Raisin

5.2

Bestellen

5

Service

5.9

Prijs

5.1

Levering

52.7%

Zou hier weer kopen

Raisin

Het kan handig zijn om wat spaargeld op de bank te hebben. Natuurlijk wil je dan wel een betrouwbare bank kiezen of een spaarrekening om je geld te beheren. Wie weet kan Raisin dit wel zijn. Maar zal je geld wel veilig staan op zo’n rekening of is er kans dat je het gehele bedrag kwijt raakt? Hoe hoog zal de rente zijn die zij aanbieden nou echt zijn? Zal het makkelijk zijn om je geld bij Raisin op een spaarrekening te zetten? En zal de klantenservice je wel kunnen helpen als je ineens niet meer bij je geld kunt of er iets anders misgaat? Alleen mensen die al eens wat geld op een Raisin spaarrekening hebben gehad kunnen je hierover inlichten.
Lees hun reviews om een idee te krijgen van hoe een spaarrekening nou eigenlijk werkt. Hun beoordelingen, cijfers, meningen en ervaringen kunnen je laten zien of Raisin echt zo veilig en betrouwbaar is.

Over Raisin

Raisin is een financiële instelling. Ze bieden je een spaarrekening aan waar jij jouw spaargeld op kunt zetten. Het bedrijf noemt zich zelfs een “toonaangevende marktplaats” voor sparen in heel Europa. Het aanbod bestaat volgens hun website, namelijk toegang tot spaarproducten vanuit heel Europa. Ze opereren namelijk maar liefst in 30 verschillende landen en hebben 53 partnerbanken in hun database.

Doel van Raisin

Hun doel is om jou de beste rente te bieden en op die manier jouw rendement te verhogen. Je kunt, na je eenmalig online geregistreerd te hebben, in één oogopslag al je deposito’s zien. Maar ze zullen je ook regelmatig updates sturen over nieuwe spaarproducten. Je kunt dan gemakkelijk een nieuwe deposito openen of juist een al bestaande deposito verlengen. Dit kun je zelfstandig doen en daar heb je dus verder niemand bij nodig. Jij bepaalt namelijk waar je wilt sparen. Er is een speciaal depositogarantiestelsel dat jouw spaargeld zal dekken tot een bedrag van €100.000 per rekeninghouder per bank.

Hier wat tips om geld te besparen zodat je meer op een spaarrekening kunt zetten.

Diensten van Raisin

Je kunt je via de website gemakkelijk aanmelden. Je hoeft je alleen maar te registreren. Wel willen ze graag dat je een kopie van je ID-bewijs upload en een referentie transactie uitvoert. Daarna krijg je inloggegevens waarmee je waar dan ook op hun website kan inloggen. Eenmaal ingelogd zal je vervolgens toegang hebben tot het gehele aanbod van hun partnerbanken. Daarna is het gewoon een kwestie van een spaarproduct selecteren en de gewenste inleg overmaken. Verder is er een klantenservice die je kan helpen als je er zelf niet helemaal uit dreigt te komen.


Klachten, Complimenten en Tips voor Raisin

Heb jij wel eens geld proberen te sparen via een rekening van Raisin? Dan horen wij uiteraard graag meer over jouw Raisin ervaring. Hoe makkelijk was het om je te registeren? Was het echt zo gemakkelijk om een deposito te openen? Hoeveel geld heb je gespaard in de tijd dat je geld op een Raisin deposito stond? En wat zei de klantenservice van Raisin toen je geld kwijt leek te zijn? Schrijf je eigen Raisin review en laat ons weten wat jouw mening over deze spaarbank is.

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 500 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (129)

rente wordt niet doorgezet naar mijn Nederlandse tegenrekening

Beste forumleden! Ik ben lid geworden vanwege mijn recente ervaring bij Raisin. Ik heb sinds vier maanden een tweetal deposito's van 6 maanden die in april vrij komen. Ook heb ik één spaarrekening die vrij opneembaar is. Hiervan krijg ik elke drie maanden rente.... althans.... dat hoop ik! Ik heb de rente van mijn Raisin rekening naar mijn tegenrekening in Nederland geboekt. Ik wacht hier al 12 dagen op. Zijn hier ervaringen mee????

R

Rene

16-01-2024

0

Raisin regeert niet.

Raisin reageert niet op de mail. Ik ben in het buitenland en kan niet in een telefoon wachtrij gaan staan. Mijn deposito loopt af maar ik kan niks doen omdat raisin geen tancode verstuurt (ik ontvang niks) ook storten of afschrijven van mijn spaar rekening lukt hierdoor nieg. nu is mijn inlogook geblokkeerd en Raizin regeert totaal niet op de mail. Slechte service.

F

Franck

05-01-2024

0

Raisin account ineens verwijderd

Mijn account was door een menselijke fout uit het niks verwijderd en 1/3 van mijn geld was maar teruggestort op mijn oorspronkelijke rekening… nu ligt de rest (volgens Raisin) bij een partner bank, maar is mijn account nog steeds niet hersteld. Ik heb geen idee wat er intern aan de hand is, maar een ineens gesloten account heb ik op geen 1 ander platform meegemaakt. Ik schrijf over 2 maanden weer een review als het dan nog niet is opgelost.

A

Aeron

02-01-2024

0

Deposito

Contact is super goede uitleg

W

Willy

03-11-2023

0

Eigenlijk is 1 ster te veel. Ik opende in augustus een rekening en 2 spaarproducten. Prima deal. Maar na 3 weken kon ik niet meer inloggen. Raisin kon het niet oplossen. Communicatie er over was een drame. Op mails wordt gereageerd. Bellen betekent altijd plm. een half uur in de wacht. Als je een lastige vraag hebt wordt regelmatig het gesprek gewoon beëindigd en mag je opnieuw beginnen. Geduld en belbundel worden op de proef gesteld. Uiteindelijk sprak ik maar af de boel op te heffen. De details zal ik hier niet beschrijven maar het heeft bijna 7 weken geduurd voor ik mijn geld terug had. 1000 excuses per gesprek maar nooit een oplossing. Uiteindelijk heeft partnerbank CVK het opgelost door mijn geld rechtstreeks aan mij over te maken. Heel slecht allemaal

M

Marten Hiemstra

02-11-2023

0

Aanmeldprocedure

Zojuist de aanmeldprocedure doorlopen. Ging in één keer goed en kostte me een minuut of vijf. Enige is dat je voorbereid moet zijn op Engelstalig. Dat zou beter kunnen voor veel medelanders. Daarom voor service wat minder sterren. De rest weet ik nog niet, maar komt allemaal goed over.

B

Bert

02-11-2023

0

Sparen

Aanmelden is onmogelijk vanwege de lange wachttijden voor identificatie. Uren wachten zonder resultaat.

S

Stijn

04-10-2023

0

Aanmeldprocedure

Aanmelding verliep goed. Wel een beetje een dingetje om het paspoort goed in beeld te krijgen en goed heen en weer te bewegen, maar het was met 5 minuten helemaal klaar. Goede ervaring dus met de aanmelding. Beetje digitaal onderlegd en de Engelse taal machtig zijn is wel zo handig.

D

Douwe

27-09-2023

0

deposito

Aanmelden ging wat lastig ivm Engels sperkende medewwerkster, geen native speaker maar vermoeldeijk Indich. Maar alles lukte in 1x. Aanvraag deposito ging ook soepel. In twee dagen gergeld na de storting. Ook goede toelichtingen bij bronbelasting. Kortom, zeer tevreden tot nu toe. Ben benieuwd hoe het gaat als de deposito's aflopen..

R

Rik

22-09-2023

0

Spaarrekening

Een rekening openen is niet echt moeilijk, identificatie gaat via een Engels sprekende medewerker. Binnen een half uurtje geregeld, prima dus. Geld storten gaat ook prima, duurt 1 a 2 dagen voordat het op je rekening staat (zoals ze zelf ook al aangeven). So far, so good. De Helpdesk reageert helaas in het geheel niet op email en ook niet op berichten die je in de app opgeeft. Inmiddels is de oudste al 2 weken oud. Al met al toch geen aanrader vanwege het uitblijven van een reactie van de Helpdesk.

E

Ed

04-09-2023

0

spaarrekening deposito

alles verliep prima, aanmelden was wel in het engels maar dat was geen probleem rekening met een paar dagen geopend. Voor de rest gaat overschrijven prima en alles is duidelijk. Tot nu toe geen problemen en alles is perfect geregeld.

G

gier

03-09-2023

0

Spaarrekening en deposito

Ik schrijf een review omdat ik mijn ervaring met Raison totaal anders is dan de negatieve berichten die ik hieronder lees. Allereerst het aanmaken van een rekening. Logisch dat er een uitgebreide procedure doorlopen moet worden. Was dat niet zo geweest dan waren er ook klachten. En dat het ingewikkeld is om je aan te melden en een rekening te openen zegt meer over de digitale capaciteiten van sommigen. Andere taal? Dat weet je als je een rekening gaat openen bij een buitenlandse bank. Vervolgens het openen van de rekening zelf. Geen probleem, gaat snel en gemakkelijk. Storten van geld? Waarom is het een probleem dat dit 1 of 2 dagen duurt voordat je het ziet? Gebeurt in NL ook. Bereikbaarheid: wel eens een Nederlandse bank proberen te bereiken? Dat is niet veel anders. Kortom, ik ben prima tevreden. Maar voor sommigen is het nu eenmaal nooit goed genoeg.

M

Maria

23-08-2023

4

Raisin

Met wat moeite heb ik een rekening kunnen openen bij Raisin Echter een overboeking van een klein bedrag als test komt niet aan. En helaas, of misschien te verwachten, gezien mijn ervaring met hen in het verleden, de service is abominabel, Ik krijg geen reactie op mijn mails en na half uur wachten bij de telefonische helpdesk heb ik het opgegeven. Ze zijn wel snel met het sturen van mails om toch snel te starten met sparen.Dat ga ik niet doen dus. Leve de chatbot

19-08-2023

1

Openen rekening

Het openen van een rekening bij Raisin is een vrijwel onmogelijke opgave. Nederlands sprekende medewerkers zijn er niet, al wordt gezegd dat dat wel zo is. Engels sprekende medewerkers hebben vaak (ik sprak er minimaal acht gedurende een telkens mislukkend identificatieproces) een onverstaanbaar accent. Alle pogingen om de identificatie plaats te laten vinden zijn tot heden jammerlijk mislukt!!!! Ik heb het maar opgegeven en de app van Raisin maar verwijderd! DRAMA

C

Chris Mourik

15-08-2023

0

deposito en spaar

Raisin houdt 2 weken je geld renteloos vast soms verdwijnen er bedragen maar het goede nieuws is dat ze ook wel terugtoveren. Wel dagen lang slapeloze nachten. Kortom meer rente maar als je alle renteverliesdagen bij elkaar optelt en irritaties en tijd om het op te lossen meeneemt kost het geld en kan je net zo goed bij je huisbank blijven! Klantenservice reageert niet dus verwacht geen ondersteuning. Voelt voor mij aan als de nieuwe Icesave bank waar Nederlanders ook naar hun geld konden fluiten!

15-08-2023

1

Raisin bank

Zier er prima uit de app. Maar identificatie gemakkelijk als ze hiernaast schrijven, zeker niet. Heel gedoe waarbij een vriendelijke mevrouw in het Engels alle kanten van je id kaart wil zien. Maar goed daar doorheen alleen om een dag later te zien dat in de app opnieuw de melding stond: voltooi identificatie proces. En het bijbehorende document stond nog steeds op moet nog beoordeeld worden. Mooie app maar het rammelt. Waar zijn mijn gegevens dan nu? Waren ze niet goed? Zal het wel nooit weten maar ik ben blij dat ik er geen geld heb gestort. Samengevat: een vriendelijke mevrouw, omslachtige procedure en een onbetrouwbare indruk. Liever een wat lagere rente dan geld kwijt.

P

Paul

15-08-2023

0

raisin deposito

Na 1 jaar nog maar eens een review over raisin. Aanmelden bij deze club (bank) gaat niet vanzelf. Daar moet je wel wat moeite voor doen. Bij mij lukte het verificatie proces pas na een keer of 15 Je wordt geholpen in Duits of Engels via een beeldverbinding en moet dan een aantal vragen beantwoorden en je i.d. tonen. daarna hoor je een paar dagen niets en krijg je een bericht dat je geaccepteerd bent. Het openen van deposito of rekening is daarna vrij eenvoudig, maar verwacht niet dat het snel gaat. Die Duitsers nemen overal de tijd voor! Geld storten en of opnemen kan dagen duren. Afhankelijk van het land waar je een rekening opent moet je soms nog een formuliertje ondertekenen. Gelukkig zit de website wel goed in elkaar en is erg duidelijk zonder hinderlijke banners en popups. Alle informatie is kort en bondig. Ook het zoeken naar rentetarieven en termijnen is erg eenvoudig. En je hebt een keurig overzicht van je rekeningen. Bevalt mij tot nu toe nog steeds goed.

R

rik b

13-08-2023

0

Deposito

De aanvraag van een deposito verliep traag na het door mij direct overleggen van alle benodigde documenten en beschikbaar stellen van het geld. Na 10 dagen wachten vervolgens een bericht dat het rentetarief van het deposito naar beneden wordt bijgesteld als ik niet binnen 2 dagen mijn documenten zou overleggen. Hierop heb ik de aanvraag ingetrokken en het geld van de rekening gehaald.

R

Rob

13-08-2023

0

raisin bank

Waardeloos. Na storten op tussenrekening duurt het dagen voor ze het overzetten naar een spaarrekening. Heb mijn geld terug gestort en een mail gestuurd om het op te zeggen. Nooit meer iets gehoord.

P

Paul

09-08-2023

0

spaarrekening en deposito

Mooie rentes en als je eenmaal binnen bent een soepele dienstverlening. Verificatie was even heel serieus. Ik snap dat dat een barriere kan zijn. Bij mij ging het in het Duits maar verder wel soepel

P

Pieter

13-07-2023

0