NederlandReview

    Ervaringen TUI Reizen

    In de Nederlandse reisbranche is TUI dé marktleider. Met ongeveer 2.500 medewerkers in Nederland zijn zij de grootste reisorganisatie van Nederland. Via hun merken bieden ze vakanties aan voor een groot publiek. Merken van TUI zijn: TUI, Holland International, Kras, Wedding Unlimited, Extravacanza en Goed Idee Reizen. Daarnaast beschikt TUI over een eigen luchtvaartmaatschappij, genaamd TUI Fly.

    Wat biedt TUI?

    TUI biedt vakanties aan voor elke reiziger. Daarbij maken ze gebruik van hun ruime aanbod aan merken. TUI biedt onder andere:
    - Zonvakanties;
    - Verre reizen;
    - Stedentrips;
    - Autovakanties;
    - Wintersportvakanties en;
    - Rondreizen.

    Middels de online zoekmachine van TUI is het mogelijk om al uw wensen op te geven, zodat u een reis (of accommodatie) wordt geboden die helemaal bij uw wensen aansluit.

    Als klap op de vuurpijl biedt TUI een gratis annuleren-policy. Hiermee kunt u kosteloos uw reis annuleren wanneer u zich bedenkt.

    Aanbiedingen

    Door het brede en diepe aanbod van reizen, zijn er vaak tickets en/of reizen in de aanbieding. Hierdoor kunt u voor een scherpe prijs toch uw droombestemming bezoeken. Zo houdt u nog wat over zodat u nog meer kunt genieten van u al geweldige vakantie.

    Last-minute vakanties

    Heeft u op het laatste moment toch besloten om nog op vakantie te gaan? Wilt u toch nog de zon op zoeken dit jaar? Of misschien bent u meer op zoek naar de sneeuw? Bij TUI kunt u op de pagina waar de last-minute vakanties te vinden zijn aangeven waar u naar op zoek bent. Door het ruime aanbod aan zowel accommodaties als bestemmingen, zit er altijd wel iets bij waardoor u een vakantie met een glimlach ervaart.

    Wat belooft TUI?

    TUI doet er alles aan om belevenissen te bieden die zorgen voor een tevreden gevoel bij de reizigers, maar ze gaan nog een stap verder. Ze proberen niet alleen aan de verwachtingen van de reizigeres te voldoen, maar ze te overtreffen. Dat is terug te zien in hun slogan: more than a smile. Door de goede service van TUI, zijn ze in 2014 én 2015 verkozen tot beste website van het jaar. Daar bovenop zijn ze ook nog eens verkozen tot beste reisaanbieder van 2015.

    Waarom kiezen voor TUI?

    TUI belooft om de verwachtingen van hun reizigers te overtreffen. Dat doen ze door:
    - Scherpe prijzen;
    - 194.000 beoordelingen van TUI reizigers, zodat u een beeld heeft van wat anderen in het verleden van diensten van TUI vonden;
    - Verantwoord reizen;
    - Een eigen vliegmaatschappij;
    - 130 TUI winkels, waar u een uitgebreid advies over u vakantie kan worden gegeven.

    Hoe gaat TUI om met vragen en klachten?

    Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met TUI. Voor u contact opneemt kunt u ook een kijkje nemen bij de veelgestelde vragen. Wie weet staat uw vraag hier wel tussen en heeft u direct antwoord. Mocht dit niet het geval zijn, bestaat er de mogelijkheid tot een live chat met een van de medewerkers. Zo krijgt u direct gespecialiseerd antwoord op uw vraag. U kunt uiteraard ook telefonisch contact opnemen met het TUI Contact Center. U kunt het TUI Contact Center bereiken op maandag tot en met zaterdag tussen 08:00 en 23:00 uur. Als dit u niet schikt, kunt u altijd nog op zondag bellen, tussen 09:00 en 23:00 uur. Heeft u onverhoopt toch klachten? Dan kunt u dit binnen een maand na terugkomst kenbaar maken via het webportaal van TUI. Als u liever persoonlijk contact heeft met TUI, kunt u langsgaan bij een van de 130 TUI winkels in Nederland. Op de website kunt u vinden welke winkel het dichtst bij u in de buurt ligt.

    Wat is uw mening over TUI?

    Heeft u uw droombestemming gevonden dankzij TUI? Of heeft u duidelijk en helder advies gehad en daardoor uw ideale vakantie ervaren? Deel dit dan met anderen! Geef aan wat u van TUI vond zodat andere mensen ook die glimlach op hun gezicht krijgen tijdens het ervaren van hun droomvakantie.

    Lees eerst ervaring zodat u zeker weet of u wel, of niet kunt boeken bij TUI. Zo gaat u voorbereid op reis! Lees duizenden ervaringen bij NederlandReview.nl!

    TUI Reizen
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (19)

    6,6
    68% Zou hier weer kopen!

    Bestellen

    7

    Service

    6,6

    Prijs

    6,4

    Leveren

    6,2

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Schema verandering

    We hebben 8 dagen 7 nachten vakantie geboekt via TUI. Hierbij hebben we bewust tegen meerbetaling gekozen voor een ochtend vlucht en op de bestemming al auto gehuurd en activiteiten geboekt om optimaal gebruik te maken van de betaalde 8 dagen. Echter kregen we vandaag de mededeling dat de vlucht tijden zijn veranderd van vroeg in de ochtend is de vlucht verschoven naar de late middag waardoor wij in de nacht aankomen op de bestemming. Hierdoor missen we de geplande en betaalde activiteiten en uiteraard autohuur voor die dag.
    We hebben op TUI kantoor in Bergen op Zoom dit aangegeven en gevraagd naar mogelijkheden. We kregen geen oplossing en moesten het hiermee doen. We werden niet eens meer te woord gestaan. We hebben vervolgens gebeld met klantenservice en de medewerker gaf aan dat ze op zn minst de autohuur konden verminderen naar 7 dagen daar wij ook daadwerkelijk een dag missen door deze schema verandering. Maar dit moesten we zelf gaan oplossen met TUI kantoor.
    We hebben dit weer telefonisch besproken met TUI kantoor in Bergen op Zoom. Toen gaf ze aan dit te kunnen aanpassen en voor de vlucht niets te kunnen betekenen daar er geen vluchten meer zijn. We hebben dus dit zelf moeten vragen en regelen wat eigenlijk samen met de schema verandering al aangepast moest worden.
    Vervolgens hebben we op de site van TUI gezocht en een vlucht gevonden die wel eerder mogelijk is, met TUI gebeld en dit voorgesteld maar hier op werd aangegeven dat het alleen kan als we onze vlucht gaan ‘no show’ doen dus afzien van onze vlucht en nieuwe tickets kopen!!!!
    I.p.v. oplossing kregen we een voorstel om nieuwe tickets te kopen voor een eerdere vlucht!!!
    En dit terwijl wij al betaald hebben. Totaal geen klantgerichtheid. Je betaald dus voor 8 dagen waarvan je 1 dag verliest. Geen woorden meer voor. Je krijgt wel continu te horen we begrijpen jullie wel, het is niet leuk en terecht uw frustratie maar oplossing wordt niet aangeboden.
    Zelf gevonden oplossingen worden ook niet aanvaard enkel tegen meer betaling waar je eigenlijk al voor hebt betaald. Sinds dat het geen Arke reizen meer is, is het enkel verkopen en niet meer naar om kijken.
    Al jaren vaste klanten te zijn is de teleurstelling diep en dus nooit meer vakantie boeken via TUI. Je wordt letterlijk aan je lot overgelaten en wordt er van alles tegengesproken en terwijl op hun site wel mogelijkheden te vinden zijn. We hebben zelf van alles voorgesteld en flexibel opgesteld om vanuit andere luchthavens ook te kunnen vertrekken maar niets doet ze interesseren.
    Mogelijkheden zijn er dus tegen nog meer betaling!!!!!

    Door: betul demirtekin16-07-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    extra annuleringskosten

    47 dagen voor vertrek geannuleerd ( € 2660,00) NORMALE KOSTEN € 405,90) MAAR MEN KON ZOGENAAMD HET APPARTEMENT VAN VOOR 3 PERSONEN NIET TERUGBOEKEN NAAR APPARTEMENT VOOR 2 PERSONEN (REIS WAS MET 3 PERS.) NU EEN REKENING VAN €  890,00 LAATSTE KEER TUI !!!!

    Door: J.A.Groenewegen28-03-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    Reis naar Portugal Algarve app Algarve

    Wij waren in app Algar in Armação de Pêra .bij aankomst kregen wij de papieren van de Hostess ! Daar stond vermeld dat ze niet langs kwam in ons app wij konden wel bellen naar haar ! Inde 4weken dat wij in ons app waren heeft ze geen een keer naar ons geïnformeerd ,dat viel ons tegen .In ons App hadden wij geen Nederlandse zender ,dus ook dat viel tegen er stond vermeld dat er ook een fitness ruimte zou zijn , nou niet dus die ruimte was veranderd in een opslag ruimte van het appartement ,complex op de foto in de tui reisgids stond een gezellig dakterras met zwembad ,ook dat was een zielige bedoeling .al met al viel het ons best tegen .je gaat af op de foto ‘s die je ziet op de site en gids .dat wilden wij jullie laten weten ,dat mogen jullie best wel eens controleren of alles klopt zo als jullie het aanbieden .aan de reizigers gr Ricky .v.d.Sanden

    Door: Ricky 06-02-2019
    J.A.Groenewegen28-03-2019

    BEN ER OOK GEWEEST KLOPT ECHT NIETS VAN HET BELOOFDE OUWE MUEK!

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    6,5

    Nooit meer hotel Durango

    Maar 8 ligbedden voor 68 kamers. 2 uur aan tafel moeten zitten voor hp-maaltijd. Was vaak erg zout, bij terugsturen geen alternatief geboden. Spreken geen Engels, dus je praat tegen een enorme Baskische koppige muur. Geen aanrader voor vakantiehotel met kleine sombere kamers

    Door: J. Van der Hoek04-08-2018
    peter12-05-2019

    Ik zou nooit meer naar het buitenland gaan, hier spreken ze allemaal vloeiend Nederlands. Een grove schande dat het eten te zout was!!!!!

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    5

    Nooit meer TUI


    Hallo.

    Laatste keer tui geboekt.
    Wij zijn 16 7 2018 afgereist naar Gambia Senegambia hotel.
    Op 22 julie zijn wij beroofd overdag op het strand.
    Direct naar de corrupte politie gegaan om aangifte te doen.
    Ze doe dus helemaal niets maar willen geld..
    Ze doen zg onderzoek van 3 maanden voordat je rapport krijgt of je betaald Dalasi 3000 ongeveer euro 58.


    Toen Noodnummer gebeld tui in Nederland 24 uur 7 bereikbaar.
    Dus niet je krijgt bandje te horen met een nummer om sms te sturen.
    Zo gezegd zo gedaan nu op 1 augustus 2018 weer thuis moeten nu nog iets horen terwijl we op 22 julie sms gestuurd hebben.

    De plaatselijke hostes die hebben we gebeld waarvan je ook niet teveel moet verwachten.
    Met pijn en moeitje heeft ze rapportje opgemaakt.

    Daarin staat dat cliënten gemeld hebben dat ze overvallen zijn en.politie niets doet voor 3 maand om zijn.

    Mensen Gambia is in.laag seizoen zeer gevaarlijk

    Overdag op strand met groot kapmes overvallen en gouden.ketting afgepakt verwacht niets van TUI EN ZEKER NIET VAN.POLITIE!!

    Tui is alleen uit op geld van excursies verder niets.
    WAARDELOOS BEDRIJF

    Door: elshout01-08-2018
    Peter12-05-2019

    In deze landen moet je niet met gouden kettingen om gaan lopen, dat geldt voor heel Afrika en daar wordt je voor gewaarschuwd, een hele domme actie, wees blij dat het goed is afgelopen.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    4

    LOVED IT!!!

    Love Love LOVED it!!!! Echt heel goed geregeld en fantastische reis gemaakt. Voor een schappelijke prijs!! (5 personen a 300pp was een goede prijs/kwaliteit verhouding)

    Door: Sande16-01-2018
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    stedentrip ingekort

    Stedentrip Praag uitgekozen o.a. vanwege gunstige vertrektijd nl 11.20 op vrijdag. En wat gebeurt er....vlucht wordt uitgesteld naar 19.00. Dat is gewoon 8 uur later, zowat een hele dag verloren. Verkort zo een stedentrip weekend behoorlijk. WAARDELOOS TUI!!! Nooit meer boeken bij TUI

    Door: Lichtenbeld15-01-2018
    peter12-05-2019

    Voor zulke korte afstandsvluchten kun je beter vliegen met Transavia(goede service) of zelfs Ryanair. Bij TUI staat het ook in de voorwaarden dat ze vluchten mogen verschuiven, bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    vakantie turkye

    Wij werden vandaag,11 januari, door het reisbureau gebeld dat de vlucht van 2juni niet doorgaat.
    Wij hebben in november al geboekt.
    Alles is geregeld,parkeren op schiphol, dr stoelen, maar of de vakantie nog doorgaat is onbekent.
    Dank je wel Tui !!!

    Door: cas freesen 11-01-2018
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4

    Echt een topvakantie gehad!!

    Wij zijn met de hele fam naar turkije, all inclusief lekker weekje wezen chillen in een 5 sterren hotel. 450 euro pp en hoppa, niks over te klagen. Lekker eten, zonnen en niks doen. Helemaal top. Dus daarom ook even een reviewtje hier!!!

    Door: Tommie04-01-2018
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Slechte ervaring

    Strandvakantie naar Zanzibar....Paradise Beach resort ligt in een baai waar bij eb (wat overdag is) geen water in de baai staat en ontzettend veel zeewier is. All-inclusive is niet zo all inclusive als dat het zou moeten zijn want tussen de maaltijden door is er niets aan eten of dergelijk voorhanden. Het resort ziet er mooi uit maar voor de rest is het niet veel. Je kunt met een pendel naar een ander strand maar dat ligt in dezelfde baai dus ook daar staat geen water in de baai.
    Overigens is het personeel van TUi op het vliegveld niet echt vriendelijk. Wij troffen iemand die vond dat onze trolley ( die gewoon in het model van maatvoering paste) 2 cm te dik was en de trolley mocht zo niet mee.
    Voor ons was dit beslist de laatste keer TUI.

    Door: Franken31-12-2017
    peter12-05-2019

    Eb en vloed kan per week verschillen dus heb je pech gehad. De afmetingen van de trolley moeten voldoen aan de maten die TUI opgeeft, dat staat duidelijk in de voorwaarden, als je trolley dan 2 cm te dik is had je hem niet moeten meenemen.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3

    Niet de goedkoopste, wel de beste reisorganisatie (vind ik)

    Vaak mee gereisd.
    Ze zijn dan wel niet altijd de goedkoopste partij, maar wel de enige waarmee ik altijd netjes behandeld ben en die gewoon nog servicegericht is. Dat kan ik van veel andere bedrijven in de reisbranche niet zeggen!!
    Daarom reis ik nog altijd graag met Tui

    Door: J. Kamerling06-12-2017
    peter12-05-2019

    helemaal mee eens, ik vlieg al jaren met Tui naar o.a. Gambia en Punta Cana, natuurlijk mankeert er wel eens iets aan maar de grote lijn is positief.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    Aantal keer geboekt bij TUI

    Aantal keer geboekt bij TUI, ik keer hier terug wegens de professionaliteit en het vriendelijke personeel. Aanbod is goed en op orde, ik ben nog niet teleurgesteld.

    Door: Leopold Gerards20-11-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    Goed en betrouwbare reisorganisatie

    Betrouwbare reisorganisatie. Ik boek hier regelmatig. Ze zijn niet de allergoedkoopste, er zijn zoveel prijsvechters online tegenwoordig, maar ze zijn wel gewoon goed en betrouwbaar.

    Ik heb te vaak mijn neus gestoten aan goedkope reisaanbieders en de problemen die die met zich meebrengen, dat ik tegenwoordig gewoon weer liever wat meer betaal maar dan wel gerust op reis kan gaan.

    Ik vind Tui zeker een aanrader, professioneel en betrouwbaar.

    Door: Ben Westerik25-09-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    van de reisbureau om de hoek naar online vakantie boeken

    Vaker dan eens een reis geboekt bij TUI. We hadden lang een TUI reisbureau om de hoek en die waren altijd zeer vriendelijk en hadden goed aanbod. Nu dat reisbureau er niet meer is, zijn we overgestapt op de website van TUI en ook daar is het aanbod altijd goed. Klantvriendelijk en duidelijk, vaak ook met een mooie aanbieding.

    Door: W. Westerik16-02-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5

    Barkie kidsclub

    Met Tui naar HD Parque Cristolbal op Gran Canaria geweest. Super fijne vakantie gehad. Vooral de Barkie kidsclub is echt leuk voor de kinderen. Op enkele TUI bestemmingen is de Barkie Kidsclub aanwezig. Onze volgende vakantie gaat zeker weer naar een Barkie Kidsclub vakantie.

    Door: Familie Veldt05-09-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8

    Atlantica akti zeus

    Onlangs 10 dagen in Kreta geweest , bij Atlantica Akti Zeus , TOP vakantie gehad , niet alleen door elke dag mooi weer maar ook een uitstekend hotel , volledig gerenoveerd , super service en vriendelijkheid van alle medewerkers van het Hotel. Uitstekend eten.
    Leuk waterpark erbij en strand op paar meter afstand van het zwembad dus alles in de buurt.

    Door: Rob Jonkheer04-06-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    wijzigingen

    Wij vinden het heel vervelend maatschappij, ze hebben te veel regels. Wil je je tickets wijzigen of naar een persoonswijziging is helaas NIET mogelijk. De annuleringskosten zijn 100% en je krijg niks terug. Moet je een nieuwe ticket aanschaffen(oplichterij) . Stel je voor dat je een letter verkeerd typt, wees voorzichtig. Voortaan gaan we alleen met TRANSAVIA vliegen.

    Door: Lenny22-02-2016
    peter12-05-2019

    Dit klopt niet, de ticket bij TUI mag je binnen 5 dagen nog annuleren, dus bij spelfouten kan dat heel gemakkelijk. Heel veel tickets kun je niet meer annuleren. Ga je tickets kopen die je wel kunt annuleren dan zijn deze veel en veel duurder!!! Ook bij Transavia kun je tickets NIET annuleren, ook niet binnen 5 dagen na aankoop zoals bij TUI, dus in feite ben je bij Transavia slechter af. Verder heb ik met Transavia ook alleen maar goede ervaringen. Bijvoorbeeld naar Praag en Napels.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2,5

    Holland International

    Dit is een hele fijne reisorganisatie.

    Vroeger boekten wij altijd bij Holland International, dat is nu Tui geworden.

    Wel jammer dat ons oude reisbureautje niet meer bestaat, want dat was ook altijd fijn. Reisgidsen halen, uitkiezen en dan uitgebreid op dat kantoor gaan zitten boeken. Altijd de beste service.

    Inmiddels zijn er veel concurrenten waar je ook goed kunt boeken, maar niet meer in zo'n gezellig reisbureautje. En ik blijf warme herinneringen overhouden aan dat reisbureautje en de prachtige vakanties die w ij daar boekten, dus ik boek nog steeds graag bij TUI.

    Door: Van der Weide18-01-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5

    Geen problemen

    Ik boek al jaren bij ze. Zowel winter als zomervakantie voor de hele familie en nog nooit problemen gehad.

    Door: Herma & Gert18-01-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Schrijf zelf een review over TUI Reizen

    Uw beoordeling