Brand New Day

7.6

Bestellen

6.9

Service

7.6

Prijs

7.1

Levering

78.6%

Zou hier weer kopen

Brand New Day

Wat wil jij doen als je met pensioen bent? Wil je dan eindelijk dat tweede huis in Grindelwald of Bangkok kopen? Dan is het slim om vermogen op te bouwen voor je oude dag. Brand New Day is een neobank die de grootbanken uitdaagt op het gebied van sparen en beleggen, waar het draait om sparen en beleggen voor later.

Je kunt bij hen terecht als je later in luxe en weelde wilt leven, maar bijvoorbeeld ook als je een spaarrekening voor je (klein)kind wilt openen. Als je denkt dat dit misschien iets voor jou is, maar je nog wat meer info zoekt, ben je hier aan het juiste adres!

Op NederlandReview heb je de mogelijkheid om de beoordelingen van bestaande klanten te raadplegen, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken. Ben je zelf al bekend met de diensten van Brand New Day? Vergeet dan niet je mening te geven!

Over Brand New Day

Brand New Day werd in 2010 opgericht door Kalo Bagijn en Thierry Schaap. Tegenwoordig telt de bank ongeveer 200.000 klanten. Het duo Bagijn en Schaap haalde in 2003 al het nieuws met hun BinckBank. Hiermee bewezen ze zich als pioniers van een bankrevolutie. Wanneer beleggers aandelen verkochten, vroeg BinckBank hier een 10X lager tarief voor dan de gemiddelde bank. Dit was zo’n succes dat andere banken geen keuze hadden dan dit voorbeeld te volgen.


Omdat de spaarmarkt in Nederland veel groter is dan de beleggingsmarkt, hoopte Bagijn hierin uit te breiden. Tien jaar geleden begon Bagijn met Brand New Day als reactie op de woekerpolisaffaire. Toen dachten mensen onder de 50 nog amper na over hun pensioen. Door de gebeurtenissen van de afgelopen 10 jaar, zoals de verhoging van de pensioenleeftijd, zijn mensen er veel meer over na gaan denken.

Zij zagen aan hoe grote verzekeraars torenhoge (verborgen) kosten rekenden voor zeer matige pensioenproducten. En dus besloten ze het met Brand New Day anders te gaan doen. Ze begonnen in 2010 met goedkope, simpele pensioenoplossingen, groeiden in de daaropvolgende jaren flink. 


Met de overname van een banktak van Allianz in 2017 kreeg Brand New Day een bankvergunning. Naast producten op basis van beleggen konden ze nu ook de spaarvarianten aanbieden. Sinds 2017  heeft Brand New Day een bankvergunning om een spaarbank voor consumenten te beginnen. Dankzij deze vergunning bieden zij sindsdien ook pensioensproducten op basis van sparen aan. Particulieren kunnen sindsdien zelf hun pensioen via Brand New Day regelen.


Diensten van Brand new day

Brand New Day is GEEN bank met betaalrekeningen, de focus ligt echt op lange termijn sparen en beleggen..


Brand New Day biedt de volgende opties aan:


-Pensioenrekening-beleggen
-Pensioenrekening-sparen
-Vrij opneembare beleggingsrekening
-Spaar rekening
-Kinderrekening
-Zzp-pensioenrekening
-Direct ingaande lijfrente-uitkering (DIL) 


Klachten, tips en complimenten over Brand New Day

Indien je een nare ervaring hebt gehad heb je hier op NederlandReview de mogelijkheid om een klacht tegen Brand New Day in te dienen. Je kunt ze ook een tip geven, zodat ze aan de hand van jouw advies hun service kunnen verbeteren.


Tevens is het mogelijk om contact met de klantenservice van Brand New Day op te nemen.

Heb jij ervaring met Brand New Day? 

Waarom zou ook jij niet je mening geven over dit bedrijf? Het is goed om anderen te helpen en om te laten zien wat jij van hun vindt. Een goede of slechte review is van harte welkom op NederlandReview. Je helpt er vele mensen mee! 


Wat vinden anderen van Brand New Day? Betrouwbaar en goed idee? Lees onafhankelijke ervaringen bij NederlandReview.


Het is één van de minder leuke feiten van het leven: allemaal zullen we op een dag ouder worden. En eens komt er een dag dat je de pensioensgerechtigde leeftijd hebt behaald en na meer dan 40 jaar hard werken eindelijk van je pensioen mag gaan genieten. Maar natuurlijk wil je dan wel dat je pensioen er een beetje leuk uitziet. En ook als spaart voor een willekeurig doel op een vrij opneembare spaar- of beleggingsrekening, dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat er goed met je geld wordt omgegaan en je het niet zomaar in één klap allemaal kwijt bent. Je hebt er immers hard genoeg voor gewerkt. Dus natuurlijk vloeit daaruit de vraag voort welke financiële instelling de beste optie is. Één van de vele instellingen waar je voor zou kunnen kiezen is Brand New Day. Maar kun je ze wel vertrouwen? Zullen ze je geld veilig beheren en eerlijk zijn over hun kosten? Natuurlijk kun je die vraag nooit 100% sluitend beantwoorden. Maar je kunt wel een hoop ellende voorkomen door je goed in te lezen en onderzoek te doen. Lees daarom verder voor meer informatie over Brand New Day zodat je goed voorbereid bent als je uiteindelijk besluit om bij hen een rekening te openen en hen jouw zuurverdiende geld toe te vertrouwen.


Wie Is Brand New Day?

Brand New Day is een online bank voor sparen, beleggen en pensioen. Het bedrijf is opgericht door de mensen die ook achter BinckBank zitten. De naam komt van het gelijknamige uptempo nummer uit de musical The Wiz, het verhaal wat weer gebaseerd is op The Wizard of Oz. Ze hebben de naam gekozen omdat ze vonden dat het tijd is voor veranderingen op de financiële markt.


Waarom is Brand New Day Opgericht?

De oprichters van Brand New Day waren verbaasd over het gebrek aan communicatie tussen de verschillende levensverzekeraars. Het viel ze op dat je in commercials van levensverzekeraars veel blije senioren op luxe zeiljachten ziet, maar de vergelijkingen of tarieven vaak verdacht lastig te vinden waren. De tarieven vonden ze bij niet één van de bedrijven die ze bekeken terug. Je kon op de website van deze partijen weinig vinden over de kosten van hun producten. Ook viel het ze op dat, ondanks dat lage kosten in deze markt ontzettend belangrijk zijn, er weinig geconcurreerd werd. Dit leidde tot onder andere woekerpolissen en zogenaamde sprintplannen enzovoort. De klant zag de winst hiervan echter niet terug. Hier moest volgens Brand New Day verandering in komen.


De Filosofie van Brand New Day

Brand New Day heeft een vrij simpele filosofie waar ze zich door laat leiden. Ze willen namelijk ambassadeurs maken van hun klanten. Hun doel is om klanten te creëren die zo tevreden zijn dat ze uit zichzelf Brand New Day aanraden bij vrienden, kennissen en familie. Ze beseffen echter ook heel goed dat ze hier iets voor moeten doen. Dit willen ze dan ook graag. Zo zijn ze bijvoorbeeld bereid om te ouderwets te rennen voor hun trouwe klanten, zelfs als dit neer komt op “ rennen alsof hun leven ervan afhangt”. Ze claimen dat ze “Calvinistisch in kosten en Bourgondisch in service” zijn. Brand New Day is een prijsvechter en beloofd topproducten, een excellente service tegen eerlijke en zo laag mogelijke kosten. 


Beleggen met Brand New Day

Bij Brand New Day ligt de focus op indexbeleggen voor de lange termijn. Met een brede spreiding, lange horizon en tegen zo laag mogelijke kosten volg je passief de markt. Omdat je belegt in grote indexfondsen investeer je je geld in duizenden bedrijven tegelijk met een wereldwijde spreiding. Je probeert de markt dus niet te verslaan.  Beleggen betekent eigenlijk dat je geld stopt in bedrijven die potentie hebben in de hoop je aandeel weer met winst te kunnen verkopen. Er zijn verschillende redenen dat je dit misschien zou willen. Misschien wil je wel gewoon een extra zakcentje voor reizen, onverwachte gebeurtenissen en andere dingen waar je veel geld voor nodig hebt. Een beleggingsrekening kan, vooral met een aardig startbedrag, aardig oplopen. En misschien ben je wel zzp’er of heb je een werkgever die geen pensioen voor je afdraagt. Dan zul je zelf voor je pensioen moeten zorgen. Je kunt de beleggingen helemaal zelf regelen als je wilt. Bedenk echter wel dat goed beleggen een kunst is en je je moet verdiepen in de beurs en de aandelenmarkt om een beetje rendement uit je beleggingen te halen. En als je alles op één bedrijf zet, dan loop je de kans al je geld kwijt te raken als een bedrijf het toch niet zo goed doet als je van tevoren had gedacht. Bij Brand New Day beleg je dus in grote indexfondsen. Door je geld over zoveel mogelijk bedrijven te spreiden beperk je het risico. Deze passieve beleggingsstrategie past uitstekend bij lange termijn vermogensopbouw voor je pensioen of voor een willekeurig ander doel. Mocht je ondanks de risico’s toch in de beleggingswereld willen stappen, dan kun je online een beleggingsrekening openen. Ook kun je via je account precies zien hoe het er met je beleggingsrekening voorstaat. Dat is handig als je wilt kijken hoeveel de beleggingen je inmiddels al hebben opgeleverd. Daarbij mag je gratis switchen tussen de fondsen die Brand New Day aanbiedt. Mocht je toch onverwachts geld nodig hebben en iets van je beleggingsrekening op willen nemen, dan kan dat kosteloos. Naast vrij beleggen kan je bij BND beleggen voor je aanvullend pensioen met belastingvoordeel. De beleggingsrekening zelf kan je alleen naar eigen indelen uitkeren, niet door een instantie


Brand New Day Pensioen

Het Nederlandse pensioenstelsel bestaat uit drie pijlers: AOW, werkgeverspensioen een aanvullend pensioen. In de derde pijler mag je je pensioentekort dat onstaat bij de werkgever belastingvrij aanvullen op je eigen privé aanvullend pensioenrekening. Hoeveel je mag inleggen is afhankelijk van je jaarruimte. Je jaarruimte is een indicatie van je pensioentekort. Als je elk jaar je jaarruimte benut dan zorgt je ervoor dat je inkomen later niet te ver terugvalt. 

Brand New Day belegt je geld in beleggingsfondsen, de zogenoemde indexfondsen. Een flink deel van de inleg zult u terug kunnen krijgen via de belastingdienst. Het nadeel van een pensioenrekening is dat, in tegenstelling tot een beleggingsrekening, je geld vast staat tot aan je pensioen. Je kunt er tussendoor dus niets afhalen als je even snel wat geld nodig hebt, ook niet als je zeker weet dit op korte termijn weer terug te kunnen betalen. Als je eenmaal de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt, dan koop je er een uitkering van. Je kunt op deze manier eigenlijk een soort van “banksparen” door te beleggen en op die manier werken aan een goed pensioen. Dit kan je volledige pensioen zijn, maar ook een aanvullend pensioen om het pensioen van je werk wat aan te vullen.

Voor 2008 was aanvullend pensioen alleen mogelijk via een verzekering (lijfrenteverzekering, lees: woekerpolis). Na invoering van de Bankspaarwet 2008 werd het ook mogelijk om aanvullend pensioen op te bouwen via een normale (bankspaar)rekening op basis van sparen of beleggen. Reden: goedkoop en flexibel alternatief voor lijfrenteverzekering. 


Brand New Day Vrije Spaarrekening

Je kunt via Brand New Day natuurlijk ook gewoon sparen. Je kunt dan een rekening openen en daar je spaargeld op storten. Op die manier kun je wat geld opzij houden voor onvoorziene omstandigheden. Je zal immers net zien dat je wasmachine kapot gaat net terwijl je auto ook een grote beurt nodig heeft en er een lekkage in huis ontstaat die meteen verholpen moet worden voor de schade alleen maar erger wordt. Daarvoor is het handig om een spaarcentje opzij te zetten zodat je daar niet zo makkelijk aan kunt komen en een extra stap moet doen om erbij te komen. Dit houdt je tegen het uit te geven voor dingen die eigenlijk ook tot volgende maand kunnen wachten.


Brand New Day Geld Opnemen

Geld opnemen kan je met een vrij opneembare spaar- of beleggingsrekening. De enige uitzondering hierop is de pensioensrekening. Deze zet je geld vast tot je een AOW-leeftijd hebt bereikt. Behalve deze uitzondering vindt Brand New Day dat je vrij moeten kunnen beschikken over je geld. Daarom kun je op elk moment ieder bedrag opnemen wat je wilt. Je kunt dit vrij makkelijk doen. Bij het geval van een spaarrekening en beleggingsrekening zul je het geld eerst naar je betaalrekening moeten overmaken, maar daarna kun je het geld pinnen of ermee betalen.


De Klantenservice van Brand New Day

Soms wil je gewoon even iemand spreken om te overleggen over je pensioen. Je weet immers nooit hoe je er over 10 of 20 jaar voor staat. In de tijd die het kost om een redelijk pensioen op te bouwen kan er aardig wat veranderen. Natuurlijk kun je dan de klantenservice van Brand New Day benaderen. Je kunt ze even bellen om persoonlijk te overleggen. Dan krijg je iemand aan de lijn en kun je jouw situatie uitleggen. Maar het is ook mogelijk om ze te mailen. Dit kan een handige optie zijn als je vraag niet zo’n haast heeft. Verder kun je op hun website ook al aardig wat informatie vinden en kun je gebruik maken van de zoekfunctie op om te vinden waar je naar op zoek bent.

Ervaringen met Brand New Day

Andere klanten van Brand New Day kunnen je helpen een beter inzicht in dit bedrijf te krijgen. Lees dus vooral hun ervaringen, beoordelingen en meningen om jezelf te informeren voor je besluit een spaarrekening, pensioenrekening of beleggingsrekening bij ze te openen. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan als je eenmaal zelf klant bent bij dit bedrijf. Je kunt dan deze ervaringen gebruiken bij je beslissing wel of niet met Brand New Day in zee te gaan. Heb jij zelf al ervaring met Brand New Day? Dan horen we natuurlijk graag wat jij over ze te zeggen hebt. Vertel ons via een review alles over jouw persoonlijke ervaring met Brand New Day. Zo kun jij op je beurt weer anderen helpen om meer inzicht in Brand New Day te krijgen.

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 5000 karakters

Verstuur uw review

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (28)

Bedrijfspensioen

Enkele jaren geleden is ons pensioen ondergebracht bij BND. Ik was daarover heel positief. Helder communicatie (zonder fouten) en snelle reactie bij vragen (zowel telefonisch als per mail). Vóór 2022 hadden ze van mij op alle punten 5 sterren gekregen. Na de overname door ASR is dat een heel ander verhaal geworden. Op vragen per mail wordt helemaal niet meer gereageerd. Bij telefonische vragen krijg je per definitie een ontwijkdend antwoord. En als ze dan zeggen terug te zullen bellen, doen ze dat niet. De beoordeling na de overname door ASR: 1 ster is nog teveel.

M

Mark

17-10-2022

0

J

Joekel

16-09-2022

310

Duidelijke interface en goed overzicht van het rendement

13-06-2022

80

Pensioenbeleggingfonds van Brandnewday

+punt Het aanmelden ging uitstekend en het moeten betalen ook. :-( -punten Ik ben nu al ruim 3 maanden bezig om mijn geld bij Avero bij Brandnewday op mijn pensioenbeleggingsfonds te krijgen. Iedere keer moet ik er zelf achteraan om te kijken waarom er nog steeds geen geld op mijn rekening is gestort. de 4e juni was de laatste keer dat ik gebeld had. Toen was de overstapbrief abusievelijk niet naar mij opgestuurd. Vandaag de 7e juli weer gebeld en nu bleek dat men gisteren pas mijn rijbewijs naar Avero had opgestuurd. Dan krijg je ook nog iemand die alleen maar heel lovend is over zijn organisatie, maar niet luistert naar het probleem van mij als klant. Ik baal hier zo van. Vooral als je leest hoe makkelijk alles gaat bij Brandnewday, maar niet heus. Ik heb zo'n spijt dat ik met deze organisatie in zee ben gegaan. bah bah en nog eens bah.

E

Eric Ham

07-07-2021

80

Wereld Duurzaam indexC

Rampzalige helpdesk. Krijg steeds andere antwoorden.Ben 10 minuten bezig om ze uit te leggen wat ik bedoel. Doorverbinden naar medewerkers die wel verstand van zaken hebben kan niet

R

Ruud

24-06-2021

80

Lijfrente uitkering

Wij vinden het niet fijn dat BND telkens excuses heeft om niet op tijd uit te betalen. Zgn hebben ze storing. Heel toevallig als er uitgekeerd moet worden. Men behoort de zaken in orde te hebben.

G

Goemaat

02-02-2021

82

beleggingsrekening

De kosten zijn inderdaad heel laag en de online tools makkelijk om me te werken. Ben al rond 4 jaar klant. De klantenservice is een ramp. Als er vragen zijn of problemen bereid je voor dagen en zelfs weken te wachten op een reactie. In het laatste geval wacht ik nu weer al 5 dagen. Op did moment als ik dit schrijf op een gewone dinsdag ochtend zijn ze niet telfonisch of via chat te bereijken. Alleen via email. Dus is maar de vraag ob er iemand aan het werk is. De betrouwbaarheid en spoed in het uitvoeren van opdrachten moet omhoog.

M

Martin

18-02-2020

109

Zeer tevreden over Brand new day

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zeer tevreden ben met Brand new day. Ik heb jaren mij kapot geergerd aan een van hun concurrenten, waar ik destijds klant van was. Veel problemen met administratie en communicatie. Overstappen naar een ander leek mij te veel gedoe en ik ben daar niet zo handig in maar na jaren ergernis toch de overstap gemaakt naar Brand new day. Ik was ze tegen gekomen in een advertentie en ik was benieuwd geworden. Nou, het verschil kon niet groter zijn. De communicatie was niet alleen snel, maar ook uiterst prettig. Een vriendelijke toon, daar kom je toch al een heel end mee. Bovendien was het overstappen vele malen minder omslachtig voor mij dan ik vooraf zo had gevreesd. Want eigenlijk hoef je je als nieuwe klant alleen maar aan te melden; de rest doen zij voor je. Al het gedoe met administratieve rompslomp is prompt opgehouden, dat geeft mij een veel geruster gevoel Ik ben dus zeer tevreden over Brand new day!

G

G. Smits

12-11-2019

138

klantenservice en website :-(

Tot nu toe was ik best tevreden met BND maar nu niet meer. Ik wil (elders) vrijvallende koopsompolissen toevoegen aan mijn BND rekeningen. Niet moeilijk denk je. Maar de praktijk is anders. Inmiddels 4 medewerkers van de klantenservice gesproken dan wel me ge-e-mailt. Aardige mensen maar allemaal vertellen ze wat anders en de info op de website vertelt wéér een ander verhaal. En het is zo simpel. Ik moet alleen maar een nieuwe rekening openen om het bedrag op te kunnen laten storten maar dat proces loopt steeds fout en ik kom in een soort van loop terecht waar ik niet meer uit kom. Inmiddels 5 keer de "kennistest" gedaan, mijn tegenrekeningnummer (wat al jaren bekend is bij BND) steeds opnieuw moeten verifiëren door 0,01 over te maken, maar verder kom ik niet. Jammer.

T

Tom

04-05-2019

139

Brand New Day, méér dan oké

Nu met minder taalfouten: 15 jaar lang was ik een kleine klant bij een private bank. Die bank, Bank ten Cate & Cie NV, meende ineens van de kleine klant af te moeten en verhoogde het minimale beleggingsbedrag naar 500k. Dus na 15 jaar werd mij ongemakkelijk doch beleefd verzocht bij te storten of te vertrekken. Omdat een collega van me goede ervaring had bij BND ben ik daar eens op gaan Googelen en het leek me wel oké. Ik ben er goed door de BND medewerkers geholpen bij de overstap. Waar ik zeer tevreden over ben is dat het beleggingsresultaat in goede en slechte tijden niet onder doet voor die van mijn vorige belegger en dat de beheerkosten ongeveer de helft lager zijn! Omdat ik er zelf de ballen verstand van heb (anders kocht ik zelf wel aandelen en obligaties) ben ik meer dan tevreden over BND. En ja, er zullen slechtere tijden komen zoals in 2008, maar ook dat verbeterd weer. Je lijd pas verlies als je verkoopt op het verkeerde moment :)

G

GB

30-04-2019

139

Brand New Day is voor mij meer dan oke

15 jaar lang was ik kleine klant bij een private bank. Die bank, Bank ten Cate & Cie NV, meende ineens van de kleine klant af te moeten en verhoogden het minimale beleggingsbedrag naar 500k. Dus na 15 jaar werd mij ongemakkelijk doch beleefd verzocht bij te storten of te vertrekken. Omdat een collega van me goede ervaring had bij BND ben ik daar eens op gaan Googelen en het leek me wel oké. Ik benz er goed door de BND medewerkers geholpen bij de overstap. Waar ik zeer tevreden over ben is dat het belevingsresultaat in goede en slechte tijden niet onder doet voor die van mijn vorige belegger en dat de beheerkosten ongeveer de helft lager zijn! Omdat ik er zelf de ballen verstand van heb (anders kocht ik zelf wel aandelen en obligaties) ben ik meer dan tevreden over BND. En ja, er zullen slechtere tijden komen zoals in 2008, maar ook dat verbeterd weer. Je leid pas verlies als je verkoopt op het verkeerde moment :)

G

GB

30-04-2019

138

slechte en vervelende ervaring

BND heeft mij nu tweemaal een onjuist advies gegeven. De eerste keer hebben ze dat later verklaard en erkend. Niet leuk maar netjes. Nu de tweede keer blijft het doodstil biedt de telefonist zijn excuses aan (als ik tweemaal moet bellen of er nog een reactie komt). en krijg ik na lang wachten een slap mailtje wat totaal niet ingaat op de kwestie. Echt jammer maar ik zou met deze club niet opnieuw in zee gaan. Gewoon niet professioneel. Geen aanbeveling.

H

Hans Stomphorst

15-02-2019

139

Heel tevreden met Brand New Day

Heel tevreden met mijn overstap naar Brand New Day. Voorheen verliep de communicatie erg stroef (bij een grotere verzekeraar), hier is dat geenszins het geval. Er zijn duidelijke antwoorden en ze hebben me erg goed op weg geholpen. Absoluut een aanrader. Misschien omdat ze kleiner zijn dan andere verzekeraars, of nieuwer. Ik weet het niet. Maar ik ben zeker tevreden, voel me daardoor ook zekerder over de verzekering, dat vind ik ook belangrijk.

B

Bastiaan

22-09-2018

196

Stel oplichters

Een tijdje geleden kreeg ik bericht van het bedrijf waar mijn hypotheek is ondergebracht. Ze hadden hun tak verkocht / afgestoten aan Brand New Day. Netjes de informatie gekregen van Brand New Day om in te loggen en merkte verder weinig van de overgang. Inmiddels een appartement verkocht en een huis gekocht en een hypotheek afgesloten bij een andere maatschappij. Dat betekende tevens dat ik mijn rekening bij Brand New Day wilde opzeggen. En dan begint het verhaal over waardeloos communiceren pas echt. De klantenservice is echt bedroevend. Niet worden teruggebeld ondanks meerdere verzoeken, mailtjes waar maar half op wordt gereageerd en eindeloos moeite moeten doen om je geld te krijgen. Inmiddels nog niet terug, het lijkt wel alsof ze bewust het geld zo lang mogelijk vast proberen te houden. Voor mij in elk geval reden om nooit meer deze partij mee te nemen bij een nieuwe orientatie, het is echt heel bedroevend wat zij laten zien in hun dienstverlening.

H

H. de Jong

18-09-2018

198

Service

Gebeld met BND. Waren geen medewerkers beschikbaar die mij konden helpen. Zal terug gebeld worden. Maar tot op heden niet terug gebeld. Verwacht het eerlijk gezegd ook niet meer.

R

R. Scheffers

01-06-2018

0

Prima

Rekening snel en makkelijk afgesloten en de prijzen zijn netjes, net als de communicatie. Prima bedrijf om mee samen te werken, ik ben tevreden

H

Hans

26-05-2018

216

geen service maar sores

Al enige tijd verschillende rekeningen bij Brand New Day. Rekening openen gaat makkelijk en zolang alles normaal verloopt is er niets aan de hand. Door een fout van BND zijn in oktober 2017 de beleggingen op mijn pensioenrekening verkocht, met alle (fiscale) gevolgen van dien. De situatie is nog steeds niet volledig gerepareerd en de beloftes van BND medewerkers zijn inmiddels niet meer op twee handen te tellen. De bereikbaarheid is na de overname van Allianz ook echt om te janken. De nieuwe klantomgeving laat ook al maandenlang de verkeerde koersen zien (bij alle fondsen staat de maandkoers van BND Wereld Indexfonds Hedged i.p.v. de bij het fonds behorende koers). Wordt niets mee gedaan. Via een linkje onderaan de website is wel koersinformatie te vinden via de oude klantomgeving maar deze wordt blijkbaar niet meer bijgehouden (laatste koersdatum 29-12-2017). Volgens mij heeft BND een wat te grote broek aangetrokken met de overname. Organisatorisch loopt het volgens mij voor geen meter als zelfs de meest basale dingen al fout gaan.

J

Jorrit

06-02-2018

80

Heel fijn!

Heel fijn!

S

san

12-12-2017

0

Veel rendement, weinig kosten!

Ik heb alles vergeleken en van de grote betrouwbare pensioenfondsen waar je je pensioen zelf kan regelen heeft Brand New day veruit de laagste jaarlijkse kosten. Dat vind ik erg belangrijk, omdat zelfs ook al is het maar 1 procentpunt verschil dat op 37 jaar tijd (ik ben nu 30) toch een fiks verschil maakt in de hoogte van de uitkering van het pensioen zelf. Daarom was ik erop gebrand dat dit goed zat en bij Brand New Day was dat dus veruit het laagst. Verder werkt het online systeem prima. Je kan opgeven hoe je je geld wilt investeren (keuze uit bepaalde fondsen en je kan verdelen tussen aandelen/obligaties). Niet briljant mooi weergegeven, maar met ff zoeken is het prima te regelen. Ik heb ze voor de zekerheid nog ff gebeld of alles goed stond, moest 1 dingetje aanpassen om het toch wat beter in te stellen, dus dat is wel aan te bevelen, zo'n laatste check. Ik ben vorig jaar begonnen met mn pensioen daar, heb 100% aandelen gekozen in BND Wereld Indexfonds Unhedged en daar in 1 jaar een rendement van 17% gehad!! Ik kan dat niet vergelijken met andere pensioenorganisaties, maar over 17% hoor je mij niet klagen, probeer dat zelf maar eens in je aandelenportefeuille. Voordeel trouwens was dat ik unhedged had gekozen, hedged was iets van 12% geweest. Wat ik ook een belangrijk voordeel van BND vind is dat je na afloop zelf kan kiezen wat je met het opgebouwde geld gaat doen, een levensverzekering aanschaffen, of het langzaam uit laten keren. Bij veel andere instanties (rabobank bijvoorbeeld) kon je alleen een levensverzekering kiezen. Ik wil dat nu zelf nog helemaal niet vast zetten! Waarom zou ik dat nu al moeten kiezen? Een zeer tevreden klant.

F

Frederick B.

14-06-2017

81

Goede service, hoog rendement

Heel prettig. Als je Brand New Day belt, krijg je telkens hele goede service. Als je directe vragen hebt, geven ze direct antwoord. En een goed rendement, wat uiteraard heel belangrijk is voor mijn pensioenrekening.

H

HPJG

29-04-2017

80