NederlandReview

  Ervaringen Das Rechts­bij­stand­ver­ze­ke­ring

  Is DAS rechtsbijstand een betrouwbare rechtsbijstand verzekering? Vele consumenten gingen je voor in het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering, hun ervaringen kunnen jou misschien verder helpen in het maken van de keus om bij DAS een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

  Over DAS

  DAS is een van oorsprong Frans bedrijf, maar in 1963 werd DAS Nederlandse Rechtsbijstand Verzekeringsmaatschappij opgericht. Het begon met een kantoor in Amsterdam, maar al in de jaren ’80 kwam er ook een kantoor in Groningen. Ook DAS moest moderniseren en meegaan met de tijd. Zodoende is sinds 2010 DAS niet meer exclusief voor particulieren, maar ook voor ondernemers. Daarnaast kan je ongeacht of je verzekerd bent bij DAS, er altijd terecht voor advies.

  Juridische hulp voor iedereen

  Diensten

  DAS biedt rechtsbijstandverzekering vanaf €12,57 per maand. Daarnaast kan je ook juridische hulp vragen als je niet verzekerd bent bij DAS. Op een overzichtelijke manier kan je zien wat DAS voor je kan doen en wat de kosten zijn die hieraan verbonden zitten. Met duidelijke vaste bedragen kom je zo nooit voor verrassingen te staan en is dit dus een uitstekend alternatief als je niet verzekerd bent.

  Diensten voor ondernemers

  Voor ondernemers maakt DAS onderscheid tussen:
  - ZZP’ers
  - MKB’ers
  - Grootzakelijk

  De diensten die DAS biedt voor ondernemers zijn:

  - Rechtsbijstandverzekering
  - Juridisch advies
  - Incasso
  - Bedrijfsinformatie
  - Online boekhouder

  DAS biedt aan ondernemers dus alle onderdelen die nodig zijn om op juridisch gebied een bedrijf gezond te houden.

  Klachten

  DAS heeft een aparte afdeling op de website over hun klachtenregeling. Dat mag ook wel want het laatste wat een rechtsbijstandsaanbieder moet hebben is een rechtzaak aan de broek. Op de klachtenpagina kan je makkelijk zien hoe klachten ingediend kunnen worden. Online, per brief, of zelfs per telefoon. Mocht je klacht niet juist afgehandeld zijn word je doorverwezen naar Klachteninstituut Financiële Dienstverlening. Er wordt wel gemeld dat een rechtzaak tegen DAS niet door DAS vergoed word. Mocht de rechter jou in het gelijk stellen vergoeden ze wel noodzakelijke kosten.

  Naast een klachtenpagina heeft DAS ook een Blij met DAS pagina, waar tevreden consumenten hun dankbaarheid kunnen uiten. Typerend is natuurlijk dat klachten niet publiekelijk worden gemaakt op de website van DAS, zoals zoveel bedrijven laten ze alleen de positieve kant openlijk zien.

  Veel voorkomende klacht over DAS is dat ze er zoveel mogelijk aan doen om niet in actie te hoeven komen. Dit komt overeen met zoveel bedrijven van tegenwoordig. Wel geld innen van premies, maar weinig tot niet in actie komen. Toch zijn er ook vele positieve ervaringen met DAS wanneer ze wel het beste beentje voor zetten.
  Overigens viel het één melder op dat er bij DAS met name HBO geschoolde juristen in dienst zijn. Voor een nog deskundigere beoordeling zou universitair geschoold beter zijn en er zijn ook vele andere rechtsbijstandverzekeringsmaatschappijen waarbij dit wel het geval is.

  Heb jij zelf een ervaring of aanvaring met DAS? Laat dan even een beoordeling achter zodat anderen hier weer van kunnen leren.

  Een rechtsbijstandverzekering van DAS een goed idee? Lees ervaringen van klanten bij DAS die u voorgingen en beslis op basis van ervaringen of u wel of niet een verzekering kunt afsluiten.

  Das Rechts­bij­stand­ver­ze­ke­ring
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (12)

  5
  42% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  4.8
  Service
  rating
  5.4
  Prijs
  rating
  4.6
  Leveren
  rating
  4.8

  Schrijf nieuwe review

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over Das Rechts­bij­stand­ver­ze­ke­ring

  Uw beoordeling

  Rechtsbijstand verzekering

  Zonde van je geld om bij Das rechtsbijstand een verzekering af te sluiten. Ze doen werkelijk waar helemaal niks. Ik had een woonrecht kwestie. 2 advocaten van Woonbond Nederland hadden al het voorwerk al gedaan en er stonden meerdere fouten in mijn contract. Vervolgens uit handen gegeven aan Das en die hebben zelfs nog niet eens de moeite genomen om een belletje te plegen of een brief te sturen naar de woningbouw vereniging. Ik krijg gelijk een afwijzing dat de zaak niet haalbaar Is. Sorry hoor maar 2 advocaten van Woonbond Nederland hadden wel gezegd dat die mogelijk er was. Dus Das heeft geen sodemieter uitgevoerd. Gevolg ik ben dakloos nu. Verhuis vergoeding en recht op andere woonruimte misgelopen door hun toedoen.Gewoon zo slecht dit! Beter elders een verzekering afsluiten. Das doet géén ene moer. Alleen arrogante advocaten daar zonder inhoudelijk kennis. Vooral van Woonrecht hebben ze geen kaas gegeten. SLECHT!!!!!!!!!

  Door: Marja01-08-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  rechtsbijstandsverzekering

  zakelijke en privé verzekerd bij de DAS voor € 1.800,- per jaar. er 4 keer gebruik van willen maken en 4 keer "zien ze er geen zaak in" € 1.800,- had ik beter door de wc kunnen spoelen, dan was ik het ook kwijt geweest en had ik minder frustratie.

  Door: J. Zomer29-10-2020
  richard10-01-2021

  ik heb/ had zowel een prive als zakelijke rechtsbijstand lopen bij das voor ongeveer 1000 euro per jaar over een periode van 12 jaar. in al die tijd 2x telefonisch advies gevraagd, waarvan 1x een antwoord dan zal het wel aan u zelf liggen. 1x een incassoverzoek gedaan deze is afgedaan met een paar keer geprobeerd de wanbetaler te bellen zonder succes. ook hebben ze nog 2x een brief gestuurd zonder reactie vd tegen partij: hun antwoord was we kunnen deze persoon niet traceren dus we stoppen nu uw dossier. Daar heb je dus echt geen zak aan. Wel inmiddels 12.000 Euro betaald!!! nu was ik te laat met het insturen van eventuele wijzigingen die er niet waren, gevolg direct de jaarpremie 30% verhoogd. Dit was voor mij echt de druppel, direct de verzekering beeindigd. ik ga wel op zoek naar een verzekeraar die beter scoort als DAS met een beoordeling van 95% klanten die ontevreden tot zeer ontevreden zijn. Legale diefstal dat is het, service om te janken.

  richard10-01-2021

  ter aanvuling op vorig bericht, kijk maar eens op reviewsite trustpilot naar de klantontevredenheid en trek zelf je conclusies

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Zeer slechte en trage service!

  In juli is het 4 (vier!!!) jaar geleden dat ik een auto ongeluk heb gehad in Frankrijk. De afwikkeling van de zaak is nu nog steeds in behandeling. DAS komt nooit zelf in actie. Ik moet iedere keer mailen om vervolgens te horen te krijgen dat ze nog geen bericht hebben uit Frankrijk. Dit is echt té belachelijk voor woorden......

  Door: Heidi Offerman02-04-2019
  Piet Batenburg08-05-2020

  Mijn ervaringen met Das zijn goed ! Een snelle en correcte afhandeling . 2 zaken tot mijn volle tevredenheid afgehandeld ! Eèn door mevrouw van Poelgeest en de laatste door mevrouw C.Kosnaw. Dus 10.sterren

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Voegen niks toe

  Uiteindelijk nog les zelf moeten tegen advies van juriste in. Komen zelf niet in actie doen niks pro actief en het dossier ligt op de “ vergeetstapel” . Het boeit ze niks verschuilen zich lekker achter elkaar en dronken een glas deden een plas en alles bleef zoals het was

  Door: Jean-Paul29-06-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  DAS heeft ook een incasso afdeling

  DAS is namens een zeer grote client tegen mij een incasso procedure gestart. Mijn verweer wordt gelukkig door mijn verzekering bij ARAG gedaan. JE ZAL MAAR EEN RECHTSBIJSTANDSVERZEKERING BIJ DIEZELFDE DAS HEBBEN. U bent gewaarschuwd.

  Door: Pols30-08-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  DAS Slecht

  Ongemotiveerd en ongeïnteresseerd
  Volledig dossier samengesteld en in bijgaande brief duidelijk mijn vragen geformuleerd. Zaak aangemeld en na 1,5 week werd ik gebeld. Want alles kan blijkbaar via de website en telefonisch. Kreeg al snel de indruk uit de vragen die er werd gesteld het door mij aangeleverde dossier niet had bekeken. DAS maakte een ongemotiveerde en ongeinteresseerde indruk. Hoop vervlogen op hulp bij het vinden van (rechts) bijstand.
  Zelfs 1 ster is bij de beoordeling zijn ze het niet waard!!

  Door: August13-04-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Niet afsluiten!

  4x om hulp gevraagd, 4x afgewezen met de meest uiteenlopende smoezen. Wel premie opstrijken maar helpen ho maar.

  Door: Anneke11-01-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Professionele hulp

  Professionele hulp gekregen bij een arbeidsprobleem. Heel fijn om deskundigen achter je te hebben staan in lastige tijden, je staat direct een stuk sterker. Maandlasten vallen heel erg mee.

  Door: Onno02-12-2016
  frits05-12-2016

  DAS rechtbijstand is een groot drama....!!! Iedereen hun polis nu opzeggen...please retweet

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9.5
  rating

  geweldig geholpen bij nare affaire

  Das heeft mij geweldig geholpen toen ik verwikkeld raakte in een nare affaire en rechtszaak. Professioneel, zakelijk en ze denken met je mee. Een geluk bij een ongeluk

  Door: Mattias27-09-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Problemen op het werk

  Wegens problemen op het werk toch maar een rechtsbijstandsverzekering afgesloten.

  Hoop het niet nodig te hebben, maar blij dat ik alvast gedekt ben.

  Afsluiten ging op zich best makkelijk. Heb het dus nog niet hoeven benutten verder.

  Door: anoniem24-05-2016
  MW01-06-2017

  Als je een rechtsbijstandverzekering afsluit nadat je problemen hebt gekregen dekt deze dat probleem niet. Alleen problemen die ontstaan zijn na het afsluiten van de verzekering. Voor die problemen op je werk zul je dus niet op das kunnen rekenen.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Goede hulp

  Doen! Als je een keer iets hebt (wat in mijn gevql zo was) ben je heel erg blij dat je ze hebt!

  Door: Andy 31-01-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Beste voorwaarden + service

  Omdat ik bang ben eruit gewipt te worden bij mijn bedrijf (crisis) ben ik gaan rondkijken voor een rechtsbijstand. Wat moet, dat moet he. DAS bood voor mij de beste voorwaarden en service en ze zijn erg aangenaam in de communicatie, niet onbelangrijk bij zoiets.. .Dus op hoop van zegen
  Hoop dat ik ze niet nodig heb

  Door: Jacques24-12-2015
  Anneke11-01-2017

  Jaren geleden super geholpen door DAS helaas nu hele andere ervaringen. Reeds 4x om hulp gevraagd, net zo vaak afgewezen met steeds een ander excuus, heeft iemand hier ook ervaring mee?

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  FAQ

  Is Das Rechts­bij­stand­ver­ze­ke­ring een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 12 ervaringen geplaatst over Das Rechts­bij­stand­ver­ze­ke­ring. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5 gekregen, waarbij 42% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Das Rechts­bij­stand­ver­ze­ke­ring actief?

  Das Rechts­bij­stand­ver­ze­ke­ring is vooral actief in de categorie Verzekeringen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Overig

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Das Rechts­bij­stand­ver­ze­ke­ring gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.