NederlandReview

  Ervaringen Huishoudbeurs

  Sta je op het punt je eerste keer Huishoudbeurs mee te maken of ben al een doorgewinterde vaste bezoeker van dit lifestyle evenement in de Amsterdamse RAI? In beide gevallen ben je hier goed, want hier kun je reviews van ervaringen van anderen lezen of zelf jouw mening achter laten!

  Jaarlijks uitje naar de RAI sinds 1950
  Ieder jaar vindt in de RAI in Amsterdam de Huishoudbeurs plaats. Hoewel ooit begonnen als ‘vakbeurs voor de huisvrouw,’ is het over de jaren behoorlijk met de tijd meegegaan. Voor veel mensen staat deze beurs synoniem voor ‘zoveel mogelijk proefmonsters bemachtigen, demonstraties bijwonen en (bij voorkeur alle) mooie aanbiedingen pakken.’ Voor een buitenstaander komt het over als vooral een vrouwenevenement, waar moeders, dochters en vriendinnen heen gaan. Uiteraard mét boodschappenkarretje. Gezellig, totdat iemand een goedkoop of zelfs gratis item voor je neus probeert weg te kapen. Mannen zijn er een stuk minder vertegenwoordigd onder de bezoekers, maar die er zijn, doen veelal braaf dienst als pakezel en/of geldautomaat.

  Spoedcursus ‘Huishoudbeurs’ als lifestyle event
  Maar wat gebeurt er nu eigenlijk echt daar achter die deuren van de RAI als het weer zover is? Een blik op de website van het evenement laat allerlei thema’s zien waar je als vrouw toch gewoon gelukkig van wordt: beauty, cosmetica, mode, interieur, (healthy) lifestyle, workshops, allerlei demonstraties, proeven en proberen, ervaren, recepten, handige tips, aantrekkelijke aanbiedingen, DIY’s, koffiecupjes, nieuwtjes, koken, poetsen volgens de laatste ontwikkelingen, uiterlijk en persoonlijke verzorging, modeshows, home decoration en interieur, fashion, optredens van bekende Nederlandse artiesten en promoties van Nederlandse films. Wellicht de grootste verandering sinds het ontstaan in 1950 is dat er ook aandacht is voor de erotische kant van de huisvrouw, of misschien beter geformuleerd aangezien de huisvrouw een uitstervend beroep is; de vrouw.


  Een kijkje op de Huishoudbeurs van 1953 in de Amsterdamse RAI

  Workshops en demo’s
  De Huishoudhoudbeurs staat dus bekend om de vele demonstraties en workshops die er gegeven en gehouden worden. Denk daarbij aan bijvoorbeeld demonstraties van huishoudelijke apparatuur, allerlei bak- en kookdemonstraties, schoonmaakmiddelen die nóg beter werken, en alle mogelijke cosmeticaproducten (van make up, tot crèmes en haarverzorging) met verbeterde formule waar een vertegenwoordiger van het desbetreffende merk de klant het middelpunt van de demo maakt. Maar ook met de workshops hebben we het dan niet enkel over die van huishoudelijke apparaten en een spoedcursus ‘hoe handle je deze nieuwe stofzuiger,’ maar ook fun onderwerpen, zoals lopen op een catwalk, haartrends en hairstyling, kleding- en stylingsadviezen, en visagie volgens de nieuwste make up trends. Eigenlijk dus minicursussen die een vrouw net dat beetje meer geven of haar dat laten voelen, dan dat van een veredelde huishoudster. De vrouw wordt daarbij op haar individu aangesproken, háár momentje en dat zij er ook mag zijn, mooi mag zijn en een wezen is, in plaats van een sloof.

  Demonstratie van meningen
  Het kan zijn dat je hier bent, omdat je interesse hebt om ook een trouwe Huishoudbeursganger te worden, maar je afvraagt wat de bezoekers van voorgaande jaren er van vonden en de sfeer hebben ervaren. Of je hebt er al één of meerdere edities op zitten en wilt graag een beoordeling of review schrijven van jouw ervaring. Het kan en mag allemaal hier! Dus schrijf of lees vooral gezellig verder!

  Ook zo benieuwd naar alle ervaringen van de bezoekers van dit jaarlijkse evenement? Hier lees je reviews, meningen en beoordelingen. Of post de jouwe!

  Huishoudbeurs
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (0)

  10
  100% Zou hier weer kopen!

  Bestellen

  10

  Service

  10

  Prijs

  10

  Leveren

  10

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over Huishoudbeurs

  Uw beoordeling