NederlandReview

  Ervaringen FlixBus

  Stel, je hebt een leuk vakantieadres gevonden in het buitenland, maar je hebt zelf geen auto, en de trein biedt geen verbinding. Dan kun je nu ook terecht bij FlixBus, een busmaatschappij waar je zelf gemakkelijk een reis kunt boeken van Amsterdam naar Berlijn bijvoorbeeld, of naar Londen, etc. Er zijn vele bestemmingen mogelijk. Een van oorsprong Duits bedrijf, wat nog maar kort bestaat. Wat de ervaring is van anderen die al eens met hen een reis hebben gemaakt, kun je hier lezen.

  Over FlixBus

  FlixBus werd in 2013 in München opgericht door drie jonge ondernemers om duurzaam reizen comfortabel en tegelijkertijd betaalbaar te maken. Op hetzelfde moment startte ‘MeinFernbus’ in Berlijn een concept met groene bussen die door heel Duitsland reden. De Duitse spoorwegmonopolie werd namelijk in 2013 opgeheven en beide starters werden de leidende aanbieders op de busmarkt. Beide bedrijven zijn inmiddels gefuseerd en inmiddels marktleider in Duitsland. Sinds 2015 breidt FlixBus uit in andere landen als Nederland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Kroatië. Ook bieden zij vervoer in grensoverschrijdende bussen tot naar Scandinavië, Spanje, Engeland en Oost-Europa.


  Flixbus gaat de strijd aan met de NS, aldus Z Today

  Diensten

  Bij FlixBus kun je een rit boeken via het eenvoudige boekingsformulier op de website. Je vult daar in waar en wanneer je wilt opstappen en waar je naartoe wilt reizen. Je kunt ook meteen een terugreis boeken, en de datum van terugreis toevoegen, maar je kunt ook gewoon een enkele reis boeken. Je geeft aan met hoeveel volwassenen en hoeveel kinderen je wilt reizen en of je fietsen meeneemt. Als je dit hebt gedaan krijg je een aanbod te zien met een totaalprijs voor het aantal passagiers wat je meteen kunt boeken.

  Er zijn verschillende vaste busreizen beschikbaar naar onder andere de volgende plaatsen:

  • Londen
  • Parijs
  • Berlijn
  • Groningen
  • Utrecht
  • Amsterdam
  • Eindhoven
  • Disneyland Parijs

  Je kunt ook kijken op de pagina ‘Busreizen: Alle steden’. Hier vind je per land een handig overzicht met mogelijkheden. Ze hebben meer dan 1.000 bestemmingen in 20 landen, zo kun je via deze lijst de populairste verbindingen vinden, gesorteerd per land.

  Comfort

  In alle bussen zit airconditioning, een leeslampje, gratis Wifi en er zijn stopcontacten voor het opladen van je smartphone bijvoorbeeld. Verder is er een toilet in iedere bus, extra beenruimte en je kunt snacks en drankjes kopen bij de chauffeur. Voor de bagage is ook genoeg ruimte.

  Klachten

  Op de website vind je een pagina met veelgestelde vragen die uitgebreid beantwoord worden. Heb je andere vragen of klachten, dan kun je contact opnemen met de klantenservice. Deze spreken Duits en Engels. Je kunt ze bereiken van maandag t/m zondag, 24 uur per dag via de service-hotline: +49 (0)30 300 137 300. Of je vult het contactformulier in op de website. Wordt de klacht niet opgelost dan kun je altijd terugvallen op het ODR platform van de Europese Commissie.

  Vertel over jouw ervaringen

  Hier op NederlandReview willen wij een consumentenplatform zijn dat onafhankelijk is, en waar iedereen zijn/haar mening over bedrijven, diensten en dergelijke kan achterlaten. Heb jij al eens gereisd met FlixBus? Laat dan ook jouw review achter op onze site, zo kunnen anderen daarvan profiteren!

  Lees hier de reiservaringen van anderen met FlixBus, een jong bedrijf dat reizen met de bus in Europa wil vernieuwen, voldoen ze aan de verwachtingen?

  FlixBus
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (41)

  4
  29% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  4.6
  Service
  rating
  3
  Prijs
  rating
  5
  Leveren
  rating
  3.6

  Schrijf nieuwe review

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over FlixBus

  Uw beoordeling

  Van te voren lage verwachting, dan valt de reis reuze mee

  Als je van te voren geen hoge verwachting hebt, valt alles uiteindelijk reuze mee :) De heenreis, naar Parijs, hebben we 2x een Franse chauffeur gehad. De meeste reviews zeggen dat je geen service krijgt, etc. Maar Franse volwassenen zijn nu eenmaal stugge mensen. Daar hoef je al die extra service en vriendelijkheid niet te verwachten. Als je met deze kijk naar de reis kijkt verliep alles erg soepel. We kwamen overal op tijd aan en we konden zitten waar we wouden. Op de terugreis hadden we tot aan onze overstap ren Nederlandse chauffeur. Deze man was erg vriendelijk en praatte voor iedereen Engels. Ook nu kwamen we overal op tijd op de bestemmingen. Na de overstap kregen we een Duitse chauffeur. Deze man sprak ook voor iedereen Engels en leverde nog extra service met koffie, thee en iets lekkers. Kortom, wij hebben een goede heen- en terugreis gehad. Als we weer op deze manier vervoer gaan boeken, kan het maar zo zijn dat dat weer via Flixbus gaat gebeuren :)

  Door: K. Elschot27-08-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  7.5
  rating

  Goedkoop en gezellig met de bus

  Ik vind het best een relaxte service, nou ben ik niet zo moeilijk en vind ik het sowieso leuker om met de bus te gaan dan met de trein, zeker als je ziet wat je daar tegenwoordig voor moet betalen. Bus is gewoon veel gezelliger, en dus ook veel goedkoper. Het geeft mij altijd een beetje een romantisch gevoel, maar dat ben ik.

  Ik doe het vaak voor weekendjes weg, vooral met stedentrips ben je altijd best duur uit als je ziet wat alles kost in bijvoorbeeld Parijs of Londen, echt heel dure steden! Dan scheelt het toch weer als je dan de heen- en terugreis voor een habbekrats hebt gehad.

  Daarom wat mij betreft een aanrader, het is goedkoop en gezellig en je komt op je bestemming.

  Door: Leo Hanke07-08-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Meerdere tickets

  Mooie app en zeer goed te betalen. Voor de prijs mag je niet heel veel verwachten maar tot nu toe zijn al mijn reisjes met de Flixbus prima verlopen, erg blij met het aanbod. Retourtje Parijs voor 16 euro? Soms ietsje te laat maar zo erg is dat allemaal niet. Zou de maatschappij zeker aanraden, doe wat aan je verwachtingsmanagement als je een vijfsterren ervaring verwacht. In Wenen vertraging gehad met het vliegtuig waardoor ik de bus miste, even contact opgenomen en na enige tijd wachten een nieuw ticket- volledig gratis- in de app gekregen, prima service!

  Door: Martijn08-10-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9.5
  rating

  Busreis Amsterdam munchen

  Ik heb net een reis achter de rug van amsterdam naar München was een nieuwe en comfotable bus chauffeurs waren aardig en schone bus voor vervolg vatbaar

  Door: Jordi30-04-2021
  Kristel Plets06-05-2021

  Dag Jordi, moest je een negatieve PCR test tonen?

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  11022889111

  Kanker slechte bus wollah 2 koffers zijn kanker gestolen en wat de fuck doen ze eraan helemaal niks broer. Ik zweer ga niet met deze bus want ze neuken je anaal -,-

  Door: KT29-08-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Bus ticket maar Metz

  Samen met een vriend heb ik vorig jaar een busreis geboekt. Door veranderde omstandigheden hebben wij gekozen tot annuleren.

  Mijn vriend kreeg zijn geld terug en ik een voucher. Na meerdere malen over weer gemaild te hebben, bleven zij erbij dat een voucher niet uitbetaald kon worden.

  Prima dat dat niet kan, maar waarom geef je mij die voucher dan en bij die vriend van mij zijn geld terug. Heel apart en ik heb daar nooit antwoord op gekregen. Nu negeren ze mij compleet en reageren ze op geen enkele mail.

  Ik snap ook dat de Corona periode zwaar is voor alles en iedereen. Individuen en bedrijven. Maar de communicatie en de aangedragen oplossingen zijn heel slecht bij Flixbus. Tot de dag van vandaag nog geen oplossing!

  Door: Ruben Busé28-07-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  4.5
  rating

  Leuk concept

  Superleuk concept en werkt nog ook. Ik kon het niet geloven dat het voor die prijs kon, maar je komt er echt! Ik spreek uit ervaring.

  Door: Tatjana26-09-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Ticket praag groningen 23 oktober 2020

  Ticket geboekt 23 uur voor vertrek bus. Dit alles moet je vooruit betalen binnen 1 uur bericht de trip gaat niet door. Geld terug gevraagd. Na 1.5 mnd nog niet terug. BOEK NIET BIJ DIT BEDRIJF ZE ZIJN ALLEEN OP JE GELD UIT REIZEN DOE JE NOOIT BIJ HUN.

  Door: Jakob de Vrieze26-11-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Bus ticket

  Ze maken loze beloftes, NIKS is nageleefd.
  Ik heb hun site bekeken met al hun corona regels, ze hebben zich aan geen enkele gehouden. De bus was stampvol, geen enkele lege plek. Mondkapjes werden niet gecheckt, er was nergens desinfect te bekennen en zelfs de buschauffeur had soms geen mondkapje op.

  Ik heb een email gestuurd met klachten met zelfs foto’s, hier werd niks mee gedaan. Ze zeiden eigenlijk alleen jammer voor je, je bent zelf ingestapt dus eigen schuld, alsof ik genoeg geld had om even een vliegtuigje diezelfde minuut te boeken. Zeer gevaarlijk!!

  Door: Nina13-11-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  3.5
  rating

  Busreis

  Prima te boeken snel en korrekt. Echter.....stoel reserveren: er staat NA DE BOEKING. Heb je echter geboekt staat er : TIJDENS DE BOEKING....
  5 x geappt. 5 x gesmst.
  Tig keer gebeld. Telefoonnummer die op de sites staan zijn NIET IN GEBRUIK !!!!
  Wanhopig word ik ervan. Wie weet raad ????

  Door: Smolders23-07-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  5
  rating

  200

  Slechtste bus rit ooit
  Slechtste bus rit ooit. Betaal liever wat meer en neem een vliegticket als je wat verder wilt. Zit momenteel in de bus en er zitten zelfs zwervers in. Veel ziektes kan ik je vertellen! Daarnaast is de bus vies en super krap.

  Beste tip van je leven koop geen ticket!

  Door: Sjoerd02-03-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Flixbus

  ABSOLUUT NIET DOEN! WAARDELOOS!

  Door: Adriano01-03-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  100

  Slechtste bus rit ooit. Betaal liever wat meer en neem een vliegticket als je wat verder wilt. Zit momenteel in de bus van Zürich naar eindhoven en er zitten zelfs zwervers in. Veel ziektes kan ik je vertellen! Daarnaast is de bus vies en super krap.

  Beste tip van je leven koop geen ticket!

  Door: Sjoerd28-02-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Flixbus

  Hele slechte ervaringen mee! Ik ga dit overal neerzetten want dit kan echt niet. Flixbus geeft aan tijdens een annulering dat er een code gestuurd gaat worden en vervolgens kopen we daar een nieuw ticket mee. Bedrag wordt 2x afgeschreven en we krijgen geen geld terug. Slechte service aan de telefoon. Ze reageren 2 weken niet op onze mailtjes en geven onduidelijke informatie!

  Door: R.O.18-02-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  AMS to BRX

  My wife and I took FlixBus from Amsterdam to Brussels for a day trip. We sat in the the second row and on the way to Belgium the driver vaped on and off the entire ride, which made some passengers nauseous. On the return ride, the bus arrived exactly at departure time, only for the driver to tell everyone waiting that the bus would be leaving an hour late. When asked why, the driver was very curt and simply said he needed a break and then proceeded to blow off the questions of other customers before driving off with the bus. The customer support line was no help whatsoever. The buses are comfortable and clean, but the customer support is abysmal. My recommendation is to fly if possible instead of dealing with FlixBus personnel.

  Door: Zachary Bates02-12-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4.5
  rating

  Bus Parijs Amsterdam

  Bagage gestolen! Ruzie in de bus!
  Ruzie in de bus. Een man was dronken en zocht ruzie. Er ontstond een vechtpartij. De chauffeur deed eerst helemaal niets!
  Aangekomen in Amsterdam bleken onze koffers gestolen. Er is totaal geen controle bij tussenstops! Belachelijk. Dat moet toch simpel te regelen zijn?

  Door: Ed Jansen03-11-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  5.5
  rating

  busreis 5 personen Rotterdam Antwerpen

  Zeer slechte ervaring met Flixbus.
  1. Onduidelijke boekingssite, waardoor ik een boeking direct moest annuleren en overdoen; je krijgt dan vouchers, maar als je bv dan geen gereserveerde plaatsen meer kunt krijgen dan kun je naar dat betaalde reserveringsgeld fluiten.
  2. Zeer onvriendelijke chauffeurs
  3. Op de terugweg waren onze gereserveerde plaatsen bezet en de chauffeur weigerde dat te corrigeren.
  3. Na een heleboel mailwisselingen, waarbij ik sterk de indruk kreeg, dat bewust ingewikkeld werd gedaan om de klant het hoofd in de schoot te laten werpen, kreeg ik niet het geld terug, maar een voucher voor dat bedrag, omdat ik betaald had met een voucher.
  Die voucher was echter verkregen door directe omboeking door de onduidelijke website.
  Aangezien ik geen gebruik meer wil maken van Flixbus, door de genoemde ervaringen kan ik dus naar het geld fluiten.
  4. Geen enkele flexibiliteit, maar alleen zich beroepen op de regeltjes.
  5. Nooit meer met Flixbus en ik raad het iedereen ook sterk af.
  Bah, wat een organisatie.

  Door: F.J. van der Heijden01-11-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  FAQ

  Is FlixBus een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 41 ervaringen geplaatst over FlixBus. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 4 gekregen, waarbij 29% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is FlixBus actief?

  FlixBus is vooral actief in de categorie Vakantie en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Goedkope vakanties, Vakanties binnen Nederland, Stedentrips

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van FlixBus gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.