De Friesland Zorgverzekeraar

6.6

Bestellen

8

Service

6.8

Prijs

7

Levering

80%

Zou hier weer kopen

De Friesland Zorgverzekeraar

Een zorgverzekeraar met aandacht voor zijn leden en hun omgeving en een scherpe premie?  Dat is wat De Friesland Zorgverzekeraar u wil bieden. Maken zij die ambitie ook waar? Wij horen graag uw mening hierover!


Over De Friesland Zorgverzekeraar

De Friesland wil niet zomaar een zorgverzekeraar zijn. Naast het verstevigen van hun leiderspositie in het noorden van Nederland willen zij zich focussen op de loyaliteit van hun vaste klanten. Zij willen daarnaast de regie voeren over het regionale zorglandschap en de herinrichting hiervan. Ze maken zich sterk om de kwaliteit van leven voor hun cliënten te bevorderen. Dit doen zij onder andere door middel van een transparante communicatie naar de leden toe over de kosten van de zorg en de ontwikkelingen van de zorgkwaliteit. Daarom ook stellen ze bij het inkopen van zorg de kwaliteit boven de prijs. Dit alles valt samen te vatten in de zin: ‘Klein is het nieuwe groot’. Dit staat voor alles wat De Friesland Zorgverzekeraar wil zijn, dichtbij en vertrouwd voor de leden, betrouwbaar voor de partners, flexibel binnen het Achmea concern.


 


Diensten van De Friesland Zorgverzekeraar

Natuurlijk kunt u zich vooral voor zorg verzekeren bij De Friesland Zorgverzekeraar. Naast de Basisverzekering kunt u ook nog kiezen uit de Zelf Bewust Polis, de Alles Verzorgd Polis en de Vrije Keus Polis. Bij de Zelf Bewust Polis bent u het voordeligst uit, u regelt dan online al uw zaken, en heeft wat minder recht op vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverleners. Dit is maximaal 70% van het gemiddelde gecontracteerde tarief. Bij de Alles Verzorgd Polis is dit 80%, en bij de Vrije Keus Polis 100%. Daarnaast kunt u zich aanvullend verzekeren voor de tandarts. Met de standaardverzekering bent u voor € 250,- per jaar verzekerd, met de extra tandartsverzekering is dat € 500,-, en bij optimaal is dat € 1.000,-. Voor de laatste gelden wel toelatingscriteria, u dient hiervoor een vragenlijst in te vullen. Voor het declareren van uw nota’s kunt u tegenwoordig ook gebruik maken van de app van De Friesland Zorgverzekeraar. Naast zorgverzekeringen kunt u bij hen ook reisverzekeringen afsluiten. Daarbij heeft u de keuze uit een doorlopende reisverzekering of een kortlopende reisverzekering


Klachten, problemen, service, contact met De Friesland Zorgverzekeraar

Kwaliteit, dienstverlening en tevredenheid van klanten staan bij De Friesland voorop, bent u toch ergens niet tevreden over dan horen zij dit graag van u. Ook kunt u eventuele suggesties en opmerkingen doorgeven via een formulier teneinde de dienstverlening te verbeteren. Voor het indienen van een klacht kunt u een klachtenformulier indienen. Ook kunt u deze per post opsturen. U wordt na ontvangst hiervan door de klachten- en geschillencommissie op de hoogte gebracht van de verdere afhandeling van uw klacht. Voor meer informatie kunt u de klachtenfolder op de website lezen.


Uw mening is belangrijk!

In het woud van zorgverzekeringen is het erg moeilijk kiezen. Omdat dit erg belangrijke verzekeringen zijn is het extra belangrijk dat wij als consumenten hier op NederlandReview onze mening over de verschillende verzekeraars uiten. Zo helpen we elkaar bij het maken van een keuze. Dus bent u verzekerd (geweest) bij De Friesland Zorgverzekeraar? Laat uw mening dan hier achter!


Lees hier de ervaringen van echte klanten die verzekerd zijn bij De Friesland Zorgverzekeraar. Wat zijn de polisvoorwaarden, de dekking en de prijs?

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 5000 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (10)

operatie zonder matje

Vanaf 2006 ben ik bij De Friesland zonder iets van belang te declareren. Al die jaren was ik tevreden. Maar nu ik me aan een liesbreuk wilde laten opereren in Duitsland, omdat ik perse geen kunststof matje geïmplanteerd wil krijgen, is mij het vel lelijk over de neus gehaald door De Friesland. Een fikse tegenvaller is het!

J

Jaap

20-12-2020

0

Verzekering

Ze sluiten verzekeringen af die totaal niet aan sluiten bij de behoeftes van de klant en of verkeerde voorlichting . Heel veel fouten kwa rekeningen en maak je er bezwaar tegen dan doen zij er niks mee behalve een deurwaarder te sturen en blijkt dat je dan gelijk hebt moet je als nog de kosten betalen van de deurwaarder met de mededeling dan had je de rekening maar moeten betalen dan had je het geld wel terug gekregen na 16 maanden echt te bizar gewoon echt ik raad iedereen aan om massaal weg te gaan bij de friesland

A

Adriaan De jonge

10-02-2020

0

Zorg

Na twee jaar bij de Friesland nog steeds tevreden. Netter geregeld dan bij Achmea, waar we hiervoor zaten. Ik heb aardig wat zorgkosten gemaakt het afgelopen jaar helaas, maar alles is telkens kordaat gedeclareerd. Dit jaar blijven wij hier.

V

Visser.

31-12-2019

0

de friesland zorg verzekeraar

een verschrikking .je krijgt geen antwoord op je vragen,wordt om heen gedraaid.je wordt gewoon bedonderd,komen met notas van 2007 opeens,je wordt bij het cak aangemeld terwijl ze bijna een jaar later toe geven dat het onterecht was zo kan ik wel doorgaan..En ongeveer de duurste.

G

gerrit oldendorp

11-11-2019

0

Goede service en goede dekking.

Wij zitten inmiddels bijna een jaar bij deze verzekeraar en we zijn zeer tevreden. Mijn partner en ik hebben beiden een naturapolis met een hoog eigen risico waarmee we de kosten drukken. We hebben dit jaar nauwelijks zorgkosten gehad. Deze kosten konden we telkens eenvoudig terugvragen. Goede service en goede dekking.

P

Pauline

29-10-2019

0

Erg tevreden over klantvriendelijkheid

Geen minpunten te melden. Je wordt altijd vriendelijk en efficient te woord gestaan, wacht nooit lang als je de klantenservice belt met vragen. Declaraties zijn altijd keurig en tijdig afgehandeld. Kortom: erg tevreden! Helaas is nu hun goedkoopste basisverzekering niet meer combineerbaar met hun aanvullende verzekering, en ben ik nu overgestapt. Als ze volgend jaar deze combinatie weer gaan aanbieden, ben ik weer terug bij De Friesland.

N

Nelleke Toral

30-12-2018

1

Betalen altijd op tijd uit

Netjes en betalen altijd op tijd uit gelukkig, dat vind ik persoonlijk erg belangrijk. Volgens mij is de premie dit jaar ook zo goed als ongewijzigd gebleven, wat ik fijn vindt, omdat ik schrok toen ik las dat alles duurder zou worden. Het is een nette club met duidelijk alles op orde. Geen klachten hier!

A

Abesma

06-12-2017

0

Oude nota's declareren geen probleem

Zeer tevreden over de zorgverzekring en het team. Had nog een serie nota's te declareren en was bang dat dit te laat zou zijn, het waren oudere nota's. Geen probleem bij De Friesland, ik heb hierover contact opgenomen en ze hebben mij zeer goed verder geholpen en de declaraties waren snel betaald en afgehandeld. Goede service!

F

Faanstra

09-05-2017

0

Vriendelijk en goed bereikbaar

Wij hebben gekozen voor de Friesland Zorgverzekeraar omdat wij hier de voorwaarden beter vonden en ook omdat we ze erg vriendelijk vonden toen we ze hadden gebeld. We vinden het prettig dat je op allerlei manieren contact kunt leggen en dat ze je dan uitgebreid en vriendelijk te woord staan. Dat gaf voor ons echt de doorslag, bij andere verzekeraars vonden we ons vaak snel weggezet en dat is niet bevorderlijk.

J

Joyce

15-03-2017

0

Klantenservice zeer goed bereikbaar

Sinds begin dit jaar ben ik verzekerd bij De Friesland Zorgverzekeraar. Nadat ik vrijwel nooit iets had, heb ik een maand terug toch een ongeluk gehad, waaraan ik flink wat lichamelijk letsel heb overgehouden. Grotendeels verliep alles via de verzekering werd mij verteld, maar ik voelde me er toch niet zo prettig bij. Daarom zelf contact gezocht met de zorgverzekeraar en dat verliep heel goed. Ik heb nog nooit eerder bij een zorgverzekeraar gezeten die zo snel antwoord gaf. De klantenservice is echt super goed bereikbaar en ze geven je heldere uitleg. Dankzij de behulpzame en vriendelijke medewerker van de klantenservice weet ik nu waar ik aan toe ben en dat geeft me een opgelucht gevoel.

F

Froukje Hofstra

09-03-2017

0