NederlandReview

  Ervaringen Coop

  Coop hoort misschien niet bij het rijtje meest bekende supermarkten in Nederland zoals Albert Heijn, Aldi of Jumbo, maar als het aan de keten ligt, komt daar natuurlijk gauw verandering in! De afgelopen jaren is het bedrijf aan een stille opmars bezig, maar waar staat deze supermarkt eigenlijk voor? Wat onderscheidt Coop van andere supermarkten? Lees reviews en ervaringen van mensen die al klant zijn bij deze supermarkt!

  Over Coop
  Coop werd al opgericht in 1891 en is daarmee ongeveer even oud als Albert Heijn. In de negentiende eeuw waren de onlusten onder fabrieksarbeiders overal ter wereld steeds meer toegenomen wat betreft lage lonen, hoge prijzen en slechte kwaliteit van levensmiddelen. Een van de vele initiatieven in dat kader was de oprichting van een winkeltje, waar levensmiddelen werden verkocht aan leden tegen redelijke prijzen: de Coöperatieve Verbruiksvereniging Werkmansbelang, opgericht op 30 juni 1891 in Arnhem. Later veranderde het bedrijf en ook de naam naar Co-op ’82 U.A. en in 1999 naar Coop Nederland U.A. om in 2001 te fuseren met groothandelscoöperatie Codis en dientengevolge CoopCodis te gaan heten. In 2010 werd het weer Coop Nederland U.A. Trots op hun lange geschiedenis werd het 125-jarig jubileum groots gevierd met een Coop in Concert in het Arnhemse Gelredome. Inmiddels is Coop weer groeiende; in 2015 opende de keten de 250e supermarktwinkel. 


  Reclame-boodschap van Coop. 'Wij zijn niet uit op eigen voordeel, maar vooral op dat van jou', is dat waar?

  Samenwerking en concurrentie
  Zoals de naam al suggereert (coop staat natuurlijk voor ‘co-operatie’ - oftewel: samenwerking), is samenwerking nog altijd één van de peilers van het bedrijf. Zo maken ze dankbaar gebruik van klantenpanels en zijn er geldinzamelacties voor goede doelen of lokale verenigingen. Huismerken g’woon en budgetmerk Ok€ moeten ervoor zorgen dat klanten goedkoop uit zijn, of ‘goedcoop’ zoals Coop het zelf noemt.

  Uit marktonderzoek van Nielsen, onder andere gepubliceerd in het NRC, wordt aan Coop een marktaandeel van 3,1% toegekend in 2016 ten opzichte van andere supermarktketens. Albert Heijn neemt hierin nog altijd het voortouw met 35,2%, gevolgd door Jumbo met 18,4%. Coop valt samen met onder meer de Spar, Plus, Dirk, Dekamarkt, Deen, Hoogvliet, Vomar, Nettorama, Sligro en Boni onder inkooporganisatie Superunie, dat goed is voor een marktaandeel van 29,1%. Daarnaast heeft Coop een aantal keer samengewerkt met Jumbo, onder andere bij (potentiële) overnames. Zo werd een aantal winkels van Super de Boer, overgenomen door Jumbo, doorverkocht aan Coop. 

  Online boodschappen
  Je kunt tegenwoordig ook online bestellen bij Coop, net als bij veel andere supermarkten tegenwoordig. Via de website selecteer je dan jouw Coop winkel, vult een virtueel boodschappenmandje met producten en kiest vervolgens voor bezorging in een filiaal van Coop of voor bezorging aan huis. Ze zeggen: voor 11 uur besteld is een eerstvolgend bezorg- op ophaalmoment de volgende dag. Vooraf niet heel duidelijk wanneer dat dan precies is, maar wellicht is dat variabel en afhankelijk van de besetlling en locatie. Na je bestelling worden de boodschappen op het afgesproken moment geleverd of klaargezet in de Coop-winkel van jouw keuze. Je kunt betalen per mobiele pin bij bezorgen of gewoon in de winkel als je voor ophalen hebt gekozen.

  Heb jij wel eens iets besteld bij Coop? 
  Of ben je gewoon klant bij een van hun supermarkten? Deel je ervaringen en laat een review achter op NederlandReview! Wij zijn benieuwd hoe jij de service, levering, klantvriendelijkheid, prijzen en bestelgemak beoordeelt!

  Lees hier de ervaringen van klanten van Coop! Hoe beoordelen zij online bestellen? Zijn de prijzen echt laag? Lees en schrijf reviews!

  Coop
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (8)

  7,4
  75% Zou hier weer kopen!

  Bestellen

  6,8

  Service

  8,2

  Prijs

  6,8

  Leveren

  7,6

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Eieren ver iver de datum

  N Jongeneelen12-02-2019

  11 februari opening Coop breugel. Bij de opening doosje eieren gekocht. Bij thuiskomst blijken deze ver over da houdbaarheidsdatum. De volgende dag teruggebracht. Hoor aan de servicebalie dat er inmiddels al meerdere doosjes waren geretourneerd door klanten. Verbazingwekkender is dan dat op dat moment in het verkooprek nog steeds eierdoosjes staan met dezelfde houdbaarheidsdatum!!!! En dat voor een nieuwe supermarkt. Ronduit schandalig.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  3

  Hoe slecht kan een app gemaakt wordem.

  leo Zandvliet04-02-2019

  De functionaliteit van de app is schrikbarend slecht. Je zult je boodschappen zelf bij elkaar moeten 'appen' want de zoek functie is nog uit de tijd van de 'kaartenbak'. Boodschappenmandje in de app en de online versie zijn niet dezelfde. Geplaatste bestelling kan niet aangepast worden. De lijst is oneindig land . Ik geloof graaf dat Incentro (ontwikkelaar) z'n best heeft gedaan maar hier gaat ook hun naam van naar de knoppen.
  COOP is een gewone supermarkt, goed personeel, service etc. Investeren in informatievoorziening is niet hun sterkste punt.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  7

  Niet leuk meer.

  Rene02-02-2019

  Vanaf dat Coop in Amstelveen zit kom ik daar regelmatig. Nu opeens, en dus voor het eerst, moest ik een klantenkaart hebben voor een aanbieding. Sorry zei hij. Ook bij de kassa, gehakt 2x voor 5,- en 35 procent geldt niet zoals het op de verpakking staat. Nee, meneer, of 2 voor 5,- of 2 voor 6,- en 35 pct eraf. Haal het er dan af ofzo. Ik ging al minder naar Coop vanwege de hoge prijzen maar het is over nu! Wat een uitzuigerij.... Bah!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  3

  prettige vriendelijke supermarkt

  Karen Witte09-11-2018

  Prettige vriendelijke supermarkt
  Ik kwam soms in de winkel, maar bestel nu vooral online
  Heb wel eens mijn tas laten klaarzetten, want ik vind bezorgen niet zo handig. Maar soms ook laten bezorgen.
  Erg handig voor als je weinig tijd hebt of zoals ik gewoon geen zin om uitgebreid boodschappen te moeten doen.
  Bestellingen kloppen tot nu toe altijd prima en keurig op tijd met goede producten. tevreden klant hier!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  9

  Aardbeien/aanbieding deze week

  Eddy Beijer03-05-2018

  Over het algemeen best tevreden over Coop. Wat mij betreft is de aanbieding van deze week vwb aardbeien een uitglijder. Zelden zulke flauwe, dus niet- zoete en waterige aardbeien gehad. Beter geen aanbieding dan een van deze zeer matige kwaliteit. Land van herkomst nb Nederland! In het verleden kwam deze "kwaliteit"doorgaans uit Spanje.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  8

  Boodschappentas online bestellen

  Mariëlle Beverkamp24-08-2017

  Ik heb vorige week voor het eerst gebruik gemaakt van het laten klaarzetten van de boodschappentas in de winkel en dat je dan online bestelt. Voor het gemak en om eens te proberen. Het werkt goed! Wel een beetje raar ofzo om niet de winkel in te gaan en zelf uit te kiezen, maar dat iemand anders dat al voor je gedaan heeft.

  Vooral handig als je haast hebt. Ik doe vaak boodschappen direct door uit mijn werk en dan kan het best druk zijn in de winkel.
  Ik ga het zeker eens gebruiken voor als ik uit mijn werk kom en eigenlijk snel door naar huis. Even die boodschappentas oppikken en door, handig!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  9

  fijne supermarkt goed fruit

  gerdie15-08-2017

  ze zijn iets duurder dan de dirk volgens mij maar ik kom er veel liever omdat ze er vriendelijk zijn en het fruit is een stuk mooier en beter!

  groetjes gerdie

  van Veen15-08-2017

  Onvriendelijk personeel,aanbiedingen zijn van af het begin zogenaamd uitverkocht of komen een dag later en zijn er dan ook niet. Duur met een gemiddelde van 20 Euro cent per product. Een zogenaamde COOP,slaat nergens op,ver lebberde groente,zuivel te duur en bijna op ex -datum,kort om een uitgebluste supermarkt die achterloopt bij de anderen in Nederland.

  eva24-08-2017

  aan van Veen: welke supermarkt ga jij heen dan (welk dorp/stad)? De mijne is wel goed en aardig!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5

  Coop is mijn favoriete supermarkt

  Marianne Zevenaar07-08-2017

  De Coop is mijn favoriete supermarkt, eentje waarvoor ik met genoegen een stukkie om fiets vanuit mijn werk. De Dirk zit dichterbij huis, maar vind ik nou eenmaal minder prettig winkelen, ook al zijn ze misschien wel wat goedkoper.

  Vooral het personeel is bij Coop gewoon een stuk vriendelijker dan bij veel andere supermarkten. Ook vind ik het assortiment gewoon beter. Ze hebben er veel en het eigen huismerk is altijd goed.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  10

  Schrijf zelf een review over Coop

  Uw beoordeling