Ervaringen Firefly

Heb je ervaring en wil je die kwijt, of ben je op zoek naar reviews over dit bedrijf? In beide gevallen zit je op deze pagina goed, want hier staan recensies voor en door klanten. Voel je vrij om meningen en beoordelingen te lezen, delen of schrijven!

Auto huren

Je kunt er voor kiezen om de hele vakantie langs het zwembad te gaan liggen, maar je kunt er ook op uit trekken en de omgeving verkennen. Als je wat verder wilt kijken dan je benen volhouden, is het vaak handig als je vervoer kunt huren. Dit geeft meer vrijheid en je bent niet afhankelijk van bustijden. Leuk voor uitjes in de omgeving naar historische bezienswaardigheden, pretpark, zwembad, outdoor activiteit of dat prachtige natuurpark.

En we kiezen….

Het is fijn als het verhuurbedrijf een wagenpark heeft waar je als klant uit kunt kiezen. Kleine huurauto’s zijn leuk voor in de stad, maar met kleine kinderen is formaatje mini misschien niet heel praktisch. Je mist toch die achterdeuren als er eentje wagenziek is in het autozitje. Dan kun je misschien beter voor een economy klasse auto gaan. Nog steeds niet heel handig voor langere afstanden, maar wel lekker wendbaar, zuinig en prima voor kortere tripjes. Maar als er echt koffers mee moeten, zeker voor het hele gezin, zou je ook een compact klasse kunnen overwegen. Of als je echt wilt gaan touren, dan is een wagen uit de standaard of intermediate klasse wellicht de beste en meest comfortabele keuze. Dan kun je de bagage van iedereen tenminste normaal kwijt. Vaak zit daar ook airco, cruise control, navigatie en een achteruitrijcamera in. Wel zo prettig.


Deze achterbankklassieker maakt menig toch al lange autorit nog langer

Firefly

Dit bedrijf is een internationaal autoverhuurbedrijf dat zich gericht heeft op de autoverhuur tijdens vakantiereizen. Ze zijn behalve in Nederland actief in onder andere Spanje, Frankrijk, Bulgarije, IJsland, Armenië, Griekenland, Kroatië, Roemenië, Montenegro, Servië, Italië, Malta, Verenigde Arabische Emiraten, Mexico en Cyprus. Naast de verhuur, bieden zij ook de mogelijkheid van een shuttle service tussen de verhuurlocatie en het vliegveld. Reserveringen worden vooraf geregeld via een persoonlijk account hun website. Ook wijzigingen en annuleringen kunnen via de website doorgegeven worden.

News travels fast

Heb jij ervaring met dit verhuurbedrijf? Geweldig! Zou je dan een review willen schrijven voor de reislustige consumenten na jou? Zij zijn namelijk erg benieuwd naar jouw mening en beoordeling. Hoe is het bevallen? Was alles goed gegaan met de online reservering? Is hun prijs zo discount als ze zelf beweren? Hoe zit het met hun betrouwbaarheid? Wat vond je van de auto die je gehuurd hebt? En wist je dat je door het schrijven van een recensie andere mensen helpt bij het maken van hun keuze voor een bedrijf? Dat zijn toch weer punten voor je karma! Bedankt en succes!

Firefly
Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (20)

4,6
35% Zou hier weer kopen!

Bestellen

5,4

Service

3,6

Prijs

5,2

Leveren

4,4

Alle reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

huurauto in malaga

Enorm slechte ervaring gehad met Firefly. Naast dat het personeel ontzettend onvriendelijk is (zowel klantenservice als achter de balie in Malaga) werden wij opgezadeld met veel en onlogische kosten. De huurauto kostte 85 euro, welk bedrag in NL is voldaan. Ter plaatse moesten wij bijbetalen: 40 euro omdat ons vliegtuig vertraging had en we later waren dan gepland, 90 euro voor een verplichte verzekering (welke wij helemaal niet wilden en al hadden). Als we deze 90 euro niet zouden betalen, konden we geen ongelimiteerde km krijgen. Daarvoor moesten we ook nog 40 euro bijbetalen. Uiteindelijk hebben wij 234 euro bij moeten betalen op de luchthaven, wat verder bestaat uit ongespecificeerde, vage, kosten. Enorm slechte ervaring en een absolute afrader!!!!!!!!!

En daarnaast... kregen we een auto die in een klein heuveltje max in 70 omhoog kon.........

Door: Eline08-07-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
2,5

huurauto Girona Airport

Ajb huur hier nooit een auto, schade die er al zat zetten ze express op de verkeerde zijde van de auto op het formulier, ter plaatse is niemand te vinden die je dan helpt om dat aan te passen en vervolgens factureren ze de gehele schade aan je. Fraude! Ga ajb voor een een andere maatschappij, deze lijkt goedkoop maar je betaalt dubbel en dwars terug via schade nadien. We waren niet de eerste die daar ter plekke mee geconfronteerd werden.

Door: Albertine27-06-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
2

Firefly huurauto Malaga airport

Laat altijd je auto nakijken bij inlevering. Toen wij erom vroegen werd gezegd dat dat niet nodig was. Na twee maanden kregen we alsnog een rekening van 180 euro voor een kras.

Door: Miriam Benne13-06-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
5,5

VW Polo

Ontzettend agressieve verkoopmethoden aan de balie. Zonder te vragen eigen risico afgekocht en in rekening gebracht. 2e en laatste maal bij Firefly geboekt. Zelfs medewerker van overkoepelende boekingsbureau Easy Terra adviseerde mij om daar niet meer te boeken. Zijn een stelletje boeven!

Door: Marcel Boelen03-06-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
5,5

Slecht!!!

Slecht!!

Door: Caroline08-05-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
4

NOOIT MEER FIREFLY

Keurige auto. Maar verder deugt het niet.
Bij het ophalen bleek dat we onze afkoop eigen risico bij de tussenpersoon (Rentalcars) hadden afgesloten; daar werd erg moeilijk over gedaan door Firefly. We hebben ons niet laten verleiden om alsnog een extra verzekering af te sluiten, maar de dame was daarna erg chagrijnig en weinig bereid tot uitleg.
Via RentalCars hadden we 120 km / dag geboekt, uiteindelijk bleek bij Firefly 90 km /dag op de bevestiging te staan. Gelukkig deze laatste niet door mij ondertekend.
Op de doorslag van het formulier was de beginstand van de kilometers onduidelijk weergegeven. Op de uitdraai van Firefly stond het uiteindelijk wel goed.
Bij terugbrengen hadden we keurig afgetankt, duidelijk zichtbaar op de benzinemeter, maar de dame wilde perse de bon zien van het aftanken. Zorg dus dat je deze bij je hebt!.
Bij het afhalen werd gewezen op zelf controleren van schades. Mijn ervaring: ALTIJD ALLES TOT IN DETAIL FILMEN / FOTOGRAFEREN! Dat hadden we gedaan. 1 grote deuk bleek gewoon niet op het formulier aangetekend (en deze is later, toen ze in het systeem ging checken of er foto's in stonden, nog steeds niet in het systeem toegevoegd). Bij terugkomst moest ik bewijzen (foto incl tijdstip van fotograferen) dat wij die niet hadden veroorzaakt. Vervolgens liep de dame strak naar een schade aan de onderkant van de bumper (!), met de centimeter ernaast. Helaas was dit stukje net niet goed door mij op film vastgelegd, dus wij konden niet bewijzen dat we deze schade niet hadden veroorzaakt (terwijl we deze zeker weten niet hadden gemaakt). 200 euro in rekening gebracht. En ik denk dat wij niet de eerste zijn die deze schade hebben moeten betalen.
Vervolgens werden 3 handtekeningen gevraagd, zonder dat men uit kon leggen waar ik voor moest tekenen.
Kortom: ik zou een andere maatschappij kiezen!
Let op: er is een link met Hertz, maar ik denk dat Hertz nog maar eens achter zijn oren moet krabben met deze partij.

Door: Gerda Voorwinde30-04-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
4,5

Waarom wordt de borgstelling zo lang geblokkeerd????

Firefly valt onder Hertz
Auto prima, allemaal plusjes!
Waarom wordt de borgstelling zo lang geblokkeerd. Auto was na inleveren oké en afgetekend. Nu ruim 2 weken na inleveren nog steeds geblokkeerd. Is dat op grond van mogelijke boetes...als de verhurder geen vertrouwen heeft in zijn klanten... waarom zou ik hun dan vertrouwen. Ik ben een z.g. frequent autohuurder en bij alle andere verhuurders is de borg binnen enkele uren gedeblokkeerd na het inleveren van de huurauto. Dus nooit meer Firefly of Hertz. En oh ja, gewoon voor de basis huur nemen, dus zonder afkoop eigen risico en extra. Neem een huurautoverzekering tegen een normale premie. Genaaid wordt je toch wel. Zoek op huurautoverzekering..

Door: Ronald11-04-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
5

Nooit meer !!!!

Bij het afhalen van de auto een hop gedoe om dat mevr. vond dat mijn in Nederland afgesloten Allr risk verzekering ABSOLUUT onvoldoende was. Uiteindelijk toch geen extra verzekering genomen waardoor mevr. enigzins geirriteerd was. Bij inleveren van de auto bij dezelfde mevrouw weer een discussie over een schade die er niet was. E.e.a. heb ik op het formulier laten aantekenen, maar bij terugkomst gewoon € 450.- van mijn creditcard geincasseerd. NOOIT MEER FIREFLY

Door: Mario25-03-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
2

Oplichters

Je denk een leuke auto te huren voor 95 euro voor een week maar de eindnota is ineens 350 euro met allemaal oplichters praktijken zoals extra verzekeringen brandstof en toeslagen bij de balie hebben ze in alicante 3 x gezegd de auto leeg in te leveren omdat de tanks al betaald was puntje bij paaltje was dit niet het geval dus rekende ze ook nog is 40 euro extra toeslag

Door: Esther Borst12-03-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
2

Mafia

Onze Reis naar Malaga.
Autootje gehuurd via Ryanair voor 14,08€ Verzekering inbegrepen, spotgoedkoop!!!!
Dachten we.
Bij aankomst aan de balie, werd ons een verzekering aangeboden van maar 150€ !!!
Gelieve te betalen of geen auto .
Pure oplichting !!!!

Door: Danny27-02-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
2

Nooit weer firefly!!!!!!

Wij huren regelmatig een auto op de luchthaven van Alicante. Dit keer voor het eerst en het laatst bij firefly. In slecht Engels word je uitgelegd dat als je geen extra verzekering er bij doet dat je dan overal zelf verantwoordelijk voor bent, voor elke schade die de auto heeft. Vervolgens moet je alle schade groter dan een cm fotograferen en hiermee terug gaan naar de verhuur balie om aan te tonen dat de schade er al was voordat je de auto huurde. Wie heeft daar nou zin in s avonds laat en ook nog eens in een slecht verlichte garage. Onze auto had uiteraard nogal wat schade. De auto reed niet goed, ik kwam in de 4e en 5e versnelling nauwelijks tegen de heuvels op. Je huurt de auto voor een paar centen, maar je krijgt op het vliegveld nog een leuke rekening gepresenteerd. Voor een halve tank benzine moest ik 49 euro betalen.... Je wordt genaaid waar je bij staat. Ik ben benieuwd welke verrassing me te wachten staat bij het terugstorten van mijn geld en wanneer dat gaat gebeuren. Nooit weer boek ik bij firefly en ik raad het iedereen af!!!!

Door: José25-02-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
3

Gewoon goed

Auto gehuurd bij Firefly in Mei 2018. Auto was een groter model dan gereserveerd. Incl niet bestelde navigatie. Niets hoeven bij te betalen. Alle beschadigingen die erop zaten netjes genoteerd . Bij het inleveren een check gehad. alles netjes in orde . Binnen een week is mijn creditcard deposito teruggestort. Kortom tevreden niets mis mee. Tip: Maak fotos van KM stand en grotere beschadigingen. Doe dit in bijzijn van de verhuurder. Besteld via Easy Terra nederland
Zo tevreden dat we voor dit jaar bewust voor firefly hebben gekozen.
4 sterren omdat alles beter kan.

Door: Paul06-02-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8,5

Belazerd worden

Auto gehuurd in Nederland bij Firefly via een website.
In Nederland alles betaald inclusief SCDW.
In Malaga het dubbele bedrag betalen dan wat ik in Nederland betaald had voor de auto en SCDW, dus nog eens voor de SCDW. Anders kregen we de auto niet mee. Het bedrag was twee keer zoveel dan het bedrag in Nederland. Als je weigert krijg je geen auto. Wordt gezegd dat deze betaling normaal is voor iedereen die de auto komt halen.
Schande en oplichterij.

Door: M. Dubbers25-11-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
3

Veel auto voor weinig

Goede prijs voor een ruime auto.
Min puntje het gereserveerde bedrag op creditcard bleef een maand staan.

Door: Engelbert Zwijnenberg07-10-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
9,5

Onterechte kosten van creditcard afgeschreven

Erg ontevreden over Firefly. Bij aankomst op vliegveld Malaga (zuid-Spanje) werd er in gebrekkig Spaans/Engels uitgelegd dat een totale borgsom (zoals afgesproken was met de Nederlandse boekingssite Rental Cars) niet mogelijk. De enige optie was om meer dan 150 euro te betalen zodat we een 'lokaal verzekerd' waren. Op creditcard werd het dubbele in reservering gehouden en na inlevering is maar een deel van de kosten teruggestort. Onterecht is er dus door Firefly meer kosten in rekening gebracht zonder enige uitleg of mogelijkheid om een factuur o.i.d. in te zien. Wij raden Firefly zeker niet aan om een huurauto mee te boeken in het buitenland.

Door: Eline10-09-2018
Wijnand van Asperen13-10-2018

Exact hetzelfde is mij overkomen. Ik had een extra verzekering afgesloten bij de boeking. Ter plekke werd mij verteld dat ik een andere verzekering bij Firefly moest afsluiten en dat ik EUR 215 diende terug te vorderen bij Rentalcars. Na een aantal uren bellen is dat uiteindelijk gelukt. Auto ingeleverd en toen werd een bedrag van EUR 267,39 afgeschreven terwijl ik een aantal maanden eerder al EUR 267,39 was afgeschreven totaal kwam de huur dus op deze twee bedragen minus EUR 114,48 (de teruggekregen verzekeringspremie van Carrentals) i.e. EUR 435,83, Ruim EUR 150,- bovin de afgesproken prijs. Er wordt niet gereageerd op mijn klacht maar ik zet door. Ik heb uiteindelijk EUR 435,00 betaald in plaats van EUR 283,00. Het beleid is totaal niet transparant. Ook hier gaat het over Firefly Malaga.AirPort.

Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
3,5

autohuur Firefly Marseille airport

alleen maar minpunten. kwamen op 20-7 om 22.30 ipv 22.00 uur omdat het vliegtuig vertraging had, was het kantoor gesloten. de kantoren van alle andere concurrenten waren allemaal nog open. het was vrijdagavond in het hoogseizoen!
bij Hertz aangeklopt omdat Firefly daarbij hoort, maar daar zeiden ze dat dat niet zo was. daar voor 1 dag auto gehuurd en volgende dag alsnog mijn auto opgehaald bij Firefly. kenteken van deze auto stond op naam van Hertz! auto voor 1 dag bij hertz moeten betalen en geen korting bij Firefly. nooit huren bij deze organisatie!

Door: danielle08-08-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
4

Auto gehuurd Firefly spanje

auto gehuurd in Malaga voor een vakantie in zuid-Spanje

het was een scherpe aanbieding, maar wel met een verzekering

we hadden een nette schone auto met weinig kilometers op de teller. hij rook helemaal nieuw, altijd leuk... ford was het volgens mij

auto deed het perfect, geen klachten over, zaten vooraf al wel krasjes op, maar die waren ook al genoteerd door Firefly. dus ok

bij het inleveren ging het echt supersnel, het leek of ze niet eens had gekeken naar de auto
was wel fijn want we moesten natuurlijk een vlucht halen

achteraf geen rare kosten, alles was kennelijk inderdaad goed

blij met de aanbieding en dat alles makkelijk is gegaan

Door: Leonie van Straaten31-05-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
9,5

opgelicht

Mooie auto ,snelle afwisseling bij het ophalen van de auto. geen beschadigingen op de auto die wij zelf moesten controleren en beschadigingen groter dan 1 centimeter noteren.
Bij het inleveren liep een medewerkster mee en liep heel snel op de linker bumper. Zij zag een beschadiging , zo ook op de achterkant van de auto. We hebben op de grond gelegen en gevoeld of er een deukje in zat. Niets te zien . Medewerkster zij dat de beschadiging op bumper 120 euro zou zijn en het kantoor moest de schade achter bepalen. Er was niets maar dan ook niets te zien. Gewoon oplichting.

Door: JM leeuwen31-05-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
4,5

Opgelicht!!!!!

Wij huurde een auto voor 6 dagen op Barcelona airport bij firefly. Met een limiet van in totaal 360 km. Daarom namen we deze aanbieding omdat we nooit veel rijden. We reden naar Sitges en terug. In totaal 117 km. Eenmaal thuisgekomen was er heel snel 548.84€ van mijn creditcard afgeschreven. Vlgs hun hadden we 2000 km meer gereden. Echt niet dus! Je krijgt geen enkel contact met firefly. Uiteindelijk wel met doyouspain. Via hun hadden we gehuurd. 20 mails en 10 telefoontjes maar... Ze doen niks. Gewoon opgelicht dus... Geld kwijt. Pas op.... Het zijn DIEVEN.

Door: Peter van den Broek27-05-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
2

ervaringen autohuur Spanje Firefly

Wij hebben in Spanje een auto gehuurd voor drie weken. Firefly vonden we via een tussenbedrijf, want ze waren veruit de goedkoopste. We hadden nog nooit van dit autoverhuurbedrijf in Spanje gehoord en juist omdat ze de goedkoopste waren, waren wij echt extreem voorzichtig haha.

We kregen een hele mooie auto mee, veel groter dan ik vooraf had gedacht (we hebben de een-na-kleinste klasse gekozen). Het meisje bij de balie op Malaga Airport liet ons kiezen uit twee type auto's. Een beetje op de gok kozen we de Ford, heel mooi model bleek, zwart. Ze probeerde ons nog wel een extra verzekering aan te smeren, die we niet nodig vonden en dus ook niet hebben genomen. Maar ze was wel erg vriendelijk en gaf ons gelukkig al snel de sleutel van de auto mee.
Er zat een uitgebreid formulier bij met alle krassen die er al opzetten, we zijn ze allemaal langsgelopen. We vonden nog een extra kleine beschadiging bij de bestuurdersdeur, die hebben we aan laten tekenen. Overal foto's van gemaakt nog. Personeel was vriendelijk en behulpzaam, maar had het wel druk ook.

We hebben flink rondgereden met de auto in Spanje. Niet alle wegen zijn immers even netjes daar zoals in Nederland, dus toch wel spannend hoe dat bij het inleveren zou gaan. We dachten nog: deze autoverhuurder (die we voorheen dus niet kenden) kan toch niet zomaar zo goedkoop zijn... wat is de valstrik?

Maar bij het inleveren, ook weer op Malaga luchthaven, liepen ze de auto even snel na en hup, het was ok.

Ook achteraf geen rare kosten of wat dan ook, gewoon netjes afgehandeld allemaal.

Dus inderdaad gewoon erg goedkoop hier en verder was het allemaal prima geregeld!

Door: Lidwien Kuyper07-03-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
9,5

Schrijf zelf een review over Firefly

Uw beoordeling

Please enter your first and last name separated by a space (e.g. Jane Miller)