NederlandReview

  Ervaringen Wijkopenauto’s

  Wijkopenauto’s

  Je auto verkopen is niet makkelijk in deze herstellende economische tijden. Wijkopenauto’s kan dan een uitkomst zijn. Bij het RDW gecertificeerde bedrijf kan je binnen 48 uur geld op zak hebben en een auto minder. Maar dit is niet het enige wat Wijkopenauto’s biedt.

  Over Wijkopenauto’s

  Wijkopenautos.nl is een auto opkoper die momenteel gevestigd is in Nederland en Belgie (www.wijkopenautos.be). Deze auto winkel koopt niet alleen auto’s, maar staat ook voor je klaar als je de dagwaarde van je auto te weten wilt komen. Wijkopenautos bespaart je de rompslomp van het vinden van een kopen via een ander online platform. In plaats daarvan kan je naar het dichtsbijzijnde filiaal van wijkopenautos gaan.

  Inmiddels zijn er filialen in de volgende locaties:
  - Amsterdam
  - Arnhem
  - Maastricht
  - Rotterdam
  - Zwolle
  - Enschede
  - Utrecht
  - Breda
  - Den Haag
  - Groningen
  - Eindhoven
  - Apeldoorn

  Het reclamefilmpje van wijkopenautos. Waarbij ze uitleggen hoe het nou precies in zijn werk gaat:


  Staat je woonplaats er niet bij kan je gemakkelijk via de website je kenteken invullen en zo informatie opvragen waar de dichtstbijzijnde garage is die een taxatie doet voor wijkopenauto’s.

  Diensten

  Je auto verkopen, dagwaarde van je auto laten berekenen en een gratis vrijwaring en afmelding. Wijkopenauto’s staat voor je klaar wat betreft de afhandeling van autoverkoop. Er kunnen tal van redenen zijn dat je je auto moet weg doen en bij Wijkopenauto’s kan je al binnen 48 uur het geld in je handen hebben. Dit hangt af van welke bank je bij zit en of er een weekend voor de deur staat. Het taxeren van je auto is geheel gratis en binnen enkele minuten geregeld online.

  Wil je een gedetailleerdere taxatie dan kan je naar opgegeven garage gaan waar monteurs de auto binnen een half uur nakijken en de waarde bepalen. Als je dan alsnog besluit de auto niet te verkopen is dat geen probleem. Wil je de auto wel verkopen dan kan dit gratis, er worden geen bedragen doorgerekend en je krijgt niet alsnog later een factuur in de bus.

  In België werkt de methode precies hetzelfde en ook daar zijn verscheidene locaties beschikbaar om een uitgebreide taxatie te laten uitvoeren.

  Klachten

  Is wijkopenautos.nl te vertrouwen als auto winkel? Op de website is een kopje met Ervaringen van klanten. Hier staat echter niets onder en ook als je onderaan de pagina kijkt waar 5 sterren staan van meer dan 20.000 beoordelingen is er geen manier om deze dan te lezen. Het gebrek aan een goed menu op de website zorgt voor onoverzichtelijkheid. Alle informatie is maar neergekwakt, het belangrijkste staat immers bovenaan: de rekenmethode voor de eerste waardebepaling. Via een omweg kom je dan toch bij ervaringen van gebruikers. Deze zijn allen zeer positief en er wordt gesproken van grote klantvriendelijkheid. Dat alles in principe gratis verloopt is het grote pluspunt. Ook via andere beoordelingssites kom je erachter dat Wijkopenautos.nl doet waar het voor staat en dat is zonder poespas je auto kopen ongeacht staat of leeftijd.

  Heb je zelf een positieve of negatieve ervaring met Wijkopenautos.nl? Laat dan ook een beoordeling achter.

  Betrouwbaar je auto kopen of verkopen bij de wijkopenauto's dealer? Is het betrouwbaar? Lees duizenden ervaringen van anderen die u voorgingen bij NederlandReview.nl!

  Wijkopenauto’s
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (62)

  4
  26% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  3,8
  Service
  rating
  4,4
  Prijs
  rating
  3,8
  Leveren
  rating
  3,8

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Lachwekkende en irritante ervaring

  Op de website krijg ik een leuk bod voor mijn Streetka (de hardtop zit daar niet bij inbegrepen)
  Hij is 15 jaar oud en voor zijn leeftijd weinig gereden en in goede staat op een paar krassen na. De taxateur is echt vriendelijk , maar komt na 45 minuten ( want telkens kwam er iets tussendoor) met 1/5 van het bod van de website , een bedrag waar je niet eens de hardtop los voor krijgt. Dit bedrijf probeert rijk te worden over andermans rug. Ik blijf maar lekker genieten van mijn collectors item en wijkopenauto’s kan wat mij betreft mijn rug op i.p.v rijk te worden over mijn rug. Pure oplichters die gebruik maken van het feit dat er ook mensen zijn die dan maar het geboden geld pakken omdat ze het misschien nodig hebben. Mijn auto blijft, kost niet veel en staat me zeker niet in de weg.

  Door: Ed Beemsterboer 06-12-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2,5
  rating

  bedrag op de online is €1000 meer dan ofline

  Vrijdag bij wijkopenautos geweest na een internet prijs van €2800 was ik afgekomen op een bezoek aan de verkoop plaats. Bij de verkoop plaats word je meteen gevraagd of ik alle papieren bij mij had en als dat niet zo was dat ik beter meteen een nieuwe kon aanvragen zodat ik snel kon verkopen, de verkoper was met twee klanten tegelijk bezig en er kwamen ook tijdens het gesprek handelaren binnen. ik kon een prijs krijgen van €1800 omdat de auto gebruikers sporen had, een auto van 10 jaar heeft altijd gebruikers sporen lijkt mij. verder was de km ook hoog, op internet kan je maximaal 150,000 km op geven wat ik gek vind. mijn ervaring met wij kopen autos .nl is slecht.

  Door: johnny 31-03-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  10
  rating

  Zeer slechte ervaring

  Na indicatie toch nog weer onderhandelen super slecht.

  Door: Jan Hornag 15-03-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2
  rating

  Slechte communicatie

  Als de deal is gesloten wordt het heel moeilijk communiceren en je geld te krijgen. Er wordt niet gereageerd op mails of veel te traag. Als je het telefoonmenu bent doorgeworsteld krijg je dames aan de lijn die je geen antwoord (mogen) geven en je wordt never nooit niet teruggebeld ondanks beloftes. Ronduit schandalig hoe je als klant behandeld wordt. Ik heb na ruim een week mijn geld binnen maar weet zeker dat het vele malen langer had geduurd als ik niet 3 keer per dag gemaild en gebeld had. Een keer maar nooit meer!!!!!

  Door: A. Huijsmans 25-01-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2,5
  rating

  Oplichters

  Mijn verhaal is eigenlijk precies hetzelfde, ik ga het dus niet herhalen. Het zijn oplichters die makkelijk geld willen verdienen!

  Door: T. van Nuil 22-01-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2
  rating

  Misleidend

  misleidend bedrijf, snap niet dat zo iets mag en kan bestaan. Er zou een verbod om moeten komen!
  Mensen trap hier niet in zonde van de tijd!!!

  Door: Jk 14-01-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2
  rating

  betaling blijft uit

  Ik las net bij Radar dat na inleveren van je auto, kentekenbewijs en sleutels geen geld wordt overgemaakt naar je bankrekening. Oppassen dus.

  Door: Jan 06-01-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2
  rating

  Redelijk tevreden

  Na overlijden van mijn vader, zijn auto moeten verkopen. Bij aanschaf heeft hij er ooit (te) veel voor betaald, het was afwachten wat we ervoor terugkregen. Online hier bod van 5042. Omdat er een deukje in zat, wisten we wel dat het dat niet ging worden. Andere garages boden via een andere website rond de 3200. Verder via ANWB (online, met foto's en alles) een bod van 3600 gekregen; dat was voor ons een richtlijn, aangezien de ANWB ons betrouwbaar lijkt. Bij taxatie werd er gesproken over schade die zou moeten blijken uit gemeten laklaag; soms te dik, en soms juist te laag. Het ene wijst op overspuiten, het andere op een vervangen deur. Tja. Dat moet je dan maar aannemen. Mijn vader was de derde eigenaar, en geen idee wat er daarvoor mee gebeurd is. Uiteindelijk verkocht voor 3892. Dat was toch iets boven het ANWB bod, dus redelijk tevreden.
  Natuurlijk kun je er meer voor krijgen als je aan een particulier verkoopt, maar dan moet je wel zin hebben aan kopers aan de deur, proefritjes en afdingen. Dat hadden wij niet.

  Door: Leonie 28-12-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  6
  rating

  Waste of time

  Waste of time. Eerst gegevens in gevuld online. Dan langs gegaan. Ik kreeg nog niet de helft van het bedrag dat ik online kreeg en mijn wagen is perfect inorde. Schagelaars ...

  Door: Luc 17-12-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  2
  rating

  Oplichters!

  Doe maar gerust een 3000€ af aan je online bod om je bod ter plaatse in te schatten. Met extra opties wordt geen rekening gehouden en opeens zien ze schade waar er geen is (kindjes hé mevrouw zeiden ze ????). Auto van 1 jaar oud in gelimiteerde editie was opeens een auto van duizend in een dozijn... oplichters!

  Door: Femke Vandecasteele 22-10-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2
  rating

  wijkopenautos.nl duimpje naar beneden

  plus punt is dat ze heel snel een bod uit brengen (waar je niks aan hebt)
  ik had een peugeot 206 uit 2002 met nieuwe apk nieuwe banden en grote beurt reeds gehad. kortom en prima auto.

  ze boden me 1160 online en ik kom daar en ze boden me nog geen 150 euro. en dat moet er om bekend staan dat ze alle autos kopen. onzin dus

  hij beweerde niks met de auto te kunnen. misschien dan maar gauw jullie liegende reclame veranderen naar wij kopen lang niet alle autos.

  Door: ray 16-10-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  4,5
  rating

  Oplichters

  Eerste afspraak 2 minuten te laat ! kon niet meer geholpen worden wegens te strakke planning. Toen even naar een dichts bijzijnde garage gereden 800 Euro kon ik krijgen voor de auto. Garage gaf aan dat bod wijkopenautos 1220 euro een particuliere prijs was. Toch maar 2e afspraak gemaakt. Zeer onvriendelijk begroet, geen kop koffie. Kon gesprekken horen van collega die andere 'klanten' zwart aan maken was. Zonder van de tijd, alleen maar barrels vandaag, etc etc. Wachtruimte was een soort bouwkeet. Vieze gore stoelen en er lag zelfs een onderbroek achter de stoel op de verwarming!.
  Ok ze kwamen met de tablet, vertelde nog over de speciale (dure) velgen die volgens de jongen paar krassen hadden en geen meerwaarde. Waarde volgens ANWB 1300 Euro. Had niet verwacht een bod van 1220 te krijgen maar zeker niet onder de 900 Euro. We kunnen we maximaal 348 Euro voor geven. Waarom er zo'n groot verschil zit tussen de taxatie en uiteindelijk bod konden ze niet vertellen. Hoofdkantoor bepaald.
  Dit is gewoon pure oplichting !

  Door: Joost Houben 09-10-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2
  rating

  Oplichters

  Corsa 2011 indicatiewaarde 3685,- zonder de navigatie en de airconditioning.
  Geen slechte punten gevonden bij taxatie.
  Bod 1075,- tot 1575,-. De exportwaarde is al 3000,-
  Totaal geen toelichting waarom er minder dan 50% van de indicatiewaarde wordt geboden.

  Door: NW 20-09-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2
  rating

  csvmm

  mamm

  Door: k g 14-09-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  10
  rating

  Niet heen gaan! Zonde van je tijd

  Via internet wordt mijn auto getaxeerd op 3.300 euro. Ik vond deze waarde redelijk hoog en verwachte dit niet te krijgen maar..... na taxatie kreeg ik een bod van 874 euro (terwijl er aan de auto nauwelijks wat mankeerde). Dit terwijl ik van de dealer waar ik een andere (private lease) auto besteld heb 2.500 kreeg (en ik dit te laag vond).

  Ik heb hier tijd in gestopt en dat is absoluut zonde van de tijd gebleken. Dat is nog wat het meeste frustreert. Ze lokken met een hoge indicatieprijs (met een verhaal erbij dat het meer kan worden als de auto extra's heeft) en geven vervolgens een schijntje ten opzichte van de indicatieprijs. Je moet wel heel desperaat zijn als je met hen in zee gaat.

  Door: Ron B 08-09-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2
  rating

  Wij helpen u van uw geld af .nl

  Volgens taxatie via internet zou mij n auto 3475 euro (Citroen C4 bj 2009) waard zijn (staat duidelijk op het taxatierapport).
  Nu kan ik zelf ook een beetje reken en had gedacht zo rond de 2500 euro uit te komen.
  Niets is minder waard ik kreeg een bod van 1350 euro wat ruim 2000 euro minder is.
  Van allerhande smoezen werden op tafel gegooid om de 1350 euro te rechtvaardigen

  Dit zijn praktijken welke verboden moeten worden door de regering.

  Door: Pinarello 30-07-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2
  rating

  Taxatie

  Skoda laten taxeren via de website. Hier staat duidelijk boven “ons bod voor jou Skoda” komt een bedrag van 2077 uit. Hieronder staat “deze taxatie is 7 dagen geldig”.
  Naar aanleiding van deze taxatie een afspraak gemaakt in Alkmaar. Tijd en benzine in gestoken voor 2 auto’s gezien wij er vanuit gingen dat de Skoda daar zou blijven. Eigen keuze maar daar verwachtte wij ook wel wat voor.

  Eenmaal daar zijn wij echt wel langer geweest dan de 30 min die beloofd worden.
  Er werd gezegd dat het bedrag dat wij gezien hadden op de site geen taxatie is maar een bedrag dat je kan krijgen als je hem particulier verkoopt.
  Mensen kijken en lezen niet goed werd er gezegd want dit kwam veel voor.
  Er staat toch echt op de site vermeld dat het hun bod is voor de auto en dat deze TAXATIE 7 dagen geldig is.

  Wij kregen een bod van 773. Aanzienlijk minder dus.
  Deze tijd hadden wij beter kunnen gebruiken!

  Door: Thamara 08-07-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  3
  rating

  Lokkertje??????

  Wij kopen auto's heeft deskundig personeel dat naar mijn idee goed keurt. Het is alleen niet acceptabel dat er eerst een heel goed bod wordt gedaan n.a.v. het kenteken en een paar summiere gegevens. Het is blijkbaar heel normaal dat het werkelijke bod zo.n 50% lager ligt dan aanvankelijk is gedaan. Hier lok je wel mensen mee, maar een grote meerderheid, waaronder ik, zal nooit meer terugkomen.

  Door: Albert Wolters 02-07-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2,5
  rating

  taxatie "ineens 2500 euro lager

  Wij kopen auto's is gewoon een lokkertje, na aanmelden krijg je een aanbod, daarna ga je naar een garage/dealer en je krijgt een bod dat 2500 euro lager ligt dan het initele bod, je heb meteen het gevoel dat je wordt bedonderd.
  Dus pas op het gaat om het lokken van mensen die hun auto verkopen met het doel om de mensen te lokken naar een locatie van wij kopen auto's en een belachelijk bod te doen.
  ben hier niet ingetrapt en ben nooit meer van plan van WIJKOPENAUTO"S gebruik te maken. Oplichterij.

  Door: Frank Elemans 01-07-2018
  Hans 04-07-2018

  Zulke ervaringen en dan geef je een 10 en je zou er weer verkopen!?!? ????????

  Ed Emmen 25-09-2018

  Ik kreeg een bod van 550 euro. Het adagio van internet is wat te mooi is om waaer te zijn is te mooi om waar te zijn. Dus auto naar de sloop gebracht. Kreeg nog 100 euro (dat was de werkelijke waarde ook). Alleen krijg ik na een half jaar nog steeds mails. Wie heeft ooit bedacht dat email verkeer gratis moet zijn?

  Henny Rol 13-11-2019

  Ook ik ben met een mooie taxatieprijs gelokt, maar na hun inspectie (de auto was nog steeds als nieuw en kwam volledig overeen met datgene wat het ook volgens de eerste offerte moest zijn. Toen kwam de nieuwe prijs die tussen de 700,- en 1000,- lager was. Ik heb toen maar direct mijn spullen gepakt en vertrokken. Het is jammer dat er niet een keer een programma als kassa of radar aandacht aan besteedt, dan zijn ze snel verdwenen.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  10
  rating

  Dit bedrijf profiteert mensen die hun auto niet kwijt raken

  Ik heb een Mercedes GLC met alles erop en eraan en was benieuwd wat ik nog zou krijgen voor dit voertuig, ik deed dus een test
  Ik heb zo'n 12 offertes laten maken tot zelfs in Duitsland.
  Ook "Wij kopen auto's" hebben mij een prijs bezorgd.
  Dit was de laagste belachelijke prijs en zelfs nog een enorm verschil met de laagste prijs die ik ergens anders ontving en die al even belachelijk was gezien de staat van het voertuig en de weinige km's.
  Voor mij is dit bedrijf puur gericht op "De laagste Prijs" voor mensen die hun auto niet kwijtraken aan de straatstenen of dringend geld nodig hebben maar het is uiteindelijk pure oplichterij als je de prijzen ziet. Ik blijf bij mijn standpunt dat bij een compromis alle partijen tevreden moeten zijn zeker als het gaat over een auto en dat is beslist niet het geval bij dit bedrijf en ik vind dat hier een wetgeving voor moet zijn in het belang van elke consument. 1 goede raad ...doe geen zaken met dit soort bedrijven want dit ruikt puur naar oplichterij !!

  Door: Lucas VAN WERDE 28-06-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2
  rating

  Schrijf zelf een review over Wijkopenauto’s

  Uw beoordeling