NederlandReview

  Ervaringen Firefly

  Heb je ervaring en wil je die kwijt, of ben je op zoek naar reviews over dit bedrijf? In beide gevallen zit je op deze pagina goed, want hier staan recensies voor en door klanten. Voel je vrij om meningen en beoordelingen te lezen, delen of schrijven!

  Auto huren
  Je kunt er voor kiezen om de hele vakantie langs het zwembad te gaan liggen, maar je kunt er ook op uit trekken en de omgeving verkennen. Als je wat verder wilt kijken dan je benen volhouden, is het vaak handig als je vervoer kunt huren. Dit geeft meer vrijheid en je bent niet afhankelijk van bustijden. Leuk voor uitjes in de omgeving naar historische bezienswaardigheden, pretpark, zwembad, outdoor activiteit of dat prachtige natuurpark.

  En we kiezen….
  Het is fijn als het verhuurbedrijf een wagenpark heeft waar je als klant uit kunt kiezen. Kleine huurauto’s zijn leuk voor in de stad, maar met kleine kinderen is formaatje mini misschien niet heel praktisch. Je mist toch die achterdeuren als er eentje wagenziek is in het autozitje. Dan kun je misschien beter voor een economy klasse auto gaan. Nog steeds niet heel handig voor langere afstanden, maar wel lekker wendbaar, zuinig en prima voor kortere tripjes. Maar als er echt koffers mee moeten, zeker voor het hele gezin, zou je ook een compact klasse kunnen overwegen. Of als je echt wilt gaan touren, dan is een wagen uit de standaard of intermediate klasse wellicht de beste en meest comfortabele keuze. Dan kun je de bagage van iedereen tenminste normaal kwijt. Vaak zit daar ook airco, cruise control, navigatie en een achteruitrijcamera in. Wel zo prettig.


  Deze achterbankklassieker maakt menig toch al lange autorit nog langer

  Firefly
  Dit bedrijf is een internationaal autoverhuurbedrijf dat zich gericht heeft op de autoverhuur tijdens vakantiereizen. Ze zijn behalve in Nederland actief in onder andere Spanje, Frankrijk, Bulgarije, IJsland, Armenië, Griekenland, Kroatië, Roemenië, Montenegro, Servië, Italië, Malta, Verenigde Arabische Emiraten, Mexico en Cyprus. Naast de verhuur, bieden zij ook de mogelijkheid van een shuttle service tussen de verhuurlocatie en het vliegveld. Reserveringen worden vooraf geregeld via een persoonlijk account hun website. Ook wijzigingen en annuleringen kunnen via de website doorgegeven worden.

  News travels fast
  Heb jij ervaring met dit verhuurbedrijf? Geweldig! Zou je dan een review willen schrijven voor de reislustige consumenten na jou? Zij zijn namelijk erg benieuwd naar jouw mening en beoordeling. Hoe is het bevallen? Was alles goed gegaan met de online reservering? Is hun prijs zo discount als ze zelf beweren? Hoe zit het met hun betrouwbaarheid? Wat vond je van de auto die je gehuurd hebt? En wist je dat je door het schrijven van een recensie andere mensen helpt bij het maken van hun keuze voor een bedrijf? Dat zijn toch weer punten voor je karma! Bedankt en succes!

  Firefly
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (14)

  4,8
  50% Zou hier weer kopen!

  Bestellen

  5,4

  Service

  4

  Prijs

  5,2

  Leveren

  4,8

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Waarom wordt de borgstelling zo lang geblokkeerd????

  Ronald11-04-2019

  Firefly valt onder Hertz
  Auto prima, allemaal plusjes!
  Waarom wordt de borgstelling zo lang geblokkeerd. Auto was na inleveren oké en afgetekend. Nu ruim 2 weken na inleveren nog steeds geblokkeerd. Is dat op grond van mogelijke boetes...als de verhurder geen vertrouwen heeft in zijn klanten... waarom zou ik hun dan vertrouwen. Ik ben een z.g. frequent autohuurder en bij alle andere verhuurders is de borg binnen enkele uren gedeblokkeerd na het inleveren van de huurauto. Dus nooit meer Firefly of Hertz. En oh ja, gewoon voor de basis huur nemen, dus zonder afkoop eigen risico en extra. Neem een huurautoverzekering tegen een normale premie. Genaaid wordt je toch wel. Zoek op huurautoverzekering..

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  5

  Nooit meer !!!!

  Mario25-03-2019

  Bij het afhalen van de auto een hop gedoe om dat mevr. vond dat mijn in Nederland afgesloten Allr risk verzekering ABSOLUUT onvoldoende was. Uiteindelijk toch geen extra verzekering genomen waardoor mevr. enigzins geirriteerd was. Bij inleveren van de auto bij dezelfde mevrouw weer een discussie over een schade die er niet was. E.e.a. heb ik op het formulier laten aantekenen, maar bij terugkomst gewoon € 450.- van mijn creditcard geincasseerd. NOOIT MEER FIREFLY

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  2

  Oplichters

  Esther Borst12-03-2019

  Je denk een leuke auto te huren voor 95 euro voor een week maar de eindnota is ineens 350 euro met allemaal oplichters praktijken zoals extra verzekeringen brandstof en toeslagen bij de balie hebben ze in alicante 3 x gezegd de auto leeg in te leveren omdat de tanks al betaald was puntje bij paaltje was dit niet het geval dus rekende ze ook nog is 40 euro extra toeslag

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  2

  Mafia

  Danny27-02-2019

  Onze Reis naar Malaga.
  Autootje gehuurd via Ryanair voor 14,08€ Verzekering inbegrepen, spotgoedkoop!!!!
  Dachten we.
  Bij aankomst aan de balie, werd ons een verzekering aangeboden van maar 150€ !!!
  Gelieve te betalen of geen auto .
  Pure oplichting !!!!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Nooit weer firefly!!!!!!

  José25-02-2019

  Wij huren regelmatig een auto op de luchthaven van Alicante. Dit keer voor het eerst en het laatst bij firefly. In slecht Engels word je uitgelegd dat als je geen extra verzekering er bij doet dat je dan overal zelf verantwoordelijk voor bent, voor elke schade die de auto heeft. Vervolgens moet je alle schade groter dan een cm fotograferen en hiermee terug gaan naar de verhuur balie om aan te tonen dat de schade er al was voordat je de auto huurde. Wie heeft daar nou zin in s avonds laat en ook nog eens in een slecht verlichte garage. Onze auto had uiteraard nogal wat schade. De auto reed niet goed, ik kwam in de 4e en 5e versnelling nauwelijks tegen de heuvels op. Je huurt de auto voor een paar centen, maar je krijgt op het vliegveld nog een leuke rekening gepresenteerd. Voor een halve tank benzine moest ik 49 euro betalen.... Je wordt genaaid waar je bij staat. Ik ben benieuwd welke verrassing me te wachten staat bij het terugstorten van mijn geld en wanneer dat gaat gebeuren. Nooit weer boek ik bij firefly en ik raad het iedereen af!!!!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  3

  Gewoon goed

  Paul06-02-2019

  Auto gehuurd bij Firefly in Mei 2018. Auto was een groter model dan gereserveerd. Incl niet bestelde navigatie. Niets hoeven bij te betalen. Alle beschadigingen die erop zaten netjes genoteerd . Bij het inleveren een check gehad. alles netjes in orde . Binnen een week is mijn creditcard deposito teruggestort. Kortom tevreden niets mis mee. Tip: Maak fotos van KM stand en grotere beschadigingen. Doe dit in bijzijn van de verhuurder. Besteld via Easy Terra nederland
  Zo tevreden dat we voor dit jaar bewust voor firefly hebben gekozen.
  4 sterren omdat alles beter kan.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5

  Belazerd worden

  M. Dubbers25-11-2018

  Auto gehuurd in Nederland bij Firefly via een website.
  In Nederland alles betaald inclusief SCDW.
  In Malaga het dubbele bedrag betalen dan wat ik in Nederland betaald had voor de auto en SCDW, dus nog eens voor de SCDW. Anders kregen we de auto niet mee. Het bedrag was twee keer zoveel dan het bedrag in Nederland. Als je weigert krijg je geen auto. Wordt gezegd dat deze betaling normaal is voor iedereen die de auto komt halen.
  Schande en oplichterij.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  3

  Veel auto voor weinig

  Engelbert Zwijnenberg07-10-2018

  Goede prijs voor een ruime auto.
  Min puntje het gereserveerde bedrag op creditcard bleef een maand staan.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5

  Onterechte kosten van creditcard afgeschreven

  Eline10-09-2018

  Erg ontevreden over Firefly. Bij aankomst op vliegveld Malaga (zuid-Spanje) werd er in gebrekkig Spaans/Engels uitgelegd dat een totale borgsom (zoals afgesproken was met de Nederlandse boekingssite Rental Cars) niet mogelijk. De enige optie was om meer dan 150 euro te betalen zodat we een 'lokaal verzekerd' waren. Op creditcard werd het dubbele in reservering gehouden en na inlevering is maar een deel van de kosten teruggestort. Onterecht is er dus door Firefly meer kosten in rekening gebracht zonder enige uitleg of mogelijkheid om een factuur o.i.d. in te zien. Wij raden Firefly zeker niet aan om een huurauto mee te boeken in het buitenland.

  Wijnand van Asperen13-10-2018

  Exact hetzelfde is mij overkomen. Ik had een extra verzekering afgesloten bij de boeking. Ter plekke werd mij verteld dat ik een andere verzekering bij Firefly moest afsluiten en dat ik EUR 215 diende terug te vorderen bij Rentalcars. Na een aantal uren bellen is dat uiteindelijk gelukt. Auto ingeleverd en toen werd een bedrag van EUR 267,39 afgeschreven terwijl ik een aantal maanden eerder al EUR 267,39 was afgeschreven totaal kwam de huur dus op deze twee bedragen minus EUR 114,48 (de teruggekregen verzekeringspremie van Carrentals) i.e. EUR 435,83, Ruim EUR 150,- bovin de afgesproken prijs. Er wordt niet gereageerd op mijn klacht maar ik zet door. Ik heb uiteindelijk EUR 435,00 betaald in plaats van EUR 283,00. Het beleid is totaal niet transparant. Ook hier gaat het over Firefly Malaga.AirPort.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  3,5

  autohuur Firefly Marseille airport

  danielle08-08-2018

  alleen maar minpunten. kwamen op 20-7 om 22.30 ipv 22.00 uur omdat het vliegtuig vertraging had, was het kantoor gesloten. de kantoren van alle andere concurrenten waren allemaal nog open. het was vrijdagavond in het hoogseizoen!
  bij Hertz aangeklopt omdat Firefly daarbij hoort, maar daar zeiden ze dat dat niet zo was. daar voor 1 dag auto gehuurd en volgende dag alsnog mijn auto opgehaald bij Firefly. kenteken van deze auto stond op naam van Hertz! auto voor 1 dag bij hertz moeten betalen en geen korting bij Firefly. nooit huren bij deze organisatie!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  4

  Auto gehuurd Firefly spanje

  Leonie van Straaten31-05-2018

  auto gehuurd in Malaga voor een vakantie in zuid-Spanje

  het was een scherpe aanbieding, maar wel met een verzekering

  we hadden een nette schone auto met weinig kilometers op de teller. hij rook helemaal nieuw, altijd leuk... ford was het volgens mij

  auto deed het perfect, geen klachten over, zaten vooraf al wel krasjes op, maar die waren ook al genoteerd door Firefly. dus ok

  bij het inleveren ging het echt supersnel, het leek of ze niet eens had gekeken naar de auto
  was wel fijn want we moesten natuurlijk een vlucht halen

  achteraf geen rare kosten, alles was kennelijk inderdaad goed

  blij met de aanbieding en dat alles makkelijk is gegaan

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5

  opgelicht

  JM leeuwen31-05-2018

  Mooie auto ,snelle afwisseling bij het ophalen van de auto. geen beschadigingen op de auto die wij zelf moesten controleren en beschadigingen groter dan 1 centimeter noteren.
  Bij het inleveren liep een medewerkster mee en liep heel snel op de linker bumper. Zij zag een beschadiging , zo ook op de achterkant van de auto. We hebben op de grond gelegen en gevoeld of er een deukje in zat. Niets te zien . Medewerkster zij dat de beschadiging op bumper 120 euro zou zijn en het kantoor moest de schade achter bepalen. Er was niets maar dan ook niets te zien. Gewoon oplichting.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  4,5

  Opgelicht!!!!!

  Peter van den Broek27-05-2018

  Wij huurde een auto voor 6 dagen op Barcelona airport bij firefly. Met een limiet van in totaal 360 km. Daarom namen we deze aanbieding omdat we nooit veel rijden. We reden naar Sitges en terug. In totaal 117 km. Eenmaal thuisgekomen was er heel snel 548.84€ van mijn creditcard afgeschreven. Vlgs hun hadden we 2000 km meer gereden. Echt niet dus! Je krijgt geen enkel contact met firefly. Uiteindelijk wel met doyouspain. Via hun hadden we gehuurd. 20 mails en 10 telefoontjes maar... Ze doen niks. Gewoon opgelicht dus... Geld kwijt. Pas op.... Het zijn DIEVEN.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  ervaringen autohuur Spanje Firefly

  Lidwien Kuyper07-03-2018

  Wij hebben in Spanje een auto gehuurd voor drie weken. Firefly vonden we via een tussenbedrijf, want ze waren veruit de goedkoopste. We hadden nog nooit van dit autoverhuurbedrijf in Spanje gehoord en juist omdat ze de goedkoopste waren, waren wij echt extreem voorzichtig haha.

  We kregen een hele mooie auto mee, veel groter dan ik vooraf had gedacht (we hebben de een-na-kleinste klasse gekozen). Het meisje bij de balie op Malaga Airport liet ons kiezen uit twee type auto's. Een beetje op de gok kozen we de Ford, heel mooi model bleek, zwart. Ze probeerde ons nog wel een extra verzekering aan te smeren, die we niet nodig vonden en dus ook niet hebben genomen. Maar ze was wel erg vriendelijk en gaf ons gelukkig al snel de sleutel van de auto mee.
  Er zat een uitgebreid formulier bij met alle krassen die er al opzetten, we zijn ze allemaal langsgelopen. We vonden nog een extra kleine beschadiging bij de bestuurdersdeur, die hebben we aan laten tekenen. Overal foto's van gemaakt nog. Personeel was vriendelijk en behulpzaam, maar had het wel druk ook.

  We hebben flink rondgereden met de auto in Spanje. Niet alle wegen zijn immers even netjes daar zoals in Nederland, dus toch wel spannend hoe dat bij het inleveren zou gaan. We dachten nog: deze autoverhuurder (die we voorheen dus niet kenden) kan toch niet zomaar zo goedkoop zijn... wat is de valstrik?

  Maar bij het inleveren, ook weer op Malaga luchthaven, liepen ze de auto even snel na en hup, het was ok.

  Ook achteraf geen rare kosten of wat dan ook, gewoon netjes afgehandeld allemaal.

  Dus inderdaad gewoon erg goedkoop hier en verder was het allemaal prima geregeld!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5

  Schrijf zelf een review over Firefly

  Uw beoordeling