NederlandReview

    Ervaringen GWK Travelex

    Wilt u alles weten over het bekende wisselkantoor? Lees dan snel verder en ontdek wat andere bezoekers zeggen over GWK Travelex. Geld wisselen is ondanks de invoering van de Euro in veel Europese landen nog steeds aan de orde van de dag. Als u naar een land reist waar met andere valuta wordt betaald is het heel verstandig om wat cash geld op zak te hebben. De kans bestaat immers dat u bij aankomst niet direct kunt pinnen om geld op te nemen in de valuta van uw land van bestemming. En ook al hebben veel mensen tegenwoordig een creditcard, op veel plaatsen kunt u daar nog niet mee betalen, vooral bij lokale winkels en horeca. Daarom is het verstandig om u goed te informeren over de valuta van het land van uw bestemming, of dit nu voorvakantie is of voor een zakelijke bespreking.

    Over GWK Travelex

    GWK bestaat al langer dan menigeen misschien denkt. Het eerste kantoor werd geopend in 1927 op het treinstation van Zevenaar aan de Duitse grens. Het doel was uiteraard om het de reizigers gemakkelijk te maken om hun guldens in Duitse Marken om te wisselen. In de jaren daarna kwamen er meer kantoren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren de GWK kantoren gesloten. Na de oorlog hervatte het bedrijf zijn werkzaamheden. GWK werd overgenomen door het internationale bedrijf Travelex, dat wereldwijd ruim 1400 kantoren heeft in bijna 30 landen. U kunt dus op heel veel plaatsen bij GWK of een andere partner van Travelex terecht om geld te wisselen. Vandaar dat GWK tegenwoordig bekend staat onder de naam GWK Travelex. Nog steeds vindt u de kantoren op diverse treinstations. Het wisselen van vreemde valuta is ook vandaag de dag het belangrijkste dat GWK Travelex doet. Maar u kunt er ook terecht voor het versturen van contant geld via Western Union, of het contant betalen van een rekening aan diverse bedrijven.

    Geld wisselen kan soms noodzakelijk zijn

    Ondanks dat betalingen tegenwoordig steeds vaker via een banpas door middel van pinbetaling gaan of met behulp van een creditcard zijn er nog steeds veel cash betalingen. En als u in een land bent waar niet met de euro wordt betaald is het toch echt handig om cash geld in de plaatselijke valuta beschikbaar te hebben. Als uw pinpas of creditcard niet wordt geaccepteerd kunt u altijd nog met cash betalen. Ook wordt altijd aangeraden om als u naar een niet-euroland reist een bedrag aan plaatselijke valuta mee te nemen voor de eerste uitgaven. Ook kunt u dit geld apart van uw betaalpassen bewaren. Mocht bij voorbeeld uw portefeuille worden gestolen dan heeft u in ieder geval dit bedrag nog achter de hand voor noodzakelijke uitgaven.


    Tommy James & The Shondells - Mony Mony

    Pas op met lokale wisselkantoren

    Natuurlijk kunt u ook in het land van bestemming geld wisselen. In veel landen vindt u kleine wisselkantoren waar u euro’s of dollars kunt wisselen voor de plaatselijke valuta. Maar de kans dat u hier te veel betaalt en dus te weinig vreemde valuta ontvangt is zeker aanwezig. Dit geldt ook voor hotels die valutawissel aanbieden. Deze bedrijven moeten er immers ook wat aan verdienen en de kans is groot dat u een minder gunstige koers betaalt als u op dit soort locaties uw geld wisselt. Het is dan ook aan te raden om in het buitenland een betrouwbaar wisselkantoor of bankfiliaal te vinden waar u uw valuta kunt wisselen, of gebruik te maken van een geldautomaat. Travelex heeft in veel landen kantoren en garandeert en gunstige koers als u geld wilt wisselen.

    Klachten

    Heeft u een klacht over de service van het GWK Travelex kantoor waar u zaken mee heeft gedaan? Dan kunt u op de website de contactgegevens vinden waar u uw klacht naartoe kunt sturen. Het postadres, e-mailadres en telefoonnummer staan op de website vermeld. Over een klachtenprocedure wordt op de website niet expliciet informatie verstrekt. GWK valt onder de financiële dienstverleners, u kunt zich daarom ook wenden tot een geschillencommissie, maar deze vereist dat u eerst contact opneemt met het bedrijf zelf. Dit is natuurlijk ook wel logisch, als u een klacht heeft is het niet meer dan reëel om het bedrijf in kwestie eerst de gelegenheid te geven op deze klacht te reageren en met een mogelijke oplossing te komen.

    Heeft u ervaringen met GWK Travelex en wilt u deze graag met de bezoekers van Nederland Review delen?

    Dan nodigen wij u van harte uit om een reactie achter te laten op onze website. U helpt er andere bezoekers mee, zij kunnen voordeel hebben van uw beoordeling en mede aan de hand daarvan beslissen of zij wel of geen gebruik willen maken van de diensten van GWK Travelex.

    Hoe beoordelen klanten van GWK Travelex het wisselkantoor en hun diensten zoals geld wisselen, valuta bestellen en de koersconverter? Is het betrouwbaar en veilig?

    GWK Travelex
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (10)

    6
    50% Zou hier weer kopen!

    Bestellen

    6,2

    Service

    6

    Prijs

    4,6

    Leveren

    6,8

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Euros

    + Snel en gemakkelijk
    - Duur.... ¥ 20000 gewisseld waarbij ik uiteindelijk in totaal € 25 ingeleverd heb op de officiële wisselkoers. Jammer genoeg zijn er in Leiden weinig andere opties. Hierbovenop kot nog de commissie...

    Door: Remco Boersms09-06-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    6

    Geld wisselen bij GWK-kantoor

    Ik wissel altijd mijn geld bij een GWK-kantoor als ik naar een buitenland zonder euro's moet. Het is misschien iets duurder dan bij andere wisselkantoren, maar hier weet je tenminste zeker dat je niet wordt afgezet, want dat is mij wel eens gebeurd.

    Door: Jacob Bot21-12-2018
    Remco Boersma09-06-2019

    Iets duurder is een understatement. Vergeleken met een wisselkantoor op het Damrak zijn ze belachelijk veel duurder... 15% minder betalen dan de officiële wisselkoers gaat wat ver. Dat wisselkantoor op het Damrak (Pott Change) kan het met 5% af...

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    Belachelijk!

    Op aanraden van mijn vader geld gaan wisselen voor onze reis naar Vietnam. Maar pas na het ontvangen van het geld erachter gekomen wat voor een belachelijke koers ze aanhouden. Op 800 euro hebben ze me 150 euro aan Vietnamese Dongs te weinig gegeven omdat ze maar 22.000 voor 1 euro geven. Bij aankomst op de luchthaven in Vietnam kregen we 26.000 Dong per euro. Nooit meer GWK!

    Door: Erik08-11-2018
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3,5

    klacht

    Op 02-11-2018 rond 16.30 getuige geweest van het behandelen van een klant door twee medewerksters van het GWK kantoor station NS Almere-Centrum waarbij zelf chantage door een van hen niet geschuwd werd. Ronduit schande! Voor deze vorm van dienstverlening zou het zeer goed zijn om de mogelijkheden daarvoor in Almere te verruimen, want monopolie en arrogantie zijn meestal een eeneiige tweeling. Mocht u door dit kantoor een behandeling ondergaan die uw rechtsgevoel ernstig krenkt, wend u zich dan gerust tot ons kantoor: Sociale Rechtshulp Almere.

    Door: H. Veenema06-11-2018
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    AMERSFOORT GWK BLIJF WEG BIJ TWEE ORDINAIRE KASSIERES

    Er is geen plus indien je bij 1000 dollar 60 dollar valutaverlies hebt op een bijzonder slechte koers, ca 70 dollar cmmissie en dan oo nog eens tot tweemaal toe een dame ligt met haar kop de tanden. Mijnheer waar heeft u dat geld vandaan. In de computer ziet ze, dat ik reed 8 jaar geregeld geld overmaak naar Nicaragua, waarheen jammergenoeg normale bankboekingen vrijwel onmogelijk zijn. Van mijn bedrijf, van mij privé, ik heb hier alle kaarten zeg ik. Maar hoe komt u eraan, als ik haar een behoorlijk bedrag laat zien. Van mijn bedrijf? Hebt u een salaris? Het is mijn bedrijf. Ik betaal mij., zoals het voor beide partijen okay is..,Anyway tot tweemaal weggegaan en elders netjes geholpen. Hoorde net van zo'n ander WU-kantoor, dat iemand anders huilend bij GWK weg ging. Moet liggen aan het feit, dat het hen geen moe5r scheelt of WU of GWK daar verdienen. Zehebben een vast loon en jagen gewoon mensen weg. VRESELIJK. ECHT WAARSCHUWING. Ik ben nog academisch gevormd, heb mijn kapitaal.Stel je hebt wat minder, wat minder opgeleid, ze maken gehakt van je, die o beschoten ordinaire vreselijke dames. Meteen ontslaan.

    Door: hof02-10-2018
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    niet normaal zo duur!!!

    Ik heb voor € 800,00 jordaanse dinar,s gehaald. op de site geven ze aan een provisie van maximaal € 7,50 te rekenen. Thuis bleek ik € 120,00 kosten betaald te hebben. Toen ik belden gaf men aan " het kantoor moet ook worden betaald" Fijn, maar voor mij nooit meer.
    Via de site een klacht ingediend, krijg je gewoon een stom verhaal terug.

    Door: zeeman29-09-2018
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    6,5

    Belachelijk

    Een middelbare school in de buurt gaat, zoals elk jaar, met 60 kids naar londen. Een week van te voren is GWK heerlen al helemaal uitverkocht! Eerste nieuwe levering komt pas de dag ná dat alle kids zijn vertrokken. (Levertijd is blijkbaar een week???)Telefonische info levert een opmerking op:"dan kunnen ze toch daar pinnen....., en anders probeer het eens in Maastricht." Blijkbaar is GWK niet in staat om de kantoren samen te laten werken, service te bieden of pro actief in te spelen op de marktvraag. Overigens was Maastricht bereid telefonisch £40 voor ons aan de kant te leggen (hun laatste geld), en was een neef bereid dat te gaan afhalen en mee te nemen. GWK, een koude douche bij deze.

    Door: Marcs6502-06-2018
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4

    Geld ligt voor je klaar

    Handige service dat er geld voor je klaar ligt als je komt wisselen. Ik vind het nog steeds prettig om contant geld bij me te hebben bij aankomst in een vreemd land. Pinnen of VISA kan niet altijd.

    Door: Jonathan Kuijpers30-12-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    Geld wisselen op Schiphol (dollars voor euro's)

    Geld gewisseld op Schiphol, dollars voor euro's.

    Je betaalt daar de hoofdprijs voor, maar het is wel lekker makkelijk en snel. Er stond geen rij, we waren direct aan de beurt.
    De dame achter de balie verpakte het geld netjes voor ons en we konden direct door.

    Volgende keer doen we het online, ik hoorde dat dat goedkoper is dan in een vestiging, maar dit keer kwam het zo uit.

    Door: Sabrien Slager07-12-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    Makkelijk en goedkoop geld wisselen bij GWK Travelex

    Gisteren teruggekeerd van een weekendje Londen. Aangezien ze in Engeland met de Pond betalen, moest ik dus ander geld hebben. Ik had kunnen wachten tot ik daar op de luchthaven was of alvast geld wisselen op Schiphol, maar de kosten die er dan bovenop komen zijn in mijn beleving altijd veel te hoog. Via een collega kwam ik bij GWK Travelex terecht. Op deze website kun je online alvast geld wisselen, zodat je goed voorbereid op reis kunt. De kosten zijn gunstig en het is allemaal zo geregeld. Indien je niet teveel wilt betalen voor het wisselen van geld, kun je beter gebruikmaken van deze website dan te wisselen op de luchthaven of op de plaats van bestemming.

    Door: D. Dolmans21-11-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8

    Schrijf zelf een review over GWK Travelex

    Uw beoordeling