eBay

5

Bestellen

2.8

Service

3.3

Prijs

3.5

Levering

33.3%

Zou hier weer kopen

eBay

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het online kopen. Een van de plekken waar je voor van alles en nog wat bij nog meer verkopers terecht kunt, is eBay. Ook als verkoper kun je hier terecht, zowel professioneel en wholesale als Jan Modaal die de zolder heeft opgeruimd en dit graag te koop aanbiedt. Natuurlijk wil je wel graag vooraf weten met wie je in zee gaat. Laat je daarom hier adviseren door gebruikers die jou zijn voorgegaan. Hier lees je namelijk hun ervaring en beoordeling in de reviews. Maar ook jij kunt hier een recensie achter laten, om de mensen na jou te informeren. Ook jouw mening telt!

Nationaal en internationaal kopen en verkopen

Of je nu een particulier bent, groothandel of een bedrijf; dankzij de globalisering en het Internet is online consumeren nog nooit zo eenvoudig en toegankelijk geweest. Een profiel of account is dan ook vaak eenvoudig en snel aangemaakt. Verder is er vaak niet veel meer nodig dan een internetrekening, zoals PayPal, of een creditcard om je in de wereld van de trading te mengen. Betaalopties zoals iDeal wordt ook op steeds meer internationale plekken, maar daarmee loop je echter wel de bescherming en de mogelijkheid tot refunds mis in geval van vermissing, diefstal, een geschil of oplichting, zoals met de eerste twee genoemde betaalmogelijkheden. Echter, vanuit de handelsfora, waar ook eBay onder valt, worden steeds stappen ondernomen om de consumentenbescherming voor alle partijen te vergroten. Of dit genoeg is, kun je hier in de recensies lezen of delen.

Veiligheidcheck

Niemand zit op oplichters, oftewel scammers, te wachten. Het is daarom belangrijk te weten of de plek waar je koopt betrouwbaar is, de verkopers en shops veilig zijn, de betaalmogelijkheden passend en eventuele klachten of problemen serieus worden genomen door de klantenservice. Het is bijvoorbeeld erg prettig als een host passende actie onderneemt als een verkoper de goederen niet verzend en enkel het geld in ontvangst neemt. Tegenwoordig is het ook niet ongewoon om de tevredenheid over een bepaald lid direct naast de naam te zien staan. Zo zie je direct hoe de ‘handelspartners’ van die persoon over diegene denken en kun je er altijd nog voor kiezen verder te scrollen als je er het fijne van wilt weten. En mocht iemand die goed aangeschreven staat later nog besluiten de score te verprutsen, wil je er natuurlijk ook zeker van zijn dat je op support van de website kunt rekenen.Maar wat vinden we nu echt van eBay?

Dat eBay hun gebruikers de mogelijkheid geeft elkaar te beoordelen na een afgehandelde transactie, is zeker prettig, maar wie beoordeelt eBay? Dat doen de consumenten en sales people die via dit platform gehandeld hebben. Nu is dat wellicht een groot woord in verhouding tot de aankoop of verkoop, maar dat neemt niet weg dat iedereen met ervaring via eBay hier een recensie met zijn of haar mening en beoordeling kan plaatsen. Toekomstige klanten kunnen zich aan de hand van deze reviews laten adviseren. Zo helpen we elkaar bij het maken van een keuze. Happy shopping!

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 5000 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (12)

Robotstofzuoger

Mijn zoon heeft stofzuiger verkocht, maar koper heeft niet betaald omdat hij niet zou werken (splinternieuw in seal), nu is mijn zoon de stofzuiger kwijt en klant geld terug. Terwijl zoon ook nog 20 euro verzendkosten heeft betaald en commissie moet betalen voor iets waar hij geen geld voor heeft gehad. Nooit iets verkopen op Ebay!

M

Maaike

24-10-2023

0

Vintage Original Service Repair Manual voor oude motorfiets

Ik had een product besteld in de USA. Dat bleek niet te zijn wat ik had verwacht. Na mailcommunicatie met de verkoper besloot hij het aankoopbedrag te retourneren. Complimenten hiervoor.

T

Teuntje

06-10-2023

0

2x een uitschuifbaar kruidenrek van het merk Lynk, per stuk 2 verdiepingen voor 30 potjes

Een keer geprobeerd via ebay te bestellen. Op het fotootje was het artikel ingepakt en er werd duidelijk beweerd dat het de kruidenrekken betrof met ieder 2 verdiepingen. De levering zou een maand duren, maar was maar een week. Vandaag aangekomen en het zijn kruidenrekken met 1 verdieping. Gezocht naar een adres waar ik kan reclameren, of naar retour kan zenden. Een heleboel informatie, maar niet wat ik zoek. Bij Amazon kon ik ze vinden voor een gelijkwaardige prijs. Ik zoek voor de rekjes wel een bestemming en bestel nooit meer bij ebay.

V

Vreumes

04-04-2023

0

Volkstedt porselein

De antieke Volkstedt vogel, porselein, kwam aan een zijde, met gebroken vleugels aan. Ebay blijft de verkoper, nu al de 3e verlenging, herkansingen geven om een retourlabel te sturen. Ben al bijna een maand bezig om mijn recht te halen. Verkoper reageert nergens op, Ebay loopt door elkaar heen en lezen mails niet goed. Zucht...

M

M Ganesha

21-07-2022

0

Poging iets te verkopen

Ebay is tegenwoordig een lachertje, wat een waardeloos bedrijf. Wat een arrogantie, te triest voor woorden. Ben al heel lang lid (bijna 20 jaar) en het is alleen maar bergafwaarts gegaan. Meestal was ik koper, af en toe verkocht ik iets waar buiten Nederland meer belangstelling voor was. Nu wilde ik weer iets verkopen na lange tijd. Moet ik door allerlei schermen, verificaties, bankrekening toevoegen (vroeger kon dat gewoon via Paypal) etc. Na hoop gedoe werd op 't eind de advertentie geweigerd want het was boven de € 250. Klantenservice gebeld, 1e medewerker kon er niets mee, kreeg hogere medewerker maar die kon er ook nieta aan doen, zo zijn de regels. Je moet eerst "vertrouwen" opwekken door wat kleinere dingen te verkopen. Ik heb in de bijna 20 jaar nooit een probleem veroorzaakt. Hoezo vertrouwen? Verder: de verkoopcommissie is aburd hoog geworden: 12,9% van het verkoop bedrag. Nog zo'n grapje: bij de verificatie van mijn bankrekening storten ze 2x een heel klein bedrag (6 cent in totaal) en na verificatie halen ze dat weer van m'n rekening af! Een miljarden bedrijf en kijkt zelfs op 6 cent. Dat geeft 't al aan: als verkoper heb je niets te zoeken op eBay, je bent hun slaaf. Ik keer dit bedrijf voortaan de rug toe, ook voor aankopen en gebruik nu vooral aliexpress. Exit Ebay.

S

Simon

23-04-2022

0

Bod gedaan

Ik had een bod gedaan op een product. Kreeg een tegenbod die 1 euro lager lag dan de oorspronkelijk prijs. Dus ik verlaagde mijn bod ACCOUNT PERMANENT GEBLOKT Wegens gevaarlijk gedrag voor de community Uitkijken voor dit bedrijf. Ze zijn levensgevaarlijk

F

Frank

07-10-2021

0

Verkoop

Schorsten mijn account waar ik slechts 1 verkoop-actie mee gedaan had en weigerden enige reden op te geven. Er is geen mogelijkheid tot beroep.

W

Wouter

05-08-2021

0

Kranen

Ik heb voor 270 euro gekocht op ebay.uk, alles is beschadigd aangekomen, heb geprobeerd dit uit te leggen en ze zeiden : no problem you get your money back, maar alles liep fout door de slechte klantenservice en nu ben ik geschorst. Niemand die helpt, ze gooien me van de chat en je krijgt alleen automatische antwoorden terug. Wat 'n klote organisatie

A

astrid

07-05-2021

0

Parfum

Heb 125€ betaald vr parfum maar is nooit aangekomen. Er is geen manier om eBay te contacteren of uw geld terug te krijgen. Oppassen mensen want uw zuurverdiende centjes zijn zo snel de deur uit. Niet doen dus!!!

C

Cindy reniers

05-09-2020

2

Geen

Waardeloos platform, ten eerste ingewikkeld en onoverzichtelijk wanneer je iets wilt verkopen. Ik heb geprobeerd een usa telefoon te verkopen. Na een jaar helaas nog steeds niet verkocht, maar wel een factuur met dikke kosten voor. .... eeehhh... WÈLKE service precies????? Verder moeilijk account verwijderen ondanks dat de factuur betaald is. Voor mij was ebay 1 x ... En NOOIT weer. Dikke onvoldoende en laat lekker failliet gaan. De wereld is beter af zonder.

D

Drienel

21-05-2020

0

mijn VERkoop

Het is niet te geloven maar er bestaan echt volop paerasiten in deze wereld..ebay is er ongeveer nr 1 in ! Mijn zlefgemaakt buste anageboden voor 400 dollar want volgens ebay 'gaan soortgelijke objecten voor soortgelijke bedragen eruit'. Na de oorspronkelijke euforie van de verkoop kwam de rekening, eerste van pay pall die keihard 25 euro wilden, maar toen ebay met 75 euro plaatsingskosten en 50 euro winstbelasting. Er blijft weinig over het is vooral Pay paqll en ebay die verdienen aan jouw transactuies. Echt schandelijk. Tijd om de inhalige amerikanen van hun plaats te stoten.

B

Bart

21-05-2020

0

externe hdd behuizing en AA batterijen

-geen contact mogelijk -geld kwijt +lijkt goedkoop Zeer slecht, het was "vroeger" goed, maar ik heb nu 2x iets besteld wat rotzooi bleek te zijn. Een externe hardeschijfbehuizing (adapter ontploft na een half uur) en oplaadbare batterijen die na één keer opladen stuk zijn. En als je dan de verkoper wilt benaderen krijg je bericht op ebay "deze verkoper kan geen berichten aannemen omdat ze te druk zijn" , dus kun je geen geschil starten en fluiten naar je geld, want paypal (ook ebay... zucht) wil dat je eerst een geschil start.

H

henry

28-03-2020

1