Das Rechts­bij­stand­ver­ze­ke­ring

4.3

Bestellen

4.7

Service

4.1

Prijs

4.3

Levering

33.3%

Zou hier weer kopen

Das Rechts­bij­stand­ver­ze­ke­ring

Is DAS rechtsbijstand een betrouwbare rechtsbijstand verzekering? Vele consumenten gingen je voor in het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering, hun ervaringen kunnen jou misschien verder helpen in het maken van de keus om bij DAS een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Over DAS

DAS is een van oorsprong Frans bedrijf, maar in 1963 werd DAS Nederlandse Rechtsbijstand Verzekeringsmaatschappij opgericht. Het begon met een kantoor in Amsterdam, maar al in de jaren ’80 kwam er ook een kantoor in Groningen. Ook DAS moest moderniseren en meegaan met de tijd. Zodoende is sinds 2010 DAS niet meer exclusief voor particulieren, maar ook voor ondernemers. Daarnaast kan je ongeacht of je verzekerd bent bij DAS, er altijd terecht voor advies.

Diensten

DAS biedt rechtsbijstandverzekering vanaf €12,57 per maand. Daarnaast kan je ook juridische hulp vragen als je niet verzekerd bent bij DAS. Op een overzichtelijke manier kan je zien wat DAS voor je kan doen en wat de kosten zijn die hieraan verbonden zitten. Met duidelijke vaste bedragen kom je zo nooit voor verrassingen te staan en is dit dus een uitstekend alternatief als je niet verzekerd bent.

Diensten voor ondernemers

Voor ondernemers maakt DAS onderscheid tussen:
-    ZZP’ers
-    MKB’ers
-    Grootzakelijk

De diensten die DAS biedt voor ondernemers zijn:

-    Rechtsbijstandverzekering
-    Juridisch advies
-    Incasso
-    Bedrijfsinformatie
-    Online boekhouder

DAS biedt aan ondernemers dus alle onderdelen die nodig zijn om op juridisch gebied een bedrijf gezond te houden.

Klachten

DAS heeft een aparte afdeling op de website over hun klachtenregeling. Dat mag ook wel want het laatste wat een rechtsbijstandsaanbieder moet hebben is een rechtzaak aan de broek. Op de klachtenpagina kan je makkelijk zien hoe klachten ingediend kunnen worden. Online, per brief, of zelfs per telefoon. Mocht je klacht niet juist afgehandeld zijn word je doorverwezen naar Klachteninstituut Financiële Dienstverlening. Er wordt wel gemeld dat een rechtzaak tegen DAS niet door DAS vergoed word. Mocht de rechter jou in het gelijk stellen vergoeden ze wel noodzakelijke kosten.

Naast een klachtenpagina heeft DAS ook een Blij met DAS pagina, waar tevreden consumenten hun dankbaarheid kunnen uiten. Typerend is natuurlijk dat klachten niet publiekelijk worden gemaakt op de website van DAS, zoals zoveel bedrijven laten ze alleen de positieve kant openlijk zien.

Veel voorkomende klacht over DAS is dat ze er zoveel mogelijk aan doen om niet in actie te hoeven komen. Dit komt overeen met zoveel bedrijven van tegenwoordig. Wel geld innen van premies, maar weinig tot niet in actie komen. Toch zijn er ook vele positieve ervaringen met DAS wanneer ze wel het beste beentje voor zetten. 
Overigens viel het één melder op dat er bij DAS met name HBO geschoolde juristen in dienst zijn. Voor een nog deskundigere beoordeling zou universitair geschoold beter zijn en er zijn ook vele andere rechtsbijstandverzekeringsmaatschappijen waarbij dit wel het geval is.

Heb jij zelf een ervaring of aanvaring met DAS? Laat dan even een beoordeling achter zodat anderen hier weer van kunnen leren.


 


Een rechtsbijstandverzekering van DAS een goed idee? Lees ervaringen van klanten bij DAS die u voorgingen en beslis op basis van ervaringen of u wel of niet een verzekering kunt afsluiten.

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 500 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (15)

Rechtsbijstand

Zeer slechte service van meneer Pang Atjok. Als tegenpartij probeer ik het beter te regelen voor zijn client dan hemzelf. Nooit bereikbaar, elke dag wordt er gezegd dat ik morgen terug gebeld wordt. De zaak loopt nu al meer dan een jaar en meneer Pang Atjok doet werkelijk waar niks, behalve overal smoesjes voor hebben.

S

Sjoerd Miedema

20-01-2023

0

via verzekering pakket

Al jaren behoorlijke premie per maand betaald. Verzoek om steunt/rechtsbijstand nu afgelopen 1-2 jaar 2x graag willen ontvangen, maar helpen je niet. Er wordt ook niet verder gekeken of gevraagd naar de situatie en al heel snel met minimale info een conclusie getrokken en dan valt je aanvraag niet onder de dekking van de verzekering. Je wordt dan doorverwezen naar ON DEMAND rechtshulp en dat kost je sowieso € 899, 00 (wordt niet verhaald bij tegenpartij oid, dat zijn jouw kosten) en daarna hoogstwaarschijnlijk nog meer, omdat de volgende stap van ON DEMAND naar de rechter is. Wij zeggen ook NIET DOEN!! Geen DAS!!

A

Annemarie & Willem van den Haselkamp-van Vliet

05-01-2022

0

Geen

Aan Thomas de Waal Dossier nummer: 2KH.5.21.094366 Ik wil graag met u én uw cliënten in gesprek gaan. Dat heb ik u vandaag gemaild. Dit hebben wij altijd al aangegeven. Even een vraag aan u; Doet u ook vooronderzoek? Ik vind het niet gezien uw dreigende brieven, daarom de beelden van de heimelijk opgestelde camera's van UW cliënten op dit review. Ter herinnering wie u vertegenwoordigt. Camera's van uw cliënten om buren, (minderjarige) spelende kinderen, niet wetende passanten, postbodes, slaapkamers van moeders die hun baby de borst geven, mijn eega en mijzelf zonder enige vorm van fatsoen te filmen. Dit mondeling bevestigd is door één van uw cliënten. (ten gehore van gemeentelijke Boa's van gemeente Hollands Kroon) Mijn persoonlijke mening over u: Ik vind u laag en ziekmakend. Blijkbaar is dát een DAS punt om hoog te scoren. Ziekmakend zijn, te kort schieten in -alle- feiten. De foto's die ik als bijlage lever betreffen de heimelijk opgestelde camera's van uw cliënten. Zij daarmee filmen wat ik hierboven genoemd heb. Allemaal te vinden in de Eufy cloud van uw clienten! En door mij gemeld op de Fixi app van Hollands Kroon. En..... Wie zonder zonden is, werpe de eerste steen.... ;-) Fijne avond gewenst Thomas!

J

Johan van Dam

26-11-2021

0

Rechtsbijstand verzekering

Zonde van je geld om bij Das rechtsbijstand een verzekering af te sluiten. Ze doen werkelijk waar helemaal niks. Ik had een woonrecht kwestie. 2 advocaten van Woonbond Nederland hadden al het voorwerk al gedaan en er stonden meerdere fouten in mijn contract. Vervolgens uit handen gegeven aan Das en die hebben zelfs nog niet eens de moeite genomen om een belletje te plegen of een brief te sturen naar de woningbouw vereniging. Ik krijg gelijk een afwijzing dat de zaak niet haalbaar Is. Sorry hoor maar 2 advocaten van Woonbond Nederland hadden wel gezegd dat die mogelijk er was. Dus Das heeft geen sodemieter uitgevoerd. Gevolg ik ben dakloos nu. Verhuis vergoeding en recht op andere woonruimte misgelopen door hun toedoen.Gewoon zo slecht dit! Beter elders een verzekering afsluiten. Das doet géén ene moer. Alleen arrogante advocaten daar zonder inhoudelijk kennis. Vooral van Woonrecht hebben ze geen kaas gegeten. SLECHT!!!!!!!!!

M

Marja

01-08-2021

0

rechtsbijstandsverzekering

zakelijke en privé verzekerd bij de DAS voor € 1.800,- per jaar. er 4 keer gebruik van willen maken en 4 keer "zien ze er geen zaak in" € 1.800,- had ik beter door de wc kunnen spoelen, dan was ik het ook kwijt geweest en had ik minder frustratie.

J

J. Zomer

29-10-2020

2

Zeer slechte en trage service!

In juli is het 4 (vier!!!) jaar geleden dat ik een auto ongeluk heb gehad in Frankrijk. De afwikkeling van de zaak is nu nog steeds in behandeling. DAS komt nooit zelf in actie. Ik moet iedere keer mailen om vervolgens te horen te krijgen dat ze nog geen bericht hebben uit Frankrijk. Dit is echt té belachelijk voor woorden......

H

Heidi Offerman

02-04-2019

1

Voegen niks toe

Uiteindelijk nog les zelf moeten tegen advies van juriste in. Komen zelf niet in actie doen niks pro actief en het dossier ligt op de “ vergeetstapel” . Het boeit ze niks verschuilen zich lekker achter elkaar en dronken een glas deden een plas en alles bleef zoals het was

J

Jean-Paul

29-06-2018

0

DAS heeft ook een incasso afdeling

DAS is namens een zeer grote client tegen mij een incasso procedure gestart. Mijn verweer wordt gelukkig door mijn verzekering bij ARAG gedaan. JE ZAL MAAR EEN RECHTSBIJSTANDSVERZEKERING BIJ DIEZELFDE DAS HEBBEN. U bent gewaarschuwd.

P

Pols

30-08-2017

0

DAS Slecht

Ongemotiveerd en ongeïnteresseerd Volledig dossier samengesteld en in bijgaande brief duidelijk mijn vragen geformuleerd. Zaak aangemeld en na 1,5 week werd ik gebeld. Want alles kan blijkbaar via de website en telefonisch. Kreeg al snel de indruk uit de vragen die er werd gesteld het door mij aangeleverde dossier niet had bekeken. DAS maakte een ongemotiveerde en ongeinteresseerde indruk. Hoop vervlogen op hulp bij het vinden van (rechts) bijstand. Zelfs 1 ster is bij de beoordeling zijn ze het niet waard!!

A

August

13-04-2017

0

Niet afsluiten!

4x om hulp gevraagd, 4x afgewezen met de meest uiteenlopende smoezen. Wel premie opstrijken maar helpen ho maar.

A

Anneke

11-01-2017

0

Professionele hulp

Professionele hulp gekregen bij een arbeidsprobleem. Heel fijn om deskundigen achter je te hebben staan in lastige tijden, je staat direct een stuk sterker. Maandlasten vallen heel erg mee.

O

Onno

02-12-2016

1

geweldig geholpen bij nare affaire

Das heeft mij geweldig geholpen toen ik verwikkeld raakte in een nare affaire en rechtszaak. Professioneel, zakelijk en ze denken met je mee. Een geluk bij een ongeluk

M

Mattias

27-09-2016

0

Problemen op het werk

Wegens problemen op het werk toch maar een rechtsbijstandsverzekering afgesloten. Hoop het niet nodig te hebben, maar blij dat ik alvast gedekt ben. Afsluiten ging op zich best makkelijk. Heb het dus nog niet hoeven benutten verder.

A

anoniem

24-05-2016

1

Goede hulp

Doen! Als je een keer iets hebt (wat in mijn gevql zo was) ben je heel erg blij dat je ze hebt!

A

Andy

31-01-2016

0

Beste voorwaarden + service

Omdat ik bang ben eruit gewipt te worden bij mijn bedrijf (crisis) ben ik gaan rondkijken voor een rechtsbijstand. Wat moet, dat moet he. DAS bood voor mij de beste voorwaarden en service en ze zijn erg aangenaam in de communicatie, niet onbelangrijk bij zoiets.. .Dus op hoop van zegen Hoop dat ik ze niet nodig heb

J

Jacques

24-12-2015

1