HappyHome

7.3

Bestellen

7.5

Service

6.5

Prijs

7.8

Levering

62.5%

Zou hier weer kopen

HappyHome

Wat zijn er toch veel aanbieders van vakantiehuisjes. HappyHome is er ook zo een, met tal van ‘vakantiehuizen op fantastische locaties’.


Wat laat dit bedrijf opvallen tussen alle andere verhuurders, wat zijn het voor huisjes en hoe fantastisch zijn die locaties? En waar moet je allemaal op letten als je hier een huisje boekt voor jouw vakantie of weekendje weg?


Happyhome verhuurt al sinds het jaar 1989 vakantieaccommodaties in Europa. In de jaren dat internet nog niet beschikbaar was voor particulieren, gaven zij een vakantiehuizengids in kleur uit, met all-inprijzen om nare verrassingen door bijkomende kosten te voorkomen.


Maar waarom zou je kiezen voor een huisje van HappyHome? Word je er inderdaad gelukkig of is het geen vakantie waar je met plezier aan terug denkt? Wat voor vakantiehuizen verhuurt HappyHome? Lees hier de ervaringen van anderen en kom zo alles te weten over deze aanbieder van vakantiehuizen in Europa.


Wat is HappyHome voor bedrijf?

HappyHome is geen nieuwe speler in de wereld van de vakantiewoningen. Sterker nog, ooit was HappyHome de eerste touroperator met een full colour gids met all-in prijzen. Een unicum in die tijd!


Al sinds 1989 brengen ze hun klanten dus door heel Europa naar tal van speciale bestemmingen. Sinds 1999 is er ook een website, waar je allerlei soorten reizen vindt, van last minute vakantiehuizen tot wellness vakantiewoningen, villa’s met privé zwembad, bungalows waar de hond ook mag komen, 5-sterren-accommodaties, vakantiehuizen aan zee of in de bergen en vakantieverblijven waar je met grote groepen terecht kunt. Je kunt hier bijvoorbeeld een weekendje weg boeken, of juist een langere vakantie regelen.


Locaties bevinden zich op tal van natuurrijke locaties in Europa. België, Duitsland, Frankrijkrijk, Hongarije, Italië, Kroatië, Luxemburg, Oostenrijk, Portugal, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Zwitserland, of gewoon dichtbij in eigen land: de vakantiehuizen van HappyHome staan bijna overal. HappyHome maakt sinds 2015 deel uit van Novasol AS.


Hoe kun je een huisje huren bij HappyHome?
Vroeger werden boekingen per telefoon afgehandeld. Inmiddels is er natuurlijk een uitgebreide website, met veel foto's van elke aangeboden accommodatie, diverse manieren om een vakantiehuis te zoeken – op de kaart, per land of met bepaalde kenmerken zoals de aanwezigheid van een zwembad of ligging aan zee – en de mogelijkheid om gelijk te boeken.


Maar boeken kan ook nog steeds gewoon telefonisch, voor wie geen beschikking heeft over internet of persoonlijk contact met een adviseur op prijs stelt. Stel dat je een vakantiehuis wilt huren maar je hebt daar niet zoveel ervaring mee, waar moet je dan eigenlijk op letten?


Waar kun je op selecteren bij het boeken van een huisje?
Via de website happyhome.nl kun je een huis zoeken en boeken. Er zijn tienduizenden mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor de categorie ‘vakantiehuizen aan zee’ en maak je keuze.


Ook kun je selecteren op land en/of gebied, op aankomstmaand en/of verblijfsduur en dan een keuze maken uit het aanbod. Er is ook een tooltje waarmee je huizen op de kaart kunt zoeken.


Daarnaast zijn er allerlei aanbiedingen online te vinden, voor vakanties op korte en lange termijn. Wanneer je je aanmeldt, kun je favoriete huizen bewaren. Handig als je een droombestemming nog een keer wilt bezoeken, of als je nog wat langer wilt nadenken voordat je een keuze maakt in het uitgebreide aanbod.


Welke kwaliteitskeurmerken en waarborgen heeft HappyHome?

Allereerst is het natuurlijk van belang na te gaan of de organisatie waarbij je wilt gaan boeken, aangesloten is bij het ANVR. Het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen garandeert eerlijke voorwaarden. Reisorganisaties die aangesloten zijn bij het ANVR, zijn dat ook bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) of een gelijkwaardig fonds.


HappyHome is lid van de SGR, ANVR en Thuiswinkel. Online betalen kan via iDeal.


Daarnaast zijn ze aangesloten bij Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR). Mocht er zich bijvoorbeeld een natuurramp voordoen tijdens jouw vakantie, dan krijg je jouw kosten vergoed. Bij boekingen via internet is het Thuiswinkel Waarborg een indicatie dat je zaken doet met een betrouwbare organisatie.


Kun je een boeking nog annuleren?

Denk goed na voor je definitief tot boeking overgaat. Als je eenmaal opdracht hebt gegeven om te boeken, dan kun je alleen nog van de overeenkomst af door annuleringskosten te betalen. Zeker bij een boeking via internet is die opdracht in een paar muisklikken geregeld.


De veertien dagen bedenktijd die voor het online kopen van producten verplicht is, geldt niet voor vakantiereserveringen. Denk dus vooraf goed na over wat je precies wilt en wat jouw budget is.


Dat voorkomt vervelende situaties waarin je ofwel jouw vakantie moet doorbrengen in een vakantieaccommodatie die toch niet helemaal naar jouw zin is, of wilt annuleren, waarbij je kosten betaalt waar je helemaal niets voor terugkrijgt.


Hoe is de ligging van de accommodaties van HappyHome? Waar moet je op letten bij het boeken?

Wil je een huisje in het bos, aan zee of juist in de buurt van een grote stad waar je kunt winkelen, musea kunt bezoeken of anderszins cultuur kunt opsnuiven?


'Ligging aan zee' is een ruim begrip. Jij denkt daarbij waarschijnlijk aan een huisje direct achter de duinen, terwijl de aanbieder misschien een half uur lopen ook wel 'aan zee' vindt.


Daarom is het verstandig om jouw wensen in concrete termen uit te drukken. Sommige aanbieders houden een afstand van vijfhonderd meter aan als het gaat om ligging in de buurt van locaties of faciliteiten als openbaar vervoer. 


Ook daar kunnen echter addertjes onder het gras aanwezig zijn. Is de vermelde afstand hemelsbreed? Als er een snelweg tussen ligt die je alleen drie kilometer verderop kunt oversteken, staat jou ter plaatse toch een teleurstelling te wachten.


Ben je slecht ter been en moet je voor het strand een steile duinovergang met trappen op en af, dan heb je er weinig aan dat het 'slechts tweehonderd meter van de accommodatie verwijderd' is volgens de brochure. 


Bij sommige reisorganisaties is het opvallend lastig uit te vinden waar een accommodatie zich precies bevindt. Is dat omdat de accommodatie zelf ook een website heeft waar je direct kunt boeken waardoor de aanbieder die als tussenpersoon fungeert inkomsten misloopt? Of zodat men jou bij overboeking ongemerkt ergens anders kan onderbrengen?


Bij Happyhome kun je op de website de vakantiewoning op de kaart bekijken. Dat is niet alleen handig om te weten te komen hoe ver het echt is naar de stad, het bos of het strand. Zo kun je ook zien dat de locatie daadwerkelijk bestaat.


Daarnaast kun je handig nagaan of dat prachtige kasteel op de foto in zijn geheel jouw vakantiewoning is, of is opgedeeld in tien vakantieappartementen.


Hoe boek je een vakantie met kinderen bij HappyHome?

Ga je op vakantie met kinderen? Dan is het de moeite waard te overwegen een huisje op een vakantiepark te boeken. Daar kun je gebruikmaken van de faciliteiten die het park biedt; denk bijvoorbeeld aan een zwembad, een animatieteam, voetbal- of tennisvelden of andere sportfaciliteiten, een speeltuin.


Maar het voornaamste is dat de kans er groot is dat ze er leeftijdsgenoten ontmoeten om mee te spelen. Daarbij is het vaak niet erg belangrijk of er ook Nederlandssprekende kinderen zijn; van een taalbarrière hebben kinderen niet zo snel last.


Ga na hoe groot het vakantiepark is; kan jouw kind er alleen naar het zwembad, of is het zo groot dat jouw kind er nooit de weg vindt en je elke keer mee moet lopen? Dan kies je misschien beter voor een kleinschaliger park.


Uiteraard is de persoonlijkheid van elk kind anders; er zijn genoeg kinderen die helemaal geen behoefte hebben aan een vakantiepark en voor wie een beek langs de vakantiewoning om bootjes in te laten varen of een bos met afgevallen takken om hutten te bouwen het ideale speelterrein is.


Zijn huisdieren toegestaan bij HappyHome?

Wat is er leuker dan met het hele gezin op vakantie te gaan – dus ook met de viervoetige of gevleugelde huisgenoten? Zeker voor honden is er geen groter genoegen dan mee te mogen, waar dan ook naartoe.


Op vakantie leven gezinnen vaak dichter op elkaar en er is meer tijd om met elkaar door te brengen. Voor huisdieren die sterk op hun mensen georiënteerd zijn, is dit een immens genot. Maar dan moeten zij natuurlijk wel in de vakantieaccommodatie mogen. 


Denk afgezien van of huisdieren sowieso toegestaan zijn goed na over speciale eisen die jouw huisdier stelt aan zijn of haar onderkomen. Een hond die thuis gewend is aan een schutting rond de tuin, kan misschien ineens verdwenen zijn als de vakantiewoning geen afgesloten tuin heeft.


Jouw vogel die thuis vrij mag vliegen, kent precies de afmetingen van de ruimte maar kan in een vreemde omgeving tegen ramen of glazen deuren vliegen. Dat is te voorkomen door vitrage voor het glas, maar dan moet die wel aanwezig zijn.


Je wil jouw vakantie waarschijnlijk niet achter gesloten overgordijnen doorbrengen om te voorkomen dat jouw vogel tegen de ruit vliegt. Neem dit soort zaken dus zeker even op met jouw aanbieder!


Houdt HappyHome rekening met lichamelijke beperkingen?

Heb je een lichamelijke beperking en heb je daarvoor speciale voorzieningen nodig? Ga dan heel goed na welke voorzieningen getroffen zijn in het huis dat je op het oog hebt.


Een indicatie als 'aangepaste woning' is te vaag. Vaak betekent dit bijvoorbeeld dat er geen drempels in de woning zijn en eventueel een verhoogd toilet of hier en daar een beugel in de badkamer.


Prima voor mensen die met een rollator lopen, maar als je rolstoelgebruiker bent en ruimte nodig hebt om naast het toilet te komen of onder de wastafel en het aanrecht moet kunnen rijden, heb je meer aanpassingen nodig. Het is niet gezegd dat die in iedere woning die als aangepast te boek staat, voorhanden zijn.


Kun je probleemloos een huisje huren als stel van gelijk geslacht?

Zeker in landen die weinig vooruitstrevend zijn op het gebied van homo-emancipatie komt het voor dat beheerders of receptionisten weigeren een accommodatie te verhuren met een tweepersoonsbed aan twee mannen of twee vrouwen.


Soms komt het door onbekendheid met homoseksualiteit ook simpelweg niet bij de aanbieder op dat het bij een boeking voor twee personen van hetzelfde geslacht om een stel gaat en tref je bij aankomst een accommodatie aan met twee eenpersoonskamers.


Bij het huren van een vakantiehuis, waarbij je vooraf kunt zien hoeveel kamers er zijn en wat voor bedden daarin staan, ben je in het voordeel. Als je een vakantiewoning die aan jouw wensen voldoet geboekt heeft, kun je niet door bemoeizuchtig personeel tot eenpersoonsbedden veroordeeld worden.


Welke faciliteiten hebben de woningen van HappyHome?

Wil je in jouw vakantiewoning toegang hebben tot internet? Heb je behoefte aan een zwembad of sauna in de woning? Is er wel een magnetron in de woning aanwezig, of airconditioning? Kun je er in de tuin barbecueën? Mag je er roken?


Er is van alles mogelijk, maar er is ook veel niet vanzelfsprekend. Is een bepaalde voorziening absoluut doorslaggevend voor jou, dan kun je die als essentie vast laten leggen door de aanbieder.


Zeker als je een vakantiewoning uitkiest die geen onderdeel uitmaakt van een vakantiepark met gestandaardiseerde huisjes, is het belangrijk niet klakkeloos aan te nemen dat bijvoorbeeld bepaalde apparatuur aanwezig is. Let daar dus altijd goed op bij het boeken van een vakantiehuis!


Hoe maak je persoonlijk contact met de aanbieder?

Bij een aanbieder waarmee persoonlijk contact mogelijk is per e-mail of per telefoon, kun je makkelijk navragen wat je wilt weten. Dat is handiger dan een onpersoonlijke aanbieder waarbij je alleen webformulieren kunt invullen zonder optie om jouw specifieke vragen te stellen.


Een aanbieder die zijn uiterste best gedaan lijkt te hebben om contactgegevens uit het zicht te houden, geeft hoe dan ook een reden tot argwaan. Een betrouwbare aanbieder heeft adresgegevens aan de hand waarvan je kunt verifiëren of het bedrijf echt bestaat, en of het geld dat je overmaakt op de juiste plaats terechtkomt. 


Waar kun je terecht met klachten over HappyHome? Hoe kun je HappyHome bereiken?

Reserveringen kunnen online, maar ook telefonisch gemaakt worden. De klantenservice heeft ruime openingstijden.


Ook is er een vestiging in Alkmaar en zijn er kantoren in België (Kortrijk), Frankrijk (Biscarosse - Plage), Italië (Badia a Settimo), Oostenrijk (Brixem im Thale), Spanje (Alaró, Mallorca) en Tsjechië (Turnov).


Als klachten bij HappyHome niet naar tevredenheid worden opgelost, kun je altijd terecht bij Thuiswinkel, wat natuurlijk een extra garantie is. HappyHome is te volgen via Twitter, LinkedIn en Facebook.


Heb jij ervaring met HappyHome? Laat een review achter met jouw mening!

Werd jij ‘happy’ na een vakantie in een HappyHome? Of zijn er nare dingen gebeurd die je vakantie hebben verpest? Laat hier je review achter over deze vrolijke verhuurder van vakantiehuizen!

Reviews over HappyHome

Mensen die jou voorgingen met het huren van een vakantiehuisje bij HappyHome vertellen hun ervaringen en geven een beoordeling op NederlandReview! Lees deze reviews om te bepalen of je wel of juist niet bij HappyHome een vakantie moet boeken.

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 5000 karakters

Verstuur uw review

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (8)

Boek niet, je krijgt spijt en Happyhome ontkent

Geboekt via Happyhome, onderdeel van Novasol. Huisje heet La Marmotte in Greppolungo. Er zaten heel veel spinnen in het huisje, een muis en schorpioenen. Het pad is een klim die niet omschreven werd en na telefonisch contact ter plaatse kon er niks gedaan worden. Uiteindelijk uit wanhoop weggegaan omdat de beesten overal waren en onder de klamboe de enige veilige plek was. Reactie Novasol en Happyhome: dat is te zien op de foto's en ongedierte komt voor in een "landelijke omgeving". En dat terwijl bij de accommodatie de tekst wel aangepast werd na ons belletje en na onze klacht de accommodatie zelfs verwijderd is. Wat een super slechte service. Wat een vakantie had moeten zijn, maken zij een nachtmerrie. Accommodatie was te vinden onder nummer ITV356, nu dus alleen nog via Novasol, want Happyhome heeft de accommodatie verwijderd.

D

Daphne

17-10-2017

0

vakantie drama

Vakantiehuis Meriche - Castiglione Garfagnana, Italië (ITL 343) Bij het vallen van de avond werd het huis binnen overspoeld door insecten, zoals kakkerlakken, mieren etc ! Hotline gebeld en het commentaar was dat dit normaal is in italie. Na 1 nacht in de auto te hebben geslapen direct weer vertrokken. Geld kwijt ! boeven club

K

Kees

14-09-2017

0

Naar België met de kinderen

Wij zijn dit jaar naar België geweest met onze kinderen.Deze locatie gekozen omdat het met de reistijd nog net ging met drie jonge kinderen in de auto. Want zij wilden graag eens naar 'het buitenland'. We hadden een heel bijzonder huisje gekregen met een aparte vorm en mooi met bos eromheen. We konden fietsen huren en daarmee de omgeving wat verkennen. De moeite waard. De kinderen hebben ook erg genoten en vonden het erg spannend, zo'n reis naar het buitenland! Ook al was het minder dan twee uurtjes rijden voor ons

A

A. Roos

09-06-2017

0

Vakantiehuisje beter en goedkoper dan georganiseerde vakantie

Voor wie weer eens wat anders wil! Normaal gingen wij altijd met zo'n georganiseerde reis van bijvoorbeeld Oad of TUI naar de Spaanse zon. Maar toen dachten we: we kunnen ook eens lekker zelf gaan rijden! Toen hebben we een huisje gevonden op happyhome en dat vonden we zo mooi, dat we meteen hebben geboekt. Met zwembad en alles! Er zelf heen rijden vinden we een avontuur op zich. Qua faciliteiten hebben we evenveel als we altijd hadden op onze georganiseerde reizen, maar nu is alles gewoon lekker van onszelf. We hoeven het zwembad niet te delen en dus geen handdoekjes bij het zwembad gaan leggen om onze stoelen te reserveren voor de dag. Want we hebben een huisje met een privézwembad dus dat is veel luxer en relaxter. Het huisje zelf is veel groter en ook veel knusser dan zo'n standaard hotelkamer. Dus wat ons betreft alleen maar voordelen! En het was ook nog veel goedkoper, natuurlijk omdat we ook niet hoeven te vliegen nu, maar dat vonden we al niet echt leuk, dus dat is ook alleen maar fijn. Echt een ontdekking dus om gewoon lekker zelf je vakantiehuisje te boeken. En ik heb al gezien dat er heel veel huisjes op staan in allemaal landen van Europa dus ik denk zeker dat we dit vaker gaan doen!

K

K. Alblas

16-02-2017

0

Kroatie is een goed idee

Check de luxe vakantiehuizen met zwembad. Het is niet de meest fraaie website. Maar zijn wel duidelijk en betrouwbaar als je het vergelijkt met bijvoorbeeld topic travel of van die klote-vkanantiehuisje van bellvilla ofzo. Allemaal commerciele meuk en dit valt erg mee. Netjes en vooral die luxe vakantiehuizen zijn kwa prijs/kwaliteitverhouding erg goed te doen. Vooral als je de prijs door 8 personen kan delen ofzo dan kom je een stuk goedkoper uit dan een hotelkamer bijvoorbeeld. Wij zaten op loopafstand (en dus ook echt op loopafstand) van het strand, een supermooie baai. Hebben voor een week het huis Vakantiehuis in Crikvenica in kroatie gehuurd en is een aanrader. Misschien ook omdat het kroatie is, dat het nog goed te doen is kwa prijs. Want in spanje kom je hier geloof ik niet mee weg. Niet heel veel interesants in de buurt ofzo, maar als je wil ontstressen in de middle of nowhere dan is dit een goed idee. Lekker weer gehad en zeker voor herhaling vatbaar. Kwa prijs krijgen ze dus een 10, levering een 8 want het kan altijd beter.

F

Fam. Oktaai

05-02-2017

0

Goede reiservaring met happy home

We mochten onze hond Benny meenemen op reis naar het mooie Mecklenburg-Vorpommern. Ook was er een binnenzwembad waar we echt van hebben genoten. Zonder Benny dan wel.

M

Marcela

10-12-2016

0

mooie website elders goedkoper

ik vind het best wel duur en heb veel van dit soort huisjes elders goedkoper gezien het is wel een mooi website met mooie fotos maar ik boek elders want de prijs is belangrijk voor mij

I

isaha

20-01-2016

0

Weekje Kroatië

We hebben een heerlijke vakantie gehad in Kroatië . Alles was goed geregeld via Happyhome, dus dit is zeker een aanrader!

V

Van der Meulen

19-10-2015

0