! De afgelopen jaren is het bedrijf aan een stille opmars bezig, maar waar staat deze supermarkt eigenlijk voor? Wat onderscheidt Coop van andere supermarkten? Lees reviews en ervaringen van mensen die al klant zijn bij deze supermarkt!

    Over Coop

    Coop werd al opgericht in 1891 en is daarmee ongeveer even oud als Albert Heijn. In de negentiende eeuw waren de onlusten onder fabrieksarbeiders overal ter wereld steeds meer toegenomen wat betreft lage lonen, hoge prijzen en slechte kwaliteit van levensmiddelen. Een van de vele initiatieven in dat kader was de oprichting van een winkeltje, waar levensmiddelen werden verkocht aan leden tegen redelijke prijzen: de Coöperatieve Verbruiksvereniging Werkmansbelang, opgericht op 30 juni 1891 in Arnhem. Later veranderde het bedrijf en ook de naam naar Co-op ’82 U.A. en in 1999 naar Coop Nederland U.A. om in 2001 te fuseren met groothandelscoöperatie Codis en dientengevolge CoopCodis te gaan heten. In 2010 werd het weer Coop Nederland U.A. Trots op hun lange geschiedenis werd het 125-jarig jubileum groots gevierd met een Coop in Concert in het Arnhemse Gelredome. Inmiddels is Coop weer groeiende; in 2015 opende de keten de 250e supermarktwinkel.


    Reclame-boodschap van Coop. 'Wij zijn niet uit op eigen voordeel, maar vooral op dat van jou', is dat waar?

    Samenwerking en concurrentie

    Zoals de naam al suggereert (coop staat natuurlijk voor ‘co-operatie’ - oftewel: samenwerking), is samenwerking nog altijd één van de peilers van het bedrijf. Zo maken ze dankbaar gebruik van klantenpanels en zijn er geldinzamelacties voor goede doelen of lokale verenigingen. Huismerken g’woon en budgetmerk Ok€ moeten ervoor zorgen dat klanten goedkoop uit zijn, of ‘goedcoop’ zoals Coop het zelf noemt.

    Uit marktonderzoek van Nielsen, onder andere gepubliceerd in het NRC, wordt aan Coop een marktaandeel van 3,1% toegekend in 2016 ten opzichte van andere supermarktketens. Albert Heijn neemt hierin nog altijd het voortouw met 35,2%, gevolgd door Jumbo met 18,4%. Coop valt samen met onder meer de Spar, Plus, Dirk, Dekamarkt, Deen, Hoogvliet, Vomar, Nettorama, Sligro en Boni onder inkooporganisatie Superunie, dat goed is voor een marktaandeel van 29,1%. Daarnaast heeft Coop een aantal keer samengewerkt met Jumbo, onder andere bij (potentiële) overnames. Zo werd een aantal winkels van Super de Boer, overgenomen door Jumbo, doorverkocht aan Coop.

    Online boodschappen

    Je kunt tegenwoordig ook online bestellen bij Coop, net als bij veel andere supermarkten tegenwoordig. Via de website selecteer je dan jouw Coop winkel, vult een virtueel boodschappenmandje met producten en kiest vervolgens voor bezorging in een filiaal van Coop of voor bezorging aan huis. Ze zeggen: voor 11 uur besteld is een eerstvolgend bezorg- op ophaalmoment de volgende dag. Vooraf niet heel duidelijk wanneer dat dan precies is, maar wellicht is dat variabel en afhankelijk van de besetlling en locatie. Na je bestelling worden de boodschappen op het afgesproken moment geleverd of klaargezet in de Coop-winkel van jouw keuze. Je kunt betalen per mobiele pin bij bezorgen of gewoon in de winkel als je voor ophalen hebt gekozen.

    Heb jij wel eens iets besteld bij Coop?

    Of ben je gewoon klant bij een van hun supermarkten? Deel je ervaringen en laat een review achter op NederlandReview! Wij zijn benieuwd hoe jij de service, levering, klantvriendelijkheid, prijzen en bestelgemak beoordeelt!

    Lees hier de ervaringen van klanten van Coop! Hoe beoordelen zij online bestellen? Zijn de prijzen echt laag? Lees en schrijf reviews!

    Coop
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (30)

    4.4
    57% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    4.4
    Service
    rating
    4.6
    Prijs
    rating
    4.4
    Leveren
    rating
    4.2

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Boodschappentas online bestellen

    Ik heb vorige week voor het eerst gebruik gemaakt van het laten klaarzetten van de boodschappentas in de winkel en dat je dan online bestelt. Voor het gemak en om eens te proberen. Het werkt goed! Wel een beetje raar ofzo om niet de winkel in te gaan en zelf uit te kiezen, maar dat iemand anders dat al voor je gedaan heeft.

    Vooral handig als je haast hebt. Ik doe vaak boodschappen direct door uit mijn werk en dan kan het best druk zijn in de winkel.
    Ik ga het zeker eens gebruiken voor als ik uit mijn werk kom en eigenlijk snel door naar huis. Even die boodschappentas oppikken en door, handig!

    Door: Mariëlle Beverkamp 24-08-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Dagelijkse boodschappen

    Ben vandaag nogal geschrokken van de prijsverhoging van de potjes G'woon pastasaus: vorige week nog € 1,86 per potje en nu ineens
    € 2,25 dus gewoon even een verhoging van € 0,41! Lekker hoor, als je al weinig te besteden hebt en ieder dubbeltje om moet draaien!
    Ik ben vaste klant van de Coop (er zijn in mijn dorp helaas maar twee supermarkten waar je uit kunt kiezen en daarvan is de Coop verreweg de beste) maar als dit zo doorgaat zie ik me toch gedwongen elders mijn boodschappen te gaan doen! Echt niet normaal dit!

    Door: H.M. Lubach 22-07-2019
    Marianne den Ouden 19-03-2020

    Fijne supermarkt, weinig hulp voor ouderen in invaliden helaas. Houden hun voorraad niet bij t.a.v. de corona crisis. Toiletpapier op, koffie op, handzeep op. Doe daar svp iets aan!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Coop is mijn favoriete supermarkt

    De Coop is mijn favoriete supermarkt, eentje waarvoor ik met genoegen een stukkie om fiets vanuit mijn werk. De Dirk zit dichterbij huis, maar vind ik nou eenmaal minder prettig winkelen, ook al zijn ze misschien wel wat goedkoper.

    Vooral het personeel is bij Coop gewoon een stuk vriendelijker dan bij veel andere supermarkten. Ook vind ik het assortiment gewoon beter. Ze hebben er veel en het eigen huismerk is altijd goed.

    Door: Marianne Zevenaar 07-08-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    prettige vriendelijke supermarkt

    Prettige vriendelijke supermarkt
    Ik kwam soms in de winkel, maar bestel nu vooral online
    Heb wel eens mijn tas laten klaarzetten, want ik vind bezorgen niet zo handig. Maar soms ook laten bezorgen.
    Erg handig voor als je weinig tijd hebt of zoals ik gewoon geen zin om uitgebreid boodschappen te moeten doen.
    Bestellingen kloppen tot nu toe altijd prima en keurig op tijd met goede producten. tevreden klant hier!

    Door: Karen Witte 09-11-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Van alles

    Geen hulp voor oudere en invalide mensen.
    Wb het corona virus: niet op voorbereid, alle schappen leeg.
    Geen WC papier, geen koffie, geen handzeep.
    Ik ga terug naar AH

    Door: Marianne Naeff 19-03-2020
    P 24-03-2020

    Er hangt een stukje zeil voor de kassa en ze dragen handschoenen. Daar houd het mee op qua corona aanpak schandalig.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4
    rating

    Voor ruim 100 euro boodschapoen in vakantie

    Vrezelijke winkel en veel te duur. De meeste simpele boodschsppen zijn een half keer duurder dan mijn eigen supermarkt.
    Dit was een eenmalig vezoek bij de Coop. Mij zul je daar nooit meer zien.

    Door: Cvan KM 24-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Aardbeien/aanbieding deze week

    Over het algemeen best tevreden over Coop. Wat mij betreft is de aanbieding van deze week vwb aardbeien een uitglijder. Zelden zulke flauwe, dus niet- zoete en waterige aardbeien gehad. Beter geen aanbieding dan een van deze zeer matige kwaliteit. Land van herkomst nb Nederland! In het verleden kwam deze "kwaliteit"doorgaans uit Spanje.

    Door: Eddy Beijer 03-05-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    8
    rating

    fijne supermarkt goed fruit

    ze zijn iets duurder dan de dirk volgens mij maar ik kom er veel liever omdat ze er vriendelijk zijn en het fruit is een stuk mooier en beter!

    groetjes gerdie

    Door: gerdie 15-08-2017
    van Veen 15-08-2017

    Onvriendelijk personeel,aanbiedingen zijn van af het begin zogenaamd uitverkocht of komen een dag later en zijn er dan ook niet. Duur met een gemiddelde van 20 Euro cent per product. Een zogenaamde COOP,slaat nergens op,ver lebberde groente,zuivel te duur en bijna op ex -datum,kort om een uitgebluste supermarkt die achterloopt bij de anderen in Nederland.

    eva 24-08-2017

    aan van Veen: welke supermarkt ga jij heen dan (welk dorp/stad)? De mijne is wel goed en aardig!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Vlees

    Ik wilde vlees kopen bij de slager bij COOP aan de Heeswijkplein in Den Haag maar die man is zo onbeschoft dat je daar liever niets wil kopen, hij is liever lui dan moe, verder praten ze alleen maar in hun eigen taal

    Door: Daisie 06-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Boodschappen

    Beste Coop,

    In onze supermarkt is het mogelijk om verse sinaasappelsap te persen.
    Echter wekelijks loop ik tegen het volgende probleem aan, er zijn dan geen liter flessen voorhanden, alleen kleinere formaten, bijvoorbeeld een halve liter. Echter betaal ik dan 2 x een halve liter, terwijl ik een liter wil. Ik ben dus duurder uit. Het is toch niet mijn probleem dat jullie geen liters flessen hebben om te vullen. In verband met de streepjescode is een liter afrekenen niet mogelijk zeggen de medewerkers.

    Door: Peter Berendsen 29-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    6
    rating

    Sollicitatie

    Ik heb gesolliciteerd en werd uitgenodigd voor een gesprek
    Een week voor het gesprek heb ik bgebeld wat een 17 jarige zou verdienen, omdat ik in het verleden ergens werd aangenomen en toen pas hoorde dat ik 2 euro per uur ging verdienen. Krijg ik opeens een mailtje dat het gesprek niet doorgaat omdat zogenaamd mijn uurloon mijn motivatie zal zijn om te werken. Dat is toch belachelijk
    Ze oordelen en vragen niet netjes of dit klopt. Het ging om de Coop in haastrecht!

    Door: Robin 28-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Tonijnmoot van merk Princes

    De "tonijnmoot" was geen moot; het waren slechts flintertjes en dat was dan ook nog heel weinig tonijn in heel veel olie. Schande!

    Door: Chris Kuipers 15-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Divers

    Minpunt coop in dorp Voorst is dat we regelmatig misgrijpen bij het boodschappen doen. Regelmatig zijn vakken leeg, en dan ook langer als één dag. Super nette winkel verder. Maar scoort geen pluspunten met haar lege vakken.

    Door: Johan 07-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    altijd wat mis

    min punten nooit is een bestelling compleet. Zou zeggen lever het dan later als nog. weten ze het dagen van te voren is het er niet. koekjes liggen dan weer zware dingen bovenop. Koeken die nog twee dagen houdbaar zijn of yoghurt en vla moet dan binnen twee dagen op. Heb altijd wat op voorraad maar nu is soms een drama. ze doen er niks mee als ik dat bij bezorger meld.

    Door: zwaag 04-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2.5
    rating

    Algemeen

    Sinds de nieuwe eigenaar er op zit is hij peperduur geworden.
    De coop is al alles behalve goedkoop maar ik haal daar mijn boodschappen niet meer weg. De prijzen rijzen daar de pan uit momenteel.

    Door: j migchels 02-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5
    rating

    Boodschappen bezorgen

    Gisteren voor het eerst boodschappen besteld. Ze zouden bezorgd weiden tussen 12-15 uur. Krijg ik om 14.55 uur en berichtje dat ze tussen 15-16 uur komen. Uiteindelijk zijn mijn boodschappen in 15.45uur bezorgd. Na het uitpakken blijken er 5 producten niet in te zitten, dit is tijdens het bezorgen ook niet gemeld.
    Dus voor mij 1keer en nooit meer hier bestellen.

    Door: W 29-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3
    rating

    Niks

    Ik kwam de winkel in Harmelen binnen en pakte een kinderkarretje, maar toen zei *ik wil geen namen noemen maar het was MIRIAM* dat ik er te oud voor was, maar ik vond van niet, ik vind dit echt niet kunnen en ik mag zelf weten of ik er te oud voor ben.

    Door: Privé 24-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    niet gekregen

    heb bij twee verschillende winkels van coop besteld. Te weinig of diepvries zit er niet bij. Veel leveren ze niet af. Heb hoofdkantoor gebeld hoor ik ook niks meer van. Ze nemen het niet serieus . Wel dom dan maar een andere supermarkt.

    Door: annie Zwaag 02-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Schrijf zelf een review over Coop

    Uw beoordeling


    FAQ

    Is Coop een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 30 ervaringen geplaatst over Coop. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 4.4 gekregen, waarbij 57% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Coop actief?

    Coop is vooral actief in de categorie Eten & Drinken en daarbinnen gespecialiseerd in de sector Levensmiddelen

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Coop gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.