NederlandReview

  Ervaringen Coop

  Coop hoort misschien niet bij het rijtje meest bekende supermarkten in Nederland zoals Albert Heijn, Aldi of Jumbo, maar als het aan de keten ligt, komt daar natuurlijk gauw verandering in! De afgelopen jaren is het bedrijf aan een stille opmars bezig, maar waar staat deze supermarkt eigenlijk voor? Wat onderscheidt Coop van andere supermarkten? Lees reviews en ervaringen van mensen die al klant zijn bij deze supermarkt!

  Over Coop

  Coop werd al opgericht in 1891 en is daarmee ongeveer even oud als Albert Heijn. In de negentiende eeuw waren de onlusten onder fabrieksarbeiders overal ter wereld steeds meer toegenomen wat betreft lage lonen, hoge prijzen en slechte kwaliteit van levensmiddelen. Een van de vele initiatieven in dat kader was de oprichting van een winkeltje, waar levensmiddelen werden verkocht aan leden tegen redelijke prijzen: de Coöperatieve Verbruiksvereniging Werkmansbelang, opgericht op 30 juni 1891 in Arnhem. Later veranderde het bedrijf en ook de naam naar Co-op ’82 U.A. en in 1999 naar Coop Nederland U.A. om in 2001 te fuseren met groothandelscoöperatie Codis en dientengevolge CoopCodis te gaan heten. In 2010 werd het weer Coop Nederland U.A. Trots op hun lange geschiedenis werd het 125-jarig jubileum groots gevierd met een Coop in Concert in het Arnhemse Gelredome. Inmiddels is Coop weer groeiende; in 2015 opende de keten de 250e supermarktwinkel.


  Reclame-boodschap van Coop. 'Wij zijn niet uit op eigen voordeel, maar vooral op dat van jou', is dat waar?

  Samenwerking en concurrentie

  Zoals de naam al suggereert (coop staat natuurlijk voor ‘co-operatie’ - oftewel: samenwerking), is samenwerking nog altijd één van de peilers van het bedrijf. Zo maken ze dankbaar gebruik van klantenpanels en zijn er geldinzamelacties voor goede doelen of lokale verenigingen. Huismerken g’woon en budgetmerk Ok€ moeten ervoor zorgen dat klanten goedkoop uit zijn, of ‘goedcoop’ zoals Coop het zelf noemt.

  Uit marktonderzoek van Nielsen, onder andere gepubliceerd in het NRC, wordt aan Coop een marktaandeel van 3,1% toegekend in 2016 ten opzichte van andere supermarktketens. Albert Heijn neemt hierin nog altijd het voortouw met 35,2%, gevolgd door Jumbo met 18,4%. Coop valt samen met onder meer de Spar, Plus, Dirk, Dekamarkt, Deen, Hoogvliet, Vomar, Nettorama, Sligro en Boni onder inkooporganisatie Superunie, dat goed is voor een marktaandeel van 29,1%. Daarnaast heeft Coop een aantal keer samengewerkt met Jumbo, onder andere bij (potentiële) overnames. Zo werd een aantal winkels van Super de Boer, overgenomen door Jumbo, doorverkocht aan Coop.

  Online boodschappen

  Je kunt tegenwoordig ook online bestellen bij Coop, net als bij veel andere supermarkten tegenwoordig. Via de website selecteer je dan jouw Coop winkel, vult een virtueel boodschappenmandje met producten en kiest vervolgens voor bezorging in een filiaal van Coop of voor bezorging aan huis. Ze zeggen: voor 11 uur besteld is een eerstvolgend bezorg- op ophaalmoment de volgende dag. Vooraf niet heel duidelijk wanneer dat dan precies is, maar wellicht is dat variabel en afhankelijk van de besetlling en locatie. Na je bestelling worden de boodschappen op het afgesproken moment geleverd of klaargezet in de Coop-winkel van jouw keuze. Je kunt betalen per mobiele pin bij bezorgen of gewoon in de winkel als je voor ophalen hebt gekozen.

  Heb jij wel eens iets besteld bij Coop?

  Of ben je gewoon klant bij een van hun supermarkten? Deel je ervaringen en laat een review achter op NederlandReview! Wij zijn benieuwd hoe jij de service, levering, klantvriendelijkheid, prijzen en bestelgemak beoordeelt!

  Lees hier de ervaringen van klanten van Coop! Hoe beoordelen zij online bestellen? Zijn de prijzen echt laag? Lees en schrijf reviews!

  Coop
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (38)

  4.4
  55% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  4.2
  Service
  rating
  4.4
  Prijs
  rating
  4.4
  Leveren
  rating
  4.2

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Boodschappentas online bestellen

  Ik heb vorige week voor het eerst gebruik gemaakt van het laten klaarzetten van de boodschappentas in de winkel en dat je dan online bestelt. Voor het gemak en om eens te proberen. Het werkt goed! Wel een beetje raar ofzo om niet de winkel in te gaan en zelf uit te kiezen, maar dat iemand anders dat al voor je gedaan heeft.

  Vooral handig als je haast hebt. Ik doe vaak boodschappen direct door uit mijn werk en dan kan het best druk zijn in de winkel.
  Ik ga het zeker eens gebruiken voor als ik uit mijn werk kom en eigenlijk snel door naar huis. Even die boodschappentas oppikken en door, handig!

  Door: Mariëlle Beverkamp24-08-2017
  lotte de wagt29-06-2020

  Er zat een blauw stuk plastic in mijn koek!!! 2 cm lang en 1 cm breed! Hele slechte ervaring!😡

  B.Parr10-07-2020

  Kreeg bij coop op de Lindelaan te Amstelveen te horen dat ik een boodschappenmandje moest gebruiken wat mij verbaasde omdat deze zo intens goor zijn dat ik daar geen zin in had net als mijn voorganger,deze coop is trouwens volgens mij een afval bak van de coop op de van der Hooplaan,alles is oud en tegen de verkoop datum aan,meisjes bij de kassa zijn zeer vriendelijk maar het oudere personeel heeft er duidelijk geen zin in.Maak eerst maar eens de boel schoon en laat dat corona geriedel op het bandje in deze vieze tent voorlopig maar achterwege,mij hier niet meer gezien.

  arts07-10-2020

  Omdat ik bij de Coop Cuijk goede ervaringen had, heb ik voor het eerst online boodschappen besteld. Deze zouden 1 dag voor de verjaardag geleverd worden. Omdat de bezorging wat later werd, werd ik hierover netjes gebeld door Coop Cuijk. Helaas werd er helemaal niets bezorgd die avond. De volgende dag gebeld naar de online coop. Er werd mij verteld dat de chauffeur het niet kon vinden en dat er niets meer nageleverd werd en dat ik alles maar weer opnieuw moest bestellen. Voor mij geen Coop meer.

  Jan Neijts 19-11-2020

  Zeer slechte supermarkt en nog duur ook ik kom er niet meer.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Dagelijkse boodschappen

  Ben vandaag nogal geschrokken van de prijsverhoging van de potjes G'woon pastasaus: vorige week nog € 1,86 per potje en nu ineens
  € 2,25 dus gewoon even een verhoging van € 0,41! Lekker hoor, als je al weinig te besteden hebt en ieder dubbeltje om moet draaien!
  Ik ben vaste klant van de Coop (er zijn in mijn dorp helaas maar twee supermarkten waar je uit kunt kiezen en daarvan is de Coop verreweg de beste) maar als dit zo doorgaat zie ik me toch gedwongen elders mijn boodschappen te gaan doen! Echt niet normaal dit!

  Door: H.M. Lubach22-07-2019
  Marianne den Ouden 19-03-2020

  Fijne supermarkt, weinig hulp voor ouderen in invaliden helaas. Houden hun voorraad niet bij t.a.v. de corona crisis. Toiletpapier op, koffie op, handzeep op. Doe daar svp iets aan!

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  Coop is mijn favoriete supermarkt

  De Coop is mijn favoriete supermarkt, eentje waarvoor ik met genoegen een stukkie om fiets vanuit mijn werk. De Dirk zit dichterbij huis, maar vind ik nou eenmaal minder prettig winkelen, ook al zijn ze misschien wel wat goedkoper.

  Vooral het personeel is bij Coop gewoon een stuk vriendelijker dan bij veel andere supermarkten. Ook vind ik het assortiment gewoon beter. Ze hebben er veel en het eigen huismerk is altijd goed.

  Door: Marianne Zevenaar07-08-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  prettige vriendelijke supermarkt

  Prettige vriendelijke supermarkt
  Ik kwam soms in de winkel, maar bestel nu vooral online
  Heb wel eens mijn tas laten klaarzetten, want ik vind bezorgen niet zo handig. Maar soms ook laten bezorgen.
  Erg handig voor als je weinig tijd hebt of zoals ik gewoon geen zin om uitgebreid boodschappen te moeten doen.
  Bestellingen kloppen tot nu toe altijd prima en keurig op tijd met goede producten. tevreden klant hier!

  Door: Karen Witte09-11-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Week boodschappen

  Vreselijke winkel, Duur.slordige winkel weinig personeel dus lange wacht rijen bij de kassa. Bedrijfsleider zeer onvriendelijk tegen zijn personeel in de winkelTenminste, als hij er is. Als je het personeel vraagt, Is hij er minimaal aanwezig.Ik kom hier al toen het nog Edah was later Emte. Maar deze winkel ga ik niet meer heen. Helaas,

  Door: Marie 03-11-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Niks gekocht

  Werd bij binnenkomst gelijk gecnfronteerd met een bedrijfsleider die een personeelslid stond uit te schelden. Omdat hij waarschijnlijk iets niet goed had gedaan. Sorry maar dit mag niet in een volle winkel. Keus voor mij snel gemaakt. Rechts omkeert ik ga hier geen boodschappen meer doen. Helaas Coop Oostvoorne

  Door: Annie Roet24-08-2020
  Marie 15-10-2020

  Ik kom er ook niet meer vreselijk die bedrijfsleider, Winkel is zeer snel achteruit gegaan. Veel vast personeel zomaar ineens weg, Die daar al echt heel lang werkte

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Aardbeien/aanbieding deze week

  Over het algemeen best tevreden over Coop. Wat mij betreft is de aanbieding van deze week vwb aardbeien een uitglijder. Zelden zulke flauwe, dus niet- zoete en waterige aardbeien gehad. Beter geen aanbieding dan een van deze zeer matige kwaliteit. Land van herkomst nb Nederland! In het verleden kwam deze "kwaliteit"doorgaans uit Spanje.

  Door: Eddy Beijer03-05-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  8
  rating

  fijne supermarkt goed fruit

  ze zijn iets duurder dan de dirk volgens mij maar ik kom er veel liever omdat ze er vriendelijk zijn en het fruit is een stuk mooier en beter!

  groetjes gerdie

  Door: gerdie15-08-2017
  van Veen15-08-2017

  Onvriendelijk personeel,aanbiedingen zijn van af het begin zogenaamd uitverkocht of komen een dag later en zijn er dan ook niet. Duur met een gemiddelde van 20 Euro cent per product. Een zogenaamde COOP,slaat nergens op,ver lebberde groente,zuivel te duur en bijna op ex -datum,kort om een uitgebluste supermarkt die achterloopt bij de anderen in Nederland.

  eva24-08-2017

  aan van Veen: welke supermarkt ga jij heen dan (welk dorp/stad)? De mijne is wel goed en aardig!

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9.5
  rating

  Superbedankt bezorger van de COOP

  Superbedankt bezorger van de COOP dat je elke week gewoon nog mijn boodschappen levert!!

  Door: Liza01-04-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Fles wiskey black

  Ik moest tien minuten wachten tot er iemand kwam toen kwam de maneger kleine jonge man met roze shirt ontzettend chagrijnig ik vroeg of hij op de wc zat nee hij zat te eten zou zij hij op een niet klant vriendelijke vond ik dus hier koop ik niet zomaar weer iets beetje jammer maar de sfeer bij hem was om te snijden dat vond ik niet leuk mvg erik

  Door: Erik dalm18-08-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  5.5
  rating

  Niets

  Twee maal in de winkel geweest op de eerste dag van de aanbieding. Eerste keer was het nog niet geleverd, tweede keer was het uitverkocht. Wat een enorme pruts winkel. Ga er nooit meer heen.

  Door: Dik15-06-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Boodschappen

  Minpunten, erg vaak mis grijpen naar producten . Vaak ook nog simpele producten.

  We gaan vanaf heden boodschappen bij een andere winkel doen in buurtdorp

  Door: Johan 11-06-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  70,-

  Plus:
  - redelijk snel tijd voor leveren. - - - Bezorger had tijd om te wachten tot de kratten leeg waren anders was dat 15,-.

  Negatief:
  - het alternatief voor 6 rollen wc papier is 16!! Rollen van een b-merk . Motivatie nog steeds uitverkocht door corona. Wel in. De winkel nooit misgegrepen. Vast een beroerde levering waar ze in de winkel niet vanaf komen.
  - groente is aan de datum. Voor meer dan twee dagen bestellen is dus geen optie.
  - geen reactie op mijn klacht.
  - de gratis snoepzak was een uitdeelzakje. Niet de moeite van het vermelden waard.

  Dat was eens en nooit weer.

  Door: Inge21-05-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  3
  rating

  Sisi 4500 ml producten

  Onze ervaring met de coop aanbiedingen werd vandaag opnieuw bevestigd. De ervaringen is dat de aanbiedingen van Coop vaak niet leverbaar zijn.
  Zo ook nu weer deze Sisi aanbieding 4 verschillende smaken geen enkele op derde dag vd aanbiedingsweek leverbaar Het valt ons op dat dit bij Coop zeer regelmatig het geval is. Bij Hoogvliet zijn aanbiedingen zelfs na te bestellen. Aanbiedingen zijn leuk maar maak dat dan iets beter beschikbaar anders is het een lege aanbieding daar heb ik niet zo veel aan.

  Mvrg AR Roubos

  Door: Arthur01-04-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  6
  rating

  Van alles

  Geen hulp voor oudere en invalide mensen.
  Wb het corona virus: niet op voorbereid, alle schappen leeg.
  Geen WC papier, geen koffie, geen handzeep.
  Ik ga terug naar AH

  Door: Marianne Naeff19-03-2020
  P24-03-2020

  Er hangt een stukje zeil voor de kassa en ze dragen handschoenen. Daar houd het mee op qua corona aanpak schandalig.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  4
  rating

  Voor ruim 100 euro boodschapoen in vakantie

  Vrezelijke winkel en veel te duur. De meeste simpele boodschsppen zijn een half keer duurder dan mijn eigen supermarkt.
  Dit was een eenmalig vezoek bij de Coop. Mij zul je daar nooit meer zien.

  Door: Cvan KM24-02-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  2
  rating

  Vlees

  Ik wilde vlees kopen bij de slager bij COOP aan de Heeswijkplein in Den Haag maar die man is zo onbeschoft dat je daar liever niets wil kopen, hij is liever lui dan moe, verder praten ze alleen maar in hun eigen taal

  Door: Daisie06-02-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Boodschappen

  Beste Coop,

  In onze supermarkt is het mogelijk om verse sinaasappelsap te persen.
  Echter wekelijks loop ik tegen het volgende probleem aan, er zijn dan geen liter flessen voorhanden, alleen kleinere formaten, bijvoorbeeld een halve liter. Echter betaal ik dan 2 x een halve liter, terwijl ik een liter wil. Ik ben dus duurder uit. Het is toch niet mijn probleem dat jullie geen liters flessen hebben om te vullen. In verband met de streepjescode is een liter afrekenen niet mogelijk zeggen de medewerkers.

  Door: Peter Berendsen29-12-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  6
  rating

  Sollicitatie

  Ik heb gesolliciteerd en werd uitgenodigd voor een gesprek
  Een week voor het gesprek heb ik bgebeld wat een 17 jarige zou verdienen, omdat ik in het verleden ergens werd aangenomen en toen pas hoorde dat ik 2 euro per uur ging verdienen. Krijg ik opeens een mailtje dat het gesprek niet doorgaat omdat zogenaamd mijn uurloon mijn motivatie zal zijn om te werken. Dat is toch belachelijk
  Ze oordelen en vragen niet netjes of dit klopt. Het ging om de Coop in haastrecht!

  Door: Robin28-12-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  2
  rating

  Schrijf zelf een review over Coop

  Uw beoordeling

  FAQ

  Is Coop een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 38 ervaringen geplaatst over Coop. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 4.4 gekregen, waarbij 55% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Coop actief?

  Coop is vooral actief in de categorie Eten & Drinken en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Levensmiddelen

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Coop gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.