NederlandReview

    Ervaringen Wijkopenauto’s

    Wijkopenauto’s

    Je auto verkopen is niet makkelijk in deze herstellende economische tijden. Wijkopenauto’s kan dan een uitkomst zijn. Bij het RDW gecertificeerde bedrijf kan je binnen 48 uur geld op zak hebben en een auto minder. Maar dit is niet het enige wat Wijkopenauto’s biedt.

    Het reclamefilmpje van wijkopenautos. Waarbij ze uitleggen hoe het nou precies in zijn werk gaat:

    Over Wijkopenauto’s

    Wijkopenautos.nl is een auto opkoper die momenteel gevestigd is in Nederland en Belgie (www.wijkopenautos.be). Deze auto winkel koopt niet alleen auto’s, maar staat ook voor je klaar als je de dagwaarde van je auto te weten wilt komen. Wijkopenautos bespaart je de rompslomp van het vinden van een kopen via een ander online platform. In plaats daarvan kan je naar het dichtsbijzijnde filiaal van wijkopenautos gaan.

    Inmiddels zijn er filialen in de volgende locaties:
    - Amsterdam
    - Arnhem
    - Maastricht
    - Rotterdam
    - Zwolle
    - Enschede
    - Utrecht
    - Breda
    - Den Haag
    - Groningen
    - Eindhoven
    - Apeldoorn




    Staat je woonplaats er niet bij kan je gemakkelijk via de website je kenteken invullen en zo informatie opvragen waar de dichtstbijzijnde garage is die een taxatie doet voor wijkopenauto’s.

    Diensten

    Je auto verkopen, dagwaarde van je auto laten berekenen en een gratis vrijwaring en afmelding. Wijkopenauto’s staat voor je klaar wat betreft de afhandeling van autoverkoop. Er kunnen tal van redenen zijn dat je je auto moet weg doen en bij Wijkopenauto’s kan je al binnen 48 uur het geld in je handen hebben. Dit hangt af van welke bank je bij zit en of er een weekend voor de deur staat. Het taxeren van je auto is geheel gratis en binnen enkele minuten geregeld online.

    Wil je een gedetailleerdere taxatie dan kan je naar opgegeven garage gaan waar monteurs de auto binnen een half uur nakijken en de waarde bepalen. Als je dan alsnog besluit de auto niet te verkopen is dat geen probleem. Wil je de auto wel verkopen dan kan dit gratis, er worden geen bedragen doorgerekend en je krijgt niet alsnog later een factuur in de bus.

    In België werkt de methode precies hetzelfde en ook daar zijn verscheidene locaties beschikbaar om een uitgebreide taxatie te laten uitvoeren.

    Klachten

    Is wijkopenautos.nl te vertrouwen als auto winkel? Op de website is een kopje met Ervaringen van klanten. Hier staat echter niets onder en ook als je onderaan de pagina kijkt waar 5 sterren staan van meer dan 20.000 beoordelingen is er geen manier om deze dan te lezen. Het gebrek aan een goed menu op de website zorgt voor onoverzichtelijkheid. Alle informatie is maar neergekwakt, het belangrijkste staat immers bovenaan: de rekenmethode voor de eerste waardebepaling. Via een omweg kom je dan toch bij ervaringen van gebruikers. Deze zijn allen zeer positief en er wordt gesproken van grote klantvriendelijkheid. Dat alles in principe gratis verloopt is het grote pluspunt. Ook via andere beoordelingssites kom je erachter dat Wijkopenautos.nl doet waar het voor staat en dat is zonder poespas je auto kopen ongeacht staat of leeftijd.

    Heb je zelf een positieve of negatieve ervaring met Wijkopenautos.nl? Laat dan ook een beoordeling achter.

    Betrouwbaar je auto kopen of verkopen bij de wijkopenauto's dealer? Is het betrouwbaar? Lees duizenden ervaringen van anderen die u voorgingen bij NederlandReview!

    Wijkopenauto’s
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (62)

    4
    26% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    3.8
    Service
    rating
    4.4
    Prijs
    rating
    3.8
    Leveren
    rating
    3.8

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Mercedes van mijn man verkocht

    Toen mijn man overleed, moest ik ook snel van onze grote auto af. Ik rijd zelf haast nooit en heb genoeg aan mijn eigen kleine 'boodschappenwagentje'.
    Bovendien kon ik het geld voor deze auto goed gebruiken. Hij had een dikke Mercedes, niet eens zo oud ook. Hij reed veel naar zakelijke afspraken en had daarom echt een goede chique auto nodig.
    Maar ik niet en ik weet hoe duur dit soort auto's zijn en heb het geld zeker nu hard nodig.

    Daarom al snel naar wijkopenauto's gegaan, het was het eerste bedrijf dat ik tegenkwam en het zag er wel betrouwbaar uit. Ik ben hier erg goed ontvangen, ze waren zeer vriendelijk en dat voelde gewoon goed.

    Ze hebben de auto heel uitgebreid onderzocht met foto's maken en tests en van alles. Wat bleek: mijn man is er heel erg zuinig op geweest, gelukkig! Ik wist natuurlijk wel dat hij ieder jaar de auto liet doen bij de dealer zelf, dus dat is al goed natuurlijk.

    Uiteindelijk deden ze mij een heel goed bod. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat de auto nog zoveel zou opleveren.

    Verder ben ik vooral ook heel blij dat het allemaal zo snel en vriendelijk ging.

    Het was natuurlijk wel zwaar om de auto van mijn man zo achter te moeten laten, maar ik kan het geld echt goed gebruiken nu.

    Door: Petra 02-01-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Erg tevreden, en een ervaring rijker!


    De taxatie die je per mail gegeven wordt geldt voor een tweedehands auto met of zonder opties zonder overige mankementen. Daarna geeft het hoofdkantoor een bod, nadat er door de vriendelijke taxateur Paul in Eindhoven een taxatie op los gelaten wordt. De prijs week enkele honderden euro’s af van de taxatie per mail, maar ik was erg tevreden met de uitkomst, want ook mijn auto had wat mankementjes. Daarna is alles keurig afgehandeld door de volgende erg vriendelijke collega. Er wordt op een nette manier met mensen omgegaan en ook op de handelswijze valt niets aan te merken. Helaas moesten we met de bus naar huis wat ook erg leerzaam was, maar ook daar troffen we een uiterst vriendelijke chauffeur die ons aan huis af heeft gezet, mooier kunnen ze het niet maken. Ben benieuwd als ik met mijn volgende autootje kom wat 17 jaar oud is, wat loopt als een zonnetje, maar er niet meer uit ziet als een meisje van 18, of ze me dan liever zien gaan als zien komen......natuurlijk komen.. want een tevreden klant brengt meer clientèle voor Wijkopenautos in Nederland. Een tevreden klant.

    Door: Joanna 19-05-2016
    AJ 13-08-2016

    Beste, Allemaal 10-en als beoordeling en een perfecte taxatie die maar iets afweek van het bod per mail? Ik denk dat je voor je 17-jarige wagentje een nog betere prijs krijgt dan je had verwacht... Kom er net vandaan omdat ik ook 'gelokt ben' door het openingsbod. Zeer vriendelijke gozer die zijn werk netjes doet. Maar ik kom er niet weer in ieder geval! Mijn Golf begon bij 6400,- en werd uiteindelijk tussen de 3390 en 3890 getaxeerd....

    Joost 09-10-2018

    Valt wel op dat heer korte reacties bijzitten van 10 ! en alle onderbouwde reacties een 1 !. In de reacties van een 10 wordt ook geen woord gesproken over wat geboden en gekregen is. Wijkopenautos maken de toch al schimmige garage's alleen nog maar meer ten schande. Bah wat een oplichters.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    bedrag op de online is €1000 meer dan ofline

    Vrijdag bij wijkopenautos geweest na een internet prijs van €2800 was ik afgekomen op een bezoek aan de verkoop plaats. Bij de verkoop plaats word je meteen gevraagd of ik alle papieren bij mij had en als dat niet zo was dat ik beter meteen een nieuwe kon aanvragen zodat ik snel kon verkopen, de verkoper was met twee klanten tegelijk bezig en er kwamen ook tijdens het gesprek handelaren binnen. ik kon een prijs krijgen van €1800 omdat de auto gebruikers sporen had, een auto van 10 jaar heeft altijd gebruikers sporen lijkt mij. verder was de km ook hoog, op internet kan je maximaal 150,000 km op geven wat ik gek vind. mijn ervaring met wij kopen autos .nl is slecht.

    Door: johnny 31-03-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    taxatie "ineens 2500 euro lager

    Wij kopen auto's is gewoon een lokkertje, na aanmelden krijg je een aanbod, daarna ga je naar een garage/dealer en je krijgt een bod dat 2500 euro lager ligt dan het initele bod, je heb meteen het gevoel dat je wordt bedonderd.
    Dus pas op het gaat om het lokken van mensen die hun auto verkopen met het doel om de mensen te lokken naar een locatie van wij kopen auto's en een belachelijk bod te doen.
    ben hier niet ingetrapt en ben nooit meer van plan van WIJKOPENAUTO"S gebruik te maken. Oplichterij.

    Door: Frank Elemans 01-07-2018
    Hans 04-07-2018

    Zulke ervaringen en dan geef je een 10 en je zou er weer verkopen!?!? ????????

    Ed Emmen 25-09-2018

    Ik kreeg een bod van 550 euro. Het adagio van internet is wat te mooi is om waaer te zijn is te mooi om waar te zijn. Dus auto naar de sloop gebracht. Kreeg nog 100 euro (dat was de werkelijke waarde ook). Alleen krijg ik na een half jaar nog steeds mails. Wie heeft ooit bedacht dat email verkeer gratis moet zijn?

    Henny Rol 13-11-2019

    Ook ik ben met een mooie taxatieprijs gelokt, maar na hun inspectie (de auto was nog steeds als nieuw en kwam volledig overeen met datgene wat het ook volgens de eerste offerte moest zijn. Toen kwam de nieuwe prijs die tussen de 700,- en 1000,- lager was. Ik heb toen maar direct mijn spullen gepakt en vertrokken. Het is jammer dat er niet een keer een programma als kassa of radar aandacht aan besteedt, dan zijn ze snel verdwenen.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Lachwekkende en irritante ervaring

    Op de website krijg ik een leuk bod voor mijn Streetka (de hardtop zit daar niet bij inbegrepen)
    Hij is 15 jaar oud en voor zijn leeftijd weinig gereden en in goede staat op een paar krassen na. De taxateur is echt vriendelijk , maar komt na 45 minuten ( want telkens kwam er iets tussendoor) met 1/5 van het bod van de website , een bedrag waar je niet eens de hardtop los voor krijgt. Dit bedrijf probeert rijk te worden over andermans rug. Ik blijf maar lekker genieten van mijn collectors item en wijkopenauto’s kan wat mij betreft mijn rug op i.p.v rijk te worden over mijn rug. Pure oplichters die gebruik maken van het feit dat er ook mensen zijn die dan maar het geboden geld pakken omdat ze het misschien nodig hebben. Mijn auto blijft, kost niet veel en staat me zeker niet in de weg.

    Door: Ed Beemsterboer 06-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2.5
    rating

    Zeer slechte ervaring

    Na indicatie toch nog weer onderhandelen super slecht.

    Door: Jan Hornag 15-03-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Snel van mijn auto af

    Voor wie snel van zijn auto af wil, bijvoorbeeld geen zin heeft allemaal reacties op advertenties af te wachten of commissie te betalen aan Marktplaats, dan is dit een handige plek. Je auto is zo verkocht.

    Zelf had ik het eerst geprobeerd via verschillende andere websites, maar dat lukte niet. Mensen kwamen vaak niet eens opdagen! Hier ging het binnen een week goed. Kon het geld goed gebruiken ook.

    Door: Tonnie12 28-11-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Mercedes verkocht goede prijs

    Wij hebben via wijkopenautos onze Mercedes verkocht. Was heel prettig om het te laten regelen - dan heb je er zelf geen omkijken naar.

    En we kregen uiteindelijk een prima prijs. Meer dan een derde van de originele prijs voor een 7 jaar oude auto. En in het geval van een grote Mercedes is dat natuurlijk een flinke som geld.

    Erg tevreden over deze service

    Door: Mulder 22-09-2016
    Poppe 06-11-2016

    Heb op 05/11/2016 mijn wagen in vestiging laten nakijken was dat een telleurstelling het bod dat ik daar kreeg. Na het gratis taxeren heb ik een 4 tal mails gehad met een bod dat boven de 10000 euro lag . die dag in Temse was het bod amper 8000 euro. Belachelijk.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Goede service - eerlijke prijs

    Voor het eerst dat ik met dit bedrijf te maken kreeg. Het proces wordt helder uitgelegd, in de prijs die de verkoper vanuit een centrale organisatie krijgt na het opsturen van foto's e.d. zit een bandbreedte in waarin de verkoper mag beslissen. Wij zijn daar goed uitgekomen. Helder en duidelijk.

    Door: H. Bosklopper 12-08-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    7.5
    rating

    Gratis online taxatie

    Die gratis online taxatie vind ik heel handig, meteen gedaan en ging inderdaad best snel enzo.
    Kwam wel veel lager uit dan ik had gedacht/gewild maar ja dat is misschien logisch als je snel je auto zou willen verkopen...

    Door: Sebastiaan Koopman 02-12-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Slechte communicatie

    Als de deal is gesloten wordt het heel moeilijk communiceren en je geld te krijgen. Er wordt niet gereageerd op mails of veel te traag. Als je het telefoonmenu bent doorgeworsteld krijg je dames aan de lijn die je geen antwoord (mogen) geven en je wordt never nooit niet teruggebeld ondanks beloftes. Ronduit schandalig hoe je als klant behandeld wordt. Ik heb na ruim een week mijn geld binnen maar weet zeker dat het vele malen langer had geduurd als ik niet 3 keer per dag gemaild en gebeld had. Een keer maar nooit meer!!!!!

    Door: A. Huijsmans 25-01-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2.5
    rating

    Oplichters

    Mijn verhaal is eigenlijk precies hetzelfde, ik ga het dus niet herhalen. Het zijn oplichters die makkelijk geld willen verdienen!

    Door: T. van Nuil 22-01-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Misleidend

    misleidend bedrijf, snap niet dat zo iets mag en kan bestaan. Er zou een verbod om moeten komen!
    Mensen trap hier niet in zonde van de tijd!!!

    Door: Jk 14-01-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    betaling blijft uit

    Ik las net bij Radar dat na inleveren van je auto, kentekenbewijs en sleutels geen geld wordt overgemaakt naar je bankrekening. Oppassen dus.

    Door: Jan 06-01-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Redelijk tevreden

    Na overlijden van mijn vader, zijn auto moeten verkopen. Bij aanschaf heeft hij er ooit (te) veel voor betaald, het was afwachten wat we ervoor terugkregen. Online hier bod van 5042. Omdat er een deukje in zat, wisten we wel dat het dat niet ging worden. Andere garages boden via een andere website rond de 3200. Verder via ANWB (online, met foto's en alles) een bod van 3600 gekregen; dat was voor ons een richtlijn, aangezien de ANWB ons betrouwbaar lijkt. Bij taxatie werd er gesproken over schade die zou moeten blijken uit gemeten laklaag; soms te dik, en soms juist te laag. Het ene wijst op overspuiten, het andere op een vervangen deur. Tja. Dat moet je dan maar aannemen. Mijn vader was de derde eigenaar, en geen idee wat er daarvoor mee gebeurd is. Uiteindelijk verkocht voor 3892. Dat was toch iets boven het ANWB bod, dus redelijk tevreden.
    Natuurlijk kun je er meer voor krijgen als je aan een particulier verkoopt, maar dan moet je wel zin hebben aan kopers aan de deur, proefritjes en afdingen. Dat hadden wij niet.

    Door: Leonie 28-12-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    6
    rating

    Waste of time

    Waste of time. Eerst gegevens in gevuld online. Dan langs gegaan. Ik kreeg nog niet de helft van het bedrag dat ik online kreeg en mijn wagen is perfect inorde. Schagelaars ...

    Door: Luc 17-12-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Oplichters!

    Doe maar gerust een 3000€ af aan je online bod om je bod ter plaatse in te schatten. Met extra opties wordt geen rekening gehouden en opeens zien ze schade waar er geen is (kindjes hé mevrouw zeiden ze ????). Auto van 1 jaar oud in gelimiteerde editie was opeens een auto van duizend in een dozijn... oplichters!

    Door: Femke Vandecasteele 22-10-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    wijkopenautos.nl duimpje naar beneden

    plus punt is dat ze heel snel een bod uit brengen (waar je niks aan hebt)
    ik had een peugeot 206 uit 2002 met nieuwe apk nieuwe banden en grote beurt reeds gehad. kortom en prima auto.

    ze boden me 1160 online en ik kom daar en ze boden me nog geen 150 euro. en dat moet er om bekend staan dat ze alle autos kopen. onzin dus

    hij beweerde niks met de auto te kunnen. misschien dan maar gauw jullie liegende reclame veranderen naar wij kopen lang niet alle autos.

    Door: ray 16-10-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    Oplichters

    Eerste afspraak 2 minuten te laat ! kon niet meer geholpen worden wegens te strakke planning. Toen even naar een dichts bijzijnde garage gereden 800 Euro kon ik krijgen voor de auto. Garage gaf aan dat bod wijkopenautos 1220 euro een particuliere prijs was. Toch maar 2e afspraak gemaakt. Zeer onvriendelijk begroet, geen kop koffie. Kon gesprekken horen van collega die andere 'klanten' zwart aan maken was. Zonder van de tijd, alleen maar barrels vandaag, etc etc. Wachtruimte was een soort bouwkeet. Vieze gore stoelen en er lag zelfs een onderbroek achter de stoel op de verwarming!.
    Ok ze kwamen met de tablet, vertelde nog over de speciale (dure) velgen die volgens de jongen paar krassen hadden en geen meerwaarde. Waarde volgens ANWB 1300 Euro. Had niet verwacht een bod van 1220 te krijgen maar zeker niet onder de 900 Euro. We kunnen we maximaal 348 Euro voor geven. Waarom er zo'n groot verschil zit tussen de taxatie en uiteindelijk bod konden ze niet vertellen. Hoofdkantoor bepaald.
    Dit is gewoon pure oplichting !

    Door: Joost Houben 09-10-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Oplichters

    Corsa 2011 indicatiewaarde 3685,- zonder de navigatie en de airconditioning.
    Geen slechte punten gevonden bij taxatie.
    Bod 1075,- tot 1575,-. De exportwaarde is al 3000,-
    Totaal geen toelichting waarom er minder dan 50% van de indicatiewaarde wordt geboden.

    Door: NW 20-09-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Schrijf zelf een review over Wijkopenauto’s

    Uw beoordeling


    FAQ

    Is Wijkopenauto’s een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 62 ervaringen geplaatst over Wijkopenauto’s. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 4 gekregen, waarbij 26% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Wijkopenauto’s actief?

    Wijkopenauto’s is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Autoverhuur, Auto Verkopen

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Wijkopenauto’s gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.