NederlandReview

    Ervaringen TUI Reizen

    In de Nederlandse reisbranche is TUI dé marktleider. Met ongeveer 2.500 medewerkers in Nederland zijn zij de grootste reisorganisatie van Nederland. Via hun merken bieden ze vakanties aan voor een groot publiek. Merken van TUI zijn: TUI, Holland International, Kras, Wedding Unlimited, Extravacanza en Goed Idee Reizen. Daarnaast beschikt TUI over een eigen luchtvaartmaatschappij, genaamd TUI Fly.

    Wat biedt TUI?

    TUI biedt vakanties aan voor elke reiziger. Daarbij maken ze gebruik van hun ruime aanbod aan merken. TUI biedt onder andere:
    - Zonvakanties;
    - Verre reizen;
    - Stedentrips;
    - Autovakanties;
    - Wintersportvakanties en;
    - Rondreizen.

    Middels de online zoekmachine van TUI is het mogelijk om al uw wensen op te geven, zodat u een reis (of accommodatie) wordt geboden die helemaal bij uw wensen aansluit.

    Als klap op de vuurpijl biedt TUI een gratis annuleren-policy. Hiermee kunt u kosteloos uw reis annuleren wanneer u zich bedenkt.

    TUI Dreamliner - Beenruimte Deluxe + Comfort + Economy

    Aanbiedingen

    Door het brede en diepe aanbod van reizen, zijn er vaak tickets en/of reizen in de aanbieding. Hierdoor kunt u voor een scherpe prijs toch uw droombestemming bezoeken. Zo houdt u nog wat over zodat u nog meer kunt genieten van u al geweldige vakantie.

    Last-minute vakanties

    Heeft u op het laatste moment toch besloten om nog op vakantie te gaan? Wilt u toch nog de zon op zoeken dit jaar? Of misschien bent u meer op zoek naar de sneeuw? Bij TUI kunt u op de pagina waar de last-minute vakanties te vinden zijn aangeven waar u naar op zoek bent. Door het ruime aanbod aan zowel accommodaties als bestemmingen, zit er altijd wel iets bij waardoor u een vakantie met een glimlach ervaart.

    Wat belooft TUI?

    TUI doet er alles aan om belevenissen te bieden die zorgen voor een tevreden gevoel bij de reizigers, maar ze gaan nog een stap verder. Ze proberen niet alleen aan de verwachtingen van de reizigeres te voldoen, maar ze te overtreffen. Dat is terug te zien in hun slogan: more than a smile. Door de goede service van TUI, zijn ze in 2014 én 2015 verkozen tot beste website van het jaar. Daar bovenop zijn ze ook nog eens verkozen tot beste reisaanbieder van 2015.

    Waarom kiezen voor TUI?

    TUI belooft om de verwachtingen van hun reizigers te overtreffen. Dat doen ze door:
    - Scherpe prijzen;
    - 194.000 beoordelingen van TUI reizigers, zodat u een beeld heeft van wat anderen in het verleden van diensten van TUI vonden;
    - Verantwoord reizen;
    - Een eigen vliegmaatschappij;
    - 130 TUI winkels, waar u een uitgebreid advies over u vakantie kan worden gegeven.

    Hoe gaat TUI om met vragen en klachten?

    Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met TUI. Voor u contact opneemt kunt u ook een kijkje nemen bij de veelgestelde vragen. Wie weet staat uw vraag hier wel tussen en heeft u direct antwoord. Mocht dit niet het geval zijn, bestaat er de mogelijkheid tot een live chat met een van de medewerkers. Zo krijgt u direct gespecialiseerd antwoord op uw vraag. U kunt uiteraard ook telefonisch contact opnemen met het TUI Contact Center. U kunt het TUI Contact Center bereiken op maandag tot en met zaterdag tussen 08:00 en 23:00 uur. Als dit u niet schikt, kunt u altijd nog op zondag bellen, tussen 09:00 en 23:00 uur. Heeft u onverhoopt toch klachten? Dan kunt u dit binnen een maand na terugkomst kenbaar maken via het webportaal van TUI. Als u liever persoonlijk contact heeft met TUI, kunt u langsgaan bij een van de 130 TUI winkels in Nederland. Op de website kunt u vinden welke winkel het dichtst bij u in de buurt ligt.

    Wat is uw mening over TUI?

    Heeft u uw droombestemming gevonden dankzij TUI? Of heeft u duidelijk en helder advies gehad en daardoor uw ideale vakantie ervaren? Deel dit dan met anderen! Geef aan wat u van TUI vond zodat andere mensen ook die glimlach op hun gezicht krijgen tijdens het ervaren van hun droomvakantie.

    Lees eerst ervaring zodat u zeker weet of u wel, of niet kunt boeken bij TUI. Zo gaat u voorbereid op reis! Lees duizenden ervaringen bij NederlandReview!

    Over Tui

    TUI is misschien wel één van de meest bekende tour operators en vakantieaanbieders hier in Nederland. Wie heeft er niet een reclame van dit vakantiebedrijf voorbij zien komen of één van hun billboard zien hangen? Maar dat je het bedrijf van naam kent betekent nog niet meteen dat je ook alles van ze weet en in kunt schatten wat je van ze kunt verwachten. Waar vliegen ze bijvoorbeeld allemaal heen? Kun je ook alleen vliegtickets bestellen of tref je op hun website alleen maar geheel verzorgde vakanties aan? Zullen ze wel opletten of de hotels die ze aanbieden behoren tot de beste hotels in de regio? Betekent “pal aan strand” bij TUI ook daadwerkelijk niet meer dan een paar minuten van het strand? En wat voor klantenservice zal TUI verlenen aan klanten die eraan denken om een reis bij ze te boeken of dat al gedaan hebben? Deze vragen zijn niet zomaar beantwoord. Daarom willen wij je graag wat meer vertellen over deze vakantieaanbieder. Hopelijk kom je op die manier wat beter beslagen ten ijs als je besluit een vakantie bij TUI te boeken.

    Wie is TUI Nederland Precies?

    TUI is een reisorganisatie. Het bedrijf is opgericht in 1876 en daarmee ook meteen de oudste reisorganisatie van Nederlands. Het begon allemaal met Holland International, een bedrijf dat in 1974 het levenslicht ziet. Maar de wortels van dit bedrijf, ontstaan uit Lissone, stammen uit 1876. Tussendoor heeft het bedrijf nog een tijd Arke geheten voor het op 1 oktober 2015 hernoemd werd en de naam TUI kreeg. Nu beweren ze de marktleider in de Nederlandse reisbranche te zijn. Ze hebben twee verschillende reismerken, namelijk TUI en Kras. Beiden bieden ze vakanties aan. Daarnaast hebben ze nog een eigen luchtvaartmaatschappij genaamd TUI Fly. Hun motto is “Discover Your Smile”, hetgeen ook wordt gereflecteerd in TUI’s logo; een vriendelijke glimlach.


    Het was toen best een vraagstuk: Hoe spreek je TUi, die nieuwe naam van Arke, nou precies uit?

    TUI Vliegtickets en Vluchten

    Natuurlijk biedt TUI vele vluchten aan via hun eigen vliegtuigmaatschappij TUI Fly. De vliegtickets zijn gemakkelijk te bestellen via TUI’s website. Je kunt kiezen voor een retourvlucht of een enkele reis. Daarnaast willen ze weten van welk vliegveld je vertrekt, naar welke bestemming je wilt vliegen, hoeveel volwassenen er vliegen, of er nog kinderen meevliegen, wat je vertrekdatum is en op welke datum je van plan bent terug te vliegen. Je kunt ook kiezen voor een retourvlucht vanaf een andere bestemming. Er zijn verschillende soorten vliegcomfort waaruit je kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Economy class. Maar je kunt ook gaan voor het iets luxere Comfort class type stoel. Beiden bieden gratis maaltijden en drankjes aan naar verre bestemmingen. Als je nog meer luxe wilt, kun je ook kiezen voor Premium Class, Star Class of Deluxe Class. Op hun website kun je een overzichtje vinden van welke voordelen bij welke optie horen. Opties zijn stoelreservering, koptelefoon, persoonlijk entertainment programma, verzorgingskit, aparte check-in desk, stoelreservering, priority boarding en nog wel meer handige opties. Bedenk van tevoren goed wat je wel en niet nodig hebt.

    TUI’s Zonvakanties in Spanje

    Maar wat voor vakanties biedt TUI nou precies aan? Ze hebben bijvoorbeeld heerlijke zon- en strandvakanties in Spanje. Ze kunnen een hotel voor je regelen in Costa del Col, een heerlijke plaats om je vakantie door te brengen. Andere gebieden zijn Costa Dorada, Andalusië, Costa Brave, Pyreneeën, Costa Blanca enzovoort. Maar je kunt o naar één van de eilanden zoals Mallorca, Fuerteventura, Ibiza, Grand Canaria, Lanzarote of Tenerife. Geniet van de witte stranden, blauwe zee en de authentieke Spaanse cultuur. Spanje is de ideale bestemming voor een vakantie aan het strand. Pak je badpak, bikini, zwembroek en strandhanddoek in en haal de T-shirts en zomerjurkjes maar vast uit de kast. Vergeet ook niet je zonnebril mee te nemen.

    All-Inclusive Kindervakanties in Italië

    TUI biedt ook all-inclusive vakanties aan. Het voordeel van dit soort vakanties is dat alles voor je regelt wordt. Er zal drie keer per dag eten op tafel staan, je mag gebruikmaken van alle faciliteiten die het hotel or resort je te bieden heeft en zelfs je vliegreis is vaak al inbegrepen. Jij hoeft je alleen maar druk te maken om wat je vandaag wilt doen. Ze beloven dat je nergens zult hoeven bijbetalen en je portemonnee wel thuis kunt laten behalve om wat souvenirs te kopen. Deze vakanties zijn ook heerlijk voor gezinnen en families en koppels die alleen zorgen voor elkaar willen hebben en niet voor de rest van hun vakantie. Een fijne, onbezorgde all-inclusive naar Italië is één van de vele voorbeelden van all-inclusives die TUI aanbiedt. Ontdek Toscane of één van de vele andere prachtige regio’s die dit land te bieden heeft.

    Stedentrips Verzorgd door TUI

    Als je niet zo’n rasechte zonliefhebber bent en liever iets doet tijdens je welverdiende vakantie kun je ook kiezen voor een stedentrip. Er zijn vele steden in de wereld die absoluut het bezichtigen waard zijn. Bezichtig de Big Ben in Londen, zie het Vrijheidsbeeld in New York of beklim de Eiffeltoren in Parijs. Andere noemenswaardige steden zijn Wenen, Berlijn, Praag, Valencia, Rome, Istanboel, Napels, Venetië, Bangkok, Madrid, Dubai en Athene. Maar er zijn nog veel meer opties. Loop door de straten om te ervaren hoe een stad werkelijk is, ga mee met een bus tour om alle bezienswaardigheden te zien of duik in een museum om wat cultuur op te snuiven. Het Louvre, Colosseum of de Tower Bridge zijn dingen die je echt moet zien als je toch in de stad bent. En veel steden hebben ook nog een winkelcentrum waar je leuk kunt shoppen. Je kunt ervoor kiezen om zelf te gaan, maar er zijn ook georganiseerde busreizen die je naar alle historische plekjes brengen.

    Wintersportvakanties Georganiseerd door TUI

    Misschien ben je juist wel een wintersportliefhebber. Trekt de kou je aan en zie je jezelf al de heuvel af glijden op je nieuwe ski’s? Dan is een wintersportvakantie misschien wel iets voor jou. Trek je skikleren aan en maak de skipistes onveilig omringd door eeuwige sneeuw. Je kunt voor een wintervakantie afreizen naar Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk of Italië. Allemaal hebben ze mooie bergen waar tijdens de koude maanden van het jaar volop sneeuw te vinden is. Op sommige bergen ligt zelfs altijd sneeuw. En na een dag actief skiën hebben ze meeste chalets en Alpenresorts de Glühwein al klaar liggen voor wat après-ski activiteiten in de avond.

    Rondreizen met TUI

    Als je niet graag op één plek blijft en liever meer van het land wilt zien, dan kun je atijd nog een rondreis maken. Reis af naar de Verenigde Staten en zie alles wat het land te bieden heeft. Je zult je met een rondreis foor Cuba, Griekenland of Portugal vast niet snel vervelen en zelfs een relatief klein eiland als Aruba heeft nog genoeg te bieden om een rondreis te maken. Een land kan heel divers zijn en door middel van een rondreis kan je verschillende kanten van een land belichten. Ook kom je zo vaak op of in ieder geval langs plaatsen waar de meeste toeristen en reizigers niet zo snel komen. Zo weet je zeker dat je alles uit je reis haalt wat erin zit. TUI regelt georganiseerde rondreizen, maar je kunt ook zelf naar een bestemming vliegen, daar op een aantal verschillende plekken een of enkele nachten in een hotel boeken en via een andere bestemming terugvliegen.

    Cruises van TUI

    Een andere populaire manier om je vakantie te besteden is op een cruise gaan. Je stapt ergens op een boot en vanaf dat moment begint je reis eigenlijk al. Op die manier is de reis naar een bestemming al een vakantie op zich. Helemaal omdat je op een boot vaak rond kunt lopen en verschillende soorten entertainment kunt vinden. Soms is er zelfs een zwembad, restaurant or bioscoop aan boord. De boot zxal je naar je bestemming brengen en zelf hoef je helemaal niets te doen behalve genieten van de zee en alles wat het schip te bieden heeft. Voorbeelden van cruises aangeboden door TUI zijn een 8-daagse cruise naar de Turkse Riviera, een 16-daagse Caribische cruise vanuit Curaçao of een 12-daagse Caribbean cruise vanaf Havana.

    De Verre Reizen van TUI.

    Misschien heb je dicht bij huis wel zo’n beetje alles gezien of ben je niet zo geïnteresseerd in alles wat lijkt op onze eigen cultuur. In dat geval kun je je vakantieplezier een eindje verder zoeken door middel van een verre reis. Populaire vakantiebestemming in deze sectie zijn Mexico, Cuba, Bali, Kaapverdië, Dominicaanse Republiek, Florida, Bonaire en nog veel andere mooie landen waar heel anders geleefd wordt hier in ons koude Europa. Ook kun je het authentieke India, Panama, Hong Kong, Indonesië China of Tanzania bezoeken. Er is veel te leren van culturen waarin mensen anders in het leven staan en op een andere manier naar de wereld kijken. Wie weet geven hun gebruiken, normen en waarden je wel meer inzicht in jezelf.

    Autovakanties van TUI

    Als je niet zo’n vlieger bent, kun je kiezen voor een autovakantie. Het voordeel van zo’n vakantie is dat je heel mobiel bent. Je kunt gaan en staan waar je wilt en hebt op die manier veel vrijheid. Sommige mensen kiezen er zelfs voor helemaal niets te regelen. In plaats daarvan stappen ze gewoon in de auto en zien ze wel waar ze uit komen. Je kunt toeren door ons eigen Nederland (kan, mits een bneetje lekker weer, erg mooi zijn), maar je kunt er ook voor kiezen uit te wijken naar Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië, Kroatië, Denemarken of welke andere willekeurige bestemming dan ook. Mocht je geen auto tot je beschikking hebben kun je deze altijd nog huren.

    Een Booking regelen bij TUI

    Je kunt heel makkelijk een vakantie regelen bij TUI. Zodra je de website binnen komt zie je al een aantal hoofdcategorieën waar je de soort vakantie kunt aanklikken waar je naar op zoek bent. Je kunt dan rondkijken of er een leuke bestemming voor je bij zit. Als je al een specifieke bestemming in gedachten hebt kun je de zoekfunctie gebruiken om te kijken wat TUI allemaal in het land van je keus aanbiedt. Heb je eenmaal een leuke aanbieding gevonden, dan kun je deze online boeken. Maar natuurlijk wel eens een account aanmaken.

    Hoe Werkt Mijn TUI?

    Het is, vooral als je vaker een reis boekt, natuurlijk lastig om steeds opnieuw je gegevens te moeten verstrekken. Handiger is het om een account aan te maken en daar op in te kunnen loggen. Je kunt ervoor kiezen je aan te melden door middel van je e-mail adres en een wachtwoord, maar het is ook mogelijk je aan te melden via Facebook. Zodra je wat persoonlijke gegevens en betalingsgegevens hebt ingevoerd krijg je toegang tot Mijn TUI. Hierop kun je je reis bekijken, je reishistorie inzien en de details van je reis aanpassen. Het is jouw persoonlijke plek vanuit waar je alles over je reis en account kunt inzien en aanpassen.

    Contact Opnemen met TUI

    Het regelen van een reis wordt door het vele boeken via internet steeds automatischer en onpersoonlijker. Toch ontkom je er niet aan dat je soms even iemand nodig hebt. Misschien lukt het je wel niet om in te loggen vanwege technische problemen op de website of heb je wat vragen over de details van een bepaalde reis. In dat geval is het fijn als je even met iemand contact kunt opnemen, dus natuurlijk biedt TUI hier dan ook de mogelijkheid toe. Je kunt ze een e-mail of juist even een belletje plegen en iemand persoonlijk spreken. Ook is er de mogelijkheid om klachten en suggesties achter te laten voor de medewerkers van TUI. Kijk wel eerst even naar de meest gestelde vragen. Wie weet is je vraag daar al beantwoord.

    Hebben we je iets meer kunnen vertellen over TUI? Wie weet heb je wel inspiratie opgedaan voor je volgende vakantiebestemming. Laat ons ook gerust weten wat jij zelf van TUI vindt door middel van een review. Veel plezier tijdens je volgende vakantie waar die dan ook naartoe mag gaan.

    TUI Reizen
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (26)

    5.6
    62% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    6.2
    Service
    rating
    5.6
    Prijs
    rating
    5.6
    Leveren
    rating
    5.4

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Holland International

    Dit is een hele fijne reisorganisatie.

    Vroeger boekten wij altijd bij Holland International, dat is nu Tui geworden.

    Wel jammer dat ons oude reisbureautje niet meer bestaat, want dat was ook altijd fijn. Reisgidsen halen, uitkiezen en dan uitgebreid op dat kantoor gaan zitten boeken. Altijd de beste service.

    Inmiddels zijn er veel concurrenten waar je ook goed kunt boeken, maar niet meer in zo'n gezellig reisbureautje. En ik blijf warme herinneringen overhouden aan dat reisbureautje en de prachtige vakanties die w ij daar boekten, dus ik boek nog steeds graag bij TUI.

    Door: Van der Weide18-01-2016
    bryan10-08-2020

    Een schijnvertoning van veiligheid met mondkapjes en handgelletjes. terwijl de hygiëne ver te zoeken is Waarom: Terwijl op Aruba de corona de spuigaten uitloopt en toeristen worden teruggehaald, krijgt men een heel schijntoneel van kapjes en gelletjes... Vliegtuig wordt helemaal volgepropt met ongeteste mensen schouder aan schouder 3x eten mogen de kapjes af. Met name de wc's werd totaal niet naar omgekeken door personeel honderden mensen op 1 wc. Geloof me dat was 1 gore bende! Als je corona wilt moet je bij Tui naar de wc!!! Wat een Farce, hypocriet gedoe! Vervolgens op schiphol zonder controle of vragen omtrent Corona mochten we zo Nederland weer binnenlopen. Tui slaat hier dus volledig de plank mis, wat een schande is dit!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Goed en betrouwbare reisorganisatie

    Betrouwbare reisorganisatie. Ik boek hier regelmatig. Ze zijn niet de allergoedkoopste, er zijn zoveel prijsvechters online tegenwoordig, maar ze zijn wel gewoon goed en betrouwbaar.

    Ik heb te vaak mijn neus gestoten aan goedkope reisaanbieders en de problemen die die met zich meebrengen, dat ik tegenwoordig gewoon weer liever wat meer betaal maar dan wel gerust op reis kan gaan.

    Ik vind Tui zeker een aanrader, professioneel en betrouwbaar.

    Door: Ben Westerik25-09-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Atlantica akti zeus

    Onlangs 10 dagen in Kreta geweest , bij Atlantica Akti Zeus , TOP vakantie gehad , niet alleen door elke dag mooi weer maar ook een uitstekend hotel , volledig gerenoveerd , super service en vriendelijkheid van alle medewerkers van het Hotel. Uitstekend eten.
    Leuk waterpark erbij en strand op paar meter afstand van het zwembad dus alles in de buurt.

    Door: Rob Jonkheer04-06-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    van de reisbureau om de hoek naar online vakantie boeken

    Vaker dan eens een reis geboekt bij TUI. We hadden lang een TUI reisbureau om de hoek en die waren altijd zeer vriendelijk en hadden goed aanbod. Nu dat reisbureau er niet meer is, zijn we overgestapt op de website van TUI en ook daar is het aanbod altijd goed. Klantvriendelijk en duidelijk, vaak ook met een mooie aanbieding.

    Door: W. Westerik16-02-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Aruba

    Een schijnvertoning van veiligheid met mondkapjes en handgelletjes. terwijl de hygiëne ver te zoeken is Waarom:

    Terwijl op Aruba de corona de spuigaten uitloopt en toeristen worden teruggehaald, krijgt men een heel schijntoneel van kapjes en gelletjes... Vliegtuig wordt helemaal volgepropt met ongeteste mensen schouder aan schouder 3x eten mogen de kapjes af. Met name de wc's werd totaal niet naar omgekeken door personeel honderden mensen op 1 wc. Geloof me dat was 1 gore bende! Als je corona wilt moet je bij Tui naar de wc!!! Wat een Farce, hypocriet gedoe! Vervolgens op schiphol zonder controle of vragen omtrent Corona mochten we zo Nederland weer binnenlopen.

    Tui slaat hier dus volledig de plank mis, wat een schande dit is

    Door: bryan10-08-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Hotelreis Oostenrijk

    Heb begin januari een reis (hotel) geboekt bij Kras (onderdeel van TUI). Na vele telefoontjes om te vragen of de reis doorging, werd een week voor vertrek (medio maart) mijn reis geannuleerd door de reisorganisatie. Omdat er veel in de wereld gebeurde ivm Covid moest ik een paar weken wachten maar ik zou mijn geld terug krijgen. Het werd stil en nog stiller aan de andere kant. Na 3 weken heb ik zelf weer gebeld en ik werd afgescheept met een voucher. Deze voucher heb ik geweigert en heb verzocht om het bedrag over te maken naar mijn rekening aangezien in mijn reisgezelschap zeer oude mensen aanwezig waren (dit zou hun laatste reis zijn). Kras/ TUI duwt de voucher gewoon door je strot heen en je hebt geen zeggenschap meer over je eigen geld. Ik vind het heel raar aangezien wij als consumenten verplicht zijn om een in een bepaalde periode te betalen, maar als ze het geld terug moeten geven zijn ze niet thuis. Dit is zeker een lesje voor mij ik ga nooit, ooit meer boeken bij tui/ kras of welke organisatie ook. Boek voortaan rechtstreeks bij het hotel aangezien je dan wel binnen 2 weken het geld op de rekening heb. Gewoon schandalige organisatie, die geen ene moer geeft om de mensen wat hun reden ook is. Die ene ster wat ik heb gegeven is nog zelfs te veel

    Door: Tiersa04-08-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Niet de goedkoopste, wel de beste reisorganisatie (vind ik)

    Vaak mee gereisd.
    Ze zijn dan wel niet altijd de goedkoopste partij, maar wel de enige waarmee ik altijd netjes behandeld ben en die gewoon nog servicegericht is. Dat kan ik van veel andere bedrijven in de reisbranche niet zeggen!!
    Daarom reis ik nog altijd graag met Tui

    Door: J. Kamerling06-12-2017
    peter12-05-2019

    helemaal mee eens, ik vlieg al jaren met Tui naar o.a. Gambia en Punta Cana, natuurlijk mankeert er wel eens iets aan maar de grote lijn is positief.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Barkie kidsclub

    Met Tui naar HD Parque Cristolbal op Gran Canaria geweest. Super fijne vakantie gehad. Vooral de Barkie kidsclub is echt leuk voor de kinderen. Op enkele TUI bestemmingen is de Barkie Kidsclub aanwezig. Onze volgende vakantie gaat zeker weer naar een Barkie Kidsclub vakantie.

    Door: Familie Veldt05-09-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Echt een topvakantie gehad!!

    Wij zijn met de hele fam naar turkije, all inclusief lekker weekje wezen chillen in een 5 sterren hotel. 450 euro pp en hoppa, niks over te klagen. Lekker eten, zonnen en niks doen. Helemaal top. Dus daarom ook even een reviewtje hier!!!

    Door: Tommie04-01-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    LOVED IT!!!

    Love Love LOVED it!!!! Echt heel goed geregeld en fantastische reis gemaakt. Voor een schappelijke prijs!! (5 personen a 300pp was een goede prijs/kwaliteit verhouding)

    Door: Sande16-01-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Frankrijk

    Wegens corona wilde wij niet meer vliegen naar onze bestemming van menorca-spanje. Van alles werd beloofd, van een full refund tot vouchers maar er word totaal niet aangehouden en het blijken loze beloftes. Door paniek om al ons geld kwijt te raken namen we ons voor naar normandie te gaan, met als 2e week bretagne op de planning. Gewoon met de auto zodat we terug kunnen als we willen of de grenzen zouden sluiten. Eenmaal in normandie zijn wij ons rot geschrokken door de manier waarop de locals omgaan met de maatregelen opgesteld door macron, hun eigen president. De kok draagt zijn mondkap op de kin en hoest in zijn handen om vervolgens het eten aan te raken. En dat is nog maar 1 voorbeeld. We voelen ons onveilig en willen naar huis. Toen wij tui belde om te overleggen waren ze onbegripvol en we mochten niets omboeken of het geld reserveren. Als een kenau werd er tegen ons gepraat en we zijn al ons geld kwijt.
    Achteraf hadden wij nooit het geld vroegtijdig moeten overmaken, maar wegens belofte voor refund of voucher hebben we dit toch gedaan. Wij gaan nooit meer boeken bij tui.

    Door: Theuns24-07-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Slechte service wanneer er een probleem is en wanneer ze geld terug moeten geven.

    De reizen van tui zijn helemaal prima. Niks mis mee.
    De service die zie bieden is helaas bij onze laatste keer uitermate slecht. Men belooft dingen wat ze naderhand toch niet na komen.
    De 'we-lossen-het-op' garantie kunnen ze net zo goed van hun website halen!
    We werden netjes opgepikt van ons hotel, niks aan de hand perfect. aangekomen op de luchthaven in de rij staan voor inchecken. Horen we van andere mensen in de rij dat onze vlucht geannuleerd was. Normaal gesproken ontvang je dan een sms of krijg je telefoontje, maar nee niks.

    Je boekt een reis via tui om service te krijgen van hen, wanneer er een probleem is dat ze dit dan voor of met je kunnen oplossen. Met een geannuleerde terugvlucht hebben we zelf alles op moeten lossen, na vele malen contact te hebben gehad ging men niks voor je doen. Echt letterlijk niks!

    Zelf uiteindelijk tickets moeten boeken om toch terug te kunnen (op advies van tui, na heel veel bellen, moeilijk moeilijk) (omdat we via een andere maatschappij vlogen wat tui had geregeld). Voordat we deze kosten gingen maken met het boeken van de tickets en andere dingen expliciet gevraagd (meerdere personen van tui gesproken!) of we dan via tui het geld terug kregen en via tui alles werd afgehandeld. 'Ja hoor meneer, via tui krijgt u het geld terug' (omdat we eerst alles zelf moesten regelen via de andere maatschappij, maar er geen enkele mogelijkheid was om via daar een andere vlucht (om) te boeken)
    Waar we al bang voor waren, eerst 3 weken van kastje naar de muur dat we de kosten moesten declareren via de andere maatschappij, wel, niet, wel niet....
    Inmiddels zijn we weer een week of 4 verder en zijn we nog niks verder. Tui wil het geld niet terugstorten, ze wachten eerst de reactie van de andere maatschappij even af..... Het zal ons niks verbazen dat dat nog wel een aantal weken duurt.....

    Je boekt via Tui een reis, zodat je verwacht dat tui je service geeft, of dat ze dingen voor je kunnen regelen. Maar wanneer het om geld gaat, moet je alles maar via de andere maatschappij regelen. Lekker makkelijk afschuiven op iemand anders en daar het probleem neer leggen. Is niet ons probleem dat tui er voor kiest een vlucht via een andere maatschappij te regelen. Wij doen zaken met tui en niet via iemand anders. Dan moet tui alles zelf ook gewoon oplossen. Daarvoor boeken we een reis via tui.
    En dan is het ook nog makkelijk om te zeggen dat dit de regels zijn... Maar die kloppen gewoon niet.... Jammer allemaal die 'kleine lettertjes'......

    Door: Reis18-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    6.5
    rating

    Reis voor 2 naar Boa Vista


    Zondag 5 januari 2020 zouden wij middels een bij TUI geboekte reis een week naar de Kaapverdische eilanden gaan .

    Midden in de nacht afgereisd naar Schiphol , bagage ingechecked , zelf ingechecked , door de douane en anderhalf uur gewacht bij de gate .

    Tien minuten voor boarden werden we omgeroepen : uw vlucht is gecancelled , de koffer wordt uit het vliegtuig gehaald . Voor verdere informatie mag u naar de ticketbalie van TUI .

    Daar kregen we te horen dat er niet geland kon worden door een stofstorm , dat deze al 24 uur aan de gang was en......dat de overige passagiers de avond daarvoor waren geinformeerd .

    Waarom dat bij ons niet was gedaan ( twee telefoonnummers , mailadres en huisadres afgegeven ) kon niemand verklaren .

    Voor omboeken naar een andere bestemming waren we , met mogelijkheid voor een week vakantie ,
    doordat niet even gebeld was te laat : gaar van het wachten terug afgereisd naar huis ( 2 x heen , 2 x terug , vier uur in de auto voor ons ) contact gemaakt met TUI en kregen te horen dat de vlucht na 48 uur doorgang kon vinden .

    Oftewel , 2x 8 uur vliegen voor 3 nachten …....

    Affijn , veiligheid voor alles en aan die storm kan TUI ook niets doen , wel erg slordig van het niet bellen of mailen .

    Dezelfde middag werden de kosten van de stoelreservering teruggestort.
    Een week later , na veel bellen / mailen de reissom .

    Maar nu komt de oplichterij .
    De avond van tevoren ( dus terwijl men al wist dat er niet geland kon worden ) een excursie geboekt en betaald . Nu weigert TUI deze kosten terug te betalen want dat had binnen 12 uur door ons gecancelled moeten worden ( terwijl we dus voor niets op de luchthaven zaten te wachten op een vlucht waarvan TUI al wist dat die niet zou worden uitgevoerd.........)

    Wie het snapt mag het me uitleggen .

    Over gebeld en gemaild enzovoorts maar er wordt een gordijn aan smoezen opgetrokken .
    Elke medewerker die je spreekt vindt het “ heel vervelend voor u “ maar kan “ helaas “ niets voor je doen .
    Het reserveringsnummer ontbreekt in de database.
    Het boekingsnummer van het reisbureau wordt niet herkend . (?)
    De agent ter plaatse werkt niet mee.
    Wij kunnen niet in dat systeem kijken .


    Van een grote maatschappij verwacht je na het verpesten van je vakantie , als je heel positief ingesteld bent , misschien nog een soort van compensatie maat in plaats daarvan wordt je ook nog eens door ze belazerd .

    Tot zover onze ervaringen met TUI .

    Je voelt 'm al aankomen , voor wie zonder zorgen naar de zon wil raden we deze maatschappij niet aan en dat is nog vriendelijk uitgedrukt .







    Door: Nadort27-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Wintersport

    Waardeloos: voor de eerste keer een wintersport geboekt bij TUI (voorheen al jaren met zeer veel plezier bij Bizztravel en Sunweb). Een mooi gebied gevonden met een gezellig dorpje dicht op de piste. Geboekt en betaald en de kinderen blij gemaakt met mooie foto's van omgeving, skigebied en appartement. Worden we de volgende dag "doodleuk" opgebeld door TUI met de melding dat het appartement niet beschikbaar is, terwijl dit een definitieve boeking is! Dat is ontzéttend zuur natuurlijk. TUI komt ook niet met een alternatief en we zijn ook nog eens hotelkosten kwijt voor een geboekt hotel wat niet geannuleerd kan worden. TUI is waardeloos, jullie moesten jullie kapot schamen, zeer teleurstellend!

    Door: Benno Zwanenburg14-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Luna Club

    Kennen Hotel Luna club. Geboekt bij TUI de 'Superior' kamer. We krijgen de standaard kamer. TUI is van mening dat zij zelf namen mogen verzinnen voor hetgeen zij bieden. Opgepast dus !

    Door: Rinze Visser03-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    5.5
    rating

    Schema verandering

    We hebben 8 dagen 7 nachten vakantie geboekt via TUI. Hierbij hebben we bewust tegen meerbetaling gekozen voor een ochtend vlucht en op de bestemming al auto gehuurd en activiteiten geboekt om optimaal gebruik te maken van de betaalde 8 dagen. Echter kregen we vandaag de mededeling dat de vlucht tijden zijn veranderd van vroeg in de ochtend is de vlucht verschoven naar de late middag waardoor wij in de nacht aankomen op de bestemming. Hierdoor missen we de geplande en betaalde activiteiten en uiteraard autohuur voor die dag.
    We hebben op TUI kantoor in Bergen op Zoom dit aangegeven en gevraagd naar mogelijkheden. We kregen geen oplossing en moesten het hiermee doen. We werden niet eens meer te woord gestaan. We hebben vervolgens gebeld met klantenservice en de medewerker gaf aan dat ze op zn minst de autohuur konden verminderen naar 7 dagen daar wij ook daadwerkelijk een dag missen door deze schema verandering. Maar dit moesten we zelf gaan oplossen met TUI kantoor.
    We hebben dit weer telefonisch besproken met TUI kantoor in Bergen op Zoom. Toen gaf ze aan dit te kunnen aanpassen en voor de vlucht niets te kunnen betekenen daar er geen vluchten meer zijn. We hebben dus dit zelf moeten vragen en regelen wat eigenlijk samen met de schema verandering al aangepast moest worden.
    Vervolgens hebben we op de site van TUI gezocht en een vlucht gevonden die wel eerder mogelijk is, met TUI gebeld en dit voorgesteld maar hier op werd aangegeven dat het alleen kan als we onze vlucht gaan ‘no show’ doen dus afzien van onze vlucht en nieuwe tickets kopen!!!!
    I.p.v. oplossing kregen we een voorstel om nieuwe tickets te kopen voor een eerdere vlucht!!!
    En dit terwijl wij al betaald hebben. Totaal geen klantgerichtheid. Je betaald dus voor 8 dagen waarvan je 1 dag verliest. Geen woorden meer voor. Je krijgt wel continu te horen we begrijpen jullie wel, het is niet leuk en terecht uw frustratie maar oplossing wordt niet aangeboden.
    Zelf gevonden oplossingen worden ook niet aanvaard enkel tegen meer betaling waar je eigenlijk al voor hebt betaald. Sinds dat het geen Arke reizen meer is, is het enkel verkopen en niet meer naar om kijken.
    Al jaren vaste klanten te zijn is de teleurstelling diep en dus nooit meer vakantie boeken via TUI. Je wordt letterlijk aan je lot overgelaten en wordt er van alles tegengesproken en terwijl op hun site wel mogelijkheden te vinden zijn. We hebben zelf van alles voorgesteld en flexibel opgesteld om vanuit andere luchthavens ook te kunnen vertrekken maar niets doet ze interesseren.
    Mogelijkheden zijn er dus tegen nog meer betaling!!!!!

    Door: betul demirtekin16-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    extra annuleringskosten

    47 dagen voor vertrek geannuleerd ( € 2660,00) NORMALE KOSTEN € 405,90) MAAR MEN KON ZOGENAAMD HET APPARTEMENT VAN VOOR 3 PERSONEN NIET TERUGBOEKEN NAAR APPARTEMENT VOOR 2 PERSONEN (REIS WAS MET 3 PERS.) NU EEN REKENING VAN €  890,00 LAATSTE KEER TUI !!!!

    Door: J.A.Groenewegen28-03-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Reis naar Portugal Algarve app Algarve

    Wij waren in app Algar in Armação de Pêra .bij aankomst kregen wij de papieren van de Hostess ! Daar stond vermeld dat ze niet langs kwam in ons app wij konden wel bellen naar haar ! Inde 4weken dat wij in ons app waren heeft ze geen een keer naar ons geïnformeerd ,dat viel ons tegen .In ons App hadden wij geen Nederlandse zender ,dus ook dat viel tegen er stond vermeld dat er ook een fitness ruimte zou zijn , nou niet dus die ruimte was veranderd in een opslag ruimte van het appartement ,complex op de foto in de tui reisgids stond een gezellig dakterras met zwembad ,ook dat was een zielige bedoeling .al met al viel het ons best tegen .je gaat af op de foto ‘s die je ziet op de site en gids .dat wilden wij jullie laten weten ,dat mogen jullie best wel eens controleren of alles klopt zo als jullie het aanbieden .aan de reizigers gr Ricky .v.d.Sanden

    Door: Ricky 06-02-2019
    J.A.Groenewegen28-03-2019

    BEN ER OOK GEWEEST KLOPT ECHT NIETS VAN HET BELOOFDE OUWE MUEK!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    6.5
    rating

    Nooit meer hotel Durango

    Maar 8 ligbedden voor 68 kamers. 2 uur aan tafel moeten zitten voor hp-maaltijd. Was vaak erg zout, bij terugsturen geen alternatief geboden. Spreken geen Engels, dus je praat tegen een enorme Baskische koppige muur. Geen aanrader voor vakantiehotel met kleine sombere kamers

    Door: J. Van der Hoek04-08-2018
    peter12-05-2019

    Ik zou nooit meer naar het buitenland gaan, hier spreken ze allemaal vloeiend Nederlands. Een grove schande dat het eten te zout was!!!!!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    5
    rating

    Nooit meer TUI


    Hallo.

    Laatste keer tui geboekt.
    Wij zijn 16 7 2018 afgereist naar Gambia Senegambia hotel.
    Op 22 julie zijn wij beroofd overdag op het strand.
    Direct naar de corrupte politie gegaan om aangifte te doen.
    Ze doe dus helemaal niets maar willen geld..
    Ze doen zg onderzoek van 3 maanden voordat je rapport krijgt of je betaald Dalasi 3000 ongeveer euro 58.


    Toen Noodnummer gebeld tui in Nederland 24 uur 7 bereikbaar.
    Dus niet je krijgt bandje te horen met een nummer om sms te sturen.
    Zo gezegd zo gedaan nu op 1 augustus 2018 weer thuis moeten nu nog iets horen terwijl we op 22 julie sms gestuurd hebben.

    De plaatselijke hostes die hebben we gebeld waarvan je ook niet teveel moet verwachten.
    Met pijn en moeitje heeft ze rapportje opgemaakt.

    Daarin staat dat cliënten gemeld hebben dat ze overvallen zijn en.politie niets doet voor 3 maand om zijn.

    Mensen Gambia is in.laag seizoen zeer gevaarlijk

    Overdag op strand met groot kapmes overvallen en gouden.ketting afgepakt verwacht niets van TUI EN ZEKER NIET VAN.POLITIE!!

    Tui is alleen uit op geld van excursies verder niets.
    WAARDELOOS BEDRIJF

    Door: elshout01-08-2018
    Peter12-05-2019

    In deze landen moet je niet met gouden kettingen om gaan lopen, dat geldt voor heel Afrika en daar wordt je voor gewaarschuwd, een hele domme actie, wees blij dat het goed is afgelopen.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4
    rating

    Schrijf zelf een review over TUI Reizen

    Uw beoordeling

    FAQ

    Is TUI Reizen een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 26 ervaringen geplaatst over TUI Reizen. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5.6 gekregen, waarbij 62% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is TUI Reizen actief?

    TUI Reizen is vooral actief in de categorie Vakantie en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Goedkope vakanties, Zonvakanties & All-Inclusive, Bijzondere reizen, Stedentrips, Wintersport en Actief, Hotels, huisjes en campings, Luchtvaartmaatschappijen

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van TUI Reizen gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.